12/03/2013 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σήμερα το απόγευμα στο Μαξίμου η συμφωνία με την Τρόικα;

Στο Μέγαρο Μαξίμου, το απόγευμα της Τρίτης θα κλείσει η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα καθώς η πολύωρη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών δεν κατέληξε πουθενά αν και υπήρξαν αρκετές συγκλίσεις.  «Όλα είναι ανοικτά». Αυτή τη δήλωση έκανε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση της 4ωρης και πλέον σύσκεψης με την τρόικα. Αν και φαίνεται να είναι κοντά σε συμφωνία για τα «κόκκινα» δάνεια και τις οφειλές προς τα ταμεία, εντούτοις, το φλέγον θέμα της φορολογίας των ακινήτων αλλά και οι απολύσεις στο Δημόσιο αναμένεται να συζητηθούν στη σύσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός με την τρόικα.

Τα πάντα, όπως όλα δείχνουν, θα πρέπει να συμφωνηθούν στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά που έχει προσδιοριστεί για τις 6 το απόγευμα. Ο πρωθυπουργός θέλει να έχει τη συμφωνία μ ετην τρόικα αφού στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής και στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Φαίνεται ότι το μείζον θέμα είναι αυτό με το χαράτσι στα ακίνητα και αν θα συνεχιστεί να πληρώνεται και το 2013 μέσω της ΔΕΗ. Στην κυβέρνηση ο προβληματισμός είναι έντονος για τις αντιδράσεις που θα έχει η πληρωμή και φέτος του ΕΕΤΗΔΕ ενώ θα πρόκειται και για επικοινωνιακό λάθος, εκτός από το ουσιαστικό αφού θα περάσει στον κόσμο ότι επιβάλλεται ένα ακόμη μέτρο. Χαρακτηριστικό της αναταραχής που υπάρχει στην κυβέρνηση είναι και η τηλεφωνική επικοινωνία του Φ. Κουβέλη με τον πρωθυπουργό με τον πρώτο να ζητά να διαπραγματευτεί με την τρόικα ώστε να μην ισχύσει φέτος το χαράτσι.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΙΘΩΝ avatar
    ΑΙΘΩΝ 12/03/2013 09:46:11

    Αν δεν το έχει πάρει κανείς χαμπάρι να το εξηγήσω:
    1. ο κ. Βενιζέλος επέβαλε το χαράτσι της ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ) επειδή δεν μπορούσε τότε η κυβέρνηση να εισπράξει τους ΦΑΠ (2010, 2011, 2012). Τελικά ο κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου και το χαράτσι πλήρωσε και τον ΦΑΠ του 2010 (ταχυδρομήθηκε τον Δεκ. 2012), ενώ αναμένονται οι ΦΑΠ 2011 και 2012. Δηλαδή για το ίδιο περιουσιακό στοιχείο ο Έλληνας φορολογούμενος πλήρωσε / θα πληρώσει δύο φορές φόρο.
    2. Στη σημερινή επιχειρηματολογία εμφανίζεται ότι η συνέχιση του χαρατσιού επιβάλλεται από την ΤΡΟΪΚΑ επειδή η κυβέρνηση δεν θα είναι έτοιμη για τον νέο ενιαίο ΦΑΠ. Έστω να είναι έτσι. Όμως ακόμη κι' αν ο νέος ΦΑΠ δεν τεθεί φέτος σε ισχύ, για το 2013 ο Έλληνας φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει τον ήδη ισχύοντα σήμερα ΦΑΠ. Δηλαδή και πάλι θα πληρώσει δύο φορές φόρο για το ίδιο περιουσιακό στοιχείο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.