#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/10/2010 22:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πότε θα κάνετε την αυτοκριτική σας κ. Σωμερίτη ;Του Μενέλαου Τασιόπουλου*

Πέραν της «αργυρώνητης» διαπλοκής που καταρρέει υπάρχει και ο άξονας του «ενδοτισμού και της αποδόμησης» που συνεχίζει να λειτουργεί ως κήνσορας με τους αρθογράφους του.

Η Ελλάδα σήμερα χρεοκοπεί. Και αυτό για τους οικονομιστές είναι ένα αυτόνομο γεγονός, αποτέλεσμα λανθασμένων η αδικαιολόγητων μαθηματικών μοντέλων, κυριαρχημένων από το άλγος του πολιτικού κόστους. Ουσιαστικά όμως η οικονομική χρεοκοπία και εξανδραποδισμός της Ελλάδος, είναι αποτέλεσμα ή επόμενο της κοινωνικής, πολιτιστικής, πολιτικής και υπαρξιακής χρεοκοπίας της Ελλάδος. Πρώτα δηλαδή κατέρρευσε η οικογένεια, ηθικά και υπαρξιακά, μετά το έθνος-λαός και στη συνέχεια το κράτος. Όλα τα υπόλοιπα ακόμη και η διαφθορά, η διαπλοκή και η μετριοκρατία και η αναξιοπρέπεια  είναι παρεπόμενα των πρώτων.

Στην Ελλάδα μετά το 1981 , όπου έχουμε την ευρωπαϊκή περίοδο του έθνους- κράτους κυβέρνησαν μια σειρά πολιτικών , που σφράγισαν με τις πράξεις και προπάντων τις παραλείψεις τους την πορεία μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα ο Α. Παπανδρέου, ο Κ. Μητσοτάκης, ο Κ. Σημίτης , ο Κ. Καραμανλής και σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, που δεν μπορεί επί του παρόντος να κριθεί. Κοινός τόπος των περιόδων αυτών διακυβέρνησης ήταν μια εμμονική αντίληψη για την απεθνικοποίηση της Ελλάδος, για την αποδόμηση των ηθών και των εθίμων , για την κατάργηση κάθε λαϊκής ιδιαιτερότητας, για την ενοχοποίηση κάθε γεγονότος ή έννοιας εθνικής περηφάνιας και επιβεβαίωσης. Αντ΄αυτών προτάθηκε η αποθέωση κάθε μορφής ενσωμάτωσης εθνικής, οικονομικής και πολιτιστικής σε αόριστες υπερκρατικές και υπερεθνικές ενότητες και αρχές, ο φανατισμός στον σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων των μειοψηφιών (γκέι, μετανάστες, ναρκομανείς, φυλακισμένοι, εξόριστοι, mass media) σε βάρος του κυρίαρχου μοντέλου ζωής και υπαρξιακής αντίληψης της πλειοψηφίας(η κοινωνία των νομοταγών και των νοικοκυραίων). Η συμπλεγματική αυτή αριστερόστροφη αντίληψη για την ζωή και την πραγματικότητα «βαφτίστηκε» εκσυγχρονισμός και μετεξελίχθηκε σε κυρίαρχη πολιτική και κοινωνική κουλτούρα, άσχετα με την εναλλαγή των κυβερνήσεων και τα «θέλω» του Λαού και του Έθνους. Στην πολιτική αυτό οδήγησε στην μετάβαση από τον Α. Παπανδρέου στον Κ. Σημίτη και από τον Κ. Καραμανλή και τον Ευ. Αβέρωφ στον Κ. Μητσοτάκη και τον Κ. Καραμανλή τον νεότερο.

Μια ομάδα ανθρώπων, όχι τυχαίων , ούτε μεταφορέων «λάσπης», ούτε εκβιαστών, ούτε «πληρωμένων» βρίσκεται πίσω από την εξέλιξη και προπάντων την συνέχεια αυτή . Αρθρογράφοι, διανοούμενοι, καθηγητές Πανεπιστημίων, αναλυτές, εμπειρογνώμονες, φυσικά πολιτικοί και επιχειρηματίες εξέφρασαν την ανάγκη της μετεξέλιξης αυτής της Ελλάδος από έθνος- κράτος σε περιοχή της ευρύτερης ευρωπαικής υπερδομής , ή ακόμη και μέρος μιας νέο-οθωμανικής αυτοκρατορίας, που τελικά προέκυψε στη ροή του χρόνου και μετά την πολιτική κυριαρχία Οζαλ σε πρώτη φάση και Ερντογάν στην ύστερη.

Σημαντικός εκφραστής και σκαπανέας της κυρίαρχης αυτής ιδεολογίας του ενδοτισμού και της ενσωμάτωσης, είναι ο αρθρογράφος του «Βήματος» κ. Ριχάρδος Σωμερίτης, ο οποίος ακόμη και σήμερα που όλα αυτά που υποστήριζε τόσα χρόνια οδήγησαν σε μια πολύπλευρη χρεοκοπία συνεχίζει να αντιμάχεται οτιδήποτε  και οποιονδήποτε παραπέμπει σε δεξιά πολιτική και έκφραση. Συνεχίζει να επιμένει για παράδειγμα ότι η μετεξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας που σημειώθηκε στη μετάβαση από τη δεκαετία του ΄80 στη δεκαετία του ΄90, υπήρξε ένα πετυχημένο εγχείρημα. Ότι ο εκσυγχρονισμός της εποχής Σημίτη με την διαπλοκή, την δημιουργική λογιστική και την έκρηξη της στρεβλής ανάπτυξης, μέσα από την κυριαρχία των Τραπεζών και την ευφορία της υπερκατανάλωσης ήταν ένα σωστό μοντέλο, επειδή διεκρίνετο από ευρωκεντρική μονομέρεια.

Ο κ. Σωμερίτης είναι  ένας από τους πλέον ενθουσιώδεις υποστηρικτές της Ευρώπης του Μάαστριχτ, της Ένωσης των τεχνοκρατών και των εμπειρογνωμόνων, φεντεραλιστής γαρ και επίμονος πολέμιος των Εθνών.

Ο κ. Σωμερίτης επίσης είναι ένας από τους πραγματικούς υποστηρικτές και διακινητές των συγγραμμάτων και των αντιλήψεων που έγραψε αργότερα η κυρία Ρεπούση , σε μορφή σχολικού βιβλίου,για τη σφαγή στη Σμύρνη. Παραμένει ακατανόητη γι΄αυτόν και τους υπόλοιπους της ίδιας κοσμοθεωρίας, η εθνική επανάσταση των Ελλήνων και των υπόλοιπων Βαλκάνιων και η συγκρότηση των κρατών τους , με αποτέλεσμα την διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Υποστηρίζει μια εξωτερική πολιτική όπου η Αθήνα θα πρέπει να παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο αδιαμαρτύρητα στους Σκοπιανούς, να «επιστρέψει» το μισό Αιγαίο στους Τούρκους, να κάνει αυτοκριτική για το Κυπριακό και να δεχθεί το αποτέλεσμα της κατοχής, ως τιμωρία για το πραξικόπημα σε βάρος του Μακαρίου.

Ο κ. Σωμερίτης υπήρξε «νεοταξίτης και μεσαιοχωρίτης» πριν εμπεδωθούν οι έννοιες αυτές από τους πολλούς και μετεξελιχθούν σε κυρίαρχο δόγμα για την διεθνή πολιτική η πρώτη και για την εσωτερική πολιτική η δεύτερη. Δεν είναι πράκτορας καμιάς ξένης δύναμης, δεν είναι στο pay-roll κανενός επιχειρηματικού ομίλου, δεν αγαπά της λάμψη και την ισχύ των ηλεκτρονικών media, δεν είναι Κωστόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Ευαγγελάτος, ούτε καν Χατζηνικολάου, ή ο ομόσταυλος του  Πρετεντέρης. Δεν είναι Ψυχάρης, Μπόμπολας ή Κόκκαλης. Ανήκει στα σαλόνια της δημοσιογραφίας που πίνουν μόνον τσάι και ποτέ τσίπουρο, κρασί και ποτέ μπύρα. Πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στην Γαλλία και όταν γύρισε πήγε στο «μαγαζί» του φίλου του Χρίστου όχι για να πιάσει δουλειά , αλλά για να προωθήσει τον «εκπολιτισμό» των Ελλήνων. Είναι «μπουρζουά» και όχι αστός. Η δική του άποψη είναι πολύ πιο ισχυρή και χρήζει απαντήσεων σε σχέση με τις κορώνες και τις μικροπολιτικές ίντριγκες (σε διατεταγμένη υπηρεσία) των «αστέρων» του πάλκου των ειδήσεων των 8 ή των «πρωινάδικων».

Ο κ. Σωμερίτης παρά το γεγονός ότι η προσεγγισή του στις εξελίξεις και οι απόψεις του για την πολιτική και την κοσμοθεωρία σήμερα χρεοκοπούν όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Δύση, με τη δημοκρατία του μέσου όρου και του αποψιλωμένου κράτους, να εξαγοράζεται μάλλον υποτιμητικά από την κινεζική κρατική υπερδομή, συνεχίζει αμετανόητος το έργο του. Επιμένει. Γράφει ως «Αντωνάκη» τον πρόεδρο της ΝΔ, απλά και μόνον γιατί είναι ένας δεξιός στην κορυφή της κεντροδεξιάς ή επειδή συνεχίζει να  υποστηρίζει τις εθνικές υποθέσεις και αρνείται να προσυπογράψει την παράδοση της Ελλάδος, σε μια αυτοκρατορία όποια κι αν είναι αυτή όπως υποστηρίζει ο κ. Σωμερίτης. Συνεχίζει ο αρθρογράφος του «Βήματος» να σχηματίζει απολύτως ψευδεπίγραφους μανιχαισμούς όπως σε ένα από τα τελευταία του κείμενα, που σημείωνε , χωρίς αιδώ: «Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα του 2004 στεκόταν γερά στα πόδια της και ότι το 2009 κατέρρευσε». Όχι ο κ. Σωμερίτης δεν είναι Παπανδρεικός. Αντιμάχεται ιδεολογικοπολιτικά τον πρωθυπουργό όσο και τον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όχι βέβαια γιατί ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι δεξιός και θιασώτης των εθνικών πολιτικών όπως ο κ. Α. Σαμαράς , αλλά γιατί η « νέα αριστερά» του πρωθυπουργού δεν ταιριάζει με τα δόγματα της δικής του ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, του Μάαστριχτ, που υποστηρίζει δογματικά.

Ο κ. Σωμερίτης οφείλει πλέον υπό τις παρούσες συνθήκες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη  να κάνει την αυτοκριτική του και να αυτοσυνταξιοδοτηθεί. Η θεώρηση του για τα πράγματα, όπως και του ιδεολογικοπολιτικού ρεύματος που εκφράζει απέτυχε οικτρά. Η ανεργία ανεβαίνει, η αδικία  στο επίπεδο ζωής εντός της Δύσης κυριαρχεί. Η Δημοκρατία των ανεξάρτητων αρχών και της νέας γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, πετροβολείται. Οι σκέψεις και οι προσεγγίσεις του εκφράζουν πλέον το νέο-ελληνικό Βατερλώ, της μεταπολιτευτικής παραπλάνησης των πολλών υπέρ των ολίγων. Τα πάντα καταρρέουν μέσα στη «λάσπη» μιας αταξικής κοινωνίας, χωρίς έθνη και λαική κουλτούρα, παρακολουθώντας εφιαλτικά ριάλιτι , ευτελών mass media στην Ευρώπη και σε ολόκληρη τη Δύση. Οι Ασιάτες εφορμούν κ. Σωμερίτη και καταλαμβάνουν τα προπύργια της μεταψυχροπολεμικής Ρώμης, που τόσο πολύ υποστηρίξατε την συγκρότηση τους, με τη γραφίδα σας. Το πρόβλημα για την Ελλάδα δεν είναι ο κ. Σαμαράς και η Δεξιά που δεν κυβέρνησε ποτέ στον κύκλο της Μεταπολίτευσης, αλλά συκοφαντήθηκε χωρίς δημοκρατικό όριο και ιστορική αιδώ, σε όλο τον κύκλο της Μεταπολίτευσης.

Είναι  τα μοντέλα πολιτικής διακυβέρνησης και κοινωνικής  ενσωμάτωσης και ευταξίας, που εσείς και οι όμοιοι σας , «θωπεύσατε». Οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, οι διανοούμενοι, οι τεχνοκράτες που υποστηρίξατε και αναδείξατε από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και την νεοφιλελευθερη ΝΔ,  για τρείς δεκαετίες, ο πραγματικός «μεσαίος χώρος», φαντάζουν πλέον όπως η κυβέρνηση του Βισύ για τους Γάλλους. Οι   Έλληνες αναζητούν εναγωνίως  τον δικό τους Ντε Γκώλ, που θα τους δώσει πίσω την εθνική τους αξιοπρέπεια , το δικαίωμα στη ζωή , το όνειρο και την ευημερία . Εσείς συνεχίζετε να υποστηρίζετε τα δόγματα των «κοτζαμπάσηδων» και των «φραγκολεβαντίνων» για μια νέα τάξη διακρίσεων και  ξένης κυριαρχίας.

Νομίζετε ότι μπορείτε ακόμη να παίζετε τον ρόλο του Κήνσορα και όμως το μόνο που απομένει, είναι να κάνετε την αυτοκριτική σας και να σιωπήσετε.

Υ.Γ. Γράφει ένας αναγνώστης σας από τα εφηβικά του χρόνια, που παρά τις διαφωνίες  σέβεται απόλυτα την πορεία και την παρουσία σας στον ελληνικό τύπο.

* Το άρθρο δημοσιεύεται στην σημερινή ΑΞΙΑΣΧΟΛΙΑ

 1. δημης avatar
  δημης 09/10/2010 22:18:18

  'Πότε θα κάνετε την αυτοκριτική σας κ. Σωμερίτη ;¨
  -Όταν από Ξωμερίτης γίνει Εσωμερίτης....

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 09/10/2010 22:19:28

  Χα! Καταπληκτικό άρθρο. Αν εξαιρέσομε το ΥΓ, που δεν χρειαζόταν. Κανένας σεβασμός για τους Σωμερίτηδες.

  Μην ξεχνούμε επίσης ότι ήρθε από τη Γαλλία το 1989 για να τον κάνει διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ ο Μητσοτάκης την περίοδο Τζαννετάκη.

 3. Αγροφυλακας avatar
  Αγροφυλακας 09/10/2010 22:24:11

  Τέτοιοι αρθογράφοι αξίζουν πραγματικά να διαβάζονται. Δυστυχώς όμως, όπως βλέπετε, λίγοι εμβαθυνουν και σχολιάζουν τέτοιες αναλύσεις γιατί δεν προσφέρονται για ευρεία κατανάλωση. Τουλάχιστον ας αναγνωρίσουμε το εκλεπτυσμένο γούστο του Φακτορα, και να τον ευχαριστήσουμε για την ανάρτηση.

 4. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 09/10/2010 22:38:49

  Η πολιτική στάση δημοσιογράφων και διανοουμένων τύπου Σωμερίτη αν δεν έχει τις ρίζες της σε απτό οικονομικό συμφέρον, εξηγείται μόνο από την ψυχολογία.Οι άνθρωποι αυτοί έχοντας κάποια συμπλέγματα βαριάς μορφής, κηρύττουν με εμμονή διάφορες δικές τους αριστερίζουσες ιδεοληψίες. Φυσικά ουδεμία σχέση έχουν με την αριστερή ιδεολογία. Απλώς, έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι φορείς "υψηλών ιδεών" και μάλιστα κόντρα στο "εθνικιστικό παραλήρημα" των καθυστερημένων συμπολιτών τους. Ως νέοι Προμηθείς φέρουν το εκσυγχρονιστικό ανέσπερο φως και προσπαθούν να το μεταλαμπαδεύσουν στην οποισθοδρομική ελληνική κοινωνία. Δεν κατανοούν ότι η "προοδευτική" ρητορεία τους επί της ουσίας δεν διαφέρει σε ύφος και έχει το ίδιο ολέθριο αποτέλεσμα με την ψευδοπατριωτική, πατριδοκαπηλευτική ρητορεία την οποία καταγέλλουν.
  Αρκετά.

 5. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 09/10/2010 23:39:57

  Πολλά έχει πει πολλά μας έχει σερβίρει και μας έχει στολίσει, θα τον κατατάξει και αυτόν η ιστορία εκεί που του αρμόζει.

  Όσο για πότε, ποτέ. Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Αυτά για να μην πω τίποτα βαρύ βραδιάτικα.

 6. Akyros avatar
  Akyros 09/10/2010 23:49:40


  Ο φειμους τζορναλιστ που αρθρογραφεί για την Radikal....

  http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=207296

 7. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/10/2010 01:15:27

  Αγαπητέ κ. Τασιόπουλε,
  Πολλά ζητάτε. Πολλά, τα οποία προϋποθέτουν ιδεολογική ακεραιότητα κι ευθύτητα, καλή πρόθεση εν πάση περιπτώσει ως κίνητρο του βίου, του διαλογίζεσθαι και του γράφειν.Ο Ριχάρδος Σωμερίτης, νομοτέλεια της ζωής γαρ, βρίσκεται στην δύση του βίου του. Αργά ή γρήγορα θα τα πει με τους Αρμοδίους, αφού δώσει τον οβολό του στον βαρκάρη. Οπότε μην κουράζεστε.

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/10/2010 01:21:54

  Οχι.Γαλλικο σοσιαλιστικο κομμα ειναι.

  • yangoolas avatar
   yangoolas @ ψυχραιμια 10/10/2010 05:55:36

   Να θυμίσω την μεγάλη ...πολιτική πράξη να δώσουμε την ΑΓΕΤ στο καρτέλ; (στην γαλλική του εκδοχή, via Italia)

 9. Kasut avatar
  Kasut 10/10/2010 06:18:09

  Ο Σωμεριτης δεν ειναι παρα ενα συμπτωμα μιας ευρυτερης παρακμης των δυτικοευρωπαικων κοινωνιων που ξεκιναει απο δυο γεγονοτα. Τον Μαη του 1968 και τα ψευδο αντιπολεμικο κινημα του Βιετναμ. Αυτα τα δυο γεγονοτα αμφισβητησαν τις δυτικες κοινωνιες στην καρδια των αξιων τους και μετα απο αυτα ξεκινανε ολα τα αποδομητικα φαινομενα του νιου ειτζ, της υπογεννητικοτητας, της μαζικης εισοδου των γυναικων στην αγορα εργασιας, της διαρηξης των οικογενειακων θεσμων κλπ. Ο Σωμεριτης ειναι τεκνο αυτης της γενιας, μαζι με τους Κλιντον-Σολανα των ανθρωπιστικων βομβαρδισμων, του ΓΑΠ και της ευρυτερης ευρωαμερικανικης σοσιαλδημοκρατιας συμπεριλαμβανων των πρασινων. Βεβαια αυτη η διαπιστωση ερχεται σε αντιθεση με τα ελληνικα πολιτικα ορθα ειωθοτα. Παραδειγμα, ποιος θα κατσει να υπερασπιστει τον πολεμο του Βιετναμ (οπου οι αμερικανοι αμυνοντο εναντια των επιτιθεμενων κομμουνιστοκινητων Βορειοβιετνμεζων), η ποιος θα υπερασπιστει τον Ντε Γκωλ απεναντι στα "παιδια" (μπειμπι μπουμερς που τωαρα κατατρωγουν τα κοινωνικα συστηματα ασφαλισης εις βαρος των σημερινων νεων). Να θυμισω οτι οι αναλογες ιστορικες παραμορφωσεις εχουν συμβει για τον ελληνικο εμφυλιο (λες και 50000 κατσαπλιαδες κομμουνιστες μαζι με τα ΣΝΟΦ αντιπροσωπευαν καποια κρισιμη μαζα του λαου) και το Πολυτεχνειο. Και το κριμα ειναι η καταντια της Ελληνικης δεξιας να ντρεπεται να παει στου Μακρυγιαννη και να καταθετει στεφανια στην μακρονησο.

 10. MAN avatar
  MAN 10/10/2010 08:40:52

  ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΕ Η ΜΑΚΑΡΙΤΙΣΑ Η ΜΑΛΒΙΝΑ ?CHIKEN HART?
  Α ΡΕ ΜΑΛΒΙΝΑ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ.

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ @ MAN 10/10/2010 10:08:27

   Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος!! Και μάλιστα ήταν η πρώτη που τα έβαλε με τον Σωμερίτη και μάλιστα από τηλεοράσεως. Δεν τρόμαξε καθόλου όμως και δεν ίδρωσε ποτέ το αυτί του με τις κατα καιρούς επικρίσεις. Τόσο μάλιστα που το 1999 ήταν μέλος μιας επιτροπής που ανοιχτά υποστήριξαν τον βομβαρδισμό της Σερβίας από τον Κλίντον!! Όχι απλά υπηρέτης της Νέας Τάξης αλλά εμπλεκόμενος κιόλας...

 11. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 10/10/2010 09:02:48

  Για τον Μενέλαο Τασιόπολο: Η ανάλυσή σου Μένιο συγκλονιστική. Σε ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

 12. Νίκος avatar
  Νίκος 10/10/2010 09:26:22

  Το Θεωρώ απαξιωτικό -για τα ΑΝΤΙνέα- να ασχολείται με ανθυπομετριότητες, όπως είπε ο Κονδύλης εν έτει 1997, σαν τον Ριχάρδο τον Ξενόκαρδο. Το ρηχό επίπεδο ανάλυσης (αν οι παιδικές εκθέσεις του μπορούν να περνιούνται για αναλύσεις)με την γλώσσα να μετράται με 10-20 λέξεις. Όσοι διαβάσατε το βιβλίο της Β. Πλέϊμ θα καταλαβατε ότι είναι ένας απο τους "αυτός είναι δικός μας", 'οπως επιγραμματικά 'εγραψε η εν λόγω κυρία.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Νίκος 10/10/2010 09:31:50

   Κι όμως, έχει πέραση επειδή είναι ο κυριότερος ιδεολογικός εκπρόσωπος του ευρωλιγουρισμού. Εκπροσωπεί όσους μισούν το έθνος-κράτος και δεν είναι λίγοι αυτοί.

   • anonymos avatar
    anonymos @ Επώνυμος 10/10/2010 21:50:30

    Με αρεσει η εκφραση Ευρωλιγουρισμός

 13. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 10/10/2010 10:14:47

  Σωμερίτης, Τζανετάκος, Ρεπούση, Βερέμης, Λιάκος ...και σία όλοι τους αποτελούν μια εντέχνως προβαλλόμενη "πνευματική" ιντελιγκέντσια που έχει επιβληθεί ως "σύγχρονη ελληνική διανόηση", θιασώτες του πολυπολιτισμού (καμία σχέση με τον οικουμενικό ελληνισμό που πάντα ήταν ανοιχτός σε άλλους πολιτισμούς αναδεικνύοντας τη διαφορετικότητα) της νεοταξίτικης παγκοσμιοποίοησης (βλ. παγκόσμια Διακυβέρνηση ΓΑΠ), ευρωλιγούρηδες, πάντοτε ξένοι και αλλεργικοί με την Παράδοση αυτού του τόπου (στον αντίποδα ενός Σεφέρη και Ελύτη, αν μιλάμε για πραγματική διανόηση) ! Θα ήταν πραγματικά ανώφελο και περιττό να ασχολούμαστε μαζί τους, αν δεν καταδυνάστευαν (πάντοτε με ισχυρές πλάτες και την απαραίτητη υπερπροβολή)το ελληνικό Πανεπιστήμιο, την ελληνική δημοσιογραφία περιθωριοποιώντας ετσιθελικά κάθε αντίθετη άποψη ως αναχρονιστική, μίζερη και οπισθοδρομική! Στο βαθμό μάλιστα που οι συμπλεγματικές απόψεις τους γίνονται η επίσημη πολιτική του Υπουργείου Παδείας με τον αυθαίρετο ισχυρισμό περί επιστημονικής εγκυρότητας έχουμε θέμα μαζί τους!

 14. antiochos avatar
  antiochos 10/10/2010 10:35:48

  Αυτοκριτικη "παρα του μη εχοντος";
  TΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
  Το μεγα θεμα ειναι οτι εκτος ελαχιστων,εμεις δεν κανουμε τιποτα για την πατριδα μας.

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ antiochos 10/10/2010 11:23:38

   Ποια ακριβώς είναι η δουλειά του δηλαδή;

   • ΜΝ avatar
    ΜΝ @ Σοσιαληστής 10/10/2010 13:39:15

    Εκτελει εντολες του ΚΙΣ αν το εχεις ακουστα. Προπαγανδα το λεγανε παλια...

 15. ένας Άμλετ avatar
  ένας Άμλετ 10/10/2010 11:40:29

  «σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, που δεν μπορεί επί του παρόντος να κριθεί.»
  …….
  Όχι! Να κριθεί μετά την «περαίωση» της χώρας και των κατοίκων της!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 10/10/2010 12:53:43

  Του Μ. Τασιόπουλου του αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί είναι το πρώτο άρθρο που αποδομεί σοβαρά, νηφάλια αλλά και ριζικά όχι μόνο τον συμπλεγματικό Σωμερίτη, αλλά και όλη την ιδεοληψία περί δήθεν "εκσυγχρονισμού" που αυτός εκφράζει και που λάνσαρε το σύστημα Σημίτη.
  Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε...

 17. Κώστας avatar
  Κώστας 10/10/2010 14:28:49

  Mενέλαος Τασσιόπουλος και Νίκος Κοτζιάς με κάνουν και αγοράζω συχνά πυκνά την Αξία. Για τον Σωμερίτη τι να πει κανείς...Είναι τόσο αληθινά οπισθοδρομικός, τόσο φανατικά προσηλώμενος στην παρωχημένη ιδεοληψία του που δεν έχει καταλάβει πως τα δόγματα στα οποία ομνύει(πολυπολυτισμός κλπ πομφόλυγες) είναι εδώ και δέκα χρόνια πασέ στην Εσπερία που δήθεν γνωρίζει καλά.
  Θα του σύστηνα το βιβλίο του S.Huntington "Ποιοι είμαστε, η Αμερικάνικη ταυτότητα στην εποχή μας", όπου ο καθηγητής του Ηarvard με επιστημονικό τρόπο αποδομεί την πολυπολυτισμικότητα ως μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουν οι ΗΠΑ. Αλλά δεν έχει νόημα...Δεν καταλαβαίνουν οι παλαιοημερολογίτες του ψευτοεκσυγχρονισμού αλά Σημίτη. Ιδεολογικός μεταπράτης παλιοκαιρισμένου ιδεολογικού εμπορεύματος είναι ο κ.Σωμερίτης και καλά κάνει και γράφει στο πλέον αναξιόπιστο, στο πιο στρατευμένο Δημοσιογραφικό Συγκρότημα και συγκεκριμένα στην ελληνική Πράβντα,το Βήμα, την ναυαρχίδα του ψεύδους, της παραπληροφόρησης και του αποπροσανατολισμου.Του πάει γάντι.

 18. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 10/10/2010 14:46:26

  Κοῖτα, ὁ Σωμερίτης εἶναι ἡ "εὔκολη" πλευρὰ τῆς Μεταπολίτευσης. Δὲν εἶναι ὁ πραγματικὸς ἐχθρός.

  Ἐξηγοῦμαι:
  (α)Δὲν ἐπηρεάζει σήμερα κανέναν μὲ ἡλικία κάτω τῶν 50
  (β)Φέρεται εὐθέως ἐνάντια στὰ ἐθνικὰ δίκαια, ὄχι ὕπουλα ἢ ἐμμέσως
  (γ) Κάνει "κρὰ" ὅτι εἶναι μαντρόσκυλο τοῦ καθεστῶτος, δὲν τὸ παίζει ἀντικαθεστωτικὸς τῆς πυγῆς ὅπως ὁ κ. Δήμου. Θεωρεῖται ἀπολύτως ταυτισμένος μὲ τὴν πιὸ σκληροπυρηνικὴ πλευρὰ τῶν καθεστωτικῶν ἰδεῶν, "βασιλικώτερος τοῦ βασιλέως".
  (δ) Ὁ ἀντιδημοκρατισμός του, ἡ βαθιά του ἀπέχθεια ἀπέναντι στὸν πραγματικὸ λαό, ὁ ὁποῖος παρὰ εἶναι μπὰς κλὰς γιὰ τὴν μεγαλειότητά του, δὲν κρύβεται οὔτε προσχηματικά.
  (ε) Εἶναι προβλέψιμος μέχρι θανάσιμης πλήξης, ποτὲ δὲν σοῦ'ρχεται ἐκεῖ ποὺ δὲν τὸ περιμένεις
  (ς) κλπ. κλπ.


  Αὐτὰ εἶναι τὰ εὔκολα. Τὰ σχετικῶς ἀκίνδυνα, σὲ συνθῆκες ἀνατροπῆς.
  Τὰ ὕπουλα εἶναι τὰ δύσκολα.


  Μὴν πυροβολεῖτε τὸν πιανίστα, ἔχει ψοφήσει ἤδη. Μὲ τὸν συνθέτη νὰ τὰ βάζετε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.