27/10/2009 19:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ριζικές αλλαγές στην ασφαλιστική αγοράΡιζικές αλλαγές στην ασφαλιστική αγορά αναμένονται τα επόμενα χρόνια, αφού εταιρείες κλείνουν, άλλες ανοίγουν και άλλες, κυρίως ξένες, φεύγουν μη αντέχοντας το χάος που επικρατεί στη χώρα μας. Έτσι, ένα ακόμη πλήγμα δέχθηκε η ελληνική οικονομία και στην συγκεκριμένη περίπτωση η ασφαλιστική αγορά, από την απόφαση της ING να αποχωρήσει από την Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πολυεθνική δεν είχε μεγάλο μερίδιο στην αγορά (πώς να έχει άλλωστε σε μια αδιαφανή, προβληματική αγορά που είτε κυριαρχούν τα «λαμόγια» είτε οι τράπεζες), η συγκεκριμένη κίνηση είναι ασφαλώς αρνητική εξέλιξη. Σε βάθος τεσσάρων ετών η μητρική εταιρεία αποφασίζει να εγκαταλείψει τις ασφάλειες από παντού, δείχνοντας βέβαια ότι ο συγκεκριμένος κλάδος αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και λόγω της οικονομικής κρίσης.

Με τη φυγή της ING, λίγες είναι οι ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Κατά κύριο λόγο πρόκειται για μια αγορά κατακερματισμένη, με πολλούς παίκτες που προσπαθούν να πάρουν μερίδιο της πίτας σε αυτοκίνητα και ασφάλειες ζωής. Οι περισσότερες με προβληματικά οικονομικά προσπαθούν να επιβιώσουν δίνοντας πολύ χαμηλά ασφάλιστρα ώστε να προσελκύσουν πελάτες. Για το λόγο αυτό σκάνε συνεχώς κανόνια, με τελευταίο παράδειγμα τις εταιρείες του ομίλου Ασπίς του Ψωμιάδη.

Το θέμα είναι ότι όποιος πελάτης δε βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη του και επιλέξει ασφαλιστικές εταιρείες... περίπτερα μπορεί να βρεθεί στον αέρα και να χάσει πολλά χρήματα.

Από την άλλη, όποιος επιλέξει τις λεγόμενες σίγουρες εταιρείες θα πρέπει να περιμένει πολύ υψηλά ασφάλιστρα, πολλές φορές αναντίστοιχα των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Εκατοντάδες είναι οι διαμαρτυρίες για γραφειοκρατία, καθυστερήσεις στην καταβολή χρημάτων, καρτέλ μεταξύ εταιρειών ώστε να κοστολογούν με συγκεκριμένες τιμές τα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων και άλλα πολλά.

Το επόμενο μεγάλο μέτωπο που θα ανοίξει έχει να κάνει με την ασφάλεια ακινήτων, εκεί που μόλις το 10% των σπιτιών είναι καλυμμένο. Επομένως, υπάρχει πολύ χρήμα που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν οι εταιρείες. Στο παιχνίδι έχουν μπει και οι τράπεζες που συστήνουν ασφαλιστικές εταιρείες για να πάρουν το δικό τους μερίδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ευρωπαϊκή Πίστη και Ιντερνάσιοναλ φαίνεται να ενδιαφέρονται για το χαρτοφυλάκιο της ING  Ο όμιλος ING απασχολεί 450 εργαζόμενους περίπου, κατέχει τη δεύτερη θέση στον κλάδο Ζωής με μερίδιο 13% και διαθέτει χαρτοφυλάκιο με 210.000 ασφαλισμένους, σύμφωνα με στοιχεία του 2008.

 Οικονομικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. vaax avatar
  vaax 28/10/2009 13:48:22

  και που να βλεπατε τι γινετε στην αμαρτωλη εθνικη ασφαλιστικη!!!
  εκει να δειτε μασα και ρεμουλα!!
  αληθεια εκεινο το γαλαζιο παιδι, ο Ελευθεριωτης που ειναι? τι κανει? ειναι καλα?
  χαχαχαχαχαχαχαχα!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.