#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/10/2010 14:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πώς η Αθήνα πήρε (επί Σημίτη και ΠΑΣΟΚ) με απάτες το ευρώ»

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Bild αποκαλύπτει! Το Ευρω-ψέμα. Έτσι μας παγίδευσαν οι Έλληνες» η εφημερίδα περιγράφει στο πλαίσιο έρευνας την πορεία της Ελλάδας προς την ευρωζώνη.
Στη σελίδα που δημοσιεύεται το άρθρο ο τίτλος είναι: «Μυστικά έγγραφα: Ελλάδα. Πώς η Αθήνα πήρε με απάτες το ευρώ», ενώ στο τίζερ υπογραμμίζεται πως «η Bild έκανε έρευνες στην Αθήνα, στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες, μίλησε με εμπλεκόμενους, βρήκε απόρρητα έγγραφα: Οι Έλληνες είπαν ψέματα – και όλοι οι άλλοι τα δέχτηκαν».

Το ρεπορτάζ -που υπογράφουν δέκα δημοσιογράφοι της εφημερίδας- ξεκινά από τα μέσα της δεκαετίας του 90 και με μια στιχομυθία μεταξύ των τότε υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και της Ελλάδας Τέο Βάιγκελ και Γιάννου Παπαντωνίου σε σύνοδο του Ecofin. Το θέμα που συζητείται είναι το ντιζάιν του νέου νομίσματος, όπου ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να λέει: «Απαιτώ να αναγράφεται στα χαρτονομίσματα το ευρώ και στα ελληνικά». Και ο κ. Βάιγκελ φέρεται να του απαντά: «Δεν τίθεται καν προς συζήτηση. Δεν μπορείτε να ενταχθείτε στην ευρωζώνη και πιθανότατα δεν θα ενταχθείτε ποτέ». «Κι όμως ο Τέο Βάιγκελ επλανάτο», παρατηρεί η εφημερίδα που αρχίζει να εξιστορεί την ιστορία της ελληνικής ένταξης στην ΟΝΕ. «Απόρρητα ντοκουμέντα και νέα στοιχεία καταδεικνύουν ότι πρόκειται για την ιστορία ενός εξ αρχής στημένου παιγνιδιού», επισημαίνει η Bild.

«Υπήρχε το κίνητρο, υπήρχε η ευκαιρία και υπήρχαν τα μέσα»

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Κατηγορηματικά αντίθετος στην ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ φέρεται να ήταν ο Τέο Βάιγκελ«Είναι η ιστορία μιας πλάνης με συνέπειες: Ότι δήθεν μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, ό,τι και να κάνει, δεν θα μπορούσε ποτέ να θέσει σε κίνδυνο το ευρώ… Κι όμως δέκα χρόνια μετά από την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, την άνοιξη του 2010, το ευρώ βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, εξαιτίας της Ελλάδας.

Πώς φτάσαμε εκεί, διερωτάται η εφημερίδα, διακρίνοντας όλα τα συστατικά ενός αστυνομικού μυθιστορήματος: Υπήρχε το κίνητρο, υπήρχε η ευκαιρία και υπήρχαν τα μέσα.

Δισεκατομμύρια έρευσαν για να σωθεί η Ελλάδα, για να σωθεί το ευρώ. Σήμερα ένας από τους καλύτερους γνώστες της ΕΕ στην κορυφή της ιεραρχίας του γερμανικού ΥΠΕΞ δηλώνει ως εκπρόσωπος πολλών πολιτικών του Βερολίνου και των Βρυξελλών: «Το μεγαλύτερο λάθος μας ήταν να εντάξουμε την Ελλάδα στο ευρώ».

Όσον αφορά την ένταξη των Ελλήνων «πρόκειται για πολιτική απόφαση», γράφουν τα εμπιστευτικά έγγραφα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που έχει στη διάθεσή της η Bild. «Πολιτική απόφαση» σημαίνει στην υπηρεσιακή διάλεκτο ότι «η ηγεσία θέλει έτσι και η σκληρή πραγματικότητα δεν μετράει».

Αυτό σημαίνει ότι ούτε για ένα λεπτό δεν χωρούσε αμφισβήτηση πώς η Ελλάδα θα πάρει το ευρώ.… Άλλοι μαγείρευαν τα στοιχεία και άλλοι επέτρεπαν να γίνεται αυτό. Σήμερα όλοι προτιμούν να σιωπούν.

«Η Ελλάδα δεν πληροί κανένα από τα κριτήρια ένταξης»

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Σύμφωνα με την Bild, η ιστορία αρχίζει με ένα ξερό «όχι» στην ένταξη της Ελλάδας, το Σάββατο 2 Μαΐου 1998, οπότε οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ συνεδρίαζαν σε έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες Η Ελλάδα δεν ανήκει αρχικά στον κύκλο των εκλεκτών που θα υιοθετήσουν το κοινό νόμισμα. Και σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου, «Η Ελλάδα δεν πληροί κανένα από τα κριτήρια ένταξης». Ως προς τον πληθωρισμό, το έλλειμμα, το συνολικό χρέος και το ύψος των επιτοκίων, η μικρή χώρα απέχει παρασάγγες από τα προδιαγεγραμμένα πρότυπα.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της 2ας Μαΐου η πρωθυπουργοί συνομιλούν για να καταλήξουν στην επιλογή του πρώτου προέδρου της ΕΚΤ. «Ήταν μια ασυνήθιστα σκληρή διαπραγμάτευση», θα δηλώσει στη συνέχεια ο καγκελάριος Χέλμουτ Κολ. Για την Ελλάδα δεν μιλάει κανείς.Ένας από το τραπέζι δεν προσέχει πια τι συζητείται για τον πρόεδρο της ΕΚΤ: Ο Κωνσταντίνος Σημίτης, από το 1996 πρωθυπουργός της Ελλάδας.

«Ο Σημίτης χαμογελά πιο πλατιά απ` όλους»

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης Πρόκειται για μια ταπείνωση για την Ελλάδα του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Η χώρα του κόπηκε στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην ΟΝΕ. Κι όμως όταν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων ποζάρουν για την καθιερωμένη φωτογραφία της συνόδου, ο ομιλών απταίστως τη γερμανική Σημίτης χαμογελά πιο πλατιά από όλους τους άλλους. Λες και η χώρα του είχε περάσει με έπαινο τις εξετάσεις. Παρά τις αντιδράσεις των υπουργών Οικονομικών οι Έλληνες είχαν καταφέρει να περάσουν το όνομα ευρώ στα χαρτονομίσματα και στα ελληνικά. Ο κατοπινός νικητής του διεθνούς διαγωνισμού, ο βιεννέζος γραφίστας χαρτονομισμάτων Ρόμπερτ Καλίνα, τηρεί αυτές τις προδιαγραφές, μολονότι η Ελλάδα καταρχήν δεν συμπεριλαμβάνεται στα κράτη του ευρώ. Ο Σημίτης γνωρίζει πόσο σημαντικό πολιτικό μήνυμα είναι αυτό».

Στην συνέχεια η εφημερίδα αναφέρει ότι με την κάλυψη των άλλων χωρών το 1998 η Ελλάδα ξεκίνησε μια κούρσα για να μπει στην ΟΝΕ μέχρι το 2002.

Τότε τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο Β της Αθήνας, υποστηρίζει η Bild. Έπρεπε σε διάστημα 18 μηνών να βελτιωθούν ριζικά οι δείκτες του πληθωρισμού, του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους. Κάτι τέτοιο είναι κανονικά αδύνατο, παρατηρεί η εφημερίδα.

Αλλά οι Έλληνες είχαν ελευθερία κινήσεων στα στοιχεία τους. Μείωσαν κατά εκατοντάδες εκατομμύρια το έλλειμμα για παράδειγμα των δημόσιων νοσοκομείων. Τεράστιες δαπάνες για εξοπλισμούς εξαφανίστηκαν δια της δημιουργικής λογιστικής, λογαριασμοί γραμμένοι με το χέρι διορθώθηκαν ή εξαφανίστηκαν. Είχε σημάνει η ώρα του Γιάννη Στουρνάρα. Είναι ο σημαντικότερος άνθρωπος όταν πρόκειται για αριθμούς», καταλήγει η εφημερίδα παραπέμποντας για τη συνέχεια στο αυριανό φύλλο.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6169644,00.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Count Cagliostro avatar
  Count Cagliostro 30/10/2010 14:30:14

  Geil!

 2. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 30/10/2010 14:51:18

  Βεβαίως, η ιστορία είναι πολύ σημαντική και πρέπει να τη γνωρίζομε όλοι και να αντιδρούμε με ψυχραιμία. Το τι έκανε το ΠΑΣΟΚ και ο τότε Πρωθυπουργός με τους ανθρώπους του για την εισαγωγή της χώρας μας στην ΟΝΕ, είναι πολυ γνωστή στους περισσότερους ειδικούς. Σήμερα, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ μας παρουσιάζει μιά κατάσταση εφιαλτική. Οι δύο εποχές, τότε και σήμερα, δεν διαφέρουν σχεδόν σε τίποτα και κοινό τους στοιχείο, έχουν την απάτη. Η λέξη αυτή έχει ταυτισθεί με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, του πιό επικίνδυνου πολιτικού σχεδιασμού της Ελλάδος. Ελληνες γρηγορείτε.

 3. Greg avatar
  Greg 30/10/2010 15:28:36

  Τότε, μας έλεγαν να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ, το κόμμα της ΟΝΕ, που θα πήγαινε το χρηματιστήριο στις 7.000 μονάδες.

  Μετά μας είπαν "λεφτά υπάρχουν", να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ για να μην παγώσει η οικονομία με μέτρα λιτότητας.

  Μας έβαλαν στο ΔΝΤ για να πουν ότι έφταιγε η ΝΔ.

  Τώρα, μας λένε να ξαναψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ για να μην ανέβουν τα σπρεντς.

  Πότε θα σταματήσουν να παίζουν εν ου παικτοίς;

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 30/10/2010 15:30:30

  H Bild είναι πατσαβούρα με όλη τη σημασία της λέξης, δεν είναι δυνατόν να τη χρησιμοποιεί κανείς για υπεύθυνη ενημέρωση.
  Φυσικά, οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Γερμανοί τα "δημιουργικο-λογιστικά" κόλπα με το ευρώ τα γνώριζαν, αλλά θα διευκολύνονταν έτσι οι εξαγωγές τους προς τον ευρωπαϊκό νότο.
  Ο Μαρκεζίνης στη διάλεξή του είπε, περίπου, ότι "εντάξει, το πώς μπήκαμε στην Ευρωζώνη είναι ένα θέμα, αλλά και άλλοι μπήκαν έτσι...".
  Προσωπικά, πιστεύω ότι μπήκαμε πρόωρα και με ισοτιμία δραχμής-ευρώ μικρότερη από όσο έπρεπε, αλλά δεν την καθορίσαμε εμείς, στο πονηρό και "διεφθαρμένο" μας μεσογειακό μυαλό, ούτε την ημερομηνία εισδοχής στο Ευρώ, ούτε την ισοτιμία ...
  Πάει πολύ να αρχίσουμε να συζητάμε σοβαρά τι γράφει για μας η Bild. Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να ανοίγουμε και εμείς το στόμα μας περί γερμανικής πολιτικής και μιζών και υποβρυχίων; Η να αρχίσουμε να δίνουμε άδειες παραμονής σε όλα τα λαθροσκουπίδια που μας κουβαλιούνται με το Δουβλίνο ΙΙ για να αρχίσουν να την κάνουν και κατά Γερμανία μεριά;
  It takes two... που λένε.

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/10/2010 15:33:49

  Οι Γερμανοί... μιλάνε... στο κόλπο ήταν. Κοιτάξτε τι άλλαξε χέρια επί Σημίτη και ποιός το πήρε -- πήρε είπα, όχι αγόρασε. Μιλημένα και συεννοημένα.

  Να μας πει ο Σημίτης, γιατί, τελικά παραιτήθηκε; Μήπως του ζήτησαν παραπάνω από τα συμφωνημένα;

  Όσο για το ΧΑΑ των 7000 του Σάλλα.... Ο Σάλλας ως πραγματικός λαγός απλά το είπε. Με τον Σάλλα ήταν όλοι οι τότε διορισμένοι σε κρατικές τράπεζες. Δείτε τους και δείτε τους τώρα. Και φυσικά οι "επιχειρηματίες". Οι φούσκες χρειάζονται και τον επιχειρηματία. Και οι χρηματιστές. Και οι δημοσιογράφοι.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 30/10/2010 15:39:35

   Οι Γερμανοι ειναι το ΠΑΣΟΚ της ΕΕ. οκ??
   Τι να θυμηθω? Σρεντερ? Κολ?? Που δουλευει ιο Σρεντερ τωρα? χαχα

   ΠΠ

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 30/10/2010 15:46:45

  Μη μασάμε από την πατσαβουροφυλλάδα του Axel Springer ότι θα κινδύνευε το ευρώ και η ευρωζώνη από την Ελλάδα, με μόλις το 2,2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ!

  Η υπαγωγή μας στο ΔΝΤ ήταν εντελως τεχνητή με χειραγωγούμενα spreads.
  Το πόσο χειραγωγούμενα είναι το διαπιστώσαμε τη προηγούμενη εβδομάδα.

  Σιγά μη κινδύνευε η Φρανκφούρτη [EKT], η οποία δε δίνει λογαριασμό αν τυπώνει και πότε τυπώνει δις για να καλύπτει τα ελλείμματα των τραπεζών της, αν χρειαστεί.
  Από εμάς αφαιρέθηκε το δικαίωμα εκτύπωσης του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ, δικού μας νομίσματος.

  Και για να έχουμε μια αίσθηση των χρονικών αναλογιών, διότι και αυτή την έχουμε χάσει νομίζω:
  ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΜΕ.
  Αντίθετα, με τη δραχμή ΥΠΗΡΞΑΜΕ 180 χρόνια.

  Τα παιχνίδια με το ευρώ είναι καθαρά γεωπολιτικά-γεωστρατηγικά.

  Την ήθελαν την Ελλάδα απλά για να μπορεί να αγοράζει τα εξοπλιστικά για τα οποία μας δάνειζαν πρώτα για να τα αγοράσουμε!!!

  ΕΕ, ΕΚΤ, ελληνική κυβέρνηση τότε και GS [διεθνείς banksters, FED] συνεργάστηκαν για να “διαμορφώσουν” τα στοιχεία που θα επέτρεπαν την είσοδό μας στην ΟΝΕ.
  H GS αμοίφθηκε με προμήθεια 300 εκ.
  Αλλά αυτά είναι γνωστά.

  Η συνεργασία τους και τα στραβά μάτια που έκαναν καθιστά το χρέος Επαχθές και αν είχαμε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ με cojones θα έπρεπε να το αρνηθεί,
  [πόσο μάλλον να συνεχίσει το δανεισμό με Μνημόνια, που φυσικά έχει ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, να μην το ξεχνάμε ΠΟΤΕ αυτό!]
  και να το διαπραγματευθεί από ΜΗΔΕΝΙΚΗ βάση.

  Η άρνηση του εξωτερικού χρέους [ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ] θα συνεπαγόταν φυσικά και ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ TΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, διότι όταν το κράτος απαλλαγεί έστω προσωρινά από το ΑΓΟΣ αυτό, μπορεί με τη σειρά του να απαλλάξει τους πολίτες από τα φορολογικά και τραπεζικά βάρη,
  π.χ.
  α. μπορεί να μεταθέσει σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα τις αποπληρωμές,
  α. να διαγράψει πρόστιμα, πανωτόκια και διάφορες άλλες τραπεζικές ακυρότητες και φορολογικές επιβαρύνσεις,
  γ. να πληρώσει επιστροφές ΦΠΑ σε όσους το δικαιούνται
  δ. θα μπορέσει τέλος να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ και κανείς δεν θα έχει αντίρρηση θυσίες από τους Έλληνες για την Πατρίδα

  Τότε τα ταμεία θα άρχιζαν να γεμίζουν φυσιολογικά, εφόσον θα είχε δοθεί ένα διάστημα να ανασάνουμε και να αρχίσουμε να παράγουμε από το μηδέν και να δημιουργηθεί ένα πλεόνασμα, μέρος του οποίου θα διοχετευθεί σε φόρους, δάνεια κλπ.

  Αντίθετα, τώρα με τη φορολογική λαιμητόμο επί δικαίων και αδίκων, επί πτωχών και επί πλουσίων, συνεχίζεται και διογκώνεται η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, είτε έχουν, είτε δεν έχουν!

  Μετά κράτος και τράπεζες θα αγριέψουν άσχημα και θα αρχίσει η μαζική υποθήκευση και η υφαρπαγή ΠΡΩΤΑ των ιδιωτικών μικροϊδιοκτησιών, και μετάααα θα προχωρήσουν και στην ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

 7. neos agrotis avatar
  neos agrotis 30/10/2010 17:12:34

  Δεν ειναι οι Γερμανοί που μας έβαλαν στο Ευρω. Οι Εβραιοι-Τραπεζικό συστημα και οι εκπροσωποι τους στη Γερμανία. Του Σημίτη του είπαν πάρε τους τα λεφτά (χρηματηστήριο) και γράψε οτι νουμερα θέλεις για να μπεις στην ΟΝΕ. Ετσι και έγινε και ήρθαν μετά οι τραπεζίτες και δάνειζαν ελληνες και ελληνικό κράτος με ....φθηνά επιτοκια. Ακόμη και για να γ...... ήταν διατεθιμένοι να σε δανείσουν. Ετσι μπορεσαν μεσα σε λίγα χρόνια να ελέγχουν την χώρα. Κάτι που τους ήταν πολύ δύσκολο εως αδύνατον μεχρι πριν την Ευρώ εποχή.
  Οι Εβραίοι-Τραπεζίτες πέτυχαν τον σκοπό τους με την βοήθεια Ελλήνων πολιτικών (και βέβαια όχι μόνο του Σημίτη)

 8. JOHN avatar
  JOHN 30/10/2010 17:32:19

  Η Ευρ Ενωση με τη μορφη που πηρε ειναι μια απατη,με θυτες και θυματα.Ενα απο τα θυματα ειναι σιγουρα ο Ελληνικος λαος που εγινε βορα των διεθνων λομπι χρηματιστων,τραπεζιτων,πολυεθνικων και ολο το σκυλολοι που συνεπικουρουμενο και απο πολιτικους στελνει το κοσμο στο μεσαιωνα!

 9. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 30/10/2010 17:43:48

  ......Μα η λύση είναι μία : εξεταστική για το 2007-2009 γιατί ψάχνουμε να βρούμε που πήγαν τα λεφτά που υπήρχαν για να τα μοιραστούμε με τον Πάγκαλο.....χαχαχαχα

  Θα επαναλάβω το ορθότερο σύνθημα των τελευταίων 30 χρόνων:

  Ανάθεμάσε βρε χοντρέ της πιο μεγάλης ήττας
  που φόρτωσες στις πλάτες μας το γιό της Μαργαρίτας.

  Αν το 2004 έκανε το 1/10 από όσα είχε προεκλογικά υποσχεθεί όλα αυτά τα λαμόγια που έφαγαν έκλεψαν και παραπλάνησαν τους πολίτες της χώρας θα ήταν μέσα...αντί για αυτό μας το παίζουν τιμητές οι Υπουργοί και τα στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη: του χρηματιστηρίου, της Ολυμπιάδας, των εξοπλισμών, των υποβρυχίων, των τρένων, των swaps, της παρολίγο τιτλοποίησης της Ακρόπολης, της SIEMENS, C4i,του Κτηματολογίου και των χωματερών με τα πρόστιμα αυτών κλπ κλπ κλπ

  Αλλά τολμούν σήμερα κάποιοι και μιλούν μόνο που μετά την ύβρι ιστορικά ακολουθεί η Νέμεση .....

 10. ataktos avatar
  ataktos 30/10/2010 18:08:20

  είχε για δεξί χέρι στα οικονομικά τον Χρ.Παχτα απόφοιτο ανοικτού Πανεπιστημίου Βρυξελλών .. σημερινό υποψήφιο Δήμου Αριστοτέλη χιχχι

 11. LS avatar
  LS 30/10/2010 18:22:23

  Καλά, οι ίδιοι οι Γερμανοί τα πιστεύουν που τα λένε; Θα ήθελε ένας και μόνο Έλληνας πολιτικός να ξεγελάσει ολόκληρη την Ευρωπαική Ένωση και θα τα κατάφερνε;

  Τι να πεις... Όντως αυτή η Build πρέπει να είναι για τα πανηγύρια.

  Εμένα αυτό που με απασχολεί είναι το τραγούδι «Φοβαμαί γι΄αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα».

  Χαμός. Μεγάλα κορόιδα είμαστε.

 12. sirmar avatar
  sirmar 30/10/2010 18:29:16

  Μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα.
  Η bild μία κωλοφυλάδα είναι Αυτή δεν ήτο και με την αφροδίτη
  Να μας πει πώς ενώθηκαν οι δύο γερμανείες και πόσες αποζημειώσεις μας χρωστούν οι παλιοφρίτσ.
  Να μας γράψει τη κάναν το 50 μέχρι το 60 πού φέρναν τα κοπέλια τους στα Ελληνικά βαπόρια γία να πάρουν λίγα τρόφιμα φυσικά μετά το κρεβάτι

 13. donaE avatar
  donaE 30/10/2010 18:35:20

  Καλα δεν παιρνουνε τοκους για τα δανεικα;Ποιος τους κοροιδεψε;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ donaE 30/10/2010 18:46:43

   και τι τόκους! αγοράζουν με 1% και πουλάνε με 6% !!!

 14. laz avatar
  laz 30/10/2010 23:57:09

  ιδιως εκει που αναφερεται "γραψαν και στα ελληνικα το ευρω στο χαρτονισμα" ειναι πιστευω μια ατακα του αρθρου για την οποια δεν μπορεις παρα να νιωθεις συμπονοια για τον αρθρογραφο που την φιλοσοφησε....

  δεν ειναι παντως η μοναδικη χωρα που προχωρησε στα τρικακια της δημιουργικης λογιστικης η Ελλαδα...εξαλλου θα ειχε ενδιαφερον να μας πουν οι γερμανοι ποσο πλεονασμα θα ειχαν αν τα PIGS δεν βρισκονταν στην ευρωζωνη...

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ laz 31/10/2010 00:56:26

   για να μην πουμε ποιοι καταπατησαν πρωτοι τους ορους της συνθηκης - και αν τα ελλειματα τους σε ονομαστικα ΠΟΣΟΣΤΑ επι ΑΕΠ ηταν μικρα (5-6%) το ΑΕΠ ηταν μεγαλο - το Ελληνικο ΑΕΠ ειναι μολις το 3% της ευροζωνης λεει ..και το ευρο που ηταν σταθερο με 8% κινδυνευσε γιατι το ελληνικο πηγε 14%
   ποσοι ηλιθιοι υπαρχουν που τα διαβαζουν αυτα

 15. rally monkey avatar
  rally monkey 31/10/2010 00:11:51

  Κρατηστε το αυτο ...«Πολιτική απόφαση» σημαίνει στην υπηρεσιακή διάλεκτο ότι «η ηγεσία θέλει έτσι και η σκληρή πραγματικότητα δεν μετράει».
  Για 2 λογους - 1, γιατι δειχνει ποσο εκτος τοποθ&χρονου ειναι οι εκτιμησεις και γενικα οι συζητησεις με βαση μακροοικονομικα μεγεθη (ανδιαρθρωση γιατι το χρεος θα ειναι 150% του ΑΕΠ κ.α. παραμυθια)
  2, γιατι δειχνει πως Η πολιτικη βουληση απο τη Γερμανια επαψε να υπαρχει
  ..και ο ΓΑΠ απλα εκτελει το σχεδιο. μετα την Φαση Α' εκμηδενισμος της πιστοληπτικης ικανοτητας και πληρης εξουδετερωση της χωρας, παμε
  Φαση Β' η Ελλαδα και ουσιαστικα στο περιθωριο αφου πρωτα περιοριστηκε η ζημια στο ευρο τραπεζικο συστημα (μετα το ραλλυ κατω απο τα 700 τον επιασε η λογοδιαρροια 'διακαναλικες', και στη δημοκρατια δεν υπαρχουν αδιεξοδα..)

 16. rally monkey avatar
  rally monkey 31/10/2010 00:22:41

  ''Κι όμως δέκα χρόνια μετά από την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, την άνοιξη του 2010, το ευρώ βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, εξαιτίας της Ελλάδας.''
  ..και εδω ειναι που αρχιζει το δουλεμα
  προφανως φιλε και δεν κινδυνευσε λογω της Ελλαδας αλλα λογω τον παιχνιδιων/πολιτικων επιλογων της Γερμανιας που (με τη βοηθεια των εγχωριων συνεργατων) θετει σε αμφισβητηση τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ορους με τους οποιους διασφαλιζονταν η συνοχη στην ευροζωνη.

 17. adkan avatar
  adkan 31/10/2010 00:33:17

  Το Χρηματιστήριο ήταν πακέτο με του Ολυμπιακούς. Διπλό κόλπο.
  Η ανάπτυξη καταγεγραμμένη μέσω ΑΕΠ και πληθωριστικού Ευρώ αποτέλεσε το μαγικό χαλί που αποδείχτηκε πατσαβούρα σαν την χρωματιστή του παπατζή που έχει το θράσος να αναφέρει ότι θα διαφύγουμε της χρεωκοπίας μέσω της πράσινης ανάπτυξης και οι πνευματικοί (;) άνθρωποι της χώρας δεν τον έχουν πάρει ακόμη με τις λεμονόκουπες.
  Δηλαδή τι μας λέει ; Το γνωστό. Δεν έχουν ψωμί; ας φάνε παντεσπάνι.
  Το Ευρώ κατέστρεψε την χώρα.
  Οι καταθέσεις σε Ευρώ δεν κινδυνεύουν, όσοι φοβούνται να τις πάρουν στην Κύπρο ή να τις τεμαχίσουν, πρόκειται για εκβιασμό του θλιβερού Πασοκ.
  Οι δημόσιοι υπάλληλοι ας πληρωθούν με δραχμές αφού βεβαίως μειωθούν κατά το ένα τρίτο. Γιατί θα πρέπει να μην φοροδιαφεύγουν οι πολίτες ; Λίγους φόρους έφαγαν; Οι νέοι που πάνε ; Προς αποπληρωμή των τόκων των δανείων του πελατειακού κράτους, δηλαδή των χρημάτων που διασπάθισαν οι λέρες που τολμούν να αναφέρουν πως μαζί τα φάγαμε.
  Προς τι να έχουμε υποταχθεί στην Κομισιόν; Ποιος είναι αυτός ο Μπαρόζο που πλασάρεται ως πρόεδρος μας ; Τον εξέλεξε κανείς από εμάς-εσάς ;
  Η συγκυρία απαιτεί αποφασισμένους ανθρώπους. Αν πρόκειται για επίδοξους ηγέτες, προφανώς δεν είναι δυνατόν να μασούν τα λόγια τους ή να ασκούν πολιτική δια της πεπατημένης αντιπολιτευτικής τακτικής.
  Παρόμοιο έλλειμμα πολιτικού λόγου-προσωπικού ουδέποτε γνώρισε η χώρα εξ όσων γνωρίζω ή κρίνω εκ της πολιτικής ιστορίας.

  Ούτε κοιλόπονοι, ούτε τυφλοπόντικες επίσης, τίποτε στον ορίζοντα.

  Είναι δυνατόν να έχουμε αυτόν τον τύπο Πρωθυπουργό ;
  Πώς ήταν δυνατόν να είχαμε τον προηγούμενο τύπο Πρωθυπουργό;
  Είναι Αριστερά αυτή που διαθέτουμε ; Μα πρόκειται για παπαρο..καλλιεργητές.

  Είμαστε Έλληνες ή καραγκιόζηδες ;
  Είμαστε Έλληνες ;
  Στο Σύνταγμα και εντός της Βουλής να νομοθετήσουμε ή μήπως...Παπαμικρόπουλος, για όσους τον έχουν υπ' όψιν τους; Στο τέλος και αυτός τρέλα πούλησε για ν΄αποφυλακιστεί.

 18. ΚΥΝΑΙΓΕΙΡOΣ avatar
  ΚΥΝΑΙΓΕΙΡOΣ 31/10/2010 04:23:14

  Η Bild είναι μία λαϊκή φυλλάδα που απευθύνεται κύρια στους αμόρφωτους
  Γερμανούς, έχει όμως πολύ μεγάλη κυκλοφορία και επηρεάζει αποφασιστικά
  το μη σκεπτόμενο (και μεγαλύτερο) τμήμα της Κοινής Γνώμης.

  Πότε θα βρεθεί μία Ελληνική Bild να απευθυνθεί στην Κοινή Γνώμη της
  Γερμανίας (όχι στην Angela Merkel) να την ενημερώσει :

  1. Γιά την οφειλόμενη επιστροφή στην Ελλάδα του Αναγκαστικού Δανείου
  που συνήψαν οι Γερμανικές Δυνάμεις Κατοχής με την Ελληνική Κυβέρνηση,
  το 1941, ύψους περίπου 70 δις Ευρώ ; Πλέον τόκων ;

  2. Γιά την καταβολή των οφειλομένων αποζημιώσεων γιά τις ζημίες που
  υπέστη η Ελλάδα κατά την τετραετή Γερμανική Κατοχή και γιά τα θύματα
  της θηριωδίας των Γερμανών κατακτητών . Ποιός θα το κάνει αυτό ; Πότε ;

  • Greg avatar
   Greg @ ΚΥΝΑΙΓΕΙΡOΣ 31/10/2010 19:28:34

   Το "Παρόν" και άλλες αφημερίδες τα 'χουν αναφέρει. Εμείς είμαστε οι εύθικτοι, οι ευαίσθητοι, μην πουν κάτι οι ξένοι. Αφού πρώτα ΓΑΠ και ΣΙΑ φρόντισαν να μας διασύρουν διεθνώς, μας πείραξε μετά το κωλοδάχτυλο σε ξένη εφημερίδα. Γραφιστικά ιδιαίτερα πετυχημένο, υπάρχει και λίγο ζήλεια..

 19. aristos avatar
  aristos 31/10/2010 10:09:54

  Πως "μαγείρευε" το ΠΑΣΟΚ το χρέος: Αντί για 495 εκατ. έδιναν 45
  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/10/495-45.html

 20. dimitris avatar
  dimitris 01/11/2010 09:54:35

  Mesa sto paketovalte ke to evropaiko pou mas dosan san antamivi ki apokimisi!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.