#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/01/2014 15:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σάλος για την Καρα(ς)τόμηση του Αλέξη ΤσίπραΣα χάρτινος πύργος καταρρέει η πολιτική επένδυση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στο έργο του ελέγχου για το ρόλο της τρόικας στις «χώρες του μνημονίου» από πλευράς ευρωκοινοβουλίου. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβαζε τον πήχη των προσδοκιών για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ευρωκοινοβουλίου οι αντικρουόμενες και αντιφατικές δηλώσεις των μελών της συγκεκριμένης επιτροπής δείχνουν ότι πολύ απλά «άνθρακες ο θησαυρός» που υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξει τον αντιμνημονιακό του αγώνα.

Την αμήχανη αντίδραση στις δηλώσεις του Κάρας από πλευράς Κουμουνδούρου που έδειξε «δάκτυλο Σαμαρά» πίσω απ’ αυτές  διαδέχτηκε η δήλωση από πλευράς του γάλλου ευρωβουλευτή των σοσιαλιστών και συνεισηγητή της επιτροπής Χοάνγκ-Νγκοκ ο οποίος δήλωσε ότι «Ο κ. Τσίπρας μας παρουσίασε λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση και πολιτικές προτάσεις εγγράφως», δηλώσεις που ερμηνεύονται ως διάψευση των δηλώσεων Κάρας ότι ο Τσίπρας δεν απαντούσε στις ερωτήσεις των ευρωβουλευτών στο Στρασβούργο το Δεκέμβριο σχετικά με τις προθέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν μη τι άλλο επιβεβαιώνεται ότι ο ρόλος της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου μοιάζει με τις εξεταστικές επιτροπές της ελληνικής βουλής όπου οι πολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες κυριαρχούν έναντι της αναζήτησης της αλήθειας μέσα απ’ την ουσιαστική έρευνα. Είχαμε ξαναγράψει και αυτή η εικόνα το επιβεβαιώνει πεντακάθαρα ότι το ευρωκοινοβούλιο απλά κάνει την ανάγκη φιλοτιμία για να διασώσει το όποιο κύρος του έχει απομείνει έναντι των ευρωεκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είναι διπλά έκθετος ύστερα απ’ αυτή την εξέλιξη.

Πάντως αξίζει να σημειώσει κανείς ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κρύφτηκε» πίσω από μια κοινή δήλωση των βουλευτών του Π. Λαφαζάνη, Ν. Βαλαβάνη, Θ. Δρίτσα και του ευρωβουλευτή του Ν. Χουντή που χαρακτήρισαν «ψευδείς και συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς Κάρας» προσθέτοντας ότι ο συγκεκριμένος ευρωβουλευτής είναι «εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή του κόμματος της κας Μέρκελ και του κου Σαμαρά» και ότι «αυτοί οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί του ομοϊδεάτη της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά, δεν πρόκειται να εμποδίσουν την έρευνα που ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και θα είναι κόλαφος για τα μνημόνια και τους υποστηρικτές της Τρόικα». Η Κουμουνδούρου συνεχίζει και σήμερα να κάνει λόγο για «ανοίκεια» επίθεση του Κάρας στο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα μπροστά στο αλαλούμ που προκαλεί στο αριστερό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ αυτή η εξέλιξη για το ρόλο του ευρωκοινοβουλίου η Κουμουνδούρου τρέχει να μαζέψει την κατάσταση και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με τοποθετήσεις όπως αυτή του Δημήτρη Παπαδημούλη στην Κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις οποίες κατηγορεί τον Μάρτιν Σουλτς ως υποστηρικτή της πολιτικής Μέρκελ. Μάλιστα το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει τη δήλωση απάντηση του Μάρτιν Σουλτς στον Παπαδημούλη ότι στην ερώτηση «αν είχα τη στήριξη της Angela Merkel. Εγώ απάντησα, "Αν η Angela Merkel ψηφίσει τους Σοσιαλδημοκράτες,  έχω την υποστήριξή της. Η αίσθησή μου είναι, όμως, ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ των Σοσιαλδημοκρατών".  Δεν είμαι εδώ ως εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Είμαι εδώ ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπερασπίζομαι τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εάν απευθύνατε  το ερώτημα σε μένα προσωπικά, τότε θα ήθελα να πω ότι δεν συμφωνώ με τις αποφάσεις και τις προτάσεις που διατύπωσε η Γερμανική κυβέρνηση σε πολλούς τομείς, και το έχω δηλώσει δημόσια με σαφήνεια. Η Γερμανία έχει μια νέα κυβέρνηση, όπως γνωρίζετε,  κ. Παπαδημούλη».

Κάλχας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. NTUA avatar
  NTUA 30/01/2014 16:10:58

  Γιατί δεν αναφέρετε και αυτό;
  Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα από το γραφείο του στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ και συνεισηγητής της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.) για το ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου. Ο Γάλλος ευρωβουλευτής στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο ίδιος και ο συνεισηγητής της έκθεσης για την τρόικα, Ότμαρ Κάρας, συναντήθηκαν με τον αρχηγό της Ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 11 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο. “Σε αυτήν την παραγωγική συνάντηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι στηρίζει την έρευνα και καλωσόρισε την εμπλοκή του Ε.Κ. στα πεπραγμένα της Τρόικας. Ο κ. Τσίπρας , μας παρουσίασε μια λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση, καθώς και πολιτικές προτάσεις, εγγράφως. Διάβασα προσεκτικά αυτό το έγγραφο, το οποίο μαζί με άλλα στοιχεία που λάβαμε, μας βοήθησε να κατανοήσουμε την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, καλωσορίζω την συνεργασία μου με τον Αλέξη Τσίπρα στην έρευνα που διεξάγουμε και ανυπομονώ να παρουσιάσω μία ισορροπημένη και κατανοητή έκθεση για το ρόλο και τις δράσεις της τρόικας, με βάση τα στοιχεία που συλλέξαμε από την επίσκεψή μας στην Αθήνα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ.

  • Geros avatar
   Geros @ NTUA 30/01/2014 17:51:07

   Έχεις δίκιο ρε φίλε , όσοι βάλλουν εναντίων του Τσίπρα είναι κακεντρεχείς.
   Πέρασε στα γραπτά και ο Αυστριακός τον έκοψε στα προφορικά?
   Κρίμα ρε γαμώτο! Ο Τσίπρας είχε διαβάσει και για τα προφορικά αλλα δεν έπεσαν τα SOS!

   Σοβαρά τώρα , εσύ περιμένεις ο Τσίπρας να διαπραγματευτεί για την Ελλάδα αύριο σαν πρωθυπουργός με γραπτά υπομνήματα που του έγραψε κάποιος άλλος?
   Τόσο κατάντια ρε φιλε μόνο και μόνο για να είσαι οπαδός του παιδιού του δεκαπενταμελούς?
   Πόσο πιο κάτω δηλαδή?

  • dim avatar
   dim @ NTUA 30/01/2014 18:41:30

   Ακόμα και αυτός ο σοσιαλιστής έμμεσα επιβεβαιώνει τον Κάρας... "Μας παρουσίασε εγγράφως μια πολιτική και κοινωνική ανάλυση, καθώς και πολιτικές προτάσεις"... Προσέξτε... "Εγγράφως"... Ο Κάρας έχει δίκιο λοιπόν, δεν μπορεί εξάλλου να τα έβγαλε από το κεφάλι του... "Τον ρωτούσα επί μια ώρα λέει, και δεν πήρα καμία απάντηση..."... Θα είχε πάντως πολύ ενδιαφέρον αν κάποιος ρεπόρτερ μπορέσει να βγάλει στη δημοσιότητα αυτές τις έγγραφες πολιτικές προτάσεις του Σύριζα, να δούμε επιτέλους τι λέει στους έξω...

 2. elli avatar
  elli 30/01/2014 17:08:20

  Τα πράγματα είναι απλά. Αν διαβάσεις τις δηλώσεις και των δύο ευρωβουλευτών, και του Κάρας και του Νγκονγκ, στην ουσία δεν διαφωνούν.
  Ο Νγκονγκ λέει ότι ο κος Τσίπρας του παρέδωσε ΕΓΓΡΑΦΩΣ τις απόψεις του, τις οποίες θα αξιοποιήσει, και ο κος Κάρας λέει ότι στη συνάντηση ο κος Τσίπρας δεν απαντούσε στις ερωτήσεις.
  Άρα όσοι νοήμονες αναγνώστες, καταλαβαίνουμε ότι το έγγραφο που παρέδωσε ο κος Τσίπρας ,όχι μόνο δεν ήταν γραμμένο από τον ίδιο, αλλά από τους εντολοδόχους του, αλλά δεν είχε καν μπει στον κόπο να το διαβάσει για να μάθει κάποιες λεπτομέριες και να μπορεί να συζητήσει γι'αυτό. ( αλλά σιγά μην έχανε το χρόνο του με το διάβασμα, αφου και στο σχολείο με καταλήψεις καταπιανόταν.)

  • Γεώργιος avatar
   Γεώργιος @ elli 30/01/2014 18:22:12

   Επιτέλους elli, βάζεις τα πράγματα στη θέση τους. Αναρωτιέμαι, τι δεν καταλαβαίνουν αυτοί που απομονώνουν τις δηλώσεις του ενός από του άλλου. Στην ουσία, και οι δύο λένε το ίδιο. ΔΕΝ είπε ΤΙΠΟΤΕ, ΔΕΝ απάντησε σε ΤΙΠΟΤΑ, αυτός και οι περί αυτόν είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ!!!!Ο εχθρός δεν είναι απλά προ των πυλών, είναι εντός των τειχών. Ας είναι καλά ο Εφιάλτης.........ΔΕΝ σωζόμαστε με τίποτα, γιατί, απλά, δεν θέλουμε εμείς οι ίδιοι να σωθούμε...Καλή μας νύχτα....

 3. ΒΜ avatar
  ΒΜ 30/01/2014 19:08:01

  Προφανώς, το άρθρο (τίτλος και περιεχόμενο) πρέπει να το πάρετε αλλιώς...
  αυτά ήταν τα χθεσινά και με κοντά ποδάρια ψέμματα του γαμπρού του ναζιστή μεταφορέα Εβραίων από τη Θεσσαλονίκη στα κρεματόρια, Βαλντχάιμ!

 4. Ανεμομαζώματα avatar
  Ανεμομαζώματα 30/01/2014 19:19:24

  Χαχαχαχα! Πλάκα έχουμε. Άδικα ξιφουλκείτε μεταξύ σας. Ήτανε ανθρωπίνως αδύνατον να τους τα εξηγήσει ο άνθρωπος στα Αγγλικά τα όπως και να το κάνουμε, πολύπλοκα νοήματα των προτάσεων του Σύριζα. Είτε μας αρέσουν αυτές είτε όχι, απ΄ότι διάβασα, ούτε στο έντυπο που τους έδωσαν δεν ήτανε ...μεταφρασμένες. Συμπέρασμα : επειγόντως χρειάζονται σύντροφοι μεταφραστές με προφίσενσυ στην Κουμουνδούρου.

 5. Bitter smile avatar
  Bitter smile 30/01/2014 19:26:55

  Εσύ πια, έχεις εντελώς κυριευθεί από τον άγριο τρόμο. Σιγά βρε μπάρμπα, μην κάνεις έτσι. Θα επιβιώσουμε και απ΄τον τυφώνα Τσίπρα! Τόσα αντέξαμε κι αντέχουμε καθημερνά. Μην πανικοβάλλεσαι από τώρα.

 6. Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής avatar
  Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής 30/01/2014 19:32:02

  Πάντως υπάρχουν πάνες ενισχυμένες για ενήλικες αν τόοοσο φοβάσαι. Γέροντας άνθρωπος, σα να παρατρομοκρατήθηκες.

 7. Κωστας avatar
  Κωστας 30/01/2014 20:08:00

  Στα γερμανικα μιλουσε μην γραφουμε μονο για να γραφουμε.

 8. Ανεμομαζώματα avatar
  Ανεμομαζώματα 30/01/2014 20:17:05

  Ποιός μιλούσε στα ...γερμανικά; Ο Αυστριακός; Εγώ μιλάω για τον δικό μας. Σιγά μη μίλαγε και στα ...σανσκριτικά. Άμα δεν καταλαβαίνουμε, να μην πεταγόμαστε, έτσι;

 9. Geros avatar
  Geros 30/01/2014 20:18:59

  Τα δυο σχόλια που ακολούθησαν αυτό που έγραψα είναι για εμένα πολύ ενδιαφέροντα.
  Αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενεργοποίησε δυνάμεις μέσα στην Ελληνική κοινωνία που είχαμε να δούμε από την εποχή του Ανδρέα!
  Τι εννοώ?
  Εννοώ την καφρίλα , τον οπαδισμό , την τυφλή κομματική γραμμή (κάθε μέρα μας τσαμπουνάνε το δήθεν σκάνδαλο που έμαθαν από το left.gr την προηγουμένη και παίρνουν και ύφος ειδήμονα τρομάρα τους...), τον Αυριανισμό , το character assassination όποιου δεν τους αρέσει η φάτσα του.

  Είναι απίστευτο ότι όλη η Αυριανική καφρίλα των 80s ζωντάνεψε στις μέρες μας! Ότι όλος ο βόθρος του Κουρή ξεχείλισε στο 2014 και γεμίσαμε λύματα τύπου Βάγγου και smile.
  Δυστυχώς όμως για αυτούς η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα.

  Όσο αφορά στο σχόλιο περί πανικού , διαβάστε το avatar μου.

 10. ΜΑΤ avatar
  ΜΑΤ 30/01/2014 20:44:59

  Ας διαπραγματευθεί όμως κάποιος και ας τους τρίψει στη μούρη τη δική μας αλήθεια επί τέλους!

 11. Θόδωρος 17.06.2014 avatar
  Θόδωρος 17.06.2014 30/01/2014 21:16:01

  Αλέξη ξεκίνα, ξεκίνα για την Κίνα! Μόνο ο Κινέζος σας υποστήριξε. Χααα, χα!

  Πάει και το Ευρωκοινοβούλιο, άντε να βρείτε αλλού μαλ@#$κες να σας υποστηρίξουν!

  Σκουρλέτη, επειδή τα λες με σοβαρό ύφος, νομίζεις δεν καταλαβαίνουμε τα καρα@#$#ζιλίκια που λες?

  Είστε θλιβεροί ρεεε!

  Υ.Γ. Μιλάω στο επίπεδο σας, για να μην παρεξηγηθώ..

  • Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής avatar
   Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής @ Θόδωρος 17.06.2014 30/01/2014 22:18:06

   Δηλαδή διαθέτεις και ...καλύτερο επίπεδο; Σώπα βρε παιδί μου. Καθόλου δεν σου φαίνεται, αλλά αφού το δηλώνεις....

 12. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 30/01/2014 21:17:59

  Οι 2 ευρωβουλευτές ανήκουν σε αντίπαλες παρατάξεις, ο Αυστριακός είναι του ΕΛΚ, ο Γάλλος των Σοσιαλιστών. Φυσικό και αναμενόμενο να βλέπουν εντελώς διαφορετικά το ζήτημα.
  Το μόνο που πρέπει να διευκρινιστεί - και τα Ελληνικά ΜΜΕ δεν το κάνουν - είναι ότι αυτοί οι Γάλλοι είναι Σοσιαλιστές, και όχι ΠΑΣΟΚοι.

 13. Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής avatar
  Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής 30/01/2014 22:15:38

  Είσαι ειδικός στα λύματα και στους βόθρους εσύ και σίγουρα τα κατέχεις εκ των έσω τα πράγματα. Τι να προσθέσουμε άλλο όλοι εμείς; Άντε τώρα ν΄αλλάξεις και και μην πάνα, ώστε να μην ...πανακοβάλλεσαι.
  Θα επιβιώσεις οπωσδήποτε. Μην κάνεις σαν τρομαγμένο ποντίκι που προσπαθεί να πηδήξει απ΄το πλοίο. Επί τέλους, συγκρατήσου.

 14. Δικαιος avatar
  Δικαιος 31/01/2014 00:47:12

  Δειτε παιδια και τη συνεντευξη τυπου και των δυο...
  Τα μαζευει ο Καρας και λεει οτι δεν ειπε κατι τετοιο...
  Τα αγγλικα του δε χειροτερα του Τσιπρα
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=m6HTGHDqHB4

 15. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 31/01/2014 08:04:11

  Δεν είμαστε ΟΛΟΙ προδότες της Πατρίδας και παρτάκηδες. Άλλωστε το έδειξαν οι διπλές εκλογές του 2012 περίτρανα. Και κόντρα στα exit polls...

 16. Rosy avatar
  Rosy 31/01/2014 10:26:05

  Το κουλό της υπόθεσης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε τρεις και λίγο επενδύει σ'ένα πλάνο, μια τακτική, και τα πλάνα αυτά συνεχώς καταρρέουν ύστερα από λίγο... Μήπως κάτι δεν πάει καλά;

  • Zizel avatar
   Zizel @ Rosy 31/01/2014 10:52:48

   Παρηγοριά στον ...άρρωστο, ώσπου να βγεί η ψυχή του Ρόζι και Παυλίνα αν με εννοείτε.

 17. Pavlina avatar
  Pavlina 31/01/2014 10:43:20

  Σοβαρή δουλειά βρήκαμε ν'ασχοληθούμε πάλι... Αν όντως ο Τσίπρας έχει καταθέσει κάποιες προτάσεις, γιατί δεν δημοσιεύει το έγγραφο να ησυχάσουμε; Έλεος!

 18. soulis avatar
  soulis 31/01/2014 19:15:26

  Και τι δέν θα εδινα να μπορουσα καποια φορα να ειχα τήν δυνατοτητα να ημουν σε καποια από τίς κατα καιρους πομπωδεις ανακοινωσεις του Τσιπρα καινα ειχα την δυνατότητα να του κανω ερωτηση τεστ γνωσεων καθαρα σε αυτα στα οποια αναφερεται .Ας πουμε τοτε που μιλησε για την αναγκη για ενα συγχρονο new deal γιατις χωρες του νοτου.
  Θα τον ρωταγα απλα τι ηταν αυτο το new deal και θα εβαζα στοιχημα το κεφαλι μου οτι δεν θα ειχε την παραμικρη ιδεα και θα παρεμενε μουγγος περιμενοντας καποιον γυρω του να του δωσει σκονακι.Το ιδιο και οταν καποια αλλη φορα κατεφυγε και αυτος οπως και η κουτση μαρια στο παραδειγμα της Βαιμαρης.
  Θα τον ρωταγα εαν ξερει που πεφτει η Βαιμαρη η τι ακριβως ειχε συμβει εκει κλπ.
  Θα στοιχηματιζα επισης οτιδηποτε οτι επισης δεν θα ελεγε τιποτα γιατι απλα πιστεω οτι πραγματικα ουτε που πεφτει η Βαιμαρη δεν ξερει η ισως πιστευει οτι ειναι καποια ηπειρος.Κατι δηλαδη θα εχει μαθει εν τω μεταξυ απο τα εντατικα μαθηματα που του κανουν αλλα ο ανθρωπος κανει μπαμ απο χιλιόμετρα οτι ειναι εντελως αστοιχειωτος.Ξυλο απελεκητο και να συμπληρωσω οτι ενα θετικο πραγμα θα μπορουσα ποτε να βρω στον ανεκδιηγητο κατα τα αλλα Παγκαλο ειναι οτι ειναι απο τους πρωτους αν οχι ο πρωτος που επισημανε το ποσο ασχετος και αστοιχειωτος ειναι αυτός ο τυπακος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.