Πώς είναι δυνατόν να στηρίζουν ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ;
19/10/2014 19:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πώς είναι δυνατόν να στηρίζουν ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ;

Πώς θα δώσει ο ελληνικός λαός τις τύχες της πατρίδας σ’ αυτούς τους ερασιτέχνες που τσακώνονται μεταξύ τους ακόμη και για τα βασικά;

Έχουμε μια μεγάλη απορία. Πώς γίνεται να δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τέτοια ποσοστά οι Έλληνες ψηφοφόροι στις δημοσκοπήσεις; Πώς γίνεται να εμφανίζεται πρώτο κόμμα στα γκάλοπ;

Ακόμη και τόσο απογοητευμένοι να είναι οι πολίτες, ακόμη και αν δε γουστάρουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δίνουν στήριξη σε ένα κόμμα που δεν είναι καν κόμμα. Που απλά έχει σηκώσει μια ψεύτικη σημαία ευκαιρίας. Που κρύβει τα βαθιά εσωτερικά του προβλήματα κάτω από το χαλί και που έχει κρύψει στις ντουλάπες τους σκελετούς του.

Αλλά ευτυχώς που κάνουν κάπου – κάπου κεντρικές επιτροπές και πολιτικές γραμματείες και θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν. Για να εξευτελίζονται όλο και πιο συχνά, για να καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός με τι άθλιους καιροσκόπους έχει να κάνει.

Ξέραμε ότι υπάρχει εσωτερική αντιπολίτευση που αντιπροσωπεύει το 30% περίπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέραμε ότι ο Λαφαζάνης και η παρέα του είναι πιο κοντά στον… Αλαβάνο και το «Σχέδιο Β» για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Απλά ανακαλύπτουμε πλέον ότι το κόμμα που διεκδικεί την εξουσία, το κόμμα που προηγείται στις δημοσκοπήσεις και έχει ήδη ράψει κοστούμια εξουσίας είναι χειρότερο κι από το χειρότερο ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80. Κι εδώ που τα λέμε, αν δεν υπήρχε ο Τσίπρας που πουλάει λίγο υφάκι νεανικό, αλλαγή και σύγχρονο πολιτικό ύφος ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε βαρέσει διάλυση.

Το ερώτημα είναι πως θα γίνει κυβέρνηση αυτό το κόμμα; Πώς θα δώσει ο ελληνικός λαός τις τύχες της πατρίδας σ’ αυτούς τους ερασιτέχνες που τσακώνονται μεταξύ τους ακόμη και για τα βασικά; «Με δυνάμεις της αριστεράς ο αμετάθετος στόχος μας», είπε ο Λαφαζάνης, τη στιγμή που ο Τσίπρας μοιράζει υπουργεία με τον Καμμένο. «Γενική κατεύθυνσή μας όμως για συνεργασίες δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μετατραπεί σε σημαία ευκαιρίας. Οι συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράζονται στη βάση της αξιοπιστίας προς το λαό χωρίς μνημονιακές ευθύνες, καθώς και στη βάση του πολιτικού και προγραμματικού ριζοσπαστισμού».

Αυτό είπε ο Λαφαζάνης στέλνοντας μήνυμα στην ηγεσία ενώ είπε επίσης ότι πρέπει να ετοιμάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ για σύγκρουση με τις αγορές αν εκβιαστεί η Ελλάδα. Τι εννοεί σύγκρουση άραγε; Δεν κατάλαβε τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα; Θα δανείζεται η Ελλάδα από την… Κούβα; Θα κλείσει τα ΑΤΜ; Θα σταματήσει να δίνει μισθούς και συντάξεις; Τζάμπα μαγκιές.

«Ο μόνος και όλο πιο επιτακτικός δρόμος για τη διάσωση της χώρας, είναι η προοδευτική ανατροπή, η οποία αποτελεί και τη μόνη εγγύηση για διέξοδο και τη σταθερότητα για τα λαϊκά συμφέροντα», είπε. Τι εννοούσε άραγε; Προοδευτική ανατροπή σημαίνει απομόνωση;

Και συνέχισε: «Το μήνυμα για την Αριστερά από την πρόσφατη υπεραντίδραση των αγορών είναι ότι χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική, προγραμματική και κινηματική αντεπίθεση. Όπως χρειάζεται μια ακόμα πιο ουσιαστική προετοιμασία και ένα πιο επεξεργασμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσει, σε κάθε περίπτωση, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς των αγορών, αλλά και των κατεστημένων ευρωπαϊκών κέντρων, με στόχο τη συνεπή υλοποίηση του προγράμματός της».

Αυτοί είναι κύριοι που στηρίζετε τον ΣΥΡΙΖΑ. Κινηματική αντεπίθεση δηλαδή παίρνουμε τα όπλα και όποιον πάρει ο χάρος.

Αλλά τουλάχιστον ο Λαφαζάνης είναι αυτός που είναι, έχει αυτές τις απόψεις που έχει και τις υποστηρίζει πάντα. Εκείνος ο Τσίπρας, εκτός τόπου και χρόνου. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις πρόσφατες εξελίξεις με τις αγορές. Αυτά ξέρει, αυτά καταλαβαίνει από το οικονομικό σύστημα. Έσπασε η φούσκα της κυβέρνησης είπε και δεν είδε ότι με μια κίνηση, με δύο μόνο ημέρες καταστρέφονται οι θυσίες μιας ολόκληρης πενταετίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε ότι οι αγορές θα συνεχίσουν να παίζουν παιχνίδια σε βάρος της χώρας, όμως η απάντηση του κόμματός του σε αυτά τα παιχνίδια είναι το κοστολογημένο πρόγραμμα και σχέδιο που παρουσίασε στην ΔΕΘ.

«Οι αγορές είναι αγορές και κοιτούν τα συμφέροντα τους. Υποχρέωση των κυβερνήσεων, είναι να προστατεύουν τα συμφέροντα των κοινωνιών. Η Ευρώπη χρειάζεται βαθιές πολιτικές τομές. Και άμεσες παρεμβάσεις για να ανασχεθεί η κρίση.»

Για το θέμα του χρέους επανέλαβε ότι δεν είναι βιώσιμο και ότι μόνον όταν γίνει βιώσιμο θα σταματήσει η επίθεση των αγορών εις βάρος της χώρας.

Ξεκαθάρισε ότι μνημόνιο δεν είναι το δάνειο, αλλά οι εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι που το συνοδεύουν, για να υπογραμμίσει:

«Εδώ είναι το κρίσιμο ερώτημα: Ποια κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί για το καλό της Ελλάδας και του λαού της; Η κυβέρνηση των Μνημονίων; Η κυβέρνηση που βγαίνει δεξιά και αριστερά και δηλώνει ότι το χρέος είναι βιώσιμο; Η κυβέρνηση που δεσμεύονται στα προαπαιτούμενα;

» Ρωτάμε ακόμα και τον πλέον καχύποπτο πολίτη: είναι σε θέση αυτή η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί οτιδήποτε; Όταν ακόμα και στις διεθνείς συζητήσεις, στην Ευρώπη, είναι οι πρώτοι και οι πλέον πρόθυμοι που τρέχουν να συνταχθούν με τη γραμμή της κας Μέρκελ;

» Και εγκαλούν τη Γαλλία που διεκδίκησε στοιχειωδώς τη χαλάρωση; Η απάντηση είναι ότι οι μάσκες πια έπεσαν και τα ψέματα τελείωσαν. Η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση.

» Με ισχυρή λαϊκή εντολή και στήριξη. Μια κυβέρνηση που θα εγγυηθεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και του λαού της και θα αγωνιστεί για αυτά. Και αυτή θα είναι μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του.

» Όσο πιο ισχυρή και ευρεία θα είναι η νίκη μας στις επόμενες εκλογές, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η θέση της χώρας και του λαού μας. Και οι εκλογές αυτές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό. Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια θα συνεχίσει αυτόν τον καταστροφικό δρόμο.»

Ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία ζητά ο Τσίπρας για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Ποιο πρόγραμμα έχει στο νου του; Αυτό που λέει στην Ελλάδα ή αυτό που δεσμεύεται στο εξωτερικό;

Από την άλλη, προσέξατε την αλλαγή; Το μνημόνιο δεν είναι το δάνειο αλλά οι εφαρμοστικοί νόμοι. Επομένως; Θα κρατήσουμε το δάνειο και θα καταργήσουμε τους νόμους; Πώς θα γίνει αυτό κύριε Τσίπρα; Σιγά μην επιβάλλετε και όρους στους δανειστές.

Έχουν δίκιο στην κυβέρνηση να λένε ότι έχουμε να κάνουμε με ΣΥΡΙΖΑ 1 και ΣΥΡΙΖΑ 2 και ότι– όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης- στο νέο χιλιάρικο θα πρέπει να βάλουν τη φάτσα του Λαφαζάνη. Δύο είναι τα ενδεχόμενα σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επιστροφή στο… χιλιάρικο ή οριστική υποταγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο μνημόνιο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 19/10/2014 19:34:56

  http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2009/pages/index.html Εδώ στήριξαν άλλα και άλλα...

 2. iconology2009 avatar
  iconology2009 19/10/2014 20:08:20

  Στις εκλογές του 2009, καθώς έμπαινα στο εκλογικό μου τμήμα στα Εξάρχεια, έπεσα σε μια παρέα ψηφοφόρων που περίμεναν κάποιον φίλο τους που εκείνη τη στιγμή έβγαινε. Άκουγα λοιπόν τον περιχαρή πια εκλογέα να δηλώνει ενθουσιασμένος στη παρέα του: "δαγκωτό για το Γιωργάκη!" Δηλαδή ουσιαστικά απαξίωνε-ίσως ασυνείδητα-αυτό που μόλις ψήφισε. Ψήφισε κάποιον για Πρωθυπουργό που τού είχε τόσο σεβασμό ώστε ασυνείδητα τον προσφωνούσε με το ταπεινωτικό, χλευαστικό υποκοριστικό του, που συνήθως απολαμβάναμε εμείς που τον λοιδωρούσαμε αντιπολιτευόμενοι. Μην την ψάχνουμε λοιπόν. Από ένα σημείο και πέρα οι ψηφοφόροι συμπεριφέρονται σαν μάζα που την παρασέρνει ο συρμός, το ρεύμα-το ρεύμα που είναι άλλων, πιο επιτήδειων, δουλειά να το διαμορφώσουν. Έτσι δουλεύει το σύστημα. Από τη στιγμή που ένας ολόκληρος λαός έδωσε την ψήφο του-44%!-σε έναν εμφανώς πανίβλακα, δεν έχει πρόβλημα να τη δώσει και σε έναν τυχάρπαστο τυχοδιώκτη, σε μια παρέα αστοιχείωτων, σε αμοραλιστές χωρίς κανένα πνευματικό έρμα.

  • ΣΚΑΙς avatar
   ΣΚΑΙς @ iconology2009 19/10/2014 22:41:38

   Πόσο δίκιο έχετε!!!

 3. alex avatar
  alex 19/10/2014 20:50:42

  Θελω τα μουτρα του Λαφαζανη την επομενη των εκλογων οταν θα κανει τον τσαγκο στις αγορες,νομιζω οτι ολοι μας δικαιουμαστε να δουμε τον Τσιπρα να τρεχει με το αεροπλανο σαν το λαγο και στο τελος να μενει εξω για παντα,πιθανων στη κουβα η στη παλαιστινη,οσο για τους ποιους τους στηριζουν,ολοι αυτοι που θεωρουν οτι τωρα περασε η μπορα και μπορουν ξανα να φανε και να πιουν στη υγεια των κοροιδων,μονο που αυτη την φορα τους εχουν καταλαβει οι κακες αγορες,και αυτοι ειναι τα κοροιδα.

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 19/10/2014 23:59:09

  “Κλήση της Λαγκάρντ ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος” http://www.naftemporiki.gr/story/858336/klisi-tis-lagkarnt-zitei-o-syriza-apo-ton-eisaggelea-oikonomikou-egklimatos

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 20/10/2014 04:04:32

  Μητροπολίτης Φθιώτιδας κατά ΣΥΡΙΖΑ: "Οι αντιρατσιστές γίνονται οι χειρότεροι ρατσιστές" (video) http://bit.ly/1wizRLm (skai.gr) Βουλευτές ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για την απόρριψη του θρησκευτικού συμβολισμού επετείου. «Τη μια παριστάνουν τους προσκυνητές στο Άγιο Όρος και το Βατικανό και την άλλη απορρίπτουν τον καθιερωμένο εθνικό και θρησκευτικό συμβολισμό της επετείου» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 20/10/2014 04:42:45

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ | -Κοντονής του Σύριζα: «Δεν θα κάνουμε μονομερή ενέργεια για το χρέος» -Γιώργος Κύρτσος: «Koύρεμα δεν υπάρχει». «Το χρέος δεν κουρεύεται, μπλοφάρετε και λέτε συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό. Έχει συμφωνηθεί ότι Δεν θα γίνει απομείωση του χρέους στην Ευρώπη, και οι άλλοι (σ.σ εταίροι) θέλουν διαρθρωτικές αλλαγές που εσείς, Δεν τις θέλετε (...) Θα μας παρακαλάτε να γυρίσουμε πίσω», απάντησε στον κ. Κοντονή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος. http://bit.ly/1qXoODI (ΝewsDesk ΣΚΑΪ)  Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/267904/kodonis-den-tha-kanoume-monomeri-energeia-gia-to-hreos-kurtsos-kourema-den-uparhei/#ixzz3GeGdWcBN
  Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 20/10/2014 11:49:49

  Π. Λαφαζάνης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο σε μια νύχτα” http://bit.ly/1rWvJw8 (naftemporiki.gr)

 8. SKEPTOMENOS avatar
  SKEPTOMENOS 20/10/2014 11:59:26

  Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει γιατί απορείτε; Eδω ψηφιζαν επι 40 χρόνια αυτους που κατέτρωγαν και κατέστρεφαν την Ελλάδα μέχρι που την αποτελείωσαν. Κατ΄εμε το ερώτημα δεν είναι πως στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ αλλά πως κάποιοι ακόμα εμπιστεύονται ακόμα αυτους που τους κατέστρεψαν, υποσχέθηκαν ότι θα τους σώσουν και αντ΄αυτου, τους αποτελείωσαν.

  • Eva avatar
   Eva @ SKEPTOMENOS 20/10/2014 17:04:24

   Δεν τους κατέστρεψαν-τους καλοβόλεψαν. Η Ελλάδα καταστράφηκε.

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 20/10/2014 15:20:15

  JP Morgan: «Απίθανη η έξοδος από το ΔΝΤ αν συνεχιστεί η αναταραχή» ΗMEΡΗΣΙΑ On Line / Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 @15:25 «Η πρόωρη έξοδος της Ελλάδας από το ΔΝΤ είναι απίθανη εάν συνεχιστεί η αναταραχή στις αγορές. Εάν πάλι ηρεμήσουν οι αγορές τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να στραφεί σε μία λύση προληπτικής γραμμής πίστωσης. Η τελευταία μπορεί να μην αποτελεί μία "ξεκάθαρη έξοδο", ωστόσο εκτιμά ότι θα βοηθήσει την κυβέρνηση επικοινωνιακά.». Αυτό τονίζει σε νέα έκθεσή της η JP Morgan η οποία επίσης τονίζει ότι κρίσιμες είναι οι διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα προκειμένου να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση ελάφρυνση του χρέους του επίσημου τομέα (OSI) και μια πρόωρη έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης, κάτι που «θα παράσχει σημαντική πολιτική τόνωση στην κυβέρνηση ενόψει βουλευτικών εκλογών οι οποίες μπορεί να λάβουν χώρο την ερχόμενη άνοιξη». Aν και οι εκλογές αναμένονται να διενεργηθούν το καλοκαίρι του 2016, μπορεί να πραγματοποιηθούν νωρίτερα, την άνοιξη του 2015, εάν η κυβέρνηση δεν κατορθώσει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 180 ψήφους για να εκλέξει νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Με μόλις 155 ψήφους στην κυβέρνηση συνασπισμού, είναι αρκετά δύσκολο», σχολιάζει η επενδυτική τράπεζα. Η JP Morgan υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι η νέα συμφωνία για το χρέος να συμπεριλάβει και τον παράγοντα της δημοσιονομικής προσαρμογής. Εάν γίνει κάτι τέτοιο τότε η νέα συμφωνία, που θα περιλαμβάνει μείωση των τόκων και επέκταση των ωριμάνσεων των ομολόγων μπορεί να βοηθήσει αρκετά την Ελλάδα με δύο τρόπους: Πρώτον, το φανερό: Θα χρειάζεται λιγότερη δημοσιονομική προσπάθεια ώστε να εξυπηρετούνται οι τόκοι των δανείων και θα απαιτείται ένα μικρότερο ποσοστό του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα πηγαίνει για την αποπληρωμή του χρέους. Δεύτερον, και εδώ έχει να κάνει το δημοσιονομικό στοιχείο, θα μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος προκειμένου να "αναγνωριστεί" η επιμήκυνση των ωριμάνσεων σε σχέση με τη σχέση ΑΕΠ/Χρέος.”

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.