08/07/2008 14:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ραγδαίες εξελίξεις;

Αληθεύει ότι από την Δικαιοσύνη εστάλη (ή θα σταλεί) αυτές τις ημέρες στη Βουλή φάκελος που αφορά παράνομες χρηματοδοτήσεις συνδικαλιστών και άλλων από τον ειδικό λογαριασμό του υπουργείου Πολιτισμού που τροφοδοτούσε ο ΟΠΑΠ; Τίθεται θέμα πολιτικών ευθυνών (παράβαση καθήκοντος) για συγκεκριμένους πρώην υπουργούς και υφυπουργούς; Έχει σχέση αυτό με όσα γίνονται αυτές τις ημέρες με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ; Θα ανατιναχθεί εντελώς το πολιτικό σκηνικό; Δημοσιεύουμε τα ερωτήματα και τις πληροφορίες που περιέχουν με κάθε επιφύλαξη. Η πηγή μας πάντως είναι πολύ αξιόπιστη.

Ενημέρωση 3:38 μμ: Η πληροφορία φαίνεται να επιβεβαιώνεται τελικά. Όπως αναφέρουν και άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση Ζαχόπουλου και παράλληλα τις χρηματοδοτήσεις του υπουργείου Πολιτισμού εντόπισαν πολιτικές ευθύνες για παράνομες χρηματοδοτήσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο φάκελος φέρεται να αφορά τον πρώην υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη, την πρώην αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Φάνη – Πάλη Πετραλιά και τον πρώην υφυπουργό Πέτρο Τατούλη.  Όλα αυτά έχουν άμεση σχέση με όσα γίνονται αυτήν την ώρα στο ΠΑΣΟΚ. Όπως μαθαίνουμε γίνεται σύσκεψη του ΓΑΠ με τους κοινοβουλευτικούς του επιτελείς και ετοιμάζονται να μαζέψουν υπογραφές για να συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής. Όλα δείχνουν κάλπες το Φθινόπωρο, ή κάποιοι απειλούν με κάλπες το Φθινόπωρο, επειδή έτσι παραγράφονται και οι πολιτικές ευθύνες. Το κάθε κόμμα θα κριθεί λοιπόν από την στάση που θα πάρει στο τεράστιο θέμα της παραγραφής. 

 Ενημέρωση 5:32 μμ: Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν: Το θέμα αφορά ειδικό λογαριασμό για συνδικαλιστές,  κάτι που άρχισε ο Βενιζέλος και συνέχισαν όλοι. Για τον πρώην υπουργό Πολιτισμού όμως του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη επέλθει παραγραφή. Τον Πρωθυπουργό που ήταν επίσης υπουργός Πολισμού δεν τον αφορά, επειδή είχε εκχωρήσει τις αρμοδιότητές του στην κα Πετραλιά

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nick avatar
  Nick 08/07/2008 15:09:49

  Τατούλης; Βενιζέλος; "Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα 1997";

  Σα να μου φαίνεται η υπόθεση Siemens είναι "μία σου και μια μου".

 2. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 08/07/2008 15:25:56

  Αληθεύει. Το είχε και το "Μεγα".

 3. exarxos avatar
  exarxos 08/07/2008 15:31:52

  Για να δούμε που πάει το πράγμα !

 4. Στάθης avatar
  Στάθης 08/07/2008 15:34:34

  Καλοπροαίρετα ερώτηματα:

  Το "Πρώτο Θέμα" σας αντιγράφει?
  http://www.protothema.gr/content.php?id=11491

  Βγήκαν (ξανά) τα μαχαίρια και προβλέπεται χαμός (μήπως θα πάρει και τον Ταττούλη η μπάλα...)?

  Και τέλος:

  Ψάχνοντας λίγο στο Google βρήκα πάνω από 800 (!)Hits για χρηματοδότηση συνδικαλιστών του ΥΠΠΟ, μεταξύ των οποίων και ένα άρθρο του "Ιού"
  http://www.iospress.gr/ios2008/ios20080217.htm καθώς και ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από το "Εθνος" από τις 16/2 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=488420

 5. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 08/07/2008 15:40:39

  Σε αυτόν τον λογαριασμό γινόταν το " δώσε και σε μένα μπάρμπα ". Ανατρέξτε στα τελευταία τεύχη του περιοδικού ΑΝΤΙ σε κάποιο άρθρο αφιερωμένο στον ογκόλιθο της πολιτιστικής διανόησης ( βλ. Ζαχόπουλο )

 6. αργόσχολος avatar
  αργόσχολος 08/07/2008 15:54:59

  Factorx το ψευδώνυμο σου προέρχεται από γαλλικό συγκρότημα ραπ

 7. αργόσχολος avatar
  αργόσχολος 08/07/2008 16:01:15

  Factorx το παρακάτω κείμενο είναι προς σχολιασμό και όχι τα 'ιντερνοκουτσομπολιά' σου

  Οι αποκαλύψεις του σκανδάλου της «Ζίμενς» δεν φαίνεται να επηρέασαν σημαντικά τον συσχετισμό των κομματικών δυνάμεων, σύμφωνα με τα ευρήματα τη δημοσκόπησης της «Public Issue» για τον «Σκάι». Η μείωση του ποσοστού των μεγάλων κομμάτων είναι ανεπαίσθητη, ενώ αντιφατικά εμφανίζονται τα ευρήματα που αφορούν τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.


  Σύμφωνα με την έρευνα αυτή:

  * Η Ν.Δ. συγκεντρώνει 34,5% (35% στην αντίστοιχη του Ιουνίου), το ΠΑΣΟΚ 31% (31,5%), ο ΣΥΡΙΖΑ 18% (17,5%), το ΚΚΕ σταθερό στο 8% και ο ΛΑΟΣ 5% (4,5%). Με αυτά τα ποσοστά δεν υπάρχει αυτοδυναμία, αφού η Ν.Δ. θα είχε 139 έδρες και το ΠΑΣΟΚ 80.

  * Το 43% θεωρεί τον Κ. Καραμανλή καταλληλότερο για πρωθυπουργό έναντι 40% στην προηγούμενη έρευνα. Ταυτόχρονα, όμως, στον δείκτη της δημοτικότητας ο κ. Καραμανλής βλέπει τα ποσοστά του να πέφτουν. Οι αρνητικές γνώμες αυξάνονται από 41% σε 44% και οι θετικές μειώνονται από 55% σε 52%. Η καταλληλότητα του Γ. Παπανδρέου είναι στο 24% (25%), αν και η δημοτικότητά του ανεβαίνει κατά έξι μονάδες (έχει σήμερα 44% θετικές γνώμες και 51% αρνητικές). Πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός παραμένει ο Αλ. Τσίπρας με 54% θετικές γνώμες.

  Το 78% (ήταν 75% τον Ιούνιο) των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα πηγαίνει «σε λάθος κατεύθυνση».

 8. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 08/07/2008 16:04:09

  Θα επιμείνω ότι μαγειρεύεται συνολικό ξεκαθάρισμα στην Ν.Δ. Όλα τα χρονοτέρμινα παραπέμπουν στην 1η Σεπτεμβρίου και εκεί θα φανεί τι θα γίνει.
  Φοβάμαι όμως ότι είναι πλέον πολύ αργά, αφού η απαξίωση των δύο μεγάλων κομμάτων δεν φαίνεται αναστρέψιμη.
  Το δίλημμα που θα θέσει η Ν.Δ είναι "εμείς ή το χάος". Και οι ψηφοφόροι θα σκέπτονται "γιατί τώρα δεν έχουμε χάος;".

 9. Factorx avatar
  Factorx 08/07/2008 16:04:23

  1. Απο ποιό συγκρότημα συγκεκριμένα; Εγω πάντως νόμιζα οτι προέρχεται απο την θεωρία του ...χάους (χο χο χο)
  2. Το έχουμε ξαναπεί. κανείς δεν αντιγράφει κανέναν στο διαδίκτυο. Η ροή είναι τόσο γρήγορη που ειναι ανόητο και να τίθεται τέτοιο θέμα. ΑΛΛΟ ΕΚΕΊΝΟΙΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΣΑΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΩΣ
  3. Το θέμα αυτό νομίζω οτι έπαιξε και σε σε Μέγκα και αλλου (μετά απο εμας βεβαιως βεβαίως)

 10. Helmut avatar
  Helmut 08/07/2008 16:10:28

  Ε, για να το λέει το MEGA, αλήθεια θα είναι...

  Το άλλο με το Τοτό το ξέρετε;;;;;;;;;;;;;;

 11. Helmut avatar
  Helmut 08/07/2008 16:15:46

  Πάντως -επανέρχομαι- αν αληθεύει το θέμα, δυσκολεύει αρκετά για τον Καραμανλή η αποπομπή Τατούλη χωρίς η μπάλα να πάρει και τους Βουλγαράκη και Πάλλη-Πετραλιά... και επειδή κάτι τέτοιο αποκλείεται, ίσως αποδειχθεί "σωσίβιο" για τον Τατούλη η όλη υπόθεση...

 12. anonymous avatar
  anonymous 08/07/2008 16:19:19

  Σε άρθρο του
  «Το πάρτι ξεκίνησε απ’ τον Βενιζέλο»,
  o «Ελεύθερος Τύπος» έγραψε τα εξής:

  Ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Λιάπης αρνείται να δώσει στοιχεία σχετικά με την τύχη 140 εκατομμυρίων ευρώ που διετέθησαν από το 2003 έως το 2007 σε ποικίλους οργανισμούς και σωματεία, πολύ συχνά κατατιθέμενα σε λογαριασμούς ιδιωτών.
  Αμέσως αφού είχε προκύψει η υπόθεση Ζαχόπουλου, στις 16/1, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Μάκης Βορίδης είχε ζητήσει με ερώτησή του στην βουλή, τον κατάλογο των φορέων που έλαβαν επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού μέσα από τον ειδικό λογαριασμό του ΥΠΠΟ που προέρχεται από το μέρισμα του δημοσίου στον ΟΠΑΠ και φέρει αριθμό 234372/1.
  Το Υπουργείο χορήγησε τον κατάλογο στον Μάκη Βορίδη και στις 14 Μαρτίου 2008, οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης, Βαΐτσης Αποστολάτος και Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσαν από κοινού ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Λιάπη σχετικά με την τύχη των χρημάτων που διενέμοντο από τους «ειδικούς λογαριασμούς» του ΥΠ.ΠΟ. και δη σε περιπτώσεις επιχορηγήσεων άνω των € 20.000.
  Πιο συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τον Υπουργό να διευκρινίσει σε ποιους λογαριασμούς κατετέθησαν τα χρήματα, αν οι λογαριασμοί αυτοί ήταν νομικών ή φυσικών προσώπων και αν το Υπουργείο πραγματοποίησε κάποιον έλεγχο ως προς το αν τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν όντως για τον σκοπό που διετέθησαν στους συγκεκριμένους φορείς.
  Με έκπληξη οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. εισέπραξαν από το Υπουργείο μία αρνητική απάντηση, βασιζόμενη στην 28055/31.05.2001 κοινή υπουργική απόφαση των τότε Υπουργών Πολιτισμού κ. Βενιζέλου και Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκη. Ως εκ τούτου, απαντά ο κ. Λιάπης «δεν προκύπτει αρμοδιότητα ελέγχου από το ΥΠ.ΠΟ στην διαχείριση των χρημάτων από τους επιχορηγηθέντες φορείς».
  Να σημειώσουμε εδώ ότι αναφορές σε κατασπατάληση δημοσίου χρήματος μέσω ειδικών λογαριασμών του ΥΠ.ΠΟ. έχουν γίνει και στο παρελθόν και πάντοτε με φερόμενο ως υπεύθυνο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος χρημάτισε Υπουργός Πολιτισμού και στις δύο κυβερνήσεις Σημίτη. Συγκεκριμένα, στις 18 Απριλίου του 2000, δύο εβδομάδες μετά την παραλαβή των καθηκόντων του Υπουργού Πολιτισμού από τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος είχε δημιουργήσει σάλο με την δήλωσή του στα ΜΜΕ ότι «βρήκε τρύπα τριών δισεκατομμυρίων στο υπουργείο Πολιτισμού» και την οποία απέδιδε σε επιχορηγήσεις προς διάφορους συλλόγους που δόθηκαν το 1998 επί υπουργίας Βενιζέλου.
  Ο κ. Πάγκαλος είχε δεχθεί τις επικρίσεις του τότε πρωθυπουργού, κ. Κώστα Σημίτη και ουσιαστικά το θέμα θάφτηκε, χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις από τα κόμματα και τα ΜΜΕ. Σε λιγότερο από έναν χρόνο μετά, ο κ. Βενιζέλος επανεγκαταστάθηκε στο «αμαρτωλό» Υπουργείο για να προβεί στις 31 Μαΐου του 2001 σε κοινή υπουργική απόφαση, η οποία ουσιαστικά έδινε και εξακολουθεί να δίνει στον εκάστοτε Υπουργό Πολιτισμού το δικαίωμα να μοιράζει ανεξέλεγκτα εκατομμύρια σε τυχάρπαστους φορείς, χωρίς αυτοί να υπόκεινται σε έλεγχο για το τι κάνουν τα χρήματα αυτά.
  Για να γίνει πιο αντιληπτό αυτό, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Γλαυκώπις Αθηνά» που ανήκει στο σωματείο των υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού έλαβε περί 3,5 εκατομμύρια ευρώ για κατασκηνώσεις, πολιτιστικές δραστηριότητες και… αγορές βιβλίων (€ 7.000,00) που ποτέ δεν έγιναν, χρήματα τα οποία κατετέθησαν στον προσωπικό λογαριασμό κάποιου υπαλλήλου του ΥΠ.ΠΟ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού, το Υπουργείο όχι απλά δεν υποχρεούται να διερευνήσει για το τι έγιναν αυτά τα χρήματα αλλά ούτε και ενδιαφέρεται για την τύχη 3,5 εκατομμυρίων.
  Η απόφαση του κ. Βενιζέλου δεν αναιρέθηκε ποτέ, ούτε από τον πρωθυπουργό που τον διεδέχθη στο Υπουργείο, ούτε από τον κ. Βουλγαράκη ούτε από τον κ. Τατούλη ούτε ουσιαστικά και από τον κ. Λιάπη, ο οποίος απλά τον έχει παγώσει, ως αποτέλεσμα της έντονης πιέσεως που εδέχθη από τον κ. Βορίδη και την λοιπή κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ.
  Κατεβάστε τον κατάλογο των εταιρειών που έλαβαν επιχορήγηση από το ΥΠ.ΠΟ. εδώ
  http://
  www.doumas.gr/download/yppo_epixor.pdf

 13. Factorx avatar
  Factorx 08/07/2008 16:32:03

  Απο την έρευνα προέκυψε ότι το ταμείο αλληλοβοηθείας του Υπουργείου Πολιτισμού όπως και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων του Υπουργείου είχαν εισπράξει σημαντικά ποσά τα οποία όμως διέθεταν για πολιτιστικές δραστηριότητες όπως ορίζει ο νόμος αλλά τα διένειμαν ως μπόνους στους εργαζόμενους.Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο προκύπτει και η ευθύνη των πολιτικών προσώπων τα οποία όφειλαν να γνωρίζουν που ακριβώς διατίθεντο τα χρήματα. Διατελέσαντες υπουργοί της περιόδου αυτής ήταν οι Λιάπης, Βουλγαράκης και Πετραλιά.

  Ενδεικτικά, από την έρευνα πρόεκυψε ότι για το διάστημα από το 2004 έως το 2006 το ταμείο αλληλοβοηθείας του Υπουργείου Πολιτισμού είχε λάβει 20.225.000 ευρώ. Επίσης η εισαγγελία διέταξε περαιτέρω έρευνα στην οποία θα συμμετάσχει ενδεχομένως και η υπηρεσία ειδικών ελέγχων για το εάν χρηματοδοτήθηκαν φορείς και σωματεία από το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και για να διαπιστωθεί που ακριβώς πήγαιναν τα χρήματα και αν κάποιοι τα ιδιοποιήθηκαν. Όσον αφορά τα άλλα σκέλη της υπόθεσης, δηλαδή το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο), τον διαγωνισμό για την πρόσληψη 148 ατόμων στο Υπουργείο Πολιτισμού τον οποίο είχε καταγγείλει ως στημένο η Εύη Τσέκου, τις συμβάσεις που αφορούσαν θέματα του 3ου ΚΠΣ αλλά και τη διαχείριση οικονομικών πόρων του Υπουργείου Πολιτισμού αυτά μπαίνουν στο αρχείο καθώς δεν διαπιστώθηκε ουδεμία παρατυπία εκ μέρους του Πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Ζαχόπουλου.

 14. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 08/07/2008 16:32:13

  Ποιός ήταν Υπουργός Πολιτισμού επί Ζαχόπουλου? Οποιος το βρεί κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον.

 15. Rogue avatar
  Rogue 08/07/2008 16:42:16

  Πόσο αντισυνταγματικό είναι αλήθεια, η παραγραφή για τους πολιτικούς να είναι διαφορετική από αυτή για τον απλό πολίτη; Ακόμα και όταν πέφτουν σε εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου; Και μην πει κανείς πως το λάδωμα (μεταξύ πολλών άλλων) είναι πολιτικό έγκλημα....
  Εξίσωση τώρα, με αναδρομική ισχύ!

  Και να μας εξηγήσουν επίσης, γιατί τα 2 μεγάλα κόμματα αθώωσαν μέσω παραγραφής μεγάλο εθνικό προμηθευτή, που κατηγορείτο για κατασκοπεία εναντίον της πατρίδας!! Προμηθευτή με εγκαταστάσεςι στην Παιανία, από τις οποίες είχαν γίνει προσφάτως και κάτι ψιλοϋποκλοπές (π.χ. πρωθυποργός, υπουργός άμυνας κλπ).

 16. Lara avatar
  Lara 08/07/2008 16:44:25

  Ο Βουλγαρασκησ, η Πετραλια και μετα την πτωση Ζαχο ο Μισελ
  λαρα

 17. αργόσχολος avatar
  αργόσχολος 08/07/2008 16:54:09

  το συγκρότημα λέγεται Factor X και αποτελείται από Jango Jack, Ol'Kainry και Kamnouze,

 18. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 08/07/2008 16:59:40

  Και εδώ στην περιοχή μου που περιμένουν η συνδίκαλες να κάνουν κάτι προσλήψεις σε ΔΕΚΟ τι θα γίνει εν όψει εκλογών .Ο λαός μας περιμένει 15 χρόνια πως και πως .Έχουν δοθεί υποσχέσεις και υποσχέσεις (μην πούμε τίποτα άλλο) ,εμφανιστήκαι στα στέκια και τέως υφυπουργός .Όλα θα πάνε στράφι .Κλάμα η κύρια .Αυτοί δεν μύρισαν την δυσοσμία του αποχετευτικού δικτύου της πόλης τους που αυτοκαθαρίστηκε χθες ..

 19. Helmut avatar
  Helmut 08/07/2008 17:00:20

  Λάρα ξέχασες και ότι χρέη Υπουργού Πολιτισμού εκτέλεσε ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής κατά μεγάλο μέρος της πρώτης τετραετίας... νομίζω εκεί σκόπευε το κουίζ του Αθ. Κλάρα...

 20. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 08/07/2008 17:07:47

  Ο Καραμανλής δεν ήταν υπουργός Πολιτισμού; Αυτός ΠΑΛΙ δεν ήξερε τίποτα; Ο Κωστάκης είναι η ασπίδα των "νταβατζήδων", όμως, οπότε: σσσσςςςςςς!
  *

  ".. Το αρχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται στο ασυνήθιστα μεγάλο ποσό των 600.000 ευρώ, τα οποία εισέφερε το 2006 η ΠΟΣΥΠΠΟ. Σ' αυτά προστέθηκαν άλλες 100.000 το 2007. Πρόκειται, φυσικά, για επιδότηση από τον Ειδικό Λογαριασμό του υπουργείου. Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύεται τόσο γαλαντόμα απέναντι σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες με «πράσινους» προέδρους. Αλλά απ' ό,τι φαίνεται, τα προβλήματα αυτά είναι λυμένα για την «Περίστυλον».

  Αλλωστε, οι συνιδρυτές συνδικαλιστές καλύπτουν όλο το πολιτικό φάσμα, εκπροσωπώντας τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές παρατάξεις. Η εκδήλωση στον Ιανό (13/7/06), κατά την οποία παρουσιάστηκε η δημιουργία του αναπτυξιακού οργανισμού, επισφράγισε τον οικουμενικό (ή έστω δικομματικό) χαρακτήρα της πρωτοβουλίας.

  Παραβρέθηκαν ο τότε υπουργός Πολιτισμού Γιώργος ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ, ο (τότε υποψήφιος) δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, η υπεύθυνη του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για ζητήματα πολιτισμού Μιλένα ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ο υπεύθυνος συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ Γιώργος ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο (τότε) γεν. γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης Σπύρος ΚΛΑΔΑΣ, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ, κ.ά.


  "Αλλά ήδη από το 1982 υπάρχει και άλλος «Πολιτιστικός Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού» που φέρει το εξίσου αρχαιοπρεπές όνομα «Γλαυκώπις Αθηνά» .. Ομως διαχειρίζεται κι αυτή τεράστια κονδύλια (πάνω από 1 εκατ. ευρώ το χρόνο) και οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις ..

  Μιλώντας για τις χρηματοδοτήσεις διάφορων παράξενων φορέων από το ΥΠΠΟ, επί ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ του ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης είχε παρατηρήσει στις 5 Δεκεμβρίου 2005: «Με έγγραφο της αναπληρωτού υπουργού Πολιτισμού, στις 16.5.2005 επιχορηγείται με 300.000 ευρώ ο πολιτιστικός σύλλογος των υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού με την επωνυμία "Γλαυκώπις Αθηνά" .. Ακούστε, όμως, πού είναι το σκάνδαλο .. Μιλάμε για σκάνδαλο που προκαλεί γλαύκωμα, αφού ο Πρωθυπουργός, ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είχε καταγγείλει το 2000 το σύλλογο αυτό ως σκανδαλωδώς επιχορηγηθέντα!», ("Ιός". Μπορεί να μην συμφωνεί πολιτικά κάποιος με τους του "ιού", αλλά, όταν πιάνουν ένα θέμα το "ξεσκίζουν", -έτσι;)

 21. Sergios avatar
  Sergios 08/07/2008 17:10:41

  Με συγχωρείτε παιδιά. Κάνω λάθος να θυμάμαι ότι το 2004 υπουργός ήταν ο Δάμαλος;. Όχι μόνο Βουλγαράκης, Πετραλιά, Τσατσούλης. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ; ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ, ΑΛΛΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ.Κ. ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ο Κ.Κ. ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ!!!.

 22. Lara avatar
  Lara 08/07/2008 17:15:14

  Κι εμενα μου εκανε μεγαλη εντυπωση, που ο πρωθυπουργος παραλληλα με τις απειρες υποχρεωσεις με προφαση την τελεση των Ολυμπιακων,
  αναλαμβανει και το ΥΠΠΟ σε συνεργασια με τον κολλητο του Ζαχο.
  Και μην κατηγορηθω για κακιουλα, οταν αλλοι μου δινουν τα σπιρτα να τους πυρπολω.
  Λαρα

 23. ant avatar
  ant 08/07/2008 17:48:20

  Ο Κωστάκης είναι έντιμος, σιγά μην έχει σχέση με όλα αυτά. Σεμνά και ταπεινά. Και σιγανά.

 24. ε σιχτιρ πια avatar
  ε σιχτιρ πια 08/07/2008 17:55:15

  Φίλτατοι ,
  Ετσι ακριβώς έχουν τα πράγματα αλλά είμαστε κρυφοαισιόδοξος λαός κι έτσι δεν το χωρά η γκλάβα μας οτι ο χοντρούλης είχε σχέδια για τον πολιτισμό και το υπουργείο που παρέλαβε απο τον πράσινο πάνχοντρο !
  Στη συνέχεια παρέδωσε τη σκυτάλη σε "σίγουρα χέρια " μισότυφλα , καραφλά ακόμα και υστερικά , αφήνοντας τον "ποιμενικό" του ΓΓ αποτυχημένο αυτόχειρα να υλοποιήσει τα οράματά του .. (ή να τολμήσω τις υποχρεώσεις ?)
  Γέλιο που θα πέσει όταν κελαηδήσει η προφυλακισμένη ..
  Δικαιοσύνηηηη
  Δεν απαντά !!

 25. Lara avatar
  Lara 08/07/2008 18:01:10

  Μα δε θα τολμησουν να επιτρεψουν στην προφυλακισμενη να κελαηδησει, γιατι τοτε το Πηδημα θα ειναι μαζικο.
  Λαρα

 26. Sergios avatar
  Sergios 08/07/2008 18:32:36

  Ε σιχτιρ πια Είσαι σωστός, ο ένας χοντρός στον άλλο και έτσι αδυνάτισαν τα κονδύλια. Τι μας έλαχε με τα βουλιμικά λαμόγια.

 27. aris avatar
  aris 08/07/2008 18:49:41

  t = [(m1/m2)*(m3/m4)*(m5/m6)*(m7/m8)*(ΔΔΚ/ΔΝΚ)] -(ΠΓΔ + ΑΥ)

  όπου

  t: χρόνος παραμονής στην κυβέρνηση
  m1 : προσδωκόμενη μάσα κυβερνητικών
  m2 : πραγματική μάσα κυβερνητικών
  m3 : πραγματική μάσα προσκείμενων επιχειρηματιών
  m4 : προσδοκώμενη μάσα προσκείμενων επιχειρηματιών
  m5 : πραγματική μάσα ΜΜΠ(μέσα μαζικής παραπλάνησης)
  m6 : προσδοκώμενη μάσα ΜΜΠ
  m7 : πραγματική μάσα ΑΨ (απλών ψηφοφόρων)
  m8 : προσδοκώμενη μάσα ΑΨ (απλών ψηφοφόρων)
  ΔΔΚ :Δείκτης διαφθοράς κοινωνίας
  ΔΝΚ :Δείκτης νοημοσύνης κοινωνίας
  ΠΓΔ :Παράγοντας Γερμανική Δικαιοσύνη
  ΑΥ : Αγανάκτηση υπολοίπων

 28. ε σιχτιρ πια avatar
  ε σιχτιρ πια 08/07/2008 19:15:42

  ναι Λάρα , κι ο δραστήριος Αβραμόπουλος δεν εχει επανδρώσει τις ΜΕΘ (οπως δεν είχε φροντίσει κι ο πρόκάτοχός του ) ..
  Τήλος Τήλος είσαι εδώ ?

 29. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 08/07/2008 20:45:20

  Αγαπητέ Anonymous (31) το επίδομα που επικαλούνται είναι 100 € το μήνα * 6.000 υπαλλήλους * 12 μήνες
  Άρα δεν μιλάμε για αυτά τα χρήματα ...μόνο
  Το πρόβλημα είναι ποιοι φορείς, ιδρύματα, καλλιτέχνες, εκδότες, εφημερίδες, ΝΠΙΔ κλπ πήραν τα χρήματα και πως τα διαχειρίστηκαν. Οπότε λόγω του μεγέθους και της "υφής" των εμπλεκομένων .........ούτε ο κ Ζορμπάς δεν μπορεί να κάνει τίποτα. ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ

  ΥΓ

  Αν θυμάστε το πρώτο θύμα ήταν ο Πάγκαλος («βρήκε τρύπα τριών δισεκατομμυρίων στο υπουργείο Πολιτισμού»): μόλις μίλησε για ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ & ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ... έφυγε αμέσως από ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ.

  Οπότε το θέμα δεν είναι οι εργαζόμενοι ή μόνο αυτοί αν θες

 30. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/07/2008 08:10:22

  @Aris 6:49

  επιτέλους, μαθηματική προσέγγιση!

  μήπως το m7/m8 είναι στο τετράγωνο;

 31. Σπύρος avatar
  Σπύρος 10/07/2008 00:45:24

  Το θέμα αυτών τών χρηματοδοτήσεων τό έθεσαν κάποιοι Αρχαιολόγοι πού ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά παρά τίς απειλές πού δέχτηκαν...
  Μια λογογκριμένη παρέμβασή τους ειχε παρουσιαστεί σε μιά απο τίς εκπομπές τού Βαξεβάνη...
  Ρωτήστε τούς συνδικαλιστές τού ΥΠ.Πολιτισμού όλων τών παρατάξεων (και των Συριζαιων)γιατί έχουν κάνει κοκοκό αυτή την γνωστή στούς παρεπιδημούντες στην ΄Ιερουσαλήμ΄υπόθεση πού ξεκινά όντως απο τον Μπένυ και συνεχίστηκε μέχρις σήμερα...
  Ψαξτε επίσης δηλώσεις συντετριμένων συνδικαλιστών διαφορετικών παρατάξεων τίς πρώτες μέρες τής αποπειρας Ζαχόπουλου(υπάρχουν σέ βίντεο τηλεοπτικών καναλιών)και θά καταλάβετε πόσοι και ποιοί μοοιράζονταν τήν πίτα σε κοινή κομματική συμπαιγνία...
  Δυο-τρείς αρχαιολόγους φίλους νάχετε ρωτήστε τους και θα μάθετε..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.