#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/09/2013 17:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: «Όχι σε νέα λιτότητα και άλλα μέτρα»(Ανανεωμένο) Τους δύο στόχους που είχε θέσει ο πρωθυπουργός για το ταξίδι του στις Βρυξέλλες φαίνεται να τους πέτυχε, αν και αυτό θα το δούμε όταν έρθει η τρόικα και τι απαιτήσεις θα έχει.

Ο πρώτος στόχος του κ. Σαμαρά ήταν να αποσπάσει δηλώσεις στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά κυρίως της προσπάθειας και των θυσιών του ελληνικού λαού.

Ο δεύτερος στόχος ήταν να βάλει στο τραπέζι των Ευρωπαίων τις ελληνικές απαιτήσεις, ουσιαστικά τη μία και βασικότερη. Δηλαδή να σταματήσουν να μας πιέζουν για νέα μέτρα διότι τα πάντα είναι σε τεντωμένο σκοινί.

Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, μετά τις συναντήσεις με Μ. Σουλτς και Ζ. Μπαρόζο, αναφέρουν ότι ο Αντ. Σαμαράς ζήτησε ξεκάθαρα να σταματήσει κάθε κουβέντα για νέα λιτότητα, για αυστηρά μέτρα και για επιπλέον θυσίες. «Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις με δημοσιονομικό αντίκτυπο, όχι λιτότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον κ. Μπαρόζο. Είπε ακόμα ότι γίνονται βήματα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της διετίας 2015-2016 και πως η χώρα βρίσκεται κοντά στο πρωτογενές πλεόνασμα.

«H Ελλάδα ικανοποιεί τους στόχους του προγράμματος προσαρμογής και το όποιο χρηματοδοτικό κενότο 2015 και 2016 δεν θα πρέπει να καλυφθεί με πρόσθετα μέτρα λιτότητας, αλλά με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και με τη στήριξη των εταίρων της ευρωζώνης», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως υπογράμμισε, ο Αντ. Σαμαράς, τον Νοέμβριο του 2012, το Eurogroup δεσμεύτηκε να στηρίξει περαιτέρω την Ελλάδα, εάν η χώρα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, ότι η ύφεση φέτος ήταν μικρότερη από αυτήν που είχε αρχικά προβλεφθεί, ότι το 75% των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων έχει ήδη υλοποιηθεί και ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει ξαναμπεί σε σωστή τροχιά.

Σύμφωνα με ξένα πρακτορεία, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες, ο Μπαρόζο εκτίμησε πως οι μακροχρόνιες θυσίες των Ελλήνων θα ανταμειφθούν του χρόνου, οπότε και η χώρα θα επιστρέψει σε ανάπτυξη.

Επίσης, απευθυνόμενος προς τους Έλληνες πολίτες δήλωσε πως η Κομισιόν συνεχίζει να τους συμπαραστέκεται. Υπογράμμισε ωστόσο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί. Ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι φαίνεται η έξοδος από το τούνελ, με σταδιακή επιστροφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν ήδη θετικά αποτελέσματα στην εφαρμογή του προγράμματος.

Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο βοήθειας ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε «θα περιμένω την έκθεση της τρόικας».

Αλλά και με τον Μ. Σουλτς η συζήτηση κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα. Συμφωνήθηκε η ανάγκη για πολιτικές αναπτυξιακού χαρακτήρα, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης ως πρώτες προτεραιότητες, παράλληλα με περαιτέρω μέτρα ολοκλήρωσης αλλά και μέτρα και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κινητικότητας, τη μετανάστευση αλλά και μέτρα για τη θαλάσσια πολιτική.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ευρωβουλής υπογράμμισε την ανάγκη για τη λήψη μέτρων προς όφελος της ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Hawk avatar
  Hawk 17/09/2013 14:58:10

  Ενας άλλος γερμανός όμως έχει άλλη άποψη όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σε άρθρο του στην οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche, ο Hans Werner Sinn του ινστ. Ifo, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι όπως η Μογγολία ενώ υποστηρίζει ότι οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους.
  «Και οι δύο χώρες είναι αναδυόμενες οικονομίες, οι οποίες σύμφωνα με τους κανόνες του ΟΟΣΑ δεν ανήκουν στις ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη. Και στις δύο επικρατεί το χάος. Στις πόλεις επικρατεί μια άγρια οικιστική ανάπτυξη, η οποία εξαιτίας της έλλειψης μιας λειτουργούσας πολεοδομίας παραπέμπει σε διεφθαρμένα συστήματα δημόσιας διοίκησης» υπογραμμίζει ο Sinn, ο οποίος προσθέτει: «Το επίπεδο διαβίωσης είναι αξιοπρόσεκτο αλλά παραμορφωμένο. Δεν λείπουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα, τα iPads, οι επίπεδες τηλεοράσεις… και τα καταστήματα Louis-Vuitton, ωστόσο λείπουν δρόμοι και άλλα στοιχεία δημόσιων υποδομών. Με εξαίρεση την αγροτική οικονομία, νέες θέσεις εργασίας προσφέρουν το κράτος, το εμπόριο, και οι διεθνείς οργανισμοί».
  Επιπλέον, ο Sinn επισημαίνει ότι και στις δύο χώρες απουσιάζει η μεταποιητική βιομηχανία.
  «Η Ελλάδα αγοράζει τομάτες από την Ολλανδία και ελαιόλαδο από της Γερμανία», υπογραμμίζει ο Sinn, τονίζοντας ότι αν και η Μογγολία ζει από την εξαγωγή του ορυκτού της πλούτου, η Ελλάδα ζει από την εξαγωγή των χρεογράφων της.....
  Από το bankingnews.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Hawk 17/09/2013 18:09:59

   Αηδίες στον κύβο!

   "λείπουν δρόμοι και άλλα στοιχεία δημόσιων υποδομών"

   Και τι σημαίνει αυτό; Όσο για την πολεοδομία και τα αυθαίρετα, δε νομίζω πως είνα μεγάλο σημάδι ανάπτυξης όταν αυτή πραγματοποιηθεί. Δηλαδή θα ρίξω 10.000 σπίτια για να φαίνεται η ομορφιά της ανάπτυξης;

   "Η Ελλάδα αγοράζει τομάτες από την Ολλανδία και ελαιόλαδο από της Γερμανία"

   Αυτό κι αν είναι γελοίο. Ειδικά το ελαιόλαδο από Γερμανία όταν έρχονται οι Γερμανοί για διακοπές και παίρνουν το λάδι όσο-όσο με τενεκέδες. Έχω ακούσει τιμές μέχρι 10Ε το λίτρο όταν το αγοράζεις από τον παραγωγό με 3,5-4Ε το πολύ.

   Απόρώ γιατί τσιμπάμε με τέτοια εχθρικά γραπτά από πληρωμένους κονδυλοφόρους. Και αφού το διαβάζουμε, τα διαφημίζουμε κιόλας. Έλεος πια με την ξενομανία μας!

   • panos avatar
    panos @ Γεώργιος Τ. 19/09/2013 03:45:32

    100%

  • FOTIS avatar
   FOTIS @ Hawk 17/09/2013 18:26:41

   Tώρα έπαψαν και οι Γερμανοί να κρύβουν αυτό που εμείς οι Ελληνες εντίμως ομολογούμε ανέκαθεν: Οτι η Ελλάδα είναι Ψωροκώσταινα, δεν είναι ανεπτυγμένη χώρα ώστε να μπει στο κλάμπ των πλουσίων της Ευρώπης, δεν πληρεί τα οικονομικά και βιομηχανικά κριτήρια, όπως ήταν γνωστό τοις πάσι apo to 1981, και ο μόνος λόγος που ζήτησε απεγνωσμένα να μπεί στην ΕΕ ήταν η τεράστιa αιμμορραγία των εξοπλισμών της που υφίσταται λόγω Tουρκίας. Oι εταίροι βεβαίως την δέχτηκαν αφ' ενός για λόγους συμβολικούς αφού είναι το λίκνο του πολιτισμού τους και έδωσε ακόμα και το όνομα στην Ευρώπη και αφ' ετερου οικονομικά δεν αντιπροσώπευε κανέναν κίνδυνο αφού είναι μόνο το 2% κι ακόμα κι αν έφτανε το χρέος της στο 200% μέσα σε 5 λεπτά και χωρίς να το πάρει κανείς είδηση (με 1-2 αεροπλάνα με Ευρώ) θα ξεχρεωνόταν αμμέσως. Εξ άλλου ήταν, και την κράτησαν ως έναν απο τους καλύτερους πελάτες τους για εξοπλιστικά προγράμματα και ο εντελώς ξεχρέωτος (και χωρίς πλαστικές κάρτες και σούπερ-μάρκετ) λαός της ένας θαυμάσιος μελλοντικός καταναλωτής Ευρωπαικών προιόντων...
   Αλλά και κράτη σαν την Μογγολία και την Λιθουανία τη Βουλγαρία τη Ρουμανία την Αλβανία τη Fyrom ή την Τουρκία που είναι σαν την Ελλάδα και δεν πληρουν τους οικονομικούς και τεχνικούς όρους του Μάαστριχτ έγιναν και γίνονται δεκτά μετά χαράς απο την ΕΕ έστω κι αν δεν τους έχει η ΕΕ την ιστορική υποχρέωση που έχει απέναντι στην Ελλάδα...
   Οσον αφορά τα χρεώγραφα, τα εισοδήματα της Ελλάδος από αυτά αντιστοιχούν στο 1,5 % των αντίστοιχων εισοδημάτων της Γερμανίας.
   Kαι εν γένει, πέραν απο χώρες της ΕΕ σαν το Λιχτενστάιν το Λουξεμβούργο και το Μονακό που ζουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τα χρεόγραφα χωρίς να διαθέτουν ούτε το 5% της Ιστορίας της Ελλάδος, συνολικά το κλάμπ των πλουσίων της ΕΕ, όπως και των υπολοίπων πλουσίων χωρών της γής οφείλουν τα 2/3 περίπου του πλούτου τους στην εξαγωγή των χρεωγράφων τους, πράγμα που τις καθιστά αξιοζήλευτες στα μάτια των φτωχών χωρων, εξ ού και η συσσώρευση πεινώντων μεταναστών στα σύνορά τους...
   Nα λοιπόν γιατί η ΕΕ δεν αφήνει την Ελλάδα να φύγει και να γίνει ανεξάρτητη επιτέλους χώρα...Αυτό το κατάλαβε ο Γερμανός Hans Werner Sinn ή το αποκρύπτει δολίως?
   Αλλα θα γνωρίζει οτι Γερμανική δολιότης εν Ελλάδι δεν περνάει ανέκαθεν διότι και αυτήν απο τους προγόνους μας την εδιδάχθησαν...

   • Hawk avatar
    Hawk @ FOTIS 17/09/2013 18:52:17

    Μη βαράτε όλοι μαζί το έβαλα το απόσπασμα του άρθρου για να δούμε την δολιότητά τους, δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με τον Μογγόλο Sinn, έτσι κι αλλιώς προσωπικά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα απ' αυτούς, αρκεί να αποφασίσουμε για το εμείς και να αφήσουμε στην άκρη το εγώ.

    • Ιαπετός avatar
     Ιαπετός @ Hawk 17/09/2013 20:59:21

     Η πάγια θέση τού Hans Werner Sinn είναι νά φύγει η Ελλάδα από τό Ευρώ καί νά ησυχάσουν αυτοί καί εμείς. Είναι μιά θέση ελιτίστικη καί ρατσιστική, γιατί τό υπέδαφος τής θεώρησης τού Sinn αποτελεί η θεώρηση ότι μόνον οι οικονομικά αναπτυγμένες χώρες δικαιούνται νά γεύονται - σύμφωνα μέ τήν καλβινιστική ηθική - τά προϊόντα τής «παραγωγής» πλούτου.
     Γιά τήν οικονομικίστικη ηθική τού Sinn μπορούν νά γραφθούν πολλά. Σέ κάθε περίπτωση, άν τύχαινε καί ήταν διοικητής στρατοπέδου συγκέντρωσης επί ναζισμού δέν θά είχε τήν παραμικρή τύψη γιά τήν εξόντωση τών κρατουμένων, αρκεί η εξόντωση αυτή νά υπηρετούσε τήν οικονομιστική του αντίληψη περί ωφελιμότητας.

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Hawk 17/09/2013 22:10:30

   Η σύγκριση Ελλάδος Μογγολίας είναι η μεγαλύτερη κοτσάνα που έχω διαβασει τα τελευταία 20 χρόνια:

   1)Τελείως διαφορετικό τοπίο, άνθρωποι, παραδόσεις.

   2)"Και οι δύο χώρες είναι αναδυόμενες οικονομίες". /Το 2008 η Ελλάδα είχε 32.000 δολ κατακεφαλήν, όσο περίπου η Ιταλία και η Γαλλία. Και τώρα ακόμη έχει διπλάσιο απο τους βόρειους γείτονές της.

   3)"ωστόσο λείπουν δρόμοι" / Περισσότερα απο 2000 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων δεν είναι λίγα για αραιωκατοικημένη χώρα 11 εκατομμυρίων κατοίκων.
   Άλλο που το τμήμα κόρινθος - Πάτρα ακόμη το περιμένουμε.....

   4)"Η Ελλάδα αγοράζει ελαιόλαδο απο την Γερμανία" / Τι άλλη μ......α θα ακούσω;

   5)"Δεν λείπουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα, τα iPads, οι επίπεδες τηλεοράσεις… και τα καταστήματα Louis-Vuitton" / Συμφωνώ. Αλλά που είναι η ομοιότητα με την Μογγολία σε αυτό;


   6)"Στις πόλεις επικρατεί μια άγρια οικιστική ανάπτυξη, η οποία" / ότι έγινε το 50 και το 60, έγινε. Είχε παρόμοια οικιστική ανάπτυξη η μογγολία τότε;

 2. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 17/09/2013 15:50:36

  Σημασία έχει να τη δούμε ΕΜΕΙΣ την έξοδο.... Ο Θείος Σούλτς από εκεί ...ψηλά που στέκεται, όλα του μοιάζουνε ρόδινα!

 3. Mariana avatar
  Mariana 17/09/2013 16:13:39

  Μόνο που δεν βρισκόμαστε σε τούνελ από τα συνηθισμένα αλλά σε κάτι σαν παχύ έντερο. Η έξοδος δε σημαίνει κατ' ανάγκη και κάτι ευχάριστο.

 4. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 17/09/2013 16:19:28

  Παραστατικότατη ἀγαπητή Μαριάνα!
  Φαντάσου νά διαθέτουμε καί τή δυναμική ἑνός κλύσματος...

  • Ελλην πολιτης avatar
   Ελλην πολιτης @ Κυθήριος 17/09/2013 16:57:50

   Eξαιρετικο και το σχολιο της Mariana και του Κυθηριου !

 5. Κατρίν avatar
  Κατρίν 17/09/2013 16:54:56

  Τώρα που με διαβεβαίωσε ο Μάρτιν οτι με...εμπιστεύεται, ψήλωσα ήδη 3 πόντους!

 6. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 17/09/2013 20:19:34

  Όταν λέει όχι άλλη λιτότητα ο Σαμαράς, να φανταστούμε ότι δεν θα εφαρμοστεί το χαράτσι Στουρνάρα στα αγροτεμάχια, ε;
  (Πλάκα κάνω...).

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 17/09/2013 20:27:09

  Αφιερωμένο στον *Πολιτισμένο* Χανς Βέρνερ Σινν, του Ινστιτούτου Ιφο.

  Φρίντριχ Σίλλερ: *Καταραμένε Έλληνα!*
  Μτφρ: χαρτογράφος

  *Καταραμένε Ελληνα!
  Όπου να γυρίσω την σκέψη μου,
  όπου και να στρέψω την ψυχή μου,
  μπροστά μου σε βλέπω, σε βρίσκω.

  Τέχνη λαχταρώ,
  Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική,
  Εσύ μπροστά πρώτος κι αξεπέραστος.

  Επιστήμη αναζητώ,
  Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική,
  Εσύ κορυφαίος κι ανυπέρβλητος.

  Για Δημοκρατία διψώ,
  Ισονομία και Ισότητα,
  Εσύ ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος.

  Καταραμένε Έλληνα, Καταραμένη Γνώση,
  Γιατί να σε αγγίξω;

  Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι,
  ασήμαντος, μηδαμινός;
  Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου
  και στην ανεμελιά μου;

 8. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 18/09/2013 06:01:45

  Ο κόσμος μόνο ως νέα μέτρα αντιλαμβάνεται την εφετινή οικονομική αφαίμαξη που βλέπει τώρα, το φθινόπωρο, να τον κυνηγάει.
  Καλή η επιστήμη της επικοινωνιολογίας ή δεν ξέρω πώς τη λένε, αλλά δεν πρέπει να χει και κάποιο αντίκρυσμα στην πράξη? Τουλάχιστο να μην είναι σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία...

 9. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 18/09/2013 10:17:03

  Φάκτορα, θα το αποδομήσω λίγο το κείμενο γιατί εκπλήσσομαι από την υποχωρητική και αντιφατική του θέση.

  1) "...στόχος του κ. Σαμαρά ήταν να αποσπάσει δηλώσεις στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά κυρίως της προσπάθειας και των θυσιών του ελληνικού λαού".

  Δλδ δεν μπορούμε να σταθούμε σαν ¨Ελληνες" ; χειαζόμαστε εκτός από την χρηματοδοτική και ψυχολογική στήριξη τώρα ; Από ξένους ; Ελπίζω ο Σαμαράς να μην το έθεσε έτσι, γιατί αν ημουν ευρωπέος ιθύνων και ερχόταν ο Έλληνας πρωθυπουργός και μου ζητούσε στήριξη για την κυβέρνησή του (με το γνωστό βλέμμα της βρεγμένης γάτας του Βενιζέλου πχ) θα του έστελνα ως ανταπάντηση κατώτερους μανδαρίνους τύπου Τόμσεν να μπαινοβγαίνουν στα υπουργεία και να κόβουν και να ράβουν, και θα τον απειλούσα αν ψέλλιζε τίποτα περί ευρωπαϊκής αληλλεγγύης και τέτοια κουραφέξαλα. Θα του έλεγα, δεκαετίες πακέτων χρηματοδοτικών για την έρμη την σύγκλιση ντε! τι απέγιναν; γιατί δεν έγιναν εργοστάσια, δρόμοι κλπ αλλά αντιθέτως βίλες γνωστών και αγνώστων και η χώρα αποβιομηχανοποιήθηκε κλπ κλπ ; Αλλ΄'α είμαι βέβαιος πως ο Α. Σαμαράς δεν το έθεσε καν έτσι.

  2) να βάλει στο τραπέζι των Ευρωπαίων τις ελληνικές απαιτήσεις, ουσιαστικά τη μία και βασικότερη. Δηλαδή να σταματήσουν να μας πιέζουν για νέα μέτρα..."

  Να και η αντίφαση: "Ελληνικές απαιτήσεις" και ¨ζητιανιά στήριξης" δεν συμβιβαζονται ως τακτική που εξυπηρετεί οποιαδήποτε στρατηγική. Τελεία και παύλα. Ένας ζητιάνος δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις. Το δε "να σταματήσουν να μας πιέζουν" μού 'φερε δάκρυα στα ματια. Σε τί κόσμο πιστεύουμε ότι ζούμε ; Η με΄λετη του Λεβιάθαν του Χομπς πρέπει να γίνει προαπαιτούμενο για όλους. Ο υποκειμενισμός στην πολιτική οδηγεί σε εθνικές τραγωδίες.


  Το πρω΄το βήμα ανάκαμψης έιναι η ανάκτηση της εθνικής αξιοπ΄ρεπειας σε θεσμικό και σε προσωπικό επίπεδο. Η προσωποποίησή του γραικύλου που είναι η γλοιώδης έκφραση του κ. Βενιζέλου όταν συνομιλεί με ευωπέους "συναδέλφους" του και η διαμετρικά αντίθετη, δλδ η έπαρση, ο κομπασμός και η απεραντολογική μπουρδολογία, κουνώντας και το δάκτυλο, όταν απευθύνεται στους ιθαγενείς του χώρου Ελλάδα, αποτελέι ΟΛΑ τα λεφτά που λένε οι φωταδισμένοι Κολωνακιώτες και αστοί της πορδής. Αυτή είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ που βλέπουν οι ξένοι.

  • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
   Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ Νίκος Αργεάδης 18/09/2013 10:57:41

   +++++++ Σε όλα. Οι ...Ευρωπέη εταίρες φταίνε για τα δεινά, ή ραγιαδοσύνη με την οποία τους αντιμετωπίζουμε;

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 18/09/2013 14:58:25

    Ακριβώς αυτό λέω Πηνελόπη ; Η ραγιαδοσύνη είναι αποτέλεσμα της πλήρους (ψυχολογικής και τώρα χρηματοδοτικής) εξάρτησης της Ελλαδικής ελίτ. Ο Α. Σαμαράς θα αναγκαστεί να πει το μεγάλο όχι (το ραγιάδικο όχι είμαι σίγουρος πως δεν θα το πει, εκτός και αν τον ρίξουν οι Βενιζέλοι).

 10. Tεμπέλης καθηγητής avatar
  Tεμπέλης καθηγητής 18/09/2013 16:08:50

  Ο Α.Σ. πρέπει να πει το μεγάλο ΟΧΙ σε νέα ισοπεδωτικά μέτρα. Ο ελληνικός λαός θα στηρίξει έναν τέτοιο ηγέτη, όπως έκανε πάντα στις δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας. Ο Α.Σ. πρέπει να "εκβιάσει" τους "φίλους" Ευρωπαίους, υποδεικνύοντας την εσωτερική πολιτική και κοινωνική αναταραχή. Να "εκβιάσει" ακόμη και με προκήρυξη εκλογών, αλλά να το εννοεί. Να αποφασίσουν οι φίλοι μας αν θέλουν να συζητήσουν μαζί του ή με τον Τσιπροκαμμένο ή τη ΧΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.