#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/01/2010 10:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόσο φόρο θα πληρώσετε για τις παροχές(Απο το ΒΗΜΑ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άκερμος avatar
  Άκερμος 16/01/2010 10:35:02

  .

  – O Κωνσταντίνoς....στο Τατόι !!!!

  ==Ποιάς κας, συζύγου Υπουργού, είναι συνεταίρος ο Philip Nielsen????

  “”"”Χάρηκα που σε γνώρισα Κωνσταντίνε – άντε και στο Τατόι…”"”"

  http://www.philipnielsen.gr/2009/10/3-39-52.htmlΤετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

  ....: όταν στη ζωή σου νομίζεις ότι είσαι μοναδικός κάνεις μεγάλο λάθος, όχι μόνο ήταν συμπαθητικός, όχι μόνο δουλεύει στην επικοινωνία, όχι μόνο είχε έρθει και αυτός οικογενειακώς με αυτοκινούμενο και iphone, αλλά είναι και πολύ καλός (καλύτερος) αθλητής. Χάρηκα που σε γνώρισα Κωνσταντίνε – άντε και στο Τατόι…

 2. ares avatar
  ares 16/01/2010 11:07:02

  Κρίση; Ποια κρίση?
  Παρακολουθώ με θλίψη την επικαιρότητα και βρίσκω εξαιρετικά ανόητα όλα αυτά που συμβαίνουν !!!
  Ολος ο κόσμος - αρμόδιοι, ειδικοί, εφημερίδες, αναγνώστες….. όλοι έχουν βουλιάξει σε αναλύσεις, θεωρίες, προτάσεις, προβλέψεις,; ανησυχίες, προβληματισμούς για μια επικείμενη (?) οικονομική καταστροφή.
  Είναι δυνατόν όσα περιλαμβάνονται στα Προγράμματα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, σε φορολογικούς νόμους, σε σχέδια εξυγίανσης ή ανασυγκρότησης, αλλά και στις σοβαρές και βασανισμένα τεκμηριωμένες απόψεις που ακούγονται και καταγράφονται παντού όπως και στις σελίδες σας, να αντιμετωπίσουν την αιτία μιας δυσάρεστης και ενδεχομένως αποκλίνουσας από τις ευρωπαϊκές νόρμες κατάστασης;
  Ο διογκωμένος δημόσιος τομέας, η σπατάλη του δημόσιου χρήματος, η κακο-διαχείριση οργανισμών ή όποιου άλλου αντικειμένου, το ρουσφέτι ή οι κομματικές ιδιοτέλειες είναι το πρόβλημα;
  Ή η αύξηση των εσόδων, η μείωση των δαπανών, ο σχηματισμός αφορολόγητου με αποδείξεις, τα πράσινα τέλη ή το «ένα» ευρώ ανά τετραγωνικό δαπέδου θα λύσουν το πρόβλημα;
  Ή όλη αυτή αγωνιώδης αναστάτωση αφανίζει, ακόμη και από διαυγείς αντιλήψεις, την μόνη και πραγματική αιτία μιας κακής οικονομίας (ώστε να μπορεί να συνεχίζεται απρόσκοπτα) μηδενίζοντας συνάμα κάθε προσοχή από άλλες συμφορές πολύ χειρότερες από μία καταρρακωμένη οικονομία.
  Μία είναι η αιτία, το όνομα της οποίας ή παραλείπεται ή παραλλάσσεται αλλά πάντως ποτέ δεν προφέρεται: ΚΛΟΠΗ.
  Τρία δείγματα:
  -> Ο Ανδρέας Παπανδρέου στην δεύτερη πρωθυπουργική του θητεία είχε διαρρεύσει σε βάρος Γεν. Δ/ντού ΔΕΚΟ ότι «είπαμε να πάρει ένα δωράκι αλλά όχι και 500.000 δρχ.» στέφοντας ευφυέστατα τα βλέμματα ανεξαιρέτως όλων στον δύσμοιρο συνεργάτη του, καλύπτοντας έτσι λυσιτελώς την παραδοσιακή διακομματική λεηλασία του δημόσιου χρήματος.
  Ακόμη και σήμερα όλοι (κόσμος και ΜΜΕ) ζητάνε πρόσωπα στο εδώλιο, και όλο το σύστημα μαζί, Εξεταστικές Επιτροπές (και μάλιστα τώρα, σε μέρες μιας ενδεικνυόμενης συναίνεσης) για την ανάδειξη υπευθύνων! Είμαστε καλά;
  Ατομική είναι η ευθύνη για το μαύρο πολιτικό χρήμα;
  (από πότε είναι γνωστό σε όλους ότι όταν ζητούσε, κάτω από αυστηρές συστάσεις για οικονομία, ο υπεύθυνος ενός τμήματος μιας υπηρεσίας 10 πακέτα χαρτί γραφομηχανής, παραλάμβανε τελικά τα διπλά; ή πότε το σιντριβάνι στην πλατεία, η διαπλάτυνση του δρόμου ή η επισκευή του νοσοκομείου προγραμματίστηκαν και κατασκευάστηκαν από κάποια πολιτιστική, κοινωνική ή κυκλοφοριακή ανάγκη;)
  -> Στις 30 Μαΐου 2009 δημοσιεύτηκε σε μία απογευματινή, δύο οικονομικές και δύο ιστοσελίδες η είδηση των ΑΠΕ-ΜΠΕ:
  « ΕΠΤΑ μεγάλες αλυσίδες εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών, καθώς και σούπερ μάρκετ που πωλούν αντίστοιχα είδη, εμπλέκονται σε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις φοροδιαφυγής της τελευταίας δεκαετίας, που αποκάλυψε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών.
  Οι προαναφερόμενοι, με τη συνέργια διεθνούς κυκλώματος έκδοσης - διακίνησης εικονικών τιμολογίων, εισέπραξαν παράνομα ΦΠΑ με την μορφή της επιστροφής, ύψους 10 εκατ. ευρώ μόνον για το δεύτερο εξάμηνο του 2007.
  Όπως διευκρινίζει η ΥΠΕΕ, ακόμα δεν έχει αποτυπωθεί το ακριβές ύψος της φοροδιαφυγής, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ανέρχεται σε ιδιαίτερα μεγάλο ποσό. Ενδεικτικά, επισημαίνεται ότι η αξία των εικονικών τιμολογίων που εκδόθηκαν μόνον στο β' εξάμηνο του 2007, ανέρχεται στο ποσόν των 130 εκατ. ευρώ.
  Συγκεκριμένα, στη διαδικασία έκδοσης - διακίνησης εικονικών τιμολογίων εμπλέκονται 13 ελληνικές εταιρίες, εκ των οποίων κατά την διάρκεια των ελέγχων μόνον η μία διαπιστώθηκε ως υπαρκτή. Επίσης, αναφέρεται ενδεικτικά ότι η συγκεκριμένη εταιρία, κατά τη χρήση του 2005, είχε δηλωμένο κύκλο εργασιών 50.000 ευρώ και κατά τη χρήση του 2007 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 50 εκατ. ευρώ.
  Κοινό χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων 12 εταιριών είναι ότι, στην πλειονότητά τους, οι ιδρυτές - διαχειριστές είναι Κύπριοι υπήκοοι, οι οποίοι και αναζητούνται από την EUROPOL. Όπως επίσης ότι και οι 12 εταιρίες είχαν κάνει έναρξη εργασιών σε 4 συγκεκριμένες Δ.Ο.Υ της Αττικής.
  Το εκτιμώμενο πρόστιμο για τις παραβάσεις που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, τόσο στις εκδότριες εταιρίες, όσο και στις εταιρίες που έλαβαν τα εικονικά τιμολόγια, ανέρχεται στο ποσόν των 360 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 114 εκατ. ευρώ καταλογίζονται στις 7 εταιρίες που έκαναν χρήση των εικονικών τιμολογίων. »
  Βαρύτατο περιστατικό, που δεν έτυχε {απ’ όσο μπόρεσα να διαπιστώσω) άλλης περαιτέρω δημοσιότητας ή σχολίου, πέραν των πιο πάνω αναφερομένων την συγκεκριμένη μόνον ημερομηνία ούτε από άλλο έντυπο, ραδιοφωνικό, τηλεοπτικό ή δικτυακό μέσο.
  Προσέχτε την απουσία ονομάτων, την μετάφραση της κλοπής ΦΠΑ σε «υπόθεση φοροδιαφυγής» και την σιωπή που ακολούθησε. Κανείς δεν γνωρίζει, σήμερα, ποιοι έκαναν, τι έκαναν, τι έγιναν τα κλεμμένα, τι έγιναν τα πρόστιμα! Χάθηκαν όλα στην … μετάφραση. Και οι «Αλυσίδες» λειτουργούν κανονικά.
  -> Πολύ δύσκολα μπορεί να βρεθεί φορολογούμενος που να θεώρει τα ονομαζόμενα τεκμήρια ότι είναι δημιουργικότερη και αποτελεσματικότερη βάση φορολογίας από το εισόδημα ή τα περίφημα αντικειμενικά κριτήρια. Αντίθετα χαρακτηρίζονται αορίστως «άδικα» μέσα από πολύπλοκα και βαρύγδουπα επιχειρήματα! Γιατί;
  «Μήπως το πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας είναι βολεμένο, φοβικό και συνένοχο και δεν αντέχει σε καθαρές θεραπείες» αναρωτιέται αξιόλογος σχολιαστής.
  «Πιθανή «χρεοκοπία» αντανακλά την κατάρρευση ενός μοντέλου ανάπτυξης, το οποίο ευνοεί τον παρασιτισμό και την κλεπτοκρατία και παρεμποδίζει τις παραγωγικές δραστηριότητες. Γι’ αυτό και η διαπλοκή, η διαφθορά και η λεηλασία του δημοσίου χρήματος είναι συστημικά φαινόμενα και όχι εξαιρέσεις. Το «υποκείμενο νόσημα» της ελληνικής οικονομίας...»
  σημειώνει άλλος διακεκριμένος αρθρογράφος. Ακούει κανείς;;;
  Είναι δυνατόν κακουργήματα όπως τα αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων, τα ομόλογα ή το Βατοπέδιο να βαφτίζονται σκάνδαλα και να μη προκαλούν καμία κοινωνική ταραχή;
  Αλλά ποιος μπορεί ή θέλει να πιάσει τον κλέφτη; Όλα λέγονται, γράφονται και γίνονται για να βρεθεί ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο. Εις υγείαν του κλέφτη! Ερρωσθε!!!

  Υ.Γ. ♪♫ …Καλημέρα Ελλάδα…..
  /να κρατάς το κεφάλι ψηλά στον αγώνα
  /και να βγάζεις για κυβέρνηση το ίδιο κόμμα …♪♪♫♪

 3. paramera avatar
  paramera 16/01/2010 16:06:07

  Μιά χαρά φαίνεται η κλιμακα. Οποιος έχει περιουσία να πληρώσει και το κατιτις του. Κοινωνικά δίκαια ρύθμιση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.