#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/01/2013 20:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Προανακριτική για Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλο-κατατέθηκεΚατατέθηκε από 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης («προανακριτικής») σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και τη μη αξιοποίησή της.

Η Επιτροπή, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, «σε σχέση με τις πράξεις και παραλείψεις τους ως προς τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ χρεώνει με «τεράστιες πολιτικές ευθύνες» τους πρωθυπουργούς - προϊσταμένους των παραπεμπόμενων υπουργών - κυρίως τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τους Λουκά Παπαδήμο και Αντώνη Σαμαρά.

Η «κατεπείγουσα» μάλιστα, διαδικασία που επιλέγεται από τη σημερινή κυβέρνηση, για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο μονάχα την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου, «δεν είναι παρά ένα χοντροκομμένα τέχνασμα της σημερινής κυβέρνησης, ώστε να συσκοτίσει την υπόθεση σε όλες τις πτυχές της και να προστατεύσει κάθε άλλον εμπλεκόμενο, συμπεριλαμβανομένου ιδιαιτέρως του χρήσιμου κ. Βενιζέλου» σημειώνεται στην πρόταση.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου κατηγορείται στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ επί τη βάσει ενδείξεων για υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο (απέκρυψε «εξ αρχής και εξακολουθητικά» την ύπαρξη και το περιεχόμενο της λίστας, και η παράδοση της έγινε στον Ι. Διώτη «εξωθεσμικά, χωρίς καμία επίσημη καταγραφή της»), απιστία στην υπηρεσία («προκύπτουν ενδείξεις ότι ελάττωσε εν γνώσει του τη δημόσια περιουσία για να ωφεληθεί ο ίδιος ή οι αναγραφόμενοι καταθέτες στη λίστα Λαγκάρντ»), παράβαση καθήκοντος και πλαστογραφία («προκύπτουν ενδείξεις ότι κατήρτισε πλαστό έγγραφο εξαιρώντας τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων»).

Για τον Ευαγγ. Βενιζέλο ζητείται η παραπομπή του στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο. «Απέκρυψε την ύπαρξη των στοιχείων επί δεκατέσσερις μήνες, (…) δεν παρέδωσε το έγγραφο ούτε στον διάδοχό του Φ. Σαχινίδη, μολονότι έχει και επικαλείται μακρά εμπειρία από παράδοση και παραλαβή υπουργείων (…) αν και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ενήργησε εξωθεσμικά, παραλείποντας την πρωτοκόλληση, καταχώριση και διαβίβαση του usb, του οποίου ήταν πλέον αδιαμφισβήτητα κάτοχος» σημειώνεται στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητείται να παραπεμφθεί για απιστία στην υπηρεσία, καθώς «προκάλεσε εν γνώσει του ζημία στο Δημόσιο η οποία υπερβαίνει κατά πολύ το ποσό των 120.000 ευρώ (σ.σ. με το οποίο στοιχειοθετείται το αδίκημα), η οποία αντιστοιχεί σε φόρους που δεν έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα», και (παραπέμπεται) για παράβαση καθήκοντος.

«Λόγω της ιδιότητάς του, ως υπουργός Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να αποτρέψει τα ζημιογόνα για το ελληνικό Δημόσιο οικονομικά αποτελέσματα, αλλά και τα περαιτέρω βλαπτικά σε επίπεδο διατάραξης της εννόμου τάξεως αποτελέσματα, έτσι ώστε η εκ μέρους του μη αποτροπή των αποτελεσμάτων αυτών ισοδυναμεί με από μέρους του πρόκληση των ιδίων αξιοποίνων αποτελεσμάτων με ενέργεια» επισημαίνεται στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απαντώντας σε τοποθετήσεις των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου για τη νομοτεχνική δυσκολία που αντιμετώπιζε η καταχώρηση και η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, ως εγγράφου που αποκτήθηκε με παράνομο τρόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως οι δύο υπουργοί «απέκρυψαν το συγκεκριμένο έγγραφο από τις αρχές που ήταν αρμόδιες να το αξιοποιήσουν και να αξιολογήσουν τη νομιμότητά του». Μάλιστα, η παράδοση της λίστας από την κα Λαγκάρντ στον Γ. Παπακωνσταντίνου, «όχι μόνον ήταν επίσημη, αλλά έγινε και σε εκτέλεση διακρατικής συμφωνίας και, ειδικότερα, (όπως επισημαίνεται και στο διαβιβαστικό έγγραφο των οικονομικών εισαγγελέων), «της ισχυούσης διμερούς ελληνογαλλικής συμβάσεως που θεσπίζει την διοικητική συνδρομή μεταξύ των αρμοδίων αρχών των συμβαλλομένων κρατών»... Ουδεμία επομένως αμφιβολία καταλείπεται για το γεγονός, ότι αυτά τα στοιχεία ήταν επίσημα δημόσια έγγραφα που προορίζονταν για το ελληνικό κράτος και όχι προσωπικά για οποιονδήποτε Έλληνα αξιωματούχο τύγχανε να ασκεί δημόσια εξουσία» σημειώνεται στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

APE-MPE

Δείτε, όλη (37 σελίδες) την πρόταση εδώ 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Playstasion avatar
  Playstasion 07/01/2013 20:24:04

  Ο βενιζελος μπορει να αντικατασταθει ως προεδρος πασοκ και αλλος να ασκει τα καθηκοντα του , μεχρι να αποφανθει η δικαιοσυνη
  Ο βενιζελος δεν ειναι ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ να εξισωνει τον εαυτο του ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
  Στις δημοκρατιες δεν υπαρχουν αδιεξοδα

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Playstasion 07/01/2013 20:51:48

   Λουδοβίκος με τίποτε. Δεν έχει ....class ο αγροίκος.
   Ως Λούκουλος όμως, παίζει άνετα !! :-)
   Ποιά καθήκοντά του εξ΄άλλου; Μπορεί να πουλάει τσιγάρα και σοκολάτες αντ΄αυτού, ο οποιοσδήποτε στο πράσινο περιπτεράκι.
   Μπουρλότο !!!!

   • O Bixiou avatar
    O Bixiou @ BLACKQUEEN 07/01/2013 21:44:59

    Πεστε τα BLACKQUEEN!!!

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 07/01/2013 20:28:43

  Ολοι οι Έλληνες το θέλουν,αλλά μέχρι τώρα.....οι προανακριτικές είναι .......για κουκούλωμα.

 3. Χρήστος avatar
  Χρήστος 07/01/2013 20:42:03

  Για να δούμε τι θα κάνουν οι Βουλευτές της ΝΔ... Γιατί δεν βλέπω κάποιον λόγο (πέρα από την "συνοχή (?)" της Κυβέρνησης) για να μην θέλουν την παραπομπή Βενιζέλου.

 4. fe avatar
  fe 07/01/2013 20:48:03

  Τελευταια μας ευκαιρια.Σταματαμε τη στηριξη βενιζελου και βουρ για εκλογικη αυτοδυναμια.

 5. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 07/01/2013 21:07:26

  Γιατί δεν ξεκολλάτε όλοι; Αφού είναι γνωστό πως η πρόταση που δεν έχει αποδείξεις δημιουργεί το εξής πρόβλημα: Αν ο κατηγορούμενος αθωωθεί στο συγκεκριμένο θέμα των ποινικών ευθυνών, δε θα μπορέσεις να τον στριμώξεις ποτέ πια ότι άλλο και να έχει κάνει. Αν όμως στη διαδικασία προκύψουν ευθύνες επιπλέον προσώπων δεν υπάρχει κόλλημα στην παραπομπή τους. Προς τι λοιπόν προ εορτής να τρέχουν όλοι εναντίον του Μπένυ; Αν χρειαστεί να πάει μέσα, αρκεί να βρεθούν αποδείξεις. Για τον παπακ ποιος αμφιβάλλει αρκετά;

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Γεώργιος Τ. 07/01/2013 22:47:06

   Γιατί οι πάντες, συμπεριλαμβανομένων των "κατηγόρων" και κυρίως αυτών, διαχειρίζονται το θέμα στυγνά επικοινωνιακά και ελάχιστα έως καθόλου επί της ουσίας.

  • Άργουεν avatar
   Άργουεν @ Γεώργιος Τ. 08/01/2013 00:52:12

   Ακριβώς Γεώργιε ! Το μόνο που καταφέρνουμε με αυτό είναι να ρίχνουμε νερό στο μύλο του σύριζα. Αύριο ο πρωθυπουργός συναντά τη Μέρκελ, προβληματίστηκε κανένας ; Δεν νομίζω...

 6. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 07/01/2013 21:12:24

  Δεν μπορει να διανοηθει η ΝΔ τι διακινδυνευει αν επιχειρησει στηριξη ή συγκαλυψη Βενιζελου, εφ´ οσον βεβαιως αποδειχθουν βασιμα τα των κατηγοριων εναντιον του (και την αποκρυψη της λιστας... Μια φορα "αβασιμη" δεν τη λες).

  Απο την αλλη, το θεμα θα μπορουσε να αναδειχθει σε εκπληκτικη ευκαιρια για τον Σαμαρα...

 7. Άργουεν avatar
  Άργουεν 07/01/2013 21:17:40

  Είμαστε όμως και λιγάκι λογικής πάνω μαχαλάς-κάτω μαχαλάς. Σε όλες τις χώρες του κόσμου συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα και τα τακτοποιούν αθόρυβα....εδώ το σιντι, το εμπιθρη, ο σύριζα, ο τσίριζα, οι ντουντούκες στα κανάλια, δώστου-πάρτου, φέρε τη λίστα, πάρε τη λίστα....ψιλοαηδία θα γίνουμε.

  • Playstasion avatar
   Playstasion @ Άργουεν 07/01/2013 21:51:39

   Κινησαν τα τσαμοπουλα
   Kι ολα τα τσακωνοπουλα
   Και παν στο περα μαχαλα
   Που ειν τα κοριτσια τα καλα
   Χοxo

   • Άργουεν avatar
    Άργουεν @ Playstasion 07/01/2013 23:49:21

    Ψάχνει και το ΣΔΟΕ για το σιντι
    κλαίνε και οι εξαδέρφες του παπακωνσταντί
    αμάν τι πάθαμε αμάν
    δεν ήταν καλή κρυψώνα το σερβάν

 8. αννίβας1 avatar
  αννίβας1 07/01/2013 21:42:24

  Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Σύριζα ακόμα κιαν δεν τον ψηφίζουμε...
  Κάποτε πρέπει να αρχίσει το ξήλωμα των ενόχων αντί να τους συγκαλύπτουμε για χάρη της εξουσίας...

 9. Άργουεν avatar
  Άργουεν 08/01/2013 00:34:32

  A !! Και κάποιος να πει του σύριζα να μην κάνει καθρεφτάκι, ο Γιωργάκης φαίνεται, δεν τον "κρύβει" καλά.

 10. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 08/01/2013 07:45:14

  χα χα χα !!! +10000000000000

 11. viva avatar
  viva 08/01/2013 09:04:06

  τι αλλες αποδειξεις χρειαζεσται εκτος οτι κατειχε ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ τη λιστα στο γραφειο του ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.