#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/03/2010 00:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουμε;« Να δούμε τώρα τι θα πουν τα διάφορα ¨Παρατηρητήρια¨ της Ουάσινγκτον-Βερολίνου(ΕΠΣΕ) και οι διάφοροι ¨Embeted –Δημοσιογράφοι¨ της Νέας Τάξης …»
...Η Ευρώπη κάνει δικαστή τον... Αττίλα!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ στο «Έθνος» 10/3

Συντριπτικό είναι το πλήγμα που υπέστησαν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες με την απόφαση που πήρε την Παρασκευή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ). Με μια προκλητική όσο και μοιραία για τον κυπριακό Ελληνισμό απόφαση, το δικαστήριο αυτό απέρριψε όλες τις προσφυγές Ελληνοκυπρίων που αφορούσαν περιουσίες τους στα Κατεχόμενα. Το χειρότερο όμως είναι ότι το ΕΔΑΔ υπέδειξε στους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες να προσφύγουν στην... Επιτροπή Αποζημιώσεων των τουρκικών δυνάμεων κατοχής για να αποφασίσει ο «Αττίλας», όχι φυσικά αν θα τους επιστρέψει ποτέ τις περιουσίες τους, αλλά πόσα λεφτά θέλει να τους δώσει ως αποζημίωση! Το δικαστήριο αυτό δηλαδή αποφάσισε ουσιαστικά να δώσει τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων στους Τούρκους κατακτητές και σφετεριστές είτε αυτοί είναι αιμοσταγείς έποικοι «κατσαπλιάδες» είτε Τουρκοκύπριοι!

Η απόφαση αυτή συνιστά πολιτική συντριβή της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δικαίως πανηγυρίστηκε από την τουρκική πλευρά ως ο μεγαλύτερος πολιτικός θρίαμβος της Άγκυρας στο Κυπριακό από το 1974 μέχρι σήμερα, τον οποίον έσπευσαν να πανηγυρίσουν με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους τόσο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου προσωπικά όσο και το υπουργείο Εξωτερικών του «Αττίλα». Η πολιτική πανωλεθρία της Λευκωσίας έγκειται στο ότι με την απόφαση του ΕΔΑΔ προκαθορίζεται κατ’ ουσίαν ότι σε οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού δεν πρόκειται να επιστραφούν στους πρόσφυγες οι περιουσίες τους - αυτές «παν’ και τούρκεψαν» κατά τους Ευρωπαίους δικαστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Απίστευτα υποκριτική είναι η αιτιολογία της απόφασης.

 συνέχεια http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10603005

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΔΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΚΙΤΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΔ της 5ης Μαρτίου

"Εγκληματική και δοτή απόφαση! Η μελλοντική ιστορία του Ευρωπαϊκού Πνεύματος και το Δικαίου θα γράψει ότι " το ΕΔΑΔ, στις 5 Μαρτίου 2010, αφού απέπεμψε 600.000 άκρως νομοταγείς πολίτες του και τους απαγόρευσε να διαβαίνουν το κατώφλι του, επεκύρωσε πανηγυρικά το πνεύμα του πιο άνομου καθεστώτος των νεώτερων χρόνων: του οθωμανικού!ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙ: ένας βασικός μοχλός συνέχισης του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και της δημοκρατικής παράδοσης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αυτοκαταργήθηκε λόγω "φόρτου εργασίας"! αφού διαβρώθηκε, μάλλον ανεπανόρθωτα, από τους επελαύνοντες νεοοθωμανούς: τον Γκιούλ, τον Νταβούτογλου, τον Ερντογάν και από πίσω από τα συνεργαζόμενα με την CIA ισλαμικά τάγματα του Φεντουλλάχ Γκιουλέν ...

Δυστυχώς, σε μας, ένα μικρό λαό, έτυχε η ιστορική ευθύνη να αναζητήσουμε τις αληθινές δημοκρατικές και ελεύθερες φωνές της Ευρώπης των λαών και των εθνών και να αποκαλύψουμε τη μεγάλη συνωμοσία. Άς βγούμε από το καβούκι μας κι άς πάψουμε να ζητούμε προστάτες: άς στρατοπεδεύσουμε έξω από το Στρασβούργο και άς πούμε σε όλους: ιδού η νέα Ιερά Συμμαχία!"

….Η απόφαση αυτή συνιστά πολιτική συντριβή της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δικαίως πανηγυρίστηκε από την τουρκική πλευρά ως ο μεγαλύτερος πολιτικός θρίαμβος της Αγκυρας στο Κυπριακό από το 1974 μέχρι σήμερα, τον οποίον έσπευσαν να πανηγυρίσουν με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους τόσο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου προσωπικά όσο και το υπουργείο Εξωτερικών του «Αττίλα».

Η πολιτική πανωλεθρία της Λευκωσίας έγκειται στο ότι με την απόφαση του ΕΔΑΔ προκαθορίζεται κατ’ ουσίαν ότι σε οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού δεν πρόκειται να επιστραφούν στους πρόσφυγες οι περιουσίες τους .

συνέχεια: http://antipliroforisi.blogspot.com/2010/03/blog-post_8110.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΔ avatar
  ΙΔ 11/03/2010 01:20:14

  Να γνωρίσουμε σε όσουs δεν το ξέρουν ότι πρόεδροs του ΕΔΑΔ είναι Τούρκοs και το χειρότερο ο Έλληναs Ροζενσταιν εψήφησε κατά τηs Κύπρου και κατ'επέκταση και τηs Ελλάδαs .Nαί απο αυτούs τουs Έλληνεs όπωs τούs προσδιόρησε ο πρωθυπουργόs .Eλληναs εβραικήs καταγωγήs κλπ κλπ.

  • maquis avatar
   maquis @ ΙΔ 11/03/2010 02:41:47

   Aπ' οτιείδα στο site http://www.echr.coe.int/ECHR/EN/Header/The+Court/The+Court/Judges+of+the+Court/ ο πρόεδρος είναι Γάλλος της Τυνησίας, αλλά αντιπρόεδρος είναι ο (γνωστός μας απο παλαιότερα..) Χρήστος Ροζάκης. Μια τουρκάλα δικαστής υπάρχει (Isil Karakas) και διάφοροι άλλοι, μέχρι και Ισλανδός και Αζέρος (!)

 2. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 11/03/2010 02:25:13

  Αυτό το δικαστήριο δεν ήταν που απαγόρευσε στην Ιταλία το δικαίωμα να αποφασίζουν οι Ιταλοί αν οι δικές τους δημόσιες αίθουσες θα έχουν θρησκευτικά σύμβολα; Το ποιες αρχές και αξίες υπηρετεί είχε ήδη γίνει φανερό. Πάρτε παγκοσμιοποίηση, νέα τάξη πραγμάτων και τα εθνάκια με τους πολιτισμούς και τις διεκδικήσεις τους να κάτσουν ήσυχα όσο συνεχίζεται η διαδικασία αποδόμησης και υποταγής τους. Η συνέχεια θα είναι χειρότερη.

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ Δημήτρης 11/03/2010 13:46:41

   Έτσι είναι. Η ανεξάρτηση υπερεθνική δικαιοσύνη!

 3. JOHN avatar
  JOHN 11/03/2010 02:29:04

  Ποτε θα ξυπνησουμε?Προφανως ποτε οσο εχουμε εναποθεσει τις ελπιδες μας στην εξωτερικη βοηθεια που στη καλυτερη περιπτωση εκπληρωνεται μονο με ευχολογια.

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/03/2010 02:29:43

  Τραμπα στη Γενοκτονια των Αρμενιων... ας προσεχαμε !

  Εφεση προβλεπεται? Στο σκοταδι ειμασταν ολοι μας τοσες μερες... Ουτε ενα αρθρο στα μεσα. Σκοταδι μαυρο. Χτες το ακουσα απο την Κανελη στο Χ'νικολαου.

  ΝΑ ρωτησουμε το ΓΑΠ αμα τη επιστροφη του να σχολιασει..

  ΠΠ

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/03/2010 09:57:56

   Μιά από τις Ελληνικότερες φωνές στο Ελλαδιστάν.Κι ας μην συμφωνώ καθόλου με το κόμμα το οποίο εκπροσωπεί.

 5. what avatar
  what 11/03/2010 03:49:22

  Πραγματικά, όπως δήλωσε και ο Δαβίδογλου, είναι "ιστορικής σημασίας" απόφαση. Ποιά Ευρώπη και πράσινα αγγούρια;
  Σκέψου να πάμε στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα.... Προβλέπω μια απόφαση ως εξής:

  "Αφού η Ελληνική κυβέρνηση στα πλαίσια της συναδέλφωσης των λαών στην πράξη παραιτήθηκε των δικαιωμάτων της στο Αιγαίο, αποφασίζουμε να δοθεί η εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου στην Τουρκική Δημοκρατία, μιας και το επιθυμεί. Σε αντάλλαγμα η Τουρκική Δημοκρατία υπόσχεται να αναβάλει την ανακατάληψη των Βαλκανίων για μερικά χρόνια ακόμη. Εξάλλου η Ελλάδα θα κερδίσει και το μέρισμα ειρήνης."

  Μετά απ'αυτό θα δούμε και το Γιωργάκη να παίρνει και το Νόμπελ (μερίσματος) ειρήνης.

  Και όπως θα'λεγε και ο Χάρυ Κλυν "βρε δεν πηδιόμαστε λέω εγώ".

 6. Νίκος avatar
  Νίκος 11/03/2010 08:27:01

  Καλημερα σας,
  Επιτρεψετε μου να κανω μια διορθωση: Με το ¨Embeted –Δημοσιογράφοι¨ της Νέας Τάξης …» μαλλον εννοειτε embedded.

 7. Y. avatar
  Y. 11/03/2010 08:58:56

  Αν δεν κάνω λάθος, σε παλαιότερες δίκες το ΕΔΑΔ έχει αποφασίσει την επιστροφή περιουσιών. Αυτό δεν αποτελεί νομολογία? Ας μας διαφωτίσει κάποιος νομικός, ειδικός επί του Διεθνούς Δικαίου.

 8. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 11/03/2010 09:59:43

  Από ιδέες και διάλογο,καλά πάμε.Από γκεσέμια πως πάμε;;;Α,ρε ΤΑΣΣΟ,εσύ έφυγες νωρίς.

 9. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 11/03/2010 10:40:26

  Το αυγό του φιδιού έσπασε.
  Η Ε.Ε αρχίζει και δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο.

 10. Νίκος avatar
  Νίκος 11/03/2010 10:53:38

  Η νεα "εθνικη" ιδεα του ΠΑΣΟΚΙσταν:

  Δανεισμοι απο τις "διεθνεις αγορες" με μικρο ευρος, σορρυ, σπρεντ ντε...

 11. ._ avatar
  ._ 11/03/2010 11:23:08

  Αν δεν ήταν η ΕΕ, θα έπρεπε σήμερα κιόλας να φεύγαμε από την συνθήκη.
  Απίστευτη κατραπακιά για Χριστόφια/gap.

 12. μαρικα avatar
  μαρικα 11/03/2010 11:56:36

  Ποτε θα ξυπνησουμε;Μα ακομα δεν αλαξαμε πλευρο θα ξυπνησουμε κιολας;ειμαστε σοβαροι τωρα;

 13. πολίτης avatar
  πολίτης 11/03/2010 14:16:00

  Πριν λίγι καιρό πανυγηρίζαμε για την έκβαση στην υπόθεση Οραμς Αποστολίδη. Και τώρα αυτό! Είναι τυχαία η χρονική συγκυρία;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.