#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/12/2010 14:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΕΒ:Πρόταση για εργασία και το Σάββατο και ΟΧΙ ΜΟΝΟΕργασία και το Σάββατο με χορήγηση συμπληρωματικής ανάπαυσης και συμψηφισμός των υπερωριών με μείωση του ωραρίου εργασίας σε ορίζοντα τετραμήνου, είναι ορισμένες από τις προτάσεις που εισηγήθηκε προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης η διοίκηση του ΣΕΒ προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών παρέδωσε στον υπουργό μελέτη για τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, τα οποία, όπως επισημάνθηκε ξεπερνούν τα 230 (η υποχρέωση από το μνημόνιο ήταν να καταγραφούν 30) και εκτείνονται σε ολόκληρη τη διάρκεια ζωής της επιχείρησης: από την αδειοδότηση και την καθημερινή λειτουργία μέχρι το κλείσιμο και την εκκαθάριση της εταιρίας.

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης χαρακτήρισε τη μελέτη του ΣΕΒ «πολύ χρήσιμη και σημαντική πρωτοβουλία με μεγάλη συνεισφορά στην προσπάθεια βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος». Όπως ανέφερε μάλιστα σε λίγες ημέρες θα παρουσιαστεί ο νέος επενδυτικός νόμος, καθώς και το στρατηγικό σχέδιο για την ενίσχυση των εξαγωγών.

Από την πλευρά του, ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα περνά σε καθημερινή βάση από συμπληγάδες, ενώ ανήγγειλε ότι ο Σύνδεσμος θα προχωρήσει στη δημιουργία παρατηρητηρίου διοικητικών εμποδίων για τις επιχειρήσεις, με βάση τη μελέτη που ολοκληρώθηκε σήμερα.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στα εργασιακά, οι προτάσεις του ΣΕΒ προβλέπουν να μειωθεί στο μισό (από 8 σε 4 %) το ποσοστό των προσλήψεων που καλύπτεται υποχρεωτικά από ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, κ.α.), να αναθεωρηθεί η λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών και να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές.

Ειδικότερα ως προς τα «αγκάθια» της επιχειρηματικότητας, η μελέτη του ΣΕΒ εντοπίζει τις πηγές των εμποδίων στους εξής παράγοντες:

- Συναρμοδιότητες υπουργείων και φορέων (αλληλοεπικαλύψεις).

- Έλλειψη συνεργασίας συναρμοδίων υπηρεσιών.

- Παρεμβολή Επιμελητηρίων και επαγγελματικών συνδέσμων κυρίως για είσπραξη μη ανταποδοτικών αμοιβών ή υποχρεωτική χρήση των υπηρεσιών τους.

- Aγνοια λειτουργίας της αγοράς. Μη συνεργασία με την επιχειρηματική κοινότητα.

- Έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού.

- Πολυνομία.

- Νοοτροπία κρατικού παρεμβατισμού.

Παράλληλα ο ΣΕΒ προτείνει μεταξύ άλλων να καταργηθούν τα χαρτόσημα, μεγαρόσημα, παράβολα κλπ., να παύσει η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια και η υποχρεωτική δημοσίευση των ισολογισμών στις εφημερίδες, καθώς και να καταργηθεί το αγγελιόσημο στις διαφημίσεις και το τέλος υπέρ της ΕΡΤ που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Εισηγείται επίσης την κατάργηση επιβαρύνσεων υπέρ τρίτων στις οποίες περιλαμβάνονται, το Δικαίωμα εκτελωνιστικών εργασιών (ΔΕΤΕ), οι εισφορές σε φάρμακα, δίδακτρα, εισιτήρια πλοίων, καύσιμα, αλεύρια, εισιτήρια θεάτρων και κινηματογράφων.

Ζητεί ακόμη την απελευθέρωση (κατάργηση) των ελάχιστων αμοιβών για δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς, αλλά και τον εξορθολογισμό των κομίστρων στις αστικές συγκοινωνίες και τα ταξί.

Στο «μέτωπο» των τιμών οι επιχειρήσεις ζητούν ακόμη απελευθέρωση των περιθωρίων κέρδους στα οπωροκηπευτικά, αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των φαρμάκων, κατάργηση της διατίμησης στα κυλικεία των πλοίων, κατάργηση της έκδοσης τιμολογίων από τους αγρότες, όπως επίσης και της υποχρέωσης των επιχειρήσεων να ενημερώνουν το υπουργείο Ανάπτυξης για τις αυξήσεις τιμών και την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις εξαγορές - συγχωνεύσεις.

Προτείνει τέλος επίσης ορθολογική τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου και του νερού, όπως επίσης και των λιμενικών υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. 11888 avatar
  11888 01/12/2010 14:33:52

  Το μονο που δεν ζητησαν ειναι η καταργηση της μισθωτης εργασιας και η προωθηση του εθελοντισμου.

  • Maximilien avatar
   Maximilien @ 11888 01/12/2010 14:35:25

   α, ούτε εσύ είσαι πατριώτης, βλέπω. Μάλλον δεν θέλεις να σωθεί η πατρίδα. :D

   • Orestios avatar
    Orestios @ Maximilien 01/12/2010 15:13:41

    lol

 2. hope avatar
  hope 01/12/2010 14:42:19

  Χρυσοχοΐδηss μάλιστα. Η Αλέκα λείπει απο την παράσταση. Μου θυμίζει συμφωνία υποκόσμου.

  • Dragon avatar
   Dragon @ hope 01/12/2010 15:30:57

   Έχεις σκεφτεί την επιθεώρηση; θα έβγαζες πολύ γέλιο

 3. loretta avatar
  loretta 01/12/2010 14:56:06

  ....οταν ο Σεβ βγαινει και κανει αυτες τις προτασεις αντιλαμβανεστε το τσουναμι που ερχετε απο την νεα χρονια....ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ???

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 01/12/2010 15:46:00

  ...πιστεύω ότι οι αχάριστοι εργαζόμενοι (όσοι έχουν δηλαδή) θα έπρεπε να προσέρχονται εθελοντικά που θέλουν και μισθό οι αχάριστοι, από ανατολή έως δύση του ηλίου.
  Δεν φτάνει που δουλεύουν στο σεπτό και έντιμο αφέντη θέλουν να τον υποβάλλουν και σε έξοδα;
  Δεν φτάνει που οι σεπτοί αφέντες συναντούν τον Υπουργό και τον απασχολούν από το να ρίξει τις τιμές 30% έως το τέλος του χρόνου; (...άλλος Παπακωνσταντίνου με δεσμεύσεις μας βρήκε...)

  ΥΓ

  σοβαρά τώρα επιβεβαιώνεται ότι το 80% από τις μπούρδες που γίνονται δεν είναι του μνημονίου, αλλά των εγχώριων κορακιών που επιθυμούν αντί για μνημόνιο μνημόσυνο

  • Maximilien avatar
   Maximilien @ Ο Ιθαγενής 01/12/2010 15:53:12

   Τώρα που βρήκανε παπά, θα θάψουνε πεντεξι. Πάνε για οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την κοινωνία. Αν τους περάσει, χαθήκαμε.

  • Misha avatar
   Misha @ Ο Ιθαγενής 01/12/2010 15:53:56

   Ιθαγενή

   Δυστυχώς έτσι είναι. Ακόμη πιο δυστυχώς τα μέτρα αυτά τα συνυπογράφει κι ο Σαμαράς κατά το μάλλον ή ήττον.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Ο Ιθαγενής 01/12/2010 16:24:03

   Έχει και σωστά πράγματα εκεί μέσα αλλά δυστυχώς η συγκυρία είναι τέτοια που ακυρώνει κάθε ικανότητα διαπραγμάτευσης προς όφελος εργαζομένων και μικρομεσαίων (και γιατί όχι και των βιομηχάνων όταν λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας και όχι αρριβίστικα και αλαζονικά).

   Οι μεγαλοβιομήχανοι είναι ''δώσε θάρρος στο χωριάτη...".
   Όσο τους αφήνεις τόσο θα σε καβαλάνε.
   Οι συνδικαλισταράδες το ίδιο.
   Όσο εξαρτώνται από τα κόμματα μόνο για τον εργαζόμενο δεν παλεύουν.

   Αλλά όλα τα παραπάνω είναι ''ναχαμε-ναλέγαμε'' όταν έχεις κυβέρνηση ψευτών και απατεώνων που κάνει τα πάντα για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς των τοκογλύφων που θέλουν την Ελλάδα case study για την ριζική αλλαγή των εργασιακών δεδομένων ανά τον κόσμο.

   Πλήρης έλεγχος...αυτός είναι ο στόχος.

   • victoria avatar
    victoria @ tsilivithras 01/12/2010 17:22:42

    +++

 5. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 01/12/2010 15:52:40

  Η επέλαση του κτήνους (κερδοσκοπικά κεφάλαια) δεν λέει να σταματήσει. Ειδικά τώρα που εγκαταλείπει τη δύση για την Ασία ( http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2236.aspx ) δεν θα σταματήσει να ζητάει ότι του κατέβει. Δουλειά και τις Κυριακές, απλήρωτες υπερωρείες, χαμηλοί μισθοί, συρρίκνωση των συντάξεων κοκ, χωρ'ις καμία απολύτως προοπτική καλυτερευσης. Η κυβέρνηση μας βέβαια συμφωνεί και προσυπογράφει!

  • O Mimikos o Giatros avatar
   O Mimikos o Giatros @ Panagiotis anagnostopoulos 01/12/2010 16:14:56

   Στο εξωτερικο λενε συνεχεια οι οικονομολογοι και οι πολιτικοι, οτι η Ελλαδα δεν ειναι δυνατον να εξοφληση το τεραστιο χρεος εκτος αν γινει ελεγχομενη χρεωκοπια και συμβιβασμος σχετικα με τι θα πρεπει να πληρωσει πισω. Και, απ''οτι λενε, οσο πιο αργει αυτο, τοσο πιο δυσκολα τα πραγματα, οχι μονο για Ελλαδα αλλα για ολες τις χωρες, γιατι οι τραπεζες και οι οικονομιες ειναι αλληλοδεμενες με την παγκοσμιοποιησι. Η Ελλαδα και η Ιρλανδια περνουν την ιδια κριση αυτη την στιγμη, αλλα φτασανε εκει που ειναι απο αλλους λογους και μηχανισμους. Αν διαβασει κανεις την ιστορια, τα ιδια ακριβως συνεβησαν την δεκαετια του 1925-35. Δεν μαθαμε απο το παρελθον και οποιος δεν μαθαινει, επαναλαμβαινει τα λαθη. Η Ελλαδα εχει εως τον Ιουνιου που θα περασουν οι τραπεζες το δευτερο στρες τεστ. Μονο η Εθνικη αυτη την στιγμη ειναι σε σχετικα ισχυρη θεση. Τι θα γινει με τις αλλες δεν ξερω, παντως πολλες παγκοσμιως θα πεσουν εξω. Τα πραγματα, πολιτικα, οικονομικα και κοινωνικα, θα γινουν πολυ χειροτερα για μεγαλο ακομα διαστημα πριν καλυτερεψουν.Φοβαμαι, οτι το αποκορυφωμα της κρισεως παγκοσμιως θα εινα το 2022. Η Ελλαδα πρεπει να εξοφλεισει τα δανεικα το 2063 και δεν θα μπορεσει. Οι μονοι κερδισμενοι τοτε θα ειναι μονο οσοι εχουν ρευστο γιατι οι περιουσιες δεν θα εχουν αξεια για μεγαλο διαστημα. Οδηγουμεθα επισης σε ενα μεγαλο πολεμο, και μονο μεσα απο την υλικη καταστροφη και μετα απο χασιμο πολλων αθωων, θα ξαναβρουμε δυστυχως την χρυση οικονομικη εποχη γιατ ι απλουστατα, τα παντα θα πρεπει να ξαναχτιστουν. Κατι σαν το 1950 στην Αμερικη που ειτανε παραδεισος οικονομικος.

 6. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 01/12/2010 16:14:49

  Η φωτογραφία είναι όλα τα λεφτά. Προτείνω και εργασία 24 ωρες το 24ωρο, 7 ημέρες την βδομάδα, 365 μέρες τον μήνα. Κάθε δίσεκτο έτος 1 ημέρα αργία.

 7. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 01/12/2010 16:17:17

  Ίσως θα ήταν καλύτερο να δουλεύουμε όλη μέρα με ένα πιάτο φαγητό και μια ώρα μαστίγωμα για παραδειγματισμό που μας πέρασε από το μυαλό ότι γυρίζουμε στο μεσαίωνα.

 8. ataktos avatar
  ataktos 01/12/2010 16:18:53

  με εδώ στην επαρχία όλα τα μαγαζιά της china taoun δουλεύουν ασταμάτητα Σαββατοκύριακο ....

 9. Προφήτης avatar
  Προφήτης 01/12/2010 16:19:34

  1. Η λεγόμενη "παγκοσμιοποίηση" είναι κατ' εξοχήν δύο πράγματα
  1.1 Αύξηση εταιρικού κύκλου εργασιών με άνοιγμα νέων αγορών και κατάργηση εθνικών φραγμών.
  1.2 Αύξηση του περιθωρίου κέρδους με συμπίεση στο ελάχιστο δυνατόν του παράγοντα "εργατικό κόστος".

  Ήτοι, μεγαλύτερο ποσοστό καθαρού κέρδους επί μεγαλύτερου κύκλου εργασιών = μεγαλύτερο ποσοστό καθαρών κερδών.
  Ανόθευτος καπιταλισμός.

  2. Όσο υπήρχε η Σοβιετία ως "φάρος" ενδεχόμενης εξέγερσης, και εννοείται η παραγωγή δεν είχε φύγει στην Άπω Ανατολή, οι εργαζόμενοι στη Δυτική Ευρώπη κρατούνταν σε ησυχία με παροχές (Δώρα, Άδειες, επιδόματα κλπ κλπ).
  Τώρα
  2.1 Ούτε εργαζόμενους χρειάζονται, όλα γίνονται outsourcing στην "Αραπιά"
  2.2 Ούτε αντίπαλον δέος υπάρχει.

  Συνεπώς, 300-400 € ανασφάλιστα και χωρίς ωράριο. Και όποιος γουστάρει. Περιμένουν πολλοί στην ουρά.

  Τα σημάδια ήταν πασιφανέστατα. Όποιος είδε που πάει η δουλειά, και μπορούσε, "την έκανε" από μισθωτός, χρόνια.

  • Misha avatar
   Misha @ Προφήτης 01/12/2010 17:15:03

   Προφήτη

   Με όρους της αγοράς και με δυο κουβέντες , περιγράφεις το πόσο ωφέλιμος ήταν για μας ο υπαρκτός.
   Ως μπαμπούλας και ως εξισορροπιστικός παράγοντας.
   Ήμουν από αυτούς που πανηγύρισαν όταν έπεσαν αυτά τα καθεστώτα.
   Ανέκρουσα πρύμνα όταν είδα τι χουνέρι είχαν στήσει στο Μιλόσεβιτς οι νεοφασίστες της ΕΕ.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Misha 01/12/2010 21:00:28

    Μίσα, πίστευα ό,τι είχε δηλώσει ο Αντρεόττι, αυτή η ιταλική αλεπού της πολιτικής, όταν έπεσε ο υπαρκτός :
    "Πολέμησα 40 χρόνια τον κομμουνισμό. Αλλά τώρα που καταρρέει νοιώθω θλίψη. Το παγκόσμιο σύστημα ισορροπίας χάνει το ένα στήριγμά του. Οι συνέπειες για την Ευρώπη θα είναι τρομακτικές".

 10. occultist avatar
  occultist 01/12/2010 16:25:21

  Μαθανε πως πηδ...στε, πλακώσανε και οι γύφτοι.

 11. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 01/12/2010 16:26:17

  Αν πάντως δουλεύουμε απο το πρωϊ ως το βράδυ 7 μέρες την βδομάδα θα μας περισσεύουν και λεφτά στο τέλος του μήνα ακόμα και με το βασικό μισθο γιατί δεν θα έχουμε χρόνο να ξοδέψουμε.

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ ανώνυμος 01/12/2010 16:40:42

   θα τα φας μία και καλή στους γιατρούς...

 12. βαγόνι avatar
  βαγόνι 01/12/2010 17:37:48

  O κ. Δασκαλόπουλος!
  -"Βιομηχανική Αστική Τάξη"....;
  -'Εχει πουλήσει! -Τότε, ως τί παρεμβαίνει;
  -Ως suis generis μεσιτεία προφανώς!

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ βαγόνι 01/12/2010 18:16:35

   Τόσο γκαγκαουλες είναι οι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν ότι χωρίς χρήμα και μια υποτυπώδη ζωή θα πάνε και αυτοί άκλαυτοι.

 13. Κάποιος avatar
  Κάποιος 01/12/2010 18:27:31

  Οπως έλεγε και ένα παλιό τραγουδάκι:

  Δικαιώματα που ξέρατε τώρα δεν υπάρχουν.
  Υπάρχει μια σκατοζωή και μια τυφλή υπακοή.
  Με την εκμετάλλευση και τον ηλίθιο φόβο,
  οι μ@κες αρχηγοί σου γ@νε την ψυχή.
  Δεν είναι δημοκρατία, δεν είναι ελευθερία,
  είναι μόνο μία μπασταρδοκρατία

 14. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 01/12/2010 19:00:59

  Τους είδαν χαλαρούς τα σαββατοκύριακα των εκλογών (50% αποχή) και σου λέει αυτοί πολύ στην ξάπλα το ρίξανε.Για στρώστους στη δουλειά.
  Μην λυπάστε κανέναν.Και σαββατοκύριακα,και χριστούγεννα,και πρωτοχρονιά,και ανάσταση και ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.
  'Ωστε στις επόμενες εκλογές να βρουν ένα λόγω να πάνε να ψηφίσουν γιατί τώρα το μνημόνιο τους φάνηκε λίγο.

 15. corfiot avatar
  corfiot 01/12/2010 19:07:31

  Τωρα που βρηκες τον καιρο,γ..α και συ χελωνα.............

 16. mas doulevoun psilo gazi avatar
  mas doulevoun psilo gazi 01/12/2010 19:11:13

  Ρε άεργε και τζάμπα αν δουλεύω ποιος θα αγοράζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα παράγω?

  Έλληνες όχι γιατί δεν θα έχουν χρήματα.

  Θα τα εξάγεται στο εξωτερικό?

  Οι Κινέζοι, Τούρκοι, Ρουμάνοι, Βούλγαροι κλπ εργάτες είναι πιο φτηνοί, οπότε...

  Α, ξέχασα οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι καινοτόμες και έχουν δημιουργήσει τρομακτικό trademark στο εξωτερικό, και οι ξένοι καταναλωτές μας προτιμούν.

  Βέβαια αυτό προϋποθέτει να ξέρεις τα βασικά της διοίκησης επιχειρήσεων και εσύ προφανώς δεν τα ξέρεις ή τα ξέχασες.

  Όταν κυριαρχεί η αρπαχτή και η λαμογιά η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να ξεβαλτώσει.

  Για αυτό η Ελλάδα για μένα δεν έχει οικονομικό θέμα, αλλά πολιτισμικό, κοινωνικό, όπως θέλετε πείτε το. Με την νοοτροπία της αρπαχτής δεν πρόκειται να πάει μπροστά η οικονομία.

  ΥΓ 1: Υπάρχουν καινοτόμες και επιχειρησεις που έχουν καλό όνομα στην παγκόσμια αγορά αλλά είναι η εξαίρεση του κανόνα.

  ΥΓ 2: Το πιο σημαντικό. Όταν ένας λαός πεινάει, επαναστατεί.

 17. μαρια avatar
  μαρια 01/12/2010 20:24:23

  Θα συμφωνησω με το ''ΥΓ 2: Το πιο σημαντικό. Όταν ένας λαός πεινάει, επαναστατεί.'' καποιου αλλου.
  Σε καποιες ευρωπαικες χωρες (βλεπε σκανδιναβικες) υπαρχει ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ γιατι ακομα και οι βιομηχανοι αποδεχονται οτι ο λαος που εχει ενα παραπανω απο υποτυπωδες κοινωνικο διχτυ ασφαλειας να τον προφυλασσει απο την εξαθλιωση, προσφερει και την απαραιτητη κοινωνικη ασφαλεια για την αναπτυξη των εταιρειων τους. Αν φτασουμε στα επιπεδα εξαθλιωσης που ευαγγελιζονται καποιοι στο σεβ, τοτε πολυ αμφιβαλλω αν θα μεινει τιποτα ορθιο σε αυτη τη χωρα.Γιατι στην τελικη ΔΕ ΘΑ ΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ

 18. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 01/12/2010 20:26:23

  έχω την εντύπωση ότι συμβαίνουν δύο ενδεχόμενα :

  α) είτε ο ΣΕΒ πάνω στην γενικότερη αναμπουμπούλα, πιστεύει ότι μπορεί να πιέσει και να περάσει οποιοδήποτε μέτρο θέλει (αν ισχύει αυτό το ενδεχόμενο πιστεύω ότι ο ΣΕΒ υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του)

  β) είτε ο ΣΕΒ πάνω στην γενικότερη αναμπουμπούλα, προτάσσει ένα σωρό αιτήματα(αρκετά από τα οποία είναι παράλογα και απαράδεκτα), για να αποσύρει αργότερα κατά την δημόσια διαβούλευση αρκετά από αυτά και να ισχυριστεί ότι υποχώρησε από κάποιες θέσεις του, οπότε και η ΓΣΕΕ πρέπει να κάνει κάποιες υποχωρήσεις.

  Πάντως έχω ισχυρή πεποίθηση ότι ο ΣΕΒ με τέτοιες προτάσεις δυναμιτίζει την κοινωνική γαλήνη στους εργασιακούς χώρους, γεγονός που πιθανόν αργότερα να αποβεί εις βάρος των επιχειρήσεων.

 19. oxi ki etsi avatar
  oxi ki etsi 01/12/2010 21:21:34

  Στη Γερμανία πάντως ισχύει τα τελευταία χρόνια:

  "Ueberstunden werden nicht mehr unbedingt bezahlt sondern abgefeiert".

  Τουτέστιν, υπερωρίες (και Σαββατοκύριακα εννοείται) δεν είναι απαραίτητο να πληρώνονται αλλά αυξάνονται τα ρεπό. Πέραν τούτου, υπάρχει και το "Kurzarbeit" που σημαίνει εργάζονται μια μέρα λιγότερο τη βδομάδα, παίρνουν λιγότερα χρήματα αλλά δεν διώχνονται τελείως από τη δουλειά...
  Είναι στην κρίση του κάθε Επιχειρηματία εάν θα δώσει χριστουγεννιάτικο δώρο ή όχι και εάν θέλει να δώσει τότε μπορεί να είναι συμβολικό (π.χ. 200 Ευρώ) και όχι ολόκληρος μισθός...
  140ς μισθός στη Γερμανία δεν υπήρξε ποτέ αλλά και ο 13ος περικόπηκε.
  Δουλειά μέχρι τα 67 απαραιτήτως και χωρίς παραθυράκια ώστε να πλημμυρίσει ο τόπος 45άρηδες συνταξιούχους ενίοτε και με δύο συντάξεις...

  Τώρα, στην Ελλάδα το ΠΑΜΕ και τα λοιπά "ΠΑΜΕ" προωθούν το 25αωρο τη βδομάδα. Καθετί παραπάνω από το 25άωρο θεωρείται Φασισμός για τα διάφορα "ΠΑΜΕ" που κυβερνάνε τον τόπο... Δεν μιλάμε για τα αιτήματα των Εργατοπατέρων όσον αφορά τον δημόσιο τομέα...
  Εκεί μάλιστα υπάρχει και λέξη "Δημοσιοϋπαλληλίκι" η οποία δεν μεταφράζεται σε καμία ευρωπαϊκή γλώσσα (δεν γνωρίζω τώρα αν μεταφράζεται σε καμιά υποσαχάρια διάλεκτο) για να καταδείξει το χάλι που επικρατεί εδώ και 35 χρόνια...

  Δικαίως λοιπόν οι Γερμανοί (ο λαός τους) βγάζουν φλέκες όταν ακούνε για τα "παράπονα" των Ελλήνων...

  Πώς να μας πάρουν με καλό μάτι όταν έρχονται οι Γερμανοί (με μισθούς 2-2,5 χιλιάρικα) στην Ελλάδα διακοπές με γκρουπ (για πιο φθηνά) και πάνε οι Ελληνίδες "κακοπληρωμένες" ξεναγοί στο αεροδρόμιο απαστράπτουσες με τσάντες PRADA, γυαλιά VERSACE, ντυμένες μέσα στα GUCCI να τους παραλάβουν από το αεροδρόμιο...

  Σταματάς στην Αττική οδό στα διόδια κι άμα κοιτάξεις δεξιά κι αριστερά τα αυτοκίνητα νομίζεις οτι βρίσκεσαι στη διεθνή Έκθεση αυτοκινήτων της Ζυρίχης...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ oxi ki etsi 01/12/2010 21:38:58

   Αναπαράγεις γενικεύσεις αδαών τουριστών. Γνωρίζεις πώς ζει ο μέσος Έλληνας; Ο μέσος Έλληνας έχει πανάκριβο τζιπ αμάξι, και άλλο πανακριβο η γυναίκα του και άλλο το παιδί του, και η μέση Ελληνίδα φοράει Prada και Versace;
   Με την ίδια λογική, και εγώ εκνευρίζομαι από γερμανούς τουρίστες που κουβαλάνε κονσέρβες από τη Γερμανία. Να γενικεύσω και να τους πω όλους γύφτους και κακομοίρηδες;
   Εγώ θα ντρεπόμουν να αναπαράγω τέτοιες γενικεύσεις, όπως κάνεις εσύ. Μόνο απύθμενα συμπλέγματα καθυστερημένου Βαλκάνιου δείχνουν όσα γράφεις, σαν κάτι παλιούς Ελληνοαμερικανούς που είχαν μουλιάσει τα χέρια τους από τα πιάτα που έπλεναν, αλλά πουλούσαν μούρη στο χωριό όταν πήγαιναν κανένα καλοκαίρι. Τουλάχιστον, μάθε λίγο πώς ζει μια μέση ελληνική οικογένεια και η μέση ελληνική οικογένεια δεν είναι κάτοικος Φιλοθέης και Εκάλης.
   Και αν θες να γνωρίζεις, έχω ζήσει κάποια χρόνια σε χώρα της δυτικής Ευρώπης και ξέρω να αναγνωρίζω και τα καλά και τα κακά. Αλλά γενικεύσεις δεν υιοθετώ για κανέναν.

   • oxi ki etsi avatar
    oxi ki etsi @ ΒΙΣ 01/12/2010 21:58:27

    ΒΙΣ

    Εγώ ζω από τότε που γεννήθηκα εως τώρα σε διάφορες χώρες της Δυτικής Ευρώπης...

    Ξέρω πολύ καλά πως ζει πο μέσος Έλληνας και η μέση Ελληνίδα...

    Εμπορεύομαι Αυτοκίνητα και ξέρω πολύ καλά τί αυτοκίνητα στέλνω στην Ελλάδα καθώς και ποιοί τα αγοράζουν εκεί από τα Καταστήματα που συνεργάζομαι...

    Οι Έλληνες ζούσαν μέσα στη χλιδή επειδή πήγαινε σύννεφο η μαύρη Εργασία και τα δανεικά (κατά τη γνώμη των δανειζόμενων αγύριστα) που τώρα πρέπει να επιστραφούν...

    Μαύρη εργασία σε χώρα της δυτικής Ευρώπης δεν βρίσκεις ούτε με σφαίρες...

    Οι Έλληνες παραπονούνταν για μισθούς πείνας και οτι παίρνουν 700 Ευρώ κτλ.

    Τα ενοίκια από 500 και επάνω τα δυαράκια... Τα φροντιστήρια γεμάτα... Τα ιδιαίτερα στο σπίτι 45 Ευρώ την ώρα και δεν προλαβαίνουν φοιτητές και καθηγητές...

    Τι νομίζεις, πλούσιοι τα γεμίζουν τα φροντιστήρια ή παίρνουν ιδιαίτερα για τα παιδιά???
    Ή νομίζεις πλούσιοι παίρνουν Ι.Χ. με 30-40 χιλιάρικα????
    Οι πλούσιοι παίρνουν με 100 χιλιάρικα κι επάνω...

    Τετραμελής οικογένεια στην Ελλάδα έχει μινιμουμ 3 Ι.Χ.!!!
    Αυτό δεν συναντάται πουθενά στην Ευρώπη...

    Καλά πού ζεις...?????????

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ oxi ki etsi 02/12/2010 00:52:29

     Εγώ ζω στην Ελλάδα, έχω 4 μελή οικογένεια, μπαίνουν στο σπίτι δύο μισθοί κανονικοί και 1 ΙΧ.
     Τετραμελής οικογένεια με μίνιμουμ 3 ΙΧ; Αυτό ο μέσος όρος;
     Μάλλον ή κακοήθης είσαι ή απλά αδαής.
     Και αυτό το γενικευτικό "οι Ελλήνες" σε παρακαλώ, αν σου μένει ψήγμα αντικειμενικής σκέψης, άφησέ το. Η γενίκευσή σου είναι εντελώς ψευδής.
     Μάλλον για συμπλεγματικό νεόπλουτο σε κόβω (κάτι αντίστοιχο με αυτούς που κυκλοφορούν σε εμάς εδώ).

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ ΒΙΣ 02/12/2010 00:55:49

      Το ΙΧ μου είναι αξίας 14.000 ευρώ και το πληρώνω με δόσεις, αν σε ενδιαφέρει. Το βασικό κεφάλαιο προήλθε από την πώληση του προηγούμενου, 9 ετών.
      Και μπορώ να σου αναφέρω άπειρα ζευγάρια με 1-3 παιδιά που γνωρίζω, μισθοσυντήρητους, με ανάλογη κατάσταση.
      Αν είσαι συμπλεγματικός με τη χώρα και την καταγωγή σου, βλέπεις μόνο όσα σε συμφέρουν. Δεν είναι ο έλληνας νεόπλουτος ο μέσος όρος, ούτε ο μέσος Έλληνας ξενυχτάει κάθε Σάββατο στα κλαμπ της παραλιακής.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ ΒΙΣ 02/12/2010 02:28:58

      To προηγούμενο ήταν ένα Skoda Fabia. Αποφάσισα να το πουλήσω όταν κατάλαβα ότι άρχισε να μου τρώει περισσότερα λεφτά για τη συντήρηση από όσο μπορούσα να αντέξω. Και αυτό που πήρα, στα ίδια κυβικά είναι, απλά λίγο μεγαλύτερο λόγω των παιδιών. Και πάλι, θεωρώ τον εαυτό μου πολύ καλά, αν κρίνω από άλλα γνωστά μου ζευγάρια.
      Και από εξόδους, τι να σου πω...
      Κανένας κινηματογράφος (όχι κάθε βδομάδα), σπανίως κανένα θέατρο, άντε και μια φορά το χρόνο στη Λυρική, άντε και καμία ταβερνούλα πολύ-πολύ αραιά. Και δεν είμαι εξαίρεση, ξέρω άπειρους Έλληνες στην ηλικία μου που έτσι περνάνε. Τον καφέ στη δουλειά τον φτιάχνω εκεί, όπως και πάρα πολλοί εργαζόμενοι Έλληνες.
      Αλλά ο κομπλεξικός γραικύλος "μπρούκλης" που, επειδή ζει και δουλεύει έξω, υιοθετεί όλα τα στερεότυπα του κάθε αγράμματου ή ημιμαθούς Γερμανού, δεν πρόκειται να πειστεί. Εκείνος έκανε τις στατιστικές του και ξέρει. Αφού τα γράφει και η "έγκυρη" πατσαβούρα Bild, έτσι θα είναι.
      Σαν τον αστοιχείωτο γερμανό δημοσιογράφο πυυ καθόταν σε καφέ του Κολωνακίου και έβριζε τους Έλληνες που γλεντάνε στο "κλαμπ μπαζούκας" (εννοούσε τα μπουζούκια!).

 20. Maximilien avatar
  Maximilien 02/12/2010 01:02:09

  Τιιιιι; Μέσα σε 9 χρόνια μόλις άλλαξες αυτοκίνητο; Το πάρτυ τελείωσε ΒΙΣ. Τέτοιες ασυλλόγιστες σπατάλες μας έφεραν εδώ. Μαζί τα φάγαμε.

 21. Maximilien avatar
  Maximilien 02/12/2010 02:40:12

  Το ωραίο είναι ότι πριν από 19 χρόνια χρησιμοποιούσαν το ακριβώς αντίθετο παράδειγμα για να υποστηρίξουν την ανωτερότητα της ελεύθερης αγοράς και το πόσο εύκολα αποκτιούνται τα καταναλωτικά αγαθά στη Δύση. 19 χρόνια αργότερα αλλάζει το παραμύθι, η κατανάλωση γίνεται εχθρός και η απόκτηση αυτοκινήτου πχ γίνεται συνώνυμο εγκλήματος καθοσιώσεως. Από την κατανάλωση στην νέα "ηθική της εργασίας" και τα σκυλιά δεμένα. Χτυπάνε το ντέφι οι αρκουδιάρηδες στη νέα μελωδία και οι αρκούδες χορεύουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.