#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/12/2013 16:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σάλος με τα λάφυρα των Ναζί στο γερμανικό κοινοβούλιοΤο γερμανικό κοινοβούλιο αρνείται  τους ισχυρισμούς πως στη συλλογή έργων τέχνης του περιλαμβάνονται έργα που εκλάπησαν από τους Ναζί και συνδέονται με την οικογένεια Γκέρλιτ του Μονάχου, στο σπίτι των οποίων βρέθηκαν πρόσφατα 1.402 πίνακες διάσημων καλλιτεχνών. Δημοσίευμα της Bild ανέφερε τη Δευτέρα πως η ελαιογραφία του Georg Waltenberger (1905) «Ο Καγκελάριος Bülow σε ομιλία του στο Ράιχσταγκ» περιλαμβάνεται στα εν λόγω έργα. Ένας ιστορικός τέχνης αναγνώρισε αυτόν τον πίνακα, καθώς και μια λιθογραφία του Λόβις Κόριντ με τίτλο «Δρόμος στην Κόνιγκσμπέργκ», του 1918, πως έχουν κλαπεί ή έχουν πουληθεί υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το δεύτερο έργο λέγεται ότι προέρχεται από την συλλογή Γκέρλιτ, ένα σημαντικό μέρος της οποίας βρέθηκε στο διαμέρισμα του Κορνέλιου Γκέρλιτ  στο Μόναχο τον Φεβρουάριο του 2012. Ο πατέρας του, Χίλντεμπραντ Γκέρλιτ, ήταν έμπορος έργων τέχνης, στον οποίο ο Αδόλφος Χίτλερ είχε αναθέσει να αγοράζει πίνακες της λεγόμενης «εκφυλισμένης» τέχνης από όλη τη χώρα και να τα πουλά στο εξωτερικό, προκειμένου να απαλλαγεί το Ράιχ από την κακή επιρροή της και φυσικά να κερδίσουν τα χρήματα. Τα έργα τέχνης που πωλούσε προέρχονταν από ιδιώτες και μουσεία.

Μετά τον πόλεμο, ο Γκέρλιτ είχε δηλώσει πως η συλλογή του είχε καταστραφεί, αλλά πάνω από 1.000 έργα βρέθηκαν προ μηνών στο διαμέρισμα του γιου του. Πολλά από αυτά τα διεκδικούν οι νόμιμοι κληρονόμοι τους. Πριν από τέσσερα χρόνια η Bundestag έπρεπε να επιστρέψει τον πίνακα του Franz von Lenbach «Ο Μπίσμαρκ με ένα καπέλο» όταν οι κληρονόμοι των θυμάτων των Ναζί απέδειξαν ότι είχε κλαπεί.

Το αρμόδιο συμβούλιο της Bundestag έδωσε εντολή σε έναν ιστορικό τέχνης να ελέγξει την προέλευση της συλλογής των έργων τέχνης που περιλαμβάνει περίπου 4.000 πίνακες του κοινοβουλίου. Η συλλογή περιλαμβάνει 108 έργα τέχνης απροσδιόριστης προέλευσης που μπορεί να έχουν κλαπεί, σύμφωνα με την Bild.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2531656/German-parliament-denies-claims-two-artworks-paintings-stolen-Nazis.html

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 31/12/2013 17:58:16

  Να απαιτήση η διεθνής κοινότητα να επιστραφούν όλα τα κλεμένα στις χώρες που ανήκουν.

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 31/12/2013 18:42:08

  Ελάτε τωρα, κλοπιμαία στο γερμανικό κοινοβούλιο ; από που και ως πού ; οι ενάρετοι γερμανοί ; αν είναι δυνατόν.

  οι γερμανοί δεν αλλάζουν, οι λαοί δεν αλλάζουν, η συνέχεια των λαών βρίσκεται στην νοοτροπία τους, στον πολιτισμό τους, και οι σπόροι του μηδενιστικού ολοκληρωτισμού υπάρχουν ακόμα και θα υπάρχουν για πολύ ακόμα στην ψυχή των γερμανών, μην αυταπατάσθε...

  Απλά τώρα, η φυλετική καθαρότητα ως υπέρτατη αξία έχει αντικατασταθεί από την οικονομική τελειότητα. τα κρεματόρια αντικαταστάθηκαν από οικονομικούς "στόχους" και δεν τους νοιάζει αν θα πεθάνουν και πόσοι άνθρωποι γι' αυτό. Ο εξαγνισμός (του κράτους) έχει σημασία γι' αυτούς. Το μηδενικό έλλειμα έιναι η νέα κιβωτός της εθνικιστικής τους αυταρέσκειας στην οποία ομνύουν και ομνύουν και τα "δικά" μας ανδρείκελα..

  Το πνεύμα του χίτλερ ζει, ακόμα.

  Όπως έλεγε ο Καμύ (Ο Επαναστημένος Άνθρωπος) οι γερμανοί ως άνθρωποι της δράσης, δεν έχουν πίστη, δεν πιστεύουν σε τίποτα εκτός από το κίνημα της δράσης τους. Η ηθική της συμμορίας επικρατεί ακόμα.

  οι γερμανοί (αυτο)προσδιορίζονται μόνο εν σχέσει με τους εχθρούς τους. Αυτό το νόημα είχαν ΟΛΕΣ οι ανθελληνικές επιθέσεις στις φυλλάδες τους.

  Αισθάνονται περιφρόνηση, ο φασισμός και ο ναζισμός από φυλετική περιφρόνηση, τωρα μετετράπη και σε οικονομική περιφρόνηση. Πέραν της οικονομικής κυριαρχίας, αυτό το νόημα έχουν οι απόπειρές τους να μας χαρτογραφήσουν ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες ως (οικονομικά) μιάσματα .

  Το κράτος τους, δηλώνει ο Καμύ, ταυτίζεται με το σύστημα , δλδ το σύνολο των μηχανισμών κατάκτησης και καταπίεσης.

  Η τιμή βρίσκεται στην υπακοή και η ανυπακοή συγχέεται με το έγκλημα. Ο στρατιωτικός τους νόμος τιμωρεί με θάνατο την ανυπακοή και γι' αυτόν τιμή είναι η υπακοή, τώρα η οικονομική υπακοή.

  Όταν όλοι (οι γερμανοί) είναι στρατιώτες, έγκλημα θεωρείται να μην σκοτώνεις όταν σε διατάζουν να το κάνεις.

  Ο δογματικός τους δυναμισμός κατευθύνεται μόνο προς την (τώρα και στην οικονομική) αποτελεσματικότητα, και όχι στο κοινό καλό ΟΛΩΝ των ευρωπαίων. ¨οσο υπάρχει δυναμισμός θα υπάρχουν εχθροί που δεν ικανοποιούν τα κριτήρια της τελειότητάς τους, το '40 της φυλετικής καθαρότητας, τώρα της οικονομικής καθαρότητας.

  Ο χίτλερ αποκαλούσε ΟΛΟΥΣ τους άλλους ανθρώπους "πλανητικούς βακίλλους", τώρα είμαστε οικονομικοί βάκιλλοι, μιάσματα που μόνο με τιμωρία (οικονομική) θα αποκαθαρθούμε. Και ξέρουν πως γνωρίζουν μόνο ένα σκοτεινό σημείο στην "νίκη" τους: δεν μπορούν να νοιώσουν αθώοι γι' αυτό και καλλιεργούν την ενοχή στα θύματά τους, όπως τότε. Και το χρησιμοποίησαν και τα "δικα" μας καθάρματα και ανδρείκελά τους.

  Καλλιεργούν την ενοχή στον Έλληνα έτσι ώστε , στην ακυβέρνητη χώρα μας, η γενική ενοχή να νομιμοποιεί την άσκηση της (οικονομικής) βίας και να καθιερώνει μόνο την επιτυχία, ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ...

  Η ισχύς του να σκοτώνεις και να εξευτελίζεις απελευθερώνει την δουλική (τους και των "δικών" μας ανδρεικέλων) ψυχή από την ανυπαρξία.

  Το '40 η γερμανική ελευεθερία τραγουδιώταν μόνο με την συνοδεία ορχήστρας βαρυποινιτών, στα στρατόπεδα του θανάτου.

  Η μηδενιστική τους επανάσταση συνεχίζεται και τώρα αλλά με οικονομικά μέσα. Η επιτυχία ήταν και παραμένει, μέχρι τέλους, η μόνη αξία γι' αυτούς τους άξιους επιγόνους του χίτλερ.

  Όπως έλεγε ο χίτλερ, " αν ο γερμανικός λαός δεν έχει τα κότσια να νικήσει, δεν είναι άξιος να ζει". Τώρα, αυτό μεθερμηνεύεται ως "αν, Έλληνες, δεν έχετε τα κότσια να νικήσετε οικονομικά, δεν αξίζει να ζείτε.

 3. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 31/12/2013 22:04:19

  Μην αγοράσει κανένας και ποτέ τίποτα γερμανικό, ειδικά αυτοκίνητα.

  Παρεπιπτώντως, ο Χίτλερ είχε δίκιο ότι οι γερμανοί είναι άχρηστοι. Κανένας άλλος δεν θα αποτύγχανε αν και είχε τόσα πολλά μέσα προκειμένου να επιτύχει.

 4. ntek avatar
  ntek 01/01/2014 19:10:47

  τα χρυσαυγουλα πρέπει να γουστάρουν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.