#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/01/2008 20:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ρεζίλι μας έκανε η κόντρα Δήμα – Σουφλιά

Στο greece-salonika.blogspot.com διάβασα μια ενδιαφέρουσα είδηση: Οι τελευταίες δημόσιες αντιπαραθέσεις των κ. Σουφλιά και Δήμα, μέσω δηλώσεων, συνεντεύξεων και ανακοινώσεων, μπορεί να πέρασαν απαρατήρητες στην Ελλάδα λόγω "Ζαχοπουλιάδας", δεν πέρασαν όμως απαρατήρητες και στο εξωτερικό. Όπου έγιναν θέμα κάνοντας για μια ακόμα φορά ρεζίλι τη χώρα, ύστερα από τα πρόσφατα δημοσιεύματα που έγραφαν ούτε να …αυτοκτονήσουμε δεν μπορούμε. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Rundschau»: «Έλληνας εναντίον Έλληνα» με υπότιτλο: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει συχνά φασαρίες με τις Βρυξέλλες».Όπως αναφέρουν μάλιστα, η «μονομαχία» των κ. Δήμα και Σουφλιά απετέλεσε και αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που δεν έχει συνηθίσει να καβγαδίζουν δημόσια ένας κοινοτικός επίτροπος με έναν υπουργό, με τον οποίο μάλιστα έχει και την ίδια εθνικότητα. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 28/01/2008 22:54:13

  Οχι μονο ρεζιλι αλλα ρεζιλι των σκυλιων το λενε στο χωριο μου(βλεπε το ακολοθο)


  Κόλαφο για την πρακτική της κυβέρνησης και της ΔΕΗ σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και της υγείας των εργαζομένων στις λιγνιτικές ομάδες και των κατοίκων που ζουν κοντά σε αυτή αποτελεί η απόφαση της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
  Ουσιαστικά το ανώτατο αποφασιστικό όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης έκανε δεκτή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ παραβιάζει σειρά άρθρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη. Η υπόθεση ξεκίνησε ύστερα από προσφυγή κατά της Ελλάδας την οποία κατέθεσε στις 4 Απριλίου 2005 στο Συμβούλιο της Ευρώπης το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ).
  Πιο συγκεκριμένα η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά τη συνεδρίασή της στις 16 Ιανουαρίου έκρινε με 9 ψήφους υπέρ και 1 κατά ότι η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να υπάρχει ισότητα μεταξύ των συμφερόντων των ανθρώπων που ζουν στις περιοχές εξόρυξης λιγνίτη και του γενικού συμφέροντος. Ως εκ τούτου η Επιτροπή Υπουργών κρίνει ότι υπάρχει παραβίαση του άρθρου 11, παρ. 1, 2 και 3 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη. Σημειώνεται ότι το άρθρο 11 αφορά το δικαίωμα για προστασία της υγείας.
  "Όταν οι μετρήσεις για την ποιότητα του αέρα δείχνουν ότι υπάρχει υπέρβαση των ορίων, οι ποινές που επιβάλλονται είναι περιορισμένες και δεν έχουν αποτρεπτικό αποτέλεσμα. Επιπλέον οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από τη ΔΕΗ προκειμένου να προσαρμόσουν τον εξοπλισμό των μονάδων και των ορυχείων στις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές υλοποιούνται με αργούς ρυθμούς" τονίζεται χαρακτηριστικά στην απόφαση της Επιτροπής των Υπουργών.
  Σε ό,τι αφορά την ορθή ενημέρωση του κοινού η Επιτροπή επισημαίνει ότι, αν και στην Ελλάδα υπάρχει η απαιτούμενη νομοθεσία για την ενημέρωση του κοινού και τη δημόσια διαβούλευση, στην πράξη αυτό δεν ισχύει. Μάλιστα, δίνεται ως παράδειγμα η δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο για μόλις 4 ημέρες ενός τόσο πολύπλοκου κειμένου όπως το Εθνικό Σχέδιο Κατανομής Δικαιωμάτων Εκπομπών.
  Ακόμη η Επιτροπή θεωρεί ότι "η κυβέρνηση δεν παρέχει επαρκώς ακριβείς πληροφορίες που να ισοδυναμούν με έγκυρη εκπαίδευση για τα προσωπα που ζουν στις λιγνιτικές περιοχές". Επιπλέον, τονίζεται ότι "πολύ λίγα έχουν γίνει για να οργανωθεί επιδημιολογική παρακολούθηση κατοίκων κι εργαζομένων και επίσης δεν έχει γίνει καμιά μελέτη νοσηρότητας".
  Ομόφωνα η Επιτροπή Υπουργών αποφάσισε ότι υπάρχει παραβίαση του άρθρου 3, παρ. 2 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, του δικαιώματος δηλαδή για ασφαλείς και υγιεινές συνθήκες εργασίας. Ειδικότερα, το όργανο έκρινε ότι η Ελλάδα έχει παραβεί την υποχρέωσή της να παρακολουθεί αποτελεσματικά την εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία.
  Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, "η κυβέρνηση αναγνωρίζει την έλλειψη εποπτικού προσωπικού και δεν μπορεί να παράσχει ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των ατυχημάτων στον κλάδο των λιγνιτωρυχείων".
  Επίσης, η Επιτροπή Υπουργών έκρινε ομόφωνα ότι υπάρχει παραβίαση του άρθρου 2 παρ. 4 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, το οποίο προβλέπει την εξασφάλιση στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε επικίνδυνες ή ανθυγιεινές εργασίες είτε τη μείωση της διάρκειας της εργασίας είτε συμπληρωματική άδεια με αποδοχές. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, αν η ελληνική νομοθεσία προβλέπει αποζημίωση για τους εργαζόμενους των ορυχείων, οι συλλογικές συμβάσεις δεν καλύπτουν επαρκώς τα όσα προβλέπει το άρθρο 2 παρ. 4 και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει κανένα σχετικό βήμα. Αξιοσημείωτη είναι η απάντηση που έδωσε επ' αυτού στις 13 Ιουνίου 2007 ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. "Τα συνδικαλιστικά σωματεία των εργαζομένων στα ορυχεία δεν έχουν θέσει ποτέ αίτημα μείωσης των ωρών απασχόλησης" είπε. Και προφανώς αφού δεν το θέτουν οι εργαζόμενοι γιατί να νομοθετήσει η κυβέρνηση!
  Τέλος, η Επιτροπή των Υπουργών με ψήφους 9 υπέρ και 1 κατά έκρινε ότι δεν παραβιάζεται το άρθρο 3 παρ. 1 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη το οποίο προβλέπει την έκδοση κανονισμών ασφάλειας και υγιεινής.

 2. Χαράκτης avatar
  Χαράκτης 29/01/2008 13:51:58

  Ο Σουφλιάς είναι Μασόνος κι εκπρόσωπος της Μασονίας στην Κυβέρνηση. Εκπροσωπεί αυτόν τον πόλο. Για το λόγο αυτό ερωτάται συχνά για διάφορα θέματα.

  Οι Μασόνοι το μόνο που έκαναν στη χώρα ήταν να κλέβουν το κρατικό χρήμα βάζοντας δικά τους άτομα στις κατάλληλες θέσεις. Ο Σουφλιάς λοιπόν δίνει τα δημόσια έργα στους δικούς του της οργάνωσης, κονομάνε όλοι και ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.