15/10/2009 12:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΥΝ: τι θα κάνει με τον ΟΤΕ η κυβέρνηση τώρα που η Κομισιόν ασχολείται με την πώληση;Η Κομισιόν εξετάζει κατά πόσο αγνοήθηκαν τα δικαιώματα των μειοψηφούντων μετόχων κατά την πώληση στην Deutsche Telekom πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, που κατείχε το ελληνικό δημόσιο στον ΟΤΕ, ώστε να ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει εναντίον της Ελλάδας. Αυτό προκύπτει από απάντηση του Επιτρόπου ΜακΚρίβι στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντή.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του, τόνιζε ότι «Κατά τη διαδικασία πώλησης πακέτου μετοχών, που κατείχε το Ελληνικό Δημόσιο στον ΟΤΕ, στην Deutsche Telekom AG αγνοήθηκαν προκλητικά τα δικαιώματα των μειοψηφούντων μετόχων καθώς δεν υποβλήθηκε δημόσια προσφορά εξαγοράς κατά παράβαση των άρθρων 3 και 5 της Οδηγίας 2004/25 σχετικά με τις δημόσιες προσφορές εξαγοράς. Αγνοήθηκαν, δηλαδή, τα δικαιώματα 108.000 φυσικών και 4.000 νομικών προσώπων, που κατείχαν τις υπόλοιπες μετοχές του ΟΤΕ.» και ζητούσε από την Επιτροπή να λάβει μέτρα εναντίον της καταστρατήγησης των σχετικών κοινοτικών κανόνων.

Στην απάντησή του ο κ.ΜακΚρίβι επισημαίνει ότι: «Στις 4 Ιουνίου 2009 ο Σύνδεσμος Μελών του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) ήλθε απευθείας σε επαφή με την Επιτροπή σχετικά με το υπόψη ζήτημα. Η καταγγελία του συνδέσμου συμπληρώνει προηγούμενη καταγγελία επί του ιδίου θέματος. Επειδή η νέα καταγγελία περιέχει νέα ουσιώδη στοιχεία σε σύγκριση με την προηγούμενη, οι υπηρεσίες της Επιτροπής αναλύουν τώρα τις νέες αυτές πτυχές. Σε εύθετο χρόνο θα ληφθεί απόφαση να δρομολογηθεί ή όχι επίσημη διαδικασία παράβασης εναντίον της Ελλάδας.»

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής δήλωσε: «Η στάση της Κομισιόν στο ζήτημα της προστασίας των μειοψηφούντων μετόχων του ΟΤΕ είναι απαράδεκτη. Η αναίτια κωλυσιεργία της στηριζόταν στη σαφή πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ να καλύψει την παρανομία σε βάρος των μικρομετόχων αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων, που έχουν επενδύσει μεγάλο τμήμα της περιουσίας τους σε μετοχές του ΟΤΕ. Είναι σαφές πλέον ότι αν η DT είχε υποχρεωθεί σε δημόσια προσφορά όπως η κοινοτική οδηγία ορίζει η εξαγορά του ΟΤΕ δεν θα είχε γίνει ποτέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένως θέσει το ζήτημα και στην ελληνική βουλή και στην ευρωβουλή καταγγέλλοντας και ως παράνομη την συμφωνία ελληνικού δημοσίου  - DT και ο περίφημος κ. ΜακΚρίβι επιλέγει να το παραπέμπει στις «ελληνικές καλένδες».

 Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα. Υπενθυμίζουμε τις συνεχείς δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, του κ. Παπακωνσταντίνου ως εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ και του πρώην Υπουργού κ.Βερελή οι οποίοι, με αφορμή την προστασία των μικρομετόχων ζητούσαν σε όλους τους τόνους από την κυβέρνηση της ΝΔ μέχρι και την «ακύρωση της συμφωνίας ελληνικού δημοσίου με την Deutsche Telekom ως αντιβαίνουσα στην κείμενη και κοινοτική νομοθεσία.»

Αναμένουμε αύριο από τον πρωθυπουργό στις προγραμματικές του δηλώσεις να αναφερθεί και στο θέμα της πώλησης του ΟΤΕ και στο θέμα της κατάργησης του άρθρου 8 παρ.ζ του ελληνικού νόμου 3461/2006, που διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις αφού δεν αποζημιώνει τους μικρομετόχους.»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/10/2009 13:30:14

  Ο Βερελης που ειναι?? Αληθεια βγηκε βουλευτης? Μ εχει λειψει ο ατιμος. Ο εντιμος. Γερμανους δικηγορους ειχε προσλαβει κ αυτος !

  Ρε μπας και δεν το εχουμε πιασει το νοημα με τα Γερμανικα προιοντα?

  ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/10/2009 13:33:19

   Ο Πετσαλνικος Πρ Βουλης ! του ευχομαι καλη θητεια και σιδεροκεφαλος. Η Συζυγος επαιζε με Γερμανους ??? Μακη ?? Μακη?? ( ΖΟΥΓΛΑ )!!

   ΠΠ

   • Σικάτος avatar
    Σικάτος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/10/2009 13:35:20

    θα προτιμουσα τον ανατολάκη γιατι είναι πιο δαγκας απο τον πετσαλνικο

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/10/2009 13:47:44

  Ορίστε, και από τον Συριζα διάβαζαν antinews...l

  • Pikaia Gracilens avatar
   Pikaia Gracilens @ archaeopteryx 15/10/2009 13:52:58

   Προς archaeopteryx

   I found your ancestors!
   http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/8306060.stm

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 15/10/2009 14:21:18

   Ειδε ΑΝΤΙ.. και μπηκε !! χαχαχααα η ψωναρα !

   ΠΠ

 3. ataktos avatar
  ataktos 15/10/2009 14:16:06

  Τόσα χρόνια έχω , και δεν είδα καμιά ελληνική κυβέρνηση να δημιουργεί έστω μια(1) θέσει εργασίας ,μόνο ....ξεπούλημα ,και ...φόροι ,και ο λαός τους χειροκροτεί.. και ξανά ψηφίζει ….

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ataktos 15/10/2009 14:20:06

   Σε φυλακες και μοναστηρια δημιουργησαν θεσουλες. Μην εισαι υποερβολικα άτακτος.

   ΠΠ

   ΥΓ μοναστηρια ειναι και τα Ελληνικα κομματα, υστερα απο εγκυρες μελετες τηε κομμισσιον.

 4. aris53m avatar
  aris53m 15/10/2009 23:34:05

  διάλογο.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.