02/12/2008 16:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΑΒΒΑ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ

Ο κ. Σ. Tσιτουρίδης, πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και μετέπειτα Απασχόλησης, κατά την εξέτασή του ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Βατοπεδίου, κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι:

Ø Στον κ. Τσιτουρίδη επισημάνθηκε ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί των ημερών του κ. Αλυφακιώτης κατέθεσε στην Επιτροπή ότι εάν παρέμενε ο κ. Τσιτουρίδης δεν θα υπέγραφε την Υπουργική Απόφαση για τις ανταλλαγές. Ερωτήθηκε ο κ. Τσιτουρίδης, εάν αυτό αποτελεί προσωπική εκτίμηση του κ. Αλυφακιώτη ή αποτελεί συμπέρασμα από τις συνεργασίες που είχε μαζί του για το συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Τσιτουρίδης απάντησε ότι εκτιμά ότι αυτό που κατέθεσε στην Επιτροπή ο κ. Αλυφακιώτης αποτελεί συμπέρασμα του ότι γνωρίζει ότι ο ίδιος (δηλαδή ο κ. Τσιτουρίδης) προτάσσει πάντα το δημόσιο συμφέρον...Ø Ο κ. Τσιτουρίδης ρωτήθηκε γιατί τα έγγραφα του Γενικού Γραμματέα κ. Σκιαδά προς την ΚΕΔ σχετικά με τα προς ανταλλαγή ακίνητα φέρουν το χαρακτήρα «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ». Που έγκειται η εμπιστευτικότητα και γιατί θα έπρεπε το περιεχόμενό αυτών των εγγράφων να μην είναι προσιτό από οποιονδήποτε. Ο κ. Τσιτουρίδης απάντησε ότι δεν έχει άποψη.


Ø Σχετικά με το ακίνητο στο Ολυμπιακό Χωριό ο κ. Τσιτουρίδης κατέθεσε ότι ως Υπουργός Απασχόλησης δεν είχε απορρίψει την μετεγκατάσταση του Υπουργείου στο ακίνητο του Ολυμπιακού Χωριού. Μπορεί να μην κάλυπτε απόλυτα τις ανάγκες του Υπουργείου, αλλά ήταν σίγουρα καλύτερο από την υπάρχουσα υποδομή, είπε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε ότι η διαδικασία της μετεγκατάστασης ήταν μια διαδικασία σε εξέλιξη.Ø Ο κ. Τσιτουρίδης ρωτήθηκε εάν εγνώριζε ότι η ΚΕΔ ζήτησε από τον ΣΟΕ να εκτιμήσει την αξία του ακινήτου του Ολυμπιακού Χωριού το Φεβρουάριο του 2007 και επίσης εάν γνώριζε ότι το ΔΣ της ΚΕΔ είχε αποφασίσει στις 27/3/07 να παραχωρήσει το ακίνητο του Ολυμπιακού Χωριού στη Μονή Βατοπεδίου. Απάντησε ότι δεν εγνώριζε τίποτα και ότι τα έμαθε από τις εφημερίδες.

Δηλαδή, είναι προφανές ότι εκινούντο διαδικασίες ανεξάρτητες από τη θέληση του Υπουργού και προγραμμάτιζαν να μεταβιβάσουν το κτίριο του Υπουργείου του, ενώ ο ίδιος είχε σε εξέλιξη τη διαδικασία μετεγκατάστασης σε αυτό το κτίριο.

Ø Ερωτηθείς για το θέμα των αποκαλυφθεισών συναντήσεων φορέων και στελεχών της Κυβέρνησης Καραμανλή γύρω από το θέμα των οργιωδών ανταλλαγών, απάντησε ότι, παρά το γεγονός ότι αυτός ήταν ο καθ' ύλην αρμόδιος Υπουργός για τα επίμαχα ακίνητα, ΟΥΤΕ ΚΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ για τις συναντήσεις (πίσω από τις πλάτες του) που έγιναν με συμμετοχή των κ.κ. Ρουσόπουλου, Παυλόπουλου και Δούκα. Όπως κατέθεσε, το έμαθε εκ των υστέρων από τις εφημερίδες!


Ø Σε επόμενες ερωτήσεις σχετικά με την ανταλλαγή του ακινήτου του Ολυμπιακού Χωριού, την έλλειψη ενημέρωσής του και το κατά πόσο θεωρεί ότι αυτή η εξέλιξη υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, εξέφρασε την αντίθεσή του, δηλώνοντας


o τόσο ότι πράγματι από τους αριθμούς φαίνεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε,
o όσο και ότι ο ίδιος «αισθάνθηκε ενοχλημένος» από αυτήν την υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.