ΣΥΡΙΖΑ: Να αναλάβει η Ελιά τα χρέη του ΠΑΣΟΚ
06/05/2014 17:32
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αναλάβει η Ελιά τα χρέη του ΠΑΣΟΚ

Η πρωτοβουλία της Κουμουνδούρου δεν μπορεί να αποσπαστεί από τις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου που περιμένει στη γωνία τον Ευάγγελο Βενιζέλο και έχει πάρει σαφείς αποστάσεις απ’ το εγχείρημα της Ελιάς

Να αναλάβει η Ελιά τα χρέη του ΠΑΣΟΚ ζητάνε 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία – προσθήκη στο μεσοπρόθεσμο που κατέθεσαν στη βουλή.

Φωτογραφίζοντας την Ελιά ως πολιτικό διάδοχο του ΠΑΣΟΚ η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει «Κόμματα τα οποία προέρχονται από τον μετασχηματισμό κομμάτων που έχουν εκλεγεί στις τελευταίες εθνικές ή ευρωπαϊκές εκλογές, θεωρούνται καθολικοί διάδοχοι των κομμάτων από τα οποία προέρχονται ως προς το σύνολο των οφειλών τους προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τους εργαζομένους τους, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και κάθε τρίτον με τον οποίον είχαν συναλλαγές, ανεξαρτήτως εάν το εκ μετασχηματισμού προερχόμενο κόμμα απέκτησε νέο ΑΦΜ και κατέθεσε νέα δήλωση στον Άρειο Πάγο».

Επισημαίνεται ακόμη ότι «ως μετασχηματισμός κομμάτων για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου, νοείται ενδεικτικά η συγχώνευση δύο ή περισσότερων κομμάτων, η αλλαγή ονομασίας, η ίδρυση νέου κόμματος στη θέση άλλου που διέκοψε την λειτουργία του, και γενικά κάθε αλλαγή στα χαρακτηριστικά του κόμματος που οδηγεί στη δημιουργία νέας νομικής προσωπικότητας και φορολογικής ταυτότητας».

Η πρωτοβουλία αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της Κουμουνδούρου να λεηλατηθεί το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και κατ’ επέκταση να ενισχυθούν τα διαλυτικά φαινόμενα που καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις για τη Χαριλάου Τρικούπη.

Σε κάθε περίπτωση από πολιτική άποψη η πρωτοβουλία της Κουμουνδούρου δεν μπορεί να αποσπαστεί απ’ τις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου που περιμένει στη γωνία τον Ευάγγελο Βενιζέλο και έχει πάρει σαφείς αποστάσεις απ’ το εγχείρημα της Ελιάς, εξοργίζοντας τους ΠΑΣΟΚ οι οποίοι κατηγορούν τον πρώην πρωθυπουργό ότι δίνει το μήνυμα στους δικούς του να ψηφίσουν ΔΗΜΑΡ, η οποία τελευταία όλο και περισσότερο κινείται στη γραμμή να ρίχνει γέφυρες με το ΣΥΡΙΖΑ.

Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ έτσι κι αλλιώς είναι μια πονεμένη ιστορία, την οποία θέλει να εκμεταλλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ αφού ο ίδιος ο Βενιζέλος έχει αυτοπαγιδευθεί με τους χειρισμούς του για το περιβόητο πόρισμα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ το οποίο έκρυψε κάτω απ’ το χαλί …ελέω Παπανδρέου.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.