#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/08/2012 22:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Ανατρέπουμε το κλίμα σιγά-σιγά(Ανανεωμένο) Την αισιοδοξία του για αναστροφή του κλίματος υπέρ της χώρας μας στην Ευρώπη και ανάκτησης της αξιοπιστίας της, εξέφρασε από το Παρίσι σε δήλωσή του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Αντώνης Σαμαράς, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επαφών του με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ.

«Ολοκληρώθηκε ένα ταξίδι πολυσήμαντο, με τις επαφές μου με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ, που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα και στην εξέλιξη της κρίσης. Συναντήσεις που ήταν καλά προετοιμασμένες και οι οποίες μας επέτρεψαν σιγά σιγά να ανατρέψουμε ένα κλίμα που υπήρχε σε βάρος του τόπου μας. Επαναλαμβάνω: σιγά σιγά, και το λέω αυτό διότι οι πάντες ζητούν αποδείξεις γι’ αυτή την αλλαγή πορείας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Δόθηκε ευκαιρία και προς τον διεθνή Τύπο, συνέχισε ο κ. Σαμαράς, «με τον οποίον ήρθα σε επαφή, να αποκτήσει μια πραγματική γνώση, ώστε να επέλθει και κάποια κατανόηση των προβλημάτων και να μπορέσει ο κόσμος που μας ακούει στο εξωτερικό, που ακούει για την Ελλάδα, να έχει μία καλύτερη δυνατότητα προσέγγισης από εκείνη που είχε μέχρι τώρα».

Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί, κατέληξε ο κ. Σαμαράς και επισήμανε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ , να παραμείνει στην Ευρωζώνη και «εμείς αυτήν τη μάχη δίνουμε, πέρα και πάνω από κόμματα και φωνές που ακούγονται. Εμείς αυτή τη μάχη θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε, γιατί αυτό απαιτεί σήμερα η πατρίδα μας και αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε».

Είναι βέβαια νωρίς ακόμα για να υπάρξει μια συνολική αποτίμηση των επισκέψεων Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι, αλλά η πλειοψηφία των διεθνών ΜΜΕ συμφωνεί ότι ο βασικός σκοπός επιτεύχθηκε: το κλίμα σε βάρος της Ελλάδος αρχίζει να αλλάζει και να γίνεται πιο ευνοϊκό για την επίτευξη του άμεσου στόχου του κ. Σαμαρά που είναι η επιμήκυνση.

Γιατί έγινε αυτό; Επειδή για πρώτη φορά ένας Έλληνας πρωθυπουργός και ένας Έλληνας υπουργός Οικονομικών εξήγησαν στην Μέρκελ και τον Ολάντ τις συνέπειες της πολιτικής του μνημονίου στην Ελλάδα και τον λαό της, την ύφεση και την ανεργία. Πολύ καλά προετοιμασμένοι, με στοιχεία, διαγράμματα και εμπεριστατωμένες εκθέσεις οι κ. Σαμαράς και Στουρνάρας εξήγησαν αναλυτικά στην Γερμανίδα  Καγκελάριο και τον Γάλλο Πρόεδρο ότι “δεν πάει άλλο”, ότι η Ελλάδα θα καταρρεύσει με την πολιτική του μνημονίου και μαζί της η Ευρωζώνη.

Και η κ. Μέρκελ και ο κ. Ολάντ παραδέχθηκαν ότι δεν γνώριζαν την πραγματική κατάσταση και ότι αυτά που τους εξήγησε ο κ. Σαμαράς άλλαξαν την εικόνα που είχαν γι αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Γι αυτό και το κλίμα άλλαξε. Γι αυτό και η θερμότητα των εκδηλώσεων προς τον κ. Σαμαρά. Γι αυτό και δεσμεύθηκαν να βοηθήσουν. Επειδή η ελληνική αντιπροσωπεία τους έκανε να καταλάβουν πόσο καταστροφική είναι η πολιτικής της Τρόικας.

Ξένοι επικριτές: «Ρουφάμε και τα λέμε»Και βέβαια είναι ακόμα νωρίς για οριστικές διαπιστώσεις, αλλά η καλύτερη μέχρι στιγμής απόδειξη των αποτελεσμάτων του ταξιδιού Σαμαρά είναι η στάση των ξένων ΜΜΕ Μετά τη συνάντηση Μέρκελ – Σαμαρά και τα μηνύματα που εστάλησαν στους υπονομευτές της Ελλάδας, ξαφνικά όλοι σώπασαν. Ούτε επικριτικές δηλώσεις κατά των Ελλήνων, ούτε σενάρια εξόδου από το ευρώ, ούτε ύβρεις κατά Σαμαρά. Όσο κι αν ψάξεις στα ξένα ΜΜΕ δε θα βρεις αυτή την υστερία των προηγούμενων εβδομάδων. Μοιάζει με τη διαφήμιση των Jumbo. Ξαφνικά όλοι: «ρουφάμε και τα λέμε, λέμε».

Ακόμη και οι ανεκδιήγητοι της Bild που μας έχουν ξεφτιλίσει, ξαφνικά έγιναν αρνάκια. Συναντήθηκαν οι αρχισυντάκτες με τον Σαμαρά και ξαφνικά ο Έλληνας πρωθυπουργός έγινε ήρεμος κι ωραίος. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Σαμαράς του είπε ότι ήθελε να τους γνωρίσει γι’ αυτό τους κάλεσε στο ξενοδοχείο του. Προφανώς η ευγένειά του τον συγκράτησε....

Όμως, οι δημοσιογράφοι τον χαρακτήρισαν ήρεμο και αποφασισμένο, ενώ του προσέφεραν και ένα φωτογραφικό λεύκωμα για το Τείχος του Βερολίνου, το οποίο περιελάμβανε και ένα αυθεντικό κομμάτι του τείχους. Εκείνος τους προσκάλεσε στην ιδιαίτερή του πατρίδα, τη μικρή παραθαλάσσια πόλη της Πύλου. «Είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα».

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών, ο Βεστερβέλε, προφανώς με εντολή Μέρκελ, μόνο αγιογραφία της Ελλάδας δεν έκανε, στέλνοντας το μήνυμα στον Ρέσλερ ότι πρέπει να ξέρει πότε να μιλάει.  Συγκεκριμένα  ζήτησε να σταματήσει “η κακόβουλη, όπως είπε, συμπεριφορά κατά μεμονωμένων χωρών της Ευρωζώνης για λόγους κομματικής πολιτικής και χαρακτήρισε “λάθος να αποφαίνεται κανείς για την Ελλάδα πριν την έκθεση της τρόικα, χωρίς επαρκή γνώση των δεδομένων.”

Σύμφωνα με την Deutche Welle, αφορμή για αυτήν την κριτική είναι μεν οι δηλώσεις πολιτικών της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU), αλλά κανείς δεν αμφιβάλει ότι ο κ. Βεστερβέλε εννοεί και τον πρόεδρο του ίδιου του τού κόμματος, τον υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Ο πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, Άρμιν Λάσετ καταλόγισε ανευθυνότητα στους κυβερνητικούς εταίρους του κόμματος του στο Βερολίνο, τους Φιλελεύθερους (FDP) και την Χριστιανοκοινωνική Ένωση. Αναφερόμενος στον κ. Ρέσλερ, ο Άρμιν Λάσετ, δήλωσε ότι “είναι εντελώς ανεύθυνο, αν κάποιος εκτός Ελλάδας προπαγανδίζει την έξοδο της από την ευρωζώνη, πολύ περισσότερο αν αυτός είναι υπουργός Οικονομίας.”

Εάν ο κ. Ρέσλερ υποστηρίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν προκαλεί πλέον φόβο, τότε, παραβλέπει τις διαστάσεις μιας τέτοιας εξέλιξης. Όπως υποστηρίζει ο κ. Λάσετ η έξοδος της Ελλάδας θα οδηγούσε στην αποσταθεροποίηση ενός νατοϊκού εταίρου, κάτι το οποίο θα το επιθυμούσε πολύ η Ρωσία.

Ακόμη, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάνς Ντίτριχ Γκένσερ, των Φιλελευθέρων, ζήτησε από την κυβέρνηση να κάνει τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη. «Η Γερμανία πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατό, για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ. Η έξοδος της Ελλάδας δεν θα είχε μόνο αρνητικές επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία και στον τραπεζικό τομέα. Ένας ακόμα μεγαλύτερος κίνδυνος θα μπορούσε να είναι ότι, σε μια τέτοια περίπτωση, ορισμένες δυνάμεις του χρηματοπιστωτικού τομέα -ο οποίος ακόμα δεν ελέγχεται- θα μπορούσαν να στραφούν στην επόμενη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε.

Τέλος, και οι Financial Times αναφέρονται εκτενώς στο ταξίδι Σαμαρά και ειδικά στις δηλώσεις Μέρκελ ότι «θα βοηθήσουμε την Ελλάδα όσο μπορούμε. Το Βερολίνο δεν έχει διαγράψει την Αθήνα από το ενιαίο νόμισμα, παρά την έλλειψη προόδου της Ελλάδας τους τελευταίους μήνες και τη δημοσιονομική ολίσθησή της στο πρόγραμμα προσαρμογής». Αναφορά γίνεται και στην αποφασιστικότητα του Έλληνα πρωθυπουργού να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους ότι η χώρα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει.

Μόνη παραφωνία ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ ο οποίος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι «δεν μπορεί να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προβλέποντας, μάλιστα, ότι αυτό θα συμβεί το 2013. Μάλιστα, επανέλαβε την πρότασή του για συντεταγμένη έξοδο με «ένα σχέδιο Μάρσαλ για την οικονομική ανοικοδόμηση της χώρας».

Αν πράγματι και τις επόμενες εβδομάδες σταματήσει η άθλια τακτική της υπονόμευσης κάθε προσπάθειας από τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, από αξιωματούχους και από μεγαλοστελέχη κυβερνήσεων που παίζουν τα δικά τους συμφέροντα, ασφαλώς η Ελλάδα θα μπορέσει να γυρίσει σελίδα και να ανασάνει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 25/08/2012 19:42:57

  Ο γενικός διευθυντής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Thomas Oppermann, αποκάλεσε σήμερα τον κυβερνητικό συνασπισμό της κ. Μέρκελ "στρατιά χαοτικών":
  "Λίγες ώρες μετά την διαβεβαίωση της Μέρκελ ότι παραμένει σταθερή στην βοήθεια προς την Ελλάδα, οι Βαυαροί σύμμαχοί της του CSU της επιτίθενται και πάλι πισώπλατα".

 2. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 25/08/2012 21:03:14

  ...Oι Γερμανοφασίστες ότι και να λέμε, ΔΕΝ αλλάζουν.
  Συνέντευξη σε γερμανική εφημερίδα
  Νέο «όχι» από Σόιμπλε στην επιμήκυνση
  Αντίθετος στο να δοθεί διετής επιμήκυνση στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, μία μόλις ημέρα μετά τη συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά, κατά την οποία ο έλληνας Πρωθυπουργός έκανε έκκλησή του για «περισσότερο αέρα».

  «Περισσότερος χρόνος σημαίνει περισσότερα χρήματα και αυτό πολύ σύντομα θα σημαίνει ένα νέο πρόγραμμα (διάσωσης)», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε στην εφημερίδα.

  «Αυτός δεν θα ήταν σωστός τρόπος να λυθούν τα θεμελιώδη προβλήματα της ευρωζώνης» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι το τρέχον πρόγραμμα των 130 δισ. ευρώ, που συμφωνήθηκε στο τέλος του 2011, θα «τρέχει» για τρία χρόνια.

  «Εάν έπειτα από μόλις μισό χρόνο αυτό δεν είναι αρκετό, τότε αυτό δεν είναι μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης» συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Reuters.

  Ο έλληνας Πρωθυπουργός επισήμανε ότι το αίτημα για επιμήκυνση δεν συνεπάγεται και αίτημα για περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η διετής παράταση στο πρόγραμμα προσαρμογής θα στοιχίσει περί τα 20 δισ. ευρώ.

 3. Κβάντα avatar
  Κβάντα 25/08/2012 21:42:31

  "Ακόμη και οι ανεκδιήγητοι της Bild... Συναντήθηκαν οι αρχισυντάκτες με τον Σαμαρά... ο Σαμαράς του είπε ότι ήθελε να τους γνωρίσει γι’ αυτό τους κάλεσε στο ξενοδοχείο του."
  Ο Πρόεδρος τους κάλεσε; Γιατί κάποιος μου τα είπε διαφορετικά.

  "Όμως... ένα φωτογραφικό λεύκωμα για το Τείχος του Βερολίνου, το οποίο...Εκείνος τους προσκάλεσε στην ιδιαίτερή του πατρίδα, τη μικρή παραθαλάσσια πόλη της Πύλου. «Είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα»"
  Είχε και συνέχεια η συνάντηση. Εκτός και αν ξέφυγε από το ρεπορτάζ σας.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Κβάντα 25/08/2012 22:30:48

   .....Έτσι κι αλλιώς, για γελοία ανθρωπάκια που βγάζουν το ψωμί τους βρίζοντάς μας πρόκειται. Απλά ο κ. Α.Σαμαράς ως ακομπλεξάριστος, ευγενής και κύριος που είναι, επέδειξε χιούμορ και μεγαλοψυχία και τους αντιμετώπισε αφ΄υψηλού, με ψυχραιμία και σιγουριά. Πολύ καλά έκανε. Ποιός τους..... γ .... τελικά όλους αυτούς τους ασήμαντους????? Ας όψονται οι άθλιοι προηγηθέντες.....εκλεκτοί, που μας καταδικάσανε στην κριτική των πάσης φύσεως διεθνών σκουπιδιαραίων.....

 4. Factorx avatar
  Factorx 25/08/2012 22:14:49

  Για πες μας ποια είναι η συνέχεια; Και τι σου είπε κάποιος..

 5. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 25/08/2012 22:41:10

  H διπλωματία του κ. Σαμαρά άγγιξε και την Bild

  '' Μέχρι και η συνήθως εχθρική γερμανική εφημερίδα Bild έγραψε τα πλέον κολακευτικά σχόλια για τον επαγγελματισμό του πρωθυπουργού μας και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει.
  O λόγος; Η συνάντηση του ίδιου του Έλληνα πρωθυπουργού με τη δημοσιογραφική ομάδα της εφημερίδας.
  Ο Κ. Σαμαράς χθες αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, συναντήθηκε στο ξενοδοχείο Χίλτον του Βερολίνου με τον Διευθυντή της εφημερίδας Kai Diekmann, τον γνωστό στην Ελλάδα δημοσιογράφο Paul Ronzheimer και το μέλος της διοίκησης Nikolaus Blome.
  Ο κύριος Σαμαράς κάλεσε τη δημοσιογραφική ομάδα στην Πύλο, "ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας" όπως τόνισε, ενώ δέχθηκε ως δώρο ένα βιβλίο με φωτογραφίες κι ένα αληθινό κομμάτι από το Τείχος του Βερολίνου.
  Ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιμετώπισε με χιούμορ την επιστολή της εφημερίδας να ζητήσει εγγυήσεις από την Ελλάδα ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις της, λέγοντας διπλωματικά πως "η μεγαλύτερη εγγύηση είναι αυτό που ως πρωθυπουργός δήλωσε στην πρόσφατη συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα, ότι δηλαδή η Ελλάδα θα αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της", σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild.

 6. Κβάντα avatar
  Κβάντα 25/08/2012 22:50:49

  Κύριε factorx, κάπως έτσι μου τα είπε:
  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=168702&catID=11

  Αν ήθελε να τους γνωρίσει θα μπορούσε να τους καλέσει και στην Ελλάδα.
  Δε θέλω να πιστέψω, ότι αν τους καλούσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα αρνούνταν την πρόσκληση;
  Τον επισκέφτηκαν, και επειδή ως γνωστόν δεν τρώει πρόλογο, κάθισε και τους μίλησε.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Κβάντα 25/08/2012 22:58:58

   Αρα δεν σου το είπε κάποιος, όπως έγραψες αρχικά, αλλά το διάβασες. Κατά τα άλλα προσπαθώ να καταλάβω τι το διαφορετικό λέμε

   • Κβάντα avatar
    Κβάντα @ Factorx 25/08/2012 23:20:11

    Εσείς λέτε ότι τους κάλεσε και εγώ ότι τον επισκέφτηκαν χωρίς πρόσκληση.
    "...οι ανεκδιήγητοι της Bild...", δεν μπορεί να προσκαλέστηκαν από τον ΑΣ. Δε θέλω να το πιστέψω! Σιγά μην τους έβγαζε ο Πρόεδρος και για ποτό.
    Αν τώρα λέμε το ίδιο πράγμα, είναι στη κρίση των αναγνωστών.

 7. deldio avatar
  deldio 25/08/2012 23:38:43

  Είναι τεράστιας σημασίας, κοσμοϊστορικής σημασίας θα έλεγα, και αποτελεί εθνική επιτυχία, ότι η Μέρκελ ανέχθηκε το Σαμαρά επί 1 ολόκληρη ώρα και δεν τον "έβαλε τιμωρία" χωρίς μάλιστα να δεσμευτεί ή έστω υποσχεθεί απολύτως τίποτε. Και με τους φύλαρχους στην Αφρική έτσι γινόταν.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ deldio 26/08/2012 02:05:48

   Ναι, μωρέ δίκιο έχετε. Έπρεπε να είναι στη θέση του Σαμαρά ο επαναστάτης Αλέξης. Θα την άρπαζε από τα μαλλιά την παλιογκιόσα, θα την έφερνε δυό γύρες και θα της έσπαζε και το κακόγουστο κολιέ... Θα της κοβόταν επί τέλους κι αυτό το γέλιο του δυσκοίλιου μπουλντόγκ. Μετά, θα έπαιρνε τα γυαλιά του αντιπαθητικού Σόϊμπλε και θα του τα έδινε να τα φάει που συνέχεια εμπόδια μας φέρνει και για αποκορύφωμα, θα έστελνε τον Ρέσλερ για ταχύρυθμα μαθήματα στους φίλους του τους λαθρο στην Αθήνα, υποχρεώνοντάς τον σε καταναγκαστικά έργα προς εξιλέωσιν !!! Τζάμια στα φανάρια θα καθάριζε τώρα ο κομπλεξικός Βιετναμέζος ... Αλλά γα..ώ την ατυχία μου, δεν τον ψηφίσανε τον αναμορφωτή οι άχρηστοι Έλληνες και τώρα μας εκπροσωπούν .....ερασιτέχνες... :-))) .

 8. αναγνωστης avatar
  αναγνωστης 25/08/2012 23:52:57

  Καλά ρε φίλε, δεν τα πιάνεις; Τι διαφορά έχει; Αν δεν συμφωνούσε ο Σαμαράς να τον δούν θα πήγαιναν; Είδαν φως και ανέβηκαν;

  • Κβάντα avatar
   Κβάντα @ αναγνωστης 26/08/2012 00:24:37

   Να φανταστώ ότι απευθύνεστε σε μένα;
   Γνωριζόμαστε από παλιά; Ρωτάω γιατί με αποκαλέσατε "ρε φίλε".
   Αν κατά την κρίση σας δεν υπάρχει διαφορά είναι σεβαστό, σε καμία όμως περίπτωση αποδεκτό.

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ Κβάντα 26/08/2012 01:54:37

    ...Μόνο στο μυαλό σας υπάρχει διαφορά. Είτε τους κάλεσε είτε πήγαν και τους δέχτηκε, ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ. Αυτοί χυδαιολογούν, πουλάνε την κακομοιριά τους για να ζήσουν και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας τους αντιμετωπίζει με χιούμορ και τους καλεί για διακοπές. Πού είναι το πρόβλημα;; Μαγκιά του.....

 9. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 26/08/2012 07:04:57

  Οι δηλώσεις Μέρκελ είναι οι ίδιες σχεδόν με τις δηλώσεις της κατά την επίσκεψη ΓΑΠ το 2010. Νομίζω ότι τα συμπεράσματα είναι προφανή...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Δεν έχει σημασία 26/08/2012 08:44:14

   Προφανέστατα. Ο Σαμαράς κατάφερε να επαναφέρει την αξιοπιστία μας στην προ-ΓΑΠ εποχή.

 10. Enzo avatar
  Enzo 26/08/2012 09:35:41

  Κάνει ότι μπορει ο Σαμαρας αλλα η ζημιά που μας έκανε ο καραφλαμουστακος είναι μεγαλη .
  Ο Λαός χρειάζεται όραμα επειγόντως

 11. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 26/08/2012 14:59:42

  Με το συμπάθειο, αλλά ενώ το άρθρο είναι αντικειμενικό και μεταφέρει το κλίμα με αξιοπιστία, τα σχόλια βρίθουν επαρχιακής ελληνοκεντρικότητας.
  Δεν είμαστε μόνον εμείς στον κόσμο, ούτε μόνον η Ελλάδα περνά κρίση: Γενικώς στους ευρωσκεπτικιστές έχει χαθεί η μπάλα και το μέτρο. Σήμερα ο ανεκδιήγητος κ. Ντόμπριντ του ευρωσκεπτικιστικού δεξιού και ψιλο-αυτονομιστικού Βαυαρικού CSU, αποκαλεσε τον πρόεδρο της ΕΚΤ "σούπερ Μάριο" Ντράγκι "αρχιπαραχαράκτη" του Ευρώ. Και αυτό επειδή ο "σούπερ Μάριο" θέλει να επιβάλει ανώτατο όριο στα επιτόκια ομολόγων Δημοσίου χωρών της Ευρωζώνης.
  Οι δεξιοί αποσχιστές Βαυαροί θέλουν τους Ιταλούς, Ισπανούς, Έλληνες, Γάλλους κτλ να δανείζονται όσο πιό ακριβά γίνεται. Στόχος τους η διάλυση του Ευρώ και της ΕΕ.
  Η Μέρκελ έχει μεγάλο πρόβλημα.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 26/08/2012 15:10:33

   Μπάχαλο και στην Αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών
   "Πολύ καλές πιθανότητες, να τηρηθούν από τους 'Ελληνες τα συμφωνηθέντα με την Ευρωπαϊκή 'Ενωση και αντ΄ αυτού να τους δοθεί περισσότερος χρόνος", «δύο με τρία χρόνια», για την αποπληρωμή των χρεών τους, βλέπει ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν.
   Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, «ψεύδονται εκείνοι που λένε ότι μια αποπομπή των Ελλήνων από το ευρώ θα στοίχιζε φθηνότερα από μια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής: Με δραχμές οι 'Ελληνες δεν θα μπορούσαν καθόλου να πληρώσουν τα χρέη, η χώρα θα οδηγείτο σε φτωχοποίηση και η Ευρώπη θα έπρεπε να βοηθήσει με δισεκατομμύρια ευρώ. Όλα αυτά, θα ήταν πάρα πολύ ακριβότερα από ό, τι μια παράταση χρόνου".
   Από την τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Αυστριακός καγκελάριος εκφράζει τη θέση, πως στους Ελληνες πρέπει να δοθεί χρόνος για την εξυγίανση της οικονομίας τους. «Πρέπει να τους δοθεί αέρας για να αναπνεύσουν».
   Την ίδια στιγμή, η υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μαρία Φέκτερ, του συγκυβερνώντος (με τους Σοσιαλδημοκράτες) δεξιού Λαϊκού Κόμματος, τοποθετείται κατηγορηματικά ενάντια σε μια επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, με συνέντευξή της σήμερα στην ελβετική εφημερίδα «Νόιε Τσιούρχερ Τσάιτουνγκ».

 12. deldio avatar
  deldio 26/08/2012 15:13:34

  Επειδή εμείς είμαστε "ελληνοκεντρικοί επαρχιώτες" ή πιστεύουμε στο ΣΥΡΙΖΑ όπως φαντασιώνεται ο κάργα οπαδός του Σαμαρά παραπάνω: Ας μπουν στον κόπο να διαβάσουν τί λένε για τις συναντήσεις Μέρκελ-Σαμαρά και Ολάντ-Σαμαρά οι ξένες εφημερίδες και κανάλια. Δεν ισχύει απολύτως τίποτε απ' όσα ψέμματα και παραπλανητικά λένε τα διάφορα MEGA, ANT1, ΒΗΜΑ, ΕΘΝΟΣ, ΝΕΑ ΑΥΡΙΑΝΗ κλπ, οι διθύραμβοι και τα πανηγύρια που διατυμπανίζουν. Μην ξεχνάτε ότι επί Παπατζέφρυ εσείς κάνατε σκληρή κριτική στα ελληνικά βρωμοκάναλα και τις ελληνικές κωλοφυλλάδες για το λιβάνισμα που έκαναν τότε στην κυβέρνηση Παπανδρέου ή Παπαδήμου. Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά...

 13. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 26/08/2012 16:56:46

  Δεν ξέρω άν εννοείτε τις "ταμπλόιντ" ξένες εφημερίδες και ΜΜΕ. Τα πιό σοβαρά πάντως, ήταν αντικειμενικά.
  To Βloomberg π.χ. που ειδικεύεται στα οικονομικά, γράφει ότι ο Ολλάντ είπε στον Σαμαρά να τηρήσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις για να πάρει υποστήριξη.
  Δεν ξέρω βέβαια μήπως περιμένατε να του πεί, "δεν πειράζει, μη τηρείτε τις δεσμεύσεις..." για να το βρείτε ευνοικό...
  h**p://www.bloomberg.com/news/2012-08-25/hollande-tells-samaras-to-show-greek-commitment-to-get-support.html
  Τα εγχώρια κανάλια και οι φυλλάδες δεν έχουν ιδέα ή αποσιωπούν τις πραγματικές συζητήσεις στην Ευρώπη.

 14. deldio avatar
  deldio 26/08/2012 19:07:18

  4:56 Εάν τηρήσουμε αυστηρά και απαρέγκλιτα όλες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τα 2 μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, όπως αναμφισβήτητα διεμήνυσαν Ολάντ και Μέρκελ προς το Σαμαρά, τότε σε τί χρειστούμε υποστήριξη και κυρίως σε τί θα κάνει επαναδιαπραγμάτευση ο Σαμαράς; Εάν δεν κάνω λάθος αυτή ήταν η εντολή του ελληνικού λαού τον Ιούνιο και ιδίως το να μην συνεχιστεί αυτή η πολιτική. Διότι όλοι γνωρίζουμε ότι εάν συνεχιστεί η ίδια πολιτική τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια. Εγώ δεν μιλάω με βάση το τί είναι ευνοϊκό ή αναμενόμενο από εμένα (μικρή άλλωστε σημασία έχει) αλλά τί δεσμεύτηκε προεκλογικά ο Σαμαράς (ο οποίος γνώριζε άριστα τα πάντα και δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια όπως ο αστείος Παπανδρέου), και κυρίως, πώς τα κανάλια και οι φυλλάδες της διαπλοκής που τώρα επευφημούν το Σαμαρά (φυσικά προς ίδιον όφελος) παρουσιάζουν μία συνάντηση ρουτίνας με ξένους ηγέτες, η οποία δεν είχε καμία απολύτως συγκεκριμένη θετική προοπτική για τη δική μας τύχη, ως τεράστια διπλωματική κίνηση και ανεπανάληπτη επιτυχία που αλλάζει τάχα το διεθνές κλίμα. Η ίδια πλύση εγκεφάλου δηλ. συνεχίζεται, άλλοτε με εκφοβισμό άλλοτε με παραπλάνηση άλλοτε με ψεύτικες ελπίδες όπως ακριβώς συνέβαινε και πριν, και θεωρούν ότι η ίδια μέθοδος θα πετύχει, δηλ. ο άνεργος, ο απλήρωτος, ο διαρκώς υπερφορολογούμενος, ο βαρύτατα χαρατσωμένος, αυτός που έβαλε "λουκέτο" στο μαγαζί του και δεν παίρνει ούτε καν επίδομα ανεργίας, αυτός που από Σεπτέμβριο δεν θα έχει λεφτά να βάλει πετρέλαιο ή τα σχολεία δεν θα λειτουργούν εξαιτίας υποχρηματαδότησης θα δώσει ανοχή στην σημερινή κυβέρνηση επειδή η Μέρκελ και ο Ολάντ είπαν δύο (ανέξοδες) κουβέντες συμπάθειας στο Σαμαρά. Τόσο ανόητοι είναι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.