ΣΥΡΙΖΑ,                                           ή ΟΦΑ (όπου φυσά ο άνεμος)
26/04/2014 09:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ, ή ΟΦΑ (όπου φυσά ο άνεμος)

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει το μέλλον της Ελλάδας στη ρουλέτα

Συννημένα αρχεία

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ (170.65 KBytes)

Όποιος έχει το κουράγιο να διαβάσει τη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές θα διακρίνει μια προσπάθεια να συγκεραστούν οι απόψεις των προεδρικών που κουτσά στραβά θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ και της ομάδας Λαφαζάνη (το 30% του κόμματος) που θέλει έξοδο από το ευρώ.

Επίσης, αυτό που παρατηρεί κανείς είναι ότι και αυτή η διακήρυξη βασίζεται πάνω στη λογική της… τραμπάλας. Πότε πάμε από τη μια πλευρά, πότε από την άλλη. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, ή όπως το λέει ο λαός «όπου φυσάει ο άνεμος».

Διότι σε κάθε κρίσιμη υπόθεση για τη χώρα το κόμμα που θέλει να κυβερνήσει ταλαντεύεται σαν εκκρεμές. Δεν έχει μια ξεκάθαρη πολιτική να την παρουσιάσει στον ελληνικό λαό και αυτός να κρίνει αν είναι καλό ή όχι. Σκεφτείτε μόνο μερικά από τα πιο κρίσιμα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Οικονομία: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να προτάξει κανένα νέο παραγωγικό μοντέλο το οποίο θα είναι καλύτερο από το (κακό) σημερινό. Το μόνο που λέει είναι ότι θα αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις, θα διορίσει μερικές χιλιάδες, θα επαναφέρει την Ελλάδα στα προ κρίσης επίπεδα. «Και με τι λεφτά;», ερωτάται ο κ. Τσίπρας. Θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, λένε γενικώς και αορίστως και… τρέχα γύρευε.

Ευρώ: Καμιά θυσία για το ευρώ, δεν αποκλείουν έξοδο από την ευρωπαϊκή οικογένεια, θα κηρύξουν στάση πληρωμών αν εκβιαστούν. «Μπράβο, ωραία όλα αυτά αλλά τι θα γίνει μετά;» ερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά απάντηση δεν υπάρχει. Εντάξει, είναι κακό το ευρώ να συμφωνήσουμε, έστω κι αν 80% των Ελλήνων θέλουν να μείνουμε εντός της ΕΕ. Αν όμως είναι κακό θα πρέπει να υπάρχει κάτι καλύτερο το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να το δώσει. Είναι το μοντέλο της Βενεζουέλας; Είναι αυτό της Κούβας; Είναι των… Ελοχίμ ή θα βρεθεί η λύση όταν σταματήσουν να μας ψεκάζουν, όπως λέει και ο σύντροφος του Αλέξη, Πάνος Καμμένος;

Ασφάλεια: Θέλει την κοινωνική ηρεμία, την ασφάλεια του πολίτη, τη μείωση του εγκληματικότητας αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζει και ορισμένες… ρηξικέλευθες προτάσεις. Να φύγει η ομάδα ΔΙΑΣ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις από το κέντρο, να αφοπλιστούν οι αστυνομικοί στις διαδηλώσεις, να… μοιράζει γαρίφαλα ο αστυνομικός διευθυντής στους μπαχαλάκηδες και στους χούλιγκαν. Και με τους τρομοκράτες τι θα γίνει; Ή πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι μόλις γίνει πρωθυπουργούς αίφνης ο Μαζιώτης θα εμφανιστεί και μπορεί να αναλάβει και υπουργός Δημόσιας Τάξης; Εκτός κι αν αυτό είναι το σχέδιο της Κουμουνδούρου. Η κατάληψη της εξουσίας από το «λαϊκό επαναστατικό κίνημα».

Μειονοτικό: Ένα πολύ ευαίσθητο θέμα το οποίο αν δεν τον ξέρει κάποιος καλά, ας το αφήνει για τους ειδικούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρ΄ όλα αυτά δεν έχει κι εδώ μια σταθερή γραμμή. Κρατά τον τουρκόφιλο Χριστόπουλο στο ψηφοδέλτιο αλλά τον φιμώνει, διώχνει την Σουλεϊμάν ως «βαθύ ελληνικό κράτος» και «ύποπτη εθνικίστρια» την ίδια στιγμή που ευνοεί με τις κινήσεις του το τουρκικό προξενείο. Έχει στις τάξεις του στελέχη που μιλάνε για «μακεδονική μειονότητα» αλλά ταυτόχρονα δεν εκφράζει μια επίσημη πολιτική για το «Μακεδονικό» αλλά μιλάει περί ανέμων και υδάτων.

Μετανάστες: Να ανοίξουν τα σύνορα για όλους; Να περιθάλψουμε όλους τους κατατρεγμένους της γης; Να φιλοξενούμε όλοι κι από έναν μετανάστη μπας και σταματήσει το φαινόμενο των γκέτο που έχουν δημιουργηθεί; Ποια είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Πώς, με ποιες υποδομές και τι χρήματα θα μπορέσει να εφαρμόσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα «αποκατάστασης» των μεταναστών, παράνομων και νόμιμων; Άγνωσται αι βουλαί της Κουμουνδούρου.

Να μείνουμε στο ΝΑΤΟ ή να φύγουμε; Γιατί ακούστηκε και αυτό, δηλαδή να αποχωρήσει η Ελλάδα από τη Συμμαχία, αλλά μόλις ακούστηκε το πήραν πίσω διότι οι τζάμπα μαγκιές τελικά κοστίζουν.

Μπορεί να βρει κανείς σειρά άλλων ταλαντώσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ κρίσιμα για το μέλλον της Ελλάδας, θεμάτων. Αυτό που δεν μπορεί να βρει είναι μια ενιαία γραμμή που θα δώσει την εναλλακτική λύση που ζητά ο κόσμος και πιθανότατα δεν βρίσκει στο υπάρχον πολιτικό σκηνικό.

Το πλέον εξοργιστικό, όμως, με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι όλες αυτές οι επικίνδυνες ισορροπίες τείνουν να περάσουν σε μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού επειδή πλασάρονται ως «ρηξικέλευθες προτάσεις». Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακήρυξή του: «Οι ευρωεκλογές του Μαΐου μας θέτουν το ιστορικό καθήκον να υπηρετήσουμε έναν μεγαλειώδη αγώνα· έναν αγώνα που θα φέρει την ανατροπή και τη νέα εποχή στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που θα ανοίξει τον δρόμο για μια νέα, δημοκρατική Ευρώπη» και συνεχίζει:

«Καλούμε την κοινωνία που στενάζει να φωνάξει δυνατά αυτό που βιώνει, αυτό που πραγματικά αισθάνεται: ένα μεγάλο ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!»

Δεν λέει, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτό το «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» θα έχει κάποιο κόστος. Αν ο ελληνικός λαός το φωνάξει και ψηφίσει τον κ. Τσίπρα θα πρέπει να γνωρίζει και τι θα πληρώσει. Στην οικονομία, στις σχέσεις με την ΕΕ, στα εθνικά θέματα, στο μεταναστευτικό, στη δημόσια ασφάλεια.

Η δυστυχία της χώρας στην παρούσα συγκυρία είναι ότι υπάρχει αυτή η ανεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση που παίζει στη ρουλέτα το μέλλον της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George N avatar
  George N 26/04/2014 13:10:04

  Έχει και σημαντικά και θετικά σημεία όπως "Ενισχύσαµε τη συνεργασία µας µε την Εναλλακτική Αριστερά της Αφρικής" Μην τα ισοπεδώνουμε όλα....

 2. Marcelos avatar
  Marcelos 26/04/2014 14:21:35

  O ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει την επαρχία μία απέραντη αγροτοκτηνοτροφική μονάδα στα πρότυπα του Enver Hoxha και τις μεγάλες πόλεις ένα απέραντο multi culti love parade... Για να χαρακτηριστεί κάτι ως multi culti πρέπει να υπάρχει και "culti". Οι Αφγανοί, Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί, Νιγηριανοί, Σενεγαλέζοι, Σιερραλεόνιοι κ.λ τέτοιοι ΔΕΝ έχουνε "culti" να μοιραστούνε μαζί μας. Ποιος φταίει για αυτό είναι άλλο θέμα πάντως CULTI δεν έχουν να ανταλλάξουν μαζί μας. Εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η σαρία, η παιδεραστία και ο κανιβαλισμός είναι "culti"...

 3. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 26/04/2014 14:43:36

  Αν έπρεπε ο Συριζα ή οποισδήποτε άλλος, να προτείνει ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια θα φρόντιζε ως αντιπολιτευόμενος να εστιάσει στις υπαρκτές αστοχίες των Υπουργών της Κυβέρνησης ευαγγελιζόμενος την επανίδρυση του κράτους και ότι άλλο δυναστεύει τη χώρα. Επί του κεντρικού σχεδιασμού δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες επιλογές δεδομένης της "άρνησης" των εταίρων μας να χρηματοδοτούν την Ελληνική Ανάπτυξη μέσω της κατανάλωσης. Κάτι τέτοιο βέβαια δε θα του προσέφερε τη δυναμική, που έχει σήμερα σε μερίδα ενός λαού που είναι εξαρτημένη από ευκολοχώνευτες και συγχρόνως ανώδυνες λύσεις. Που αρνείται να τοποθετήσει τον εαυτό της έστω στο περιθώριο της λίστας όσων ενέχονται για την κατάσταση της χώρας. Που θεωρεί ότι η κατακρήμνιση των αξιών στη χώρα αφορά μόνο όσους διαχειρίστηκαν την εξουσία αλλά όχι και όσους διεκδίκησαν τη συγκεκριμένη δράση από την εξουσία ή όσους την κατηύθυναν αντιπολιτευόμενοι. Θα μου πείτε, Τί να την κάνει την εξουσία ο Συριζα αν υποχρεωθεί να καταπατήσει όσα λέει εφόσον έρθει στην εξουσία με δεδομένο ότι οι δανειστές μας δεν πρόκειται να ενδώσουν σε κανέναν εκβιασμό. Μια λύση έχει, γνωστή σε όσες χώρες είχαν την "ευτυχία" να κυβερνηθούν από "απελευθερωτικού" τύπου κυβερνήσεις, τύπου Λατινικής Αμερικής, ήγουν Συριζα στυλ. Τραβάει από τριακόσια, τετρακόσια ευρώ από τους ήδη εργαζόμενους και τα δίνει στους 30% ανέργους, υποσχόμενος την ανάπτυξη και πολεμώντας τον Ιμπεριαλισμό. Χωρίζοντας Εκκλησία από κράτος, βάζοντας συνδικαλισμό στο στρατό ιδρύοντας συμβούλια στρατιωτών, νομιμοποιώντας τους γάμους ομοφυλοφίλων, αναγνωρίζοντας τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, καταργώντας τα σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΜΕΑ, κ.λ.π), παραδίδοντας τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία στη συνδιοίκηση με τους σημερινούς καταληψίες, δίνοντας ψήφο στους λαθρομετανάστες καθιστώντας τους πυρήνα της εκλογικής του δύναμης.... Θέλετε κιάλλα; Θα βρείτε πολλά. Έτσι θα πορευτεί διχάζοντας την Ελληνική κοινωνία και παρασύροντάς την σε μια πορεία καταστροφής και οπισθοδρόμησης αλλά εξασφαλίζοντας όμως ισχυρή εκλογική βάση και υποστηριζόμενος από αρκετά δυναμικά και μαχητικά τμήματα της κοινωνίας που έτσι θα ζήσουν το όνειρο του μετασχημετισμού της Ελληνικής κοινωνίας μέσω του διχασμού και του εμφυλιοπολεμικού κλίματος. Βέβαια μια τέτοια εξέλιξη θα βάλει στη φορμόλη οποιαδήποτε ελπίδα για οικονομική ανάπτυξη της χώρας χωρίς βεβαίως σε μια τέτοια κατάσταση να αποκλείεται να μη μας βρει -χωρίς τους συμμάχους μας- καμιά Εθνική καταστροφή δεδομένων των ευκαιριών που θα αναζητήσουν οι εχθρικοί γείτονες. Νομίζετε ότι συμβαίνει κάτι διαφορετικό σήμερα στη Βενεζουέλα;

  • Naruto avatar
   Naruto @ ΣΟΝ ΠΕΝ 26/04/2014 18:33:19

   ΣΟΝ ΠΕΝ Πόση Ελλάδα πιστεύεις ότι θα έχει απομείνει σε λίγα χρόνια αν πάρουμε την πορεία που περιγράφεις; Αυτό και αν ειναι εφιάλτης .

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Naruto 26/04/2014 22:10:00

    Naruto Τί από όσα περιγράφω ότι θα κάνει ο Συριζα θεωρείς ότι αντίκεινται στα "πιστεύω" της ηγετικής του ομάδας;

    • Naruto avatar
     Naruto @ ΣΟΝ ΠΕΝ 27/04/2014 00:16:49

     Ολα όσα περιγράφεις ειναι στις προθέσεις τους να τα εφαρμόσουν ,όσο για τα πιστεύω τους εκεί επικρατεί το χάος.Εμενα πάντως πάνω απο όλα με τρομάζουν οι απόψεις τους στα εθνικά θέματα ,αυτά δεν διορθώνονται εύκολα.

 4. airman avatar
  airman 26/04/2014 15:32:23

  Διαφωνώ! Όχι "όπου φυσάει ο άνεμος" αλλά "ό,τι κάτσει έκατσε"!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.