#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/08/2013 18:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΥΡΙΣΟΚ: η πασοκική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑΜπορεί οι συνιστώσες στον ΣΥΡΙΖΑ να... πέθαναν, ζουν, ωστόσο, οι τάσεις. Αγνοώντας παντελώς την εντολή της ηγεσίας του κόμματος για ενιαία θέση, οι πρώην Πασόκοι που βρήκαν καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν στην ίδρυση της «σοσιαλιστικής τάσης», άτυπος επικεφαλής της οποίας είναι ο δικηγόρος Αλέξης Μητρόπουλος. Σε συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε η ίδρυση της τάσης από τους Πάν. Κουρουμπλή, Αλέξης Μητρόπουλο, Δημήτρη Τσουκαλά, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Αντώνη Κοτσακά. Ολοι τους άξια στελέχη του «πράσινου» κράτους που ξαφνικά «ανένηψαν» και έγιναν... αριστεροί.

Και εγεννήθη, λοιπόν, το... ΣΥΡΙΣΟΚ από τους κολοσσούς της πολιτικής που είδαν φως (εξουσία) και μπήκαν, αλλά ξέχασαν το παρελθόν τους. Αραγε ο σοσιαλιστής κ. Κοτσακάς τι θα λέει για την απολογία του φίλου του Ακη;

 

Η νέα τάση, είπε ο κ. Κουρουμπλής, φιλοδοξεί να εμπεδώσει και να λειτουργήσει την εσωκομματική δημοκρατία γιατί η παθογένεια των κομμάτων επί πολλά χρόνια, ήταν η ενοχοποίηση της διαφορετικής άποψης και αυτό το πλήρωσαν και τα κόμματα και ο λαός.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος τόνισε στην παρέμβασή του ότι η «σοσιαλιστική τάση» δεν έχει ουσιαστική διαφοροποίηση από τις κεντρικές επιλογές και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε, στην κατάρτισή τους, έχουν και οι ίδιοι συμβάλει.

Η νέα τάση, πρόσθεσε ο κ Μητρόπουλος, δεν έχει στόχο να ικανοποιήσει προσωπικούς στόχους, και θα συμπορευθεί με ηγεσία και τις άλλες τάσεις του κόμματος. Πορευόμαστε ενωτικά, με στόχο την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος που καταστρέφει τη χώρα, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η ενότητα αριστεράς είναι κεντρικός στόχος και προς την κατεύθυνση αυτή, θα εργαστεί η νέα τάση.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης σημείωσε ότι ο πλουραλισμός απόψεων είναι υποχρέωση όλων και ότι ο ιδεολογικός προσανατολισμός είναι ενιαίος, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες.

Ο Δ.Τσουκαλάς υπογράμμισε ιδιαίτερα τον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ στην υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους, την ανάγκη για μια διαφορετική πολιτική στο μεταναστευτικό σε συνεργασία με την ΕΕ. Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι, κεντρικός στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, για να ανατρέψει τη σημερινή, απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα.

Ο Α. Κοτσακάς έκανε λόγο για έναν νέο πατριωτισμό που θέλει να εκφράσει και η τάση στην οποία συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την ανάδειξη του ρόλου του κόμματος στην ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας τον αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της τάσης. Σχετικά με την πολιτική συμμαχιών ο κ. Κοτσακάς είπε ότι προτάσσει την ανάγκη κοινωνικών συμμαχιών και όχι πολιτικών συμμαχιών γιατί μέσω των κοινωνικών συμμαχιών μπορούν να οικοδομηθούν ή και να προκύψουν και πολιτικές συμμαχίες.

Πήγε και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας για να δείξει ότι οι Προεδρικοί δεν είναι ενοχλημένοι και σε χαιρετισμό του είπε ότι η κατάσταση στη χώρα έχει φθάσει στο απροχώρητο, η καταστροφή είναι καταιγιστική και εξελίσσεται σε ανθρωπιστική κρίση. Επειδή έγινε λόγος από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης περί σιωπηλής πλειοψηφίας, τον προκαλούμε να τολμήσει και να προσφύγει η κυβέρνηση σε εκλογές, ώστε να μετρηθεί η πλειοψηφία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκρατικό κόμμα, έτσι λειτουργεί και όχι άθροισμα ομάδων, με βάση και τις αποφάσεις του συνεδρίου είπε ο κ. Βίτσας, σημειώνοντας ότι η ανταλλαγή απόψεων είναι πλούτος και αξιοποιούμε τη διαφορετικότητα, στο πλαίσιο της ενότητας του κόμματος.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσε σε όλους και όλες, που εμπνέονται από το όραμα μιας μεγάλης αλλαγής να πυκνώσουν τις γραμμές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την εκλογική νίκη.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κρίση στη Συρία, ο κ. Τσουκαλάς τάχθηκε κατά της παροχής διευκολύνσεων για ενδεχόμενη επίθεση στη χώρα αυτή, ενώ σημείωσε ότι σε περίπτωση επίθεσης θα προκληθεί και νέο μεγάλο μεταναστευτικό κύμα που θα χτυπήσει και την πόρτα της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. giannis avatar
  giannis 27/08/2013 19:25:05

  Αυτό είναι και η ξεφτίλα της πολιτικής και των πολιτικών (ίσως χωρίς εξαιρέσεις),
  να είμαι μέσα στους 300 και ας είμαι με οποιοδήποτε κόμμα, δυστυχώς.

 2. σχολιογραφούσα μάζα avatar
  σχολιογραφούσα μάζα 27/08/2013 20:20:31

  Τόσες βλακείες μαζεμένες σε 10 παραγράφους.

  «... νέο πατριωτισμό ... με την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την ανάδειξη του ρόλου του κόμματος στην ευρύτερη περιοχή»

  «ο πλουραλισμός απόψεων είναι υποχρέωση όλων»

  «η παθογένεια των κομμάτων επί πολλά χρόνια, ήταν η ενοχοποίηση της διαφορετικής άποψης»

 3. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 27/08/2013 20:24:55

  .."Η μόνη λύση για να διατηρήσει το κρατικό μόρφωμα την ύπαρξη και αποστολή του, αλλά και όλοι οι ακόμη εργαζόμενοι την εργασία τους, είναι η άμεση ανατροπή των Μνημονίων, η άμεση διακοπή της υλοποίησής τους, με τον συντονισμένο αγώνα όλων. Και αμέσως μετά, θα ακολουθήσει ο επανασχεδιασμός του κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης από τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση ευρύτερης κοινωνικής νομιμοποίησης της Αριστεράς, σύμφωνα με τις ανάγκες της οικονομίας και του λαού μας" καταλήγει η δήλωση του Αλ. Μητρόπουλου.

  Σαν να μην πέρασε μια μέρα απο το 1981, ένα τσιγάρο δρόμος δηλαδή

  • Medici avatar
   Medici @ Δρόλαπας 27/08/2013 21:21:15

   Το έα εκατομμύριο το δήλωσε ο πατριωτικός δικηγόρος πριν ή μετά την δημιουργία τηςωσυνιστώσας;

 4. patriotis avatar
  patriotis 27/08/2013 20:50:54

  Δηλαδή παραδέχονται ανοικτά ότι υπάρχουν αντιπατριωτικές τάσεις στο γελοίο αυτό κόμμα?'Ελεος πια με τα κοπρόσκυλα που έχουμε μπλέξει....

 5. airman avatar
  airman 27/08/2013 21:29:09

  ''Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκρατικό κόμμα, έτσι λειτουργεί και όχι άθροισμα ομάδων, .... η ανταλλαγή απόψεων είναι πλούτος και αξιοποιούμε τη διαφορετικότητα, στο πλαίσιο της ενότητας του κόμματος.''
  Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί δημοκρατικά ως δημοκρατικό κόμμα, ας είναι λίγο προσεκτικοί εκεί στην Κουμουνδούρου γιατί μπορεί στην προσπάθεια να αποφύγουν τις εντάσεις ψάχνοντας συνισταμένη να αντικατέστησαν τις συνιστώσες με τις τάσεις, αλλά τώρα τα πράγματα είναι πιο επικίνδυνα. Καλού-κακού ας ρωτήσουν και κανέναν ηλεκτρολόγο!
  Όσο για τον πλούτο της ανταλλαγής απόψεων και την αξιοποίηση της διαφορετικότητας στο πλαίσιο της ενότητας, αυτά θυμίζουν ''καλολογικά στοιχεία'' όπως λέγαμε πολύ παλιά στο σχολείο (πριν πάει ο Αλέξης).

 6. Δρυς avatar
  Δρυς 27/08/2013 21:29:25

  Με τον ίδιο τρόπο παλαιότερα, χαρακτηρίζονταν η Ν.Δ. και σαν ακροδεξιό κόμμα από μερικούς, γιατί είχε πολλούς που αργότερα πήγαν-ήρθαν σε ΛΑΟΣ και τώρα Χ.Α, χώρια τους χουντικούς-βασιλόφρονες-"νοικοκυραίους" κτλ. Από αυτές τις ομάδες ελάχιστα επηρεάστηκε η πολιτική και φυσιογνωμία του κόμματος, η οποία στην τελική αναφέρονταν πάντα στον εκάστοτε αρχηγό της. (Είναι κλασσική η Ν.Δ. για τα συγκεντρωτικά της πεδία).

  Είναι ερμηνευτικά σχήματα αυτά;
  Δεν πάμε μπροστά έτσι αδέρφια, τα μάτια μας βγάζουμε.

 7. WY avatar
  WY 27/08/2013 21:54:54

  ΝεοΜενσεβίκοι ή AC/DC τής πολιτικής??

 8. mara M avatar
  mara M 27/08/2013 22:45:09

  Να είμαι μέσα πάση θυσία είναι αυτοί που ψηφίζουν ναι σε όλα πουλώντας τη συνειδησή τους και τους ψηφοφόρους τους για το βουλευτιλίκι υπο το φόβο διαγραφής τους αν δεν υπακούσουν τη διαταγή του κόμματος αγνοώντας το λαό που τους επέλεξε για τελείως διαφορετικά πράγματα.

 9. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 27/08/2013 23:57:20

  Συνεντευξη τύπου για μια απλή ...τάση;Πόσα βολτ είναι τελοσπάντων η δυναμικη της και χρειάζεται επίσημη παρουσίαση

 10. roadrunner avatar
  roadrunner 28/08/2013 01:57:07

  ΣΥΡΙΣΟΚ = ΣΥΡΙ (ΖΑ) + (ΠΑ) ΣΟΚ;
  ή
  ΠΑΡΙΖΑ = ΠΑ (ΣΟΚ) + (ΣΥ) ΡΙΖΑ ;

  Νομίζω ότι το ΠΑΡΙΖΑ, αποδίδει καλύτερα την κεντρική ιδέα της «σαλαμοποίησης» των πρώην Πασόκων-σοσιαληστών με τις υπόλοιπες συνιστώσες του Σύριζα.

 11. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 28/08/2013 13:16:52

  Mιχελογιαννάκης. Ένας μικρός θεός. Μπράβο στον Τσίπρα, άλλη μία μεταγραφάρα.
  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_28/08/2013_515817

 12. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 28/08/2013 14:30:39

  Από την αριστερά του Άη Στράτη, της Ικαρίας και της Μακρονήσου, φθάσαμε στην "αριστερά" των γουρουνάδικων.
  Αλλά το ΠΑΣΟΚ έμεινε σταθερό στο καλοκαίρι του 1981: Ακούγοντας τους είναι σαν ν' ακούς τον ΑΓΠ και τον Λαλιώτη, λίγο πριν πάρουν την εξουσία.

 13. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 28/08/2013 14:36:56

  Τα είπε όντως αυτά ή είναι "πίθηκος";
  Είπε τον Κομφούκιο "εξελληνισμένη προσωπικότητα";
  Είπε "σήμερα φτιάχνουμε Φανουρόπιτα ως ευχαριστήρια προσφορά προς τον Αγιο και ως ένα είδος προληπτικής αίτησης βοήθειας για μελλοντικές απώλειες";
  Τελικά τι έχει χτυπήσει την ευφάνταστη κεφαλή του; Ριπή αεροζόλ απο το ψεκαστικό του κάπταιν Τζίμμυ;
  Ή ολόκληρο το ψεκαστικό αεροσκάφος;

 14. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 28/08/2013 16:51:59

  "Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ " δήλωνε και ο άλλος. Της Torkasso και της Rassa-del.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.