#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/01/2014 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατία: αντικειμενική συμπόρευση ή τυχαίες συμπτώσεις;Η χώρα διέρχεται μια περίοδο πρωτόγνωρης πολιτικής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Ο συνδυασμός μνημονίων και αυστηρών μέτρων λιτότητας, πρωτοφανούς εξωτερικής επέμβασης στην διακυβέρνηση της χώρας, γενικευμένης απαξίωσης των πολιτικών κομμάτων, ανέχειας, ανεργίας και φτώχειας δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα στο οποίο η τρομοκρατία μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης και να πυροδοτήσει εξελίξεις τις οποίες δύσκολα θα ελέγξουν τα εκλεγμένα από τον λαό θεσμικά όργανα.

Στο πλαίσιο αυτό δεν μπορεί κανείς παρά να επισημάνει την αντικειμενική συμπόρευση παλαιάς και νέας τρομοκρατίας με συγκεκριμένα κόμματα εντός και εκτός συνταγματικού τόξου. Για παράδειγμα δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί για την «σύμπτωση» της καταδίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ των «πανηγυριών» για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα με τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη και την «απόδραση» Ξηρού - δύο ενέργειες που στοχεύουν σαφέστατα στο κύρος της ελληνικής κυβέρνησης - και προεδρίας.

Από την στιγμή λοιπόν που υπάρχει τέτοια προκλητική σύμπτωση ενεργειών, από την στιγμή που της απόδρασης του ενός Ξηρού προηγήθηκε η φασαρία που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση για λόγους υγείας του άλλου Ξηρού, από την στιγμή που το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν βρήκε λέξη να πει για την απόδραση και από τον στιγμή που ένας επίλεκτος βουλευτής του, ο Τατσόπουλος επιβεβαιώνει όσα έχουν καταγγελθεί δημοσίως για συμπάθειες στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ προς την 17Ν έχουμε κι εμείς κάθε δικαίωμα να αναρωτηθούμε: Πρόκειται μόνο για αντικειμενική συμπόρευση ή και για υποκειμενική βούληση;

Ποιες είναι οι συμπάθειες της 17Ν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ; Για παράδειγμα ο κ. Δ. Μπελαντής που είναι μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε εκδηλώσεις «για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων της 17Ν» στις οποίες υπήρξε και παρέμβαση του ...Κουφοντίνα - (βλ. αφίσες)

Εξάλλου, υπεύθυνη του τομέα Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Μάνια Μπαρσέφσκι της τροτσκιστικής συνιστώσας «ΡΟΖΑ», την οποία ίδρυσε μαζί με τον Νίκο Γιαννόπουλο.

Η Μπαρσέφσκι και ο Γιαννόπουλος ήταν μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν της γυναίκας του Σάββα Ξηρού, Αγγελικής Σωτηροπούλου και του Δημήτρη Κουφοντίνα αντίστοιχα.

Υπενθυμίζουμε τι γράφαμε στις 28/05/2012:

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2003. Με την κατάθεση μαρτύρων υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα συνεχίζεται την Πέμπτη η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη.

Τη διαδικασία άνοιξε το μέλος του δικτύου για την Υπεράσπιση των Κοινωνικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων, Νίκος Γιαννόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «αγωνιστή με ευγενή κίνητρα» και τη 17 Νοέμβρη «μία αριστερή οργάνωση».

«Η επιλογή του Δημήτρη Κουφοντίνα να μπει στη 17 Νοέμβρη δεν ήταν εκτροπή από τις προηγούμενες ιδέες του. Ήταν επιλογή ιδεολογικά και πολιτικά εξηγήσιμη και ηθικά σεβαστή. Θα είμαι σαφής μέχρι παρεξηγήσεως. Έχω τη γνώμη ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας βοήθησε τη Δημοκρατία, γιατί η Δημοκρατία δεν είναι το τέλος της ιστορίας, το τελικό πολιτικό σύστημα, αλλά έχει τις ανισότητες του Καπιταλισμού» υποστήριξε ο μάρτυρας.

Είναι πολλά τα περιστατικά τελευταία που επαναφέρουν στο προσκήνιο όσα έχουμε γράψει επανειλημμένως για τα πραγματικά κίνητρα και την πραγματική ταυτότητα της τρομοκρατίας. Θυμάστε, για παράδειγμα, την επίθεση πριν ένα χρόνο στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού, πάλι σε μια στιγμή έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ; Κι εκείνη η δολοφονική επίθεση εναντίον των δυο μελών της Χρυσής Αυγής σε ποια συγκυρία έγινε και που αποσκοπούσε; Μήπως έγινε σε μια στιγμή που η ΧΑ βρισκόταν στριμωγμένη στη γωνία χωρίς οδό διαφυγής και από θύτης έγινε θύμα; Έτσι ρωτάμε για να μην μας περνάνε και για ηλίθιους.

Το ενιαίο κέντρο καθοδήγησης της τρομοκρατίας

Αλλά, όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω και μέσα στην τρομοκρατία τους τελευταίους μήνες επαναφέρουν στην επικαιρότητα ένα καίριο ερώτημα που δεν απαντήθηκε στις δίκες της τρομοκρατίας: Βρέθηκαν ποτέ οι περίφημοι “εγκέφαλοι της τρομοκρατίας”; Εξαρθρώθηκε το περιβόητο “ενιαίο κέντρο καθοδήγησης της τρομοκρατίας”;

Την εποχή της υποτιθέμενης “εξάρθρωσης” της 17Ν, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη διοχέτευαν σε όλον τον Τύπο πληροφορίες σαν κι αυτήν: «οι διωκτικές αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλες οι ενέργειες «εποπτεύονταν» από τον ίδιο κεντρικό μηχανισμό». Ποιος ήταν όμως αυτός ο κεντρικός μηχανισμός , αυτό το ενιαίο κέντρο καθοδήγησης δηλαδή όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων. Βρισκόταν μέσα στην 17Ν ή τον ΕΛΑ; Μέσα σε αυτές, έξω από αυτές, μέσα στην Ελλάδα, η κάπου αλλού, σε άλλη χωρά ή μυστική υπηρεσία;

Στην πορεία των ερευνών οι «διωκτικές αρχές» περιόρισαν το περίφημο κέντρο «σε μια χούφτα ανθρώπων, που το 1975 αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ένοπλη πάλη». Αποτελείτο δηλαδή μόνο από τον Γιωτόπουλο και μερικούς άλλους που δεν τους βρήκαν ακόμα, ή τους βρήκαν αλλά δεν τους δείχνουν επειδή «κελάηδησαν» και θα ήταν πολύ ανθυγιεινό γι αυτούς να εμφανισθούν δημοσίως. Εξ ού και οι εκάστοτε δεσμεύσεις και οι μηδέποτε υλοποιηθείσες υποσχέσεις ότι οι διωκτικές αρχές όπου νάναι φτάνουν, πλησιάζουν και στην «ιστορική ηγεσία». Στην πραγματικότητα, απόψεις και εκτιμήσεις όπως οι προηγούμενες ένα και μόνο στόχο είχαν: να περιορίσουν τη σημασία του κέντρου και να απομακρύνουν τις έρευνες από τους πραγματικούς εγκεφάλους, επειδή η υπόθεση τρομοκρατία έπρεπε να κλείσει χωρίς  να υπάρξουν άλλες δυσχέρειες και τραύματα. Να μην ξεχνάμε ότι όλα άρχισαν "τυχαία": Με την έκρηξη μιας βόμβας στα χέρια πάκι του Ξηρού.

FactorX

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 09/01/2014 11:23:19

  Η Αριστερά, πλην εκείνης που έχει ενεργητικά αποκηρύξει τη Βία χωρίς περιφράσεις και αστερίσκους, αντιμετωπίζει την Αριστερή τρομοκρατία τουλάχιστον με ...ρομαντισμό και τρυφερές αναπολήσεις.
  Είναι ιδεολογικό συστατικό της.

  • aris avatar
   aris @ ΣΟΝ ΠΕΝ 09/01/2014 11:49:44

   H δε σχέση του Σύριζα με αυτήν, του αποφέρει μάλλον περισσότερους ψήφους αντί να είναι ο μόνος λόγος που θα απέτρεπε κάποιον απο το να μην τον ψηφίσει απο φόβο...H "επικοινωνιακή" προβολή αυτού του θέματος μάλλον ωφελεί τελικά τον Σύριζα και σίγουρα δεν τον βλάπτει.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ aris 09/01/2014 12:45:13

    Όταν για τριάντα χρόνια το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να καταναλώνεις άκριτα και την πνευματική σου καλλιέργεια την έχεις εναποθέσει στη Μενεγάκη και τον Αντύπα, τώρα με την κρίση μη έχοντας αξιακό κώδικα να προσαρμοστείς σε άλλο τρόπο ζωής όχι ΣΥΡΙΖΑ, όχι Ξηρούς αλλά και μέχρι Καμμένο μπορείς να φτάσεις.

    • aris avatar
     aris @ ΣΟΝ ΠΕΝ 09/01/2014 19:08:57

     Εγώ αγαπητέ ΣΟΝ ΠΕΝ δεν είχα ποτέ τηλεόραση. Εσύ? Μάλλον ναι, αφου φαίνεται να ξέρεις καλά τον Μενεγάκη και τον Αντύπα που δεν έχω δεί ούτε ζωγραφιστό. Την Μενεγάκη ως γυναίκα και μάλιστα πανέμορφη ομολογώ την έχω προσέξει, αλλά δεν συγκράτησα ούτε μία φράση απο την κουλτούρα της.

 2. Νικολάκη εφέντης avatar
  Νικολάκη εφέντης 09/01/2014 11:56:04

  Το άσχημο είναι ότι η διατήρηση αυτής της θέσης συντηρεί έδαφος για την στήριξη της τρομοκρατίας. Ποιός δηλαδή νομίζει πως τέτοιοι άνθρωποι μένουν στα λόγια στήριξης;

  Να μην ξεχνάμε ότι και παλιότερα η στήριξη της τρομοκρατίας ήταν πολύ φανερή. Ποιοί ήταν μάρτυρες υπεράσπισης του Μαζοκόπου - που του είχε σκάσει η βόμβα στα χέρια; Θυμάστε;

 3. parsifal avatar
  parsifal 09/01/2014 12:27:52

  Στο Μπέλφαστ τέλη δεκαετίας 70, οι Βρεταννοί περιέφεραν σε "υποπτα" οικοδομικά τετράγωνα αφού τα εκκένωναν ενα ειδικό Land Rover με ενα πομπό 1 kW και παλμική διαμόρφωση... Οποιοσδήποτε μηχανισμός υπήρχε σε μικρή απόσταση εξερρήγνυτο, σκοτώνοντας και τον μεταφορέα - δολιοφθορέα εάν ευρίσκετο ακόμη κοντά... Το ιδιο εκαναν στα πλαίσια "φυσικών" παρακολουθήσεων εάν υποπτεύοντο μεταφορά πυρομαχικών - εκρηκτικών.
  Το ρολόι του Ξηρού ομως που ηταν "φθηνό, κινέζικο" - να μην βάλει ενα Piaget ο αχρηστος ! - πυροδότησε "τυχαία" την μεταφερόμενη βόμβα ! Λέτε να είχε λήξη η πατέντα 17 Ν ; Αφού εξοντώθηκε ο δεξιός τύπος, τρομοκρατήθηκαν τα "παλιά τζάκια" (η παλιά "λματ" !), εγκαταστάθηκε η νέα κωστοπουλο - κοκκαλική λματ (στο σβέρκο μας) , αποδεκατίσθηκαν η αποστρατεύθηκαν τα εμπειρα ( απο την "δίωξη κομμουνισμού" και την Επανάσταση) στελέχη της της Ασφάλειας πρός τι η επιβάρυνση και η "βλάβη" στο κύρος της χώρας ;

 4. ΠΕΝ ΣΟΝ avatar
  ΠΕΝ ΣΟΝ 09/01/2014 13:23:32

  Πολύ σωστά διότι καταναλώνοντας αφθονη Μενεγάκη το επόμενο βήμα είναι ΣΥΡΙΖΑ .

  Οι διανοούμενοι ( βλέπε ΡΕΜΟΣ , Χατζηγιάννης κ.λ.π.) έχουν εκφραστεί εξάλλου υπέρ της αριστεράς.

  • ωρε μανα μου avatar
   ωρε μανα μου @ ΠΕΝ ΣΟΝ 09/01/2014 14:39:17

   ++++

 5. Αντώνης Κεκρειός avatar
  Αντώνης Κεκρειός 09/01/2014 13:42:18

  Κάθε νομοταγής Έλληνας εργαζόμενος οικογενειάρχης εύχεται να εξαρθρωθεί η εγχώρια ένοπλη ακροαριστερή τρομοκρατία, προκειμένου να μπορέσει ξανά να κυκλοφορεί άφοβα έξω από το σπίτι του.

 6. Avariel avatar
  Avariel 09/01/2014 14:02:40

  Τυχαίες συμπτώσεις δεν μπορεί να είναι σίγουρα... Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση...

 7. Kράντωρ avatar
  Kράντωρ 09/01/2014 14:04:22

  Ποια η καταγωγή της Μπαρσέφσκι;
  Τις διάφορες ΜΚΟ του Νίκου Γιαννόπουλου ποιος τις χρηματοδοτεί;

  • Nik avatar
   Nik @ Kράντωρ 09/01/2014 18:14:17

   Αφού έφτασες μέχρι εκεί, πες μας ποιες είναι να τις ξέρουμε. Οι ΜΚΟ είναι ο δούρειος ίππος εναντίον της Δημοκρατίας. Τους αναθέτουν πολιτικό έργο ενώ κανείς μας δεν έχει ποτέ ψηφίσει για καμία ΜΚΟ, και δεν φτάνει αυτό, τις χρηματοδοτούν με δικάς μας λεφτά και τις παρουσιάζουν ως οργανώσεις πολιτών ενώ καμία ΜΚΟ δεν έχει δημοκρατικό εσωτερικό κανονισμό και δεν υπόκειται σε οικονομικό έλεγχο.

   Δώσε μας την λίστα λοιπόν να τις ξέρουμε.

 8. Marsal avatar
  Marsal 09/01/2014 14:05:47

  Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση η τυχαίο γεγονός αλλά γνωρίζω ότι καπνός χωρίς φωτιά, είναι λίγο δύσκολο να υπάρξει...

 9. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 09/01/2014 16:51:25

  Το Κράτος (αν υπήρχε) και η ΕΥΠ (αν υπήρχε) θα επρεπε να έχουν ξεμπροστιάσει προ πολλου τον ΣΥΡΙΖΑ ,αναφορικά με το παρελθόν των ατόμων που τον αποτελούν, ξεκινώντας απο καψίματα της ελληνικής σημαίας, μέχρι τρομοκρατική ή φιλο-τρομοκρατική δραστηριότητα.

  Τι άλλο είναι ο πυρήνας ΣΥΡΙΖΑ , απο τους "γνωστούς-άγνωστους" των Εξαρχείων ,που τώρα ενισχύθηκε και απο τους "αγανακτισμένους" κρατικοδίαιτους τέως πασόκους.

 10. Χλωρός avatar
  Χλωρός 09/01/2014 17:29:45

  Όταν τσακώνονται αυτοί οι επικίνδυνοι τύποι βοηθούνται οι αφελείς να καταλάβουν τι εκπροσωπεί και από τι αποτελείται ο Σύριζα.


  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=262382&catid=9

 11. Andy Nik avatar
  Andy Nik 09/01/2014 20:56:51

  Και τώρα ας κάνουμε την προσευχή μας και να πάμε για ύπνο.
  -Καλυνύχτα μαμά.
  Καληνύχτα John boy.
  Καληνύχτα μπαμπά.
  Καληνύχτα John boy.
  .
  .
  .
  Λουθηρανοί προτεστάντες...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.