#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/07/2011 15:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Όσο δεν συναινώ, υπάρχει ελπίδα για επαναδιαπραγμάτευσηΑποφασισμένος να μη μεταβάλει στάση και να αρνηθεί στη Βουλή θετική ψήφο στο νέο πακέτο χρηματοδοτικής στήριξης που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες, δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς. «Οσο αρνούμαι να συναινέσω στο λάθος, τόσο αφήνω ανοικτή την προοπτική μιας συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης» σημειώνει, επιμένοντας ότι αν η κυβέρνηση θέλει να επαναδιαπραγματευθεί αλλαγή του οικονομικού μείγματος εκείνος θα συνδράμει αμέσως.

Αξιολογώντας τις προβλέψεις της συμφωνίας, ο κ. Σαμαράς εκτιμά πως η Ελλάδα υφίσταται τη ρετσινιά της «επιλεκτικής χρεοκοπίας για πολύ μικρό κούρεμα». Επιπλέον, ανησυχεί ότι οι αγορές θα εξακολουθήσουν να θεωρούν το ελληνικό χρέος ως μη βιώσιμο και θα αρχίσουν να προεξοφλούν και νέα αναδιάρθρωση. Παράλληλα, κάνει λόγο για «βρώμικη προπαγάνδα» κατά της Ν.Δ. και των θέσεών της σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμα των επαγγελμάτων. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απορρίπτει κατηγορηματικά ότι το αίτημά του για πρόωρες εκλογές εδράζεται στις βελτιωμένες δημοσκοπήσεις.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αν και παραδέχεται ότι με τη συμφωνία της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης υπήρξε βελτίωση των όρων αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, επισημαίνει ότι για να υπάρξουν αποτελέσματα στην ελληνική οικονομία πρέπει αυτό να συνδυαστεί με επανεκκίνησής της, που σύμφωνα με τον ίδιο είναι και το κύριο. "Αλλά επειδή δεν μας αφήνουν να κάνουμε το πρώτο (σ.σ. επανεκκίνηση), μας βελτιώνουν κάθε τόσο τους όρους αποπληρωμής", τονίζει.

Για εκλογές, συνεργασία και κυβέρνηση Σαμαρά

ΕΡ: Μετά την αποτυχημένη απόπειρα του Ιουνίου για κυβέρνηση συνεργασίας των δύο κομμάτων, η Ν.Δ. εμφανίζεται δημοσκοπικά να προηγείται του ΠΑΣΟΚ και εσείς επανειλημμένα ζητάτε εκλογές, κάτι που δεν πράττατε μέχρι προ διμήνου, δηλώνοντας ότι αποτελεί πράξη ανευθυνότητας. Πολιτεύεστε βάσει δημοσκοπήσεων;

ΑΠ: Οχι, δεν ήταν οι δημοσκοπήσεις... Σας θυμίζω λοιπόν: Είδατε έναν πρωθυπουργό έτοιμο να παραιτηθεί για να δημιουργηθεί «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας». Κι ύστερα να υπαναχωρεί, γιατί... «το πράγμα μαθεύτηκε πριν την ώρα του» και επειδή στο κόμμα του υπήρξαν αντιδράσεις! Κι ύστερα να προχωρεί σε ανασχηματισμό, πράγμα που –ολοφάνερα πια– δεν ήταν η πρώτη επιλογή του... Οταν τα βλέπετε όλα αυτά, τι καταλαβαίνετε; Οτι η κυβέρνηση αυτή δεν πατάει πια γερά στα πόδια της. Κι αυτό πλέον γεννά από μόνο του αστάθεια. Κι η αστάθεια αυτή απαιτεί νέα ισχυρή λαϊκή εντολή. Εμείς δεν ζητάγαμε κάθε τόσο εκλογές, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση. Αυτό, πράγματι θα δημιουργούσε αστάθεια. Αλλά τώρα πηγή αστάθειας πλέον είναι η ίδια η κυβέρνηση. Και δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε όταν η κυβέρνηση παραπαίει...

ΕΡ Αν το αίτημά σας γίνει αύριο πραγματικότητα, δύο χρόνια μετά την ήττα του 2009, έχετε το πρόγραμμα και κυρίως τα στελέχη να ηγηθείτε μιας χώρας σε κρίση; Το ερώτημα που θέτουν πολλοί οπαδοί της Ν.Δ. είναι «ποια είναι η ομάδα του Αντώνη Σαμαρά;»

ΑΠ:Είμαστε περισσότερο προετοιμασμένοι να κυβερνήσουμε απ’ ό,τι ήταν οποιαδήποτε κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε πολιτικό πρόγραμμα, σε μεταρρυθμιστικές προτάσεις και πολιτικές τομές, όπως αυτές που ανακοινώσαμε προχθές για το Σύνταγμα. Οχι γενικότητες. Πολύ λεπτομερειακά πλέον... Σε ό,τι αφορά το πολιτικό προσωπικό, υπάρχουν δοκιμασμένα στελέχη, αλλά υπάρχουν και νέα στελέχη. Που δοκιμάζονται για να αποδείξουν την αξία τους. Και πιστέψτε με, θα υπάρξουν πολλές ευχάριστες εκπλήξεις..

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100021_31/07/2011_451170

ΣΧΟΛΙΑ

 1. FM avatar
  FM 31/07/2011 15:59:05

  Κάθε μέρα που περνάει ο Σαμαράς αποδεικνύει ότι είναι ο ηγέτης που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.
  Αυτό που λέει είναι το κλειδί για τη σωτηρία μας.Όσο δεν συναινεί τόσο υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγή πολιτικής

  • tiramola avatar
   tiramola @ FM 31/07/2011 17:14:48

   Ποιά είναι η άλλη πολιτική?

   • φωνή avatar
    φωνή @ tiramola 31/07/2011 18:02:41

    Ανάπτυξη

 2. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 31/07/2011 16:00:21

  Ο Σαμαράς ΄΄ζωγραφίζει΄΄...όχι γενικότητες αλλά λεπτομέρειες..αυτό θέλουμε!!!!

 3. Chris Theocharis avatar
  Chris Theocharis 31/07/2011 16:44:22

  Αυτό το "υπάρχουν δοκιμασμένα στελέχη" πολύ με τάραξε...

 4. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 31/07/2011 17:48:25

  Αν ο Σαμαράς ήταν προδότης δε θα τον πυροβολούσαν τα ΜΜΕ και δε θα τον αντιπαθούσαν τόσο πολύ οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Για τους υπόλοιπους θα έλεγα να ανησυχείς καλύτερα. Δεν έχω δει πολλούς βουλευτές της ΝΔ να τον στηρίζουν με δηλώσεις και επιχειρήματα.

 5. fotjou avatar
  fotjou 31/07/2011 21:59:30

  "Oσο αρνούμαι να συναινέσω" Λάθος κ.Σαμαρά.
  Μόνιμη άρνηση κ.Σαμαρά(και δικιά μας ).Βασικός στόχος;Να φύγουν μια για πάντα ,ξεδοντιασμένοι ,ατιμασμένοι σαν προδότες της πατρίδας οι σημερινοί ¨κυβερνήτες"Τα μεσοβέζικα του Κ.Κ τέλος.Αγαπάς την Ελλάδα και εμάς τον λαό της;Αντιπαράθεση με στοιχεία και πρόγραμμα σε όλα.Απο τα πιό μικρά ως τα πιο μεγάλα.Η Ν.Δ. πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει και όχι να διαχειρισθεί εξουσία.Εμείς σε ψηφίσαμε ,εμείς σε πιστεύουμε,εμείς θα είμαστε πλαϊ σου.Κυβέρνα.

 6. Orestios avatar
  Orestios 31/07/2011 23:55:32

  Επανεφεύροντας τον πατριωτισμό

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ Orestios 01/08/2011 17:06:25

   +1000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Enzo avatar
  Enzo 01/08/2011 00:31:03

  Σαμαρά καμία συνομιλία με τους προδότες!
  Πάμε για παράδοση άνευ όρων , τελειωστε επιτέλους με το ΠΑΣΟΚ

 8. Ιντζεσίλογλου Λάζαρος avatar
  Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 01/08/2011 02:04:24

  Ο Κομματικός Μηχανισμός που είχε κάποτε σαν κεντρικό του σύνθημα η ¨Ελλάδα στους Έλληνες¨ είναι αυτοί που έχουν οδηγήσει στο σύνθημα η ¨Ελλάδα στους Γερμανούς¨. Αυτό που δεν έγινε το ηρωικό 1940 δυστυχώς θα πραγματοποιηθεί το 20011 και όχι διαμέσου των όπλων όπως πολλοί θα πίστευαν αλλά με ενδιάμεσο την Οικονομική Διπλωματία, την διπλωματία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάθε μέρα από τα ΜΜΕ μαθαίνουμε ότι και ένας ακόμα Γερμανός θα έχει συμμετοχή ή θα προεδρεύει κάποιου τεχνοκρατικού μηχανισμού που θα μας βοηθήσει-παρέχει συμβουλές για να θέσουμε σε εφαρμογή και με μεγαλύτερη επιτυχία, τα επαχθή μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και όποιου άλλου Οικονομικού Προγράμματος θα αντικαταστήσει αυτό σε περίπτωση αποτυχίας του.
  Δυστυχώς έχουμε χάση την Οικονομική αλλά και την Πολιτική κυριαρχία μας και ίσως να κινδυνεύει και η Εδαφική μας κυριαρχία διότι με όλο αυτό το Γερμανικό ενδιαφέρον στο τέλος, θα μας προτείνουν να γίνουμε και Ομόσπονδο
  Γερμανικό Κράτος αφού θα έχουμε εφαρμόσει κάθε Γερμανική πρόταση που θα έχει πέσει στο Τραπέζι της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης.
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ;;;;
  Σίγουρα ΝΑΙ!!!!!!
  Πώς;;;;;
  Ακολουθώντας τις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά και της Ν. Δημοκρατίας
  που αποτελεί την μόνη Πολιτική Όαση μέσα στο ερημικό σκοτάδι που μας περιβάλει. Στο Άμεσο και στο Απώτερο μέλλον μέχρι τον πολιτικό χρόνο των πολυπόθητων Εκλογών δεν πρέπει να συναινέσουμε σε οποιαδήποτε οικονομική ή πολιτική ενέργεια που θα προτείνει τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Κομισιόν, διότι το οικονομικό και πολιτικό μείγμα των υποδείξεών τους, δεν λύνουν οριστικά τα προβλήματα αλλά αποτελούν ημίμετρα και παρέχουν βραχυχρόνιες λύσεις με αμφίβολο τελικό αποτέλεσμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.