06/11/2008 17:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ρωσικό «δωράκι» στον Ομπάμα_____________________________________________________ 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Dmitri Medvedev καλωσόρισε χθες το νέο Αμερικανό ομόλογό του με φραστικές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και υποσχόμενος ότι θα εγκαταστήσει ρωσικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς στα δυτικά σύνορά της, αν η Ουάσιγκτον προχωρήσει τα σχέδιά της για την αντιπυραυλική άμυνα στην Ανατολική Ευρώπη. Σε ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση ο Μεντβέντεφ είπε επίσης ότι η Ρωσία δεν έχει μια «έμφυτη αντιπαράθεση» (inherent conflict)  με τις ΗΠΑ και τις κάλεσε να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα  στις σχέσεις τους.Στην ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους, ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ για την πρόκληση του πολέμου με την Γεωργία και την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Επισημαίνεται  ότι ο Μεντβέντεφ δεν συνεχάρη (!) τον Ομπάμα, ο οποίος είχε κερδίσει τις εκλογές πριν από λίγες ώρες, ούτε αναφέρθηκε στο νέο Αμερικανό πρόεδρο ονομαστικά. Αργότερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Ομπάμα.

www.nytimes.com/2008/11/06/world/europe/06russia.html?_r=1&oref=slogin

Στη φωτογραφία Ρώσοι στρατιώτες με παραδοσιακές στολές παρελαύνουν χθες στην Μόσχα, όπου η κατάσταση είναι τεταμένη εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, αλλά και του πολέμου στην Γεωργία.  

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Evros avatar
  Evros 06/11/2008 18:31:36

  Έτσι αντιδρά όποιος θεωρεί τον εαυτό του στριμογμένο. Ακόμα και στον χειρότερο εχθρό λες άν συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Αλλά ένα δικτατορικό καθεστώς όπως αυτό της Ρωσίας θα προτιμούσε έναν σκληρό αντιπαλο για να κρατάει τα πρόβατα κλειδωμένα.

 2. Factorx avatar
  Factorx 06/11/2008 18:32:33

  Ο Ρώσος ταβάριτς δεν μας κανει και μας μια μεταφρασούλα

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/11/2008 18:57:48

  Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένα στρίμωγμα.Η Ρωσία πλέον δεν ενδιαφέρεται και τόσο για τη διεθνή κοινή γνώμη εφ όσον δεν επιδιώκει να προβάλλει κάποιο πρότυπο αλλά τα συμφέροντά της που άριστα εξυπηρετούνται από το πυρηνικό οπλοστάσιο και τους φυσικούς πόρους που πουλάει.
  Ο Ομπάμα μπορεί να συνεχίσει με την αντιπυραυλική ασπίδα ή να μη συνεχίσει.Αν δε συνεχίσει έχει καλώς.
  Αν συνεχίσει θα τοποθετηθούν πύραυλοι μέσου βεληνεκούς στο θύλακα Καλίνινγκραντ με στόχο την ασπίδα.
  Τι ίδιο και για Γεωργία.Εφ όσον οι άλλοι αναγνωρισαν ανεξάρτητο Κόσοβο οι Συμφωνίες του Ελσίνκι παραβιάσθηκαν και η Ρωσία αναγνωρισε ανεξάρτητη Οσσετία και Αμπχαζία.Η υπόλοιπη Γεωργία μπορεί να μπει ή να μη μπει στο ΝΑΤΟ.Είτε είναι μέσα είτε έξω όποιος προσπαθήσει να ανακαταλάβει τις αποσχισθείσες περιοχές θα αντιμετωπίσει το ρωσικό στρατό.

 4. silegav avatar
  silegav 06/11/2008 19:00:06

  Debout, les damnés de la terre
  Debout, les forçats de la faim
  La raison tonne en son cratère
  C'est l'éruption de la fin
  Du passé faisons table rase
  Foules, esclaves, debout, debout
  Le monde va changer de base
  Nous ne sommes rien, soyons tout
  |: C'est la lutte finale
  Groupons-nous, et demain
  L'Internationale
  Sera le genre humain :|

 5. nas avatar
  nas 06/11/2008 19:21:21

  Βρε, μάθανε πως εδώ είναι το καλύτερο site και πλάκωσαν κι οι ξενόγλωσσοι;

 6. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 06/11/2008 19:28:19

  @ψυχραιμία: "Ο Ομπάμα μπορεί να συνεχίσει με την αντιπυραυλική ασπίδα ή να μη συνεχίσει. Αν δε συνεχίσει έχει καλώς.
  Αν συνεχίσει θα τοποθετηθούν πύραυλοι μέσου βεληνεκούς στο θύλακα Καλίνινγκραντ με στόχο την ασπίδα". Σχετικό:

  "Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ στην πρώτη ετήσια ομιλία του προς το έθνος, σήμερα, εξέφρασε την ελπίδα ότι "η νέα αμερικανική κυβέρνηση" θα επιλέξει τις "καλές σχέσεις" με τη Ρωσία.

  "Ελπίζουμε ότι οι εταίροι μας, η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, θα επιλέξει τις καλές σχέσεις με τη Ρωσία", τόνισε ο Μενβέντεφ χωρίς να κατονομάσει τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος εξελέξη 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

  Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε εξάλλου ότι η Ρωσία θα αναπτύξει πυραύλους Iskander στο Καλίνινγκραντ, ρωσικό θύλακο που περιβάλλεται από χώρες της ΕΕ, για να "εξουδετερώσει" τα στοιχεία της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη.

  "Για να εξουδετερώσουμε σε περίπτωση ανάγκης το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, θα αναπτύξουμε στην περιοχή του Καλίνινγκραντ πυραύλους Iskander", τόνισε ο ρώσος πρόεδρος.

  Ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι η Ρωσία θα προκαλέσει ηλεκτρονικές παρεμβολές στο προτεινόμενο αμερικανικό σύστημα και πρόσθεσε ότι η Ρωσία ματαίωσε σχέδια για τη διάλυση τριών συνταγμάτων συστοιχιών πυραύλων.

  "Αρχικά είχαμε προγραμματίσει να παροπλίσουμε τρία συντάγματα συστοιχιών πυραύλων μιας μεραρχίας πυραύλων που είναι αναπτυγμένη στο Κοζέλσκ και να καταργήσουμε τη μεραρχία αυτή ως το 2010. Αποφάσισα να ματαιώσω τα σχέδια αυτά και δεν πρόκειται να αλλάξουμε τίποτα", τόνισε ο Μεντβέντεφ, ("SigmaLive").

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/11/2008 19:59:57

  γειά σου βρε νήπιε...σε χάσαμε!

 8. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 06/11/2008 20:11:09

  Νήπιε ,

  Καλωσήρθες

 9. t avatar
  t 06/11/2008 20:53:29

  Italian Prime Minister Berlusconi says that Barack Obama is
  young
  handsome and
  tanned

 10. Factorx avatar
  Factorx 06/11/2008 21:44:21

  Ο βουλευτής του Ιλινόι στο Κογκρέσο Ραμ Εμάνιουελ, στενός συνεργάτης του Μπαράκ Ομπάμα, δέχτηκε να γίνει γενικός γραμματέας του Λευκού Οίκου Αυτό γνωστοποίησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτερος αξιωματούχος των Δημοκρατικών.

  Πρόκειται για τον πρώτο διορισμό που γίνεται από τον Μπαράκ Ομπάμα για την μελλοντική του κυβέρνηση, δυο ημέρες μετά την εκλογή του.

  Ο Ραμ Εμάνιουελ έχει ήδη υπηρετήσει στον Λευκό Οίκο κατά την προεδρία του Μπίλ Κλίντον, ως πολιτικός σύμβουλος.

  Η θέση του γενικού γραμματέα του Λευκού Οίκου είναι μια από τις σημαντικότερες της αμερικανικής κυβέρνησης, και ο Εμάνιουελ θα είναι και ανώτατος σύμβουλος του προέδρου.

 11. Factorx avatar
  Factorx 06/11/2008 21:50:07

  Την ώρα που η διεθνής κοινή γνώμη ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την εκλογή Ομπάμα,ο Ρωσικός Τύπος αναφέρεται σε σοβαρή πιθανότητα για επάνοδο του Βλ.Πούτιν στο Κρεμλίνο τη νέα χρονια!
  Τα σενάρια ξεκίνησαν καθώς ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι μεντβέντεφ,άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης από την προεδρία της Ρωσίας το 2009(!), "ανοίγοντας το δρόμο για τον Βλαντιμίρ Πούτιν να επιστρέψει στο Κρεμλίνο", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Vedomosti" επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο.
  Την Τετάρτη, ο Μεντβέντεφ πρότεινε την αύξηση του χρόνου θητείας του προέδρου της χώρας στα έξι από τα τέσσερα χρόνια, βήμα για το οποίο η εφημερίδα αναφέρει ότι αποτελεί σχέδιο του Βλαντισλάβ Ζουρκόφ, υψηλόβαθμου στελέχους του επιτελείου του Μεντβέντεφ.
  Με βάση το σχέδιο αυτό, ο Μεντβέντεφ μπορεί να προχωρήσει σε αλλαγές στο σύνταγμα και σε αντιλαϊκές κοινωνικές αλλαγές, ώστε ο Πούτιν να επιστρέψει στο Κρεμλίνο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αναφέρει το δημοσίευμα.
  Επομένως, ο Μεντβέντεφ ενδέχεται να παραιτηθεί νωρίτερα και να γίνουν εκλογές το 2009.
  Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Πούτιν θα μπορέσει μετά να γίνει πρόεδρος για δύο εξαετείς θητείες από το 2009 έως το 2021. Η εφημερίδα επικαλείται εκπρόσωπο του Πούτιν ο οποίος είπε ότι δεν βλέπει γιατί να μην επιστρέψει στην ηγεσία της χώρας ο νυν πρωθυπουργός το 2009

  http://greece-salonika.blogspot.com/

 12. miaouth avatar
  miaouth 06/11/2008 22:39:42

  Φεύγει ο πετρελαιάρχης και θύμωσαν οι συνάδελφοι πετρελαιάδες. Άς ελπίσουμε ότι δεν θα τα πάρουν στο κρανίο και τίποτα Σαουδάραβες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.