#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/02/2011 08:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ραγκούσης και Παμπούκης κατά ΤίναςΧθεσινό άρθρο του "'Εθνους"  ("Στήνουν στα τέσσερα στρέμματα την Τίνα") αποτυπώνει ξεκάθαρα τους...κοινωνικούς αυτοματισμούς εντός της κυβέρνησης.

Το εκδοτικό συγκρότημα του Πήγασου ανέκαθεν υπήρξε ο καλύτερος δούρειος ίππος του ΠΑΣΟΚ  με σκοπό είτε να "σταλούν μηνύματα προς εσωκομματικούς αποδέκτες" είτε να προκαλέσουν φθορά σε αυτούς".

Σε αυτό το πλαίσιο εδράζεται και η χθεσινή "επίθεση" της εφημερίδας στην Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. .

Από τη μία το μέτωπο με τον Ραγκούση: Σε πολλά ζητήματα άσκησης πολιτικής, ο Υπερυπουργός της Κυβέρνησης έχει συναρμοδιότητες με την Τίνα Μπιρμπίλη, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία και την αργοπορία λήψης αποφάσεων. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις έντονων διαφωνιών μεταξύ τους. Παράλληλη η υπουργός δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της πως το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων (στο οποίο έχει συμφέροντα και ο Μπόμπολας) έχει περάσει στην αρμοδιότητα της Θ. Τζάκρη, με λίγα λόγια του Γ. Ραγκούση.

Από την άλλη το μέτωπο με τον Παμπούκη:H κολώνια αυτή κρατάει χρόνια. Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ κέρδισε την εξουσία, τα μέλη της ομάδας "φίλοι του Γ. Α. Παπανδρέου" (που αποτελούν στην ουσία και την κυβέρνηση), διαγωνίζονται να αποδείξουν "ποιος είναι Παπανδρεικότερος του Παπανδρέου".

Τα δύο εξέχοντα μέλη αυτής της ομάδας είναι η Τίνα Μπιρμπίλη και ο καθηγητής Χάρης Παμπούκης.

Έτσι η τελευταία κόντρα για την "αξιοποίηση" του Ελληνικού αποτέλεσε τη σταγόνα που...ξεχείλισε το ποτήρι, που είχε ήδη παραγεμίσει με την κόντρα για τη Natura.

Βουλευτές που συγκρούστηκαν με την υπουργό σε πρόσφατες συνεδριάσεις του αρμόδιου ΚΤΕ στη Βουλή «προβλέπουν» με νόημα ότι όταν το σχέδιο νόμου Natura έρθει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα προσθέσει «σπίθες» έντασης. Βουλευτής, εξ αυτών που δεν κοντραρίστηκε με την κυρία Μπιρμπίλη στις προηγούμενες συνεδριάσεις, τονίζει ότι ενώ έχουν υποβληθεί, ακόμη και γραπτώς, οι «ενστάσεις» τους, δεν έχει υιοθετηθεί ούτε το 1/10 αυτών.

Με λίγα λόγια αναμένονται δύσκολες μέρες για την Πράσινη Τίνα.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. gram avatar
  gram 28/02/2011 09:46:27

  Αποτελεί προσβολή για κάθε νοήμονα Ελληνα να είναι η Μπιρμπίλι υπουργός...

 2. Misha avatar
  Misha 28/02/2011 10:33:14

  Το εκδοτικό συγκρότημα του Πήγασου ανέκαθεν υπήρξε ο καλύτερος δούρειος ίππος του ΠΑΣΟΚ με σκοπό είτε να “σταλούν μηνύματα προς εσωκομματικούς αποδέκτες” είτε να προκαλέσουν φθορά σε αυτούς”.


  Eπειδή συμφωνώ απολύτως με την παραπάνω διαπίστωση του ΑΝΤΙ, θα ήθελα να ακούσω μια επαρκώς πειστική εξήγηση για τον ρόλο του Γ.Χαρβαλιά ο οποίος ήταν επί αρκετά χρόνια διευθυντής του Έθνους, και σήμερα είναι σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά.

  • Άργος avatar
   Άργος @ Misha 28/02/2011 15:07:24

   Τι να πεις κι εσύ, ρε, κακομοιράκο, αριστερο-δεξιο- μπουρδουκλομένε αστέ και ...ΟΜΟΙΟ- ΠΑΘΗΤΙΚΕ!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Misha 28/02/2011 18:47:18

   Επειδή τον Γιώργο Χαρβαλιά τον ξέρω προσωπικά, θα σου πω και θυμίσω τα εξής:
   1. Ουδέποτε ήταν "τσανάκι".Έφυγε συγκρουόμενος με την ιδιοκτησία, αρνούμενος να κάνει απολύσεις. Αν θυμάμαι καλά υπήρξε και δημόσια επιστολή του.
   2. Ως δημοσιογράφος είχε πάντα υψηλό επίπεδο και κυρίως, το υπογραμμίζω, στα εθνικά θέματα είχε πάντα σοβαρή αλλά και ανόθευτη πατριωτική στάση.
   3. Εκ χαρακτήρος, δε, έχει σοβαρή αναλυτική ικανότητα, ευθύτητα και θάρρος.

   Επομένως, κατά την ταπεινή μου γνώμη (είμαι απλώς ο έσχατος από τις 800.000 που γράφτηκαν και ψήφισαν στην ΝΔ), είναι άριστη επιλογή ως σύμβουλος.
   Το ότι κάποιος εργάστηκε σ' ένα συγκρότημα δεν τον ταυτίζει κατ' ανάγκην με την ιδιοκτησία, το ήθος και τις σκοπιμότητες της.
   Φιλικά

 3. Έρεβος avatar
  Έρεβος 28/02/2011 10:33:16

  Είναι δυνατόν να προωθηθεί οποιοδήποτε έργο με την Μπιριμπίλη;
  Δεν το καταλαβαίνει αυτό ο ΓΑΠ;
  Δεν καταλαβαίνει ότι η κοπέλα ζει στον ψευδοκόσμο της και ότι πλην του να γράφει ωραίες εκθέσεις ιδεών δεν μπορεί να διαχειριστεί οποιαδήποτε πρακτική, real world κατάσταση;

 4. zap-zap avatar
  zap-zap 28/02/2011 10:35:39

  kai liga tous kanei h Mpirmpilh.

 5. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 28/02/2011 11:17:06

  @Misha...
  Το εκδοτικό συγκρότημα (για αυτό μπήκε και η λέξη εκδοτικό συγκρότημα και όχι εφημερίδα) δεν είναι ο διευθυντής του Εθνους.
  Επίσης το εκδοτικό συγκρότημα είναι ταυτόχρονα και Εθνικός Εργολάβος.
  Επίσης όπως γράφει είναι κατά βάση ο Δούρειος Ίππος εσωκομματικών διεργασιών. Δε νομίζω να είχε πρόβλημα η ΝΔ από τη συμπεριφορά του ΕΘΝΟΥΣ.

  • Misha avatar
   Misha @ Βανζέτι 28/02/2011 11:41:38

   Δεν έχει πρόβλημα η ΝΔ από τη στάση του «Έθνους», του κατεξοχήν εργαλείου της πασοκικής και νεοταξικής προπαγάνδας ;

  • lypon avatar
   lypon @ Βανζέτι 28/02/2011 12:04:16

   Μάλλον αρχίζετε να ψηλαφείτε τις δεσμεύσεις του Σαμαρά!

   Επίσης, η Μπιρμπίλη είναι από τους πιό σωστούς στο συρφετό που λέγεται "κυβέρνηση". Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει συμπάθειες.

   Real politik, my ass! Απλά η γυναίκα ΔΕΝ κινείται με όρους επανεκλογής...

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 28/02/2011 12:00:22

  Μα κ αυτος ο Στρακαστρουκας ο Παμπουκης.. δε λεει στην Τινα οτι η επενδυση στο Ελληνικο ειναι και πρασινη...
  Πρασινη Τσοχα..
  Βαλε απο πανω και ενα ΦΒ..
  Ταιζε τον κοσμο σογια και φουλαρε με βιοκαυσιμο..
  Θα εχει και κλουβια με καρδερινες... και Πρασινους Δρακους κ Αρκουδες...
  Ενυδρειο με Πρασινη Αλγη και Πρσινα ψαρακια..
  Εγω θα τα λεω Χαρη μου..???

  ΠΠ

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/02/2011 12:00:54

  Είναι δύσκολο και παρακινδυνευμένο να προσπαθείς να μαντέψεις τι κουβαλάει ο καθένας στο κεφάλι του. Συνήθως προσπαθείς να καταλάβεις από έργα, από λόγια, και από το αποτέλεσμα.

  Οι μεν Ραγκούσης και Παμπούκης υποθέττω ότι προσπαθούν να κάνουν αυτό που τους λένε τα γενικά κομματικά συμφέροντα και τα συμφέροντα που στηρίζουν τα κομματικά συμφέροντα. Συμφωνώ-διαφωνώ, σχεδόν το καταλαβαίνω.

  Η Μπιρμπίλη έχει μία και μόνο αποστολή που εμπεριέχει: 1) να υλοποιήσει την Οικογενειακή Υπόθεση της Πρασίνης Ανάπτυξης (όπως την όρισε η "Ε" στο h++p://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=162651), 2) Να βάλει αιολικά, πολλά αιολικά, παντού αιολικά, μόνο αιολικά, ασχέτως οικονομικού ή πολιτικού κόστους, 3) Να εμποδίσει λογική λύση στο ενεργειακό (δεν φτάνει να θες αιολικά, πρέπει να μην θές κάρβουνο, άσε τα πυρηνικά, 4) Να κάνει την δουλειά των Γερμανών εντολοδόχων που την έβαλαν εκεί, 5) να καταδικάσει την Ελλάδα σε ενεργειακή εξαθλίωση.

  Αυτά βλέπω, αυτά συμπεραίνω. Το να την πεις έτσι ή αλλιώς ή ονόματα, δεν την νοιάζει. Όπως δεν ένοιαζε τον Χριστοδουλάκη όταν μεταβίβασε τον Σκαταμαγκά στην HDW. Ίδιες δυνάμεις, ίδια λογική, "υπουργός μίας χρήσης και αποκλειστικού σκοπού".

  Κατά τον Π-Π μπορεί και να την παίρνουν στον λαιμό τους οι "σύμβουλοι". Δεν νομίζω. Όλοι η παρέα, Λάλας, Μπιρμπίλη, Βασιλάκος κλπ, ξέρουν ακριβώς τι κάνουν. Το ότι προσπαθεί οο βρωμερός Σκάϊ και οι πρασινοι παπαγάλοι να το στολίσουν δεν το αλλάζει. Πολλά αιολικά, και στο βάθος αέριο. Ότι έκανε η Ιντρακόμ για τις τηλεπικοινωνίες, κάνει αυτή η παρέα για την Ενέργεια. Το πλάνο είναι made in Germany, κι ας έχουν πάει σε Αγγλικά ή Αμερικανικά σχολεία οι τύποι.

  Οι τηλεπικοινωνίες ήταν σχέδιο. Ο Σκαραμαγκάς ήταν αρπαχτή. Η ενέργεια είναι σχέδιο.

  • Έρεβος avatar
   Έρεβος @ archaeopteryx 28/02/2011 12:12:05

   "να καταδικάσει την Ελλάδα σε ενεργειακή εξαθλίωση"
   δηλαδή σε μόνιμη υποτέλεια.

   Ενώ με τα κοιτάσματα πετρελαίου που υπάρχουν στην χώρα και δυο πυρηνικούς σταθμούς λύνεται το ενεργειακό μας πλήρως για 50 χρόνια.

   Εαν θέλουν και "πρασινάδες" μπορούμε να βάλουμε Σκανδιναυικές μονώσεις σπιτιών, φωτοβολταϊκά στις στέγες και γεωθερμία. Όλα τα άλλα και ιδίως οι "ανεμότρατες" είναι μπαρούφες του κερατά, χώρια που αλλοιώνουν το πανέμορφο ελληνικό τοπίο.

  • ErnestoChe avatar
   ErnestoChe @ archaeopteryx 28/02/2011 12:43:24

   Και το Natura, αλλά και στην άμεση συνέχεια η γενική κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης, με την ιδια κυρία να κινεί τα νήματα, αποσκοπεί στην εκμηδένιση της αξίας της εκτος σχεδίου γής. Σήμερα ηδη οι τιμες αυτές καταρρέουν. Σε λίγο θα γινουν εξευτελιστικές. Τότε ο συμπαθής γερμανο/ελβετο/σουηδός συνταξιούχος θα αγοραζει οση γη θα χρειαζεται με τα νεα μετρα, 10 -20 στρέμματα τζάμπα ή περίπου. Ή οι φωτοβολταϊκατζήδες μεγαλύτερες εκτάσεις για τις τζαμαρίες τους μεσα στα κτήματα. Είμαι κατα της εκτός σχεδίου δόμησης, αλλά οχι με τακτικές "αποφασίζουμε και σας @@@@@με". Ας καθοριστουν ζώνες οικιστικές, περιαστικές, αγροτικές κλπ με σοβαρές χωροταξικές μελέτες και μετα no more "εκτος σχεδίου". Αλλά εδώ γίνεται της μυλωνούς το ξεπούλημα.

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/02/2011 12:09:30

  Ακούγεται "συνωμοσιολογικό" αλλά είναι φως φανάρι. Τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές τους έχουν πιάσει και δέσει χειροπόδαρα οι Γερμανοί. Τους Αμερικάνους προσπάθησαν με λόγια, κόλπα, πράσινα, και κάποια μερα θα φανεί ότι τους έχουν καταλαδώσει άμεσα και έμμεσα (με κατι Νόμπελ παραγγελίες -Γκορ, Ομπάμα). Βασικά τους σοσιαλίζοντες Δημοκρατικούς. Τώρα έχουν πιάσει τους Σοσιαλιστές των Αυστραλών. Πάνε να βάλουν φόρο στο κάρβουνο σε μία χώρα από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς.

  Ότι δεν κατάφεραν οι μάγκες με τον Κάϊζερ και τον Χίτλερ, το κάνουν με το Γερμανικα Υπουργεία Εξωτερικών και Ενέργειας, την Siemens και την Deutsche Bank "πράσινα", όμορφα, και ειρηνικα. Με λίγο ζόρι, λίγο λάδι και πολύ παραμύθι. Η Γερμανική εκδίκηση (με πολύ αζημίωτο) εναντίον του Χόλλυγουντ και των νικητών των δύο πρώτων ΠΠ. Το αποτέλεσμα; Λεφτά. Εξαγωγές. Έλεγχος του Δυτικού κόσμου. Εκ του αποτελέσματος.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 28/02/2011 12:17:39

   Ο Σαρκοζι ειναι σε ευθεια γραμμη με Μερκελ..
   Το ΓΑΠ παει να δει τον Σαρκοζι... γιατι???? του λειπυν μιλια για δωρεαν διαποκες?? μας δουλευει?? Τι παει να κανει στον Σαρκοζι?? να του πει τι?? να ακουσει τι?? εκτος εαν εχουμε υπολοιπα απο προμηθειες... και παει να τα κλεισει οσο εχουν λεφτα οι ΓαλλοΕλληνικες ΜΚΟ.
   Που πεταιε αυτο το παιδι??
   Τα λεφτα τα εχουν οι Γερμανοι=Οι Γερμανοι μας εχουν κλασμενους=Τα λεφτα μυριζουν.

   ΠΠ

  • katalytikos avatar
   katalytikos @ archaeopteryx 28/02/2011 12:18:29

   ...μήπως είναι το κατάλληλο timing να αναδειχθεί περισσότερο το mediterranean solar plan και τα παρακλάδια του???

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 28/02/2011 12:19:43

   *Η Ισπανία ανακοίνωσε τα προσωρινής ισχύος μέτρα στην ενεργειακή της πολιτική ώστε ν’ αντιμετωπισθεί η ραγδαία αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Αρχής γενομένης από την 7η Μαρτίου, η ανώτατη ταχύτητα στους αυτοκινητοδρόμους θα μειωθεί από τα 120 στα 110 χλμ./ώρα, η τιμή των εισιτηρίων στα τραίνα για τις μικρές αποστάσεις θα μειωθούν κατά 5% και το ποσοστό των βιοκαυσίμων στην αγορά θα αυξηθεί από το 5,8 στο 7%.

   Ειναι χαζοι αυτοι οι Ισπανοι….. δεν ξερουν.

   ΠΠ

 9. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 28/02/2011 12:56:19

  Παντως η μπιρμπιλη δεν ενδιδει στο ξεπουλημα της ενεργειας..ολοι οι υπολοιποι θιασωτες της απελευθερωσης αγορας ενεργειας που δηλώνουν ταυτοχρονα κ πατριωτες ας αναλογιστουν μια...τουρκικη ή αμερικανικη εταιρεια στην ενεργεια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.