10/07/2009 03:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σάλος από τις τηλεφωνικές συνομιλίες της σπείραςΟδηγήθηκαν χθες Πέμπτη στην 25η τακτική ανακρίτρια πέντε ακόμα κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο κύκλωμα που οργάνωσε απαγωγές και εγκληματικές δραστηριότητες. Πρόκειται για τους Γιώργο Τρομπούκη, Γιάννη Θώδη, Χαράλαμπο Μουστάκα, Ιωάννη Θεοδωράκη και Ιωάννα Χήρα (σύζυγος Παναγιώτη Βλαστού). Και οι πέντε μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Στην υπόθεση κατηγορούνται άλλα έξι πρόσωπα, εκ των οποίων πέντε φυλακισμένοι, που θα αρχίσουν να απολογούνται από την Δευτέρα και ένας ακόμη που διαφεύγει τη σύλληψη.

Όπως προκύπτει από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που υπέκλεψε η ΕΥΠ, τακτικότατος συνομιλητής του Παναγιώτη Βλαστού εμφανίζεται ο επιχειρηματίας Τρομπούκης. Από τις συνομιλίες που διαρρέουν συνεχώς φαίνεται ξεκάθαρα ότι η εγκληματική ομάδα προσέφερε προστασία σε καταστήματα, ενώ στις δραστηριότητες ήταν και η τοκογλυφία. Πέραν των υψηλών διασυνδέσεων που φέρεται να έχουν τα μέλη της συμμορίας, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι είχαν λόγο ακόμα και για προσαγωγές σωφρονιστικών υπαλλήλων. 

Ο  επιχειρηματίας Γιώργος Τρομπούκης (Εργολάβος Δημοσίων Έργων) υποστήριξε πως αν δεν έδειχνε ότι συνεργαζόταν με τον Παναγιώτη Βλαστό, ο βαρυποινίτης θα τον δολοφονούσε. «Ευχαριστώ το Θεό που είμαι κατηγορούμενος. Καλύτερα κατηγορούμενος παρά κάτω από το χώμα», φέρεται να είπε. Επιπλέον, σε συνομιλίες που είχε με τον Παναγιώτη Βλαστό ο επιχειρηματίας φέρεται να ζητά από το συνέταιρό του Χρήστο Καλογρίτσα, να μεσολαβήσει στο κουμπάρο του, Παναγιώτη Καμμένο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταγωγή του βαρυποινίτη.

Σε έντονο ύφος ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας διέψευσε οποιαδήποτε σχέση του με τους κατηγορούμενους και απείλησε μη μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση. «Εγώ δεν ξέρω κανέναν από τους κατηγορουμένους, ούτε τους έχω δει ποτέ, ούτε θέλω να τους δω στη ζωή μου. Κανένας ποτέ δεν τόλμησε να μου ζητήσει χάρη τέτοιου είδους. Ούτε ο κύριος Καλογρίτσας που μπορεί να με πάντρεψε, ούτε η μητέρα μου η ίδια ούτε τα παιδιά μου», είπε ο κ. Καμμένος.

Δεύτερο πολιτικό πρόσωπο που οι κακοποιοί ενέπλεξαν στις συνομιλίες τους ήταν ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, καθώς ο μέχρι πρότινος διευθυντής των Φυλακών Αγιάς Χανίων, Μιχάλης Κυριακάκης, , σε συνομιλία με τη σύζυγο του κακοποιού Παναγιώτη Βλαστού, επικαλείται τη σχέση του με τη σύζυγο του αναπληρωτή Υπουργού.

Για πολιτικές αθλιότητες, οι οποίες έχουν στόχο να τον πλήξουν πολιτικά και ηθικά, έκανε λόγο  ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο διευθυντής των φυλακών Αγιάς μετέφερε στη σύζυγό του, η οποία εργάζεται στο γραφείο του ως μετακλητή υπάλληλος, την «παράκληση» να διερευνηθεί η δυνατότητα τοποθέτησης τελειόφοιτου σπουδαστή της Σχολής Μηχανικών Αεροσκαφών (ΣΜΑ) στα Χανιά. Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια ερμηνείας, αναφέρει ο κ. Μαρκογιαννάκης, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

 Ζήτημα προέκυψε και για τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά μετά την αποκάλυψη πως η διευθύντρια του γραφείου του, Μαρία Σωτηρίου, είχε εντάξει τον Γιώργο Τρομπούκη στο ψηφοδέλτιό της κατά τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, όταν ήταν υποψήφια δήμαρχος Αμφιλοχίας, κάτι που την ανάγκασε να παραιτηθεί. «Όλα όσα αναφέρονται στο πρόσωπό μου είναι στο σύνολό τους παντελώς αβάσιμα, ανυπόστατα, ψευδή, αναπόδεικτα και συκοφαντικά», απάντησε ο κ. Σαλμάς.

Ο νομικός εκπρόσωπος του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση, χαρακτήρισε τον Γιώργο Τρομπούκη «τερατολόγο». «Ο πελάτης μου, είπε, δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκευών και ένας από τους υπεργολάβους που συνεργάζονταν ήταν ο Τρομπούκης με πάνω από 100 μηχανήματα χωματουργικών εργασιών».

 Πλήρη κάλυψη παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος στους εμπλεκόμενος υπουργούς, τονίζοντας ότι έχουν δώσει ήδη αναλυτικές εξηγήσεις.

 http://www.skai.gr/

 http://www.ant1online.gr/Society/PoliceBulletin/Pages/20097/ba97afbe-8af4-4cd4-8c0f-721e313a7361.aspx

 http://www.naftemporiki.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 10/07/2009 07:54:43

  Κανονικά στον εισαγγγελέα έπρεπε να οδηγηθεί η μισή Αστυνομία, καμμιά δεκαριά υπουργοί, υφυπουργοί και μεγαλόσχημοι οικονομικοί παράγοντες είτε για ενεργητική συμμετοχή είτε για σκόπιμη παράλειψη καθήκοντος.
  Η δυσοσμία είναι ανυπόφορη και τώρα πλέον είναι προφανές ότι η σήψη του δημόσιου βίου εδράζεται σε δύο βασικούς πυλώνες. Στο οργανωμένο έγκλημα των κοινών κακοποιών και στο οργανωμένο έγκλημα των επίορκων πολιτικών.
  Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο για την κοινωνία μας ότι το κουβάρι των αποκαλύψεων για τις κλοπές των πολιτικών, λέγε με κατ΄ αρχήν SIEMENS και των προσφάτων υποκλοπών των ποινικών, ξετυλίγεται με αυξανόμενη ταχύτητα και μας παρουσιάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους συντελεστές της διάλυσης του Νεοελληνικού κράτους και του κοινωνικού ιστού. Καταρρίπτεται καθημερινά ο μύθος του καλού-κακού ΠΑΣΟΚ, της ηθικής ή ανήθικης Ν.Δ., του δογματικού Κ.Κ.Ε. και του χαζοχαρούμενου ΣΥΡΙΖΑ. Εξωνημένες σκοτεινές φιγούρες όλοι τους, βρίσκονται στην πολιτική μόνο για να κονομήσουν.
  Εχουν πέσει όλοι με τα μούτρα στις δουλίτσες με τους επιχειρηματίες, με τα λαμόγια, με τους κοινούς ποινικούς, στα λαθρεμπόρια, στις πουτάνες , στα ναρκωτικά και κυριώς στην εν ψυχρώ κλοπή της Δημόσιας περιουσίας. Δια του λόγου το αληθές παρακολουθήστε με προσοχή άν θα βγεί δημοσίως κάποιος από τους πολιτικούς να καταγγείλει την σήψη της δημόσιας ζωής μετά τα τελευταία γεγονότα. Η επίσημη γραμμή της πολιτικής μαφίας είναι ότι όλα αυτά είναι μεμονωμένα γεγονότα που δεν αγγίζουν τους πατέρες του έθνους.
  Και για να τελειώνουμε πρός το παρόν, η κατάσταση θυμίζει εντονώτατα την Πρωθυπουργία του Ανδρουτσόπουλου το 1974. Και τότε δεν κουνιόταν τίποτε, η Ελλάδα κουφόβραζε και τάδαμε τα χαίρια μας. Σήμερα να δούμε που θα σκάσει η ιστορία.

 2. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 10/07/2009 09:30:03

  Ο βράχος της κάθαρσης κ. Ζορμπάς.

  Επειδή πέρασε στα ξυστά η "ουσιαστική συνάντηση" που είχε ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γεώργιος Παπανδρέου με τον εισαγγελέα της κάθαρσης κ. Ζορμπά και επειδή ο Factorχ δεν θεώρησε σκόπιμο να τα χώσει έστω και ελαφρά, είπα να γράψω δυό λέξεις για να μαθαίνουν οι νεώτεροι, γιατί δυστυχώς υπάρχουν ακόμη παλαιότεροι που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία.

  Ο εν θέματι βράχος της κάθαρσης, βαθύτατα εμπαθής ως χαρακτήρας και με επαγγελματική αξιολόγηση κάτω του μετρίου, ανεδείχθη και προήχθη βασικά ώς συμπλέων με το ΠΑΣΟΚ στα χρόνια 1983 έως 1988. Θυμίζω ότι για να προαχθεί δικαστικός εκείνη την εποχή του σκληρού ροκ έπρεπε να είναι πατενταρισμένος για χρόνια στο ΠΑΣΟΚ και να έχει και δύο συγγενείς στο υπουργικό Συμβούλιο. Οι προγωγές των κατά δήλωση δεξιών (με το μισόκλειστο ματάκι) γινόνταν κατ΄ εξαίρεση μετά από πλήρη και επανειλημμένη οσφυοκαμψία και με σκοπό την χρησιμοποίηση τους σαν άλλοθι και κυρίως για ειδικές αποστολές. Εδώ έχουμε μία τέτοια περίπτωση.

  Ο βράχος Ζορμπάς χρησιμοποιήθηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο από το ΠΑΣΟΚ και τον ... Εβερτ το 1993 με ένα διπλό στόχο. Πρώτον για να καταστρέψει το θέμα των υποκλοπών συνδιαλέξεων πολιτικών προσώπων κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και για το οποίο παραπέμφθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέουν από Ν.Δ. και Συν, και δεύτερον για να παραπεμφθούν για το ίδιο θέμα ... αν είναι δυνατόν, ο στρατηγός Γρυλλάκης και άλλα 31 στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Βέβαια το υλικό της παραπομπής ήταν οι περίφημες 7 κλεμμένες καρτέλλες του ΟΤΕ από τις παρακολουθήσεις του ΠΑΣΟΚ πρό του 1989, αλλά αυτό για τον βράχο ήταν μία μικρή λεπτομέρεια εξάλλου ο μοναδικό μάτρυρας Μαυρίκης ήταν λίρα εκατό. Για όσους δεν το κατάλαβαν αμέσως αυτά γίνονται με ...κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και υπουργό Δικαοσύνης την μετέπειτα Πρόεδρο της Βουλής κ.Μπενάκη (αδέκαστος και τιμία, πλήν ας ρίξουμε τον Μητσοτάκη και ας διαλυθεί το σύμπαν). Βέβαια η σκευωρία κατερρίφθη το 1994 με βούλευμα του Αρείου Πάγου, ο σεμνός δικηγόρος του στρατηγού Γαβριηλίδης πέθανε αγορεύοντας για την αίτηση εξαίρεσης του βράχου από την ανάκριση, αλλά ήταν ψιλά γράμματα μπροστά στον ύψιστο στόχο των συγκεκριμένων να ρίξουν τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και φυσικά τα κατάφεραν.

  Βέβαια η ανταμοιβή του βράχου από την Κυβέρνηση της σεμνότητος και ταπεινότητος ήταν να τοποθετηθεί Γραμματέας στα Εξοπλιστικά όπου κατάφερε δύο ουσιαστικά χτυπήματα στην προσπάθεια του Καραμανλή (πριν κουραστεί) να αναπτύξει τις σχέσεις με την Ρωσσία. Το πρώτο η διοχέτευση των πλάστων στοιχείων για τον Γκουριώτη που είχε αποτέλεσμα να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο, και το δεύτερο η παραπλάνηση του Καραμανλή με το υποτιθέμενο σκάνδαλο περί των Ρωσσικών εξοπλισμών, όπου σκοπίμως παρουσίασε ελλιπή στοιχεία και δεν έγινε δυνατό να παραπεμφθεί κανένας, και πρόβλημα δημιούργησε στις σχέσεις των δύο χωρών.

  Τελικά τον έστειλε σπίτι του ο Αλογοσκούφης επειδή ήταν ο μόνος που κατάλαβε ότι το ψάξιμο της ιστορίας με τα ομόλογα γινόνταν για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ και φοβήθηκε ότι δεν θα προλάβαινε .... να ολοκληρώσει το έργο του.

  Η συνάντηση με τον ΓΑΠ μία μόνο ερμηνεία επιδέχεται. Την προετοιμασία του επόμενου Ειδικού Δικαστηρίου εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

  • Lavazza avatar
   Lavazza @ γάιδαρος 10/07/2009 09:45:56

   @Γάιδαρος

   φταίει αποκλειστικά ο Καραμανλής, που δεν έκανε ειδικό δικαστήριο το 2004 να χώσει μέσα τον Γιάννο, τον Άκη, το Νεονάκη (Χρηματιστήριο), τον Μαλέσιο, το Λαλιώτη κ.λ για τους οποίους βωά ο τόπος ώστε να σφίξουν οι κώλοι και των λαμογιών που τον περιτριγυρίζαν (Ρουσόπουλος κ.α.)

 3. tiramola avatar
  tiramola 10/07/2009 10:16:12

  Αγαπητοί συνομιλητές , αυτά που αναφέρονται στο δεύτερο ποστ του γαιδαρου αποτελούν παραποίηση της ιστορικής αλήθειας.
  Μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Μητσοτάκη στήθηκε κύκλωμα υποκλοπών μέσα στον ΟΤΕ την ευθύνη του οποίου είχε ο κολλητός του Μητσοτάκη Γρυλλάκης.
  Ο Γρυλλάκης ήταν πρωθυπουργικός σύμβουλος του Μητσοτάκη.
  Παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα Ανδρέα Παπανδρέου , Λαλιώτη και πολλών άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
  Σε συζητήσεις που γίνονταν στη βουλή κατά την διακυβέρνηση Μητσοτάκη αναρωτιώνταν στο ΠΑΣΟΚ πως κάθε πρόταση που ετοίμαζαν τους προλάβαινε ΝΔημοκράτης εισηγητής.
  Ο ίδιος ο Έβερτ αναγκάστηκε να υπερασπιστεί τον Μητσοτάκη κατά την συζήτηση για παραπομπή του στην υπόθεση υποκλοπών.
  Προκειμένου να γλυτώσει ο Μητσοτάκης , και ο Έβερτ και η Μπενάκη τα φόρτωσαν όλα στον Μαυρίκη.
  Έγιναν εφοδοι από την αστυνομία σε διαμερίσματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις παρακολουθήσεις.
  Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί τότε με πρώτον από όλους τον ΣΚΑΙ καθημερινά τα πρωινά είχαν συνεντεύξεις από τους μετέχοντες υπαλλήλους του ΟΤΕ στις υποκλοπές με καθοδήγηση Γρυλλάκη και Μαυρίκη οι οποίοι ΕΚΛΑΙΓΑΝ ΜΕ ΛΥΓΜΟΥΣ στην κυριολεξία στα μικρόφωνα λέγοντας ότι σαν υπάλληλοι εκτελούσαν εντολές.
  Ο διαβόητος στρατηγός Γρυλλάκης έιχε παραδεχτεί ότι το 1988 είχε επαφές με πράκτορες της CIA, που ήθελαν να βοηθήσουν τη Ν.Δ. να νικήσει στις εκλογές.Οι επαφές δε αυτές, έλεγε ο στρατηγός, έγιναν σε γνώση και με την εγκρίση του αφεντικού του Μητσοτάκη.

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΑ ΓΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΙΔΑΡΟΥ!!!!

  • γάιδαρος avatar
   γάιδαρος @ tiramola 10/07/2009 12:01:36

   Ο αναγνώστης παρακάτω στα λέει μιά χαρά και άν θέλεις να μάθεις και περισσότερα να μελετήσεις τα δύο απαλλακτικά βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών του 1993, που ξευτέλισαν ις μεθοδεύσεις Ζορμπά - Μαυρίκη - Αλαφούζου. Δυστυχώς τότε η Μπενάκη έκανε το παγώνι.
   Επιπλέον να σου θυμίσω ότι στο στήσιμο από Ζορμπά του κατηγορητηρίου εναντίον Γρυλλάκη εμφανίστηκαν από τον Μαυρίκη πλαστές καρτέλλες παρακολούθησης του ΟΤΕ για τους Εβερτ, Παλαιοκρασσά, Μπούτο, Μάνο και Πέτσο. Αυτές οι καρτέλλες κρίθηκαν πλαστές με βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.
   Στη συνέχεια δε ο Μαυρίκης, υπάλληλος του Αλαφούζου, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής το 1994, κατέθεσε ότι οι καρτέλλες παρακολούθησης του ΠΑΣΟΚ είχαν πλαστογραφηθεί από τον Γρυλλάκη και κακώς έγινε η παραπομπή Παπανδρέου. Εξόφληση υποχρεώσεων του Αλαφούζου πρός ΠΑΣΟΚ.
   Ο βράχος Ζορμπάς λειτούργησε αποκλειστικά τότε σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας και βοήθησε τα μέγιστα την εσωτερική υπονόμευση της Κυβέρνησης και την πτώση της.
   Η ουσία του σημερινού μου σχολίου είναι να δείξω ότι ο φυσικός πολιτικός χώρος του Ζορμπά είναι το ΠΑΣΟΚ, να τον χρεώσω εκεί που ανήκει πραγματικά, και να προβληματίσω τους ανεγκέφαλους της Νέας Δημοκρατίας μπάς και περιορίσουν τις μαλ.... που κάνουν και μπάς και σωθεί το κόμμα από την διάλυση.

   • vrouves avatar
    vrouves @ γάιδαρος 10/07/2009 12:14:32

    απο τα λεγόμενα σου προκύπτει οτι κάποιος είναι ένα κόμμα εφόσον αποκαλύπτει ή διώκει τις ακαθαρισίες του δήθεν "απέναντι" κόμματος. τέτοια δημοκρατική αντίληψης ούτε ο "Βλαστός" (και ο όποιος "βλαστός"!!). το ζήτημα δεν ειναι η μπόχα αλλά ποιός την αποκαλύπτει και γιατί!!!!

    προκύπτει λοιπόν, οτι ο από τους ελάχιστους πλέον εντίμους λειτουργούς στην ελλάδα, ο ζορμπάς, είναι απόλυτα άτεγκτος, μιας και έχει ερευνήσειο και σημιτικά και αλογοσκουφικά αλλά και μητσοτακικά "καλούδια"!!!

 4. anagnostis avatar
  anagnostis 10/07/2009 10:43:30

  Να δούμε και τιθ λέει ο ίδιος ο Γρυλλάκης στο βιβλίο του; Ιδού μερικά αποσπάσματα:


  Ο «κύριος» Ζορμπάς είναι κατά τη γνώμη μου η χαρακτηριστικότερη περίπτωση εκείνων για των οποίων τον κίνδυνο οφείλω να προειδοποιήσω. Το 1993, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, ως Αντεισαγγελέας Εφετών, έστησε στην κυριολεξία από το πουθενά την κατηγορία εναντίον εμού και μιας πλειάδας στελεχών της ΝΔ για δήθεν «νόθευση και κλοπή»¨των καρτελών του ΟΤΕ επάνω στις οποίες είχε στηριχθεί η παραπομπή του πρώην Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και άλλων συμμέτοχων (Τόμπρας και σία) στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Έδωσε έτσι τη δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ να απομακρύνει από πάνω του τη δυσοσμία της απύθμενης διαφθορά της πρώτης οκταετίας (σκάνδαλο Κοσκωτά. Αγορά του Αιώνα, Λούβαρης κλπ), να παριστάνει την βιασθείσα παρθένα από τους «κακοποιούς» της ΝΔ, και να κερδίσει τελικά τις κρίσιμες εκλογές του Οκτωβρίου 1993.
  Συμπέρασμα πρώτο και βασικό λοιπόν για τον συγγραφέα αυτού του πονήματος: Τα βρώμικα χέρια εκείνων που εξύφαναν, στήριξαν και επέβαλαν την πολιτική και δικαστική σκευωρία Ζορμπά εναντίον της ΝΔ για το θέμα των υποκλοπών δεν μπορούν σήμερα να παριστάνουν τους κήνσορες του δημοσίου βίου, ούτε να ηγούνται της κάθαρσης του. Και εκ προοιμίου, ένας σκευωρός και πλαστογράφος σε διατεταγμένη υπηρεσία των διαπλεκομένων όπως ο Ζορμπάς δεν μπορεί να είναι τοποθετημένος σε καίρια θέση μιας κυβέρνησης της ΝΔ. Δεν θα αναφερθώ στις περιβόητες πλέον δικαστικές υποθέσεις που χάρις στην προβολή τους κυρίως από το συγκρότημα Αλαφούζου περιέβαλαν τον Ζορμπά με την φήμη του «έντιμου», «αδέκαστου» και «σκληρού» εισαγγελέα. Θα επισημάνω μόνο μερικά από τα πλέον πρόσφατα περιστατικά υπονομευτικής δράσης του εναντίον της κυβέρνησης της ΝΔ από την καίριας σημασίας για την διαπλοκή θέση του ως επικεφαλής των προγραμμάτων εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμύνης (!!!).

  • Παράδειγμα πρώτο, η γνωστή υπόθεση των ρωσικών πυραύλων τύπου TOR. Από τα αμέτρητα σκάνδαλα που διέπραξε το ΠΑΣΟΚ στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων μόνον αυτό βρήκε ο Ζορμπάς για να το στείλει στη δικαιοσύνη και μέσω αυτής στην Βουλή για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής. Η επιτροπή της Βουλής όμως δεν κατέληξε πουθενά είτε επειδή δεν υπήρχαν στοιχεία, είτε επειδή ο Ζορμπάς ήταν ανίκανος να τα βρει, με αποτέλεσμα να περιέλθει η κυβέρνηση Καραμανλή σε πολύ δύσκολη θέση και να ματαιωθεί εν τη γενέσει της η εξαγγελθείσα για μια ακόμα φορά κάθαρση. Είναι άραγε τυχαίο ότι και αυτό το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε πρώτα από την «Καθημερινή» και το συγκρότημα Αλαφούζου, το οποίο στήριξε τον Ζορμπά καθ΄ όλη τη διάρκεια αυτής της άδοξης υπόθεσης; Είναι τυχαίο ότι από την καταδίκη στο πυρ το εξώτερον των εξοπλισμών από την Ρωσία ευνοούνται μόνο οι γνωστοί και ως «εθνικοί προμηθευτές» των Ενόπλων Δυνάμεων αντιπρόσωποι αμερικανικών οπλικών συστημάτων; Μήπως ο χειρισμός αυτού του θέματος από τα ΜΜΕ, βάσει των υποδείξεων Ζορμπά, έφερε σε δύσκολη θέση την Ελλάδα έναντι της Ρωσίας σε μια εποχή που η τελευταία φλερτάρει με την Τουρκία;
  • Παράδειγμα δεύτερο: Η γνωστή διένεξη του Ζορμπά με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο η οποία τροφοδοτείται συνεχώς από τον πρώτο με διαρροές προς επιλεγμένα έντυπα - μεγάλης, η μικρής κυκλοφορίας – και η οποία έφερε σε δυσχερή θέση τον καθ΄ όλα άξιο υπουργό Εθνικής Άμυνας και προκάλεσε την αποπομπή του Δ/ντου του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Τ. Γκουριώτη
  Ο Ζορμπάς απέκτησε τη φήμη του «αδέκαστου» και «σκληρού» εισαγγελικού λειτουργού και ταύτισε το όνομα του με τον αγώνα κατά της διαπλοκής χάρις κυρίως στην προβολή του από το συγκρότημα Αλαφούζου. Οι χαρακτηρισμοί όμως αυτοί που τον οδήγησαν στην επίλεκτη κυβερνητική θέση που κατέχει σήμερα απέχουν δυστυχώς παρασάγγες από την αλήθεια. Αν διαφωνεί, τον προκαλώ να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:
  Ποιες ήταν οι σχέσεις του με τα παραδικαστικά και παραεκκλησιαστικά κυκλώματα που απασχόλησαν πρόσφατα τα ΜΜΕ; Δύο έντυπα δημοσίευσαν αποκαλυπτικές πληροφορίες για τις ενδεχόμενες σχέσεις του εντιμότατου Ζορμπά με τα κυκλώματα αυτά, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια προφανώς με άνωθεν παρέμβαση. Ωστόσο τα ερωτήματα για τις πραγματικές σχέσεις του με γνωστό μεγαλοδικηγόρο που βρέθηκε πρόσφατα στο μάτι του κυκλώνα παραμένουν
  Ποιες ήταν και είναι οι σχέσεις του με τον εκδότη Μάστορα, στα γραφεία του οποίου έπινε τακτικότατα το καφεδάκι του επί σειρά ετών; Σημειώνω εδώ ότι παραμονές των βουλευτικών εκλογών του 1993, ο Ζορμπάς επιχείρησε να με παγιδεύσει μέσω του Μάστορα, με προφανή σκοπό να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Γνωρίζοντας ότι είχα φιλικές σχέσεις με τον εκδότη Μάστορα , του εκμυστηρεύθηκε, δήθεν εμπιστευτικά, για να το μεταφέρει σε εμένα, ότι επίκειτο η έκδοση εντάλματος προφυλάκισής μου και το καλύτερο που είχα να κάνω ήταν να αποδράσω στο εξωτερικό το ταχύτερο. Αντιλήφθηκα αμέσως την παγίδευση από τον διεφθαρμένο εισαγγελέα, εξαιτίας του όψιμου ενδιαφέροντός του και απάντησα ότι εγώ δεν έχω χρήματα για να ζήσω στο εξωτερικό. Για να λάβω στην επόμενη συνάντησή μου με τον Μάστορα τη διαβεβαίωση ότι υπάρχουν και επιχειρηματίες για την οικονομική μου στήριξη (!!!). Σε τι αποσκοπούσε η παγίδευση; Ο Ζορμπάς και οι συν αυτώ διαπλεκόμενοι γνώριζαν ότι υπήρχε σε βάρος μου απαγόρευση εξόδου και επεδίωξαν να με ωθήσουν στην παραβίασή της προκειμένου να ενισχύσουν τα πυρά τους εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη εν όψει των επερχόμενων τότε εκλογών.
  Ποιες ήταν και είναι οι πραγματικές σχέσεις του με τον Αλαφούζο, τον SKY και την «Καθημερινή»; Είναι ή δεν είναι ο συντάκτης ανυπόγραφων κειμένων που αφορούν μείζονα θέματα κυβερνητικής πολιτικής και δημοσιεύονται σε μεγάλης κυκλοφορίας έντυπα, άλλα της αντιπολίτευσης και άλλα της συμπολίτευσης;
  Πως ακριβώς έφτασε μέχρι τη σημερινή δημόσια θέση του; Αμφισβητώ εντόνως και μετά λόγου γνώσεως τους ισχυρισμούς που τον θεωρούν «προσωπική επιλογή» του Προέδρου της Κυβερνήσεως. Και είμαι βέβαιος ότι τον επέλεξε για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρασυρόμενος από εισήγηση του περιβάλλοντός του. Μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ το Μάρτιο του 2004 και κατά το στάδιο του σχηματισμού της κυβέρνησης πληροφορήθηκα από εγκυρότατες πηγές ότι ο Γ. Ζορμπάς εδρομολογείτο για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ενημέρωσα αμέσως τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη και ζήτησα την παρέμβασή του για την ματαίωση της συγκεκριμένης τοποθέτησης, λόγω του επαίσχυντου ρόλου του Ζορμπά στην σκευωρία των υποκλοπών την περίοδο 1993-96. Ύστερα από λίγες ώρες ενημερώθηκα από το Γραφείο του επιτίμου ότι ο Ζορμπάς δεν θα πάει τελικά στο υπουργείο Δικαιοσύνης ως Γενικός Γραμματέας, αλλά στο υπουργείο Άμυνας. Ομολογώ ότι ένοιωσα τότε μεγάλη απογοήτευση , επειδή διαπίστωσα ότι στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή ασκούσε μεγάλη επιρροή ο επιχειρηματίας Αλαφούζος.
  Για να μην υπάρξουν παρερμηνείες δηλώνω ξεκάθαρα ότι ανεξάρτητα από τα προηγούμενα , σέβομαι και τιμώ τον σημερινό Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και έχω εναποθέσει πάνω του, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες, τις ελπίδες μου για να πάει μπροστά η χώρα μας. Οφείλω όμως να επισημάνω όσα γνωρίζω ως ερέθισμα για αποτελεσματικότερο έλεγχο του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.
  Θα χρειαζόταν ένα άλλο βιβλίο για να δοθούν οι ορθές και πλήρεις απαντήσεις στα προηγούμενα ερωτήματα. Εδώ θα περιορισθώ κυρίως στην δολιότητα , την σκοπιμότητα και την κακοβουλία που επέδειξε απέναντί μου κατά τον χειρισμό της υποθέσεως των υποκλοπών προκειμένου να εξυπηρετήσει τις προσωπικές φιλοδοξίες του και όχι μόνον. Εκμεταλλευόμενος την εύνοια και την ασυλία που του παρείχαν αφειδώς τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η εβερτική πτέρυγα της ΝΔ, ο Ζορμπάς χειρίσθηκε καταρχήν την υπόθεση των υποκλοπών και στην φάση της προκαταρκτικής εξέτασης και στην φάση της τακτικής ανάκρισης, γεγονός ανεπίτρεπτο δεοντολογικά και ηθικά, δεδομένου ότι είχε ζητηθεί η εξαίρεσή του από πλειάδα στελεχών της ΝΔ, τα οποία είχε φωτογραφήσει ως ενόχους με τις αλχημείες που διέπραξε κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξετάσεως. Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης, στηρίχθηκε αποκλειστικά και μόνο στους ψευδείς ισχυρισμούς του εξωνημένου από τον Αλαφούζο αυτοκατηγορούμενου ψευδομάρτυρα Χρήστου Μαυρίκη και παραποίησε εσκεμμένα τα στοιχεία της δικογραφίας, προκειμένου να δημιουργήσει με δικαστικές αλχημείες κατηγορίες σε βάρος στελεχών της ΝΔ. Και όλα αυτά για ένα και μοναδικό σκοπό: να επηρεάσει ευμενώς για το ΠΑΣΟΚ και δυσμενώς για τη ΝΔ το αποτέλεσμα των επερχόμενων τότε βουλευτικών εκλογών του 1993, που έκριναν την τύχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και εν πολλοίς του τόπου.
  Είναι ασφαλώς περιττή η επισήμανση ότι οι προεπιλεγμένοι πρωταγωνιστές ειδικών ρόλων παρόμοιων political games με σημαδεμένα τραπουλόχαρτα δεν παίζουν ποτέ με το αζημίωτο. Ούτε ρισκάρουν με δικαστικές και άλλες πλάνες χωρίς αξιόλογα ανταλλάγματα.

 5. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 10/07/2009 12:23:05

  @vrouves

  Αυτό ακριβώς προσπαθώ να πώ. Οτι ο συγκεκριμένος βράχος είναι πιασμένος από τα αρχ.... απο το ΠΑΣΟΚ, μας το παίζει Νέα Δημοκρατία και εκεί που χρειάζεται την φέρνει πισώπλατα. Να εμφανιστεί και να κάνει την δουλειά του σωστά και στα παλιά μας τα παπούτσια τι ψηφίζει. Την δουλειά του δεν κάνει σωστά και εκεί είναι το πρόβλημα.

 6. tiramola avatar
  tiramola 10/07/2009 13:36:33

  Είναι δικαίωμα σου να προσπαθείς να διασώσεις όποιον πολιτικό χώρο θέλεις...
  Να διασώσεις εσύ το θύμα τους θύτες σου...καλά , περί ορέξεως ουδείς λόγος...
  Να υποθέσω ότι αυτοί οι υπάλληλοι του ΟΤΕ που έκλεγαν με λυγμούς στα ραδιόφωνα το 1993 δηλώνοντας επωνύμως ότι εκτελούσαν εντολές ήταν ηθοποιοί?
  Να το υποθέσω και αυτό...
  Θα σου πω όμως ένα πράγμα και να το θυμάσαι!
  Η συνάντηση Παπανδρέου-Ζορμπά έγινε γιατί ο αντιεπικοινωνιακός Τζέφρυ έχει σκοπό να σπάσει το απόστημα μόλις αναλάβει.
  Πολλοί από τους ηθοποιούς σήμερα πολιτικούς μας εκπροσώπους και από τα δύο κόμματα δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν...

 7. sotos avatar
  sotos 10/07/2009 18:50:39

  @αναγνωστης: Γρυλλακης, αξιοπιστια 1000% !

 8. anagnostis avatar
  anagnostis 11/07/2009 00:51:03

  Γιατί το PRESSME έχει να σηκώσει αναρτήσεις απο χθες στις 3:18 μμ. Αληθεύει οτι βρέθηκε στοιχείο που αποδεικνύει οτι ανήκει στον Παπαγιάννη;

 9. Royfianos avatar
  Royfianos 11/07/2009 01:20:34

  Του τη φέρανε με βίντεο. Το χειρότερο είναι ότι το έχει ο Μάκης. Ακόμα χειρότερα, ότι θα του πει και ποιός το τράβηξε. Ένας που μοιάζει με κεφτεδάκι και ο Παπατζών του είχε τάξει λεφτά για να γραφει στο blog του!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.