04/12/2008 01:22
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ Π. ΔΟΥΚΑ

(3-12-08)

Ο κ. Π. Δούκας, πρώην Υφυπουργός Οικονομικών και νυν Υφυπουργός Εξωτερικών, έμεινε πιστός στη γραμμή «δεν είδα τίποτα, δεν άκουσα τίποτα».

Ø Δεν είδε και δεν άκουσε για την αναπομπή Φωτιάδη που αποτελεί «αρχή ανάκλησης» σύμφωνα με το αρ. 21 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (διάταξη που σε περίπτωση επανεξέτασης νέων στοιχείων επιβάλει για την ανάκληση να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με την έκδοση της πράξης, δηλαδή να περάσει η υπόθεση από το Γνωμοδοτικό)


Ø Δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα για την ήδη κερδισμένη δίκη.


Ø Δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα για το γεγονός ότι αποδεχόμενος τη νέα Γνωμοδότηση, την 26/2004, που δεν έχει ακόμα ανακληθεί από τον κ. Μπέζα, ουσιαστικά επαναφέρει σε ισχύ τα «περί μη προβολής δικαιωμάτων του Δημοσίου στη Βιστωνίδα», τα οποία είχε αναπέμψει ο Φωτιάδης το 2003 και δίνει τη δυνατότητα δικαστικής επίκλησής τους στη Μονή Βατοπεδίου!


Ø Το μόνο που είδε και το μόνο που άκουσε ήταν ότι το Γνωμοδοτικό επί έξι μήνες εξέτασε τα στοιχεία που είχε υποβάλλει με την αναπομπή του ο κ. Δούκας [και όλως τυχαίως λίγο πριν παραιτηθεί το Δημόσιο με υπογραφή Δούκα από την έκδοση απόφασης στην ήδη κερδισμένη δίκη], «ήρθαν και του είπαν ότι δεν υπάρχει τίποτα καινούριο σε αυτά που τους είπαν οι Ξανθιώτες, οι δικηγορικοί σύλλογοι και οι τοπικοί φορείς.»

Σελ. 43 Πρακτικά Εξεταστικής 3/12/08

Αλλά όταν λίγο αργότερα ο κ. Δούκας είδε τους τοπικούς φορείς, παρά το γεγονός ότι τα είχε συζητήσει με το Γνωμοδοτικό, δήλωσε άγνοια και ζήτησε υπόμνημα!!!

Βέβαια, ο κ. Δούκας κατέθεσε ότι δεν δήλωσε άγνοια για το θέμα, αλλά δήλωσε άγνοια για αυτά που του ζήτησε ο κ. Ξυνίδης ότι πρέπει να κάνει ως Υφυπουργός και στη συνέχεια απέδωσε ευθύνες στους φορείς που δεν τον «παρενόχλησαν» εκ νέου εδώ και τέσσερα χρόνια!

[«Ενόχλησαν» εντωμεταξύ οι φορείς τον κ. Ρουσόπουλο και το θέμα μετατοπίστηκε σε άλλες περιοχές της χώρας...]

Σελ. 73 Πρακτικών Εξεταστικής 3/12/08

Ø Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν περίμενε το αποτέλεσμα της δίκης, αφού ακόμα και αν έχανε, είχε τη δυνατότητα της έφεσης (που ουσιαστικά δημιουργούσε αναστολή στην όποια διεκδίκηση και απέκλειε τις ανταλλαγές), ενώ με την παραίτηση από την έκδοση απόφασης, κατέθεσε ουσιαστικά τα όπλα εκ των προτέρων, δεν έδωσε επί της ουσίας απαντήσεις.

Σελ. 57 - 59 Πρακτικά Εξεταστικής 3/12/08

Ø Αντί για ουσιαστικές απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, όπως οι καταθέσεις σωρείας μαρτύρων σχετικά με την αδικαιολόγητη συναίνεση του Δημοσίου στην παραίτηση από την έκδοσή απόφασης στη δίκη της Ροδόπης, την κατάθεση του κ. Κρόμπα ότι ποτέ το Δημόσιο δεν έχει προβεί σε ανάλογη παραίτηση, κλπ, ο κ. Δούκας επέλεξε να αναλύσει τα αποφθέγματα του Χίλωνα του Λακεδαιμονίου[1], σε μια προσπάθεια να αποδώσει φιλαυτία σε όσους σήμερα επιμένουν να διερευνούν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, εντοπίζοντας τις μεθοδεύσεις «4 χρόνια μετά!» όπως είπε....

Σελ. 61 Πρακτικά Εξεταστικής 3/12/08

Ø Παραδέχθηκε ότι το ΔΣ της ΚΕΔ διορίστηκε κατ' αρχην από την Κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά όπως ανέφερε «έχει διορίσει και αυτός ανθρώπους...»

Σελ. 79 - 80 Πρακτικά Εξεταστικής
[1] ΧΙΛΩΝ (ή ΧΕΙΛΩΝ) (600 - 520 π.Χ.), ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαιότητας.  

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.