#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/06/2010 21:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ρουμανία όπως Ελλάδα…Αυτό που γίνεται στη Ρουμανία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να αποτελέσει σύντομα εικόνα που θα δούμε κι εδώ στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έκρινε αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μποκ για περικοπές 15% στις συντάξεις αλλά και 25% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας. Το δικαστικό χαστούκι της Παρασκευής προκάλεσε τριγμούς στην κυβέρνηση ενώ διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους και προσπάθησαν μάλιστα να εισβάλλουν στο προεδρικό μέγαρο. Τη Δευτέρα το δικαστήριο θα δημοσιοποιήσει το σκεπτικό του, ωστόσο η ουσία είναι ότι κάποιοι δικαστές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και αποφάσισαν να μην υποκύψουν στις πιέσεις του ΔΝΤ.

Ανάλογη είναι η περίπτωση και της Ελλάδας που ήδη σε αρχικό στάδιο δικαστές του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου βρίσκουν πολλά αντισυνταγματικά σημεία του φρικιαστικού νομοσχεδίου Λοβέρδου. Θεωρείται δε δεδομένο ότι κάποιοι θα κάνουν προσφυγές (ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος το έχει προαναγγείλει) και θα δικαιωθούν.

Στη Ρουμανία, όμως, εκκρεμούσε η πέμπτη δόση του δανείου που δίνει το ΔΝΤ, ύψους 900 εκατ. ευρώ, οπότε το ΔΝΤ με τη γνωστή τακτική του εκβιασμού είπε ότι δεν θα δώσει δεκάρα τσακιστή αν η κυβέρνηση δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Σε ρόλο κατοχικού διοικητή ο Ντ. Στρος Κάν προειδοποίησε τη ρουμανική κυβέρνηση ότι θα τους παρατήσουν στα κρύα του λουτρού.

Πιεζόμενη η κυβέρνηση Μποκ προσπάθησε να αποφύγει τον δικαστικό σκόπελο ανακοινώνοντας άμεση αύξηση κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες του ΦΠΑ., από 19% στο 24% με στόχο να αυξήσει τα έσοδα και να πετύχει μείωση του ελλείμματος στο 6,8% του ΑΕΠ από 7,2% που ήταν πέρυσι. Έτσι, θα προσπαθήσει να πείσει την ερχόμενη Τετάρτη το ΔΝΤ ότι «συνεμορφώθη προς τα υποδείξεις» και να τους παρακαλέσει να συνεχίσουν το δανεισμό. Όπως όλα δείχνουν, όμως, οι τριγμοί και η λαϊκή αντίδραση μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση της κυβέρνησης καθώς οι πιέσεις και τα εκβιαστικά διλήμματα του ΔΝΤ αφ' ενός και η λαϊκή οργή από την άλλη δεν “μαζεύονται” από τον πρωθυπουργό.

Επειδή και η Ελλάδα έχει μπροστά της προσφυγές, δικαστήρια, δόσεις που θα εκκρεμούν, πιέσεις από το ΔΝΤ κ.λπ, μπορούμε να γίνουμε μάντεις κακών και καλών. Τα κακά είναι ότι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί κι αυτή σε νέα μέτρα λιτότητας και μάλιστα σύντομα.

Τα καλά είναι ότι οι δικαστές προθερμαίνονται για σκληρή μάχη με τα κυβερνητικά μέτρα ενώ και ο κόσμος ετοιμάζεται για μάχες στα πεζοδρόμια.

Μήπως γίναμε... Ρουμανία;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 27/06/2010 22:11:00

  Πολλά από τα μέτρα είναι σαφώς αντισυνταγματικά. Πάντως μου κάνει εντύπωση ένα πράγμα. Ο Λοβέρδος είναι συνταγματολόγος. Δεν τα γνώριζε;

  • popolaros avatar
   popolaros @ anonymous 28/06/2010 09:42:10

   πριν από συνταγματολόγος, είναι νεοπασόκος χατζηαβάτης.

 2. αναγνώστρια avatar
  αναγνώστρια 27/06/2010 22:47:28

  κάτι δεν πάει καλά παγκοσμίως :
  1. όλες οι χώρες του κόσμου χρεωμένες, εκτός από την Κίνα,
  2. λαοί (Γάλλοι, Άγγλοι, Ρουμάνοι, Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλλοι, Γερμανοί, Έλληνες στο δρόμο διαδηλώνουν για τα σκληρά μέτρα των κυβερνήσεων,
  3. η Μέρκελ κουβάλησε το ΔΝΤ στην Ευρώπη, όποιος τολμήσει και ζητήσει δάνειο θα πάρει και το ΔΝΤ μαζί,
  4. το ΔΝΤ στη Ρουμανία, Ισλανδία, Ελλάδα και αλλού,
  μήπως όλοι οι Ευρωπαίοι τουλάχιστον πρέπει να ξαναγυρίσουμε στα δικά μας νομίσματα και να δημιουργούμε το δικό μας νόμισμα να ηρεμήσουμε από τα δάνεια; να μην έχουμε τους δήμιους πάνω από το κεφάλι μας; ποιοί είναι τελικά αυτοί που θέλουν να ζήσουν πιο καλά από ότι ζούν τώρα και μαζεύουν όλο το χρήμα του κόσμου; εμπρός λοιπόν Έλληνες πετάξτε τα malboro και την coca cola και αγοράζετε COOPER τσιγάρα και lοux αναψυκτικά. ελέγχετε 2 φορές τι αγοράζετε - να είναι Ελληνικό. Σταματείστε τα φραπέ στις καφετέριες και βρείτε κάτι Ελληνικό να πίνετε.

  • hotdog avatar
   hotdog @ αναγνώστρια 28/06/2010 10:33:33

   Εσύ πολύ καλά τα λες αλλά ποιος σε ακούει. Μας έχουν γαλουχήσει και μελετήσει τόσο καλά, που ξέρουν τι μπορούν να περιμένουν & τι όχι. Το χειρότερο που καταφέρανε: Ο καθένας για τη πάρτη & το εγώ του μόνο και η εξάρτηση από δάνεια & πλαστικό (χωρίς αντίκρυσμα) τραπεζικό χρήμα. Είμαστε εδώ και πολύ καιρό τα "πρεζόνια τους" δυστυχώς.

 3. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 28/06/2010 00:01:53

  52 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και λέσχες γνωστές και άγνωστες είναι την στιγμή αυτοί οι δανειστές των κρατών που χρεωστούν. Κανένα κράτος δέν είναι δανειστής. Το σύστημα είναι γνωστό. Δανείζουν με όρους επιστοφής ασήκωτους. Και δημιουργούν Ρουμανίες.

  Απο τα 52 αυτά ιδρύματα τα 47 ή 48 είναι εβραίϊκα.

  Μήν πάει ο νούς σας στο κακό. Όπως ο νούς του τέως υπουργού των ΗΠΑ Dr Paul Craig Roberts, που την προηγούμενη εβδομάδα φώναζε στην αμερικανική τηλεόραση ότι, η Αμερική, κρατος, λαός και κυβέρνηση είναι υποχείρια των Εβραίων! Και όπως ο νούς τους γερμανού Υπουργού Nibel, που επίσης ην προηγούμενη εβδομάδα τόλμησε να τα βάλει για πρώτην φορά στην Γεμανία μετά τον πόλεμο με τον Νετανιάχου λόγω Γάζας. Σε άλλο πλαίσιο βλέπουμε και τηνη αντίδραση των Καναδών αλλά και των Ρουμάνων.

  Και μήν ξεχνάτε. Δέν είναι μόνο ο Κίσσιγκερ που ήθελε και θέλει την Ελλάδα να τελεί υπο εξαφάνισιν, αλλά σήμερα όλος ο Σιωνισμός, που έχει βάλει πλώρη για την παγκόσμια κυβέρνηση.

  ΣΥΝΕΠΩΣ

  εμείς αποφασίζουμε, άν και πώς αντιδρούμε στο εξάμβλωμα, που έχουν σκεφθεί. Νομίζω ότι, πολλά έχουμε σκεφθεί και πολλά έχουμε πεί. Τώρα έρχεται ο καιρός να κάνουμε και κάτι. Διαφορετικά οι επιγενόμενοι θα αφοδεύουν στους τάφους μας.

  Ευχαριστώ

  ΠΕΛΙΑΣ

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ ΠΕΛΙΑΣ 28/06/2010 13:11:01

   Μπα, μα τι λέτε; Σε χέρια ιδιωτικών πιστωτικών ιδρυμάτων οι εθνικές οικονομίες; Αφού οι Κεντρικές Τράπεζες παντού είναι "κρατικἐς"! (lol) Και αφού οι Κεντρικές Τράπεζες ελέγχουν την τραπεζική αγορά και βάζουν τους όρους και τους κανόνες και εγγυούνται... (lol δις)

   Αντισημίτης δεν είμαι. Ξέρω εξάλλου τι έχει κάνει το Σανχεντριν και η άρχουσα τάξη στον λαό τους τον ίδιο, από την Παλαιά Διαθήκη. Το ωραιότερο μυθιστόρημα σεξ, αίματος και εξουσίας. Α, ναι και χρηματοπιστωτικών συμβουλών.

   Αλλά "έχει πράγματι ενδιαφέρον", όπως λένε και στη τηλεόραση, ότι τόσα πολλά από αυτά τα "ιδρύματα" ανήκουν σε εβραϊκές οικογένειες.

   Τυχαίο; Δεν νομίζω.

   Θραξ Αναρμόδιος

 4. loretta avatar
  loretta 28/06/2010 00:17:57

  ,,,,φτανει αυτος ο ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ για να φρεναρουν τις οποιες ενεργειες...!!

 5. Orestios avatar
  Orestios 28/06/2010 00:19:58

  Οι Ρουμάνοι έχουν παρελθόν στην ρευστοποίηση "ηγετών".

 6. Umberto Eco avatar
  Umberto Eco 28/06/2010 00:39:28

  Νομίζω ότι την Τρίτη 29/6 θα πρέπει ΟΛΟΙ να είμαστε στους δρόμους.
  Καλά τα σχόλια εδώ μέσα,καλύτερα όμως να τους φοβίσουμε και λιγάκι με την παρουσία μας στο δρόμο!!!
  Αν δεν αντιδράσουμε ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ μαζικά ,δεν θα μας υπολογίζει κανείς.Ολος ο πλανήτης έχει στρέψει τα βλέμματά του στη χώρα μας περιμένοντας να δει τι αποτέλεσμα (ή τι αντιδράσεις ) θα έχουν τα άθλια μέτρα που μας επέβαλαν.Αξίζει να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας!!!

 7. ALALOGIA avatar
  ALALOGIA 28/06/2010 08:12:09

  Αποφασισμένο το ΔΝΤ για τη συνέχιση της διάθεσης δανειοδοτικών δόσεων στη Ρουμανία
  Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τη διάθεση των δανειοδοτικών δόσεων προς τη Ρουμανία, δήλωσε ο Μιχαήλ Τανασέσκου, εκπρόσωπος του διεθνούς οικονομικού οργανισμού στο Βουκουρέστι. Τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και το ΔΝΤ είχαν διαδοχικούς κύκλους διαβουλεύσεων με τη ρουμανική κυβέρνηση, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προκειμένου να καθοριστούν εναλλακτικές λύσεις για τη μείωση του ελλείμματος, μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, που δεν επιτρέπει μείωση των συντάξεων.

  Οι εξελίξεις αναμένεται να απασχολήσουν το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, το οποίο λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις για τη συνέχιση του δανειοδοτικού προγράμματος.

  Στο σημείο αυτό, γίνεται επίκαιρη δήλωση του υπεύθυνου του ΔΝΤ για τη Ρουμανία, Τζέφρεϊ Φρανκς τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την οποία, η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ μπορεί να καθυστερήσει, προκειμένου η ρουμανική κυβέρνηση να κερδίσει χρόνο, για την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων οικονομικής ανασυγκρότησης.

 8. Tassos Karras avatar
  Tassos Karras 28/06/2010 09:37:50

  VAT = 24% (ΦΠΑ=24%) διώχνουν τους όχι πορτοκαλή από όλα τα πόστα και βάζουν τους δικούς τους, σου λέει κάτι αυτό? Κατά τα άλλα κάνουμε τον δημόσιο τομέα πιό μικρό με λιγότερα έξοδα.
  Το ίδιο που κάνει και ο ΓΑΠ.

 9. Γιαννης 3 avatar
  Γιαννης 3 28/06/2010 12:41:45

  συμπληρωνω πρωην αριστερος(ΚΚΕ) και μετα νεοπασοκος......οπως οι περισοτεροι νεοπλανηθεντες της δεκαετιας του 80......

 10. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 28/06/2010 13:23:50

  Στην ΕΕ ο ΦΠΑ έχει άνω όριο το 25%, πράγμα που σημαίνει πως το σύστημα έχει λίγο λάδι να κάψει με αυτού του είδους της αλχημείες. Όταν δεν θα μπορούν πια να αυξήσουν τον ΦΠΑ, θα έρθει το τέλος τους.

 11. ΣΑΛΑΠΑΤΑΡΑΣ ΝΕΙΛΟΣ avatar
  ΣΑΛΑΠΑΤΑΡΑΣ ΝΕΙΛΟΣ 28/06/2010 16:20:37

  http://www.youtube.com/watch?v=EewGMBOB4Gg ενα ντοκιμαντερ 2 ωρων περιπου που σιγουρα αξιζει να το δειτε για να παρετε μια γευση του τι γινεται στον κοσμο. και για οσους αναρωτηθουν τι εχουν να κερδισουν απο την Ελλαδιτσα μας ριχτε μια ματια στο διαδυκτιο για επισιμες μελετες του ΙΓΜΕ για τον ορυκτο πλουτο της Ελλαδας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.