ΣΥΡΙΖΑ: Με δάνεια από Ρωσία και Λατινική Αμερική θα σωθούμε
10/12/2014 17:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Με δάνεια από Ρωσία και Λατινική Αμερική θα σωθούμε

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον δανεισμό της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια, παρουσίασε το στέλεχος Γιάννης Τόλιος. Πρώην σκληροπυρηνικός ΚΚΕ, δημόσιος υπάλληλος του... κόμματος και τώρα συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχέδιο προβλέπει δανεισμό από την Ρωσία και την Βραζιλία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο προσκείμενος στην αριστερή πτέρυγα είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απευθυνθεί για δανεισμό και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, στις χώρες της BRICS, μεταξύ των οποίων και στην Ρωσία.

- Α. Πορτοσάλτε: Αναζήτηση χώρας, προκειμένου να δανειστεί μία κυβέρνηση;

•Γ. Τόλιος: Βέβαια.

•- Α. Πορτοσάλτε: Όπως; Πείτε μας για παράδειγμα χώρο χώρας.

•- Γ. Τόλιος: Να πούμε γεωγραφικά. Πέρα από την Ευρωπαϊκή και την Βόρεια Αμερικανική αγορά, υπάρχουν οι χώρες της BRICKS έτσι για να το πούμε. Είναι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, είναι οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας ξεχωριστά, είναι η Ρωσία.

•- Α. Πορτοσάλτε: Η Ρωσία δεν μπορεί να δανειστεί η ίδια πάντως. Το βλέπετε τώρα σε τι φάση είναι.

•- Γ. Τολιος: Ναι, μην το παίρνετε τους τελευταίους μήνες που είναι συγκυριακά η περίπτωση του πετρελαίου, αλλά είναι γεγονός…. Με τη Ρωσία ιδιαίτερα, βγάζουμε τα μάτια μας, γιατί ενώ είναι ένας γεωπολιτικός πλέον παίχτης που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε…

•Α. Πορτοσάλτε: Ναι, αλλά δεν μπορεί να δανειστεί ούτε η ίδια.

•- Γ. Τόλιος: Εντάξει, δεν μπορεί να δανειστεί η Ρωσία η ίδια άμα θέλει…

•- Α. Πορτοσάλτε: Της δώσανε ένα επιτόκιο 10%

•- Γ. Τόλιος: Ένα λεπτό, ένα λεπτό. Ασφαλώς, είναι υψηλό το επιτόκιο, δεν το συζητώ.
Όπου BRICS, είναι τα αρχικά των χωρών: Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότιος Αφρική!

Ειδικότερα, για τη Ρωσία, ο κ. Τόλιος σημείωσε πως «βγάζουμε τα μάτια μας ενώ είναι ένας γεωπολιτικός παίχτης που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε».

Λύθηκε λοιπόν το θέμα. Θα δανειστούμε από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και από τη Ρωσία που είναι ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και γι' αυτό κάνει όσα κάνει. Μόλις πριν μερικές ημέρες, υπό την πίεση της βουτιάς του πετρελαίου στο οποίο στηρίζεται, το Κρεμλίνο αποφάσισε περικοπές στους μισθούς. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού πεινάει και παρ' όλα αυτά θα δανείσουν σε εμάς.

Όσο για τη Βραζιλία; Τι να πει κανείς. Θα πάρουμε απευθείας εμβάσματα από τις... φαβέλες. Υπάρχει και η εναλλακτική του Μαδούρο της Βενεζουέλας, αλλά αυτό το αφήνουν για έκπληξη.

Κι όμως, αυτά υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγονται και συζητούνται.

Έρμη Ελλάδα, τι σε περιμένει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 10/12/2014 18:38:37

  Οι άνθρωποι αυτοί είναι χειρότεροι από τους κομμουνιστές, είπε μόλις άκουσε πολύ πιο ήπια, ο εκπρόσωπος των...δανειστών. Οι κομμουνιστές έχουν τουλάχιστον ένα σχέδιο... Να γελάσουμε ή να κλάψουμε για το τι μας περιμένει? Θα διαγράψουμε τα δάνεια μονομερώς και θα ζητήσουμε νέα.. Δεν φυτεύουμε καλύτερα ευρόδενδρα, περισσότερες ελπίδες έχουμε να πετύχει το θαύμα. Ασε που κάτω από τον ίσκιο τους θα περνάμε μια χαρά...

 2. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 10/12/2014 19:43:34

  Οι βουλευτές που θα ψθφίσουν για πρόεδρο να τα βλέπουν αυτά. Ο συριζα είναι στην καλύτερη περίπτωση ανέτοιμος να κυβερνήσει.

 3. Hunter avatar
  Hunter 10/12/2014 19:45:12

  Γιατί όχι κι από την Κολομβία;;; Δίπλα στη Βραζιλία είναι... Αντί να χρωστάμε σε Γερμανούς και Γάλλους, ας χρωστάμε σε Κολομβιανούς και σε Ρώσους. Και ας πάει μετά ο Τσίπρας στους βαρώνους να το διαγράψει το χρέος μονομερώς... :) :)

 4. Naruto avatar
  Naruto 10/12/2014 20:24:04

  Ξεχάσατε την Αργεντινή κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είχε χρεοκοπήσει με χρέος 55 δις δολάρια , δηλαδή για τα δικά μας δεδομένα φραγκοδίφραγκα ,απο εκεί θα δανειστούμε . Πράγματι δεν ξέρω αν πρέπει να γελάμε ή να ανησυχούμε .

 5. Tassos avatar
  Tassos 10/12/2014 21:08:19

  Τους αναμένοντες να τους σώσει το Ξανθό Γένος δεν βλέπω να έχουν σχολιάσει ακόμα και ανησυχώ. Αυτοί που όταν τους παρέθετα το ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Πούτιν έδινε συνέντευξη και έλεγε ότι δεν παν καθόλου καλά με ...έβριζαν :-)

 6. Μεγάλες στιγμές. avatar
  Μεγάλες στιγμές. 10/12/2014 21:21:37

  Πολύ μικροί για να διαχειριστούν κατι τόσο μεγάλο...

 7. Papatrexas avatar
  Papatrexas 10/12/2014 22:13:48

  Νομίζω καταλαβαίνουμε όλοι τι συναισθήματα προκαλεί αυτή η ανακοίνωση στο "αντιμνημονιακό" μπλοκ από τους ρωσόβιους που ξημεροβραδιάζονται στο site του Λιακόπουλου μέχρι τους νοσταλγούς του Στάλιν που ξημεροβραδιάζονται στο left.gr. Δεν έχει σημασία που ο Πούτιν για 2δις αέριο ζήτησε γη και ύδωρ απ' την Ουκρανία αλλιώς θα τους άφηνε να παγώσουν και τελικά τους έσωσε η ΕΕ. Δεν έχει σημασία που η Αργεντινή χρεωκόπησε και η Βραζιλία ακολουθεί. Δεν έχει σημασία τίποτα. Στην αντιμνημονιακή τύφλα τους το μόνο που έχει σημασία είναι να φύγουμε απ' την ΕΕ και (σε βάθος χρόνου) απ' το ΝΑΤΟ.

 8. pythagorean avatar
  pythagorean 10/12/2014 23:29:49

  Όταν και μόνο όταν βγούμε από το μνημόνιο, θα έχουμε τη δυνατότητα να δανειζόμαστε από όποιον θέλουμε (συμπεριλαμβανομένης της Κίνας) χωρίς να κρεμόμαστε από τις “αγορές”. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και το επιδιώκει και ο Σαμαράς, αλλά δεν το διατυμπανίζει, καθώς η τρόικα μάλλον θα θύμωνε ακόμα και με τη σκέψη οικονομικής ανεξαρτητοποίησής μας.

 9. George N avatar
  George N 11/12/2014 06:24:59

  Μπορεί ο Τόλιος να έχει τις πιο προωθημένες θέσεις στον πολιτικό σουρεαλισμό αλλά είναι απλά ένα σύμπτωμα μιας γενικότερης τάσης που διαπερνά όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ που ο σοσιαλισμός του είναι απλά και "επιστημονικά" λάθος. Σπασμωδικές, αυτόματες και αυθόρμητες κινήσεις χωρίς ειρμό λογική & συνοχή, πρωτοβουλίες στο φαντασιακό επίπεδο λίγο πολύ αποτελούν την νόρμα της πολιτικής στη χώρα. Στη βάση της σουρεαλιστικής πολιτικής βρίσκεται το ξεπέρασμα της λογικής και της ηθικής στην κοινωνία μας, η απελευθέρωσή της από τα δεσμά τους. Η σύγκρουση με την πραγματικότητα είναι από πριν γνωστή όπως και το αποτέλεσμά της. Ως καλλιτεχνική έκφραση όμως είναι ανεπανάληπτη. Καμία κοινωνία δεν είχε αποτολμήσει μια τέτοια υπέρβαση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.