#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/09/2008 02:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Φταίει και το …ΠΑΣΟΚ για το real estate

 

__________________________________________ 


Τι είχες Γιάννη μ΄ , τι είχα πάντα.

Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου και μάλιστα σε βάθος χρόνου, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990, ζήτησε από τη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, επιρρίπτοντας ευθύνες για το θέμα και στα δύο μεγάλα κόμματα.

Ο κ. Αλαβάνος κάλεσε τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί ότι θα κάνει «ό,τι μπορεί και ό,τι πρέπει για την ανάκτηση της δημόσιας περιουσίας» και τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ «να μας πει αν καλύπτει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση τις ενέργειες αυτές ή αν είναι διατεθειμένη με εξεταστική επιτροπή να δώσουμε μαζί όλοι την μάχη για να αποκατασταθεί αυτή η ληστεία που έγινε σε βάρος της περιουσίας του δημοσίου.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για τη ΔΕΘ, καταλόγισε ευθύνες σε υπουργούς των κυβερνήσεων και των δύο μεγάλων κομμάτων, σημειώνοντας ότι «δείχνει τον τρόπο με τον οποίο τα δύο κόμματα εξουσίας διαχειρίζονται τον δημόσιο πλούτο» και ζητώντας εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.

Σωστή η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκτός τόπου και χρόνου, κατά τη γνώμη μας. Το θέμα της επικαιρότητας (αυτό που καίει) δεν είναι η επιμέτρηση και ο συμψηφισμός των ευθυνών που έχει το κάθε κόμμα διαχρονικά, αλλά η απίστευτη real estate λεηλασία που σημειώνεται επί ΝΔ με πρωταγωνιστές μεσίτες μονάχους και υπουργούς της ΝΔ. Καλύτερο σύμμαχο αυτή την στιγμή δεν θα μπορούσαν να βρουν η κυβέρνηση και οι συγκεκριμένοι υπουργοί

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nikosx avatar
  nikosx 11/09/2008 03:29:51

  Παιχνίδια παίζουν και αυτοί.
  Φοβούνται μην πάρει κεφάλι το πασοκ. Αυτό είναι το μοναδικό τους πρόβλημα όσα παραμύθια και αν σερβίρουν κατά καιρούς. Θα τους πάρει χαμπάρι ποτέ ο κόσμος; Φθηνά τσιράκια του ρουσσόπουλου.
  Δεν ξέρω μόνο πώς θα αυξήσουν την ήδη μεγάλη οικονομική τους επιφάνεια. Ισως να ονειρεύονται και αυτοί να γίνουν διαχειριστές της δημόσιας περιουσίας μια μέρα. Μόνο οι άλλοι θα κάνουν "ανταλλαγές" και business γενικότερα. Κρίμα και άδικο είναι...

 2. thanos avatar
  thanos 11/09/2008 03:49:51

  Παντα γινονται το δεκανικη της δεξιας...Βλεπουν το 17% εχει γινει 11% και οσο περνα ο καιρος θα πιασει τα κανονικατου γραδα.

 3. ιδιοκτίτης avatar
  ιδιοκτίτης 11/09/2008 04:44:09

  Nikox@Thano από ότι βλέπεται ένα κόμμα του 3,5-4 % «δικανική της δεξιάς» για τον έναν σας η του ΠΑΣΟΚ για τον άλλον σας πύρε αέρα με το 17% που αναφέρεστε εσείς .Απορώ ειλικρινά από πού έχουν το δικαίωμα να αμφισβητούν την κυριαρχία του δικομματισμού δηλ. του Ελλαδισταν τα «τσόγλανια» αφού "εμείς" δηλ.εσεις οι ξύπνιοι δεν τους χαρίζουν ούτε τον ψήφο .Ποιος κερατάς τους έδωσε το δικαίωμα να ομιλούν

 4. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 11/09/2008 05:06:13

  Και για να μην κατηγορηθείς factorx για «προβοκάτορας» του διαλόγου
  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=906668

 5. Μικρή Λουλού avatar
  Μικρή Λουλού 11/09/2008 07:33:39

  Ω τι ωραία. Υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κουκουλώνει το ΠΑΣΟΚ. Τι λέτε ρε λεβεντόπαιδα. Την ιστορία την ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ με Δρυ, με Φωτιάδη, με Βενιζέλο. Χάρισε τη Βιστωνίδα, άνοιξε τον δρόμο. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε αυτά, μη και γίνει ο Γιωργάκης πρωθυπουργός.

 6. Παρεπιδημών avatar
  Παρεπιδημών 11/09/2008 07:43:21

  Νπράβο Μικρή Λουλού. Το ΠΑΣΟΚ και ο Φάκτορ θέλουνε μισές αλήθειες. Διάβασε μικρή μου εδώ:

  Κόντρα μεταξύ του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δριβελέγκα και της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική, ξέσπασε για το ποιος έφερε το θέμα της Μονής Βατοπεδίου πρώτος στη Βουλή. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης SUPER τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν ο κ.Δριβελέγκας άφησε αιχμές τόσο για το ΣΥΡΙΖΑ και τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα, όσο και τη βουλευτή Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Αμανατίδου. Ο βουλευτής προκάλεσε από τηλεοράσεως τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσουν τις ερωτήσεις των βουλευτών του για το θέμα.
  Σε λιγότερο από ένα 24ωρο τόσο η κ.Αμανατίδου όσο και η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ με ανοιχτή επιστολή του απαντά σε έντονο ύφος στον βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ.
  «Ανταποκρινόμενοι στην με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς τον ΣΥΡΙΖΑ πρόκλησή σας, να σας ενημερώσουμε για την υπόθεση της μονής Bατοπεδίου για το διάστημα πριν την δική σας ερώτηση, που κατατέθηκε στις 12/7/2007 και επειδή απ ότι φαίνετε μέχρι τότε, δεν είχατε καταλάβει να απασχολεί το κοινοβούλιο και τα πολιτικά κόμματα το εν λόγω ζήτημα, σας κάνουμε γνωστά τα εξής :

  Η υπόθεση της Μ. Βατοπεδίου κύριε Δριβελέγκα ξεκινά ουσιαστικά όταν, η Μονή αποσπά δύο θετικές για την ίδια αποφάσεις ( 26/3-12-1998, 17/18-7-2002 ) του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, τις οποίες έκαναν αποδεκτές με υπουργικές αποφάσεις υπουργοί του ΠΑΣΟΚ (5/2/1999) και (5/8/2002) και με μία τρίτη σύσταση του ιδίου συμβουλίου (46/28-12-2002) να μην προβάλει το δημόσιο δικαίωμα κυριότητας στην εν λόγω περιοχή η οποία έγινε και αυτή αποδεκτή με υπουργική απόφαση στις 4-6-2003 και η οποία αναγνωρίζει την κυριότητα της Μονής «επί της λίμνης Βιστωνίδας και των όχθων αυτής στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης όποιας έκτασης και αν είναι αυτή».
  
1) Στις 13/11/2003 καταθέσαμε (Γ. Δραγασάκης) γραπτή ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού για τις διεκδικήσεις της Μονής Βατοπεδίου, καθώς και αίτηση κατάθεσης εγγράφων.
  2) Με το σχηματισμό της κυβέρνησης Ν.Δ καταθέσαμε (Γ. Δραγασάκης) νέα ερώτηση στις 16/4/2004. Ο Υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε να επανεξετάσει την υπόθεση.
  3) Με νέα ερώτησή μας (Γ. Δραγασάκης) στις 5/4/2005 καταγγέλλουμε ότι αντί επανεξέτασης το Ελληνικό Δημόσιο αναγνώρισε στη Μονή Βατοπεδίου την κυριότητα των εκτάσεων της Βιστωνίδας χωρίς το ίδιο να ασκήσει τα ένδικα μέσα που διέθετε.
  4) Με ερώτησή μας (Γ. Δραγασάκης) στις 11/7/2007 αποκαλύπτουμε ότι το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής ανάμεσα στην ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου) και τη Μονή Βατοπεδίου παραχώρησε 76 οικόπεδα σε δήμους του Ν. Θεσσαλονίκης και η μονή τα εκχώρησε σε ιδιώτες. Ο αρμόδιος Υπουργός δεν καταθέτει στη Βουλή τη συμφωνία ΚΕΔ – Μονής όπως ζητούσαμε.
  Και ακολουθούν:
  5) Με επίκαιρη ερώτηση 24/07/2007 προς τον υπουργό Οικονομίας, ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αλαβάνος επαναφέρει το θέμα και ζητά να δοθούν από την κυβέρνηση στη Βουλή τα αποδεικτικά στοιχεία με τα οποία αναγνωρίστηκαν οι διάφορες εκτάσεις στη Μονή Βατοπεδίου
  6) Αμέσως μετά τις εκλογές της 09/10/07 επανήλθαμε με νέα ερώτηση (Αμμανατίδου, Δραγασάκης, Κουράκης). Ούτε και τώρα κατατέθηκε στη Βουλή η συμφωνία, όπως ζητήσαμε ΚΕΔ – Μονής Βατοπεδίου.
  7) Στις 10/1/2008, καταθέσαμε νέα ερώτηση (Ε. Αμμανατίδου) για παραχωρήσεις εκτάσεων σε δήμους της Χαλκιδικής.
  8) Πρόσφατα, στις 10/7/2008, καταθέσαμε νέα ερώτηση (Ε. Αμμανατίδου) για τις ανταλλαγές εκτάσεων στην Ουρανούπολη 8.600 στρεμμάτων.
  9) Πέρα από τα παραπάνω ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Α. Αλαβάνος, με την επίσκεψή του στο νομό μας οι Βουλευτές, η νομαρχιακή επιτροπή με την συνεχή δράση και στήριξη των αγώνων των κατοίκων του νομού μας επανειλημμένα αναφέρθηκαν στο θέμα αυτό και εξεδήλωσαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στις τοπικές αρχές και τους θιγόμενους πολίτες.

  Γιατί όμως κ. Δριβελέγκα αυτό το μένος κατά του ΣΥΡΙΖΑ όταν κατʼ επανάληψη σαν νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ τονίζαμε ότι η υπόθεση των διεκδικήσεων είναι μέγα πολιτικό εθνικό θέμα και ζητούσαμε από όλους τους φορείς του νομού μας την συμπαράταξή τους ;
  Γιατί αυτό το προσβλητικό ύφος και οι χαρακτηρισμοί όταν μάλιστα κανείς μας δεν αμφισβήτησε την προσωπική σας προσπάθεια να γλιτώσετε το κόμμα σας από τις ευθύνες που έχει για την πολιτική που ακολούθησε στο ίδιο θέμα ;

  Γι΄ αυτό λοιπόν τώρα ρωτάμε εμείς.
  - Μέχρι τις 12/7/07 που καταθέσατε την ερώτησή σας, σε ποιες ενέργειες είχατε προχωρήσει ως βουλευτής και πολιτικό πρόσωπο ή τελικά επιμένετε ότι η υπόθεση δεν απασχόλησε το κοινοβούλιο;
  - Μήπως αντιληφθήκατε το έγκλημα αλλά δεν καταλάβατε τον σχεδιασμό του ;
  - Πέστε μας Κ.Δριβελέγκα πότε η νομαρχιακή του κόμματός σας πήρε θέση και ποια πάνω στις διεκδικήσεις των μοναστηριών ;
  - Γιατί δεν λέτε τίποτα για την σχέση αυτοδιοικητικών στελεχών του κόμματός σας στο νομό ( Βλαχόπουλος δήμαρχος Σταγίρων Ακάνθου ) με την μονή Βατοπεδίου και την προσπάθειά τους να μοιραστούν τις ανταλλάξιμες εκτάσεις νομιμοποιώντας με τις ενέργειες τους τις παράνομες ανταλλαγές υποστηρίζοντας έτσι τα συμφέροντα της Μ. Βατοπεδίου;
  - Ή μήπως ξεχνάτε την στενή σχέση του προκατόχου βουλευτή σας και τις χρηματοδοτήσεις των απανταχού μοναστηριών ; και

  Τελευταία παρασυρόμενος από την λάμψη των μέσων ενημέρωσης αποδεχθήκατε τον ρόλο και αυτού που αποκάλυψε και σταμάτησε την τροπολογία Γεροντόπουλου χωρίς να παραλείψετε να κατηγορήσετε και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εσείς δεν ήσασταν παρών στη βουλή και είναι καταγραμμένο στα πρακτικά ότι η μόνη παρέμβαση που έγινε στην τροπολογία Γεροντόπουλου έγινε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αμανατίδου Λίτσα.
  Μία τέτοια «άκρως συναδελφική πράξη» βλάπτει το πρόσωπο της κ. Αμανατίδου ή και την επίλυση του προβλήματος και πώς μπορεί να χαρακτηριστεί κύριε εκπρόσωπε του κοινοβουλίου ;
  Στον πρώτο σε σταυρούς στο νομό μας και κυρίως στο «μοναδικό» που παλεύει την ιερά διαπλοκή σʼαυτόν τον τόπο απευθύνουμε και την τελευταία εύλογη ερώτηση.
  Γιατί σιωπάτε στα έργα και τις ημέρες της νομαρχίας Χαλκιδικής;
  Ξέρετε την εταιρία ΠΑΠΙΣΤΑΣ και την εμπλοκή της στις ανταλλαγές δεν αντιληφθήκατε όμως όλο το καλοκαίρι ότι μας προέκυψε και χρηματοδότης πολιτιστικών εκδηλώσεων της νομαρχίας Χαλκιδικής ή και αυτό πρέπει να το καταγγείλει πρώτα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;

  Το κόμμα σας δεν έχει το ηθικό ανάστημα να κρίνει ειρωνικά, όπως το κάνατε κατʼ επανάληψη εσείς, τη δράση μας στο εν λόγω θέμα.
  Σε επίπεδο Χαλκιδικής έχει αναγνωριστεί από όλους η πολιτική μας καθαρότητα, η διαρκής παρουσία και η δυναμική παρέμβαση στα προβλήματα που απασχολούν τον νομό και τους κατοίκους του. Γνωρίζουν όλοι την συμβολή των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ. στις δράσεις των συμπολιτών μας, στα συλλαλητήρια και την ενεργό μας υποστήριξη και συμμετοχή σʼαυτά.

  Να ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι.
  Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε την υπόθεση των διεκδικήσεων των μοναστηριών μόνο σαν ένα πρόσκαιρο σκάνδαλο κάποιων πολιτικών προσώπων και δεν περιοριζόμαστε μόνο στις ανταλλαγές καταπατήσεις και συναλλαγές του Βατοπεδίου.
  Οι διεκδικούμενες εκτάσεις μόνο στο νομό Χαλκιδικής είναι πάνω από 100000 στρέμματα.
  Θέλουμε να σταματήσει η ομηρία του λαού μας αλλά και της πολιτείας από τους πολιτικούς προσκυνητάδες του όρους και της εκκλησίας.
  Απαιτούμε πολιτική λύση και τέτοια είναι η απελευθέρωση όλων των εκτάσεων που διεκδικούνται και κατοχυρώνονται με χρυσόβουλα και φιρμάνια της τουρκοκρατίας και την απαλλοτρίωση τώρα όλων των μοναστηριακών εκτάσεων εκτός χερσονήσου.

  Για την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
  Γκοντίνος Κώστας"

 7. Jiovani avatar
  Jiovani 11/09/2008 08:26:05

  Είναι φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
  Αυτό που κάνει εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ισοπεδωτικός εξισωτισμός (και οι δύο ίδιοι είναι) το οποίο εκτός του ότι δεν ισχύει βολεύει και την κυβέρνηση, αφού αποσείει ένα μέρος του βάρους που της ανήκει και το φορτώνει αλλού.

 8. rs avatar
  rs 11/09/2008 09:28:39

  Άντε πάλι τα ίδια!!Το "παβλωφικό" σύνδρομο κάποιων στο άκουσμα της λέξης ΣΥΝ είναι πάντα σε εγρήγορση. Πολύ ωραία η παράθεση της επιστολής της Ν.Ε.του ΣΥ.ΡΙΖΑ.στη Χαλκιδική.
  Αλλά @nkosx thanos ποιός ασχολείται με τέτοια σεντόνια ε!!
  Φίλε Jiovani, επέτρεψέ μου μία ακραία όσο και απλωική διατύπωση.
  Σαφώς και είναι ίδιοι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Μετά απο τόσα χρόνια στην πολιτική σκηνή πιστεύω οτι έχουν πέσει όλα τα προσχήματα. Τα πρώτα χρόνια όταν είχε ενδυθεί την "λεοντή" του σοσιαλισμού υπηρχε σύγχιση για το τί είναι. Και εκεί βασίσθηκε και η επικράτησή του του.
  Και για να τελειώνουμε. Το θέμα δεν είναι ποιοτικό ούτε ποσοτικό. Ποιός έκανε τα μεγαλύτερα ή τα χειρότερα στην λεηλασία του κράτους-γιατί περί αυτού πρόκειται.
  Όταν μου εξηγήσεις την διαφορά του σκανδάλου Κοσκωτά με αυτό της siemens των ομολόγων ή του Βατοπεδίου τότε ξανασυζητάμε
  "Ολίγον έγκυος" δεν υπάρχει φίλε.

 9. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 11/09/2008 09:30:07

  και να τελειωνουμε με ενα αλλο πολιτηκο http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4714125&publDate=11/9/2008

 10. Σαος avatar
  Σαος 11/09/2008 09:44:28

  Εγώ ρε παιδιά γιατί πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάποιου είδους υποστήριξης από την ΝΔ και ο ΛΑΟΣ από το ΠΑΣΟΚ; Τελικά τα μεγάλα κόμματα από μόνα τους αποδομούνται και δεν πρέπει να τους φταίνε ούτε Αμερικανοί ούτε Ρώσοι ούτε εξωγήινοι γι' αυτό. Βέβαια εγώ θέλω να πιστεύω πως κάποια μέρα (πχ Κυριακή εθνικών εκλογών σε κάποιο παράλληλο σύμπαν) ο ελληνικός λαός θα "ξεκολήσει" από την ρουσφετολογία και από τον ψευτο-ιδεαλισμό που τρέφουν τα κόμματα και θα τους "μαυρίσει" όλους

 11. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 11/09/2008 10:46:08

  Αυτή είναι η λογική του δικοματισμού τους.

  Όποιος μιλάει για το ΠΑΣΟΚ είναι δεκανίκι της ΝΔ, αν μιλάει γι'αυτή, είναι δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ.

  Έτσι απλά!

  Το πρόβλημα τούς δεν είναι αν, ποιοί και πόσα πηραν από τη ΖΗΜΕΝΣ, ουτε ποιοί, πότε και γιατί ξεπουλάν στα Βατοπέδια τις ακτές μας;

  (Κεκτημένο) Δικαιώμα τους είναι!!.. Τι κόμματα εξουσίας θα ήταν άλλωστε, αν δεν τα ασκούσαν;

  Το ερώτημα όμως είναι: τι άλλες απάτες και ρεμούλες θα πρέπει να διαπράξουν, για να μην υπάρχει ούτε αυτό το 55-56%,(αθροιστικά) να τους ψηφίζει;

  Μήπως θα πρέπει να τα ξεπουλήσουν όλα και να μας οδηγήσουν στη πλήρη φτώχεια και εξαθλίωση; Ή να φτάσει σε ολοκληρωτική απαξίωση η ζωή μας,τα παιδιά, οι δουλειές μας, για να καταλάβουμε τι απατεώνες ηγεσίες είναι, και να τους στείλουμε στα αζήτητα;

  Υ.Γ. Τι μούγκα είναι κι'αυτή με τις δωροδοκίες της ΖΗΜΕΝΣ;
  Κόκκαλα έχουν; Προσβλήθηκαν από συγκαλυπτίτιδα; Ή μήπως και εδώ ευθύνεται το δεκανίκι, ο ΣΥΡΙΖΑ;

 12. Factorx avatar
  Factorx 11/09/2008 10:59:29

  Καλώς τον Δημήτρη, Καλό χειμώνα

 13. Factorx avatar
  Factorx 11/09/2008 11:00:19

  "Όποιος πατάει σε δυο βάρκες στο τέλος πεφτει στη θάλασα και πνίγεται"

  Νίκος Ζαχαριάδης (στον Βλαντά)

 14. nikosx avatar
  nikosx 11/09/2008 11:23:59

  Καλά ρε σεις τα πασοκ φταιει, όπως θα έλεγε και ο ρουσσόπουλος... Ευτυχώς για αυτόν υπάρχουν πολλά Cd players για να αναπαράγουν την προπαγάνδα του.

  Δηλαδή τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεται οτι στο Σύριζα διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις και μετά παράγουν "θέσεις". Αυτό εδώ κάνει μπαμ πρέπει να είσαι χαζός για να μην το καταλάβεις.

 15. g avatar
  g 11/09/2008 11:38:21

  φυσικα και φταιει...τι υπαρχει αμφιβολια??

 16. μπραβο avatar
  μπραβο 11/09/2008 11:45:24

  Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΜΑΖΙ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΙΣΧΗ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΙΔΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΑ,ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ,ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ...

  ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΣΩΣΤΗ ΑΥΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ,ΨΕΥΔΗΣ,ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ. ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΡΕΨΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

 17. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 11/09/2008 12:01:25

  Μπράβο – με το συμπάθιο αλλά αυτή την ερώτηση την κάνεις
  1.Προς το εαυτό σου
  2.Σε εμάς τους συνομιλητές σου
  3.Στον Αλέκο Αλαβάνο
  4.Στον Σύριζα
  Εγώ θα σου πω για τον εαυτό μου εκεί που έφτασα δεν ξέρω αν πιστεύω ούτε τον εαυτό μου .Τι να κάνω με αυτά που βλέπω γύρο μου .Έχω 5-10 φίλους και συντρόφους δεν είναι ώμος λίγοι αυτούς δεν τους πουλώ, διότι δεν με πούλησαν ποτέ εμένα .Αυτό μου φτάνει . Λες να είναι εγωιστικό ?
  Όλα εξαρτώνται από εμάς υπομονή έλεγαν οι παππούδες μας και είχαν δίκαιο

 18. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 11/09/2008 12:04:16

  Μάλιστα!

  Όταν δεν πιάνουν οι "θεωρίες για δεκανίκια", όλο και κάτι άλλο να πρέπει να εφεύρουme για να πιέσουμε όποιους δεν υποκύπτουν στις σειρήνες-ναρκοπέδια, για συνεργασίες, και πράσινα άλογα.

  Από σήμερα λοιπόν: άλλο φρούτο πίεσης-αποπροσανατολισμού : "Όποιος πατάει σε δυο βάρκες κλπ."; Μπράβο.

  Για τη ΖΗΜΕΝΣ βέβαια, η σιωπή συνεχίζεται, και οι εξεταστικές "στις καλλένδες"..

  Α, ρε τι είχε να γίνει, αν ήταν μπλεγμένος ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΖΗΜΕΝΣ;

  Τι θα ακούγαμε κάθε μέρα; Όσα δε σέρνει η σκούπα; Ενώ τώρα: Μούγκα. ΓΙΑΤΙ, άραγε ΦΑΚΤΟΡΑ;

  Υ.Γ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ που αναγνωρίζεται, πανελληνίως (από το 36% έναντι του 15% του ΠΑΣΟΚ), ότι ασκεί την πιό αποτελεσματική αντιπολίτευση πατάει σε δύο βάρκες; Θα μας τρελάνετε τελικά, όλους;

 19. rs avatar
  rs 11/09/2008 12:47:59

  Factor,
  επειδή αρκετές φορές παρακολουθώ το blog εν μέσω επαγγελματιών ασχολιών με αποτέλεσμα να "χάνω την μπάλα", μπορείς σε παρακαλώ να εξηγήσεις το
  "όποιος πατάει σε δύο βάρκες..";

 20. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 11/09/2008 13:05:19

  # Factorx Says:
  Factorx:
  Σ'αυτα τα 2 συνεχόμενα σχόλια σου αναφέρομαι.
  Μήπως έκανα λάθος;

  September 11th, 2008 at 10:59 am

  Καλώς τον Δημήτρη, Καλό χειμώνα
  # Factorx Says:
  September 11th, 2008 at 11:00 am

  “Όποιος πατάει σε δυο βάρκες στο τέλος πεφτει στη θάλασα και πνίγεται”

  Νίκος Ζαχαριάδης (στον Βλαντά)  Νίκος Ζαχαριάδης (στον Βλαντά)

 21. Jiovani avatar
  Jiovani 11/09/2008 13:38:10

  Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ ατύχησε, έγινε αριστερό δεκανίκι της κυβέρνησης.

  Αυτό είναι δεδομένο. Στο Βατοπέδιο άλλοι φάγανε και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλού στέλνει το λογαριασμό.
  Το ερώτημα είναι άλλο:
  Οφείλεται το ατόπημα στα εξαρτημένα αντνακλαστικά που όλοι ξέρουμε, ή μήπως μιά κυβέρνηση που κλωνίζεται προσφέρει πολλά σε όποιον τη στηρίξει;

 22. rs avatar
  rs 11/09/2008 14:25:01

  Φίλε Jiovani,
  "μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια".
  Τι προσφέρει δηλαδή η κυβέρνηση;
  Με την πολλή "σεναριολογία" έχει θολώσει εντελώς το τοπίο.
  Ότι κυκλοφορεί για υπόγειες επικοινωνίες, για αθέμιτες συμμαχίες,για κινήσεις δήθεν και εντυπωσιασμού, όλα μπορεί να είναι πιθανά. Έτσι όμως δεν γίνεται ούτε διάλογος ούτε βγαίνει και κανένα συμπέρασμα. Ακούγεται απλώς ένα βουητό κάτι σαν τις κόρνες στις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
  Τα πράγματα είναι πιό απλά αλλά και σύνθετα ταυτόχρονα. Χρειάζεται να δώσει κάποιος όραμα και προοπτική.Και αυτός δεν μπορεί να βρίσκεται στους χώρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
  Ή αν το θέλεις να το δούμε με πιό "δημοκρατικό εύρος"και πιό αφαιρετικά και να συμπεριλάβουμε όλα τα κόματα, αυτό δεν μπορεί να γίνει απο πολιτικούς (ή ομάδες πολιτικών) που έχουν χάσει την "έξωθιν καλή μαρτυρία" ή είναι καμμένα χαρτιά.

 23. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 11/09/2008 14:36:10

  Φίλε Jiovani:

  Επειδή δε με διαβάζεις καλά, (σχόλιο 19), έχε υπόψη σου, ότι δεν συμβιβάζονται από τη μιά μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ να αναγνωρίζεται από την κοινωνία ότι ασκεί την πιό αποτελεσματική αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση (με 36-40% ,έναντι 16% του ΠΑΣΟΚ, και 14% του ΚΚΕ), να ακούει τα μύρια όσα από Καραμανλή-Υπουργούς (ίδε ταραξίες κλπ.), να κατηγορείται ότι υποθάλπει κινητοποιήσεις
  και από την άλλη να αποτελεί αριστερό δεκανίκι της κυβέρνησης.

  Έλεος φίλε Φίλε Jiovani, και η αντιστροφή της πραγματικότητας έχει τα όρια της, δεν νομίζεις;

  Υ.Γ. Σου θυμίζει τίποτε, ότι πριν μερικά χρόνια κατηγορείτο, από τη ΝΔ για αριστερό δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ;

 24. Jiovani avatar
  Jiovani 11/09/2008 14:53:25

  RS, δεν καταλαβαίνω ποιά είναι τα "ίδια" που λες, εδώ το ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει την αντιπολιτευτική του τακτική απέναντι στην κυβέρνηση, στηρίζει το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση; Ότι θέλουμε λέμε;
  Πιστεύεις σοβαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας ή με προοπτική εξουσίας;;;
  ΔΗΜΗΤΡΗ, σε διάβασα πολύ καλά, είδα ότι κρεμάστηκες σ' ένα γκάλοπ και απέφυγες την απάντηση. Δεν το ξέρω το γκάλοπ που λες, μερικά γκάλοπ ή μερικές ερωτήσεις είναι κομματάκι ψιλοστημένα, αλλά αν εσύ πιστεύεις τα γκάλοπ να δεις και τα επόμενα, εγώ απλά θα σουθυμίσω τα ψηλα ποσοστά δημοφιλίας του Κωνσταντόπουλου, την ίδια εποχή που ο ΣΥΝ έδινε μάχη να μπει στη Βουλή.

  ΥΓ ο ΣΥΝ κατηγορήθηκε από την ΝΔ σαν αριστερό δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ; Δεν το θυμάμαι αλλά κι έτσι νάναι, η κατηγορία ήταν άδικη...

 25. Skoko :-) avatar
  Skoko :-) 11/09/2008 14:55:13

  Αγαπητοί

  Πέρα από τη μικροκομματική ή μεγαλοκομματική εάν θέλετε σκοπιμότητα ότι ο ΣΥΝ (ΣΥΡΙΖΑ) θέλει να αυξήσει ή να μη χάσει τα δημοσκοπικά ποσοστά του, εσείς πιστεύεται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι άμοιρο ευθυνών στην υπόθεση Βατοπεδίου αλλά και στα ιερά "real estates" (π.χ. μονή Τοπλού)??

  Τα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ζητήματα που θέτονται και πρέπει να απαντηθούν είναι τουλάχιστον τρία και ας μη χαθούμε σε δευτερεύοντα μικρο-πολιτικά.

  1) Αλήθεια σε ποια εκλογικά στρώματα απευθύνονται κινήσεις "χαρίσματος" δημόσιων περιουσιών ?
  2) Από την στιγμή που προέκυψε το θέμα του Βατοπεδίου υπήρξαν πολιτικοί που θεώρησαν ότι πρέπει να αντιδράσουν ενάντια στο εκκλησιαστικό "real estate" ? Τι φοβούνται ?
  3) Τι κέρδος έχει ο πολίτης από την "ιερή" αυτή συναλλαγή?

  Επαναλαμβάνω ότι ανεξάρτητα από το μικρο (μεγαλο) πολιτικό παιχνίδι -που στο μέλλον δεν το θυμάται κανείς- υπάρχουν απαντήσεις στο θέμα του ρόλου της εκκλησίας και τις σχέσεις πολιτικής-εκκλησίας?

  Με εκτίμηση

 26. Nik the Greek avatar
  Nik the Greek 11/09/2008 15:47:27

  Ρε σεις Πασόκια θα μας τρελλάνετε. Ο Δρυς, ο Φωτιάδης κι ο Βνιζέλος δεν είναι υπεύθυνοι για την χαριστική παρταχώρηση της Βιστωνίδας; Είναι ψέμμε οι υπουργικές τους αποφάσεις; Είναι προιόν φαντασίας του ΣΥΡΙΖΑ;
  Είναι ψέμμα πως ο Σημίτης κατήργησε τον φόρο 35% των ναών; Είναι προιόν της φαντασίας του ΣΥΡΙΖΑ;
  Είναι ψέμμα πως ο Παντελεήμων της Αττικής συνεργαζόταν με τη Βασούλα για να περάσει ο καρκίνος της ΔΕΗ από το Κρυονέρι. Αφείστε τις κλάψες και απαντείστε συγκεκριμένα.

 27. g1980 avatar
  g1980 11/09/2008 16:01:39

  Αφού έχει φροντίσει να κρύψει τον Τσίπρα, βγαίνει τις τελευταίες δύο ημέρες ο Συνασπισμός και καταγγέλλει … το ΠΑΣΟΚ για το Μέγα Σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου.
  Το γαρ πολύ του… ξεφουσκώματος, γεννά παραφροσύνη. Κοινώς, είδαμε τα ποσοστά μας πεσμένα και... όποιον πάρει ο χάρος!
  Τι ξέχασε να μας πει ο αξιότιμος κύριος Αλαβάνος, άξιος προπαγανδιστής της Κυβερνητικής γραμμής σήμερα στον Alpha;
  ΠΡΩΤΟΝ: Ότι παρά τις ομόφωνες γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων Επιτροπών του Κράτους υπέρ της κυριότητας της Μονής Βατοπεδίου στη Λίμνη Βιστωνίδα, ο Υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Φωτιάδης, όταν προέκυψαν νέα στοιχεία, αναίρεσε τον Οκτώβριο του 2003 προηγούμενή του απόφαση, έκανε αναπομπή της υπόθεσης και ανάγκασε τη μονή να προσφύγει στα δικαστήρια!
  ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ με υπογραφή του υφυπουργού Πέτρου Δούκα (εδώ), λέγοντας ουσιαστικά ότι «δεν χρειάζονται δικαστήρια, εμείς συμφωνούμε ότι αυτές οι εκτάσεις να δοθούν στη Μονή και όχι το ΠΑΣΟΚ όπως συκοφαντικά δήλωσε ο κ. Αλαβάνος!
  ΤΡΙΤΟΝ: Ως εκ τούτου, καμιά παραχώρηση, καμία ανταλλαγή και κανένα φιλέτο δεν δόθηκε στη Μονή επί ΠΑΣΟΚ! Όλα αυτά και κυρίως ΟΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΦΙΛΕΤΩΝ σε εξευτελίστηκες τιμές που ζημίωσαν το Δημόσιο ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙ Ν.Δ.. Για αυτό και σπαράσσονται μεταξύ τους, αλλά αυτό δεν το ξεκαθάρισε ο κύριος Αλαβάνος…
  ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησαν στην ανάδειξη του θέματος από το 2006. Και αυτό ξέχασε να το επισημάνει ο κ. Αλαβάνος;
  Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!
  http://krogias.blogspot.com

 28. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 11/09/2008 16:09:45

  Αγαπητοί (λαλίστατοι) φίλοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

  Στα σχόλια 12,19 ανέφερα για εκείνη την πονεμένη ιστορία της ΖΗΜΕΝΣ;
  Που βρίσκεται άραγε;

  Γιατί η τόση βροντερή σιωπή σας;
  Έτσι θα κάνατε αν ήταν καθαρά τα κόμματα σας;

  Το ίδιο θα σιωπούσατε, αν τα είχαν πιάσει π.χ. στελέχη της Αριστεράς ή του Λάος ή θα είχατε βγή για τα καλά στα κεραμίδια;

  Ή μήπως θα έχει και η ΖΗΜΕΝΣ τη τύχη των ομολόγων, των υποκλοπών, των Πακιστανών, του Ζαχόπουλου, των κουμπάρων, των , του .....

  Θα τη φάει τελικά το σκοτάδι, μην τυχόν και βγούν στη φόρα κάποια μεγαλόσχημα λαμόγια ένθεν κακείθεν;

  Και θέλετε τα 2 αυτά κόμματα (σας) να ξανακυβερνήσουν τον τόπο;

  Απίστευτο!!..

 29. rs avatar
  rs 11/09/2008 16:48:03

  Φίλε Jovani
  εκείνο που εννοώ και θέλω αφελώς ίσως να πιστεύω, είναι οτι οι υπόγειες συμμαχίες και οι περίεργες "υποστηλώσεις" ετοιμόρροπων πολιτικών (σχηματισμών ή ατόμων, αδιάφορο)δεν ανήκουν ούτε μπορούν να ενταχθούν στην "αριστερή θεώρηση" των πραγμάτων.
  Τώρα σε ότι φορά στην "κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής τακτικής κλπ" ε!! καλά μην τρελαθούμε!!.
  Όλο το ΠΑΣΟΚ μου θυμίζει τις εικόνες που δείχνουν στην τηλεόραση, απο την Αγγλία αν δεν κάνω λάθος, όπου ο κόσμος κάνει κυριολεκτικά έφοδο στα καταστήματα το πρωί που ανοίγουν τα καταστήματα με το που αρχίζουν οι εκπτώσεις.
  Με λίγα λόγια ένας απίστευτος διαγκωνισμός να πεί ο κάθε ένας την "φοβερή" πολιτική ατάκα του.
  Αλλά όπως πολύ σωστά λέι ο Σ. "μπορεί κανίβαλος ποτέ να εκπροσωπίσει τάχα όλους τους φίλους τους παλιούς που έχει στην στομάχα;" Άρα ας μην μιλάμε για τακτική πολύ δε μάλλον για αντιπολίτευση.
  Αν ο ΣΥΡΙΖΑ "είναι κόμμα εξουσίας με προοπτική εξουσίας;"
  Καταρχήν τι σημαίνει "κόμμα εξουσίας". Εννοείς αν έχει ήδη αναπτύξει ένα μηχανισμό "ρεσάλτου" με σκοπό την σύληση του κράτους; Εννοείς άν έχει τόσο ...βαθυστόχαστα στελέχη όπως π.χ. ο Βενιζέλος, η Διαμαντοπούλου και ο Λοβέρδος; Εννοείς ενδεχομένως άν τον θεωρεί κόμα εξουσίας η Τρέμη και Ο Πρετεντέρης;
  Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Αν πάλι εννοείς προγράμματα κλπ, άστο καλύτερα δεν σε συμφέρει.
  Και τελικά ξέρεις κάτι. Ποσώς μ΄ενδιαφέρει ο τίτλος του "κόμματος εξουσίας".
  Άς τον κερδίσει, με οτι και άν σημαίνει αυτό, αυτός που θα δώσει προοπτική και όραμα ώστε να βάλουμε όλοι ένα χέρι για να βγούμε απο τον βάλτο

 30. Jiovani avatar
  Jiovani 11/09/2008 17:47:27

  Νομίζω ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά αν θέλει να τα δει κανείς ως έχουν:

  Ο Αλαβάνος ζήτησε εξεταστική για το Βατοπέδιο, που να πηγαίνει ως την περίοδο Σημίτη, αλλά όλοι ξέρουν ότι "έφαγαν" όσοι έκαναν την άνιση ανταλλαγή και φυσικά τις παραχωρήσεις και δεν υπάρχει αμφιβολία πότε έγιναν αυτά και από ποιούς και ο Αλαβάνος συμπεριλαμβανόμενος.

  Μόνο όσοι έχουν θολή εικόνα για τα πράγματα, μπλέκουν άσχετες ιστορίες, που δεν αφορούν την πρόταση Αλαβάνου.

  ΥΓ Βλέπω μεγάλη εμπάθεια από τους γράφοντες υπερασπιστές του ΣΥΡΙΖΑ.
  Κακώς χαρακτηρίζετε κάποιους άλλους συνομιλητές εδώ, σαν Πασόκια κλπ.
  Δεν ξέρετε τι είναι ο καθένας.
  Μη γράφετε ανοησίες.
  Αν διαβάζετε Αυγή μπορεί να διαβάσατε πρόσφατο άρθρο μου!
  Την άποψή μου γράφω και πολύ απλά και πολιτισμένα και πιστεύω ότι η κυβέρνηση πέφτει - καλώς πέφτει - και κάκιστα της προσφέρεται σωσίβιο ή αλεξίπτωτο, αφού και ο προσφέρων καθίσταται συνυπεύθυνος και άρα συνένοχος για μικροκομματικά παιχνιδάκια και οφέλη από γνωστά και μη εξαιρετέα συγκροτήματα, ένα από τα οποία κυβερνάει την Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια.-

 31. rs avatar
  rs 11/09/2008 18:12:05

  Φίλε Jiovani,
  Τί εννοείς και "ο Αλαβάνος συμπεριλαμβανόμενος".
  Πού συμπεριλαμβάνεται; Σ' αυτούς που "έφαγαν" ή στους "προσφέροντες αλεξίπτωτο";

 32. Kamanzzo avatar
  Kamanzzo 11/09/2008 18:16:10

  Άραγε κάποιο ρεύμα του ΣΥΝ (ή του ΣΥΡΙΖΑ) καλύπτει τους πουτινίστες τραπεζίτες που τρομπάρουν αεράκι από την Κύπρο; Γιατί;
  Οχι πως το ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως καθαρό για το Βατοπέδι (του δωσε τον υγροβιότοπο). Αλλά τη μηχανή με τις ανταλλαγές και την "ανοικοδόμηση" σε καιρό κρίσης (μεζονέτες, καζίνα σε χιονοδρομικό κέντρο κτλ, 2007 - 2008), σίγουρα δεν την έστησε αυτό. Και εκεί πάει ο τρομπαρισμένος αέρας,όχι στον υγροβιότοπο του 1999 και του 2002.
  Τα του Καίσαρος το Καίσαρι...

 33. Jiovani avatar
  Jiovani 11/09/2008 18:25:12

  Προφανώς στο αλεξίπτωτο, φίλτατε...

 34. Kamanzzo avatar
  Kamanzzo 11/09/2008 18:28:10

  "νονός" μεν ο κ. Καραμανλής (μιλάει πότε πότε πολύ σωστά ο Αλαβάνος), μην ανοίξουμε όμως και τους ασκούς του Αιόλου..

 35. Jiovani avatar
  Jiovani 11/09/2008 18:34:03

  Και το νονός λιγάκι κούφιο μου φάνηκε, αν το πιστεύεις κάνεις ανένδοτο, δεν το πετάς στη βουλή και το ξεχνάς [fire & forget].

 36. rs avatar
  rs 11/09/2008 18:47:01

  Jiovani, ευχαριστώ για την διευκρίνηση αλλά δεν συμφωνώ.Σηκώνει φυσικά συζήτηση αλλά.....

  Σχετικά με τους πομπώδεις χαρακτηρισμούς:
  Παρακολουθώντας τόσα χρόνια την πολιτική "καθημερινή" φρασεολογία (έντυπη και προφορική) πιστεύω πως ο ορισμός του "βερμπαλισμού" την χαρακτηρίζει απόλυτα.

 37. Jiovani avatar
  Jiovani 11/09/2008 19:42:48

  Πράγματι rs η γενικευμένη χρήση βαρύτατων χαρακτηρισμών σε καθημερινή βάση, είχε σαν συνέπεια αφ' ενός να "αποχαρακτηριστούν" σε σχέση με τη γλωσσική τους βαρύτητα, αλλά και να διώξουν τον κόσμο από την πολιτική, αφού αδυνατούσε πλέον να ξεχωρήσει με την απαιτούμενη ευκολία ο απλός καθημερινός άνθρωπος το σημαντικό από το ασήμαντο.

 38. potamiotis avatar
  potamiotis 11/09/2008 20:05:02

  ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΤΕΛΩΝΙΑΣΑΝ ΑΠ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙ "ΚΛΕΦΤΕΣ"ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΟΚΤΑΕΤΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΝΑΤΕ ΠΑΡΤΥ,ΛΑΜΟΓΙΑΡΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ,ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑΤΕ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΣΑΣ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥΣ,ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΤΕ ΦΟΥΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΙ ΠΟΙΟΣ ΚΟΝΩΜΗΣΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ ΜΕ Τ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΤΑ ΛΗΓΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΔΙΑΛΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΛΗΒΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΑ ΣΠΑΡΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΑΛΕΞΗ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ......

 39. Factorx avatar
  Factorx 11/09/2008 20:36:59

  @potamiotis. Είναι ανάγκη να μιλάμε΄όλοι σαν το λιμάνι που είναι και της μόδας;

 40. ioannis mpampalis avatar
  ioannis mpampalis 12/09/2008 19:46:18

  ΕΓΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ 500 ΕΥΡΩ ΑΙΣΧΟΣ!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.