#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/12/2013 16:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Έχουν ικανοποιηθεί όλα τα προαπαιτούμενα που θέτει η Τρόικα, εκτός από έναΤη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα για να βγει από την κρίση, επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εκφράζοντας την εκτίμησή του για την αποφασιστικότητα που επιδεικνύουν τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και οι Έλληνες πολίτες.

«Η Ελλάδα έχει κάνει εντυπωσιακή πρόοδο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζ. Μπαρόζο. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι η Ελλάδα θα βγει από την ύφεση το 2014, βρίσκεται στο σωστό δρόμο να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ παράλληλα βελτιώνεται το επενδυτικό κλίμα. Ο Ζ. Μπαρόζο αναφέρθηκε και στο θέμα της επανεκκίνησης των έργων στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους, λέγοντας ότι θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, ο Ζ. Μπαρόζο τόνισε ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας παραμένει εύθραυστη και δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για εφησυχασμό. Ανέφερε ότι χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις, και βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. “Διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα του Μαραθώνιου”, είπε χαρακτηριστικά, ο Ζ. Μπαρόζο.

 Σαμαράς: Έχουν ικανοποιηθεί όλα τα προαπαιτούμενα που θέτει η Τρόικα, εκτός από ένα.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη διανύουν μια κρίσιμη περίοδο. Αναφερόμενος στην επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, το πρώτο εξάμηνο του 2014 ο Α. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι θα είναι μία επιτυχημένη προεδρία «ευκαιριών» και όχι προεδρία κρίσης.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, ο Α. Σαμαράς αναφέρθηκε πρώτα στην ανάγκη να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης. Όσον αφορά την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, και ειδικότερα την τραπεζική ενοποίηση, ο Α. Σαμαράς υπογράμμισε την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εκκαθάρισης, πριν από τις ευρωεκλογές. Συνεχίζοντας, ο Α. Σαμαράς ανέφερε ότι θα δοθεί έμφαση στην παράνομη μετανάστευση, στη διαχείριση των συνόρων και στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, καθώς και στη θαλάσσια πολιτική της ΕΕ. «Είναι μια φιλόδοξη και ρεαλιστική ατζέντα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο Α. Σαμαράς υπογράμμισε την «εντυπωσιακή πρόοδο» που έχει επιτευχθεί όχι μόνο σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και σε διαρθρωτικές. Τόνισε ότι το πρόγραμμα κάθε άλλο παρά έχει εκτροχιαστεί. Αντιθέτως, όπως είπε, η Ελλάδα έχει επιτύχει τους στόχους και το πρωτογενές πλεόνασμα επιτυγχάνεται ένα χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Συνεχίζοντας, ο Α. Σαμαράς είπε ότι έχουν ικανοποιηθεί όλα τα προαπαιτούμενα που θέτει η Τρόικα, εκτός από ένα. Δήλωσε, πάντως, αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση της Τρόικας θα ολοκληρωθεί θετικά.

Ο πρωθυπουργός τόνισε, εξάλλου, ότι προφανώς «το τέλος του Μαραθωνίου είναι πάντα πιο δύσκολο», αλλά δεν πιστεύει ότι υπάρχει κόπωση στις μεταρρυθμίσεις. Αντιθέτως, οι Έλληνες πολίτες έχουν επιδείξει ανθεκτικότητα, σχολίασε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές θα έπρεπε να γίνουν στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από την παρουσία της Τρόικας και την κρίση.

Τέλος, ο Ζοζέ Μπαρόζο εξέφρασε από την πλευρά του τη βεβαιότητα ότι θα βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και ότι η αξιολόγηση του προγράμματος θα ολοκληρωθεί θετικά.

ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ραβινος avatar
  Ραβινος 04/12/2013 18:09:31

  Γιουσαφικο σχολιο !

 2. kostas avatar
  kostas 04/12/2013 20:45:20

  ''Συνεχίζοντας, ο Α. Σαμαράς είπε ότι έχουν ικανοποιηθεί όλα τα προαπαιτούμενα που θέτει η Τρόικα, εκτός από ένα...''

  ποιό είναι αυτό ?

 3. papadopoulos ilias avatar
  papadopoulos ilias 05/12/2013 08:35:50

  Να δώ τι θα γίνει όταν η τρόικα θέσει το ερώτημα..κουρεμα ή απολύσεις,κλείσιμο των Αμυντικών Βιομηχ.κλπ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.