#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/01/2014 18:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πότε θα βάλουν μυαλό να μην προκαλούν την οργή του κόσμου;Όλες τις προηγούμενες ημέρες έγινε ο μεγάλος χαμός στις εφορίες και στις τράπεζες για τα τέλη κυκλοφορίας. Κάτι η αναβλητικότητα των Ελλήνων, κάτι το μπάχαλο γενικότερα του συστήματος, προκάλεσαν ατέλειωτες ουρές και ταλαιπωρία. Τελικά η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει διήμερη παράταση για τα τέλη που δίνουν οι τράπεζες αλλά και να επιτρέψει να γίνουν συγκεκριμένες συναλλαγές στις εφορίες που είχε ανακοινωθεί ότι θα έμεναν κλειστές στις 2 και 3 Ιανουαρίου λόγω αναβάθμισης του TAXIS.

Πήγαν λοιπόν σήμερα χιλιάδες πολίτες να πάρουν πινακίδες ή να διεκπεραιώσουν κάποιες δουλειές που είχαν και βρήκαν «πεσμένο» το TAXIS το οποίο φυσικά δεν έδινε και τα τέλη αν κάποιος δεν τα είχε τυπώσει.

Τελικά το μπάχαλο εξομαλύνθηκε το μεσημέρι με τον γενικό γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη να δηλώνει: «Κάναμε τις αναβαθμίσεις που χρειάστηκαν για τον νέο κώδικα φορολογικών διαδικασιών και ανοίξαμε πριν από λίγο ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες».

Ο ίδιος τι πρωί απολογούμενος για το χάος, είπε ότι είχε προγραμματιστεί η αναβάθμιση του TAXIS. Μα πόσο δύσκολο ήταν να μεταθέσουν την αναβάθμιση για την επόμενη εβδομάδα αφού έδωσαν παράταση ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος; Φαίνεται ότι ήταν πολύ δύσκολο για το τεχνοκρατικό μυαλό του κυρίου Γενικού.

Όποιος, όμως, έβλεπε και σήμερα το χάος σε εφορίες και τράπεζες και το TAXIS να μη λειτουργεί, σίγουρα δεν θα αισθανόταν υπερήφανος για τη σύγχρονη Ελλάδα. Και σίγουρα θα έβριζε την κυβέρνηση, διότι ο κόσμος που ταλαιπωρείται δεν ξέρει κανέναν Θεοχάρη, τον Σαμαρά ξέρει.

Να δούμε πότε θα βάλουν μυαλό να μην προκαλούν την οργή του κόσμου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 02/01/2014 18:13:57

  Φταίνε και οι πολίτες σε........ κάποια πράγματα. Οι κυβερνώντες πασοκονουδου έχουν απόλυτη ευθύνη για την καταστροφή της οικονομίας της χώρας και της φτωχοποίησης των πολιτών λόγω ανικανότητας.

 2. Skeptikisths avatar
  Skeptikisths 02/01/2014 18:14:23

  Σε κράτη του σύγχρονου κόσμου, εάν είχε συμβεί το σημερινό μπάχαλο με το TaxisNet, ο εκεί κ.Θεοχάρης θα ήταν ήδη σπίτι του. Αλλά τι ψάχνουμε να βρούμε τώρα... Καλή Χρονιά να έχουμε και Θέε μου δώσε μας δύναμη και υγεία να τους αντέξουμε.

 3. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 02/01/2014 18:30:53

  Ἀκόμη πιό προκλητικό εἶναι ὅτι,ὅποιος θά θελήσει νά καταθέσει πινακίδες αὐτές τίς δυό ἡμέρες,θά πρέπει νά πληρώσει καί τά τέλη τοῦ '14...

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Κυθήριος 02/01/2014 21:12:12

   Καλή Χρονιά! και μη χειρότερα, Φίλε Κυθήριε. Yπενθύμιση, για να μη ταλαιπωρούνται οι φίλοι οδηγοί. Η παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, αφορά Αποκλειστικά και Μόνο τη πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας και σε Καμία περίπτωση τη κατάθεση πινακίδων, για τις οποίες η καταληκτική ημερομηνία ήταν η Παρασκευή, 31η Δεκεμβρίου, 2013.

   Κι επειδή στο παρελθόν έχουμε γράψει εκτενώς για το θέμα, με τη κατάθεση των πινακίδων στις ΔΟΥ, οι οδηγοί ουσιαστικά, ΔΕΝ ωφελούνται σε κάτι, καθώς για την επιστροφή των πινακίδων, οι οδηγοί θα κληθούν να πληρώσουν για Όλη τη περίοδο "φύλαξής τους" στις ΔΟΥ. Οπότε..

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ η Dimi 02/01/2014 21:53:35

    Καλή κι εὐλογημένη χρονιά ἀγαπητή φίλη Dimi!
    Ἔχεις δίκιο,δέν πρόκειται γιά τήν κατάθεση ἀλλά γιά τήν παραλαβή καί ταυτόχρονη πληρωμή τῶν τελῶν κυκλοφορίας...
    Πάντως γιά νά εὐθυμήσουμε λίγο,δές ἐδῶ μέ ποιόν τρόπο θά μᾶς ἀναγκάζουν ἀπό δῶ καί πέρα νά τά πληρώνουμε:...http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2013/12/telh.gif

    • η Dimi avatar
     η Dimi @ Κυθήριος 03/01/2014 00:58:01

     Με τα γέλια, έφυγε η κούπα του καφέ από τα χέρια. Κυθήριε, να είσαι πάντα καλά!

    • Diamond Angel avatar
     Diamond Angel @ Κυθήριος 03/01/2014 01:53:32

     Xχαχαχαχαχα !!!!!!!!!! Που τα βρίσκεις , βρε Κυθήριε ;;;;; !!!!!! Dimi , καλή χρονιά να έχεις !!

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ Diamond Angel 03/01/2014 12:01:38

      Χρόνια Πολλά, με ζεστές Καλημέρες και ξεκαρδιστικό Γέλιο!, Πολύ Αγαπητoί του Αntinews, Διαμαντένιε Άγγελε και Κυθήριε. Αυτοί πάντως «οι πολιτισμένοι ένστολοι», σε «Μπλακ Γουώτερ» πράκτορες παραπέμπουν. Ναι, σ’ αυτούς τους μαυροφορεμένους πειραγμένους που λοξοτόμησαν ολόκληρη Μεσοποταμία!.. Και μετά απ’ αυτό που είδα, αναρωτήθηκα, αν και οι Ελληνίδες οδηγοί θα έχουμε την ίδια καλή «τύχη». Γι αυτό, τη 1η Απριλίου τρέχοντος, και με αιματηρές οικονομίες, θα προ-πληρώσω και θ' αναρτήσω στο παρμπρίζ, τα Τέλη Κυκλοφορίας 2015 !.. Δεν μπορεί, οι ειδήμονες περί τα Οικονομικά, ήδη θα γνωρίζουν τι κοστούμι χρέους θα μάς ράψουν τη 01.01.2015.

      Επιπλέον, αποφεύγονται και η σύγχυση και τα «Γαλλικά Σορβόννης» που συγκλονίζουν τις Δημόσιες Υπηρεσίες, χρονιάρες μέρες..
      Η τέλεια, γουϊν-γουϊν-γουϊν Κατάσταση !

 4. Στέργιος avatar
  Στέργιος 02/01/2014 19:23:38

  Ποτέ! Μα, ΕΠΙΤΗΔΕΣ το κράτος μας κρατά όλες αυτές τις διαδικασίες σε πρωτόγονο επίπεδο, λες και ζούμε στο 1950. Είναι ένα εθνικό καψώνι που κρατά τον κόσμο απελπισμένο και με τσακισμένο ηθικό, ώστε να μην έχουμε πια δυνάμεις να αντιταχτούμε σε αυτό το γραφειοκρατικό και αυταρχικό θηρίο.

  Άσε που αν οργανωθεί η μηχανοργάνωση στο Δημόσιο, η μισή Πελοπόννησος και η μισή Κρήτη θα μείνει χωρίς δουλειά. Και τότε ποιος θα ψηφίζει τους κοτζαμπάσηδες που μάς έφεραν σε αυτά τα χάλια;

 5. Panos avatar
  Panos 02/01/2014 19:48:03

  Μπορεί πολλοί Έλληνες να είμαστε της τελευταίας στιγμής λόγω κακής νοοτροπίας, αλλά τώρα γίναμε ακόμα περισσότεροι λόγω ανάγκης...
  Εγώ π.χ. που δεν ήμουν αυτής της νοοτροπίας, έγινα... εξ ανάγκης. Θα πληρώσω τα τέλη αύριο γιατί σήμερα κατάφερα με τα χίλια ζόρια να μαζέψω το ποσό που απαιτείται.

 6. tpe avatar
  tpe 02/01/2014 21:05:07

  Σε μία ιδιωτική εταιρεία, απλά, θα είχαν δουλέψει από ο απόγευμα της 31/12 έως και τα ξημερώματα για να περάσουν τις αλλαγές στο λογισμικό (αν και αμφιβάλλω αν χρειαζόταν τόσο χρόνο). Αλλά τι, να δουλέψει το δημόσιο σε αργία;

 7. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 02/01/2014 21:16:46

  Κ. Θεοχάρη (αν και σου λείπει η χάρη του Θεού), αν είσασταν κράτος της προκοπής,
  1) δεν θα βάζατε τον κόσμο να πληρώνει!!! λογαριασμούς την τελευταία μέρα του έτους, και
  2) Δεν θα κάνατε "αναβαθμίσεις" την τλευταία μέρα του έτους. Αυτά ούτε στο Μπανγκλαντές δεν γίνονται. Μόνο στο ελλαδιστάν των κλεπτών και των συνοδοιπόρων τους κομματικών παρασίτων.

 8. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 02/01/2014 21:22:29

  Το να βάλει κάποιος μυαλό προϋποθέτει προσόντα.
  Κι αυτό το καθημερινό πρόβλημα δεν είναι εξάλλου σημαίνον για τους "υψηλής πολιτικής σκέψης" παπαγάλους.
  -Τι είναι Κράτος Δικαίου;
  -Η προστασία του Πολίτη από την ηλιθιότητα της καθημερινότητας.

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ Μανιάτης 03/01/2014 00:05:47

   +1.000!

 9. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 02/01/2014 22:34:28

  Αφελής ερώτηση: εφόσον δεν χορηγείται πλέον το ειδικό σήμα - απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας οχήματος για συγκεκριμένο ημερολογιακό έτος και εφόσον ο έλεγχος καταβολής των γίνεται είτε με επίδειξη του σχετικού ταμειακού παραστατικού, είτε με απευθείας ερώτηση στη βάση δεδομένων τού υπουργείου από το εντεταλμένο για τον έλεγχο όργανο, γιατί πρέπει τα τέλη κυκλοφορίας να πληρώνονται άπαξ ετησίως (αντί π.χ. ανά εξάμηνο) και γιατί στο πέρας του ημερολογιακού έτους αντί στο πέρας του εξαμηνιαίου ή ετησίου κύκλου από την ημέρα πρώτης κυκλοφορίας του οχήματος; Ποιος ο λόγος της ίδιας, αυθαίρετης, υπό το πρίσμα των νέων συνθηκών, καταληκτικής ημερομηνίας (31/12) για όλους τους φορολογουμένους; Η ίδια λογική (κυλιόμενη καταληκτική ημερομηνία βάσει Α.Φ.Μ.) δεν εφαρμόζεται ήδη για την υποβολή δηλώσεων Φ.Π.Α. και φόρου εισοδήματος και μάλιστα για τον ίδιο ακριβώς λόγο (αποφυγή συνωστισμού στις Δ.Ο.Υ. και στις τράπεζες);

  Επίσης ποιος ο λόγος της αυτοπροσώπου παρουσίας του φορολογουμένου για την διακοπή κυκλοφορίας ενός οχήματός του; Τι περισσότερο επιτυγχάνεται με την επίσκεψή του στη Δ.Ο.Υ., αντί της με συστημένη επιστολή αποστολής των πινακίδων και της αδείας κυκλοφορίας του οχήματος, συνοδεία σχετικής εκτυπωμένης από τον φορολογούμενο φόρμας, με τα στοιχεία του οχήματος και τον λόγο τερματισμού της κυκλοφορίας του; Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας γραμμοκώδικας εκτυπωμένος στην εν λόγω φόρμα, ο οποίος θα επιτρέπει στον ελεγκτή υπάλληλο που παραλαμβάνει το πακέτο να το συσχετίσει με την αίτηση που έχει ήδη κάνει ηλεκτρονικά ο πολίτης. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα, θα μπορεί, μετά την περαίωση του ελέγχου, ο φορολογούμενος να εκτυπώσει μόνος οσεσδήποτε βεβαιώσεις ακινησίας του οχήματος από τον υπολογιστή του, με ψηφιακή υπογραφή από το υπουργείο για άμεσο έλεγχο της εγκυρότητάς των. Σήμερα εκτός της ταλαιπωρίας και του εκνευρισμού, ξοδεύονται χαρτιά για τις αιτήσεις των πολιτών και εργατώρες του υπαλλήλου για να πληκτρολογήσει (με τα χέρια βέβαια, στην Ελλάδα είμαστε ακόμη στα μέσα του 20ου αιώνα, και δεν υπάρχει οπτικός αναγνώστης αριθμών ή σαρωτής εγγράφων...) τα στοιχεία που έχει ήδη γράψει ο πολίτης στη φόρμα. Δηλαδή ασκόπως καταναλωθείς χρόνος δις (και υπό του αιτούντα και υπό του ελεγκτού)! Μπράβο μας, μπορούμε να είμαστε περήφανοι για την μέριμνα του κράτους για τις υποθέσεις των πολιτών. Βάσει των ανωτέρω το "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" στον τίτλο ενός (ακόμη εκ των πολλών) υπουργείου είναι ξεκάθαρα ευφημισμός ή ευσεβής πόθος.

  Αφυπνισθείτε ανόητοι του υπ. οικονομικών και χρησιμοποιήστε την κοινή λογική: μετάβαση στην ηλεκτρονική συναλλαγή δεν σημαίνει ότι απλώς αλλάζομε τρόπο εκτύπωσης και πληρωμής, αλλά εξαρχής επανασχεδιασμός της διαδικασίας για ελαχιστοποίηση τής άμεσης επαφής ελεγκτή-ελεγχομένου και των ασκόπως αναλισκόμενων πόρων (υπολογιστικών, αναλωσίμων, ωρών αναμονής πολιτών σε ουρές, εργατωρών υπαλλήλων εκτελούντων ανιαρή, επαναλαμβανόμενη και υπό συνεχή όχληση και σε στρεσογόνο περιβάλλον εργασία ενώπιον των οθονών των).

  Επιπλέον κέρδος θα είναι και η μείωση των ωρών που ξοδεύουν υπουργοί/υφυπουργοί/γραμματείς ενώπιον καμερών (όπου καλούνται κάθε τόσο για να ερωτηθούν πώς θα δράσουν πυροσβεστικώς, μετά τα ευτράπελα ή και τραγικά που κάθε τόσο δημιουργούνται, αποσπώμενοι από το κύριο έργο των).

 10. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 02/01/2014 22:38:24

  Ξυπνάτε , μηπως ΘΕΛΟΥΝ να προκαλούν την οργή του κόσμου?

  Ολοι οι Δ.Υ είναι τέως Πασόκοι και νυν ΣΥΡΙΖΑ , λέτε να θέλουν τον κόσμο...ευχαριστημένο?

  Κατα τα άλλα ,προσοχή μήπως απολύθει κανένας ,και...δεν ψηφίσει ΝΔ!!!!!

  • Κωστας avatar
   Κωστας @ ΣΤΕΛΙΟΣ 03/01/2014 00:30:17

   Οι εκλογες στα σωματεια δεν συμφωνουν μαζι σου.

 11. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 02/01/2014 23:22:11

  Δεν θα έλεγα οτι είναι θέμα Θεοχάρη.Οι υπηρεσίες δεν λειτουργούσαν μισή ημέρα απο τις ημέρες παράτασης!!! που αν θελουμε να το δούμε ψυχρά και ρεαλιστικά,δεν θα έπρεπε να δίδονται σε κανέναν για καμιά οφειλή.
  Αν το σύστημα έπεφτε στις 30 ή στις 31,τότε να καταλογίσω αμέλεια ή ανικανότητα.Ο Θεοχαρης δήλωσε οτι ήταν προγραμματισμένη η αναβάθμιση.Πολύ σωστά.
  Σας ρωτάω εσάς..η παράταση στα τέλη ηταν προγραμματισμένη και του κουνάτε το δάκτυλο;;;

  • Ανεξάρτητη Μεραρχία avatar
   Ανεξάρτητη Μεραρχία @ Μεγάλες στιγμές 03/01/2014 02:37:59

   Αφού λοιπόν η συντήρηση ήταν προγραμματισμένη και εφόσον δεν μπορούσε για κανέναν λόγο να αναβληθεί θα έπρεπε η παράταση να αφορούσε την Παρασκευή και την Τρίτη και η Πέμπτη να παρέμενε ώς ημέρα συντήρησης. Αν η πραγματική αιτία του προβλήματος είναι η συντήρηση τότε το πρόβλημα οφείλεται στην αδυναμία συνεννόησης των δύο αρμόδιων φορέων και ειδικά στον φορέα του Θεοχάρη που όφειλε να ενημερώσει αυτόν του Στουρνάρα, ειδικά από την στιγμή που μεσολαβούσε και μία αργία και υπήρχε χρόνος για συζήτηση και ενημέρωση του κόσμου. Αλλά ποιος τον υπολογίζει τον "λαουτζίκο", αλλά και τους εργαζόμενους στις εφορίες.

   • Μεγαλες στιγμες avatar
    Μεγαλες στιγμες @ Ανεξάρτητη Μεραρχία 03/01/2014 14:30:46

    Φαντασου το μπερδεμα και τα νευρα του κοσμου οταν θα του εξηγουσαν στο Ταμειο οτι αναμεσα στην παραταση,υπηρξε διακοπη μιας ημερας.
    Δεν ειμαστε λαος για τετοια,αποδειξη οτι και την περιοδο που ειχαμε λεφτα,δημιουργουσαμε ουρες τις τελευταιες παντα ημερες
    Μακαρι να ηταν θεμα Θεοχαρη,δηλαδη τοσο απλο να λυθει με μια αντικατασταση αλλα δεν ειναι Στρατηγε μου

 12. παραμεθοριος avatar
  παραμεθοριος 03/01/2014 00:25:38

  Ειναι σαν να θελεις να ανακαλυψεις το ποδηλατο, και αφου δεν μπορεις δεν κοιτας τουλαχιστον πως το κανει ο διπλανος σου.
  Οι πινακιδες επρεπε να παραδιδονται και να παιρνονται στα ΚΤΕΟ, και οχι στα γκισε της εφοριας. Τα τελη κυκλοφοριας επρεπε να στελνονται στους πολιτες ταχυδρομικως απο την εφορια με δυνατοτητα εξη δοσεων που ληγουν ανα διμηνο, και εκπτωσης εφαπαξ πληρωμης.
  Αλλα ουτε αυτα τα απλα ρε γαμωτο, ουτε αυτα...

 13. TopGunZ avatar
  TopGunZ 03/01/2014 08:58:17

  Φαντάζομαι όσοι άργησαν ήταν ελ. επ. Γιατί όλοι οι υπόλοιποι ξέρουν ποτε έχουν ποσα χρήματα οπότε μπορούσαν να έχουν πληρώσει από αρχές Δεκεμβρίου. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η κοροϊδία με τα τέλη και να αρχίσουν να πέφτουν καμπάνες σε όσους αργοπορουν.

 14. kostas avatar
  kostas 03/01/2014 23:51:50

  Θα ήθελα να ρωτήσω όλους εσάς που σχολιάζετε δυσμενώς την πλημμελή εξυπηρέτηση των φορολογουμένων. Δεν γνώριζαν δυό μήνες πριν ότι θα παραδώσουν πινακίδες ή θα πληρώσουν τέλη. Την τελευταία μέρα το έμαθαν ή αποφάσισαν;;

  • occultist avatar
   occultist @ kostas 04/01/2014 20:37:14

   @kostas
   Αυτοί που δύο μήνες πριν έπρεπε να γνωρ΄ζουν οτι θα κατέθεταν τις πινακίδες τους -όπως γράφεις-, τον προηγούμενο χρόνο είχαν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας για 12 μήνες και όχι για 10 που θα επιτρέπετο να κυκλοφορούσαν αν παρέδιδαν τις πινακίδες σύμφωνα με το σκεπτικό σου. Εκτός βεβαια αν εφάρμοζαν την τακτική Λιάπη!!!!

 15. Sim avatar
  Sim 04/01/2014 19:46:29

  Ερώτησις : Πότε θα βάλουν μυαλό να μην προκαλούν την οργή του κόσμου;
  Απάντησις : Οταν επιτέλους βάλει μυαλό και ο κόσμος και προσέχει τι ψηφίζει.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Sim 04/01/2014 20:13:58

   Όπως το θέτεις, απολογητικά για την σάπια πολιτικοκοινομική εξουσία, ας αλλάξουμε ψηφοφόρους. Ας ψηφίσουν οι Μογγόλοι αντι των Ελλήνων.

 16. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 04/01/2014 21:24:54

  Ἀκόμη πιό ἀπλά ρώτησέ τον,εἶχαν οἱ ἄνθρωποι πρίν δυό μῆνες τά χρήματα γιά νά πληρώσουν;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.