#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/02/2008 05:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ρεπορτάζ στο ρεπορτάζ

Από την στιγμή που είχαμε κι εμείς το έγγραφο της EADS που έδειξε χθες ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, έπρεπε να είχαμε αποκαλύψει κι εμείς τα ονόματα; Όπως γράψαμε σε προηγούμενο post κρίναμε πως όχι. Δεν μπορεί κανείς να βασιστεί για ένα τέτοιο θέμα σε ένα έγγραφο που έρχεται με απροσδιόριστης προέλευσης e- mail και δεν έχει ούτε σφραγίδες, ούτε υπογραφές. Γιατί τότε θα έχει μόνο τα αποτελέσματα που επέτυχε χθες ο κ. Μάκης.«Έναν καφέ, ήπιαμε όλοι τυχαία στο JK». Αυτό δεν είναι το ουσιαστικό συμπέρασμα; Αυτό δεν είπαν οι πρωταγωνιστές; Με διαφορετικές εκδοχές για το ποιος πήγε πρώτος και τι ακριβώς συζήτησαν.

Έτσι η κύρια συνεισφορά του κ. Τριανταφυλλόπουλου στην προσπάθεια να επιβεβαιωθούν όσα λέγονται στο έγγραφο της EADS, ήταν οι αντιφάσεις και αλληλοδιαψεύσεις των τριών από τους εμπλεκομένους: Των κ. Δραγώνα, Λοβέρδου και Κοτρώτσου, στους οποίους και αναλώθηκε όλη η συζήτηση. Δόθηκε επίσης σε όλους η δυνατότητα να πουν στο Πανελλήνιο ότι θα προσφύγουν στη  Δικαιοσύνη - και μάλλον θα δικαιωθούν αν το κάνουν, επειδή η προέλευση του εγγράφου δεν αποδεικνύεται μέχρι στιγμής. Εξάλλου, ο κ. Δραγώνας εκθείασε και πόσο καλά έκανε τη δουλειά του, πριν σταματήσει να κάνει δημόσιες σχέσεις για την EADS. Γιατί όμως σταμάτησε αλήθεια; Για τα μεγάλα ερωτήματα αυτής της υπόθεσης, δηλαδή για το «πώς» και «γιατί» διέρρευσε αυτό το έγγραφο αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, κανείς δεν έμαθε τίποτα. Για τον πόλεμο των εμπόρων όπλων, ούτε κουβέντα. Μόνον οι Γερμανοί θέλουν να πουλήσουν αεροπλάνα; Οι άλλοι δεν ενδιαφέρονται;

Γράφαμε, στις 15/2, ύστερα από συζητήσεις που είχαμε με μερικά από τα πρόσωπα που αποκάλυψε χθες και ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος: «Εμπλεκόμενοι στις συναντήσεις (με τους Γερμανούς) μας επιβεβαίωσαν ότι οι συναντήσεις έγιναν. Εξέφρασαν όμως την έκπληξή τους και για το περιεχόμενο του εγγράφου και για την διαρροή του, κάτι όμως που αφορά αυτούς και όχι εμάς. Πρόκειται ενδεχομένως για εσωτερικό πόλεμο των μεσαζόντων, επειδή είναι αρκετοί εκείνοι που διεκδικούν το τελικό deal. Όπως υποστηρίζει τώρα ο ένας εκ των δυο δημοσιογράφων η συνάντηση του ίδιου και του συναδέλφου του έγινε σε γνωστό νεοδημοκρατικό στέκι του Κολωνακίου …κλπ κλπ» (πατήστε εδώ). Τα ίδια δεν είπαν και χθες (πάνω κάτω), αλλά με περισσότερα λόγια και πολλές «εικόνες»;

Η μεγάλη επιτυχία του κ. Μάκη είναι η αποκάλυψη των ονομάτων. Είναι επίσης ολοφάνερο ότι αυτοί που διοχέτευσαν το έγγραφο θέλουν να "κάψουν" κάποιους άλλους. Αυτό όμως λέγεται «πόλεμος εμπόρων όπλων» και εμάς δεν μας ενδιαφέρει. Άλλωστε μόνον ένας αφελής θα πίστευε ότι τα πρόσωπα που αποκαλύφθηκαν χθες είναι και τα μοναδικά με τα οποία συναντήθηκαν οι Γερμανοί. Ενδιέφεραν λοιπόν και οι υπόλοιπες σελίδες της αναφοράς και όχι μόνον εκείνες οι δυο που διέρρευσαν. Και που είναι εκείνοι που κάνουν το μεγάλο παιχνίδι; "Μεγάλη επιτυχία" θα ήταν να φτάσει κανείς στους πραγματικούς εγκέφαλους του παιχνιδιού, σε εκείνους που το κατευθύνουν από το παρασκήνιο και διοχετεύουν χαρτιά σαν και το επίμαχο. Πιστεύει αλήθεια κανείς ότι ολόκληρος διευθυντής προγράμματος των Eurofighter που τώρα είναι συνταξιούχος (αυτό δεν μας το είπε όμως ο κ. Μάκης) κατέβηκε στην Αθήνα για να συναντήσει μόνον αυτούς τους τρεις; Τώρα βέβαια τα στόματα θα κλείσουν. Αλλά πάλι, ίσως εμείς να κάναμε λάθος και ο κ. Μάκης να έχει δίκαιο. Εδώ θα είμαστε όλοι και θα το διαπιστώσουμε. Τι λέτε κι εσείς;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nick avatar
  Nick 19/02/2008 08:37:14

  Προφανής ο στόχος του Μάκη.

  Μπορεί σαν μαχητικά να είναι πανάκριβα, όμως για δείτε πίσω από τα 60+60 μαχητικά τι πραγματικά υπάρχει: Συμμετοχή σε προγράμματα αιχμής της EADS.

  Με αυτή την αγορά, αυτόματα έκλεισε και το θέμα των μεταφορικών ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού (Eurocopter Dauphin, μαζί με τα NH-90). Όπως και το θέμα αντικαταστάσεως των C-130 (Airbus A400M) και της αγοράς των ιπτάμενων tanker (Α310 ή A330 MRTT, πολλά θα κριθούν από την αγορά ή όχι των Airbus-Northrop KC-30 από τις ΗΠΑ)...

  Και μη ξεχνάμε την είσοδο των Ρώσων στην EADS, με προτροπή των Γερμανών (είδες ο Schröder;;)

 2. Σιωπηλός avatar
  Σιωπηλός 19/02/2008 09:25:38

  Στην εκπομπή του ο Μάκης Τρανταφυλλόπουλος «δίνει» τον Ρουσσόπουλο και τον εαυτό του.

  - Μετά τα δημοσιεύματα στο «Θέμα», ο Πατεράκης, τότε εκπρόσωπος των Eurofighter, επισκέπτεται τον Μάκη Τρανταφυλόπουλο στο σπίτι του και λέει ότι τον έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσσόπουλος. Στην συζήτηση, κατά τον Μάκη, μιλάνε για τα εξοπλιστικά. Ο Μάκης παρεμβαίνει στο «Θέμα» και κόβει τα δημοσιεύματα.

  - Ο Ρουσσόπουλος, μέχρι στιγμής, δεν διαψεύδει, ούτε (όπως συνηθίζουν όλοι τώρα τελευταία) λέει ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη. Ούτε, βέβαια, παραιτείται, παρότι ο Μάκης τον κατονομάζει ως συμμέτοχο στην μεσολάβηση.

  - Τι περισσότερο έκανε ο Κοτρώτσος και ο Λοβέρδος από τον Τριανταφυλλόπουλο; Όλοι συναντήθηκαν με μεσάζοντες και πλασιέ οπλικών συστημάτων. Και ενώ ο Τριανταφυλλόπουλος άσκησε παρέμβαση υπέρ του Πατεράκη, οι Κοτρώτσος – Λοβέρδος δεν φαίνεται να το έπραξαν.

  Για ποιο λόγο, λοιπόν, όλοι φωνάζουν για τους Κοτρώτσο – Λοβέρδο και αγνοούν τον Τριανταφυλλόπουλο;

 3. factor y avatar
  factor y 19/02/2008 09:58:20

  Σωστός ο λαλίστατος Σιωπηλός. Και εγώ εντυπωσιάστηκα απο την επίσκεψη Πατεράκη στο σπίτι του Τριανταφυλλόπουλου.
  Τελικά όλοι έχουν πάει εκεί ως απεσταλμένοι...

 4. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 19/02/2008 10:51:39

  Επειδή λεπτομέρειες δεν ξέρω και εντυπωσιάζομαι από το δαιμόνιο του Factorx, τις γνώσεις του Nick και το εύστοχο του Σιωπηλού μένω σε δυο σημεία που με εκνευρίζουν.

  Ένα η οικειότητα με την οποία αναφέρεστε στον σκανδαλοθύρα-κατασκευαστή σκανδάλων-δημοσιογράφο(;) και

  δυο το ότι ο αξιότιμος Factorx ανέχεται να αναμετράται με τον παραπάνω σ-κ.σ-δ(;), παίζοντας εν ου παικτοίς, βάλτα κύριε με κάποιον που είναι στο μπόϊ σου (άλλωστε το ΑΝΤΙ κουβαλάει "μακραίωνη" ιστορία).

 5. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 19/02/2008 11:30:22

  Ρεπορτάζ στο Ρεπορτάζ ...του Ρεπορτάζ !

  Συμφωνώ με τις περισσότερες επισημάνσεις του "Factor X" ,αλλά επιθυμώ για λόγους δεοντολογίας , να επαναλάβω την ΣΧΕΤΙΚΗ τοποθέτηση μου που είχα κάνει σήμερα στις 3.41 ( το πρωϊ ) στο οποίο ΠΑΡΑΚΆΤΩ πόστ:
  "Ο υφυπουργός που προτιμούσε τα Eurofighter" ,
  στο οποίο ο "παράγοντας Χ" δεν απαντά , αλλά εκ παραδρομής ούτε παραπέμπει.

  • ΝΤΑΝΤΟΝ Says:
  February 19th, 2008 at 3:49 am
  Το καλαμπούρι με τις κοκορομαχίες μεγαλοεισοδηματιών “δημοσιογράφων χωρίς σύνορα και όρια” συνεχίζεται.
  Στο σημερινό αυτοαποκαλούμενο “κίτρινο τύπο”
  ( κατά προέκταση της ιστορίας των λεγόμενων “κίτρινων συνδικάτων” )ο Μάκης Τ “αποκαλύπτει” το ντοκουμέντο που παρουσιάζεται στο μπλοκ του “Αντί”.

  ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΟΣ στόχος του να καταγγείλει τους πρώην συνεργάτες ( και ομογάλακτα του μπουμπούκια πού δίνουν τη μάχη από άλλα μετερίζια ), του Κοτρώτσο και Λοβέρδο , σαν μεσάζοντες για την αγορά των Eurofigther της ΓΕΡΜΑΝΟ-ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ EADS.

  ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ θα έλεγα όμως ότι το ρεπορτάζ
  (”είδηση” )του Μάκη εξυπηρετεί τους Αμερικάνους που δεν θέλουν να αγοράσουμε οπλικά συστήματα από τους Γερμανούς. Στον εμπορικό τομέα η διαμάχη μεταξύ των φιλοδοξιών των ΗΠΑ να γίνουν το νέο 4ο Ράιχ και της Γερμανίας που θεωρεί πως είναι ο νόμιμος κληρονόμος του Γ΄Ράϊχ είναι αδυσώπητη.

  Από τη Ν. Αμερική , την Μ.Ανατολή , την Κασπία μέχρι και τα Βαλκάνια. Πέρα από την πραγματικότητα της Ευρώ-Ατλαντικής συμμαχίας υπάρχει και ο “εν δυνάμει” ‘Άξονας “Παρίση-Βερολίνο-Μόσχα” και ο εφιάλτης ενός νέου “Συμφώνου Ραπάλο”.

  Ο Σρέντερ στην Γκάζπρομ δηλώνει κάποιες προθέσεις του Γερμανικού κεφαλαίου. Ο Σρέντερ στην Κύπρο , λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές , για την στήριξη των τουρκικών πολιτικών επιδιώξεων είναι απόδειξη μόνο των επιδιώξεων της εκατονταετούς γερμανικής ιμπεριαλιστικής γεωστρατηγικής ( που εξυπηρετείτε καλλίτερα με τα σχέδια της Τουρκίας ) ή ήταν KAI απεσταλμένος των Γκάζπρομ-Πούτιν ;;;

  Γνωρίζουμε πολλά στην Ελλάδα για λυκοφιλία Γερμανών-Γάλλων , στα πλαίσια της Κοινοπραξίας της EADS;;;
  Οι διευθύνοντες σύμβουλοι ( πότε Γάλλοι και πότε Γερμανοί ) αλλάζουν συχνότατα. Απειλές εκτοξεύονται, πότε για κλείσιμο εργοστασίων και μονάδων παραγωγής ( της EADS ) στη Γαλλία και πότε στη Γερμανία. Η γερμανική Siemens πουλά και προωθεί το σύστημα “TETRA” η γερμανό-γαλλική EADS το “TETRAPOL” …

  Ξανά στην ανιδιοτελή δημοσιογραφία του “Μάκη” :

  Την προηγούμενη εβδομάδα έβγαινε στα Κανάλια και έλεγε πως τη Δευτέρα ( σήμερα ) η Τσέκου θα κάνει “φοβερές” αποκαλύψεις που θα συνταράξουν την Ελλάδα. Παρέα με τον Χαρβαδέλα προσπάθησαν μάλιστα να την αγιοποιήσουν ( φτωχό κορίτσι με τεράστια μόρφωση που έπρεπε να αντιμετωπίσει το άδικο σύστημα των “συμβασιούχων” …). Η κατάθεση της “τριανταπεντάχρονης” αναβλήθηκε , “λόγω καιρικών συνθηκών” , για σήμερα Τρίτη. Τώρα ( Δευτέρα 18/2/) όμως ο Μάκης , εξέφρασε αμφιβολίες για αυτά που θα πει…

  Η ψυχική υγεία του Πασοκό-Νικολιτσόπουλου ( για την ικανότητα του να καταθέσει ) θα κριθεί από τον πρώην υπεύθυνο του θεωρητικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ , Γιάννη Παπαδάτο…

  Και ο Ζαχόπουλος ; Πριν περίπου δύο εβδομάδες (!) ο Μάκης Γεωργίου απολύθηκε από τον “Alpha” ( αφού προηγουμένως του κόπηκε η εκπομπή “στον αέρα” ) διότι τον μαγνητοσκόπησε σε καλή ψυχική κατάσταση μέσα στην εντατική του Ευαγγελισμού !

  Προσωπικά πιστεύω στην αναγκαιότητα να ανακρίνεται κάποιος όταν είναι υγιής και διαθέτει πλήρη πνευματική διαύγεια. ΟΜΩΣ δεν υπάρχει ΕΝΑΣ δημοκρατικός άνθρωπος σε αυτή τη χώρα να θέσει το απλό ερώτημα ( για λόγους αρχής ) :
  Καλά τον πολυτραυματία Σ. Ξηρό τον ανακρίνατε , επί μέρες και ώρες , χαπακομένο , σε πλήρη απομόνωση από συγγενείς ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ , τον φίλο του πρωθυπουργού και της συζύγου του δεν μπορείτε να τον ανακρίνεται μετά από δύο μήνες νοσηλείας ;;;

  Ένας δεν θα ρωτήσει ;

  Τι είδους “θεραπεία” , “άσκηση” και “προσαρμογή” πρέπει υποστεί ο κ. Ζαχόπουλος για να μιλήσει ;

 6. factorx avatar
  factorx 19/02/2008 16:13:58

  Προς Nick (και όλους): Στείλε περισσότερα στοιχεία. Το θέμα είναι χροντρό. Θυμηθείτε την πρώτη "Αγορά του Αιώνα".

 7. Factorx avatar
  Factorx 19/02/2008 17:45:04

  Στο σχόλιο με υπογραφή «SSSSSSSSSSSSSSS και ημερομηνία February 19th, 2008 at 12:47 pm ενεργοποιήθηκε αυτόματα το φίλτρο της ευπρέπειας.

 8. Αλάνι avatar
  Αλάνι 19/02/2008 19:52:39

  Το να περιγράφουμε μια κατάσταση γενικά, πλέον δεν είναι αρκετό. Σιγά το πράγμα. Δυστυχώς κάποιοι διανοούμενοι επιμένουν ακόμα να κρύβουν την αρρωστημένη τελματική κατάσταση που έχουν περιέλθει σε ιδεολογικά προκαλύμματα. Όταν έχεις ένα θέμα για ένα πρόσωπο και το διασταυρώνεις οφείλεις να το δημοσιοποιήσεις. Τελεία και παύλα. Είναι αστείο να λέμε ότι υποψιαζόμαστε ότι υπάρχουν και άλλα παρόμοια θέματα για άλλα πρόσωπα και επειδή δεν τα έχουμε δεν δημοσιοποιούμε κι αυτό που έχουμε! Ή να αναρωτιόμαστε με το θέμα μας ποιοι τρίτοι υπάρχει περίπτωση να επωφεληθούν. Όλα τα θέματα από συστάσεως δημοσιογραφίας μπορούν χρησιμοποιηθούν αλλότρια απ' ότι θα επιθυμούσε ο δημοσιογράφος που τα έβγαλε. Είναι δυνατόν να μένουμε εκεί; Αυτά είχα να πω.
  Αλάνι

 9. Factorx avatar
  Factorx 19/02/2008 20:30:44

  Αλάνι: Για να καταλάβουμε κι εμείς, από την χθεσινοβραδινή εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τα Eurofighter: Υπεύθυνος για τη εκστρατεία υπερ των Eurofighter στην Ελλάδα δεν είναι ο κ. Πατεράκης, τον οποίο ο ίδιος κατηγορούσε μέχρι πρότινος (μαζί με τον Θέμο Αναστασιάδη από το «Πρώτο Θέμα») ως φίλο του κ. Θ. Ρουσόπουλου. Είναι ένας δευτεροκλασάτος παράγοντας της ΝΔ, ο κ. Δραγώνας, ένας επίσης δευτεροκλασάτος υφυπουργός της κυβέρνησης, ο κ. Α. Λυκουρέντζος και δυο μόνο δημοσιογράφοι, οι κ. Λοβέρδος και ο κ. Κοτρώτσος.
  Έτσι όλη η συζήτηση στην εκπομπή του κ. Μάκη αναλώθηκε στους ισχυρισμούς του κ. Δραγώνα και του κ. Κοτρώτσου για το τι υποτίθεται ότι έγινε.
  Και τι μας είπαν; Ότι «εκεί που καθόμαστε στο JK, στην Πλατεία Κολωνακίου, είδαμε ξαφνικά να μπαίνει τυχαία και ο κ. Obermeier με τον κ. Δραγώνα. Τι γίνεται ρε παιδιά; Δεν πίνουμε κανέναν καφέ παρέα»; Αυτό περίπου δεν μας είπαν;
  Καια για να ξεκαθαρίζουμε: Εμείς πιστεύουμε οτι ο Μάκης βιάστηκε, η δεν ξέρω τι αλλο, και το έκαψε το θέμα. Θυμάστε τις έγινε με το ΠΑΣΟΚ και τον Λούβαρη; Εμείς το βγάλαμε και είδατε τελικά τι έγινε. Ανάλογο, αν οχι χειρότερο είναι και αυτό θέμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.