#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/06/2012 11:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Ευχόμαστε να βγούμε δεύτεροι!Τὴν προηγούμενη ἑβδομάδα ἔγραψε ὁ Νῖκος Γαλάνης, μέλος τῆς Γραμματείας καὶ ὑπ. βουλευτὴς τοῦ ΣΥΡΙΖΑ στὴν Β' Ἀθηνῶν, στὸ ἄρθρο του "Ἀναπόφευκτες συγκρούσεις, ἐπείγουσες προετοιμασίες" τὰ παρακάτω:

Δεν είναι καθόλου αστείο ότι υπάρχουν δυνάμεις στον ΣΥΝ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ που εύχονται στις 17 του Ιούνη να είναι δεύτερο κόμμα, φοβούμενοι χρεοκοπίες, οικονομικό σφαγείο, πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς κ.ά, αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά ελλείμματα που αφορούν το καθοριστικό ζήτημα της προετοιμασίας».

-«Κανένα μνημόνιο δεν καταργείται με τη χώρα εντός της ευρωζώνης».

-«Απαιτείται η ετοιμασία για την αντιμετώπιση των συνεπειών που θα υπάρξουν από μια ενδεχόμενη ρήξη με την ευρωζώνη, διότι μια συνεπής αντιμνημονιακή γραμμή «προκαλεί» την έξοδο από την ευρωζώνη».*

Φυσικά, αὐτὰ δὲν εἶναι καινούργια οὔτε μεμονωμένα. Μοῦ μεταφέρεται ὅτι στὰ πολιτικὰ στέκια τῶν Ἀθηνῶν διάφορα παλιὰ στελέχη τοῦ ΣΥΡΙΖΑ ὑποτονθορίζουν ὅτι "προτιμᾶμε νὰ εἴμαστε ἀξιωματικὴ ἀντιπολίτευση" (ἔλα! Γιατί ἄραγε; Μήπως οἱ δημόσιοι ὑπάλληλοι τῆς ἐκ τοῦ ἀσφαλοῦς πολιτικῆς ἐπιθυμοῦν νὰ αὐξηθεῖ τὸ πολιτικό τους κεφάλαιο, χωρὶς ὅμως νὰ ἀγγίξουν τὶς ζεματιστὲς πατάτες;)

Ἐγὼ προτείνω νὰ μὴν τοὺς χαλάσουμε χατίρι.

Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης

* Τὸ ἄρθρο εἶχε πρωτοδημοσιευτεῖ τὴν προηγούμενη ἑβδομάδα ἐδῶ: http://www.koel.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1184. Ἀριστερὰ καὶ ἀμεσοδημοκρατικὰ "ἐξαφανίστηκε", ἀλλὰ οὐδὲν κρυπτὸν ὑπὸ τὸ Google ὁπότε ἀναδημοσιεύεται ἐδῶ: http://contramee.wordpress.com/2012/06/03/αναπόφευκτες-συγκρούσεις-επείγουσε/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 13/06/2012 12:00:49

  Εάν βρεθείτε σας παρακαλώ να τους υπενθυμίσετε ότι είτε πρώτοι βγούν είτε δεύτεροι η ουσία δεν αλλάζει. Και η ουσία είναι ότι θα δραπετεύσουν με ελικόπτερο. Αυτοί θα είναι οι αριστεροί που θα πληρώσουν και δεν τους το έχουν πεί. Τους συντηρούσαν τόσα χρόνια στο μπαίνω δεν μπαίνω, όποτε χρειάστηκε τους άφησαν στα κρύα του λουτρού, και τώρα πλέον ήρθε η ώρα τους. Θα χρεωθούν επίσημα τα ανομήματα της αριστεράς διότι είναι οι αμετανόητοι υπερασπιστές της. Οι θιασώτες της μη παράδοσης των όπλων στο αντάρτικο, εξού και η κόντρα με το ΚΚΕ, είναι αυτοί που πραγματικά δημιουργούν το πρόβλημα. Επιτέλους ενώπιος ενωπίον με την ιστορία : ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ή ΣΥΡΙΖΑ.

  • captain avatar
   captain @ Δεξιόχειρας 13/06/2012 23:05:48

   Καιρό είχα να διαβάσω μια τέτοια εμπεριστατωμένη ανάλυση.Αφού συνειδητοποίησες ποιό είναι το πρόβλημα σήμερα,τα ανομήματα της αριστεράς,προέβλεψες και το μέλλον.Τι σχέση έχει τώρα ο Τσίπρας με αυτά και αν είναι αμετανόητος ή όχι βοήθα να καταλάβουμε.Προτιμώ να τον κρίνω για τις θέσεις του.Αλλά γευόμαστε πλέον το νέο φρούτο των επικοινωνιακών ηθών, να βρίσκουν οι δαιμόνιοι ρεπόρτερς ανούσιες δηλώσεις μεμονομένων στελεχών, ένθεν κι ένθεν και να τα ανάγουν σε μείζονα ζητήματα.

 2. Διαφωνών avatar
  Διαφωνών 13/06/2012 12:28:54

  Μάλλον πρέπει να βλέπουμε την επόμενη ημέρα πια. Το πράγμα πάει για οικουμενική 5 κομμάτων, δεδομένου ότι, όποιος και να βγεί πρώτος, κανένας συνδυασμός "μνημονιακών" η "αντιμνημονιακών" κομμάτων δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνος του. Με άλλα λόγια, διότι αν βγεί πρώτη η ΝΔ, θα έχει να αντιμετωπίσει το πεζοδρόμιο και το γενικότερο κλίμα της κοινωνίας, και διότι αν βγεί πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, θα βρει μπροστά του τους Ευρωπαίους και τη μαζική φυγή καταθέσεων.
  Το σημαντικότερο πλέον είναι να μείνουμε στο πλοίο του ευρώ, πόσο μάλλον όταν, εν όψει Ισπανίας και Ιταλίας, κυοφορούνται εξελίξεις.

 3. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 13/06/2012 12:57:27

  Θεμιτή η ανάλυση, αλλά δύσκολα βλέπω Οικουμενική, στην ελληνική πραγματικότητα του σήμερα. Με ΝΔ πρώτη, ένα σχήμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα τραβούσε τη χώρα μπροστά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ωριμάσει στην αντιπολίτευση για 2-3 χρόνια και να αποτελέσει την "κεντροαριστερή εφεδρεία" του συστήματος.
  Επίσης, δεν βλέπω βραχύβιο βίο της 3-κομματικής κυβέρνησης ΝΔ: η ΔΗΜΑΡ θα δώσει το "αριστερό" άλοθι ενώ κανείς ΔΕΝ θα τολμήσει να ρίξει την κυβέρνηση και να χρεωθεί εσωτερική στάση πληρωμών και έξοδο από ευρώ.
  ΟΜΩΣ, ο Σαμαράς πρέπει να κινηθεί με υπερηχητική ταχύτητα: να φέρει επενδύσεις, να ανορθώσει την οικονομία, να επιβάλει ασφάλεια.

 4. Διαφωνών avatar
  Διαφωνών 13/06/2012 13:42:22

  Αγαπητέ Κόνδωρα,
  Απολύτως κατανοητές οι θέσεις σου, άλλωστε εκφράζουν πολλούς και ακούγονται από πολλούς.
  Όμως, χωρίς ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη κυβέρνηση, το κυβερνητικό αυτό σχήμα θα είναι ευάλωτο στις πιέσεις εκ των κάτω και αριστερά, καθώς και των πολυάριθμων συντεχνιών που θα ευθυγραμμιστούν ανάλογα, όταν επιπλέον η ΔΗΜΑΡ, που από γεννησιμιού της φέρει το "στίγμα" του αριστερού δεκανικιού του ΠΑΣΟΚ, δεν θα έχει ούτε τον όγκο ούτε το ηθικό μέγεθος για να ανασχέσει αυτές τις πιέσεις.
  Μην παρεξηγηθώ. Έχω κάκιστη γνώμη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, στην παρούσα κατάσταση είναι αναγκαιος για τη διακυβέρνηση της χώρας, χώρια που το μοίρασμα των κυβερνητικών ευθυνών με άλλους θα τον αναγκάσει να ενηλικιωθεί πολιτικά γρηγορότερα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Διαφωνών 13/06/2012 18:40:38

   Δεν είναι ο σύριζα καθόλου αναγκαίος. Αναγκαίο είναι ο λαός μας να βάλει την Ελλάδα μας πάνω από όλα ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων Αυτό θα αρκούσε να κυβερνηθεί η χωρα από Πατριώτη ηγέτη. Επειδή δε το έχουμε το μυαλό στη θέση του, θα έχουμε μεγάλα ζόρια. Ακόμη και με πρώτο το Σαμαρά. Θα παλεψουν σκληρά οι γερμανοί να σε διώξουν τώρα που σκάνε Ισπανία-Ιταλία.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Διαφωνών 13/06/2012 19:03:35

   Τους βλέπεις έτοιμους να αναλάβουν πολιτικό κόστος? πολύ νωρίς για ενηλικίωση του ΣΥΡΙΖΑ, αγαπητέ διαφωνούντα: αυτό προϋποθέτει πόνο και ευθύνες, πράγματα εντελώς έξω από το λεξιλόγιό τους ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.