19/05/2009 16:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία

Για πρώτη φορά από το 1695 ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων εξαναγκάζεται σε παραίτηση, αφού η δημόσια συγνώμη του Μάικλ Μάρτιν για το σκάνδαλο με τις βουλευτικές δαπάνες στη Μ. Βρετανία δεν κρίθηκε αρκετή. "Από τότε που ήρθα σε αυτή τη Βουλή πριν από 30 χρόνια είχα καταλήξει στη διαπίστωση ότι λειτουργεί καλύτερα όταν τα μέλη της είναι ενωμένα. Προκειμένου να διαφυλαχθεί αυτή η ενότητα, αποφάσισα να εγκαταλείψω το αξίωμα του προέδρου την Κυριακή 21 Ιουνίου, προκειμένου η Βουλή να εκλέξει νέο πρόεδρο τη Δευτέρα 22 Ιουνίου. Μόνο αυτά έχω να πω πάνω σε αυτό το ζήτημα", δήλωσε ο Μάρτιν.

Το άδοξο τέλος της θητείας του Μάικλ Μάρτιν, τόσο ως πρόεδρος της Βουλής όσο και ως βουλευτής των Εργατικών, επισφραγίστηκε όταν σε μια πρωτοφανή κίνηση 23 βουλευτές υπέγραψαν πρόταση μομφής εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι προσπάθησε να συγκαλύψει το σκάνδαλο με το να μην προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις του καθεστώτος που διέπει τις βουλευτικές δαπάνες.

Η παραίτησή του είναι η κορύφωση ενός θυελλώδους δεκαημέρου με συνεχείς αποκαλύψεις για βουλευτές που με τα χρήματα φορολογουμένων αγόραζαν από πάνες μέχρι... πισίνες. Ο Μάρτιν πλήρωσε ένα βαρύ τίμημα για το ρόλο του στο σκάνδαλο και το πλήγμα που αυτό κατάφερε στο κύρος του θεσμού. Αυτό που τώρα μένει να φανεί είναι εάν η αποχώρησή του αρκεί για να επέλθει η κάθαρση.

Διαβάστε κι εδώ: Βρετανικά ... «Βατοπέδια»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dr.thess avatar
  dr.thess 19/05/2009 19:23:46

  ολοι οι βρεταννοι βουλευτές-τρωκτικά μπορουν να έρθουν να πολιτευτούν εδώ

 2. Helmut avatar
  Helmut 20/05/2009 10:20:56

  Να τους στείλουμε εμείς τον Βουλγαράκη να τους κάνει σεμινάριο με θέμα

  Το νόμιμον είναι και ηθικόν.

  Έτσι θα ξεχάσουν τα περί συγνώμης στον Βρετανικό λαό, παραιτήσεις και άλλα τέτοια ανήκουστα πράγματα σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και θα μπορούν να συνεχίσουν ακάθεκτοι να χρεώνουν τις τσόντες που βλέπουν στο Nova και το σοβάτισμα του εξωχικού τους στον προϋπολογισμό της Βουλής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.