Ράπισμα Πορτάλιου σε Τσίπρα
19/08/2014 12:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ράπισμα Πορτάλιου σε Τσίπρα

Η Ελένη Πορτάλιου ανήκε στην Ανανεωτική Αριστερά από τότε που ο Τσίπρας φορούσε... πάνες. Ήταν και υποψήφια για το δήμο της Αθήνας πριν τέσσερα χρόνια και η Κουμουνδούρου την πίκρανε όταν την έκανε πέρα για χάρη του Σακελλαρίδη. Επειδή, όμως, δε μασάει τα λόγια της, και καταλαβαίνοντας την ξεφτίλα που επικρατεί στο κόμμα, εξαπέλυσε επίθεση για την επίσκεψη Τσίπρα στο Άγιον Όρος.

Με ένα άρθρο που δημοσιεύεται στο blog της Ένωσης Οπαδών της Συσπείρωσης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, η κ. Πορτάλιου επιτίθεται στο επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου, ειδικά για την επιλογή της ρήσης των Ζαπατίστας «όλα για όλους τίποτε για μας» που επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Η σφοδρή κριτική της Ελένης Πορτάλιου επικεντρώνεται στους επικοινωνιολόγους της Νέας Ελλάδας (πρόκειται για το σκληρό πυρήνα γύρω από τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά).

Η χρήση της φράσης αυτής, κατά την κυρία Πορτάλιου «αποτελεί προσβολή όχι μόνο για τους Ζαπατίστας αλλά και για τους απανταχού της γης υποστηρικτές τους» αναφέροντας χαρακτηριστικά: τα άγια τοις κυσί. «Όλα για τους (φανταστικούς) ψήφους που η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα εισρεύσουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια της θρησκευτικής οδού.

Ταυτόχρονα όμως – και κυρίως – διαβεβαίωση της θρησκευτικής εξουσίας του Αγίου Όρους ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συμμάχων. Δεν χρειάζεται να διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές, οι γραμμές παρουσιάζονται με σαφήνεια σε όλα όσα αποσιωπήθηκαν» συνεχίζει σε υψηλούς τόνους.

Αλλά ποιος ακούει την κ. Πορτάλιου. Όλοι οι δήθεν αριστεροί αποθέωσαν τον Αλέξη για το ταξίδι του στο Περιβόλι της Παναγιάς. Κάποτε κατηγορούσαν τη ΝΔ για τις σχέσεις με την Εκκλησία μιλώντας για τη «Δεξιά του Κυρίου». Για την «Αριστερά του Κυρίου» δε μιλάει κανένας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ποντομέδων avatar
  Ποντομέδων 19/08/2014 14:00:05

  "Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαίοι, ὑποκριταί, ὅτι παρ-ομοιάζετε * * τάφοις ° κεκονιαμένοις, οἵτινες '" ἔξωθεν μὲν φαίνονται ὡραῖοι, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ὀστέων νεκρῶν καὶ πάσης ἀκαθαρσίας. 13 28. οὕτω καὶ ὑμεῖς ἔξωθεν μὲν φαίνεσθε τοῖς ἀνθρώποις δίκαιοι,έσωθεν δἐ μεστοὶ ἐστε '■ ὑποκρίσεως καὶ ἀνομίας".

  • Βάλθερος Βρυέννιος avatar
   Βάλθερος Βρυέννιος @ Ποντομέδων 19/08/2014 16:47:59

   Θρησκευτικά: 20

 2. Seagull avatar
  Seagull 19/08/2014 14:55:45

  Ωστε τους καθησύχασε ο κ. Τσίπρας ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από μιά κυβέρνηση σύριζα, και η φορολογία της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας κύριε Τσίπρα? Και ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας? Πως θα είναι πρωθυπουργός ο κύριος Τσίπρας σε μιά χώρα που το " ΄Αγιο φως " απολαμβάνει τιμών αρχηγού κράτους? Ολα για την καρεκλίτσα της εξουσίας κι ας είναι σπασμένη με ένα ποδάρι.

  • άλυτη εξίσωση avatar
   άλυτη εξίσωση @ Seagull 20/08/2014 07:37:40

   Αυτές τις ανοησίες περί ...φορολόγησης της εκκλησίας και διαχωρισμού της από το κράτος, καλά θα κάνουν να τις ξεχάσουνε. Απλά γιατί οφείλουν να είναι ρεαλιστές και πρακτικοί. Η εκκλησία προσφέρει κοινωνικό έργο, καλύπτει την απουσία του κράτους σε πάμπολλες περιπτώσεις και σήμερα, μέσα στην άγρια κρίση, χωρίς τα συσσίτια και την κάθε είδους βοήθεια που προσφέρει, η κατάσταση θα ήταν για πολλούς συνανθρώπους μας τραγικότερη. Ας υποχρεώσουν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ τους φοροφυγάδες να πληρώσουν τα χρωστούμενα, ας ανασυγκροτήσουν τις κοινωνικές υπηρεσίες στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών κρατών, ας αποκαταστήσουν μισθούς και συντάξεις σε επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης και μετά, εξετάζουμε και τις ...μεταξωτές κορδέλες.

 3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 19/08/2014 19:50:02

  Μετα τον ΕΝΦΙΑ ,τα ροδάκινα και τα υπόλοιπα αυτογκολ και μεσα στο σπίτι να κλειδωθεί ο Αλέξης και άχνα να μην βγάλει για τρεις μήνες ,πάλι πρωθυπουργός θα γίνει.

  • Ισόνομος πολίτης avatar
   Ισόνομος πολίτης @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 20/08/2014 07:32:53

   Με το νου σου αγαπητέ....ΔΗΜΗΤΡΗ Με το νου σου... Η Ελλάδα (εννοώ το εκλογικό σώμα) μπορεί να λαθεύει, αλλά ποτέ δεν αυτοκτονεί.. Όταν το καταλάβετε αυτό οι Τσιπροσυριζαίοι, τότε μπορεί και να βρείτε τα ταιριαστά αριστερά σας...πατήματα (αν…. πραγματικά σας ενδιαφέρουν). Και το λέω αυτό γιατί κατά το πλείστον, το εκλογικό σώμα που σας πιστεύει και σας ακολουθεί, είναι αυτό το ίδιο που κάποτε άναβε με ευλάβεια το κεράκι…του στον Ανδρέα Παπανδρέου..

   • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ Ισόνομος πολίτης 20/08/2014 22:16:51

    Αν βρεις μια κοινωνική-επαγγελματική ομαδα που συνεχίζει να υποστηρίζει την κυβέρνηση τότε ίσως έχεις δίκιο.

    • Ισόνομος πολίτης avatar
     Ισόνομος πολίτης @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 21/08/2014 08:32:23

     Δεν είναι θέμα "ποιος" υποστηρίζει "ποιόν" αγαπητέ. Εκεί που έχουνε φτάσει τα πράγματα σήμερα, το ουσιαστικό, θετικό και ωφέλιμο είναι, ποιος ΔΥΝΑΤΑΙ (και αν), να κάνει "πράγματα" για την διατήρηση και την συνέχιση της κρατικής μας οντότητας, στις σημερινές ακραία δύσκολες και επικίνδυνες διεθνείς συγκυρίες.. Πάντως ο ΤσιπροΣΥΡΙΖΑ των σαράντα ...τόσων συνιστωσών, ασφαλώς ΟΧΙ...

     • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
      ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ Ισόνομος πολίτης 21/08/2014 09:05:15

      Πιστευεις ότι η Β΄Αττικης και Θεσσαλονικης συμφωνει με την άποψη σου;

 4. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 19/08/2014 23:15:21

  ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ "ΝΕΑ.....ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ" . ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΝ ΞΕΥΤΙΛΙΖΟΥΝ ,ΑΝΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ?

 5. ΝΙΚΟΛΑΟΣ. avatar
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ. 20/08/2014 08:29:18

  Δηλαδή εμείς τώρα είμαστε με την Πορτάλιου που δυσαρεστήθηκε επειδή δεν την έβαλε υποψήφια ο Τσίπρας, αλλά δεν έχει το στοιχειώδες θάρρος να φύγει απ' αυτόν αν δεν της αρέσει?

 6. ο εμπεσών εις τους ληστάς avatar
  ο εμπεσών εις τους ληστάς 20/08/2014 10:07:56

  Τι λέτε μωρέ, το είπε η κ. Πορτάλιου και τρέχουμε να της εκθειάσουμε! Και τι είπε; "κατά την κυρία Πορτάλιου (σημ. δική μου: το "όλα για όλους, τίποτε για μας" που ο Αλέξης διέγνωσε πως βιώνεται στο Όρος) «αποτελεί προσβολή όχι μόνο για τους Ζαπατίστας αλλά και για τους απανταχού της γης υποστηρικτές τους» αναφέροντας χαρακτηριστικά: τα άγια τοις κυσί." Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, τα άγια είναι οι ιδεοληψίες της αριστεράς και κύνες η Εκκλησία; Το λέει και δε ντρέπεται; Και σεις, το προβάλετε λες και ακούσθηκε η μεγαλύτερη σοφία από τον πιο διακεκριμένο διανοούμενο του κόσμου.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ ο εμπεσών εις τους ληστάς 20/08/2014 10:23:56

   Κατά το αυθεντικό σώμα της Χριστιανικής διδασκαλίας (Απόστολοι και δη Παύλος), πριν ανακατευτούν στα εκκλησιαστικά οι αυτοκράτορες και η γραφειοκρατία τους, εκκλησία είμαστε εμείς. Το πλήρωμα, οι άνθρωποι. ¨Οχι ο θεσμοποιημένος μηχανισμός της Ιεραρχίας, ούτε βέβαια τα μοναστήρια. Και αυτοί έχουν τη θέση τους. Αλλά δεν είναι "η Εκκλησία". Υπηρέτες της Εκκλησίας είναι. Οπως ακριβώς "υπουργος" σημαίνει υπηρέτης, ο "υπό το έργο", αυτός που πρέπει να κάνει τη δουλειά, έτσι και αυτοί οφείλουν να υπηρετούν ως όργανα την πραγματική Εκκλησία, το Σώμα της. Η οργουελιανή διαστρέβλωση των λέξεων απο τις Εξουσίες, πολιτικές ή εκκλησιαστικές, έχει γεμίσει ομίχλη τη σκέψη μας.

  • Ισόνομος πολίτης avatar
   Ισόνομος πολίτης @ ο εμπεσών εις τους ληστάς 20/08/2014 10:38:34

   Καλά μην το παρεξηγούμε έτσι ωμά και περίεργα! Το τι λέει η Πορτάλιου και τι απαντάει η "Κουμουνδούρου", εντάσσονται στη σφαίρα των δικών τους "internal affairs". Η κριτική από εδώ γίνεται και αφορά την τελευταία δημαγωγική θρησκευτική στροφή και προσήλωση του νεόκοπου αριστερού "ηγέτη" Αλέξη Τσίπρα και μόνο αυτή...

   • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Ισόνομος πολίτης 20/08/2014 15:07:41

    ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΘΑ ΘΙΓΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ" (ΒΛΕΠΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ)!!! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΛΟΣΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ......

    • Τρελό νερό avatar
     Τρελό νερό @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 20/08/2014 17:49:14

     Πολύ καλά είπε. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΙΓΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. Προέχουν άλλοι. Οι κροκόδειλοι νταβατζήδες, τα συνεταιράκια των ασκούντων την εξουσία. Η εκκλησία προσφέρει. Ας της ζητηθεί με σεβασμό, να προσφέρει περισσότερα αν απαιτείται. Σίγουρα θα το κάνει.

  • Φίλτατος Αγαπητός avatar
   Φίλτατος Αγαπητός @ ο εμπεσών εις τους ληστάς 20/08/2014 15:08:46

   Χαίρομαι που κάποιος βρέθηκε να επισημάνει το αυτονόητο. Η αποστροφή αυτή είναι ενδεικτική ύφους και ήθους, περιγράφοντας ξεκάθαρα τι περιμένει τον τόπο αν αναλάβει ποτέ την διακυβέρνηση του τόπου αυτός ο πολιτικός φορέας. Και καλά θα κάνουν οι Ιερείς να έχουν υπόψη τους οτι πίσω από τον Αλέξη κρύβονται λογιών-λογιών κουμάσια με τα οποία αν κληθούν να κάτσουν ποτέ στο ίδιο τραπέζι για συνομιλίες, το σαγόνι τους θα πέσει στο πάτωμα από όσα ακούσουν.

   • Τρελό νερό avatar
    Τρελό νερό @ Φίλτατος Αγαπητός 20/08/2014 17:52:05

    Είναι όλοι αυτοί οι ανερμάτιστοι χαχόλοι, ΚΑΙ αυτοί, ''ποίμνιο''. Θα πρέπει όσο και να βελάζουν παράφωνα, να αντιμετωπιστούν με ...κατανόηση. Αποτελούν έτσι κι αλλιώς φαιδρή μειοψηφία, ανίκανη να επιβάλει τις σαχλαμάρες της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.