#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/05/2013 16:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ρίχνουν τους τόνους... στο ΠΑΣΟΚΝα ρίξουν τους τόνους επιθυμούν στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστες εσωκομματικές εξελίξεις, με απρόσμενες συνέπειες.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν διαδοχικές συναντήσεις του Ε. Βενιζέλου αλλά και του Νέου Γραμματέα Ν. Ανδρουλάκη, με σκοπό να ηρεμήσει το κλίμα και να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ως προς τη "Μαύρη Τρύπα" του Κινήματος, ενώ το θέμα θα τεθεί και στην αυριανή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, που θα γίνει υπό την προεδρία του κ. Βενιζέλου.

Πληροφορίες του Antinews κάνουν λόγο για μια σημαντική συνάντηση σήμερα στα γραφεία του Κινήματος, από αξιωματούχους και των δύο πλευρών.

Την ίδια στιγμή, πάντως, σαφώς μεγαλύτερη είναι η ενόχληση στο στρατόπεδο του Γιώργου Παπανδρέου, όπου όλοι μιλούν για «διαρκή σύγκρουση» με όσους αμφισβητούν τις αρχές του πρώην πρωθυπουργού, αφήνοντας να εννοηθεί πως στο εξής δεν θα αφήσουν τίποτα αναπάντητο…

Για την ιστορία η κόντρα των δύο αντρών ξεκινάει από το 2006.

Ήταν τότε που ο  Βενιζέλος εκδήλωνε με κάθε τρόπο την αντίρρησή του με την κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και, εξ αυτής, τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Τον Ιανουάριο του 2007 καταψήφισε τη σχετική τροποποίηση, παρά την εκπεφρασμένη βούληση του κ. Παπανδρέου να συνδράμει τη Ν.Δ. στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Πολλοί αναφέρουν πως εκείνη η κόντρα αποτέλεσε κομβικό σημείο στις σχέσεις των δύο πολιτικών.

Στενοί συνεργάτες του Β. Βενιζέλου θεωρούν -και μάλλον ορθά- πως θα έπρεπε η ρήξη αυτή για την χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Κινήματος, να είχε λάβει χώρα αρκετά νωρίτερα. Κυρίως όμως υποστηρίζουν πως η οικονομική διάσταση της ρήξης, θα ήταν καλό να συνοδεύεται ή να προηγείται, μιας σαφούς και διακριτής πολιτικής ρήξης με το παρελθόν.

Έτσι ώστε η νέα ηγεσία να αποδείξει πως ξεκινάει από μία νέα ιδεολογική και πολιτική αφετηρία, χωρίς αγκυλώσεις και δεσμεύσεις με το παρελθόν.

Βανζέτι

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 08/05/2013 18:27:03

  Προφανώς υπήρχαν άλλοι λόγοι που δεν έγινε η πολιτική ρήξη και όλοι διαβάσαμε τα ρεπορτάζ για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Βενιζέλος έναντι του Παπανδρέου.

  Ο Παπανδρέου εξέρχεται βαριά τραυματισμένος από αυτή την ιστορία και δεν θα τον βοηθήσει καθόλου το "να μην αφήνει τίποτε αναπάντητο". Δεν τον συμφέρει να θυμίζει στον κόσμο την παρουσία του. Πέρα από την οργή και την αγανάκτηση για το Μνημόνιο που με δήθεν πρόσχημα την διαχείριση εκ μέρους της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ έφερε - και σταδιακά οι περισσότεροι, ακόμη και του ΠΑΣΟΚ, αντιλήφθηκαν ότι τα περί "καταστροφής της χώρας" από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ ήταν στάχτη στα μάτια για την σκόπιμη υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο - τώρα πια ο ΓΑΠ αντιμετωπίζει το χειρότερο από όλα: Μια έρπουσα ηθική απαξίωσή του για κατάχρηση χρημάτων στο εσωτερικό του κόμματός του.

  Ό,τι και να λέει ο ΓΑΠ, η ουσία είναι ότι η σπίλωση του ονόματός του έμεινε, και μάλιστα χωρίς να απαντήσει σε όλα όσα "έβγαλαν" οι διαρροές από τα ευρήματα των ελέγχων. Μόνον οι ορκισμένοι οπαδοί του, ορθότερα, οι ορκισμένοι εσωκομματικοί εχθροί του Βενιζέλου (οι μόνοι οπαδοί που του απέμειναν) έχουν μείνει μαζί του.

  Και αυτούς ο Βενιζέλος, με μια έξυπνη διαχείριση κυβερνητικών τιμαρίων και οφιτσίων, μπορεί να τους αποσπάσει σχετικά εύκολα από τον ΓΑΠ. Ίσως (από μια άποψη) να έχει βραχυπρόθεσμο, τουλάχιστον, συμφέρον και ο Σαμαράς να βοηθήσει τον Βενιζέλο σε αυτό, αφού η ενότητα του ΠΑΣΟΚ θα ενισχύσει την κυβερνητική σταθερότητα, που σίγουρα θα τεθεί σε αμφισβήτηση αν ο ΓΑΠ πάρει ακόμη και ελάχιστους βουλευτές μαζί του και διασπάσει το ΠΑΣΟΚ.

  Το "δια ταύτα" είναι ότι την πολιτική εικόνα του ΓΑΠ την έπληξε ένα θανάσιμο βέλος από εκεί που δεν το περίμενε. Όπως περίπου και τον Παπακωνσταντίνου. Ας κατεβάσει τους τόνους όσο θέλει. Ίσως ήδη να προσγειώνεται στην σκληρή πραγματικότητα. Πριν μιλούσε για διάσπαση, τώρα ότι "δεν θα μείνει τίποτε αναπάντητο". Τρίχες! με το συμπάθειο.

  Άρα, δεν μπορεί να κάνει την διάσπαση, αυτό είναι το συμπέρασμα. Όχι τουλάχιστον αυτήν την στιγμή.

  Αλήθεια, εκείνη η κίνηση Κ75 που την έφτιαξε λίγες ημέρες πριν να "διαρρεύσει" το πόρισμα των ελεγκτών, τι απέγινε; Βγήκε να στηρίξει τον ΓΑΠ; Όχι; Γιατί;

  Ίσως εδώ να βρίσκεται και η πραγματική απάντηση σχετικά με το κατά πόσο μπορεί να διασπάσει αυτή την στιγμή ο ΓΑΠ το ΠΑΣΟΚ. Ποιος θα θυσίαζε το πολιτικό του μέλλον με αφορμή τα ευρήματα των ελεγκτών που δείχνουν τουλάχιστον αμφισβητούμενη οικονομική διαχείριση;

  Συμπέρασμα: Σαχ και ίσως ματ Βενιζέλου.

  Να πω ότι δεν το ευχαριστήθηκα; Θα έλεγα ψέματα.

 2. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 08/05/2013 22:24:05

  Πρότεινε τον Παπανδρέου για ισόβιο Πρόεδρο της Διαστημικής Διεθνής και στείλτον στον Αρη.Λίγο πιο πάνω σε ρεπορτάζ οι λεπτομερειες...

 3. τασούλης avatar
  τασούλης 08/05/2013 22:35:19

  οι πράσινες ακρίδες του εθνομειονισμού αφού σάρωσαν σύγκορμη την ελλαδίτσα έφαγαν στο τέλος και το πασοκ και ησύχασαν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.