#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/01/2014 13:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πότε θα πούμε στην Τρόικα «άντε στο διάβολο κι εσύ και τα λεφτά σου»;Είπε ο Γιάννης Στουρνάρας σε πρόσφατη συνέντευξή του για την άρνηση του Σόιμπλε και των δανειστών να κουρευτεί το ελληνικό χρέος. «Γιάννη ξέχνα το» του είπαν και φυσικά ο υπουργός Οικονομικών, μαζί και η κυβέρνηση, δεν είχε τίποτε άλλο να κάνει από το να το ξεχάσει.

Διαβάζουμε διάφορες κριτικές, σκληρές τις περισσότερες φορές, για τη στάση αυτή της κυβέρνησης. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, ενώ κάποιοι «δημοσιογράφοι» και «μέσα ενημέρωσης» τον βρίζουν από το πρωί ως το βράδυ.

Να θυμίσουμε τι ακριβώς είπε ο κ. Στουρνάρας και ουσιαστικά τι ζητά η κυβέρνηση: «Ο Πολ και η Λαγκάρντ είπαν ότι έπρεπε να σταθώ στο πλευρό τους. Είπα: Αν έρθω με την πλευρά σας, είναι κάτι που θα βοηθήσει πραγματικά την Ελλάδα, αλλά είναι και κάτι που αποκλείεται να γίνει. Ο Σόιμπλε μου είπε Γιάννη ξέχνα το. Οπότε αν κάτι δεν μπορεί να γίνει, τι μπορώ να κάνω;»

Αυτό είπε ο υπουργός Οικονομικών και προκειμένου να καταλάβετε τον πράγματι ξεφτιλισμένο τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική διαβάστε τι έγραψε κάποιος… Παπάς του ΣΥΡΙΖΑ, διευθυντής του γραφείου του Τσίπρα: «Του Στουρνάρα δεν του άρεσε το κούρεμα. Θα  δυσαρεστούσε λέει το Σόιμπλε. Κυνικός, ειλικρινής, επικίνδυνος», έγραψε ο κ. Παππάς.

Να θυμίσουμε επίσης ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης, και του Στουρνάρα είναι το κούρεμα του χρέους αλλά χωρίς νέα επαχθή μέτρα. Αλλά για να έχουμε καλό ρώτημα στο ταγκό δύο δεν χορεύουν. Μόνοι μας θα κουρέψουμε το χρέος, μονομερώς όπως λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ; Την ίδια στιγμή θα γίνουμε Αλβανία του Χότζα, αλλά τι νοιάζει τον κ. Παππά και τους όμοιούς του;

Δηλαδή τι πιστεύουν όλοι αυτοί που ασκούν κριτική στο τζάμπα; Ότι δεν θέλει ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας ελάφρυνση του χρέους; Πώς όμως θα γίνει αυτό αν σου λένε «ξέχνα το»; Όταν το χρηματοδοτικό κενό για την επόμενη διετία είναι 14 δις ευρώ, δηλαδή ακόμη δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με ότι έχουμε αλλά πρέπει να δανειστούμε πώς αλλιώς θα βρεθούν τα χρήματα; Υπάρχει καμιά μαγική μηχανή που κόβει ευρώ;

Διαβάζουμε επίσης ότι η τρόικα απαιτεί υπογραφή Τσίπρα προκειμένου να συνεχιστεί η εκταμίευση των δόσεων προς την Ελλάδα. Προφανώς και δεν πρόκειται να υπογράψει κάτι τέτοιο ο Τσίπρας, όμως, αν αληθεύει αυτός ο όρος δείχνει ακριβώς και τη γύμνια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια κατηγορούν τον Στουρνάρα και την κυβέρνηση για το «ξέχνα το» του Σόιμπλε κι από την άλλη δεν δίνουν εναλλακτική λύση.

Είτε μας αρέσει είτε όχι η Ελλάδα εξαρτάται από την τρόικα μέχρι να σταθεί μόνη της στα πόδια της. Να βγει στις αγορές με ένα ικανοποιητικό επιτόκιο, να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που θα της δίνουν αυτονομία ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να «στέλνει στο διάβολο» τους ξένους και γενικά να ζούμε με ό,τι βγάζουμε. Αλλά αυτό προϋποθέτει μεγάλες ανατροπές στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Να αυξηθούν οι εξαγωγές, να γίνουμε πιο αυτάρκεις, να μειώσουμε τις δαπάνες για άχρηστους δημοσίους υπαλλήλους, να βάλουμε φρένο στην ανεξέλεγκτη σπατάλη στην υγεία, την Άμυνα ή όπου αλλού. Τότε θα μπορεί ο κάθε Στουρνάρας να λέει στον κάθε Σόιμπλε «άντε στο διάβολο κι εσύ και τα λεφτά σου».

Μέχρι τότε, όμως, οι τζάμπα μάγκες του διαδικτύου και των εφημερίδων, που παίρνουν ακόμη διαφημίσεις από τα λεφτά που μας δίνει η τρόικα, ας σιωπήσουν γιατί είναι άσχετοι. Πολύ δε περισσότερο και ο ΣΥΡΙΖΑ του οποίου η κρατική χρηματοδότηση (και των υπολοίπων φυσικά) προέρχεται από τα λεφτά που δανείζουν οι ξένοι.

Κι όταν θα έρθουν όλοι αυτοί με μια σοβαρή πρόταση για το μέλλον της χώρας τότε να τους ακούσουμε. Αν, όμως, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παππάς και οι εφημεριδάδες και bloggers είναι απλά οι «μπροστινοί» του κόμματος της δραχμής τότε πρέπει να τους στείλουμε στον αγύριστο.

Η χώρα δεν πρέπει να γυρίσει 50 χρόνια πίσω, έξω από την Ευρώπη, απομονωμένη και διαλυμένη. Εγιναν τόσες θυσίες για να ξεφύγει η χώρα από την… ανατολίτικη νοοτροπία της. «Ανήκομεν εις την Δύσιν» κι εκεί πρέπει να προσανατολιζόμαστε. Αν κάποιοι παίζουν στα ζάρια τη χώρα και θέλουν να την καταντήσουν Αλβανία, αυτοί πρέπει να απομονωθούν.

Μαγκιές χωρίς κόστος από ανθρώπους που δεν ξέρουν να βάζουν ούτε τα βρακιά τους, διότι μεγάλωσαν με… υπηρέτριες δεν ανεχόμαστε. Προτιμάμε τη σοβαρότητα και την ειλικρίνεια, ακόμη κι αν αυτή πονάει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 11/01/2014 13:39:21

  Το είπε ,η Κύπρος. Για 48 ώρες...

 2. Φανούριος Αττάρδ avatar
  Φανούριος Αττάρδ 11/01/2014 14:33:24

  α. 60 δις σε κόκκινα δάνεια ! Να πληρώσουν οι τραπεζίτες και να πάρετε από εκεί χρήματα.
  β. Καρτέλ πετρελαίου και εμπορίου ..... χρήματα !!!!
  γ. Λαθρεμπόριο....χρήματα !!!!
  δ. Εξωχώριες εταιρείες.....χρήματα !!!!!
  ε. Λίστες Λαγκάρντ και άλλες πολλές = ΧΡΗΜΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
  στ. ΜΙΖΕΣ ..... πολλές μίζες .... = ΧΡΗΜΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
  ζ. Να πω κι άλλα ;;;;

  Τι κάνουν μωρέ ; Τι λέμε τώρα ;
  Τις κουμπάρες με την τρόϊκα θα παίζουμε ;
  ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ !!!
  Η συνταξούλα και ο μισθουλάκος του κάθε φουκαρά είναι που ΞΕΡΟΥΝ να κονταίνουν κάθε μέρα όλοι αυτοί οι παραμορφωμένοι ;
  Αυτή είναι η σοβαρότητα και η ειλικρίνεια ;
  Μαγκιές με κόστος λοιπόν.... άντε να δούμε .... ποιοι είναι οι μάγκες !

 3. el greco avatar
  el greco 11/01/2014 14:36:19

  7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014, ΩΡΑ 2 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΚΕΡΚΥΡΑ
  Στα σκαλιά δίπλα στο ταμπλό όπου ο κινηματογράφος της Κέρκυρας αναρτά της ταινίες που θα προβάλει. Σ ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης ένας μεσόκοπος άνδρας γονατίζει και καταρρέει πάνω στα σκαλιά.
  Μαζεύονται από πάνω του 3-4 περαστικοί, σταματά κι ένας γιατρός, μια γυναίκα καλεί το ΕΚΑΒ. Ο άνδρας δυσκολεύεται να επικοινωνήσει, μιλάει ασυνάρτητα, καταφέρνει να θυμηθεί το τηλέφωνο του αδελφού του, συνέρχεται λίγο.” Πεινάω, δώστε μου κάτι να φάω, πεινάω” είπε.Παγώσαμε. Όλοι το σκεφτόμασταν, κανείς δεν άντεχε να τ ακούσει απ το στόμα του.
  Φοβάμαι. Φοβάμαι πολύ. Φοβάμαι μήπως ακόμα κι αυτό το συνηθίσω..

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ el greco 11/01/2014 15:41:15

   Συγκλονιστικό!!
   Δέ χωροῦν λόγια...

  • ΑΝνα avatar
   ΑΝνα @ el greco 11/01/2014 16:27:32

   Η φρίκη περιγράφεται τελικά....
   Πόση ανοχή μας έχει απομείνει;

  • Μανώλης Πετράκης avatar
   Μανώλης Πετράκης @ el greco 11/01/2014 20:10:23

   Επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω. Δεν πεινάνε άνθρωποι στην Ελλάδα. Υπάρχει πάντα η οικογένεια, και για αυτούς που δεν έχουν, η Εκκλησία. Ένα καρβέλι ψωμί σε κρατάει χορτάτο για 1 μέρα και το αγοράζεις με μισό Ευρό. Και τζάμια να καθαρίζεις στα φανάρια βγάζεις πολύ περισσότερα. Απορία: γιατί δεν καταρρέει ποτέ από την πείνα κανένας λαθρομετανάστης? 2η απορία: γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των αστέγων είναι γηγενείς και όχι λαθρομετανάστες? Μήπως μερικοί απλά προτιμούν να πεινάσουν ή και να αυτοκτονήσουν παρά να πέσει η μύτη τους? Φτωχοποίηση υπάρχει και οφείλεται κατά κύριο λόγο στο υδροκεφαλικό παρασιτικό κράτος που μας κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ και στην φεουδαρχική δομή της οικονομίας (ανελαστικότητες, κλειστά επαγγέλματα κ.λπ.). Αλλά δεν φτάσαμε ακόμα στην πείνα.

   • Γιάννης Κιαπέκος avatar
    Γιάννης Κιαπέκος @ Μανώλης Πετράκης 11/01/2014 22:16:09

    Επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω. Δεν πεινάνε άνθρωποι στην Ελλάδα.
    Και τα συσσίτια τι είναι "εικονική πραγματικότητα" ή τα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία είναι "λαϊκίστικη προπαγάνδα" ; όπως είπε ο ογκόλιθος της δημοσιογραφίας Πάσχος Μαρδαβέλης ή ακόμη οι πολίτες που τρώνε από τους σκουπιδοτενεκέδες (το διαπιστώνω ιδίοις όμμασι) τι είναι ; δικές μου παραισθήσεις;
    Φιλικά σου λέω ότι η επιχειρηματολογία σου , αν δεν οφείλεται σε άγνοια, αγγίζει τα όρια της αφέλειας.

 4. blue nile avatar
  blue nile 11/01/2014 15:36:58

  H χώρα έχει ή δεν έχει πρωτογενές πλεόνασμα;
  Γιατί αν έχει τότε μπορεί να σταθεί στα πόδια της για κάποιους μήνες χωρίς ξένη βοήθεια.
  Χωρίς βέβαια να αποπληρώνει τα χρέη της.
  Ας υποθέσουμε ότι το κάνει και ότι πάμε στην ΕΚΤ και της λέμε ότι από ευρώ δεν έχει φράγκο για να πληρώσουμε τα ελληνικά ομόλογα που αγόρασε πριν δυο-τρία χρόνια.
  Όχι μονομερή διαγραφή χρέους αλλά παραδοχή του ότι δεν έχουμε να πληρώσουμε.
  Το ερώτημα είναι το τι θα κάνουν μετά οι ευρωκράτες;
  Μια πιθανότητα είναι το να επανεξετάσουν το πρόγραμμα .
  Ή άλλη είναι να μας ξωπετάξουν από το ευρώ.
  Νομικός τρόπος για διωγμός μας από την ευρωζώνη δεν υπάρχει.
  Μπορούν όμως να κόψουν την χρηματοδότηση των τραπεζών μέσω ELA οπότε να αναγκαστούμε εμείς να γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα.
  Είναι δεδομένη τότε η καταστροφή μας αλλά δεν θα πάμε μόνοι μας.
  Θα τους πάρουμε μαζί μας με την αναπόφευκτη διάλυση της ευρωζώνης.
  Κανονικά θα μιλούσαμε εκ του ασφαλούς και θα λέγαμε ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται να γίνει.
  Γιατί δεν υπάρχει σώφρον Γερμανός που να θέλει κάτι τέτοιο γνωρίζοντας ότι θα κατακρημνίσει τις εξαγωγές της Γερμανίας λόγω του ανατιμημένου μάρκου.
  Όμως τη μπάλα στα πόδια τους την έχουν οι Γερμανοί τραπεζίτες.
  Στους οποίους δεν πολυκακοφαίνεται η ιδέα στης επιστροφής στο μάρκο γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι αργά ή γρήγορα λόγω της απαραίτητης τραπεζικής ενοποίησης θα φανεί η δεινή θέση που βρίσκονται οι τράπεζες τους μετά το 2008.
  Με μεγάλο κίνδυνο γι'αυτούς να χάσουν την ιδιοκτησία των τραπεζών τους.
  Οπότε αν η Ελλάδα κινηθεί συγκρουσιακά με την τρόικα μπορούν να πιέσουν ώστε να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη παρόλο που κάτι τέτοιο είναι παράλογο.
  Η πρώτιστη ανάγκη των Γερμανών τραπεζιτών οι οποίοι κρατάνε στο χέρι τους Γερμανούς πολιτικούς είναι το να κρατήσουν τα μαγαζάκια τους αποφεύγοντας μια πραγματική τραπεζική ενοποίηση και όχι η σωτηρία της ευρωζώνης.
  Οπότε το όποιο ΟΧΙ μας θα εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο.
  Παρόλο που η λογική άλλα λέει.
  Μήπως όμως η συντελεσμένη μνημονιακή πορεία προς την καταστροφή δεν αποτελεί κι αυτή ένα μέγιστο ρίσκο;
  Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
  Εδώ σας θέλω...

 5. Κωστας avatar
  Κωστας 11/01/2014 16:00:40

  Δεν πρεπει να γυρισουμε 50 χρονια πισω. Δλδ ποση ανεργια και ποση φτωχεια ειχε το 1964 η ελλαδα ? Εχεις δικιο για τον συριζα αλλα γιατι δεν τα λενε στον κοσμο ετσι καθαρα που τα γραφεις αλλα αφηνουν φρουδες ελπιδες στον λαο ? Ο στουρναρας εβλεπε ανακαμψη απο το 11 τι περιμενουν δλδ ? καποια χρονια θα το πετυχει αλλα αυτο το πετυχαινω και εγω.Αν το λεω καθε χρονο ε καποια στιγμη θα ερθει.Δεν υπαρχει δλδ ολοκληρη δεξια παραταξη ενας να αναλαβει ? Πρεπει να τρωμε στην μαπα τον αποτυχημενο ?

 6. The Don avatar
  The Don 11/01/2014 16:18:03

  Γράφεις: "Είτε μας αρέσει είτε όχι η Ελλάδα εξαρτάται από την τρόικα μέχρι να σταθεί μόνη της στα πόδια της. Να βγει στις αγορές με ένα ικανοποιητικό επιτόκιο, να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που θα της δίνουν αυτονομία ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να «στέλνει στο διάβολο» τους ξένους και γενικά να ζούμε με ό,τι βγάζουμε. Αλλά αυτό προϋποθέτει μεγάλες ανατροπές στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Να αυξηθούν οι εξαγωγές, να γίνουμε πιο αυτάρκεις, να μειώσουμε τις δαπάνες για άχρηστους δημοσίους υπαλλήλους, να βάλουμε φρένο στην ανεξέλεγκτη σπατάλη στην υγεία, την Άμυνα ή όπου αλλού. Τότε θα μπορεί ο κάθε Στουρνάρας να λέει στον κάθε Σόιμπλε «άντε στο διάβολο κι εσύ και τα λεφτά σου»."

  Γιατί δεν τα κάνει η κυβέρνηση; Γιατί δεν βάζει φυλακή τους 10 ολιγάρχες που έχουν φάει 5-10 δισ. ο καθένας εξασφαλίζοντας συμβόλαια δίνοντας μίζες;

  Απάντηση: γιατί δεν μπορεί, επειδή είναι δεσμευμένη.

  Συμπέρασμα: Ο Σαμαράς κάνει ό,τι μπορεί στα πλαίσια του πολιτικά εφικτού. Η χώρα, όμως, εδώ που έχει φτάσει, χρειάζεται το πολιτικά ανέφικτο.

  • transcedental avatar
   transcedental @ The Don 11/01/2014 17:15:23

   Πολύ σωστά!

   και αναγκαστικά, θα κυνηγησει το ανέφικτο με όποιες λύσεις απέμειναν. Αφού ο Σαμαράς δεν τόλμησε το άλμα στον ουρανό .... Θα μπορούσε να ήταν άλμα στο κενό - θα αντιτάξουν μερικοί "νουνεχείς" - αλλά, με συσπειρωμένο και αποφασισμένο τον ελληνικό λαό, όλα θα μπορούσαν να γίνουν .... Τωρα, τα πράγματα είναι όπως τα περιεγραψες ...

  • Για το καλό σας avatar
   Για το καλό σας @ The Don 11/01/2014 21:23:14

   ''Η χώρα, όμως, εδώ που έχει φτάσει, χρειάζεται το πολιτικά ανέφικτο.''
   Ακριβώς.Και από τον κ. Σαμαρά, αυτό ακριβώς απαιτούσαμε. Την υπέρβαση.
   Το ...εφικτό, το μπορούν όλοι.

 7. victoria (true) avatar
  victoria (true) 11/01/2014 18:25:04

  Το ΔΝΤ ζήταγε κούρεμα με τα λεφτά των άλλων. Ο Σόιμπλε δεν είναι το καλύτερό μου αλλά εδώ είχε δίκιο. Μάγκας το ΔΝΤ που ισοπέδωσε κάθε χώρα όπου πήγε, σε βάρος των ευρωπαίων, ε δεν σφάξανε σου λέει.
  Το ατυχές φυσικά είναι πως η Ελλάδα είναι στη μέση του μπρα ντε φερ και ο υπουργός οικονομικών πρέπει να είναι ο καλύτερος διπλωμάτης που υπάρχει. Ο Στουρνάρας έχω την αίσθηση πως το παλεύει αυτό, αλλά μέσα σε αυτήν την προσπάθεια ξεχνάει τον τρίτο ακροατή... τους έλληνες πολίτες και τα λέει με τρόπο που μας χτυπάει ώρες ώρες τα αντανακλαστικά.. (ή τα νεύρα!).

 8. victoria (true) avatar
  victoria (true) 11/01/2014 18:28:23

  Συμφωνώ και με τον @Don..

 9. panos avatar
  panos 11/01/2014 18:44:53

  Οσο η εθελοδουλη και ετεροφωτη πολιτικη ελιτ προτασσει τα συμφεροντα της Γερμανιας κι αδιαφορει για το μελλον της χωρας,δεν υπαρχει αλλη λυση απο την διαλυση της μεσα απο τις καλπες..Και βεβαια η αποχωρηση απο το ευρω γιατι μονο με δικο μας νομισμα μπορουμε να αποφυγουμε την ανηκεστο βλαβη στην οποια μας οδηγει η προσδεση μας σ' ενα νομισμα που ειναι στην ουσια το γερμανικο μαρκο..Οσοι μιλανε για φως στο τουνελ και για την αναπτυξη που θα μας επισκεφτει εντος ολιγου,ειναι ειτε ασχετοι ειτε προδοτες..Κοιταξτε γυρω σας και δειτε τους ανεργους,τους απληρωτους,τους ανασφαλιστους,τους αστεγους,τα συσιτια,την αιθαλομιχλη,τα κλειστα σπιτια,τα ''ενοικιαζεται'' και τα ''πωλειται'',τα ''αγοραζω χρυσο,αγοραζω κοσμηματα'',τη γκετοποιηση και την ερημοποιηση συνοικιων στις μεγαλες πολεις,το χαος στα νοσοκομεια,τα σκυφτα κεφαλια των ανθρωπων στους δρομους,τις γεννησεις που μειωνονται και ποσα αλλα ακομη που δειχνουν οτι η χωρα βαδιζει ολοταχως στην εξαυλωση και τοτε θα καταλαβαιτε πως επρεπε εξαρχης να πουμε στους Γερμανους ''αει στο διαολο''..Γιατι η Γερμανια ποτε δεν ενδιαφερθηκε να μας βοηθησει ωστε να ξεπερασουμε τις παθογενειες που εχουμε σαν κρατος,αλλα φροντισε να μας τιμωρησει σε σημειο εξευτελισμου,βοηθουμενη απο τους ντοπιους συνεργατες της..Ειναι ντροπη για την ιστορια μας και την αξιοπρεπεια μας να γιορταζουμε το ''οχι'' του Μεταξα,λεγοντας συνεχως ''ναι'' σ' αυτους που και τοτε και τωρα μας αντιμετωπισαν σαν παριες της Ευρωπης..

  • George Ν avatar
   George Ν @ panos 11/01/2014 20:15:28

   Η Γερμανία πρέπει να βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις παθογένειες του Ελληνικού κράτους?? Μήπως αυτό είναι δουλειά των Ελλήνων και μόνο? Το ξεπέρασμα των παθογενειών στη χώρα μας δλδ είναι κάτι σαν White (Ger)Man's burden? Kipling to 2014? Και το ζητάνε οι ιθαγενείς αυτή την φορά? Αν δεν μπορούν να ξεπερασθούν αυτές οι παθογένειες τι διαφορά θα κάνει το νόμισμα? Δεν είναι μηχανή του χρόνου για να μας πάει στα 70s. Αν μπορούν να ξεπερασθούν που είναι το πρόβλημα με το Ευρώ και την Ελλάδα ειδικά? Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το Ευρώ ήταν η καλύτερη ιδέα ever. Αλλο να φύγουν όμως όλοι κι άλλο να φύγουμε μόνοι.

 10. πολίτης avatar
  πολίτης 11/01/2014 20:39:39

  Επειδή λοιπόν λένε όχι οι Γερμανοί, τα σώβρακα κάτω.
  Για το μπαγιόκο μας στην τράπεζα ρε γαμώτο, όχι βέβαια για την Ελλάδα.
  Τουλάχιστον να είστε ειλικρινείς.
  Οι Γερμανοί δεν πρόκειται να σταματήσουν. Ήδη μιλάνε για τρίτο μνημόνιο και όρους. Είναι ανάλγητοι, τι δεν καταλαβαίνετε;
  Και πόσο πατριώτες και υποστηρικτές του Σαμαρά είστε πια; Εγώ που είμαι ψηφοφόρος του Σύριζα, έγινα έξω φρενών με το δημοσίευμα Σπήγκελ. Με άρθρα του γερμανικού τύπου για υπανάπτυκτη χώρα, η χώρα μου.
  Τη λοιδωρούν ποιοι; Αυτοί που έκαναν σαπούνια από ανθρώπους και εγκλήματα διαχρονικά.
  Ελπίζετε ότι πάμε κάπου με αυτήν την πορεία; Ή δε σας ενοχλεί αν θυσιαστούν μια δυο γενιές ακόμα;
  50 χρόνια πίσω είμαστε ήδη. Τέτοια ξεφτίλα είναι πρωτοφανής για την μεταπολεμική Ελλάδα.
  Η μόνη λύση είναι η σύγκρουση. Και εθνικό νόμισμα αν χρειαστεί.
  Δεν έχουμε συμμάχους, καταλάβετέ το. Υποτακτικούς μας θέλουν.
  Αυτή την Ευρώπη την έχω γραμμένη.
  Είμαστε αντιμέτωποι με νέους Μέτερνιχ και όποιος νομίζει ότι μπορεί να ζήσει ελεύθερος μαζί τους, βρίσκεται στα σκοτάδια.
  Αν κάποιοι θέλουν να βαφτίζουν τη δειλία τους λογική και σώφρωνα σκέψη, δικαίωμά τους. Μην απαιτούν όμως να το χάφτουμε κιόλας.

 11. Π. Ευθυμιάδης avatar
  Π. Ευθυμιάδης 12/01/2014 00:28:16

  Θα τους πούμε να πάνε στο διάολο αφού πρώτα πάρουμε όλα τα λεφτά που είπαν ότι θα μας δανείσουν. "Ε σε τα μας ...τώρα" που έλεγε και ο Ηλιόπουλος.... και φυσικά δεν θα τους δώσουμε τίποτα πίσω .... απεχθές χρέος είναι , το λέει και ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 12. η Dimi avatar
  η Dimi 12/01/2014 11:29:38

  «Κόβουν» από 27 έως 200 ευρώ το μήνα σε 1.000.000 συνταξιούχους
  Νews.gr.msn.com/Ειδήσεις | Σαββάτο, 11 Ιανουαρίου 2014, 22:33 |

  Εξαιτίας του νέου συστήματος υπολογισμού της παρακράτησης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ) - Από 2,8% έως 7,5% οι νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

  Αυξήσεις από 27 έως και 200 ευρώ, στις μηνιαίες φορολογικές επιβαρύνσεις των συντάξεων, αναμένεται να επιφέρει το νέο σύστημα υπολογισμού της παρακράτησης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ), το οποίο θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά με την πληρωμή των συντάξεων του Φεβρουαρίου.
  Μάλιστα, θα έχει αναδρομική ισχύ από την Πρωτοχρονιά 2014.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», τα μηνιαία καθαρά ποσά των κύριων και των επικουρικών συντάξεων που θα λαμβάνουν από το Φεβρουάριο περισσότεροι από 1.000.000 συνταξιούχοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, θα είναι μειωμένα κατά 2,8% έως και 7,5%, εξαιτίας της εφαρμογής του νέου τρόπου υπολογισμού των μηνιαίων κρατήσεων Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, που προβλέπει το άρθρο 60 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013).

  Σύμφωνα με το νέο υπολογισμό, πάνω από 1.000.000 συνταξιούχοι θα λάβουν στο τέλος Φεβρουαρίου "ψαλιδισμένη" τη σύνταξή τους από 54 έως 400 ευρώ. Οι μειώσεις αυτές θα αφορούν τους δύο πρώτους μήνες του 2014, δηλαδή σε μηνιαία βάση θα κυμαίνονται από 27 έως 200 ευρώ.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 12/01/2014 18:30:37

   Τρόϊκα και Σόϊμπλε,

   Έλληνα Νότο,
   Όσο κι αν θέλετε ν’ αρνηθείτε,
   Όπου κι αν πάτε όπου κι αν βρεθείτε,
   Χίλιες φορές θα τον ζητήσετε.

   Έλληνα Νότο,
   που καταληστέψατε και χάσατε,
   Χίλιες φορές θα τον θυμηθείτε,
   γοερά θα κλάψετε, μια ζωή θα νοσταλγείτε.

   Έλληνα Νότου,
   Το ένδοξο παρελθόν,
   Μάταια πασχίζετε να σβήσετε,
   και όταν έρθει εκείνη η βραδιά,
   που θα σάς πνίγει η παγωμένη μοναξιά,

   Έλληνα Νότο,
   θα θυμηθείτε και τη δική Του συντροφιά,
   με αγωνία θα ψάχνετε να βρείτε.

   Έλληνα Νότο,
   Όπου κι αν πάτε, όπου κι αν βρεθείτε,
   Χίλιες φορές θα τον ζητήσετε,
   γοερά θα κλάψετε, μια ζωή θα νοσταλγείτε.

   Μα θάνε Τρόϊκα και Σόϊμπλε,
   Για Όλους Εσάς, Πολύ Αργά!
   ♠ ♠

   Γιώργος Νταλάρας – Μάριος Φραγκούλης: «Εκεί στο Νότο»
   http://youtu.be/zeiHp-fr5aQ

 13. Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής avatar
  Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής 12/01/2014 11:41:21

  ...Άμα είναι γεμάτη η κοιλιά του κάθε βαρεμένου Μανώλη Πετράκη, όλα καλά. Όλοι χορτάτοι. Κανένας δεν πεινάει....
  Ελάτε που δεν τους έχετε μάθει ακόμα!

  • Γιάννης Κιαπέκος avatar
   Γιάννης Κιαπέκος @ Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής 12/01/2014 12:41:02

   Του αναγνωρίζω το τεκμήριο της "αθωότητος". Αν υποτροπιάσει θα συμφωνήσω μαζί σου.

 14. X Rhodesian s.a.s avatar
  X Rhodesian s.a.s 12/01/2014 14:06:43

  ''Πότε θα πούμε στην Τρόικα «άντε στο διάβολο κι εσύ και τα λεφτά σου»;'' Εμείς ο λαουτζίκος το λέμε καθε μέρα εδώ και τεσσερα χρόνια περίπου. Οι εκάστοτε κυβερνητικοί 'παράγοντες' ΠΟΤΕ. ...εδώ που τα λέμε, κορόιδα είναι?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.