#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/10/2012 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Μύθος το αλβανικό έπος, απλή διέλευση η εισβολή των ΙταλώνΜετά το συνωστισμό της Ρεπούση μας προέκυψε νέος… Ρεπούσης, αυτή τη φορά για το αλβανικό έπος. Η εφημερίδα Αυγή, κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύει άρθρο όπου το στέλεχος του κόμματος, Νάσος Θεοδωρίδης, χαρακτηρίζει το Αλβανικό έπος «μύθο» και ότι η Ελλάδα μπήκε σε ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ότι υπήρχαν λιποτάκτες που εκτελέστηκαν, ότι ο πόλεμος στα βουνά ήταν ταξικός αφού εκεί πολεμούσαν οι φτωχοί ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονταν στα πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας και άλλα τέτοια.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο: Υποστηρίζω ότι η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το σφαγείο θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Η 28η Οκτωβρίου δεν σήμαινε ούτε την «ενότητα» ούτε «το μεγαλείο του έθνους», αλλά την είσοδο της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η άγρια σύγκρουση που ξετυλίχτηκε πάνω στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας έδειξε ανάγλυφα την ταξική της φύση. Στις πρώτες γραμμές φτωχοί άνθρωποι, πέθαιναν από τη γάγγραινα, έλιωναν από την ψείρα, περίμεναν απελπισμένα τροφή. Πιο πίσω οι αξιωματικοί με τις ορντινάντσες τους έδιναν τις διαταγές. Και ακόμα πιο πίσω, στα πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας, ο αρχιστράτηγος Παπάγος και το επιτελείο της «Αυτού Μεγαλειότητας»...

Και συνεχίζει λέγοντας ότι η μορφολογία του εδάφους και η ανετοιμότητα των Ιταλών, κι όχι ο ηρωισμός των Ελλήνων φαντάρων, ήταν αυτά που έδωσαν τη μάχη.

Προφανώς ο στόχος του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προκαλέσει αμφισβητώντας το αλβανικό έπος την ημέρα της εθνικής εορτής. Δεν ξέρουμε αν το κάνει κατά παραγγελία από τον Τσίπρα ή λόγω της προσπάθειάς του να αυτοπροβληθεί ως μεγάλος ιστορικός αναλυτής.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε ορισμένα σημεία με αφορμή το άρθρο του.

Κατ’ αρχάς κάθε αγώνας έχει και ταξικά στοιχεία ωστόσο στην περίπτωση του Ελληνοϊταλικού πολέμου στη Βόρεια Ήπειρο και την Αλβανία αυτό που επικράτησε ήταν το εθνικό στοιχείο, όπου εθνικό όχι αυτό που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή. Ήταν η αγάπη για την πατρίδα και η πίστη ότι δεν μπορεί κανείς να περάσει από την Ελλάδα κάνοντας παρέλαση. Αυτό κινητοποίησε χιλιάδες φτωχούς Έλληνες να πάρουν τα όπλα. Ευτυχώς ζουν ακόμη πατεράδες και παππούδες μας για να μας διηγηθούν τον ενθουσιασμό της χώρας και την εθνική ενότητα για την αντιμετώπιση του κινδύνου.

Προφανώς δε γινόταν κανένα πάρτι στα βουνά. Προφανώς οι ψείρες, η φτώχεια, η πείνα και το κρύο κάνουν τον άνθρωπο να λυγίσει. Προφανώς και θα υπήρχαν λιποτάκτες. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, ούτε αντέχουν το ίδιο. Ας ρωτήσουν πολλούς δηλωσίες αριστερούς για να μάθουν.

Και προφανώς στους πολέμους πηγαίνουν οι χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις. Σε κανέναν πόλεμο δεν ήταν στην πρώτη γραμμή οι αριστοκράτες και οι αστοί. Αυτό τι σημαίνει; Ότι το αλβανικό έπος δεν εξέφραζε την ενότητα του ελληνικού λαού επειδή κάποιοι στρατηγοί ήταν στην Αθήνα;

Μας λέει η στελεχάρα του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι μύθος το αλβανικό έπος διότι δε νίκησαν οι Έλληνες. Έχασαν οι Ιταλοί λόγω της ανετοιμότητάς τους και της μορφολογίας του εδάφους. Δηλαδή επειδή οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν το βαρύ χειμώνα και νίκησαν τους ναζί, αυτό δε σημαίνει ότι πολέμησαν ηρωικά αλλά όλα τα έκαναν τα… χιόνια.

Επίσης, το άρθρο αναφέρει ότι το τελεσίγραφο του Μουσολίνι ήταν μια… απλή διέλευση των Ιταλικών δυνάμεων από την Ελλάδα, κι άρα η χώρα μας θα μπορούσε να είχε αποφύγει τον πόλεμο. Κι ότι φταίει ο εθνικιστικός παροξυσμός για τη… σύμπλευση του ελληνικού λαού με τον Μεταξά.

Μα ποιος χέστηκε για τον Μεταξά κύριε; Ο ελληνικός λαός όταν του είπαν ότι έχουμε πόλεμο δε σκέφτηκε αν ήταν απλή διέλευση. Τα σύνορά του ήθελε να φυλάξει. Αν για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλή διέλευση ας αφήσουμε τους Τούρκους να κάνουν μια τέτοια… απλή διέλευση μέχρι το Σύνταγμα.

Θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς απλή διέλευση και την εισβολή των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν ή των Αμερικανών στο Ιράκ, κι έτσι τίποτε δεν θα ήταν πόλεμος και κανείς δεν θα σκοτωνόταν.

Με τη λογική αυτή φυσικά ο αδύναμος θα άφηνε τον ισχυρό να εισβάλει στη χώρα του και δεν έγινε και τίποτε βρε αδερφέ. Μια απλή εισβολή.

Κι έτσι, θα σβήναμε με μια μονοκονδυλιά το αλβανικό έπος, τους Έλληνες που πολέμησαν σαν ήρωες Ιταλούς και Γερμανούς, την εθνική αντίσταση. Γιατί να κάνουν αντίσταση, μια απλή διέλευση των ναζί ήταν.

Το άρθρο που προκάλεσε σάλο έφερε και ανακοίνωση της ΝΔ. η οποία ρωτά τον Αλ. Τσίπρα:  "Συμφωνεί ή όχι με όσα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα του κόμματος «ΑΥΓΗ», γραμμένα από στενό του συνεργάτη και χαρακτηρίζουν «μύθο» το αλβανικό έπος;

Συμφωνεί ή όχι με το άρθρο που υποστηρίζει πως πολλοί Έλληνες στρατιώτες λιποτάκτησαν και δεν ήταν το φρόνημα των Ελλήνων και η θέλησή τους που οδήγησε στη μεγάλη νίκη, αλλά το ότι οι Ιταλοί ήταν ανέτοιμοι και η μορφολογία του εδάφους ευνοϊκή;

Συμφωνεί ή όχι με το γνωστό στέλεχός του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Θεοδωρίδη, που απαιτεί μάλιστα να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία για να αποκατασταθούν τα «ψεύδη»; Ο κ. Τσίπρας ας αποδοκιμάσει, πρώτα, εμπράκτως τις ακραίες συνιστώσες του και ύστερα ας επικαλεστεί το παράδειγμα του έπους του 1940- 41, που έκανε όλον τον πλανήτη να λέει πως «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Πάντως, το άρθρο πήρε την πρώτη απάντηση από άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τον Γιάννη Χατζηαντωνίου ο οποίος όπως χαρακτηριστικά σημείωνε με αφορμή το άρθρο του Νάσου Θεοδωρίδη «Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται νέο πολιτικό υποκείμενο. Ένα νέο, πατριωτικό, δημοκρατικό και ριζοσπαστικό κόμμα της Αριστεράς, ηγεσία των εθνικών και κοινωνικών αγώνων του λαού. Απόψεις όπως αυτή του Ν.Θ., σεβαστές ως ιδιαιτερότητα, είναι απόψεις που δεν μπορούν να είναι απόψεις ενός κόμματος που διεκδικεί να καθορίζει τη μοίρα του λαού και το μέλλον της χώρας».

Το άρθρο της Αυγής

69 χρόνια μετά την τραγωδία του θανάτου και της αναπηρίας δεκάδων χιλιάδων φαντάρων, έχει έρθει η ώρα για μια ψύχραιμη ιστορική αποτίμηση που να απαντάει στο ερώτημα αν τελικά βγήκε κερδισμένη η ελληνική κοινωνία από μια εξ αντικειμένου σύμπλευση με το φασιστικό καθεστώς Μεταξά στην οποία οδηγήθηκε από τον εθνικιστικό παροξυσμό της εποχής, προκειμένου να αποτραπεί η απλή διέλευση ενός άλλου φασιστικού στρατού, με μόνο επιχείρημα ότι ο δεύτερος στρατός ήταν «ξένος» (αλλά εξίσου φασιστικός). Υποστηρίζω ότι η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το σφαγείο θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Η 28η Οκτωβρίου δεν σήμαινε ούτε την «ενότητα» ούτε «το μεγαλείο του έθνους», αλλά την είσοδο της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η άγρια σύγκρουση που ξετυλίχτηκε πάνω στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας έδειξε ανάγλυφα την ταξική της φύση. Στις πρώτες γραμμές φτωχοί άνθρωποι, πέθαιναν από τη γάγγραινα, έλιωναν από την ψείρα, περίμεναν απελπισμένα τροφή. Πιο πίσω οι αξιωματικοί με τις ορντινάτσες τους έδιναν τις διαταγές. Και ακόμα πιο πίσω, στα πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας, ο αρχιστράτηγος Παπάγος και το επιτελείο της «Αυτού Μεγαλειότητας»...

Υπάρχουν πολλοί μύθοι για τον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Ο πρώτος είναι ότι οι φαντάροι μας με εφ' όπλου λόγχη στείλανε τους δειλούς εχθρούς στα βάθη της Αλβανίας. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Ο ελληνικός στρατός ήταν προετοιμασμένος γι' αυτή τη σύγκρουση. Ήδη από την άνοιξη1939 το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε καταστρώσει ανάλογα σχέδια. Και από τον Ιούνη 1940 ο ελληνικός στρατός βρισκόταν ουσιαστικά σε κατάσταση «μυστικής επιστράτευσης». Στα σχολικά βιβλία και στα πατριωτικά αφιερώματα η «θέληση» και το «φρόνημα» ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας για το «έπος της Αλβανίας». Η αλήθεια είναι ότι ήταν η μορφολογία του εδάφους, το βεβιασμένο της ιταλικής επίθεσης -με όλες τις δυσκολίες ανεφοδιασμού από τα ακατάλληλα λιμάνια της Αλβανίας- και μια πολύ ισχυρή ελληνική στρατιωτική μηχανή.

Επίσης αποκρύπτεται ότι υπήρχαν πολλοί που αρνούνταν να υποταχτούν σε αυτήν τη χαρούμενη εικόνα της "εθνικής πανστρατιάς". Δεν είναι τυχαίο ότι ο Θ. Χατζής, μετέπειτα γραμματέας του ΕΑΜ αναφέρει στις αναμνήσεις του ότι στις αρχές Νοέμβρη εκτελέστηκαν επί λιποταξία τέσσερις φαντάροι του συντάγματός του, επειδή είχαν λείψει μόνο μια μέρα και ξαναγύρισαν: «Απογοήτευση και πένθος έπεσε στο Σύνταγμα. Στην πορεία μάθαμε πως και σε άλλα Συντάγματα έγιναν παρόμοιες δίκες για μικρές πειθαρχικές παραβάσεις και επακολούθησαν διαδοχικές εκτελέσεις, κατά περίεργη 'συγκυρία' μόνο Μακεδόνων που μιλούσαν τη σλαβική γλώσσα και όλοι τους σχεδόν ήταν χαρακτηρισμένοι 'βουλγαροκομμουνιστές'".

Ήταν και κάτι άλλο που ερέθιζε τους φαντάρους. Οι καλαμαράδες της Αθήνας παρουσίαζαν τον πόλεμο σαν τρικούβερτο γλέντι με χαρές και τραγούδια για τους Έλληνες φαντάρους. Κρύβανε την πραγματικότητα. Συνήθως στα αφιερώματα για την 28η Οκτωβρίου, βλέπουμε επίκαιρα της εποχής με τα πλήθη ενθουσιασμένα να χαιρετάνε εκείνους που φεύγουν για το μέτωπο. Πράγματι, κάθε φορά που αρχίζει ένας τέτοιος πόλεμος, η πλειοψηφία παρασύρεται από ένα κύμα εθνικισμού και πολεμόχαρων αισθημάτων. Όμως, καθώς περνούν οι μέρες, φανερώνεται όχι μόνο η φρίκη του πολέμου αλλά και ποιος την πληρώνει, οπότε οι διαθέσεις αλλάζουν.

Ο Δ. Λουκάτος καταγράφει αυτή την αλλαγή στο ημερολόγιο που κρατούσε και έχει δημοσιευτεί με τίτλο «Οπλίτης στο Αλβανικό Μέτωπο Ημερολογιακές Σημειώσεις 1940-'41»: «Ένα περίεργοπράγμα. Κανείς απ΄ όλους τους 'Εμπέδους' δεν θέλει να φύγει για το Μέτωπο. Όλοι θα 'τανε ευτυχείς αν τους κρατούσανε εδώ. Πού είναι λοιπόν τα φανταχτερά λόγια 'οι φαντάροι μας αδημονούν να μεταβούν εις την πρώτην γραμμήν;».

 Α.Ψ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γ13 avatar
  Γ13 28/10/2012 11:46:39

  Aνιστόρητος και εμπαθής! Νάσο κόψε τα ληγμένα!

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ @ Γ13 28/10/2012 16:19:40

   Φίλτατε, ανιστόρητος δεν είναι. Μην τον ρίχνεις στα πούπουλα απαλλάσσοντας τον από την καταφανέστατη προκλητική ύβρη κατά του κοινού εθνικού αγώνα και των θυσιών σε ζωές, των ελλήνων ενάντια σε επιτιθέμενο εχθρό που προσπάθησε να εισβάλει στην Ελλάδα. Εύκολα αντιλαμβάνεται και ο χαμηλότερης νοημοσύνης πολίτης, που αποσκοπεί και αυτή η νέα πρόκληση όταν μάλιστα δημοσιεύεται στην επίσημη φυλλάδα του κόμματος τους. Είναι διακριτό ότι με χίλιους τρόπους ψάχνονται για να δημιουργήσουν γενικευμένη αναταραχή η οποία όπως πιστεύουν θα αποβεί προς όφελός τους. Πολεμική τακτική κατά των κατοίκων περιοχών του κέντρου της Αθήνας επειδή διαμαρτύρονται για την ανεξέλεγκτη συσσώρευση των λαθρομεταναστών στις περιοχές τους και έντονη υπερασπιστική παρουσία σε κάθε λαθρομετανάστη και στις οργανώσεις τους. Διαρκής αντιπαράθεση με τους άλλους άθλιους ακραίους, τους υμνητές του ναζισμού με αποσκοπούμενη την γενίκευση της αναταραχής και σύγκρουση λαϊκών μαζών. Διαρκής συμπαράσταση και παρουσία δίπλα στην κάθε ακραία εκδήλωση συναυλίες, θεατρικά έργα που προκαλούν. ευελπιστώντας ότι ίσως ξεκινήσει έστω και με αιματηρή αναταραχή το ανατρεπτικό μπαμ. Τους είδαμε και τον Δεκέμβρη του 2008. Ψάχνονται να δημιουργήσουν εστία αναταραχής και ανατροπής. Κάποια χρόνια πριν θα σκεφτόμουν μήπως είναι προέκταση της CIA στην Ελλάδα οι άνθρωποι. Υπερασπιστικό λόγο έχουν πάντα έτοιμο για κάθε ακραία αντικοινωνική δραστηριότητα, σχεδόν ακόμη και στους -(λαϊκούς αγωνιστές) έτσι τους αποκάλεσαν από μία συνιστώσα- ληστές της Πάρου και στους φοροφυγάδες της Ύδρας. Όπως λέει και το τραγούδι των Going through, - πόσο μ@@@@ς είσαι ;- Τώρα γνωρίζω ποιούς ανθέλληνες θα σκέφτομαι όποτε το ακούω.

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 28/10/2012 11:51:00

  Ένα Έθνος μπορεί να επιβιώσει με τους ανόητους και με τους φιλόδοξους ακόμα. Δεν μπόρεσε όμως ποτέ ν’ αντέξει, τον “εκ των έσω” προδότη.

  Ένας εχθρός προ των πυλών, είναι λιγότερο επικίνδυνος, επειδή είναι αναγνωρίσιμος και κρατάει τη σημαία του ανοιχτά. Ο “εκ των έσω” προδότης όμως, είναι τρομερός, επειδή κινείται εντός των πυλών ελεύθερoς, και ο χθόνιος ψίθυρός του, σαν θρόϊσμα των φύλλων, απλώνεται στους δρόμους της πόλης και στις αίθουσες της ίδιας της κυβέρνησης.

  Ο “εκ των έσω” προδότης δεν εμφανίζεται ως προδότης. Μιλάει με τα θύματά του σε τόνους οικείους. Είναι μασκαρεμένος και “φοράει” το πρόσωπο και τα επιχειρήματα των θυμάτων του. Τους απευθύνει υποκριτικές εκκλήσεις γι’ απαλλαγή από τη προστυχιά που βρίσκεται βαθιά ριζωμένη στις καρδιές των ανθρώπων. Ο “εκ των έσω” προδότης σαπίζει τη Ψυχή του Έθνους.

  Μολύνει το Πολιτικό Σώμα, έτσι ώστε αυτό, να μη μπορεί πλέον ν’ αντισταθεί.
  Άγνωστος μέσα στη νύχτα, δόλια και μυστικά υπονομεύει και αποδομεί τους Πυλώνες του Έθνους. Ένας δολοφόνος, είναι λιγότερο επίφοβος.
  “Ο εκ των έσω” εχθρός είναι ΠΑΝΟΥΚΛΑ.”

  ~Μarcus Tullius Cicero: Ρωμαίος πολιτικός, ρήτορας, ιστορικός (106-43 π.Χ)

  • Ιδαίος avatar
   Ιδαίος @ η Dimi 07/11/2012 09:49:31

   Dimi, έχεις απόλυτο δίκιο. Οι διαχρονικοί Εφιάλτες είναι οι πιο επικίνδυνοι, είναι αυτοί που θα ανοίξουν την κερκόπορτα. Χωρίς υστερίες και αφορισμούς αλλά με αποφασιστικότητα, πρέπει να ξεμπροστιάζονται και να ενημερώνεται ο κόσμος για την προπαγάνδα τους.

 3. fotjou avatar
  fotjou 28/10/2012 11:53:59

  Λέξεις όπως Πίνδος-Γράμμος βγάζει απο μέσα τους τα χρόνια κόμπλεξ τους

 4. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 28/10/2012 11:55:30

  Μισές αλήθειες λέει ο αισχρός αυτός τύπος, που είναι χειρότερες από ένα ολόκληρο ψέμα. Ας υποθέσουμε οτι νικήσαμε τους Ιταλούς μόνο λόγω των αιτιών που αναφέρει, δηλ. της ευνοϊκής για άμυνα εδαφικής διαμόρφωσης και της άριστης προπαρασκευής του στρατού. Για την εδαφική διαμόρφωση μερίμνησε ο Ύψιστος, για την εξαιρετική προετοιμασία, τη μυστική επιστράτευση και τα σωστά επεξεργασμένα σχέδια ποιός πρέπει να τιμηθεί και να υπογραμμιστεί ο ρόλος του; Θα το γράψουν ποτέ αυτό οι συμπλεγματικοί και εν πολλοίς ανθέλληνες που φωλιάζουν στον Σύριζα; Θα τολμήσουν ποτέ να γράψουν για τον σπουδαίο ηγέτη που είχε τότε η χώρα , εναν μεγάλο πατριώτη που ενέπνεε εμπιστοσύνη στη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού και μας οδήγησε -μαζί με τους σπουδαίους αξιωματικούς που είχαμε τότε την τύχη να διαθέτουμε- στον θρίαμβο του ΄40; Μπα, δε νομίζω να το γράψουν. Θα...μουδιάσει το χέρι τους και θα δαγκώσουν τη φέρουσα δηλητήριο γλώσσα τους.Μια ζωή μίσος και φθόνος για την Ελλάδα....

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ @ μεταρρυθμιστής 28/10/2012 16:09:48

   Αξιόλογο το σχόλιο σου φίλτατε. Συμφωνώ απολύτως.

   • Ποντομέδων avatar
    Ποντομέδων @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ 28/10/2012 20:03:19

    Και εγώ συμφωνώ φίλτατε μεταρρυθμιστά !

 5. LamprosM avatar
  LamprosM 28/10/2012 11:59:55

  Απατριδες, γεματοι κομπλεξ, δυστυχεις που καταλαβαινουν πως ο λαος χωρις τα καναλια των μπετατζηδων να τους αβανταρουν θα τους γυρισει την πλατη & θα τους χλευασει. Το ξερουν γιατι το βλέπουν όταν πανε να δειξουν το πραγματικο προσωπο τους όπως χθες στην Παρέλαση στην Θεσσαλονικη.
  Πιεστε και άλλο τον ψυχισμο του Έλληνα ανθρωπάρια... Πιεστε ελευθερα... Ακομα ειναι εν υπνώση και αισθανεστε ασφαλεις. Προσπαθησε 40 χρονια κοντα το σαπιο πασοκιστικο καθεστως να τον κοιμησει με χρημα και δανεικα & τα καταφερε. Με κατι τετοια όμως τον σκουντατε δυνατα & ρισκαρετε πολύ να ξυπνησει.

 6. tak avatar
  tak 28/10/2012 12:13:39

  Άσχετος! Επικίνδυνος!

 7. Mak avatar
  Mak 28/10/2012 12:14:04

  Η ανάγκη για δημοσιότητα οδηγεί πολλές φορές στη γραφικότητα.

  Ελπίζω τουλάχιστον να βγάζει καμιά γκόμενα με αυτά που λέει, γιατί αν το κάνει μόνο για να ακούει μπράβο από τα φιλαράκια του και μπινελίκια από όλους τους άλλους, τότε είναι για λύπηση.

  Απορώ ποια είναι η άποψη του κ. Γλέζου για το συγκεκριμένο άρθρο...

  • franc avatar
   franc @ Mak 28/10/2012 19:03:35

   Εχεις απόλυτο δίκιο αγαπητέ Mak αλλα πέρα απο την δεδομένη έργω άποψη του Εθνικού μας ήρωα Μανώλη Γλέζου στην απλοική δήθεν αντιμιλιταριστική γελοία άποψη του παντελώς αγνώστου Ν. Θεοδωρίδη όπως και της ομοιδεάτισάς του κυρίας Ρεπούση έχει απαντήσει με καταιγισμό κειμένων ενα απο τα σοβαρώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο Στάθης Σταυρόπουλος, υπόδειγμα αριστερού και Πατριώτη...
   Bεβαίως η ύπαρξη παρομοίων φρούτων στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν τέτοια και στη ΝΔ ή άλλα κόμματα. Προδότες και συνεργάτες του εχθρού υπάρχουν παντού χωρίς αυτό να σημαίνει οτι το 30% έστω του Ελληνικού λαού ταυτίζεται μαζί τους. Το δημοσίευμα προφανώς δεν εκφράζει τηνν Αυγή αφου φέρει φαρδειά παλτειά την υπογραφή του συγκλονιστικού αρθρογράφου Θεοδωρίδη που τώρα πιθανόν να τον μάθει και ο θυρωρός της πολυκατοικίας του...

   • Νίκος Π avatar
    Νίκος Π @ franc 29/10/2012 18:27:25

    Δεν τα λες καλά αγαπητέ. Το άρθρο είναι αναδημοσίευση παλιότερου από το 2009.

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=500456

    Προφανώς εκφράζει την επίσημη άποψη της σύνταξης, αλλιώς προς τι η νέα παρουσίαση;

 8. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 28/10/2012 12:22:27

  Συχαμα

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 28/10/2012 12:28:27

  Αυτός μάλλον νομίζει ότι ισχύει ακόμη το Σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροππ.
  Πολύ κρύο πράγμα το να δηλώνεις “αριστερός” αλλά να μην είσαι αντιφασίστας….
  Και κάποιος πρέπει να του μιλήσει για το Κατύν. Στην Πολωνία δυστυχώς γίνανε "2 διελεύσεις" που προηγήθηκαν πολύ των δικών μας γεγονότων. Δεν τις γνώριζε προφανώς ο "ιστοριοδίφης" κ. Θεοδωρίδης.
  Μάθε επίσης αγαπητέ κ. Θεοδωρίδη, ότι τέτοια μέρα, εκτός από Έλληνες όλοι είμαστε και Πολωνοί..

  • Samurai avatar
   Samurai @ Ο Θείος 28/10/2012 12:49:57

   Και η νοητική αναπηρία είναι επικίνδυνη !
   Θείο. Διέλευση σημαίνει κατέβασμα βρακιών..
   Δε θα ήθελα να κατηγοριοποιήσω τον κύριο Θεοδωρίδη,καθένας με τα βίτσια του..
   Θα ήθελα να του πω ότι αυτοί που έχυσαν το αίμα τους στα βουνά φορούσαν τα βρακιά τους κι ας ήταν ντυμένοι με φούστες.
   Είχαν βέβαια ομολογώ να πω κι αυτοί τα βίτσια τους.
   Ξεβράκωναν μακαρονάδες και τους έριχναν στη θάλασσα.
   Καταλάβατε κύριε (προσκυνημένε)Θεοδωρίδη ?
   Εάν δεν καταλάβατε..υπάρχει και η φωτιά και το τσεκούρι.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Samurai 28/10/2012 16:42:22

    Μάλλον δεν καταλάβατε.
    Υπάρχει ολόκληρο ρεύμα, διεθνώς, "ιστορικού αναθεωρητισμού".
    Δεν έιναι Ελληνικό "μονοπώλιο".
    Προσπαθούν να μας πούν ότι ο "ναζισμός και ο φασισμός" ήταν κακός μεν, αλλά "όχι και τόσο κακό πράγμα" όσο νομίζουμε...
    Έ μια μορφή καπιταλισμού ήταν και αυτός...
    Έ όπως θα λέγανε σήμερα, "τι ΝΔ, τι ΠΑΣΟΚ, τι ΔΗΜΑΡ, τι ΧΑ, διαφορετικά κατά βάθος όμοια...."
    Αριστερίστες του παλιοκιαρατά, πειραματικά υβρίδια Στάλιν με Λένιν, Τρότσκι και ολίγη από Μάο...
    Είπαμε το πολιτικό φάσμα είναι κυκλικό, με το φερμουάρ από πίσω.

    • anax avatar
     anax @ Ο Θείος 28/10/2012 23:28:04

     Θείε αυτό το ρεύμα το ήξερα κι εγώ απο τη δεκαετία του 60 που ήταν πολύ ισχυρό και σοβαρό,
     με βαθειές ρίζες στον αναρχοκομμουνισμό, Μπακούνιν, Τρότσκυ, κλπ. Τα σημρερινά παιδάκια όμως τύπου Θεοδωρίδη και Ρεπούση που απέκτησαν πέννα με 'μέσον' χωρις καλα καλά να ξέρουν σωστά Ελληνικά, τι να μας πούν τώρα πίσω πίσω για "ιστορικό αναθεωρητισμό”? Τώρα που ο Πούτιν κάνει ορθόδοξο σταυρό και προσκυνάει την Αγία Ζώνη? Θα μας πάνε αυτοί μ' ενα "τσάφ" στην ασύνορη κοινωνία της αδελφότητας των ανθρώπων? Είναι φυσικό να λένε μακακίες για πολύ σοβαρά θέματα με αποτέλεσμα να δημιουργείται "βαβούρα"...

  • np_complete_problems avatar
   np_complete_problems @ Ο Θείος 28/10/2012 13:11:01

   Ο Θεοδωρίδης είναι από αυτούς τους ανθρώπους που ΔΕΝ θα έλεγες "αριστερό". Εχει μια "ιδιαίτερη ματιά" στα γεγονότα - για να το πω κομψά - που ελάχιστη σχέση έχει με αυτό που αποκαλούμε "επιστημονικό υλισμό"...
   Πρώτα δημιουργεί τον "κόσμο του" και μετά ψάχνει για "αποδείξεις και ενδείξεις" ..
   Αλλά φυσικά πολύ ΚΑΛΑ έκανε η Αυγή και δημοσίευσε το άρθρο - δεν ζούμε άλλωστε στο Ιράν.

   • siakkas avatar
    siakkas @ np_complete_problems 28/10/2012 15:04:37

    ο θεοδωρίδης και οι συν αυτό αργόσχολες ετερότητες
    (βλέπε την ΜΚΟ που έχει υπέρ της κατάργησης του έθνους και του εθνισμού απο τα κράτη και δη της Ελλάδας και στις άλλες μετέχει, απο αδιαφανή κέντρα χρηματοδότησης $ορος)
    αρθογραφεί ακόμη ελεύθερος, και όχι υπο την κάλυψη της πανεπιστημιακής έρευνας, αλλά χάρη στο βασικό άρθρο του συντάγματος που επιβάλει τον σεβασμό της ιδιαιτερότητας του άλλου , άρθρο που καταπατεί ο ίδιος με τις απο καιρό σε καιρό δημοσιευμένες προσωπικές ή κομματικές (ας τον διαψεύσουν) απόψεις του.

   • arcane avatar
    arcane @ np_complete_problems 28/10/2012 18:31:58

    Η Αυγή βλακωδώς δημοσίευσε αυτό το άρθρο, εκτός πιά αν δέχεται ότι και ο Αρης Βελουχιώτης ήταν φασίστας γιατί οργάνωσε αντάρτικο και πολέμησε τους Γερμανούς! Αναζητώ καλοπροαίρετα τα όρια της βλακείας εκεί μέσα αλλά δυσκολεύομαι πιά να τα βρω. Το άρθρο αυτό δεν εκφράζει τους τόσους και τόσους Συριζαίους που τιμούν την ένοπλη εθνική αντίσταση, τι δουλειά έχει λοιπόν στην κομματική εφημερίδα;

 10. Dal avatar
  Dal 28/10/2012 12:39:07

  Καλά αυτός δεν πρόκειται να διδαχθεί τίποτε από την ιστορία. Δηλαδή τί έπρεπε να πράξει η Ελλάδα? Για να μην εμπλακεί στο Ιμπεριαλιστικό πόλεμο να αφήσει να περάσουν τα Ιταλικά στρατεύματα. Τοτε δεν θα χρειαζόταν να εμπλακούν οι Γερμανοί και η επίθεση στην ΕΣΣΔ θα γίνονταν νωρίτερα.
  Αυτέ οι ηλιθιότητες περί εργαζομένων που πολεμούν και από τος δύό μεριές που ως ηλιθιότητες δεν βρήκαν ποτέ έμπρακτη εφαρμογή (η βρήκαν?) πότε τέλος πάντων θα το αντιληφθούν. Θ α χρειαστούν ακόμη αιώνες?

  Εργαζόμενοι δεν υποστήριξαν τον Χίτλερ? Βρέθηκε κανένα κόμμα στην Τουρκία η κάποια συνδικαλιστική οργάνωση που να καταδικάζει την επέμβαση στη Κύπρο και τις αξιώσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, όπως κάνει το κόμμα του εν λόγω για την Ελλάδα που κάθε υπεράσπιση της Ελλάδος την καταδικάζει ως εθνικισμό? Τα οργανωμένα Ευρωπαικά συνδικάτα πότε οργάνωσαν εκδήλωση συμπαράστασης για τους Έλληνες εργαζόμενους? Έστω και μια δήλωση έκαναν?

  Ρε φίλοι τι μας τσαμπουνάτε τώρα δεκάδες χρόνια? Κοιτάτε την πραγματικότητα κατάματα και αφήστε τα ιδεολογήματα.

  Βέβαια εαν υποστήριζε τον αγώνα των Ελλήνων τότε, θα έπρεπε να υποστηρίζει και τον τωρινό αγώνα σε διαφορετική βάση , Εθνική. Αλλά πως? αφού είναι υπέρ της Ευρωπαικής ολοκλήρωσης, βλέπε Γερμανικής υποδούλωσης μας και υπέρ της παγκοσμιοποίησης. Ντροπή

 11. armageddon avatar
  armageddon 28/10/2012 12:48:32

  Καλά που υπήρχε ο Γράμμος κυρ Νάσο...

 12. DexMax avatar
  DexMax 28/10/2012 12:51:00

  Αυτά που λέει ο σχολιαστής αυτός και όλοι οι αριστεροί δεν τα ισχυρίζονται ούτε οι Ιταλοί ιστορικοί...
  1)Το ότι ο ελληνικός στρατός ήταν οργανωμένος και έτοιμος για πόλεμο δεν απέκλεισε το υψηλό του φρόνημα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων και τον ενθουσιασμό που επικράτησε από την απόκρουση του εισβολέως ήδη από τις πρώτες μέρες...ούτε το ότι ήταν οργανωμένος αποδεικνύει ότι ήταν και καμμία υπέρτατη στρατιωτική πολεμική μηχανή επιπέδου Γερμανίας...είχε εμφανείς ελλείψεις που φάνηκαν και στην πορεία που όμως δεν εμπόδισαν το επιχειρησιακό αξιόμαχο του στρατού...
  2) Σαφέστατα οι οργανωμένοι κομμουνιστές (και όχι αυτοί που απλά συμπαθούσαν τον κομμουνισμό) δεν ήθελαν να καταταγούν στον στρατό να πολεμήσουν καθότι ως δέκτες εντολών από τη Μόσχα είχαν σαφείς εντολές να μην πολεμήσουν τις συμμάχους χώρες, εκείνη την εποχή, της ΕΣΣΔ ελέω του συμφώνου Ρίμπεντροφ-Μολότωφ που είχε υπογραφεί...αλλά οι οργανωμένοι κομμουνιστές δεν ήταν "όλος" ούτε καν "ένα σημαντικό κομμάτι" τότε του ελληνικού πληθυσμού...
  3) Ο Ιταλικός στρατός και αξιόμαχος ήταν (είχε ήδη καταλάβει το αφρικανικό κέρας και τη Λιβύη) και άρτια εξοπλισμένος ήταν και δυνατότητες ανεφοδιασμού είχε όπως απέδειξε και στην Αφρική...καθότι από το 1936 που κατείχε την Αλβανία είχε αναπτύξει ένα άρτιο και απρόσκοπτο σύστημα διανομής πολεμικού υλικού με κύρια βάση το (έστω πρωτόγονο) λιμάνι του Δυρραχίου...και δεν επιτέθηκε στην Ελλάδα παρά μόνο ήταν 100% έτοιμος...γι' αυτό και καθυστέρησε την επίθεση τουλάχιστον κατά ένα έτος...
  4)Ως προς τη μορφολογία του εδάφους που έκρινε τον τελικό νικητή...
  Ούτε τα βουνά πολεμούν, ούτε τα λαγκάδια ούτε τα ποτάμια αλλά οι οργανωμένοι στρατοί (ή οι αντάρτικες ομάδες κατά περίσταση)...
  Άπαντες γνωρίζουν ότι ο στρατός που επιλέγει το πολεμικό πεδίο έχει και το τακτικό πλεονέκτημα και το πεδίο των μαχών το επέλεξαν οι Ιταλοί...απλώς το πεδίο αυτό δεν τους βοήθησε διότι σε μία πολεμική αναμέτρηση δεν παίζει ρόλο πρωτίστως η μορφολογία του εδάφους αλλά πολλά άλλα πράγματα όπως οι αποφάσεις κινήσεων, οι τακτικοί ελιγμοί, οι εφεδρείες κλπ κλπ...
  Εξάλλου πιο τρανταχτό παράδειγμα ανατροπής του επιχειρήματος που χρησιμοποιείται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν υπάρχει από τη μάχη των Γαυγαμήλων όπου ο Αλέξανδρος πολέμησε σε πεδίο με μορφολογία που ευνοούσε 100% τις περσικές δυνάμεις και όμως κέρδισε...
  Και κάτι τελευταίο...δεν ήταν "Αλβανικό έπος"...ήταν το έπος των Ελλήνων και της Ελλάδος...

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ @ DexMax 28/10/2012 18:33:45

   +10000 Σχόλιο με τεκμηριωμένη απάντηση!

  • KOSTAS70 avatar
   KOSTAS70 @ DexMax 28/10/2012 22:39:35

   +1000

 13. trooper avatar
  trooper 28/10/2012 12:55:23

  o ίδιος είχε γράψει ,πάλι στην Αυγή (14/01/2011), ένα άλλο απίστευτο κείμενο : ''Μια ωδή προς τον αδικημένο Φαλμεράυερ ''.

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=592633

  Τί να πει κανείς...

 14. Β. Γεωργόπουλος avatar
  Β. Γεωργόπουλος 28/10/2012 13:23:23

  Τρικυμία εν κρανίω. Τόσες μέρες δεν βλέπει ΕΤ1?

 15. Φανη avatar
  Φανη 28/10/2012 13:23:43

  Υπαρχουν ακομα Ελληνες που ενστερνιζονται τετοιες ......μπουρδες;Μετα μας φταινε οι απεξω.Αφου μας βλεπουν οτι ειμαστε τοσο ηλιθιοι να συντηρουμε με τις ψηφους μας τετοια κομματα, καλα μας κανουν.

 16. Στάθης avatar
  Στάθης 28/10/2012 13:31:02

  Παλαιοκομμουνιστικά αναμασήματα που θυμίζουν Ζαχαριάδη....οι κύριοι αυτοί μετά την 29/8/1949 εκήρυξαν τον πόλεμο εναντίον του Ελληνικού Έθνους, μισώντας θανάσιμα ότι έχει σχέση γύρω από αυτό...Τελεία και παύλα!

 17. m.s avatar
  m.s 28/10/2012 13:41:22

  Aς πούμε ότι ήταν έτσι όπως τα λέει... '' Στις πρώτες γραμμές φτωχοί άνθρωποι, πέθαιναν από τη γάγγραινα, έλιωναν από την ψείρα, περίμεναν απελπισμένα τροφή... ''
  γιατί δεν πάει να τιμήσει αυτούς;
  γιατί αποκαλεί μύθο την αγάπη για την πατρίδα αυτών των ανθρώπων, που για χάρη της υπέστησαν όλες αυτές τις ταλαιπωρίες που πολύ ωραία περιγράφει;
  γιατί είναι τόσο το μίσος του μέσα στην καρδιά του για οτιδήποτε εθνικό που ξεχειλίζει πια από το στόμα του

 18. Θέμις avatar
  Θέμις 28/10/2012 13:50:40

  Μια απορία έχω: αφού ο συντάκτης του άρθρου της Αυγής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι επρόκειτο για μια απλή διέλευση των ιταλικών στρατευμάτων που έπρεπε να είχε επιτραπεί, γιατί κόπτεται σήμερα το κόμμα του για την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας;
  Αηδία. Να τους χαίρονται αυτοί που τους ψηφίζουν.

 19. Κατερίνα avatar
  Κατερίνα 28/10/2012 13:52:26

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=e5ji_XmjPBs

 20. firiki2010 avatar
  firiki2010 28/10/2012 13:58:29

  Τον αρθρογράφο της "Αυγής" ομολογώ ότι δεν τον ξέρω. Υποψιάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος. Αυριο θα είναι πανελληνίως γνωστός λόγω της "διέλευσης", όπως η Ρεπούση λογω του "συνωστισμού". Τελικά είναι δραματικό το ότι στην Ελλάδα για να βγείς από την αφάνεια πρέπει να λες ανοησίες.

 21. Στάθης avatar
  Στάθης 28/10/2012 14:01:39

  Ειναι γνωστή η "κακομοιριά" και ο "πασιφισμός" των αριστερούληδων..."ο κακός πόλεμος, οι γάγγραινες...τα κρυοπαγήματα...οι θηρωδίες"....όλοι όμως ξεχνούν ότι όταν γίνει η "επανάσταση" απο δαύτους, όπως την ονειρεύονται, και το όπλο θα πάρουν στα χέρια και τους "αντιδραστικούς" αντιπάλους τους θα τους εκτελούν σαν τις μύγες....

 22. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 28/10/2012 14:14:45

  "Και προφανώς στους πολέμους πηγαίνουν οι χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις. Σε κανέναν πόλεμο δεν ήταν στην πρώτη γραμμή οι αριστοκράτες και οι αστοί. Αυτό τι σημαίνει;"
  Μήπως υπεραπλουστεύτε; Ο Ελύτης που παρα λίγο να πεθάνει στον πόλεμο στην Αλβανία, ήταν από χαμηλή κοινωνική τάξη; Ο Σαραντάρης εκεί δεν σκοτώθηκε; Και βέβαια δεν ήταν οι μόνοι μεγαλοαστοί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή.

 23. xp avatar
  xp 28/10/2012 14:31:27

  Υπαρχει μια ιστορία αγάπης που ξεκίνησε το 1940.
  Ο αγαπημενος μου θείος ,φοιτητης ιατρικής , ήταν στρατώτης στο μέτωπο.Του έκοψαν και τα δύο πόδια σε στρατιωτικό χειρουργείο .
  Γνωρίστηκε με την θεία μου μετά την επέμβαση ,η οποία ήταν νοσοκόμα του ερυθρού σταυρού (εθελόντρια).Συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες μέχρι τα γηρατιά της και σε άλλες χώρες.
  Νομίζω και μόνο αυτό το γεγονός δηλώνει ένα αξιακό σύστημα διαφορετικό από αυτό που περιγράφει το άρθρο,το οποίο είναι βασικά εκτός πραγματικότητος.

  Μην ξεχνάμε ότι ο ο υποστράτηγος Κατσιμήτρος είχε λάβει προφορικά την «παρότρυνση», στα όρια της «εντολής», άλλα χωρίς αυτό να πάρει ποτέ τη μορφή πραγματικής στρατιωτικής διαταγής, να συμπτύξει τις γραμμές του και νά προσπαθήσει να αμυνθεί βαθύτερα και πιο «αποτελεσματικά» στο ελληνικό έδαφος. Αντι αυτού εκτέλεσε την ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ !!!!
  ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 1320 ΜΟΝΑΣ
  ΕΠΙΤΕΛ. ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΙΙΙ
  ΓΡΑΦ. ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ
  Αριθ. Πρωτ. 30904
  ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ
  Λήξαντος του προκαλυπτικού αγώνος, από σήμερον η Μεραρχία κατέχει την ωργανωμενην τοποθεσίαν δι' όλων των δυνάμεών της. Επί της τοποθεσίας ταύτης θα δοθή ο αποφασιστικός αγών προς τον εχθρόν. Ο αγών θα διεξαχθή μετά πείσματος και επιμονής ακαταβλήτου. Άμυνα καρτερά επί των θέσεών μας μέχρις εσχάτων.
  Ουδεμία ιδέα εις ουδένα να υπάρχη περί υποχωρήσεως. Μέχρι τούδε τα προκαλυπτικά τμήματα συνεπτύσσοντο συμφώνως τω σχεδίω Υποχωρητικού Ελιγμού. Ήδη πάντες, από του Στρατηγού Διοικητού της Μεραρχίας μέχρι και του τελευταίου στρατιώτου, θα αγωνισθώμεν επί των θέσεών μας. Και εν ανάγκη θα πέσωμεν όλοι υπερασπιζόμενοι αυτάς ...
  Ενα μεγάλο τμήμα της στρατηγικής λοιπόν αποφασίστηκε στο μέτωπο.

  Η σκληρότητα στον Ελληνικό στρατό προερχόταν ΚΥΡΙΩΣ από τους Βενιζελικούς αξιωματικούς.
  Ο Πάγκαλος όταν αναδιοργάνωσε την στρατιά του Εβρου ,εκτελούσε και για μισό ...........σακκι σιτάρι(εχει γίνει).
  Για να διευκολυνθεί στο έργο του η κυβέρνηση, κατόπιν υποδείξεώς του, εξέδωσε δύο νόμους, σύμφωνα με τους οποίους η κλοπή υλικού από τον στρατό και η εκ δόλου έκδοση απαλλακτικού σε στρατιώτη από αξιωματικό της υγειονομίας θα τιμωρείτο με εκτέλεση. Οι δύο αυτοί νόμοι επέβαλαν σε μεγάλο βαθμό την πειθαρχία στο καταπονημένο και διαλυμένο στράτευμα.Σύντομα κατάφερε να μετατρέψει μια διασκορπισμένη μάζα στρατού με χαμηλό ηθικό σε ισχυρό και αξιόμαχο ετοιμοπόλεμο στρατό 115.000 ανδρών. Στην αντίθετη πλευρά ο τουρκικός στρατός της Θράκης δεν ήταν ικανός σε σχέση με αυτόν του Έβρου. Ο Πάγκαλος πίστευε ότι μπορούσε να καταλάβει την Κωνσταντινούπολη, αφού οι συνθήκες τον ευνοούσαν.
  Επομένως η σκληρή πειθαρχία ήταν ψωμοτύρι!!!!

  Πάντα σε ένα πόλεμο η μορφολογία εδάφους παίζει καθοριστικό ρόλο.
  Το εαν θα έπρεπε να συμμετάσχουμε από άποψη ωφελημότητας ,το κρίνουμε εκ των υστέρων,λόγω του εμφυλίου πολέμου , του διχασμού που προέκυψε ,αλλά και της παρουσίας του Κοκκινου στρατού.Για αυτό ενσωματώσαμε μόνο τα Δωδεκάνησα και όχι ένα τμήμα όμορων χωρών ,καθισμένοι στην πλευρά των νικητών.Αυτό θα έπρεπε να μας διδάξει.

  Μου κάνει δε εντύπωση , η ενδοτικότητα του συγγραφέα,στα όρια του δωσιλογισμού.Εφ όσον παιρνούσαν τα ξένα στρατεύματα ποιος θα κυβερνούσε ?
  Απευθείας οι κατακτητές ή μια Ελληνική κυβέρνηση?
  Υπενθυμίζω ότι με τη Συντακτική Πράξη υπ’ αρίθμ. 6 της 20.1.1945 της κυβέρνησης Πλαστήρα, «Νόμος περί δωσιλόγων»( Αιτιολογική Έκθεση) , αναφέρεται ότι και «μόνη... η ανάληψις της Κυβερνήσεως [προς διευκόλυνση και υπό τις εντολές των δυνάμεων κατοχής] αποτελεί τυπικόν αδίκημα χωρίς ουδεμία ν’ απαιτείται απόδειξις δόλου.

 24. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 28/10/2012 14:55:37

  Το μυρμήγκι όταν θέλει να χαθεί βγάζει φτερά!
  Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέχονταν τέτοιες ανοησίες ,αν δεν ήταν τόσο δογματικά πολέμιο με την Ορθοδοξία, (όχι όμως και με τους αλλόθρησκους) και αν δεν .. έγλυφαν τους κάθε λογής λαθρομετανάστες, καλύπτοντας κάθε εγκληματική ενέργεια τους, τότε τα εκλογικά τους ποσοστά θα ήταν ασύλληπτα!!!

  • Φανη avatar
   Φανη @ ΝΤΙΝΟΣ 28/10/2012 19:22:07

   Επι τελους πεστα καθαρα χρυσοστομε!!!!!!

  • kapar13 avatar
   kapar13 @ ΝΤΙΝΟΣ 28/10/2012 20:55:08

   Τα είπες όλα Ντίνο!

 25. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 28/10/2012 15:00:13

  Ο γνωστος , παλιος ...καλος ΣΥΡΙΖΑ. Για να θυμουνται οι πιο παλιοι και να μαθαινουν οι πιο νεοι. Να ειναι παντα καλα τα στελεχη του, που τουλαχιστον οντες ειλικρινης, μας θυμιζουν ποιοι πραγματικα ειναι.

  Respect σε Α.Ψ για την αναρτηση.

 26. Dyer avatar
  Dyer 28/10/2012 15:06:32

  Αν και φοβάμαι ότι ίσως κάποιοι θα με κατακρίνουν θα επιχειρήσω μια δεύτερη ανάγνωση του άρθρου της Αυγής για να δούμε την ουσία και όχι τα αποκομμένα σημεία που ίσως θίγουν.
  Στην πρώτη παράγραφο λοιπόν ο αρθρογράφος εκφράζει μια άποψη για το είδος του β΄ ΠΠ και την άποψη ότι η χώρα μας θα μπορούσε να έχει μικρότερη εμπλοκή ή και καθόλου. Είναι μια άποψη που την έχω ακούσει και από ανθρώπους που πολέμησαν. Αλήθεια ποιος πιστεύει ότι η χώρα μας απέλαβε αυτά που θα έπρεπε σύμφωνα με το αίμα που πλήρωσε; Δηλαδή η Σερβία που έριξε μόνο τρις τουφεκιές και άφησε τους Γερμανού να περάσουν τι έπαθε περισσότερο. Εδώ τέλος να κάνω μια αναφορά από αφηγήσεις της κατοχής που όλες υποστηρίζουν ότι αν είχαμε μόνο τους Ιταλούς για κατακτητές η κατοχή θα ήταν ποιο ήπια.
  Τη δεύτερη παράγραφο δεν βλέπω να τη αμφισβητεί κάποιος. Η ταξική διαστρωμάτωση των μαχητών δεν αμφισβητείται αλλά πολλές φορές αποσιωπείται.
  Η επόμενη παράγραφο κάνει ουσιαστικά έκκληση στον ορθολογισμό μας. Τα αποτέλεσμα των μαχών στην Αλβανία δεν ήταν ούτε τυχαία, ούτε αποτέλεσμα πολεμικού ταλέντου. Ήταν αποτέλεσμα καλής οργάνωσης και προετοιμασίας εκ μέρους μας σε συνδυασμό με την επιπόλαιη οργάνωση εκ μέρους των Ιταλών. Τίποτα το φανταστικό, τίποτα το μεταφυσικό και φυσικά αξίζουν τουλάχιστον συγχαρητήρια σ’ αυτό που οργάνωσαν και σ’ αυτούς που υλοποίησαν αυτό το σχέδιο.
  Η επόμενη παράγραφος θα συμφωνήσω ότι θα μπορούσε να παραληφθεί. Είναι γνωστό ότι στον πόλεμο οι λιποτάκτες εκτελούνται. Δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό. Η αναφορά μάλιστα σε κομουνιστές λιποτάκτες υποβαθμίζει την αντικειμενικότητα του άρθρου.
  Στη επόμενη παράγραφο αναφέρεται σε μια αλήθεια που δεν νομίζω ότι αμφισβητεί κάποιος. Ο πόλεμος στη Αλβανία δεν ήταν γιορτή. Ήταν ένας φρικτός πόλεμος όπως είναι όλοι οι πόλεμοι.
  Και τέλος η αναφορά από το ημερολόγιο δεν νομίζω ότι προσφέρει τίποτα καινούργιο. Οποίος έχει αφηγήσεις από τον πόλεμο θα έχει ακούσει τέτοια φυσιολογικά φαινόμενα.
  Προσωπικά διαβάζοντάς το δεν ένοιωσα θιγμένος σαν Έλληνας.

  • Φανη avatar
   Φανη @ Dyer 28/10/2012 19:34:13

   Η κοινωνικη διαστρωματωση το 40 ηταν ως επι το πλειστον αγροτικη και μικροαστικη, ελαχιστη η "αριστοκρατια". Ποιοι λοιπον θα αποτελουσαν τον Ελληνικο στρατο;Οσο για τη "διελευση" για να πανε που; ως κατακτητες ηθελαν να κατεβουν και να καταλαβουν ολη τη χωρα οπως ειχαν κανει μεχρι τοτε.Αλλα μας εχω ικανους τους σημερινους Ελληνες να αμφισβητησουμε ακομα και τα ιερα και οσια μας.Σε λιγο αφου καταργησουμε τις παρελασεις θα ζητησουμε να καταργησουμε και τις εθνικες επετειους.Αυτο το εθνικες ποναει πολυ....

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Dyer 28/10/2012 21:03:20

   To όλο προφίλ του Νάσου Θεοδωρίδη, η ταύτισή του με τους εθνικιστές των Σκοπίων δεν σε απασχολεί;
   Προσωπικά, με σκουπίδια, σαν αυτά που γράφει αυτός ο απερίγραπτος συμπλεγματικός, δεν ασχολούμαι.
   Το κακό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι ετοιμάζονται να κυβερνήσουν. Βέβαια, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, η εξουσία, αν την πάρουν, θα γίνει το ξεβράκωμα και ο τάφος τους...

   • Dyer avatar
    Dyer @ ΒΙΣ 29/10/2012 00:24:23

    Τον Νάσο Θεοδωρίδη δεν τον γνωρίζω και πιθανών να παίρνει ληγμένα όπως έγραψε προηγουμένως ένας σχολιαστής. Το συγκεκριμένο άρθρο διάβασα και παραξενεύτηκα από την αντιδράσει των σχολιαστών. Δεν θα έλεγα ότι είναι τίποτα σημαντικό και αυτό ήταν ένας ακόμα λόγος που ασχολήθηκε ο Α.Ψ.
    Τέλος αν ο Θεοδωρίδης ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ αυτό καθ΄ εαυτό το γεγονός δεν νομίζω να αποτελεί παράπτωμα για τους χαρακτηρισμούς που κάνεις.

 27. alex23 avatar
  alex23 28/10/2012 15:14:26

  το συριζα κανει μια πολυ καλη σπεκουλα στην χρυση αυγη
  λεει εσκεμμενα μια βλακεια για να δημιουργησει αντανακλαστικα και να δωσει πασα στην χα να βγει σαν προστατης του και δυστυχως αντι να γελαμε, δινουμε σημασια και βοηθαμε τον σκοπο της..

  ειναι φανερο οτι κανει πια τις δημοσιες σχεσεις της χα, με την ανοχη της ή την συμφωνια της..

 28. siakkas avatar
  siakkas 28/10/2012 15:17:02

  ακόμη άλλο ένα παραλήρημα του στελέχους του συριζα κ.κ θεοδωρίδη
  h..p://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CF%8D%CE%B2%CF%81%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BF

 29. Ιξίων avatar
  Ιξίων 28/10/2012 15:30:40

  Αντε να χαθείς Βρωμιάρη.
  Η σφαίρα που έφαγε ο παππούς μου και την
  κουβαλούσε μέσα του μέχρι που πέθανε πολύ
  αργότερα, ήταν αναμνηστικό δώρο απο την
  ''διέλευση'' ;

 30. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 28/10/2012 16:07:18

  Ο παππούς μου είχε Αριστεία Ανδρείας (Χρυσούν) και ο άλλος παππούς είχε μάλιστα και τα σπανίως απονεμημένο Αριστείον επ' Ανδραγαθία στα πεδία των μαχών.
  Κατάγομαι από την πλευρά του πατέρα μου από ορεινό χωριό των Ιωαννίνων μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Καλπάκι και από την πλευρά της μητέρας από από ορεινό χωριό δίπλα από την Κόνιτσα στα Μαστοροχώρια.
  Δύο πράγματα έζησε ο κόσμος εκεί στο πετσί του:
  α) το έπος του '40
  β) τη φρίκη από τις θηριωδίες των ληστροσυμμοριών του ΚΚΕ

  Δεν υπάρχει σπίτι που να μην θρηνεί νεκρούς από Ιταλούς, από Κομμουνιστές ή να μην έχει χάσει παιδιά στο "Παιδομάζωμα".

  Θυμάμαι τον αδερφό του παππού μου να μου λέει οτι στις αρχικές μάχες στην ιταλική εισβολη, στο Καλπάκι πρώτη γραμμή ήτανε όλοι οι Γιαννιώτες, Αρτινοί, Αγρινιώτες και περίμεναν να έρθουνε οι επιστρατευμένοι από άλλες περιοχές.
  Οι άνθρωποι αυτοί πολεμούσαν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ υπέρ βωμών και εστιών!
  Το πατρικό του πατέρα μου είναι 3,2 χιλιόμετρα από τη στροφή στο Καλπάκι, που σήμερα είναι το μνημείο του ΟΧΙ, όπου δόθηκε η μεγαλύτερη μάχη.
  Μετά την νικηφόρα απόκρουση άρχισε η αντεπίθεση και τους φτάσαμε στη θάλασσα.
  Στα Μαστοροχώρια στην Κόνιτσα, τα σκυλιά που πάνε με τα αιγοπρόβατα στα βουνά, ακόμη σήμερα ξεθάβουνε κόκκαλα από τότε...

  Κατόπιν ο κόσμος εκεί έζησε και τις θηριωδίες του Ζντράβου και των λοιπών αλητάμπουρων που αγωνίστηκαν για τη "λευτεριά"...
  Μπαίνανε στα χωριά, βιάζανε, σφάζανε, παίρναν ότι φαγώσιμο υπήρχε και παίρνανε και 2-3 "τσούπρες" 13-14 ετών μαζί τους για να εξυπηρετούνε τις ορέξεις τους...
  Το δε 1949, όντας νικημένοι και προσπαθώντας να καταφύγουνε στη "φίλη και αδελφή Αλβανία", μπαίνανε στα χωριά και σφάζανε όποιον βρίσκανε μπροστά στην προσπάθεια να κλέψουνε τιμαλφή γιατί τα "αδέρφια" τους οι Αλβανοί μόνο εάν τους έδινανασημικά, χρυσαφικά, λίρες κτλ. τους έβαζαν μέσα στην Αλβανία...
  Έκαναν και το Παιδομάζωμα, απαγάγωντας παιδάκια 6-7 ετών τα οποία έπαιρναν μαζί τους στην Αλβανία για να τα "εκπαιδε'υσουν" κατάλληλα ώστε εάν ποτέ νομιμοποιούνταν το ΚΚΕ στην Ελλάδα να είχανε έτοιμα τα στελέχη...

  Όταν άνοιξαν τα σύνορα το 1991, είχε μαζευτεί κόσμος στα τελωνεία κι έχω δει με τα μάτια μου (δεν το ξεχνώ ποτέ) να κρατάει άνθρωπος περίπου 60 ετών μικρό πανό που έγραφε "Περικλή Μπάλα από την Κόνιτσα, είμαι ο αδερφός σου ο Θοδωρής, όταν ησουν μικρός σε φωνάζαμε Κλή"...

  Ο μεγαλύτερος μύθος είναι αφενός οτι έκανε Αντίσταση στους Γερμανούς το ΚΚΕ κι αφετέρου το "Πολυτεχνείο"...

  Το ΠΑΜΕ, το ΑΝΤΑΡΣΥΑ και διάφορες άλλες ομαδούλες προσπάθησαν σήμερα να αμαυρώσουν τις παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα διότι το λαμπρό ΟΧΙ στους Γερμανούς έγινε και λαμπρό ΟΧΙ στο σταλινοφασισμό!

  Όλοι μεθαύριο στις 17 Νοεμβρίου να ακυρώσουμε τον μέγα μύθο που συντηρούνε όλοι οι χαραμοφάηδες αποτυχημένοι...

  • Φανη avatar
   Φανη @ Βασίλης Γκιώνης 28/10/2012 19:46:29

   Μπραβο σου!!!!

   • Ποντομέδων avatar
    Ποντομέδων @ Φανη 29/10/2012 20:52:14

    Ένα μεγάλο μπράβο και από ' μένα αγαπητέ Βασίλη!
    Περιττόν να πω ότι για ' μένα δεν πρόκειται για τον παππού μου, αλλά για τον ίδιο τον πατέρα μου και την μάνα μου, όσον αφορά τις ανάλογες ιστορίες και εμπειρίες !

 31. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 28/10/2012 16:09:10

  Αφιερωμένο εξαιρετικά στον κ. Θεοδωρίδη.
  Σφαγή του Κατύν (Πολωνικά: zbrodnia katyńska), αρχές Απριλίου μέχρι τα τέλη Μαΐου του 1940, έξι μήνες πριν την επίθεση των Ιταλών φασιστών στην Ελλάδα:

  Το Σεπτέμβριο του 1939 (ένα χρόνο πριν την επίθεση των Ιταλών φασιστών στην Ελλάδα), υλοποιώντας το Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης (Μολότωφ - Ρίμπεντροππ) που είχαν υπογράψει μόλις τον προηγούμενο μήνα οι Σοβιετικοί με τους Ναζί, σχεδόν ταυτόχρονα εισέβαλαν και οι δύο στην Πολωνία.
  Την κατέλαβαν μετά από μάχες (η "διέλευση" δεν ήταν ανώδυνη) και μοίρασαν μεταξύ τους τη χώρα στα δύο, τη χώρισαν σε Δυτική και Ανατολική ζώνη. Ήταν ο τρίτος στην ιστορία διαμελισμός της Πολωνίας από κοινού από Ρωσικό και Γερμανικό στρατό.
  Μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας οι Σοβιετικοί παρέδωσαν στους Γερμανούς 43.000 Πολωνούς αξιωματικούς και στρατιώτες, γεννημένους στη Δυτική (Γερμανοκρατούμενη) Πολωνία, τους οποίους κρατούσαν αιχμάλωτους.
  Η απόφαση για την εκτέλεση των άλλων Πολωνών αιχμαλώτων πολέμου, των καταγόμενων από την Ανατολική (Σοβιετοκρατούμενη Πολωνία) λήφθηκε στις 5 Μαρτίου του 1940, όπως καταγράφεται σε έγγραφο του επικεφαλής της NKVD Λαβρέντι Μπέρια προς τον Στάλιν.
  Ο τρόπος εκτέλεσης τδεν τεκμηριώνεται από έγγραφα της NKVD, ωστόσο αποκαλύφθηκε από τον αυτόπτη μάρτυρα Ντμίτρι Τοκάρεφ, τον Μάρτιο του 1991. Οι αιχμάλωτοι χωρίζονταν σε ομάδες των 250 ατόμων και εκτελούνταν βράδυ. Όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα της NKVD, ο αριθμός των κρατουμένων που έφθασαν στο Χάρκοβο έφθασε τις 3.896. Οι εκτιμήσεις αυτές διαφέρουν από μεταγενέστερο έλεγχο Πολωνών ερευνητών, οι οποίοι κατέληξαν σε μικρότερο αριθμό, 3.739. Οι εκσκαφές εκ μέρους της Γερμανίας που έλαβαν χώρα το 1943 αποκάλυψαν πως περίπου το 20% των θυμάτων είχαν δεμένα πίσω τα χέρια, ενώ ορισμένοι από αυτούς, όσοι πιθανώς προέβαλαν μεγαλύτερη αντίσταση, είχαν επίσης στο στόμα τους ίχνη από πριονίδια. Το σκοινί ήταν περασμένο με τέτοιο τρόπο από το λαιμό των αιχμαλώτων, ώστε το τράβηγμά του να προκαλέσει και τον πνιγμό τους.
  Στη δίκη της Νυρεμβέργης το Κατύν αναφέρθηκε μόνο στο κατηγορητήριο. Αναφερόμενος αργότερα ο Ουίνστον Τσώρτσιλ έγραψε ότι οι νικήτριες δυνάμεις, τις οποίες αφορούσε η σφαγή του Κατύν, θεώρησαν ότι έπρεπε να αποφύγουν το θέμα και το Κατύν δεν εξετάστηκε ποτέ επιμελώς.
  Ενώ η Σοβιετική Ένωση αρνιόταν ανέκαθεν κάθε συσχέτιση με τις μαζικές αυτές εκτελέσεις, το 1990 ανακοίνωσε ότι πράγματι διαπράχθηκαν από τους ίδιους τους Σοβιετικούς και ομολόγησε την όλη προσπάθεια να αποσιωπηθεί η αλήθεια επί πενήντα χρόνια. Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, από τη Ρωσία πλέον, απέδειξαν ότι η ευθύνη βαρύνει εξ ολοκλήρου τη Σοβιετική πλευρά. Αντίγραφα από τα έγγραφα στα οποία στηρίζεται η νέα επίσημη εκδοχή, παρουσιάστηκαν επίσημα το 1992 από τον Ρώσο πρόεδρο Μπορίς Γέλτσιν στον Πολωνό ομόλογό του Λεχ Βαλέσα.
  Ο αριθμός των θυμάτων, κατά ρωσική δικαστική απόφαση του 2005, ανήλθε στους 1.803 εκτελεσθέντες, ενώ ο συνολικό αριθμός εκτιμάται γενικά στις 22.000, από τους οποίους οι 8.000 αξιωματικοί.
  Το 2010, η ρωσική Κάτω Βουλή (Δούμα) εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο επιρρίπτει την ευθύνη της διαταγής για τη σφαγή στο Κατύν, στον ίδιο τον Στάλιν και σε άλλους Ρώσους αξιωματούχους. Το ψήφισμα καταψηφίστηκε από την κομμουνιστική μειοψηφία.
  Ο κ. Θεοδωρίδης προφανώς δεν γνωρίζει όσα ομολογήθηκαν από την ίδια την Ρωσία αμέσως μετά το 1990. Πιθανότατα "διάβαζε" για τα Πανεπιστημιακά του εκείνη την εποχή και δεν είχε χρόνο να ενημερωθεί.

  • Karenin avatar
   Karenin @ Ο Θείος 28/10/2012 22:34:40

   Ψάξε μερικά χρόνια πριν ανάλογες εκτελέσεις απο Πολωνους σε ρώσους αξιωματικούς. Βέβαια δεν δικαιολογεί την θηριωδία των Σοβιετών.

 32. Στάθης avatar
  Στάθης 28/10/2012 16:33:46

  Μα απλά γιατί και αυτός έχει γαλουχηθεί με το μίσος προς τον Ελληνισμό που προκάλεσε η ήττα των πατεράδων του στον Γράμμο το 1949!

 33. aggelosview avatar
  aggelosview 28/10/2012 16:37:24

  Τα ίδια έγραφαν κι όταν έπαιρναν 4% και τα διάβαζαν μεταξύ τους. Δεν ασχολούμασταν μαζί τους. Τώρα επειδή πήραν 27% πρέπει να μάθουμε τον κάθε ηλίθιο που επειδή του γκρινιάζει ο πακιστανός γκόμενος, γράφει ό,τι του κατέβει. Έλεος, με τα μοσχάρια καθε πτέρυγας.

 34. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 28/10/2012 16:48:18

  Είδατε τελικά που Σύριζα είναι εξίσου άκρο με τη ΧΑ;
  Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το άκρο απειλεί να γίνει κυβέρνηση.
  Θα διακινδυνεύσω μία πρόβλεψη:
  Ας γίνει ο Σύριζα κυβέρνηση. Σε 2 χρόνια, αφού βέβαια θα έχει προλάβει να νομιμοποιήσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ταλιμπανοειδή, θα καταρρεύσει, αφού δεν θα υπάρχουν λεφτά ούτε για την πληρωμή των Δ.Υ. και κανείς δεν θα επενδύει φυσικά στην Ελλάδα με μία κυβέρνηση αριστεριστών (εδώ δεν επενδύουν τώρα...).
  Οπότε, θα καταρρεύσει μέσα σε τέτοιο πάταγο, που θα είναι δύσκολο πλέον για πολλά χρόνια να πεις ανοιχτά ότι είσαι αριστερός. Μέσα σε μία καταστροφή για τη χώρα, θα έχουμε ξεμπερδέψει και με αυτό το άθλιο μόρφωμα, που τρέφει την ανομία και καλλιεργεί τον μηδενισμό.
  Και μαζί με τους Συριζαίους, θα την πληρώσουν φυσικά τη νύφη (και δικαίως) και τα ταλιμπανοειδή τους...

 35. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 28/10/2012 16:53:17

  Το ωραίο είναι ότι ο "αντιεθνικιστής" Νάσος Θεοδωρίδης είναι με το μέρος των εθνικιστών της Φύρομ ή των Σκοπίων ή της ΠΓΔ της Μακεδονίας, όπως προτιμάτε.
  Οπως, ας πούμε, οι αντίχριστοι του Σύριζα και του Ανταρσύα υποστηρίζουν τους ταλιμπάν του Ισλάμ....
  Αρα, οι Συριζαίοι και οι λοιποί της γιάφκας τους δεν είναι ούτε αντιεθνικιστές, ούτε άθεοι:
  Είναι, απλούστατα, συμπλεγματικοί ανθέλληνες και αντίχριστοι. It's simple....

  • Karenin avatar
   Karenin @ ΒΙΣ 28/10/2012 22:37:51

   Τζάμπα χτυπιέσαι με τα υπόλοιπα, η αυγή εκ των πραγμάτων είναι έκθετη σήμερα.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Karenin 28/10/2012 23:04:26

    Δεν χτυπιέμαι τζάμπα, το μερικό (το σημερινό) είναι σύμπτωμα του όλου. Είναι το όλον που με ενδιαφέρει να αναδείξω.

 36. nikos17 avatar
  nikos17 28/10/2012 16:58:07

  Ο παππούς μου σκοτώθηκε στην μάχη της Κλεισούρας. Ο άλλος παππούς μου στάθηκε πιο τυχερός. Γνώρισε και την νίκη του Γράμμου. Οι αριστεροί αλλά και οι πρώην αριστεροί (!!!!) , παραμένουν βαθιά μεσα τους κομπλεξικοί συμμορίτες.

 37. nikos17 avatar
  nikos17 28/10/2012 17:14:42

  και μας πρήξανε με τις λέξεις...ΝΑΖΙΣΜΟΣ και ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Οι νεαροί στρατιώτες καθώς και οι εργαζόμενοι -εργαζόμενες στα εργοστασια και βασεις υποστήριξης στην Γερμανία και Ιταλία, ήταν μόνο φασίστες? Όχι ήταν κυρίως ΓΕΡΜΑΝΟΙ και ΙΤΑΛΟΙ και μάλιστα πλειοψηφία. Δεν με ενδιαφερει αν ήταν φασίστες ή ναζί. Γερμανοί έκαψαν τα Καλάβρυτα, Ιταλοί σκότωσαν στο Δομένικο και για να μην ξεχνιόμαστε δημοκρατες έσφαξαν στον Μελιγαλά.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ nikos17 28/10/2012 17:22:39

   ...και Έλληνες ναζιστές και φασίστες συνεργάτες, φόρεσαν την κουκούλα, κατέδωσαν, βασάνισαν, πρόδωσαν, βοήθησαν να καούν άνθρωποι σε φούρνο (στον Χορτιάτη)....
   Γερμανοί, Ιταλοί, Βούλγαροι, Έλληνες: Ναζιστές και φασίστες.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 28/10/2012 17:25:14

    Τουλάχιστον οι Γερμανοί ναζιστές πέρασαν Νυρεμβέργη, τους Ιταλούς συναδέλφους τους τους κρέμασαν ανάποδα οι Ιταλοί αντιστασιακοί...
    Οι "δικοί μας" δωσίλογοι και κουκουλοφόροι τιμωρήθηκαν άραγε;

    • nikos17 avatar
     nikos17 @ Ο Θείος 28/10/2012 17:37:10

     όχι, δεν τιμωρήθηκαν, μάλλον έγιναν πλούσιοι..........και τα παιδιά τους έγιναν κάποιοι μαουνιέρηδες και κάποιοι εφημεριδοπώλες.

    • Tassos avatar
     Tassos @ Ο Θείος 28/10/2012 18:12:08

     Στην Θεσνίκη πάντως εκτελέστηκαν πολλοί.

    • Φανη avatar
     Φανη @ Ο Θείος 28/10/2012 20:02:08

     Θειε οι "δικοι μας" τιμωρηθηκαν πιο σκληρα απ ολους και εξηγουμαι κι οποιος καταλαβει.
     Πριν 15 χρονια βρεθηκα σε μια συζητηση απ αυτες που σημαδευουν, αλησμονητη...
     Ενας ΑΛΗΘΙΝΟΣ ιερεας που τιμουσε το ρασο του μου ειπε οτι πολλες φορες του παρουσιαστηκαν για εξομολογηση ανθρωποι που ειχαν διαπραξει φρικαλεοτητες εκεινα τα χρονια και που καταφεραν να παραμεινουν στην Ελλαδα και να μην τιμωρηθουν επισημως.Ομως τους ΚΑΤΕΦΑΓΑΝ [κυριολεκτω] οι τυψεις και τα δραματα.Αλλοι παλεψαν με καρκινους, αλλοι γεννησαν παιδια με ανιατες ασθενειες, ολοι εφεραν πανω τους τα στιγματα του καθημαγμενου που μετα απο μια βασανισμενη ζωη ζητησαν τη λυτρωση στο πετραχειλι.....
     Τα θυμηθηκα αυτα οταν ειπες για τη δικη της Νυρεμβεργης, ετσι ειπε καποιος απ αυτους.
     -Καλυτερα να με ειχαν πιασει ναχα δικαστει παρα τετοια ζωη που περασα...
     "Φοβερον το εμπεσειν εις χειρας Θεου ζωντος"

    • Βασίλης Γκιώνης avatar
     Βασίλης Γκιώνης @ Ο Θείος 28/10/2012 20:20:36

     Οι συνεργάτες των Βούλγαρων κομιτατζήδων και των Αλβανών λιάπηδων τιμωρήθηκαν ποτέ για τις θηριωδίες που διέπραξαν στο όνομα του Στάλιν Την περίοδο 1944-1949;;;;

    • Ποντομέδων avatar
     Ποντομέδων @ Ο Θείος 29/10/2012 21:21:42

     Το ερώτημα είναι σεβαστέ Θείε, ποια είναι αυτή η ...."άοκνη" δύναμη, που σε κάνει κάθε φορά να ισοσταθμίζεις τα πράγματα, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι τα εγκλήματα ήταν δήθεν ισοβαρή εκατέρωθεν, ακυρώνοντας κατά τρόπο που μόνο εσύ μπορείς να ερμηνεύσεις, τα λόγια όσων εδώ μπροστά σου καταθέτουν τραγικά βιώματα συγγενών τους και προγόνων τους και δίνοντας, χωρίς να το καταλάβεις ( δήθεν) συχωροχάρτι στον ασεβή αρθρογράφο της Αυγής, που μόλις πριν λίγο τάχα αντέκρουσες! Σκέψου ότι μπορεί να είναι και ασέβεια.
     ΥΓ. Το δήθεν αφορά την φράση " χωρίς να το καταλάβεις".

 38. Economist avatar
  Economist 28/10/2012 17:31:16

  Οι άνθρωποι δείχνουν καθαρά ποιοι είναι. Γι’ αυτό πολλοί εχθροί της Ελλάδας επιθυμούσαν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
  Το κακό είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα του κόσμου που τους στηρίζει. Αυτό δείχνει πόσο έχουμε αποχαυνωθεί σαν λαός.

 39. Θησέας Τροιζήνιος avatar
  Θησέας Τροιζήνιος 28/10/2012 18:08:54

  Να που επί τέλους η αριστερά ομολογεί με επίσημο τρόπο αυτό που επί δεκαετίες κατήγγειλε ως ψέμμα. Δηλαδή ότι "Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΟΧΙ".
  Οσο πίστευαν ότι ο πατριωτισμός πουλάει μας κοπάναγαν συνεχώς ότι ο αντιφασίστας Λαός είπε το Οχι και ο Ιωάννης Μεταξάς σύρθηκε ακούσια σε πόλεμο κόντρα στους ομοϊδεάτες του.
  Τώρα που νομίζουν (τρομάρα τους) ότι η αποδόμηση της Ιστορίας είναι το πολιτικό προιόν του μέλλοντος,μαθαίνουμε επί τέλους την αλήθεια (έστω και διαστρεβλωμένη στην λογική της). Ο Μεταξας είπε ΟΧΙ (κακως-κάκιστα γι'αυτούς), και μάλιστα απ'ότι φαίνεται τον καταγγέλουν γι'αυτό.

 40. nik avatar
  nik 28/10/2012 18:21:18

  Ο θεοδωρίδης προσβάλλει και όσους πολέμησαν στα βουνα της Πίνδου και όσους έμειναν ανάπηροι από τα κρυπαγήματα. Προφανώς και ο ίδιος θα ανήκε στους λιποτάκτες άν ήταν στρατιώτης εκείνη την περίοδο. Εξάλλου το ΟΧΙ το ειπε ο "φασίστας" Μεταξάς και όχι οι σύντροφοί του της εποχής εκείνης. Αν στην κυβέρνηση του 1940 ήταν το ΚΚΕ, ο θεοδωρίδης σήμερα θα έγραφε για ήρωες. Είναι προφανές το γιατί ο ξύριζα δεν πρόκειται να κυβερνήσει ποτέ ακόμη και αν η Ελλάδα πτωχεύσει ΑΥΡΙΟ!

 41. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 28/10/2012 18:33:42

  Nάσος Θοδωρίδης Νο2:
  http://www.youtube.com/watch?v=plzzGuFJ6-Q

  Μηλιός( για να μην ξεχνιόμαστε):
  http://www.antinews.gr/2012/07/20/171580/

  Που είναι οι καπεταναίοι του αντιμνημονίου σχολιαστές να μας πουν τη γνώμη τους για τα καμάρια του ΣΥΡΙΖΑ; Μάλλον θα διαβάζουν Λαμπαβίτσα και Τσακαλώτο για το πως θα γίνει ο τετραγωνισμός του κύκλου=και ευρώ και καταγγελία της Δανειακής.

 42. camel avatar
  camel 28/10/2012 19:17:23

  Προφανως τα περισσοτερα απο αυτα που γραφει ο Θεοδωριδης ειναι ανιστοτητα και αηδιες. Το ΟΧΙ το ειπε ο Μεταξας τελεια και παυλα. Φασιστας ξεφασιστας η αληθεια ειναι μια. Απο εκει και περα οι χωροι δεν εκφραζονται απο τις αποψεις ενος ατομου αλλα απο την επισημη θεση ιδεολογικη ή κομματικη . Εξαλλου αν βαλουμε στο ελληνοπατριδομετρο δηλωσεις και αποψεις δεν θα αφησουμε κανενα κομμα. Να θυμισω Παγκαλο με αερα που δεν επαιρνε τις σημαιες στα Ιμια Μπακογιαννη και βλακα στο σχεδιο Αναν για την Κυπρο ΓεροΚαραμανλη για την Κυπρο που ηταν μακρια Μητσοτακη για ξεχασμενο ονομα και κυριωςτα ναι στο μνημονιο και στην μετατροπη του χρεους μας απο ιδιωτικο σε διακρατικο υπο βρεττανικο δικαιο που σε μερικα χρονια ισως μας οδηγησει σε εθνικο ακρωτηριασμο

 43. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 28/10/2012 19:26:33

  Και να ήταν ο μόνος.Η πνευματική σύφιλη κάνει θραύση..
  Οικολόγοι Πράσινοι:
  "Ειδικότερα για την 28η Οκτωβρίου, στη χώρα μας υφίσταται μια άλλη "πρωτοτυπία". Γιορτάζεται η εμπλοκή σ' έναν πόλεμο και όχι η λήξη του, όπως συμβαίνει σ' όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι πόλεμοι μόνο στα χαρτιά έχουν νικητές. Παντού μετριούνται πληγές, απώλειες, τραύματα και συνέπειες, που απασχολούν τις κοινωνίες πολλές δεκαετίες μετά. Και ο κάθε επόμενος πόλεμος είναι αναπόφευκτα πιο καταστροφικός και οδυνηρός από τον προηγούμενο.

  Ας μην ξεχνάμε επιπλέον, ότι την 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε το Μεταξικό "όχι", τη στιγμή που η ΧΑ επικαλείται το Μεταξικό καθεστώς για να καλύψει τους ναζιστικούς χαιρετισμούς της. Σαφώς σήμερα η γιορτή του "όχι" δίνει χώρο για ένα επικίνδυνο "ναι" στην προπαγάνδα της Χ.Α...
  Η Ζωή Βροντίση δήλωσε: "Να σταματήσει επιτέλους άμεσα ο παραλογισμός των παρελάσεων. Λέμε όχι στις εκδηλώσεις μιλιταριστικού χαρακτήρα και φασιστικού εκθειασμού, όχι στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, όχι στον χαιρετισμό διεφθαρμένων πολιτικών. Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουμε γιορτές ειρήνης που θα προβάλλουν τον πολιτισμό της χώρας μας και θα ενισχύουν το πνεύμα αλληλεγγύης και συντροφικότητας που όλοι αναζητάμε σήμερα."

  http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=3792:2012-10-26-09-24-12&catid=1:press-releases

 44. ιεραξ avatar
  ιεραξ 28/10/2012 19:42:30

  ΄΄επακολούθησαν διαδοχικές εκτελέσεις, κατά περίεργη ‘συγκυρία’ μόνο Μακεδόνων που μιλούσαν τη σλαβική γλώσσα και όλοι τους σχεδόν ήταν χαρακτηρισμένοι ‘βουλγαροκομμουνιστές’”.΄΄Νάτα τα φίδια.....απο τότε.
  To αυγό του φιδιού απο τότε επωάζονταν.
  Και ήταν, και είναι ΑΛΛΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ απο αυτό που μας σερβίρουν σήμερα.
  Ο Ελληνικός ΄΄εμφυλιος΄΄ξεκίνησε για την βίαιη κατάκτηση συνολικά της εξουσίας, απο τους αριστερούς αλλά κατέληξε απόπειρα απόσπασης της Ελληνικής Μακεδονίας απο τον εθνικό κορμό. Και οι σημερινοί φτιασιδωμένοι Πηλιογούσηδες που κρύβει η αριστερά στα σπλάχνα της ΙΔΙΑ ΦΙΔΙΑ είναι. Αμετανόητοι, ναφθαλινοειδείς συντηρητικοί σε στόχους του παρελθόντος, ρατσιστές και ξενόφοβοι σε ότι Ελληνικό. Το τέλος της μεταπολίτευσης θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει (μαζί με τους γνωστούς πρωταγωνιστές) ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΥΣ

 45. Γιαννης Κ avatar
  Γιαννης Κ 28/10/2012 20:25:37

  Μισος για την Ελλαδα, μισος για τη χριστιανικη θρησκεια , μισος για τους αγωνες Ητων Ελληνων τωρα! Φανταστητε τι ειδους αριστερη χουντα θα μας επιβαλουν αμα επικρατησουν στις επομενες εκλογες.
  Η Βορεια Κορεα θα φανταζει δημοκρατικο κρατος μπροστα μας!

 46. Ποντομέδων avatar
  Ποντομέδων 28/10/2012 20:28:15

  Διερωτώμαι πόσο ηδονικά τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση αυτός ο Θεοδωρίδης, βλέποντας να ασχολούνται τόσο πολλοί Έλληνες με την διαστροφή ενός μισέλληνα !!!!!!!!!!!!!!!

 47. εξωκοινοβουλευτικη αριστερα avatar
  εξωκοινοβουλευτικη αριστερα 28/10/2012 20:33:14

  Φιλτατοι, συνελληνες απ'ο,τι διαβαζω, οι περισσοτεροι θα θελατε να τεμαχιζατε το συγκεκριμενο ημιμαθη αρθρογραφο.Ειναι ολοφανερο οτι αρθρογραφει αυτοβουλως και οτι αν εχεις 2 δραμια μυαλο θα καταλαβαινες οτι δεν εχει την ιδεολογικοπολιτικη καλυψη του Τσιπρα ή του ΣΥΡΙΖΑ.Φυσικα γραφει "ελευθερα" στην Αυγη για λογους καθαρα εσωκομματικους του πανεξυπνου πολιτικαντη Αλεξη. Τωρα εσεις οι υπολοιποι που θιχτηκε το φιλοτιμο σας, περιμενετε να ψηφιστουν τα επομενα μετρα και θα τρωτε φιλοτιμο για να χορτασουν τα παιδια σας. Η Ιστορια εχει καταγραφει και δεν εχει αναγκη κανεναν σας να την υπερασπιστει..Οι μνημες των χιλιαδων Ελληνων φανταρων και των θυματων του Φασισμου και των Γερμανοτσολιαδων , ειναι τοσο βαθια χαραγμενες σ'αυτον τον τοπο , που δε μπορουν να τις σβησουν ουτε Νασοι,ουτε Μιχαλολιακοι,ουτε ξεπουλημενοι υπαλληλισκοι σαν τους ΣαμαροΒενιζελοΚουβεληδες.
  Υ.γ. Για να μη βιαστουν ορισμενοι, προερχομαι απο οικογενεια με παππουδες πολεμιστες στην Πινδο και οι 2 και μαλιστα αντιθετοι ιδεολογικα.Επισης ο γραφων υπηρετησε στις Ειδικες Δυναμεις. Επισης κοντινοι συγγενεις ηταν με το χουντικο Παπαδοπουλο στην Αμερικη το '56..Ετσι για να προσεξουν τις απαντησεις τους..

 48. Μπάμπης Ηλιάκης avatar
  Μπάμπης Ηλιάκης 28/10/2012 20:35:56

  Αξίζει να αναζητήστε στο διαδίκτυο διάφορα άρθρα που έχει δημοσιεύει κατά καιρούς ο συγκεκριμένος κύριος. Ούτε ο ίδιος ο Νταβούτουγλου δεν θα τολμούσε να τα γράψει. Η δε Ρεπούση μπροστά του φαίνεται σκληρή εθνικίστρια.

 49. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 28/10/2012 20:40:44

  Tο αντεθνικο ακροαριστερο κομμα της Συριζας και ο θλιβερος παληατσος αρχηγος του που μιμειται (πολυ γελιο λεμε) τον διαβοητο ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ καλει τους τραμπουκους του να 'παρελασουν' την 28 Οκτωβριου μην αντεχοντας προφανως να γιορτασει την εθνικη επετειο που η αθλια αριστερα δεν γιορταζει απλα γιατι δεν πολεμησε τοτε...

  Ειδε οτι δεν πιανει πανω απο 3-4,000 κοσμο στις διαδηλωσεις που διοργανωνει στην Αθηνα και θελει να εκμεταλλευτει την αυθορμητη λαικη παρουσια των Ελληνων στις παρελασεις .. αλλα δεν θα του περασει, τετοιου ειδους φασιστομουτρα εχουμε ξαναδει και ο ελληνικος λαος ΠΑΝΤΑ τα εφτυνε στην μουρη.. ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, γιατι την Κυριακη εχουμε εθνικη επετειο και τιμουμε αυτους που θυσιαστηκαν για να λενε λαλακιες οι διαφοροι τσιπρες σημερα...

  Αν θελει ακροαριστερες παρελασεις αντεθνικων στοιχειων ας τις κανει στις 29 Οκτωβριου η στις 30 αλλα τολμαει ? ρεζιλι θα γινει απο τον 'κοσμο' που θα μαζεψει..

 50. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 28/10/2012 20:44:02

  http://www.youtube.com/watch?v=E2B-AvzAkOk&feature=related

 51. εξωκοινοβουλευτικη αριστερα avatar
  εξωκοινοβουλευτικη αριστερα 28/10/2012 20:51:09

  Επισης , επειδη διαβαζω αρκετα σχολια εμετικα να ειναι ετοιμοι για ενα νεο εμφυλιο, θα παρακαλεσω πραγματικα εκ βαθους καρδιας να λογικευτουμε εστω την υστατη ωρα.. Ρωτηστε, διαβαστε ιστορικους και απο τις 2 πλευρες, θα δειτε ποσο φρικαλεος ειναι ο εμφυλιος πολεμος.Δεν αντεχει ο λαος μας σημερα εναν τετοιο πολεμο, θα μας εξαφανισει σαν εθνος.. Και μη νομιζετε οτι η εμφυλιοπολεμικη τακτικη των ναζι της Χ.Α. δε θα καταληξει σε αιματοκυλισμα..Η βια γεννα βια...
  Υ.γ. Και μιση κουβεντα για το αποτελεσμα του τοτε εμφυλιου : Νικητες ηταν ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ, ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ και ΚΑΝΕΙΣ αλλος..Ηττημενοι ηταν ΟΛΟΙ οι Ελληνες και τα αποτελεσματα ακομα τα πληρωνουμε. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα και σε οποιον αρεσει.

 52. Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
  Κ.Σ.Μαυρόπουλος 28/10/2012 20:59:05

  Ξερνοβολήματα αρρωστημένου εγκέφαλου.

  Ας το έχουμε κατά νου.

 53. Καλλιπολίτης avatar
  Καλλιπολίτης 28/10/2012 21:06:19

  Συριζακια και Κομμουνάκια ερχόμαστε...οι Εθνικιστές θα είναι εκατομμύρια και η γη θα τρέμει...Αντε ντροπή σας δηλ εσείς στην εφημερίδα Αυγή οι παππούδες σας πως πολεμούσαν;;

 54. Καλλιπολίτης avatar
  Καλλιπολίτης 28/10/2012 21:33:44

  Καλά το κατάλαβα...

 55. Καλλιπολίτης avatar
  Καλλιπολίτης 28/10/2012 21:36:30

  Αγαπητέ Φάκτωρ, οι αντίθετες ή και κυρίως οι αντίπαλες απόψεις ανεβάζουν την αξία του Site. Το μόνιμο λιβανιστήρι είναι για τους χαζούς και το απαξιώνουν...

 56. Karenin avatar
  Karenin 28/10/2012 22:30:11

  Στην συγκεκριμένη περίπτωση η συντακτική ομάδα της αυγής είναι για τα πανηγύρια. Η θεώρηση του πολέμου απο τον Θεοδωρίδη αν ενδιαφέρει κάποιους απο τους αναγνώστες της εφημερίδας θα μπορουσε να γινει σε νεκρο άλλο χρόνο.
  Σε κάθε περίπτωση, δείχνει επιπολαιότητα και είναι σοβαρό ατόπημα.

 57. ΘΑΝΟΣ avatar
  ΘΑΝΟΣ 28/10/2012 22:40:23

  θα συμφωνούσα πλήρως με τον γράφοντα αν ήταν βετεράνος αξιωματικός του Ιταλικού στρατού στο Αλβανικό μέτωπο η ακόμα και μέλος της φασιστικής προπαγάνδας του Μουσολίνι !!!!

 58. Dyer avatar
  Dyer 29/10/2012 00:13:00

  Δεν νομίζω ότι το θέμα τις κοινωνικής διαστρωμάτωσης του στρατού, που αναφέρει το άρθρο, να είναι η αιτία των κακών σχολιασμών. Έχουμε τόσους υπερασπιστές της αριστοκρατίας του μεσοπολέμου;
  Προφανώς η «διέλευση» υπονοούσε κατάληψη, η διπλωματία πάντα έτσι εκφραζόταν. Από εκεί και πέρα δεν καταλαβαίνω το σχόλιό σου Φάνη. Που αναφέρεται το άρθρο ή το σχόλιό μου σ’ αυτά που γράφεις.
  Στο ουσιαστικό όμως ερώτημα για το πόσο ανταμείφθηκε η Ελλάδα για το αίμα που έχυσε δεν έχω απάντηση. Ούτε τη Β. Ήπειρο δεν μας παραχώρησαν οι σύμμαχοι.

 59. Karekla avatar
  Karekla 29/10/2012 00:19:32

  Πολυ αισιοδοξο...
  Οταν ο Τσιπρας αναλαβει πρωθυπουργος θα μας γεμισει στα "παρελαβαμε καμμενη γη" και στα "οι προκατοχοι κατεστρεψαν τα παντα". Γι'αυτο και απεφυγε να παρει την εξουσια τωρα (η πατατα ζεματουσε).
  Τα ταλιμπανοειδη ειναι και δυναμει στρατος... Δες ποσες αναρτησεις υπαρχουν για προσκληση σε ενοπλο αγωνα, κυριως απο αναρχο-αυτονομο-ταλιμπαν.
  Με αλλα λογια: Μια προβοκατσια απο "φασιστες", ταραχες ΚΑΙ απο πολιτες (λογω της συσσωρευμενης οργης-απελπισιας) και ο εμφυλιος ειναι μια "προοπτικη".
  (Μακαρι να αποδειχτει οτι ειμαι για ψυχιατρειο)

 60. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 29/10/2012 00:46:07

  Θανο, κατι αναλογο ειναι τα περισσοτερα μπουμπουκια του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚ(?)Μ..

 61. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 29/10/2012 01:01:58

  Από το 1974 και εδώ, και ειδικά από το 1981, ανεχόμαστε την αριστερή βία. Και τα τελευταία χρόνια ανεχόμαστε την υπόθαλψη λαθρομεταναστών, ακόμα και πρεζέμπορων, από την Αριστερά.
  Απεύχομαι ειλικρινά να υπάρξει εμφύλιος. Αλλά αν υπάρξει, θα υπάρξει γιατί εσείς πρώτοι θα το έχετε θελήσει. Και αν έχετε μαζί σας και τους λαθροταλιμπάν, δεν θα λέγεται καν εμφύλιος....
  Υ.Γ. 1946-1949 δεν υπήρξε κανείς εμφύλιος πόλεμος. Η νόμιμη ελληνική κυβέρνηση πολεμούσε εναντίον ορισμένων σταλινικών, στην πλειονότητα σλαβόφωνων, που είχαν φτιάξει αποσχιστικό κίνημα.

 62. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 29/10/2012 01:03:58

  Nάσου Θοδωρίδη, ανθολόγηση. Η πλάκα είναι πως τώρα κάποιοι τον μαθαίνουν και η ακόμη μεγαλύτερη πως μερικοί όπως ο Κουρουπλής ελπίζουν πως θα διαγραφεί...! Αμ το μαγαζί είναι του Θοδωρίδη και του Μηλιού , Κουρουπλή μου, οι πασόκοι είστε σώγαμπροι εκεί. Θα πιείτε το ανθελληνικό δηλητήριο των Μηλιών και των Θοδωρίδηδων μέχρι τέλους ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, για να μάθετε να κοροιδεύετε με μονομερείς καταγγελίες και άλλα παραμύθια.

  1. Να αφοπλιστεί μονομερώς η Ελλάδα, Αυγή 5/8/2009
  "Είναι κρίμα που τις τελευταίες δεκαετίες έχει ξεχαστεί ένα πάγιο και βασικό σύνθημα του παγκόσμιου ειρηνιστικού κινήματος: ο Μονομερής Αφοπλισμός. Τα κινήματα ειρήνης δεν ξεπήδησαν ξεκομμένα από τα μεγάλα ιδεολογικά και πολιτικά ...
  Όταν η αριστερά αντιστέκεται σε καταπιεστές, δεν το κάνει για «εθνικούς λόγους», αλλά για βαθύτατα πολιτικούς / ιδεολογικούς λόγους. Οι Έλληνες δεν είχαν να χωρίσουν τίποτε με τους Γερμανούς εργαζόμενους, όπως βροντοφώναζε (για τους Ιταλούς) ο ηρωικός Πουλιόπουλος τη στιγμή της βάρβαρης εκτέλεσης του. Ο αγώνας ήταν κατά του ναζισμού. Οι Γερμανοί δεν ήταν όλοι ναζί. Περίπου 40.000 Γερμανοί αντιρρησίες συνείδησης εκτελέστηκαν από το Χίτλερ.
  Ο ισχυρισμός ότι η Τουρκία σχεδιάζει να «κατακτήσει» στρατιωτικά την Ελλάδα είναι πολιτικά γελοίος, διότι τέτοιου τύπου μείζονες αναταράξεις και ανακατατάξεις ανήκουν ιστορικά σε άλλους αιώνες και δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τη σημερινή γεωπολιτική πραγματικότητα, την αλληλοσύνδεση των οικονομιών, κ.λπ. Οι λαοί σήμερα υποφέρουν από ταξικούς ζυγούς. Ο Έλληνας εφοπλιστής δεν είναι καθόλου καλύτερος ή δημοκρατικότερος έναντι του Έλληνα ναυτεργάτη από ό,τι θα ήταν π.χ. ένας Τούρκος που θα τον αντικαθιστούσε..." ( σημ. : αυτοί είστε Αλέξη Τσίπρα...)

  2. Η «ανοικτη ιθαγενεια» ως καταλυτης υπερβασης της «εθνικης ταυτοτητας» (ΕΝΘΕΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ, 24.1.2010)
  " Θέματα όπως η διασύνδεση χαμηλής γεννητικότητας και κοινωνικής ασφάλισης, η αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας που απειλούν δημοκρατικές κατακτήσεις των ευρωπαϊκών κοινωνιών, καθώς επίσης και η επαναδιατύπωση της έννοιας της «εθνικής ταυτότητας» προς μια κατεύθυνση μετεξέλιξης και υπέρβασης της, θα έπρεπε να αποτελούν αυτή τη στιγμή τους κεντρικούς άξονες πραγμάτευσης του μεταναστευτικού φαινομένου στον πολιτικό διάλογο, αντί να ακούγονται επικίνδυνες γραφικές κραυγές για «λαϊκά δημοψηφίσματα. (σημ. : μαζί με το κίβδηλο αντιμνημόνιο , δώρο και η "υπέρβαση" της εθνικής ταυτότητας)

  3. Η χαμένη ευκαιρία της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα , Αυγή 21/5/2010
  "Με την επίσκεψη Ερντογάν χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία να υπάρξει ριζικός αναπροσανατολισμός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις διαμέσου μιας ραγδαίας και δραστικής μείωσης των εξοπλισμών, καθώς και διαμέσου της παραπομπής όλων ανεξαιρέτως των εκκρεμοτήτων στο Δικαστήριο της Χάγης. Φαίνεται ότι καμιά από τις δύο χώρες δεν είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει τα «δίκαια εθνικά της συμφέροντα», δηλαδή τα συμφέροντα των δικών της καπιταλιστών.
  Όμως οι γενναίες αποφάσεις υπέρ της ειρήνης δεν χρειάζονται την έγκριση Ερντογάν. Θα έπρεπε να ήταν μονομερείς. Σε αντίθεση με την κυρίαρχη θεώρηση που λέει ότι μόνο η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ότι τάχα η Ελλάδα προωθεί τις αρχές της καλής γειτονίας, υποστηρίζω ότι μια γνήσια φιλειρηνική προσέγγιση δεν έχει κανένα λόγο να συναινέσει π.χ. στην επίσημη θέση περί οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας, διότι σε αυτή την περίπτωση το Αιγαίο μετατρέπεται σε «ελληνική λίμνη», με την Ελλάδα να ελέγχει το 97% της υφαλοκρηπίδας όταν η Τουρκία έχει χιλιάδες μίλια ακτής στο Αιγαίο!
  Ας μην ξεχνάμε ότι την κρίση στα Ίμια την προκάλεσε η προσπάθεια του ελληνικού Πενταγώνου να δημιουργήσει «υποδομή» σε βραχονησίδες του Αιγαίου και να τις παρουσιάσει ως «κατοικήσιμες»(!!) , δηλαδή με υφαλοκρηπίδα!Μάλιστα, στο πεδίο της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου φανερώνεται η πλήρης αντίφαση ακόμη και της «παραδοσιακής πατριωτικής αριστερής προσέγγισης». Ενώ δηλαδή ορθώς επικρίνεται πάντοτε η αποστολή Ελλήνων στρατιωτών (ακόμη και σε βοηθητικές θέσεις) σε ξένες χώρες (π.χ. Αφγανιστάν), είναι εξοργιστικό να αποσιωπάται ότι η Ελλάδα στην περίπτωση της Χίου, της Λέσβου, της Σάμου, της Ικαρίας, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης, στρατιωτικοποίησε τα νησιά γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα, όπου στην παραχώρησή τους στην Ελλάδα από την Ιταλία οριζόταν η αποστρατιωτικοποίηση τους." (σημ. : ύπερ της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου οι λεβέντες, μπράβο Τσίπρα πες μας για τους μερκελιστές τώρα στα κορόιδα, ενώ η κομματική σου εφημερίδα φιλοξενεί τέτοιες θέσεις. )

  • arcane avatar
   arcane @ Kώστας ΜΠ 29/10/2012 01:32:14

   Αυτή τη φορά ο Θοδωρίδης υποστηρίζει ουσιαστικά την πολιτική της δωσίλογης κυβέρνησης Τσολάκογλου. Αυτό τουλάχιστον είναι γιά την κάθε είδους αριστερά στην Ελλάδα ιεροσυλία. Η μη διαγραφή του και η συνέχιση της αρθρογραφίας του στην Αυγή θα ήταν σκάνδαλο με τα ίδια τα μέτρα της αριστεράς.

   • Kώστας ΜΠ avatar
    Kώστας ΜΠ @ arcane 29/10/2012 01:48:45

    Αrcane,
    δεν είμαστε μουρλοί να αμφισβητούμε τον πατριωτισμό των συνελλήνων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ , όπως δεν επιτρέπουμε να αμφισβητείτε εσείς τον δικό μας στο θέμα της οικονομικής κρίσης.
    Αλλά στο συγκεκριμένο κάνεις, αν μου επιτρέπεις wishful thinking: θα ήθελες να διαγραφεί. Αλλά δεν θα διαγραφεί γιατί το ρεύμα του είναι το πλειοψηφικό απόδειξη πως τα άρθρα του φιλοξενούνται πάντα στην κομματική εφημερίδα.
    υγ: παραπάνω έχω απαντήσει σε σχόλιο σου, δίνοντας παραπομπή σε άρθρα της Αυγής για "συνεκμεταλευση του Αιγαίου", για "σφαγέα Κολοκοτρώνη" κλπ. Λόγω των links θέλει moderation και ίσως εμφανιστούν αύριο. Κάνε ένα κόπο να τα δεις και θα καταλάβεις. Τουλάχιστον να ξέρετε που έχετε μπλέξει.

    • arcane avatar
     arcane @ Kώστας ΜΠ 29/10/2012 12:12:37

     Είδα τις παραπομπές, αν και διαφωνώ με τον Θεοδωρίδη και γιά τα δύο θέματα, επιμένω ότι ειδικά αυτή τη φορά ξεπέρασε τα όρια της αριστεράς με τρόπο που δεν επιδέχεται καμμία ποικιλία ερμηνειών.
     Οσο γιά το ποιό ρεύμα είναι πλειοψηφικό στον ΣΥΡΙΖΑ, να υπενθυμίσω ότι μέχρι που εμφανίστηκε το σχέδιο Ανάν στον Συνασπισμό πλειοψηφούσαν οι αντιεθνικηστές του παλιού εσωτερικού, που είχαν στηρίξει τότε το σχέδιο Ανάν. Αμέσως μετά από εκείνο το αίσχος ο μεν Συνασπισμός έπεσε εκλογικά η δε ηγετική ομάδα έχασε στο συνέδριο τον έλεγχο του κόμματος, που πέρασε στους αντιπάλους του σχεδίου Ανάν. Από τους αντιπάλους τότε του σχεδίου Ανάν ήταν και ο Αλαβάνος και ο Τσίπρας. Οι περισότεροι από τους τότε υποστηρικτές του σχεδίου Ανάν βρίσκονται σήμερα στη ΔΗΜΑΡ (Μπίστης, Χατζησωκράτης, Ρεπούση και άλλοι).

     • Kώστας ΜΠ avatar
      Kώστας ΜΠ @ arcane 29/10/2012 20:23:17

      Arcane: "Η μη διαγραφή του και η συνέχιση της αρθρογραφίας του στην Αυγή θα ήταν σκάνδαλο με τα ίδια τα μέτρα της αριστεράς."

      Αχ, φίλε Αrcane. Χθες σου έγραφα: "Αλλά δεν θα διαγραφεί γιατί το ρεύμα του είναι το πλειοψηφικό απόδειξη πως τα άρθρα του φιλοξενούνται πάντα στην κομματική εφημερίδα"

      Μου έλεγες δεν είναι πλειοψηφικός και η μη διαγραφή του θα αποτελέσει σκάνδαλο. Μάλιστα...
      Σήμερα ήρθε η απάντηση. Δες την , για να ξέρεις , όπως είπα, με ποιούς έχετε μπλέξει. Μαζί με τον εμπαιγμό της μονομερούς καταγγελίας παίρνετε δώρο και τον ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ στο ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Θοδωρίδη. Η εσχάτη πλάνη που λένε...:

      "Δυσάρεστη έκπληξη σε όσες και όσους ανήκουμε στη Ριζοσπαστική Αριστερά προκάλεσε η δημόσια προτροπή του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, να διαγραφεί ο σ. Νάσος Θεοδωρίδης για συγκεκριμένες απόψεις που εκφράζει χρόνια τώρα στο πλαίσιο του ΣΥΝ.

      Η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση παρότι δεν συμφωνεί με τις απόψεις του σ. Νάσου, ανησυχεί ιδιαίτερα για την απαίτηση διαγραφής του άρτι αφιχθέντος στον ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή. Προφανώς αγνοεί ότι οι διαγραφές ως μέθοδοι εξαφάνισης των διαφορετικών απόψεων είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των Αριστερών. Στο ΠΑΣΟΚ όπως ξέρει κι ο ίδιος ευδοκιμούσαν...

      Η πολυτασική κουλτούρα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απαίτηση διαγραφής που διατύπωσε δημόσια ο νεόκοπος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Καλό είναι να γνωρίζει ότι η θέση του δεν του δίνει επιπλέον προνόμια σε σχέση με τα απλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ"

      Καλό πολιτικό ταξείδι με συνταξιδιώτη το Νάσο Θοδωρίδη...

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ arcane 29/10/2012 20:35:52

      Η γνωστή "εθνικο"σταλινική απάνηση: "Και σείς δέρνετε τους μαύρους"...
      Για τους αναρχοσταλινιστές που έχει μαζέψει ο ΣΥΡΙΖΑ, φταίνε οι "εσωτερικοί", η Ρεπούση και ο Χατζησωκράτης !
      Ίσως και ο ....Κληρίδης με τον Κυπριακό Συναγερμό !
      Άν πάλι επιμένετε αγαπητοί, πάρτε μέσα όλο το Ανδρεικό ΠΑΣΟΚ, φέρτε πίσω τον Αλαβάνο. Και τη δραχμή του.

 63. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 29/10/2012 01:20:55

  Είναι από ετών μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα του Συνασπισμού.
  Η κομματική εφημερίδα( Αυγή) φιλοξενεί τα άρθρα του.
  Μαζί με τον Μηλιό έγραψαν για τον "ελληνικό εθνικισμό" που φταίει για την Κύπρο , για να τους αποδοκιμάσουν ΚΑΙ οι Κύπριοι.
  Δεν είναι μειοψηφικός. Αυτός , ο "να το ρισκάρουμε" Μπαλάφας, ο Μηλιός κλπ είναι οι διαχρονικοί εκφραστές, η πλειοψηφούσα αντίληψη, και απλά το αντιμνημόνιο τούς επιτρέπει να μασκαρεύονται σε όσους του 27% δεν τους ξέρουν. Το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ υπάρχει στο διαδίκτυο. Εκεί διαβάζεις για "έγγραφα σε όλους" , για "να έρθουν και οι οικογένειες των μεταναστών" , για ΑΟΖ μόνο μετά από διμερή διάλογο με την Τουρκία κλπ.

 64. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 29/10/2012 01:29:49

  Φίλε Φιρίκι,
  εδώ για να τον μάθεις:
  http://kokkinoprasinodiktyo.wordpress.com/category/%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%82/

 65. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 29/10/2012 01:39:55

  Καλά, καλά.
  Ρίξε μια ματιά στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ:

  1. Η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου ως η μόνη θετική προοπτική για την Ειρήνη
  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=634110

  2. Η ανάγνωση του '21 δίχως εθνικιστικούς παραμορφωτικούς φακούς
  "Σε αντίθεση με τον κυρίαρχο εθνικιστικό μύθο, που θέλει γενικώς τους “Έλληνες” να ξεσηκώνονται κατά των «Τούρκων» συλλήβδην, και που δυστυχώς διαιωνίζεται στα σχολεία αναπαράγοντας μια δηλητηριώδη κουλτούρα για τη συνύπαρξη των δύο λαών, χρέος κάθε ανθρώπου που επιθυμεί τη χειραφέτηση και την ελευθερία είναι να ερμηνεύει ορθά τα γεγονότα, δηλαδή ενταγμένα μέσα στο σωστό ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο. Έτσι, αν αποτινάξουμε από το μυαλό μας τη σκουριά της εθνικιστικής ανάγνωσης της Ιστορίας, που μάλιστα φτάνει μέχρι το σημείο να αποκρύπτει ακόμη και σήμερα το όνειδος ενός επονείδιστου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι ορδές του Κολοκοτρώνη, δηλ. τη «σφαγή της Τριπολιτσάς"
  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=532330

  • ανάκτορο avatar
   ανάκτορο @ Kώστας ΜΠ 29/10/2012 20:17:30

   Aγαπητέ Κώστα ΚΠ,
   Επειδή εγώ τυχαίνει να είμαι απ' τους παληούς που φάγαμε με το κουτάλι τις θεωρίες των κοινωνικών μετασχηματισμών γενικώς, θα 'θελα να επισημάνω για να μαθαίνουν και οι νεώτεροι κι απ' τις δύο πλευρές οτι καλός είναι ο Διεθνισμός . Τον κήρυξε πρώτος σε παγκόσμια κλιμακα ο Ιησούς Χριστός. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΡΟΣ. Ποιός αμφισβητεί οτι είναι καλό να σε αγαπάνε όλοι οι άνθρωποι και να σου ανοίγουν την πόρτα τους χωρίς ενδοιασμό? Ομως η χοντρή ΒΛΑΚΕΙΑ των ανθρώπων και απο τη Δεξια και απο την Αριστερά, είναι οτι για να έχει βάση αυτή η θεωρία ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ είναι να την έχει ενστερνιστεί βαθέως η άλλη πλευρα΄. Αν έστω και ένα κράτος δεν αποδεχτεί τον Διεθνισμό, η ωραία θεωρία καταρρέει σαν φούσκα. Το κράτος αυτό θα γίνει ο Χίτλερ της ανθρωπότητας .
   Αν πχ. οι Τούρκοι ξυπνήσουν ένα πρωί και μας πούν Καρντάσια Ελληνες διαλύσαμε το στρατό μας , σας παραδίνουμε τα κλειδιά απ' όλες τις βάσεις μας, καταργήσαμε τα σύνορά μας μπείτε ελεύθερα όπου θέλετε ακόμα και στα σπίτια μας, σας εμπιστευόμαστε απόλυτα, φάτε ό,τι βρείτε στο ψυγείο μας , πάρτε ρουχα απ' τη ντουλάπα μας κοιμηθείτε στο κρεββάτι μας , κυβερνήστε το κράτος μας αν θέλετε και αν θέλετε αφήνετε κι εμάς να σας επισκεφτούμε. Τί θα τους λέγαμε τότε? Οτι εμείς είμαστε περήφανοι Ελληνες και δεν καταδεχόμαστε να ρθούμε σε σας ούτε θέλουμε να σας βλέπουμε? Μπορεί να σας φαίνεται αστείο, αυτός όμως είναι ο Διεθνισμός. Μόνο σε μια φανταστική κοινωνία όπου θα τον αποδέχονταν ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ θα μπορούσε να υπάρξει. Αρα μόνο σαν παραμύθι μπορούμε να αναφερόμαστε σ' αυτόν και δεν πιστεύω οτι μόλις γίνει Πρωθυπουργός ο Τσίπρας, αυτός, ή οι αριστερές του συνιστώσες, θα σπεύσουν να τον εφαρμόσουν μονομερώς ανοίγοντας τις πόρτες και τα παράθυρα να μπεί η αγάπη των συνανθρώπων μας...Αλλωστε ο Τσίπρας το ξεκαθάρισε και προεκλογικά: " Αλλο τα όνειρα για μια καλύτερη κοινωνία που δεν θα πραγματοποιηθούν όσο ζούμε αλλά ίσως σε 500 χρόνια, και αλλο η πολιτική που πρέπει να εφαρμόσουμε σήμερα"...
   Eπομένως μην το κουράζετε το θέμα για τις ιδανικές πολιτείες που και οι Δεξιοί και οι Αριστεροί ονειρεύονται και ποτέ δε θα δουν να πραγματοποιούνται. Η Ιδανικώτερη όλων των πολιτειών άλλωστε είναι αναμφισβήτητα για όλους όσοι ασχολούνται με το θέμα η πολιτεία του Πλάτωνα όπου οι πολιτικοί φιλοσοφούν και οι φιλόσοφοι κυβερνούν. Ολες οι άλλες δεξιές κεντρώες και αριστερές κοινωνικές θεωρίες εκεί καταλήγουν, στον Πλάτωνα. Οπως και η σημερινή επιστήμη άλλωστε.
   Μεγάλη σχολή αυτοί οι Πυθαγόριοι αδέλφια. Αξεπέραστη στους αιώνες...

   • Kώστας ΜΠ avatar
    Kώστας ΜΠ @ ανάκτορο 29/10/2012 20:56:59

    Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα γράφετε, αλλά τη συνάφεια δεν βλέπω.
    Εδώ έχουμε τα εξής.
    Αν διαβάσατε τα άρθρα ο εν λόγω χυδαίος υβριστής Θοδωρίδης αποκαλεί τον Θόδωρο Κολοκοτρώνη σφαγέα και επικεφαλή ορδών. Στο ίδιο κατάπτυστο και εμετικό άρθρο του γράφει:
    -"Συνεπώς ο ανικανοποίητος πόθος όλων των υπηκόων για εξέγερση και ριζική αλλαγή του ημιφεουδαρχικού συστήματος δεν στόχευε στην αντικατάσταση της ηγεσίας μιας χώρας από μια άλλη που θα προέρχεται από άτομα της «εθνικής ομάδας» των εξεγερμένων"

    Σε άλλο άρθρο του, όπου προτείνει τον μονομερή αφοπλισμό, γράφει τις εξής χυδαιότητες:
    " ισχυρισμός ότι η Τουρκία σχεδιάζει να «κατακτήσει» στρατιωτικά την Ελλάδα είναι πολιτικά γελοίος, διότι τέτοιου τύπου μείζονες αναταράξεις και ανακατατάξεις ανήκουν ιστορικά σε άλλους αιώνες και δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τη σημερινή γεωπολιτική πραγματικότητα, την αλληλοσύνδεση των οικονομιών, κ.λπ. Οι λαοί σήμερα υποφέρουν από ταξικούς ζυγούς. Ο Έλληνας εφοπλιστής δεν είναι καθόλου καλύτερος ή δημοκρατικότερος έναντι του Έλληνα ναυτεργάτη από ό,τι θα ήταν π.χ. ένας Τούρκος που θα τον αντικαθιστούσε"

    Κατά συνέπεια το θέμα κατά τη γνώμη μου είναι ο συγχρωτισμός του Τσίπρα, μια που τον αναφέρατε εσείς, με τέτοια φρούτα. Και η παντελής αδυναμία του να τα καταδικάσει. Σε μας βέβαια δεν κάνει καμία εντύπωση. Ξέρουμε πως η φωλιά του μηδενιστικού βούρκου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενοχλεί τους τίμιους οπαδούς του, το ξέρω, που έχουν τυφλωθεί από τα αισχρά ψέμματα περί "μονομερούς καταγγελίας" και παραβλέπουν τα αίσχη του Θοδωρίδη, του "θα το ρισκάρουμε" Μπαλάφα, των θέσων για "έγγραφα σε όλους"/"να φέρουμε και τις οικογένεειες των παρανόμων μεταναστών", αλλά δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τα παραβλέπουμε και οι υπόλοιποι.
    Και αφού είστε παλιός όπως λέτε, θα ξέρετε πως ΔΕΝ γίνεται να είσαι γνήσιος διεθνιστής αν δεν είσαι πατριώτης.
    Και σας ρωτώ:
    1. Ο Νάσος Θοδωρίδης είναι πατριώτης;
    2. Αν δεν είναι, γιατί δεν τον διαγράφει ο πολύς Τσίπρας;

 66. Μαθηματικός avatar
  Μαθηματικός 29/10/2012 02:22:09

  Απλά γελοίος ο άνθρωπος ...

 67. ΚΟΥΡΙΑΛΟΣ avatar
  ΚΟΥΡΙΑΛΟΣ 29/10/2012 09:07:04

  Νομίζω ότι προσεγγίσουμε όλοι λανθασμένα το θέμα του ανεκδιήγητου αυτού "κυρίου" κ μόνο από τη πλευρά, του αν λέει ιστορική αλήθεια η ψέμα.
  Επειδή η ιστορική αλήθεια για το Ελληνικό έπος-χάριν του οποίου μπορεί
  κ αυτός να μιλάει ελέυθερα σήμερα-είναι μια κ αναμφισβήτητη, θεωρώ ότι
  πρέπει να διαγνώσουμε στα γραφόμενά του τον απώτερο σκοπό του:
  Με απόλυτη συνείδηση κ δόλο, επιχειρεί τη πιο τιποτένεια ανθελληνική προπαγάνδα για τη πατρίδα μας.
  Είναι ένοχος εσχάτης προδοσίας. Και πρέπει το θέμα να αναδειχθεί σε πανελλήνιο
  κ Εθνικό ζήτημα. Να τοποθετηθούν όλοι στο θέμα αυτό. Ακόμα και η Δικαιοσύνη
  Αυτεπάγγελτα να επέμβει. Και μη μου πείτε για την ελεύθερη έκφραση της γνώμης!
  Οι "προδότες" που απαξιώνουν και βλασφημούν τις θυσίες,διαχρονικά, των Ελλήνων,πρέπει να υφίστανται τις ανάλογες " κυρώσεις". Νομίζω.

 68. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 29/10/2012 10:06:56

  Αληθευει οτι μετα από ρατσιστικη ανθελληνικη διαλεξη στο Nosotros, όπου επιχειρηθηκε να χρησιμοποιηθεί το γονιδίωμα ως μοναδικό στοιχείο της Ελληνικότητας ενος προσώπου (το ίδιο που κάνει και η ΧΑ από την ανάποδη) για να υποστηρίξει τον εθνολογικο = ΦΥΛΕΤΙΚΟ κατακερματισμό των νεοελληνων έσπευσε να ενημερώσει τον Παναγιώτη Δημητρά ότι η εκδήλωση ήταν "θρίαμβος";

  • kf avatar
   kf @ Theoprovlitos 29/10/2012 21:59:41

   ειχα δει την αφισα. Ο μοναδικος λογος για τον οποιο μπορεις να χρησιμοποιησεις φασιστικα και ναζιστικα επιχειρηματα (οπως του Φαλμ.) ειναι για να δειξεις την εσωτερικη σου ασυνεπεια. Αν τα χρησιμοποιεις εκτος αυτου, οπως ο ανεκδιηγητος αυτος τυπος τοτε εισαι ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΗΣ και ΦΑΣΙΣΤΑΣ. αν οχι κατι αλλο ο τυπος μας ειπε με λιγα λογια γιατι δεν υποδεχτηκαμε καλυτερα τους συμμαχους των σφαγεων των εβραιων της θεσσαλονικης. κατακαθι.

 69. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 29/10/2012 10:13:27

  Επίσης αληθεύει ότι πρωτο κλασσατο στέλεχος της Αυγης το οποίο επαγγέλεται τα "Ανθρωπινα Δικαιώματα" παρακάθησε με τον παρατρεχάμενο του Δημητρά - Παρατηρητηριο Ελσινκι, Θαναση Ταρτη, σε εκπομπή της Τατιάνας Στεφανιδου-ΣΚΑΪ, η οποία εχει τον τελευταίο μόνιμο φιλοξενούμενο;

 70. Ενοχλητικός avatar
  Ενοχλητικός 29/10/2012 10:49:52

  θα τον δείτε τον κύριο , βουλευτή και υπουργό σε λίγο καιρό,θα επιβραβευτεί μια χαρά .

 71. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 29/10/2012 11:46:31

  Υπάρχει πάντως και ένα περίεργο χρονικό κενό στο άρθρο. Ξεκινάει γράφοντας "69 χρόνια μετά την τραγωδία...". Τα 69 χρόνια όμως συμπληρώνονταν το... 2009! (Όσο κι αν έστυψα το μυαλό μου, δεν υπάρχει από την κήρυξη του πολέμου μέχρι και την Απελευθέρωση, κανένα αντίστοιχο χρονικό ορόσημο που να δικαιολογεί τα 69 χρόνια από αυτό μέχρι σήμερα.) Άρα, ένα από τα δύο πρέπει να ισχύει:
  (α) η Αυγή είχε το συγκεκριμένο άρθρο από τότε, δεν το είχε δημοσιεύσει, αποφάσισε να το κάνει τώρα, και οι συντάκτες της δεν έκαναν καν τον κόπο να προσέξουν τη διαφορά αυτή
  (β) ο "συγγραφέας" είχε εμέσει το συγκεκριμένο άρθρο από τότε, δεν το είχε δώσει για δημοσίευση, αποφάσισε να το κάνει τώρα και δεν έκανε καν τον κόπο να το διορθώσει προσθέτοντας άλλα τρία χρόνια στο μέτρημα!

  • Giannis avatar
   Giannis @ Αυριανιστής 29/10/2012 19:11:55

   η απάντηση στο ευλογο ερώτημα ειναι οτι το αρθρο δημοσιοποιήθηκε το 2009

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Αυριανιστής 29/10/2012 22:05:49

   Όντως, 69 χρόνια συμπληρώθηκαν την 28η Οκτωβρίου του 2009. Και το άρθρο πιθανόν γράφτηκε για να δημοσιευτεί το 2009 (μόλις είχε εκλεγεί ο ΓΑΠ , οπότε ήταν πλεονασμός...)
   Μοιάζει με απροσεξία, που δεν πρόσθεσαν τα τρία χρόνια από το 2009 έως σήμερα. (λόγω βιασύνης: έπρεπε σε λίγες ώρες, να απαντηθεί κάπως η έκκληση του Πρωθυπουργού για ενότητα στις 26/10, και τι καλύτερο από τη συμπυκνωμένη φράση του Θεοδωρίδη "Η 28η Οκτωβρίου δεν σήμαινε την «ενότητα»" ).
   Αγχωμένη ...αντιπολίτευση..

 72. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/10/2012 12:33:56

  Σε όλη την Ευρωπη, επιχειρηματολογίες ανάλογες με του κ. Θεοδωρίδη τις αντιμετωπίζουν ως "ιστορικό αναθεωρητισμό" (δηλ. ως εξωραισμό του ναζισμού, ως προσπάθεια να απο-ενοχοποιηθεί στις συνειδήσεις των νεότερων).
  Εδώ, κάποιοι την βλέπουν απλώς ως "ανθελληνική" δραστηριότητα ή ως εκδήλωση του "κακού πνεύματος" της αριστεράς.
  Γνώμη μου είναι ότι επιχειρηματολογίες τόσο του τύπου του κ. Θεοδωρίδη, όσο και των "εθναμυντόρων" που βλέπουν το δένδρο και χάνουν το δάσος, ξεπηδούν εξίσου από "ιστορικό αναθεωρητισμό": Δηλαδή από την βαθύτερη επιθυμία να ΑΠΟΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ τον ναζισμό, τον φασισμό και την καταστροφή που προξένησαν σε όλο τον κόσμο - και βέβαια, όχι μόνον στην Ελλάδα.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 29/10/2012 12:39:48

   Και ειδικά τέτοιες επετειακές μέρες, ο αναθεωρητισμός και η κάθε είδους ωραιοποίηση του ναζισμού είναι μεγάλη πρόκληση και ασέβεια προς τα εκατομμύρια των νεκρών. Από το Δίστομο μέχρι το Άουσβιτς.
   Αντί για μνημόσυνο όλων αυτών, ιδού ένα ενδιαφέρον άρθρο για τον διοικητή της εξέγερσης του Γκέτο της Βαρσοβίας Μάρεκ Έντελμαν, που απεβίωσε το 2009:
   h**p://peacenik-wwwpeacenik.blogspot.gr/2010/02/bund.html

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 29/10/2012 12:44:36

    Οι άνθρωποι με καρδιά και πνεύμα, διαβάζοντας για τον Έντελμαν και τους συντρόφους του, πρέπει να δακρύζουν.
    Διαβάζοντας τα ψευδο-ειρηνιστικά τύπου Θεοδωρίδη, αλλά και μεγάλο μέρος του σχολιασμού εδώ μέσα, πρέπει να βρίζουν.
    Αυτή είναι η γνώμη μου, ορθά-κοφτά.

 73. Νικήτας Δημητρόπουλος avatar
  Νικήτας Δημητρόπουλος 29/10/2012 13:13:58

  Ο ρόλος της αριστεράς είναι να λειτουργεί ώς κυματοθραύστης στην Ελληνική επανασταστικότητα .
  Αυτό επιτυγχάνετε μέσω της απο-ιεροποίησης .
  Η Ελληνική φυλή γίνεται βράχος όταν θιχτούνε ιερά και όσια.
  Αν λεω αν , πεταχτούνε αυτά παύει και το θηρίο.
  Με άλλα λόγια αν ποτέ η αριστερά κάνει τον Σταυρό της θα δούμε τι θα πεί τσουνάμι με ... τσαρούχι.
  Βεβαίως για να τα λέμε και όλα το ίδιο παραμύθι με άλλους όρους έπαιξε και η
  <> εφαρμόζωντας επακριβώς αυτό που είχε πεί ο Καραισκάκης : Αν θές να κουμαντάρεις τον Έλληνα βάλε μπροστά τον Χριστό , πίσω τους διαόλους και στη μέση το χρυσάφι.

  Θα ξυπνήσουμε που θα πάει και θα βρούμε αυτό που έχουμε ώστε να γίνουμε αυτό που είμαστε .
  Και αυτό με την βοήθεια του Θεού.

 74. Αντωνης/Πειραιας avatar
  Αντωνης/Πειραιας 29/10/2012 15:48:27

  Η απαντηση στον ελληνοφωνο Θεοδωριδη ειναι εκ των 'εσω"

  Στάλιν, Joseph Vissarionovich Tzougasvili Stalin 1879-1953 Αρχηγός τής Σοβιετικής Ενώσεως από τό 1924 έως 1953

  ¨ «Λυπάμαι διότι γηράσκω καί δέν θά ζήσω επί μακρόν διά νά ευγνωμονώ τόν Ελληνικόν Λαόν, τού οποίου ή αντίστασις έκρινε τόν 2ον Παγκόσμιον Πόλεμον.» (Από ομιλία του πού μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Μόσχας τήν 31 Ιανουαρίου 1943 μετά τήν νίκη τού Στάλιγκραντ καί τήν συνθηκολόγηση τού στρατάρχου Paulus.)

  ü Μόσχα, Ραδιοφωνικός Σταθμός

  ¨ «Επολεμήσατε άοπλοι καί ενικήσατε, μικροί εναντίον μεγάλων. Σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη, διοτι εκερδίσαμε χρόνο γιά να αμυνθούμε. Ως Ρώσοι καί ως άνθρωποι σας ευχαριστούμε». (Οταν ο Χίτλερ επετέθη κατά τής Ε.Σ.Σ.Δ.)

  ü Γεώργης Ζουκώφ, Georgy Constantinovich Joucov 1896-1974 Στρατάρχης τού Σοβιετικού Στρατού

  ¨ «Εάν ό Ρωσικός λαός κατόρθωσε να ορθώσει αντίσταση μπροστά στίς πόρτες τής Μόσχας, νά συγκρατήσει καί νά ανατρέψει τόν Γερμανικό χείμαρρο, τό οφείλει στόν Ελληνικό Λαό, πού καθυστέρησε τίς Γερμανικές μεραρχίες όλον τόν καιρό πού θά μπορούσαν νά μας γονατίσουν. Η γιγαντομαχία τής Κρήτης υπήρξε τό κορύφωμα τής Ελληνικής προσφοράς.» (Απόσπασμα από τά απομνημονεύματά του γιά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.)

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Αντωνης/Πειραιας 29/10/2012 20:39:14

   Τζουγκασβίλι...
   Μην αναφέρετε παρακαλώ αυτό το όνομα: Το "αδελφάκι του Χίτλερ" που τσακώθηκε μαζί του.
   Έγραψα ήδη τι έγινε στην Πολωνία, και το '40 στο Κατύν, και το '43 στο γκέτο.

 75. GLAD avatar
  GLAD 29/10/2012 17:01:56

  Δεν ξέρω γιατί , αλλά διαβάζοντας το κείμενο αυτό μου έρχονται στο μυαλό κάποιες σκέψεις :
  1. Είναι δυνατόν οι απατεώνες του Πασόκ να κολλάνε τόσο εύκολα με τους ψυχοπαθείς της Αριστεράς και έτσι το 3% να γίνεται 23% ή και 33%.
  2. Τι κόμπλεξ κουβαλάνε κάποιοι μέσα τους (ξεκάθαρα συντηρητικοί) έναντι αυτών των ψυχοπαθών , όπως ο Στεφανόπουλος που παραδέχθηκε ότι τους ψήφιζε.
  Αλλά σκέφτομαι τι περιμένεις από έναν άνθρωπο που πλήρωνε για να πη...ξει και μετά (όταν έμαθε πως γίνεται) ήταν και "συνοδός" κυριών.
  3. Μετά λέω γιατί αναρωτιούνται ακόμη κάποιοι για το ποιοί ευθύνονται για την δημιουργία και κυρίως την ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής .
  Πάντως ένα είναι σίγουρο : oι πραγματικά "προοδευτικοί" και φιλελεύθεροι άνθρωποι , έχουν υποχρέωση να μη αφήσουν να "πέσει τίποτα κάτω".
  Απαιτείται σύγκρουση με κάθε τέτοια μηδενιστική άποψη , όσο και αν είναι όντως δικαίωμα του κάθε φορέα τέτοιας απόψεως να την διατυπώνει.
  Η νεολαία και οι αγράμματοι άνθρωποι δεν πρέπει να αφεθούν ανυπεράσπιστοι.

  • ανάκτορο avatar
   ανάκτορο @ GLAD 29/10/2012 21:01:42

   Bέβαια, πρέπει εμείς να αναλάβουμε την υπεράσπισή τους . Αυτοί δεν ξέρουν. Είναι Βόδια...

 76. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 30/10/2012 11:23:57

  Διαπίστωσα ότι το κατάπτυστο αυτό άρθρο είχε κυκλοφορηθεί από προχτές στο διαδίκτυο με τον ακόλουθο θεματικό τίτλο:

  «ΠΟΥ ‘ΣΑΙ, ΡΕΠΟΥΣΗ, ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΣ!» (κατά το «Πού ‘σαι, Γέρο, να μας δεις!»…

  Κατά τα άλλα, αν εξαιρέσουμε τη μεγάλη πλειονότητα των αγνών οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένα στελέχη του με ελληνική συνείδηση και πατριωτικό φρόνημα, το εν λόγω πολιτικό μόρφωμα εκφράζεται απολύτως από το Νάσο Θεοδωρίδη και τις ιδέες του. Οι δήθεν διαφοροποιήσεις των επιμέρους «συνιστωσών» ή τα ψελλίσματα για το ενδεχόμενο ή τη σκοπιμότητα της διαγραφής αυτού του Κυρίου είναι απλώς στάχτη στα μάτια των χαζοχαρούμενων και των πολιτικών χορτοφάγων.
  Για σκεφτείτε λίγο.
  Πώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς ένα κόμμα, το οποίο σε όλα ανεξαιρέτως τα λεγόμενα εθνικά θέματα της Ελλάδας και, γενικότερα, σε οτιδήποτε σχετίζεται με την εθνική μας ιδιοπροσωπία και την ιστορική μας επιβίωση συντάσσεται και συμπαρατάσσεται με τους αντιπάλους μας αν δεν πλειοδοτεί κιόλας σε …εθνική μειοδοσία; Στο θέμα της ονομασίας, οι Συριζαίοι είναι σκοπιανότεροι των Σκοπιανών (παρέλαση των νεολαίων τους στη γειτονική χώρα υπέρ των δικαιωμάτων …της Μακεδονίας, στην οποία πρέπει να αναγνωριστεί το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται…). Στις διαφορές μας με την Τουρκία είναι πιο Τούρκοι από τους Τούρκους (σύμπραξη στην τουρκοποίηση της Θράκης, μοιρασιά του Αιγαίου, που θα γίνει θάλασσα ειρήνης και άλλα ηχηρά παρόμοια) . Στο λαθρομεταναστευτικό ευαγγελίζονται την ύπαρξη ανοιχτών συνόρων, την αμαχητί παράδοση της πατρίδας στα στίφη των παρείσακτων και εισβολέων, την μετατροπή της χώρας σε ένα εφιαλτικό γκέτο και τη ραγδαία μουσουλμανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.
  Πώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς ένα κόμμα που οραματίζεται την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και την ανυπαρξία Αστυνομίας στο πλαίσιο των σχεδιασμών για ένα παράλυτο κράτος – εύκολη λεία για κάθε «εχθρό και πολέμιο»;
  Πώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς ένα κόμμα, το οποίο απεργάζεται τη συστηματική υπόσκαψη και διάβρωση της ελληνικότητας στη συνείδηση της ελληνικής νεολαίας (επαναπροσδιορισμός εθνικών εορτών, κατάργηση παρελάσεων, ξαναγράψιμο της ελληνικής ιστορίας με σκοπό την εξαφάνιση του «εθνοκεντρικού αφηγήματος»), έχει ενστερνιστεί ολόψυχα στις επιταγές της πολιτικής ορθότητας και έχει περιπαθώς εναγκαλιστεί τις διαβόητες ΜΚΟ, που αλωνίζουν διεθνώς αλλά και στη χώρα μας και που στη μεγάλη πλειονότητά τους εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία πρακτορεύοντας τα συμφέροντα και τις σκοποθεσίες πασίγνωστων ξένων κέντρων;
  Στην πολιτική ισχύει η ακόλουθη αρχή: πες μου ποιος σε χρηματοδοτεί, για να σου πω τι επιδιώκεις. Το ερώτημα, όμως, θα μπορούσε να αντιστραφεί και να διατυπωθεί ως ακολούθως: πες μου ποιες είναι οι θέσεις σου και «πού το πας», για να σου πω ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ…

 77. Nik avatar
  Nik 01/11/2012 10:34:59

  Διέλευση προς τα που ρε πεζεβέγκη; Θα έμπαιναν από την Ιταλία για να φύγουν από που οι Ιταλοι;

  Η ίδια λογική αποκαλεί την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο "ειρηνευτική επιχείρηση".

 78. Sofaditis avatar
  Sofaditis 02/11/2012 05:46:08

  Δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο από ένα συνειδητά ταγμένο στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι ΔΕΝ αισθάνονται Έλληνες. Δείτε τι λέει για τον πόλεμο του '40 ο "φασίστας" ο Πλεύρης: Εγώ έκλαψα...
  http://www.youtube.com/watch?v=x_Cq3ba9aB4&feature=plcp

 79. Νιόβη avatar
  Νιόβη 02/11/2012 06:53:10

  Σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει; Μήπως με κάτι τέτοια επιχειρεί...αυτοτραυματισμό γιατί μαζεύτηκαν πολλά τα κουκιά και δεν τα σηκώνουν οι πλάτες του;

  Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν είναι ικανοί να αντιληφθούν ότι η κοινωνία στην οποία απευθύνονται κάνει εντυπωσιακή στροφή προς τις αξίες που οι ίδιοι απορρίπτουν.

 80. χρίστος βασιλοπουλος avatar
  χρίστος βασιλοπουλος 08/11/2012 08:29:23

  Σιγά πατριώτες μην σκίσεται κανένα καλτσόν...δες τε και λίγο Πρέκα να σας ανέβει το πατριωτικό αίσθημα...και μετά να πάτε να πολεμήσετε χορεύοντας, όπως πήγαιναν το 49 τα φανταράκια, που άφησαν τα κοκαλά τους στην Αλβανια και άλλοι έμειναν ανάπηροι για την εξυπηρέτηση της αγγλικής πολιτική κάτω από την καθοδήγηση του πρακτορά Φασίστα Μεταξά.
  Άντε ρε πατριώτες βουρ για την Πόλη αντε να την καταλάθετε να ξαναφερουμε τους Βυζαντινούς αυτοκράτορες.

 81. Βασίλης avatar
  Βασίλης 23/11/2012 11:28:58

  Παρακαλώ, καλό θα είναι να μην αναπαράγονται ανθελληνικά άρθρα κάποιων ρευστών συνειδήσεων και ας διαβάζονται, μόνο, από τους αναγνώστες της κάθε εφημερίδας. Από την άλλη άποψη πάλι, είναι επιβεβλημένο, να ενημερώνεται ο κόσμος, που στηρίζει η θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, για τις απόψεις των συνιστωσών του σε εθνικά θέματα, τουλάχιστον. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μια αυτοκαταστροφική τάση όσον αφορά την κατάκτηση της εξουσίας. Μόλις πλησιάζουν να την αποκτήσουν χτίζοντας ένα καλό προφίλ, δίνουν μια κλωτσιά και το γκρεμίζουν. Βέβαια δεν είναι εύκολο, από την τελευταία θέση μιας βαθμολογίας να βρεθεί, ξαφνικά, στην κορυφή, επειδή οι άλλοι αντίπαλοι έγιναν ανίκανοι και όχι επειδή κατέδειξε ικανότητες το ίδιο και έτσι ζαλίστηκε. Σίγουρα ο αρθρογράφος αυτού του λιπόψυχου αρθρίδιου θα είναι θιασώτης της ρήσης "Μικρή αλλά έντιμη Ελλάδα". Οι πάλαι ποτέ ομοϊδεάτες του του τότε νεοσύστατου ΚΚΕ έλεγαν, μετά την καταστροφή της Σμύρνης το 1922, "ευχόμασταν την κατάρρευση του μετώπου και το επιδιώκαμε", άσχετα αν
  έφταιγαν μόνο αυτοί η όχι για την συμφορά αυτή του Ελληνικού έθνους.
  Κάθε πόλεμος, όπως αποδεικνύεται πλέον από την ιστορία, είναι ιμπεριαλιστικός και ταξικός. Ακόμα και ταξικές επαναστάσεις, εμφύλιες, καταλήγουν σε ιμπεριαλιστική κατάληψη της εξουσίας από την νομενκλατούρα. Στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και στους Βαλκανικούς πολέμους, τότε δεν έπρεπε να πάρουμε μέρος, κατά τον αρθρογράφο, που μεγάλωσε η Ελλάδα, διότι ήταν ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και συνάμα ταξικοί (μια μικρή μόνο διαφορά, στους βαλκανικούς οι αξιωματικοί ακολουθούσαν στα μετόπισθεν). Θα ήταν επομένως ευχαριστημένος να είχε σύνορα η χώρα μέχρι την Θεσσαλία και από πάνω μας προς βορά την Τουρκία. Έτσι δεν θα είχαμε καμία σχέση με την Ευρώπη, θα αποφεύγαμε και την σημερινή ταλαιπωρία με τα μνημόνια, διότι θα συνορεύαμε με την ερμαφρόδιτη Οθωμανική αυτοκρατορία από παντού. Κατανοώ όμως τον κύριο αυτόν σε ένα σημείο, την με ρεαλιστικό νόημα έκφραση "διέλευση". Καλώς, επομένως, δεν άφησαν οι Οθωμανοί γενίτσαροι να διέλθει ο Ελληνικός στρατός μέσω της Μικράς Ασίας και τον απώθησαν. Εύχομαι να βάλουν μυαλό οι διεθνιστικές συνιστώσες της Κουμουνδούρου και ας τους απασχολεί πρώτα η σωτηρία της πατρίδας τους και η περιφρούρηση αυτής και να αφήσουν στην άκρη τις κραυγές περί ρατσισμού και εθνικισμού γιατί καταλήγουν, με αυτά που λένε, να είναι ρατσιστές οι ίδιοι κατά των ιθαγενών Ελλήνων. Είμαστε χώρα που γέννησε την δημοκρατία αλλά και την φιλοξενία. Για να φιλοξενείς όμως κάποιον πρέπει να έχεις και ένα ασφαλές σπίτι με το ψυγείο γεμάτο.
  Μακρυά από μένα η φιλοπολεμική θέση και τάση, διότι γεννά συμφορά παντού. Όταν όμως προκαλείσαι, πρέπει να αντιδράσεις.

 82. StathisK avatar
  StathisK 28/11/2012 14:38:07

  ''Το άρθρο της ΑΥΓΗΣ
  69 χρόνια μετά τη τραγωδία τού θανάτου...''
  ---------------------------------------------------
  Εδώ δηλ. σχολιάζεται ένα άρθρο που γράφηκε πριν 3 χρόνια! Πολύ αργά αντανακλαστικά! Τίποτε πιό φρέσκο ώστε η πολεμική μας να είναι πιό επικαιροποιημένη;
  Από κάτω μάλιστα βλέπω έναν αστερίσκο. *Νάσος Θεοδωρίδης μέλος τού ΣΥΝ και της Αντιεθνικιστικής Κίνησης...Γιά να τον πείς ''στέλεχος τού ΣΥΡΙΖΑ'' δε θά πρεπε να ήταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, της ΚΠΕ ή έστω κάποιας Νομαρχιακής; Επίσης καλό είναι να γνωρίζουμε ότι η ΑΥΓΗ δεν είναι όπως ο Ριζοσπάστης, ''Οργανο της Κεντρικής Επιτροπής''! Απηχεί μεν τις θέσεις τού ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν είναι ΕΡΜΗΤΙΚΑ κλειστή προς οποιεσδήποτε άλλες απόψεις και γνώμες. Δεν γράφονται εκεί μέσα μόνο απόψεις που έχουν 100% την έγκριση της κομματικής ηγεσίας. Ψυχραιμία παιδιά!

 83. γιαννης μωραιτης avatar
  γιαννης μωραιτης 25/10/2013 15:30:47

  πρωτα η ρεπουση και ο συνοστισμος στην σμυρνη...τωρα αυτος....δεν μπορω να δεχθω ετσι απλοικα οτι αυτοι οι δυο, και οχι μονο, ειναι αδιαβαστοι και ανιστοριτοι ΦΥΤΡΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΑΝ ΤΑ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ???? ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ????? .......οχι λοιπον δεν το δεχομαι με τιποτε..... ερπετα ναι....σκουλικια ναι.... αναξιοι του αξιωματος τους ναιιιιιιιιιιιιιι...... για φτυσιμο ναιιιιιιιιιιιιιιιιι..... παραδειγμα προς αποφυγην οι ιδιοι και το κομμα τους ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΤΑΤΑ......ε λοιπον εμεις τους λεμε αντε γεια.....και οποιος καταλαβε τι εννοω καταλαβε

 84. Γιάννης avatar
  Γιάννης 26/10/2013 19:56:12

  Όταν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ με απλή διέλευση πέρασαν απο την Ελλαδα για να εισβάλουν στην Γιουγκοσλαβία , τι να έγραφες τότε;
  Φαντάζομαι θα συμφωνούσες.
  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕ

 85. Ηρακλής Χαραλαμπίδης avatar
  Ηρακλής Χαραλαμπίδης 29/10/2013 20:31:40

  Μπορεί στην Αλβανία να στήναμε τους λιποτάκτες στα 6 μέτρα, όπως λέτε κύριε Θεοδωρίδη, αλλά για καλή σας τύχη σήμερα δεν κάνουμε το ίδιο με τους εθνικούς προδότες που διώχνουν τους ξένους επενδυτές από τη χώρα.

  Στη μνήμη του πατέρα μου, παραδίδω την αθλιότητά σας στην ψήφο των απογόνων του Αλβανικού Έπους.

 86. occultist avatar
  occultist 30/10/2013 00:36:37

  Με απλά λόγια. Το άρθρο του κ.(;;) Θεοδωρίδη είναι, ή προιόν μέθης σε συνδιασμό με περίεργες ουσίες, ή νοσηρά αποκι'υματα διεφθαρμένου εγκεφάλου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.