24/02/2009 18:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ρυθμιστής ο …Παλαιοκώστας

Με αφορμή την απόδραση Παλαιοκώστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε σήμερα να διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την ... ασφάλεια στη χώρα. Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο κ. Παπανδρέου κάνει λόγο για «διάλυση του κράτους και τη συνακόλουθη αδυναμία του να εξασφαλίζει στοιχειώδη προστασία και ασφάλεια στην καθημερινή ζωή των πολιτών». Μίλησε επίσης για «κατάσταση ανομίας» στη χώρα, χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ανίκανη και επικίνδυνη» και απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συναίνεσης.

Είχε προηγηθεί δημοσκόπηση της γνωστής GΡΟ για την εκπομπή στο Μega του κ. Ι. Πρετεντέρη που ανεβάζει την διαφορά ανάμεσα στο ΠαΣοΚ και στη ΝΔ, στο  4,2% έναντι 3,6% της προηγούμενης μέτρησης που έγινε τον περασμένο μήνα.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από την απόδραση, η οποία έφερε στην επιφάνεια την διάλυση του κρατικού μηχανισμού. Έτσι το Μαξίμου προσπαθεί να απομακρυνθεί άρον - άρον από τον ....Παλαιοκώστα και γι αυτό το λόγο ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε αύριο έκτακτη συνεδρίαση για την οικονομία του υπουργικού συμβουλίου το οποίο, κατά τα άλλα, συνεδριάζει ...σπανίως.

Ο κ. Καραμανλής δεν κρύβει την δυσφορία του, αλλά και την  αμηχανία του, για όσα έγιναν και μάλλον θα αναθεωρήσει τα σχέδιά του για εκλογικό αιφνιδιασμό, καθώς είναι προφανές ότι μια εκλογική αναμέτρηση αυτήν την εποχή θα ισοδυναμούσε με πολιτική αυτοκτονία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 24/02/2009 18:41:28

  Το σοβαρότατο ζήτημα των αποδράσεων από τις φυλακές και καθώς και ένα μεγάλο κομμάτι του ζητήματος "εγκληματικότητα" θα είχαν λυθεί αν υπήρχε μια κυβέρνηση η οποία και θα ξεκαθάριζε επιτέλους το πότε δικαιούται αστυφύλακας ή εξωτερικός φρουρός να πυροβολάει. Το υπάρχον ισχύον νομικό πλάισιο που διέπει το θέμα είναι νομίζω του 1949.
  Είναι γελοίο το να οπλοφορούν οι φρουροί αλλά να απαγορεύεται να πυροβολήσουν. Ας τους αφοπλίσουν ώστε να μην κινδυνεύουν τουλάχιστον.
  Το όλο θέμα μου θυμίζει τη θητεία μου όπου φυλούσαμε σκοπιές με (προπολεμικές) σφαίρες ραμμένες!!! έντεχνα μέσα σε τσουβαλόθηκες. Έπρεπε να κόβεις μια ώρα για να τις ανοίξεις αν δεχόσουν επίθεση (λέμε τώρα).
  Ή επιτρέπουμε χρήση όπλων σε όργανα της τάξης ή όχι. Οι μεσοβέζικες καταστάσεις απλά διαιωνίζουν το πρόβλημα. Αν πυροβολήσεις πας μέσα και αν δεν πυροβολήσεις πάλι πας μέσα (βλ. το προχθεσινό)
  Και τέλος θυμίζω ότι στην Ελλάδα που απαγορεύεται η ιδιωτική οπλοφορία, τα όπλα τα έχουν μόνο οι παράνομοι. Η απογόρευση ισχύει για αυτούς που τηρούν το νόμο. Οι παράνομοι ούτως ή άλλως οπλοφορούν. Οπότε;

 2. Ο Φυγάς avatar
  Ο Φυγάς 24/02/2009 19:03:41

  Κρίμα για τον Κώστα Καραμανλή και όλους αυτούς που τον πίστεψαν. Θα μπορούσε με αυτούς τους αντιπάλους να κυβερνάει είκοσι χρόνια αλλά τον έφαγε η τεμπελιά οι κακές παρέες και τα λιβανιστήρια. Τις ευκαιρίες του τις είχε και τις κλώτσησε όλες. Τεράστια η ανοχή που επέδειξε ο κόσμος στο πρόσωπο του, δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο για άλλον πολιτικό ούτε καν για τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1981.

 3. bill avatar
  bill 24/02/2009 19:18:28

  @ Φυγας

  Μιλάς για τον άνθρωπο που απαγόρεψε στους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση για την προανακριτική; Που κουκούλωσε κάθε καταγγελία διαφθοράς που έφτανε στην πόρτα του (με πιο πρόσφατη περίπτωση του Παυλίδη);

  Η μεγαλύτερη μούφα είναι αυτή περί Καραμανλή που αδικείται από τους συνεργάτες του...

 4. Ο Φυγάς avatar
  Ο Φυγάς 24/02/2009 19:45:14

  @bill
  Κρίνω τον Κ.Καραμανλή σχέση με τον Γ.Α.Παπανδρέου,την Ν.Μπακογιάννη τον Ευγγ.Βενιζέλο και τον Α.Σαμαρά. Αυτοί είναι οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί για τα επόμενα δέκα χρόνια.

 5. Ο Φυγάς avatar
  Ο Φυγάς 24/02/2009 21:10:12

  6@
  Απόκριες έχουμε οπότε ο καθένας μπορεί να ντύνεται ότι θέλει.

 6. tony avatar
  tony 24/02/2009 21:40:18

  Ανώνυμε έγραψες και εγώ μαζί σου.Κάποια στιγμή θα πρέπει να δράσουμε.Με τη γρίνια δεν γίνετε τίποτα.

 7. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 24/02/2009 23:53:18

  "ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

  Ο "Ελληνικός Δεκέμβρης" της παγκόσμιας ύφεσης
  και ο "Γαλλικός Μάης" της γενιάς του '60

  (του Ν.Κωσταντάρα)

  Ο «ελληνικός Δεκέμβρης» τείνει να γίνει για την παγκόσμια ύφεση ό,τι ο «γαλλικός Μάης» συμβολίζει για την αφύπνιση τη ς γενιάς του ’60. Οπου ανεβαίνει η ένταση λόγω οικονομικών δυσπραγιών, κυβερνήσεις φοβούνται μην τους προκύψει καμιά εξέγερση όπως αυτή των νέων της Αθήνας. Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, μάλιστα, φαίνεται να ζει με αυτόν τον εφιάλτη: πρώτα πάγωσε τα σχέδια για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τώρα σπεύδει να ικανοποιήσει τους εξεγερμένους εργάτες και ανέργους στη μακρινή Γουαδελούπη, για να προλάβει την επέκταση των ταραχών στη Γαλλία.

  Στην Ελλάδα γνωρίζουμε το περίεργο μείγμα κοινωνικής απειθαρχίας, ανοχής προς τη νεανική βία και κρατικής αφασίας, που συνέπραξαν στην πυρπόληση του κέντρου της πρωτεύουσας και άλλων πόλεων. Το γεγονός ότι η νέα γενιά δεν προσβλέπει σε ρόδινο μέλλον έπαιξε ρόλο αλλά όχι τον κυρίαρχο. Στο εξωτερικό, όμως, οι ταραχές εμφανίστηκαν ως ένα ξέσπασμα οργής και απελπισίας λόγω των οικονομικών δυσκολιών, που από τον Δεκέμβριο όλη η Ευρώπη ανέμενε. Εκτοτε, είδαμε ταραχές, απεργίες και κυβερνητικές κρίσεις σε πολλές χώρες. Τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση της Ισλανδίας έπεσε εν μέσω λαϊκής οργής. Μεγάλες διαδηλώσεις ή απεργίες έγιναν σε Βρετανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Λεττονία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο και Ρωσία. Σχεδόν πάντα, οι ανταποκρίσεις αναφέρουν τις ταραχές της Αθήνας ως μια πρώιμη εκδήλωση του φαινομένου της κοινωνικής έντασης.

  Ενδεικτική του βάθους του φόβου στην Ευρώπη είναι συνέντευξη κορυφαίου συμβούλου του Σαρκοζί, του Ανρί Γκουενό, στην εφημερίδα Le Monde την Τρίτη, ενώ η Γαλλική Καραϊβική συγκλονιζόταν από βίαιες διαδηλώσεις. «Εάν δεν θεσπίσουμε από κοινού λογικούς κανόνες προστασίας ή και παρέμβασης, εάν μείνουμε εγκλωβισμένοι σε δόγματα, τότε διατρέχουμε τον κίνδυνο να υποστούμε τον πλέον παράλογο προστατευτισμό, τον λαϊκισμό και την ξενοφοβία», είπε ο Γκουενό.

  «Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τον κίνδυνο αυτό. Κοιτάξτε τι έγινε στην Ισλανδία, κοιτάξτε το ρήγμα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στον λαό και την ιθύνουσα τάξη, τους κυβερνώντες! Δείτε τις απεργίες των Βρετανών εργαζομένων στον τομέα της ενέργειας, απεργίες που στρέφονται εναντίον των εποχικών προσλήψεων Ισπανών ή Ιταλών! Δείτε τι έγινε και στην Ελλάδα! Η κρίση αυτή εξαντλεί όλα τα κεφάλαια του εγχειριδίου οικονομικής πρακτικής. Ας πάρουμε τα μέτρα μας, ώστε να μην εξαντληθούν και τα κεφάλαια του εγχειριδίου Ιστορίας».

  Με άλλα λόγια: εξαντλήσαμε τα όσα ξέρουμε για την οικονομία, τώρα φοβόμαστε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο (της Ιστορίας, δηλαδή).

  Η Γουαδελούπη έχει και ξεχωριστό ενδιαφέρον, στο ότι είναι μέρος της Γαλλίας (διοικητικό διαμέρισμα) το οποίο μπορεί πολύ εύκολα να μεταδώσει την ταραχή στην ίδια τη «μητρόπολη». Μέρος αυτού του κινδύνου είναι ότι η εξέγερση στην Καραϊβική εγείρει και έντονα σημεία φυλετικών διαφορών: η πλειονότητα των μαύρων είναι φτωχοί, ενώ οι πλούσιοι και οι Αρχές είναι, επί το πλείστον, λευκοί. «Μια κλίκα κρατάει την οικονομική εξουσία και κάνει κατάχρηση», είπε βουλευτής της γειτονικής Γουιάνα, η Κριστιάν Τομπιρά, προσθέτοντας ότι δεν απέχει πολύ «από το κοινωνικό απαρτχάιντ». Ενα από τα συνθήματα των απεργών είναι: «Η Γουαδελούπη είναι δική μας, δεν ανήκει σ’ αυτούς», εννοώντας τους λευκούς. Οι απεργοί ζητούν αύξηση 200 ευρώ στον χαμηλότερο μηνιαίο μισθό των 900 ευρώ (ενώ στην Ελλάδα ο κατώτερος μισθός είναι 701 ευρώ).

  Πολλές κυβερνήσεις φοβούνται πως οι οικονομικές δυσκολίες θα προκαλέσουν εντάσεις με απρόβλεπτες κοινωνικές εξελίξεις. Τα γεγονότα της Αθήνας έδειξαν τι συμβαίνει όταν μια ομοιογενής κοινωνία δεν μπορεί να εξελιχθεί και να διαχειριστεί τις εντάσεις μέσα της. Η Γουαδελούπη δείχνει πόσο εύκολα βγαίνουν στην επιφάνεια πολύπλοκες κοινωνικές εντάσεις, που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη οπισθοδρόμηση. Είναι σαφές ότι δεν πρέπει να αφεθεί καμία χώρα να βυθιστεί κάτω από τα προβλήματά της. Το κακό είναι μεταδοτικό. Αυτό θα παίξει ρόλο στην προσπάθεια των δυνατότερων ευρωπαϊκών χωρών να βοηθήσουν τις ασθενέστερες. «Δείτε τι έγινε στην Ελλάδα», θα λένε.

 8. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 25/02/2009 00:01:37

  Καραγκιοζης γινεται ο Γιωργακης.

  1000 λογους εχεις ανθρωπε μου να ψεξεις τον Καραμανλη,μην μιλας για Παλαιοκωστα...

  Δηλαδη αν γινει κυβερνηση το ΠΑΣΟΚ δεν θα υπαρχουν αποδρασεις?

  Μπορει να γινει καμμια σε νησιωτικες φυλακες με αεροπλανοφωρο!

 9. μιχ. νικολούδης avatar
  μιχ. νικολούδης 25/02/2009 01:07:50

  Ανώνυμε@ συμφωνώ με το παραλήρημα σου. Μαζί σου.Βοηθός σου αν με θέλεις.Ανησυχώ μονο για την στιγμή που θα έλθουν οι άνθρωποι με τα άσπρα να μας πάρουν μαζί τους.Αφού πώτα μας φορέσουν τον ζουρλομανδύα.

 10. ΑΦΡΙΚΗ avatar
  ΑΦΡΙΚΗ 25/02/2009 09:01:33

  Κυριοι εχετε καταλαβει η Ελλαδα αποτελει παρελθον! Το συστημα εχει καταρευσει και οι Ελληνες εχουν παραλυσει περιμενοντας το τελος τους! Ουτε οραμα υπαρχει ουτε διαθεση να σηκωθουν απο τους καναπεδες..... μονο απογοητευση απο τους χαβαλεδες πολιτικους που κοινουν την παρτι τους!
  Αυτη ειναι η πραγματικοτητα!

 11. Helmut avatar
  Helmut 25/02/2009 09:42:41

  Μία και αναφέρεστε στην δημοσκόπηση της GPΟ για το MEGA που παρουσίασε ο Πρετεντέρης, παραθέτω μία ενδιαφέρουσα πτυχή της δημοσκόπησης και πως παρουσιάστηκε στην εκπομπή -που αναφέρθηκε στο enimerosi24:

  Καθοδηγούμενη χαρακτήρισε ο Θ. Πάγκαλος τη δημοσκόπηση της GPO που παρουσίασε ο Γ. Πρετεντέρης από την «Ανατροπή». Μάλιστα, ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, που ήταν στο τραπέζι, αντί να τον αντικρούσει όπως θα ήταν φυσικό, προσχώρησε στη λογική Πάγκαλου (!) και είπε κατά λέξη: «Είχα κι εγώ τους ίδιους προβληματισμούς για την διατύπωση της ερώτησης, αλλά σε συνεννόηση με το κανάλι...» (!) και μείναμε κάγκελο. Τι έκανε ο Γιάννης Πρετεντέρης; Προσπαθούσε να προχωρήσει σε επόμενη κάρτα αλλά ήταν αδύνατον.
  Είναι αλήθεια ότι ο τρόπος με τον οποίο είχε διατυπωθεί η ερώτηση δεν άφηνε περιθώρια στον ερωτώμενο, αφού έλεγε: «Για την αντιμετώπιση της κρίσης ο Κ. Καραμανλής προτείνει συναίνεση, ο Γ. Παπανδρέου εκλογές. Με ποια γνώμη συμφωνείτε;»! Προφανώς, πρέπει να είσαι τρελός ή βαμμένος Πασόκος για να πεις με τον Παπανδρέου!
  Και το ερώτημα προς το Mega απλό: Προτιμάτε να θυσιάσετε την αξιοπιστία σας προκειμένου να δυσφημίσετε τον Γιώργο Παπανδρέου; Ή μήπως ένα ολόκληρο κανάλι σύρεται από τις προτιμήσεις του Γιάννη Πρετεντέρη;

  Καλά, δεν είναι τίποτε καινούργιο βέβαια αλλά...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.