24/11/2008 16:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόσο στημένα είναι τα γκάλοπ;

Ένας Καραμανλής που προσπαθεί αλλά δεν μπορεί, μια βάση της ΝΔ που εξεγείρεται ακόμα και εναντίον του και μια Ντόρα που προσπαθεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια της για να τους ...σώσει όλους. Αυτή είναι η εικόνα που εμφανίζουν πλέον τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και ο Τύπος για τη ΝΔ και την κυβέρνηση.

Κανείς δεν αντιλέγει φυσικά ότι αυτή είναι, πάνω κάτω, η κατάσταση. Πολύ περισσότερο εμείς που δεν σταματήσαμε στιγμή να καταγγέλλουμε τα λάθη, τα σκάνδαλα και τις ...βλακείες αυτής της κυβέρνησης. Υπάρχει όμως πάντα  και μια δεύτερη ανάγνωση σε όσα συμβαίνουν και οφείλουμε να την κάνουμε. Για παράδειγμα με αφορμή τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις το pea-kyanea.blogspot παρατηρεί:

Τα έχουμε χώσει πλειστάκις στον τσίρκο που θέλει να αποκαλείται και κυβέρνηση της χώρας. Άλλο πράγμα όμως αυτό και άλλο το σκηνικό που βλέπουμε το τελευταίο δίμηνο με όλες τις δημοσκοπήσεις να δίνουν +4,5% στο ΠΑΣΟΚ από εκεί που ήταν στο -3% πριν από λίγο καιρό.

Τι έγινε ρε παιδιά από τότε; Το Βατοπαίδι και ο Βουλγαράκης; Εδώ έγινε ολόκληρη Ζήμενς, πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα και ο Ζαχόπουλος και ο Καραμανλής ήταν ακλόνητος σαν βράχος και τώρα με ένα σκάνδαλο πάει ξαφνικά στο 25%; Εδώ και τέσσερα χρόνια που κυβερνούν τα μεγαλύτερα ...νούμερα των τελευταίων χρόνων τα γκάλοπ τους πήγαιναν αέρα-πατέρα και τώρα ξαφνικά τους καταποντίζουν για κάτι αλισβερίσια με ένα μοναστήρι;

Και εντάξει ο Καραμανλής, είναι λογικό να πάρει την κάτω βόλτα. Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιωργάκης που σερνόντουσαν από πού κι ως πού ανεβαίνουν; Ή μήπως ήταν τόσο καλό το προμοτάρισμα του προσφάτως αποπεμφθέντος Βαλλιανάτου που ανέστησε το ΠΑΣΟΚ; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Η εκτίμηση που μπορεί να προκύψει από όλα αυτά είναι ότι ο Καραμανλής κυβερνά όλα αυτά τα χρόνια με το μαχαίρι στον λαιμό. Μετά την πατάτα με τον βασικό μέτοχο, οι νταβατζήδες τον είχαν σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε και του έδιναν ως αντάλλαγμα την αβάντα στα γκάλοπ. Τώρα που τον βαρέθηκαν (ή κάτι άλλο) ανοίγουν τον δρόμο για τα νέα υποχείριά τους...

Factorx: Συμφωνούμε και προσυπογράφουμε. Με μια ουσιώδη παρατήρηση εκ μέρους μας, για ν΄ αρχίσουν να μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους: Ποιος ήταν υπεύθυνος για την γκάφα με τον βασικό μέτοχο; Ο Ρουσόπουλος. Ποιος εγκλώβισε επικοινωνιακά τον Καραμανλή με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου στην ΔΕΘ και του έδωσε έτσι την χαριστική βολή; Ο Ρουσόπουλος. Ήταν όμως μόνο θέμα ανεπάρκειας, ή ανικανότητας αυτά τα τραγικά λάθη; Ή συμβαίνει κάτι άλλο; Εδώ σε θέλω ...κάβουρα, που λένε.

ΥΓ: Οι Πράσινοι Οικολόγοι τι φρούτο είναι; Βεβαίως και να μπει οικολογικό κόμμα στη Βουλή μιας χωράς με μηδενικό σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά οι εν λόγω κύριοι τι στα κομμάτια είναι; Ποιος είναι ο πρόεδρός τους και ποιο είναι το πρόγραμμά τους; Μια φορά σε παράθυρο δεν έχουν βγει και έχουν ήδη φτάσει στο 4,5%.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αόρατος avatar
  αόρατος 24/11/2008 16:27:22

  χα χα χα κύριε φάκτορα τώρα καταλάβατε ότι οι δημοσκοπήσεις είναι στημένες. Τα δικά σας θέματα δεν είναι στημένα;

 2. neoinileias avatar
  neoinileias 24/11/2008 16:33:40

  Ρευστή κατάσταση

  Αν παρατηρήσουμε την τρέχουσα πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα θα καταλήξουμε σε δυο βασικά συμπεράσματα. Το ένα είναι οι τάσεις των δημοσκοπήσεων και το άλλο οι κοινωνικές τάσεις. Τα δυο αυτά σημεία έχουν μια σημαντική διαφορά, οι τάσεις των δημοσκοπήσεων αλλάζουν εύκολα, οι κοινωνικές τάσεις δεν αλλάζουν εύκολα, αυτό είναι και το κομβικό, ουσιαστικό σημείο.
  Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις το ποσοστό των αναποφασίστων ψηφοφόρων είναι αρκετά υψηλό με τάσεις μείωσης, από μόνο του το σημείο διαμορφώνει, απροσδόκητα απότομα, ένα ιδιαίτερα θολό τοπίο, έτσι ασφαλή συμπεράσματα από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δύσκολα μπορούν να εξαχθούν, κύρια, επειδή οι δημοσκοπήσεις κατευθύνουν.
  Η παράμετρος τρέχουσα οικονομική κρίση και η πολιτική ατμόσφαιρα της εποχής είναι σίγουρο ότι σε μεγάλο βαθμό επηρεάζουν περισσότερο τις κοινωνικές εξελίξεις, είναι γεγονός ότι οι κοινωνικές αντοχές έχουν φτάσει στα όρια τους , παράλληλα υπάρχει ήδη έντονη και η αίσθηση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη κρίση εμπιστοσύνης της πολιτικής και των πολιτικών, για να συμβεί αυτό έχει συμβάλει σημαντικά και η απουσία μεγάλων κοινωνικών στόχων. Κατά γενική ομολογία η περίοδος που διανύουμε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξαιρετικά δύσκολη για την κυβέρνηση, ίσως η δυσκολότερη μέχρι σήμερα, η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα ρευστή και οι κοινωνικές αμφιβολίες συνεχώς αυξάνονται.
  Στην τρέχουσα συγκυρία μια σειρά από γεγονότα αλλά και το αρνητικό οικονομικό κλίμα έχουν επηρεάσει σημαντικά την κοινή γνώμη διαμορφώνοντας ένα περίεργο πολιτικό τοπίο. Βέβαια, όπως όλα έτσι και η τωρινή περίοδος θα περάσει στην ιστορία, το ζητούμενο είναι τι θα μείνει και αυτό που συνήθως μένει είναι οι κοινωνικές τάσεις που σε ανάλογες περιπτώσεις εξελίσσονται με πιο γρήγορους ρυθμούς από τους πολιτικούς.
  Αυτό συμβαίνει επειδή οι πολιτικοί αποπροσανατολίζονται, βλέπουν τα πράγματα μόνο από την οπτική γωνία που έχουν συνηθίσει να τα βλέπουν, λαμβάνουν υπόψη μόνο τον παράγοντα πολιτικό κόστος και λειτουργούν ως «μέρος του προβλήματος», εγκλωβίζονται και δεν κάνουν θαρραλέες και τολμηρές επιλογές με αποτέλεσμα στο τέλος η κατάσταση να γυρίζει μπούμερανγκ.
  Το σίγουρο είναι ότι στην παρούσα φάση φαίνεται ότι η κοινωνία θα κρίνει όχι σύμφωνα με όσα έγιναν, αλλά σύμφωνα με όσα δεν έγιναν, αν λάβουμε υπόψη ότι σύμφωνα και με τους αναλυτές είμαστε ακόμα στην αρχή της οικονομικής ύφεσης και τα χειρότερα της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης δεν έχουν ακόμη εκδηλωθεί, τίποτα δεν μπορεί να προβλεφθεί ή να θεωρηθεί απόλυτο. Ως γνωστό η πολιτική είναι μια διαδικασία διαπραγμάτευσης και το καθετί χρειάζεται χρόνο, το ερώτημα όμως που τίθεται σήμερα είναι αν υπάρχει χρόνος για διαπραγμάτευση με το χρόνο και την κοινωνία.

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 24/11/2008 16:34:39

  Η υπομονή του κόσμου έχει αρχίσει να εξαντλείται και γι αυτό οι δημοσκοπήσεις έχουν μια δόση αλήθειας. Εγώ τις πιστεύω. Έχω μόνο μια επιφύλαξη. Οι δημοσκοπήσεις κρίνουν τη διάθεση της στιγμής που γίνονται. Που σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξει καθώς και ότι ο Έλλην ψηφίζει με διαφορετικά κριτήρια όταν πάει στην κάλπη. Άλλο δηλ. το να φωνάζει στο δημοσκόπο κι άλλο να ψηφίζει για τα επόμενα 4 χρόνια.


  Πάντως η κατάργηση του αφορολογήτου των ελ. επαγγ. θα τους κάνει μεγάλη ζημιά κυρίως από αυτούς που δεν έχουν να τα δώσουν καθώς και τα σκάνδαλα γιατί απλά ο κόσμος βαρέθηκε να είναι με το αγγούρι στον κ....... και κάποιοι να κάνουν πάρτι.

 4. krgas avatar
  krgas 24/11/2008 16:37:15

  Είναι πολύ απλό φίλε Factorx.
  1) Ξεχείλισε το ποτήρι
  2) Τελείωσε στη διορία της 2ης ευκαιρίας
  3) Πιάσαμε όλοι πάτο!
  Διάλεξε και πάρε :S

 5. Factorx avatar
  Factorx 24/11/2008 16:47:06

  @κ. Αόρατε, αφήστε τους άλλους αναγνώστες να κρίνουν πόσο στημένα είναι τα δημοσιεύματά μου,. Εσείς παρακαλώ διαλέξτε πως θα μπαίνετε εδώ μέσα για να μην δημιουργείται σύγχυση και νομίζουν οι άλλοι ότι είστε πολλές: ως Λόλας, ως χχχ, ως Anonymous, ως Αλεπού, ως as, ως tresoli, ως tralalo.. ως Χαράκτης, ή ως Ανώνυμος.;

 6. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 24/11/2008 17:39:53

  θεωρίες συνομωσίας.

  Εκδοχή 1η.
  Οι κακοί κατάφεραν και χώσαν μέσα στην καρδιά του συστήματος δηλαδή στο γραφείο του Καραμανλή το Ρουσόπουλο, ο οποίος με την σειρά του άνοιξε τόσες τρύπες που έπεσε μέσα και ο αρχηγός και στο τέλος ο ίδιος. Αυτά γίναν με σκοπό να διαλύσουν την Ελλάδα, την Ν.Δ., το Κοινοβούλιο, την Δημόσια Διοίκηση, την Εκκλησία, τον Παναθηναικό και την κοινότητα Ραφήνας.

  Εκδοχή 2η.
  Ο Καραμανλής έχει αποφασίσει μόλις γίνει Πρωθυπουργός να διαλύσει από μόνος του την Ελλάδα, την Ν.Δ., το Κοινοβούλιο, την Δημόσια Διοίκηση, την Εκκλησία, την κοινότητα Ραφήνας, αλλά προσοσχή όχι τον Παναθηναικό.
  Για αυτό τον λόγο φέρνει μέσα στο σπίτι του ένα άπληστο φτωχαδάκι δημοσιογράφο της αριστεράς (γιαλαντζί edition), και ένα μήνα μετά τις εκλογές τον υποχρεώνει με το ζόρι να συντονίσει τους υπουργούς και να αρχίσει το φαγοπότι με τον χοντρό από το Βατοπαίδι. Στην συνέχεια υποχρέωνει τον καυμένο τον δημοσιογράφο παρά τα ουρλιαχτά του να κάνει ένα νόμο πατάτα για να τα βάλει με τους ανεμόμυλους. Επειδή περίσσευε λίγος χρόνος έδωσε εντολές σε δυό τρείς υπουργούς να παίξουν όλα τα λεφτά σε ομόλογα. Ταυτόχρονα υποχρέωσε όλους τους Προέδρους να συνεργάζονται αποκλειστικά με ΠΑΣΟΚΟΥΣ και να στείλουν στο Δρομοκαίτιο όλη την οργανωμένη βάση της Ν.Δ.
  Παρόλα ταύτα, ο κόσμος δεν μάσησε και ξαναέδωσε την εξουσία στον αρχηγό. Είδε και απόειδε αυτός ότι δεν μπορεί να διαλύσει τίποτε, και άρχισε τα χαζά στην Διεθνή Εκθεση, τίποτε πάλι. Απολύει Υπουργούς - συμβολαιογράφους, Υπουργούς δημοσιογράφους, κάνει Εξεταστική Επιτροπή. Τίποτε.

  Και στο τέλος είδε το φώς. Χτυπάει αμέσως ενα δύο τηλέφωνα, σε λίγες ώρες βγήκε η πρώτη δημοσκόπηση, λίγο αργότερα και οι επόμενες και επιτέλους σε τρείς εβδομάδες έχασε και μάλιστα με διαφορά.
  Τώρα πλέον όλα έχουν τακτοποιηθεί.

  Διαλέγετε όποια εκδοχή θέλετε και παίρνετε.

 7. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 24/11/2008 17:52:14

  Οι δημοσκοπήσεις μπορούν να στηθούν μόνον εν μέρει. Π.χ., δεν μπορώ να χωνέψω ότι η Ντόρα είναι από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς. Από πού κι ως πού ρε παιδιά; Ξεχνάμε την τεράστια αντιπάθεια του κόσμου για το Μητσοτακέικο; Ή μήπως δεν καταλαβαίνει ο κόσμος το ρόλο της για τα Σκόπια; Δεν μπορεί ΚΑΙ να είναι ο λαός κατά 70% αντίθετος στη σύνθετη ονομασία ΚΑΙ να συμπαθεί τη Ντόρα. Κάτι δεν πάει καλά.

  Ορθώς ειπώθηκε ότι έρχονται εκλογές και συνεπώς δεν μπορούν να ρισκάρουν έτσι την αξιοπιστία τους οι δημοσκοπήσεις. Πιστεύω ότι δεν τις "πειράζουν" σχεδόν ποτέ ως προς το αποτέλεσμα (όχι ότι δεν συμβαίνει κι αυτό), απλώς "πειράζουν" το δείγμα και έτσι κάπως μπορούν να τα κανονίζουν. Ο ΚΚ όντως έχει πρόβλημα με το Βατοπαίδι, κι αυτό γιατί η ΔΕΘ τον απέτρεψε από το να φανεί αυτό που ο Λαζόπουλος εύστοχα είχε ονομάσει "ηθική μυγοσκοτώστρα". Εκεί που ο ΘΡ "καθάριζε" όποιον έπληττε το προφίλ ΚΚ ως "αρχαγγέλου κάθαρσης", όταν το πράγμα στράφηκε εναντίον του ίδιου, ξαφνικά οι ρόλοι άλλαξαν. Ο ΘΡ αυτοπροστατεύτηκε και ο ΚΚ σταμάτησε ξαφνικά να είναι ο "αρχάγγελος κάθαρσης", αλλά ο προστάτης του ΘΡ. Είδατε το μένος Τσιτουρίδη κατά ΘΡ; Όταν αυτός "εκτελέστηκε" με τη γνωστή συνταγή, πώς να μην είναι μετά μανιασμένος κατά ΘΡ;

  Το Βατοπαίδι είναι πιασάρικο, διότι έχει σχέση και με την Εκκλησία που είναι εύκολος στόχος. Βλέπω όλα τα σχετικά πρωτοσέλιδα, στον τύπο, στα κανάλια, στα blogs σχετικά με την περίφημη Rassadel και προσπαθώ, διαβάζοντας αυτά που περιγράφονται, να ανακαλύψω την παρανομία ή, έστω, την ανηθικότητα. Κατατέθηκαν λέει εκεί αυτά τα χρήματα από την πώληση, αυτά τα χρήματα από τη δωρεά των 9 εκ. προς τη Μονή και εν συνεχεία διαβιβάστηκαν προς τη Μονή. Υποψίες, λέει, για ξέπλυμα χρήματος. Και ψάχνω να βρω εγώ που είναι το βρώμικο χρήμα, για να ξεπλυθεί κιόλας. Είναι ή δεν είναι τίμημα αγοραπωλησίας; Πού είναι λοιπόν το ξέπλυμα; Επειδή για κάποιο λόγο πήγαν πρώτα σε έναν άλλο λογαριασμό και μετά στο λογαριασμό της Μονής;

  Ο κόσμος έχει αρχίσει να ξεχνάει τι γινόταν επί Σημίτη και είναι λογικό. Ο ΚΚ είναι θύμα της διαφορετικής προσέγγισης στο δημόσιο βίο και εδώ που τα λέμε το στυλ του ΓΑΠ δεν θυμίζει και πολύ Σημίτη, είναι πολύ πιο φιλικό στον πολίτη, οπότε λογικό είναι να αρχίσει σιγά σιγά να πατώνει. Τους οικολόγους τους βλέπω στημένους στις δημοσκοπήσεις, διότι από πού κι ως πού; Όπως στημένος ήταν κι ο Παπαθεμελής πριν το 2007 (όσο κι αν μου είναι συμπαθής), ήταν προφανής η προσπάθεια ΘΡ να τον προμοτάρει για να αποσπάσει ψηφοφόρου από το ΛΑΟΣ. Σου λέει, ό,τι πιάσουμε. Από τη ΝΔ θα φύγουν, από το ΠΑΣΟΚ θα φύγουν, καλό θα είναι γιατί θα οδηγηθούμε μια ώρα αρχύτερα στην ακυβερνησία. Άσε που οι οικολόγοι είναι τάξη "χρήσιμων ηλίθιων", διότι εύκολα κινητοποιούνται για να μπλοκάρουν έργα που δεν είναι συμπαθή στον εκάστοτε μεγαλοεργολάβο που έχει τη δυνατότητα κινητοποίησής τους. Δεν θα ξεχάσω ότι το πρώτο φυλλάδιο της Γκρηνπης στην Ελλάδα ήταν (σε οικολογικό χαρτί φυσικά) κατά του μετρό και υπέρ του τραμ στη Θεσσαλονίκη. Λεπτομέρεια: Τα βαγόνια του τραμ στην Ελλάδα τα έφερε εταιρία που συνεργάζεται με τον Κοπελούζο (Ansaldobreda). Δεν λέω ότι αυτός ήταν από πίσω, αλλά πάντοτε μπορούμε να ακολουθούμε τη συμβουλή που έδινε το deep throat: follow the money...

 8. nas avatar
  nas 24/11/2008 17:56:01

  Συμφωνώ -και παλιότερα το έχω σημειώσει- πως η εκτίμηση ότι ο Καραμανλής κυβερνά όλα αυτά τα χρόνια με το μαχαίρι στον λαιμό, προσεγγίζει σε μεγάλο μέρος την πραγματικότητα, αφού πράγματι "μετά την πατάτα με τον βασικό μέτοχο, οι νταβατζήδες τον είχαν σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε και του έδιναν ως αντάλλαγμα την αβάντα στα γκάλοπ. Τώρα που τον βαρέθηκαν (ή κάτι άλλο) ανοίγουν τον δρόμο για τα νέα υποχείριά τους…".
  Διαφωνώ όμως με την υπόθεση πως "το ΠΑΣΟΚ και ο Γιωργάκης που σερνόντουσαν από πού κι ως πού ανεβαίνουν". Μα για να κρατούν ανεβασμένο τον Καραμανλή έριχναν το Γιώργο και το ΠΑΣΟΚ! Πως; Ελάτε τώρα. Τόσα και τόσα γράφτηκαν τον τελευταίο μήνα για το σύστημα Ρουσόπουλου...
  Όμως αγαπητέ Factorx στο ερώτημά σου "Ποιος ήταν υπεύθυνος για την γκάφα με τον βασικό μέτοχο; Ο Ρουσόπουλος. Ποιος εγκλώβισε επικοινωνιακά τον Καραμανλή με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου στην ΔΕΘ και του έδωσε έτσι την χαριστική βολή; Ο Ρουσόπουλος", θα σου απαντήσω με ερώτηση: ποιός "φύτεψε" το Ρουσόπουλο δίπλα στον Καραμανλή; Ποιός "έπεισε" τον Καραμανλή, να "παραδώσει" τη διαχείρηση του Κράτους στο Ρουσόπουλο; Εδώ σε θέλω …κάβουρα, που λένε.
  Τέλος, πράγματι δικαίως αναρωτιέσε -κι εμείς- οι Πράσινοι Οικολόγοι τι φρούτο είναι. Μήπως όμως αν προσθέσεις το 4% απο το ποσοστό τους στο ΠΑΣΟΚ η διαφορά απο τη Ν.Δ. γίνεται πολύ μεγάλη και δεν συμφέρει τους νταβατζήδες;

 9. Ανώνυμους avatar
  Ανώνυμους 24/11/2008 18:00:23

  -> 9.Εξάκτινος
  Το ότι επί ΠΑΣΟΚ μοιραζόταν η πίτα είναι μια άποψη που την έχω ακούσει και γω και όχι μόνο από "επαρχιώτες". Και σε τελική ανάλυση, δε νομίζω ότι η εκτίμηση αυτή είναι μη ρεαλιστική.

  Όχι με την έννοια ότι ο κόσμος ζητούσε να ληστεύει η ΝΔ το δημόσιο χρήμα και να το "μοιράζει" εδώ και εκεί όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ αλλά περισσότερο ότι η "νέα διακυβέρνηση" όχι μόνο δεν περιόρισε σπατάλες κλπ αλλά αντίθετα περιόρισε και τον κύκλο στον οποίο κυκλοφορεί το δημόσιο χρήμα .

  Σε κάθε περίπτωση ήταν ατόπημα αυτή η γενίκευση σου όπως εκφράστηκε, μάλλον βιαστικά και απερίσκεπτα.

 10. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 24/11/2008 18:09:21

  Να προσθέσεις το ποσοστό των Οικολόγων στο Πασόκ από που κι ως που βρε Νας ? Μήπως λόγω του μηδενικού οικολογικού προβληματισμού στο Πασόκ ???

  Οι δημοσκοπήσεις όσο περνάει ο καιρός θα φέρνουν τα δυο μεγάλα κόμματα και πιο κοντά για τον εξής απλό λόγο : Συμφέρει όλο το οικονομικοπολιτικό σύστημα να δημιουργήσει ΠΟΛΩΣΗ μεταξύ των οπαδών των δυο κυβερνητικών κομμάτων .

  Αυτή πιστεύω πως θα είναι και η μαγική λέξη στην επόμενη προεκλογική μάχη . Οπότε ας ξεκινήσουμε εμείς εδώ να ξε-πολωνόμαστε και ας κάνουν αυτοί τα μαγειρέματά τους .

 11. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 24/11/2008 18:13:25

  Ο κοινός στόχος νταβατζήδων - αμερικανών είναι η ακυβερνησία. Γι' αυτό βλέπουμε τέτοιο πόλεμο στην παρούσα κυβέρνηση, αντίστοιχο πόλεμο στην αντιπολίτευση και τόσο προμοτάρισμα μικρότερων κομμάτων. Χωρίς να αξιολογούμε αν το αξίζουν τα μικρότερα κόμματα. Δεν ήταν τυχαία η τρομερή αβάντα Τσίπρα στην τι-βι. Γι' αυτό βλέπουμε και δημοσκοπική αβάντα των οικολόγων. Πολύ ύποπτη αβάντα. Έχω πολλούς γνωστούς που ψηφίζουν ΣΥΝ, πολλούς που ψηφίζουν ΚΚΕ, πολλούς που ψηφίζουν ΛΑΟΣ, αλλά κανέναν που ψηφίζει Οικολόγους. Πότε φτιάχτηκαν αυτοί;

  Αν δεν είναι η ύπαρξη των Οικολόγων στις δημοσκοπήσεις απόδειξη για τη στόχευση ακυβερνησίας, τότε τι άλλο μπορεί να είναι; Μονόδρομη μου φαίνεται εμένα η εξήγηση.

 12. ant avatar
  ant 24/11/2008 18:18:51

  Λίγο αφελής η ανάλυση των pea. Τα γκάλοπ σίγουρα μαγειρεύονται αλλά (ακόμη πιο σίγουρα) δείχνουν μια τάση. Δεν δείχνουν τη ΝΔ τέταρτο κόμμα, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο.

  Στα πρώτα σκάνδαλα ο κόσμος ακόμη "άντεχε" και έλεγε καλύτερα αυτοί παρά οι πασόκοι που λεηλάτησαν για 20 χρόνια. Τώρα που ο κόσμος καταλαβαίνει ότι τα συμπτώματα διαφθοράς πληθαίνουν επικίνδυνα και κάθε μήνα φεύγει και ένας υπουργός, ε τί στο καλό, δεν μπορεί η ΝΔ να βγαίνει ακόμη στην πρώτη θέση.

 13. Jiovani avatar
  Jiovani 24/11/2008 18:20:58

  Ο ορισμός που θα με κάλυπτε για τα γκάλοπ είναι:
  Έλεγχος αντανάκλασης του τύπου στην κοινή γνώμη.
  Στατιστικά άψογα, επικοινωνιακά ύποπτα και πολιτικά ηλίθια,
  καταγράφουν με τον ίδιο τρόπο την απήχηση ενός πολιτικού οργανισμού ή μιάς σαπουνόπερας
  [πιστεύω ότι έχουν μιά μικρή διαφορά αυτά τα δύο].
  Οι οικολόγοι στους οποίους αναφέρεσθε είναι
  αυτοί που παλιά είχαν μπει στη Βουλή με τη Μαρίνα Δίζη,
  άσχετα αν προσπαθούν να το ξεχάσουν, ακόμη και οι ίδιοι αυτό το τελευταίο...΄
  Έχουν κάνει καλή δουλιά σε οικολογικά θέματα και είναι γνωστοί σε όσους τους είδαν δίπλα τους.
  Αν τα γκάλοπ εδώ δείχνουν κάτι, είναι η
  ψήφος διαμαρτυρίας στο ΣΥΡΙΖΑ,
  που λεει πολλά [στη Βουλή] και κάνει λίγα [στην κοινωνία].
  Πάντως και στην κάλπη έχουν δείξει κάποια ισχύ,
  δεν ήρθαν από το πουθενά και
  παλιότερα το ΠΑΣΟΚ με Τρεμόπουλο τους είχε "ρουφήξει".

 14. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 24/11/2008 18:27:57

  Η πιο σοφή κουβέντα που έχω ακούσει για τις δημοσκοπήσεις :

  Έλεγχος αντανάκλασης του τύπου στην κοινή γνώμη.

  Όλη η ουσία σε μια πρόταση .

 15. ataktos avatar
  ataktos 24/11/2008 18:30:46

  καλα και η Intersalonika τι θα κανουν μετα .

 16. nas avatar
  nas 24/11/2008 18:31:32

  @ greekpoliticalreview: Νομίζω πως κάπου θα έπρεπε να "χώσουν" τη διαφορά που υπάρχει στην κοινωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και βρήκαν τους Οικολόγους. Παραπάνω κάποιος μίλησε για την επαρχία. Ξέρει η επαρχία από Τρεμόπουλο; Ή μάλλον πήγε ο Τρεμόπουλος σε κάποια περιοχή στην επαρχία όπου συντελούνται κι αν συντελούνται οικολογικά εγκλήματα; τώρα αν υπάρχει περιβαλλοντική ευαισθησία στο ΠΑΣΟΚ, το συζητάμε... και δεν είναι θέμα πόλωσης... εδώ πέρα οι άνθρωποι που πήραν με ηθοκολογικά κηρύγματα την εξουσία δεν είναι κλέφτες όπως οι του ΠΑΣΟΚ, είναι ληστές!!! ε, υπάρχει μεγάλη διαφορά φίλε μου...

 17. ataktos avatar
  ataktos 24/11/2008 18:34:30

  ρωτας- Ξέρει η επαρχία από Τρεμόπουλο;σου λεω- ξερει,ΕΡΩΤΗΣΕΙ απο τους αλους ξερει .Μαλλον ΟΧΙ .

 18. Λεον avatar
  Λεον 24/11/2008 18:37:44

  Όσο θα αδυνατούμε να αναλύουμε με κοινωνικούς όρους τους συσχετισμούς στην πολιτική, καθώς και να κατανοούμε τον τρόπο σχηματισμού της δυναμικής κοινωνικών πλειοψηφιών, θα καταφεύγουμε σε κραυγές κατά των "νταβατζήδων", των "διαπλεκόμενων" και δεν ξέρω ποιών άλλων. Θα βλέπουμε στημένα γκάλοπ και συνωμοσίες σκοτεινών κύκλων.
  Εσχάτως κάποιοι έχουν δει όνειρο ότι οι... αμερικάνοι (!) χτυπούν τον Καραμανλή, γιατί αυτός τα έχει βρει με τους Ρώσσους...

  Κανών 1ος:
  Ελάχιστη σημασία έχει η αξιολόγηση της εκάστοτε αντιπολίτευσης. Οι κυβερνήσεις πέφτουν επειδή αποτυγχάνουν να διατηρήσουν το βιωτικό επίπεδο του λαού.

  Κανών 2ος:
  Η πτώση είναι απότομη και ραγδαία όταν η άνοδος που έχει προηγηθεί δεν εδράζεται σε σταθερές κοινωνικές πλειοψηφίες και ρεαλιστικές πολιτικές, αλλά στη μακροχρόνια φθορά του αντιπάλου και σε ανεμομαζώματα και διαβολοσκορπίσματα.

  Κανών 3ος:
  ΟΙ εκάστοτε "νταβατζήδες" ήγουν το κατεστημένο σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, προκειμένου να βρίσκεται πάντοτε εντός παιγνίου - για προφανεις λόγους - πηγαίνει με αυτόν που έχει αέρα στα πανιά του. Μοιραία λοιπόν, τώρα που διαπιστώνουν "αέρα" στα πράσινα πανιά, φυσάνε κι αυτοί!..

  Και Κανών 4ος:
  ...Την αλλαγή του κλίματος την ειπράττει κανείς στην αγορά, στο δρόμο, στην πιάτσα που λένε. Αυτοί που σήμερα παριστάνουν τους έκπληκτους για την ραγδαία απομείωση της ΝΔ, μάλλον δεν κυκλοφορούν στην πιάτσα... και μάλλον δεν μπαίνουν ούτε σε ταξί...

  Και κάτι τελευταίο για τους Οικολόγους:
  Δεν χρειάζεται να έχουν... "πρόεδρο". Ούτε να βγαίνουν στα κανάλια για να παίρνουν ψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις... Σε μια εποχή όπου και ο τελευταίος άνθρωπος προβληματίζεται σοβαρά για το περιβάλλον, δεν θεωρεί πολυτέλεια να δώσει μια ψήφο διαμαρτυρίας στους Οικολόγους...
  Δεν κοστίζει και τίποτε άλλωστε... στις κανονικές εκλογές θα δούμε...

 19. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 24/11/2008 18:42:13

  Κοίτα , για μένα προσωπικά δεν έχει καμία διαφορά αν ο ένας κλέφτης έλεγε , πριν γίνει κλέφτης , πως δεν είναι ενώ ο άλλος δεν το έλεγε . Και οι δυο κλέφτες είναι και αυτή είναι η ουσία . Βέβαια αυτή η κουβέντα δεν έχει κανένα νόημα από τη στιγμή που όλα αυτά έχουν ήδη γίνει .

  Για τους Οικολόγους (προφανώς) και δεν υποστηρίζω πως το ποσοστό που τους δίνουν είναι αληθινό αλλά αμφιβάλω πολύ για την εξήγηση που δίνεις . Θα μπορούσα να σου πω διάφορα σενάρια για αυτό το 4% αλλά και πάλι δεν έχει νόημα διότι θα ήταν απλές υποθέσεις .

  Βέβαια διαφωνούμε και σε ένα ακόμα σημαντικό σημείο : "η διαφορά που υπάρχει στην κοινωνία μεταξύ Πασόκ και Ν.Δ" για εμένα δεν είναι ακόμα δομημένη σταθερά . Υπάρχει μεν ένα θετικό κλίμα για το Πασοκ λόγω των ερασιτεχνών κλεφτών της ΝΔ αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα στοιχημάτιζα πως το Πασοκ έχει απαγκιστρωθεί από το παρελθόν του ως προς την κοινωνία .

  θέλει πολύ ψωμί ακόμα που αμφιβάλω αν μπορούν να το ζυμώσουν .

 20. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 24/11/2008 18:47:30

  Κανείς δεν είπε ότι ο ΚΚ πέφτει επειδή τον χτυπούν οι Αμερικανοί. Ο ΚΚ πέφτει για όλους τους λόγους που αναλύουμε εδώ. Πέρυσι τον χτύπησαν ανελέητα με τις πυρκαγιές και αυτό που κατάφεραν ήταν να τον ξαναβγάλουν πρωθυπουργό. Δεν λειτουργούν από μόνα τους τα χτυπήματα.

  Εξάλλου, τα χτυπήματα στον ΚΚ είναι το μέσον. Η ουσία και ο στόχος είναι η ακυβερνησία. Τώρα που τον πήρε η κάτω βόλτα τον ΚΚ, τα χτυπήματα πιάνουν πιο εύκολα. Ή μάλλον, τώρα πιάνουν ενώ πριν τον ευνοούσαν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τα χτυπήματα. Υπάρχουν, αλλά δεν πέφτει γι' αυτό. Πέφτει για όλους τους άλλους λόγους.

  Τα χτυπήματα απλώς συντελούν στο να υπάρχει όλο αυτό το εξωφρενικο σκηνικο αποσταθεροποίησης. Ευτυχώς, το έχω ξαναγράψει ως γνώμη μου, ευτυχώς ανεβαίνει τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ, όσο και αν δεν συμπαθώ τον ΓΑΠ, όσο και αν δεν μου αρέσει που το ίδιο έχει πει κι ο Μητσοτ, τουλάχιστον ο στόχος των Αμερικανών που είναι η ακυβερνησία το πιο πιθανό είναι να αποτύχει. Ευτυχώς.

 21. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 24/11/2008 18:53:47

  Να σε ρωτήσω κάτι βρε Επώνυμε που δεν καταλαβαίνω :

  Γιατί οι Αμερικάνοι να θέλουν τον σημαντικότατο αυτό τόπο ακυβέρνητο και όχι κυβερνημένο από έναν δικό τους όπως κάνουν τόσα χρόνια ?????

 22. Νἰκος avatar
  Νἰκος 24/11/2008 18:57:40

  Οικολογοι, ξεοικολογοι. Τριχες δηλαδη. Οπως λεμε νεοορθοδοξοι και ανορθοδοξοι.
  Ειναι αυτοι του Τρεμοπουλου που θελαν να μετονομασουν την Αγιου Δημητριου στη Θεσσαλονικη σε Κεμαλ-Χασαπ Ατατουρκ.

  Α συγγνωμη, ξεχασα, για πολλους Κολονακιωτες και Βαλλιανατοφρονες αυτη ειναι ξενη πολη. Τα συνορα επανοροθετηθηκαν καπου στη (βαρβαρη) Θετταλια. Για να μπορει το Αθηναικο δουλισταν να ρουφα πορους της ΕΕ εις βαρος της υπολοιπης Ελλαδας.

 23. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 24/11/2008 18:59:58

  Διαβάζοντας το “Επιδεινώνεται το έμφραγμα στην Υγεία”, καταλαβαίνεις το "γιατί" γίνονται οι δημοσκοπήσεις που λέγαμε...

  Αυτές θα είναι το πρώτο θέμα στα κανάλια και στα τoκ-σόου, απόψε κι αύριο.

  Και θα είναι πολύ χαρούμενοι οι πολιτικοί! Γιατί με ένα τέτοιο θέμα μπορούν, ακόμα κι αν είναι η Παπακώστα ή Μιλένα, να αερολογούν ...υπεύθυνα και να αποφεύγουν τις "καυτές πατάτες" της επικαιρότητας, οπως η Υγεία και η Οικονομία, που απαιτούν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ- ΑΠΟΨΗ- ΠΡΟΤΑΣΗ.

  Και θα είναι πάρα πολύ χαρούμενοι και οι ιδιοκτήτες των εταιρειών δημοσκόπησης!! Γιατί ΚΑΙ θα έχουν κάνει ευεργετική επένδυση πολιτικής εξυπηρέτησης ΚΑΙ θα τα έχουν οικονομήσει.

  Και θα είναι σφόδρα χαρούμενοι και οι καναλάρχες και cia!!! Γιατί θα γεμίσουν με ΠΑΜΦΘΗΝΟ τηλεοπτικό χρόνο τα προγράμματα της prime ζώνης, που έχουν και την χοντρή κονόμα.

  Και θα είναι "σφόδρα σφοδρώς" χαρούμενοι οι συνήθεις ύποπτοι "Α- Ρ- Δ"!!!! Γιατί θα έχουν θέμα "πιασάρικο", πανεύκολο και πολλαπλών αναγνώσεων- ερμηνειών- αναλύσεων. Οπόταν και θα μπορέσουν να πουλήσουν την συνήθη πολιτική εκδούλευση, ή εκβιασμό, στα πολιτικά "μαγαζιά", ή κόμματα, που συνεργάζονται. Με το αζημίωτο, φυσικά! Που δεν είναι απαραίτητο να είναι χρήματα, αλλά ευπρόσδεκτα λίαν είναι και ...πολιτικά "ομόλογα" λήξης στις επόμενες ή μεθεπόμενες εκλογές...

  ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ, ΛΙΑΝΗΣ, ΠΙΠΙΛΗ, ΔΗΜΑΡΑΣ, ΚΩΣΤΑΝΤΑΡΑΣ, ΚΑΝΕΛΗ, ΝΤΙ-ΝΟ-ΠΟΥ-ΛΟΣ, -θυμάμαι πρόχειρα...

  ΥΓ. Ο Κακαουνάκης και ο Τράγκας δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από την Προεδρία, σύμφωνα με ασφαλείς μη εξακριβωμένες πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου PKME (: Pisteve Kai Mh Ereuna)

 24. theo avatar
  theo 24/11/2008 19:01:45

  Η απόσταση από τον θρίαμβο στον όλεθρο είναι μια λεπτή διαχωριστική γραμμή (brink of instability). Οι δημοσκοπούντες εκμεταλλεύονται την απόσταση από αυτή τη γραμμή, όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι, κατά το δοκούν, γιατι μπορούν να το κάνουν με εξαιρετική σχέση κόστους/οφέλους (είτε πριν τη διαχωριστική γραμμή, όπως γινόταν στο παρελθόν, είτε μετά από αυτή, όπως γίνεται τώρα).
  Εφόσον τα δεδομένα δεν σου αλλάζουν όχθη σου λένε ότι είσαι μακριά ή κοντά στην όχθη, από τη μια ή την άλλη πλευρά, ακόμα κι αν είσαι μακριά ή κοντά αντίστοιχα!!!.

  Πότε όμως διάβηκε το Ρουβίκωνα ο Καραμανλής? Στη ΔΕΘ όταν εγκατέλειψε τις αρχές του στο επικοινωνιακό γήπεδο που διάλεξε να στηρίξει την πολιτική του καρριέρα. Αναντίστρεπτο!!! Γι΄αυτό και παίζουν τη μπάλα που παίζουν σήμερα οι δημοσκόποι.

  Ο Ανδρέας Παπανδρέου, που τόσο τον θαυμάζει ο ΚΚ και τον αντιγράφει, έκανε την ίδια ή παρόμοια κωλοτούμπα. Την έκανε όμως γρήγορα, στο σωστό πολιτικό χρόνο, σε συνέντευξή του στο ABC και στον Tedd Kopel, την αμέσως επόμενη μέρα της ανάληψης της εξουσίας (στις 18 Σοσαλισμός, στις 19 RealPolitik).

  Elementary, my dear Watson(s)!!!!

 25. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 24/11/2008 19:05:04

  Γιατί δεν τους βγαίνει κυβερνημένος.

  Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι το αμερικανικό κατεστημένο έβλεπε πολύ θετικά την εκλογή ΚΚ το 2004. Στην αρχή τους ξεγέλασε με τη στάση του στο σχέδιο Ανάν. Δεν ήθελε να τους πάει κόντρα, γι' αυτό και εκείνο το εικονικό "ναι". Μετά όμως ήρθαν ένα σωρό άλλα πράγματα και τότε κατάλαβαν ότι ο ΚΚ θα ακολουθούσε δική του πολιτική.

  Μετά εναπόθεσαν όλες τις ελπίδες τους στον "δικό" τους ΓΑΠ. Όταν είδαν ότι δεν τραβάει, τότε αποφάσισαν να βάλουν στη θέση του τον ΒΒ. Τότε όμως ο ΓΑΠ άρχισε να τσινάει και αυτό τον έκανε μισητό στους πρώην προστάτες του. Τώρα που απειλεί στα σοβαρά (για πρώτη φορά) να γίνει πρωθυπουργός, φοβούνται την εκδικητικότητα του ηλίθιου, που είναι πιο επικίνδυνη από αυτή του λογικού. Εδώ τους έδιωξε μέχρι και το Βαλλιανάτο, τον άνθρωπό τους από το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι...

  Η Ντόρα εξακολουθεί να είναι και να θεωρείται δικιά τους, το ξέρουν όμως ότι δεν πολυ-τραβάει και έχουν επενδύσει τις ελπίδες τους στη "φιλική" παράδοση δαχτυλιδιού από τον ΚΚ. Δεν έχει διαψευστεί αυτό το σενάριο από τον ΚΚ, όμως είναι πολύ απίθανο να συμβεί. Προσωπικά παίρνω το ρίσκο να πω ότι αποκλείεται.

  Μόνον με ακυβερνησία ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να περάσουν τα σχέδιά τους για Σκοπιανό, Κύπρο και, ιδιαίτερα αγωγούς. Αν στην Ελλάδα υπάρχει ακυβερνησία, τότε ελπίζουν ότι θα μπορέσουν παρατείνουν το θέμα των αγωγών επ' άπειρον ή έστω μέχρι να βρουν άλλες λύσεις. Αλλιώς, αυτή τη στιγμή, ούτε η παρουσία του ΓΑΠ τους εγγυάται ότι θα ακυρωθούν οι αγωγοί (λόγω της εκδικητικότας που λέγαμε), τη στιγμή που ενόψει Σεπτεμβρίου 2007 τους έδινε άλλες υποσχέσεις...

  Να το πούμε απλά: ελπίζουν με ένα νέο 1974 ή έστω κάτι αντίστοιχο να ακυρώσουν κάθε δυνατότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. Ούτε που έχουμε καταλάβει την κρισιμότητα των περιστάσεων και του παιχνιδιού που παίζεται στις πλάτες μας.

 26. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 24/11/2008 19:07:44

  "ΣΤΑΛΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ"

  Tου Xρήστου Γιανναρά


  Τα δύο «κόμματα εξουσίας» στην Ελλάδα εμφανίζουν συμπτώματα σταλινοποίησης που προκαλούν σοκ και δέος: Οι βουλευτές τους συναγωνίζονται σε αυτοδιασυρμό επιδείξεων ραγιαδισμού, σε χαμερπή κολακεύματα και λιβανωτό στον αρχηγό, σε ευνουχισμό της κριτικής παρρησίας με απεμπόληση των βουλευτικών ευθυνών.

  Εργο του βουλευτή είναι να βουλεύεται, δηλαδή να σκέφτεται και να κρίνει «να διαμείβη γνώμας, να συσκέπτεται μετ’ άλλων (να συνεισφέρει σκέψη, κρίση, άποψη) προς λήψιν αποφάσεως επί τινος ζητήματος ή προς τινα ενέργειαν» (Δημητράκος). Να ελέγχει ο βουλευτής το έργο της κυβέρνησης, αλλά και το έργο της αντιπολίτευσης, να κρίνει τον πολιτικά αντίπαλο ηγέτη, αλλά και τον δικό του αρχηγό, τον πρωτεύθυνο εκφραστή των πολιτικών προτάσεων που οι ψηφοφόροι ανέθεσαν, με σταυρό προτίμησης, στον βουλευτή να τις εκπροσωπεί.

  Στα ελλαδικά «κόμματα εξουσίας» σήμερα οι βουλευτές δεν βουλεύονται, μόνο πειθαρχούν. Επιδίωξη και έγνοια τους δεν είναι να «μετέχουν κρίσεως και αρχής», να έχουν κριτική συμμετοχή στη διακυβέρνηση της χώρας, ενεργό συμβολή στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Εγνοια και επιδίωξη του βουλευτή είναι να αποδείχνεται καθημερινά ένα άβουλο πιόνι στη σκακιέρα του αρχηγού, να αναμηρυκάζει πειθήνια την κομματική «γραμμή», να ψηφίζει κατά την αρχηγική επιταγή, να λιβανίζει σαν υπόχρεως λακές τον αρχηγό του έστω και παταγωδώς αποτυχημένον ή ανίκανον.

  Η αμείλικτη τηλεοπτική εικόνα προβάλλει στο πανελλήνιο πρώην και νυν πρωτοκλασάτους υπουργούς, πανεπιστημιακούς το πάλαι καθηγητές, πρώην αρχηγούς κομμάτων (που τόλμησαν να αποσκιρτήσουν, αλλά επανέκαμψαν στο «μαντρί»), τέως και νυν δελφίνους, όλους όρθιους, με διατεταγμένο ενθουσιασμό, να χειροκροτούν θλιβερές φιγούρες δραματικής ανεπάρκειας αρχηγών, αδέξιες, κωμικά επηρμένες μετριότητες με κυρίως προσόν το σαγηνευτικό για τις μάζες οικογενεικό τους όνομα. Δείχνουμε με το δάχτυλο στα παιδιά μας τους χειροκροτητές και προειδοποιούμε: Προσέξτε, μην φτάσετε ποτέ σε τέτοιο κατάντημα ανθρώπου.

  Ο βουλευτής «κομμάτων εξουσίας» στην Ελλάδα σήμερα αποδέχεται αυτονόητα, μαζί με το αξίωμα, και τον εξανδραποδισμό του. Απειλείται με αποπομπή από την κοινοβουλευτική ομάδα και διαγραφή από το κόμμα, όχι αν διαφωνήσει με πολιτική απόφαση ή πολιτική άποψη του κόμματός του, αλλά και μόνο αν εκφράσει επιφύλαξη για τα πρόσωπα που επιλέγει να εμπιστευθεί ο αρχηγός του.

  Δεν τιμωρείται απλώς η πολιτική διαφωνία, πατάσσεται κάθε αμφισβήτηση, έστω και καθ’ υποψίαν, του αρχηγού. Το μοντέλο είναι ακραιφνώς σταλινικό.

  Το ότι ο εκλεγεμένος από τους πολίτες βουλευτής λογαριάζεται μόνο σαν πιόνι, αδιαφοροποίητη αριθμητική μονάδα ή «πόιντ» που διαθέτει ο αρχηγός στο Κοινοβούλιο, αποδείχνεται περίτρανα και από την απροκάλυπτη αξίωση των κομματικών να παραιτείται του βουλευτικού αξιώματος ο βουλευτής που το κόμμα τον διαγράφει επειδή «ασέβησε» στον κομματάρχη. Αυτή και μόνο η αξίωση σηματοδοτεί το τέλος του κοινοβουλευτισμού, τέλος του αντιπροσωπευτικού συστήματος, δηλαδή της δημοκρατίας όπως σήμερα την ασκούμε. Ο βουλευτής δεν αντιπροσωπεύει λαϊκό σώμα, σταυρούς προτίμησης πολιτών, δεν βουλεύεται, δεν κρίνει, δεν έχει ευθύνες αποφάσεων. Ο βουλευτής είναι απρόσωπη ανεύθυνη μονάδα στην καταμέτρηση της δύναμης των κομμάτων. Θα μπορούσε και να μην υπάρχει, οι εκλογές να αποδίδουν στους αρχηγούς όχι βουλευτές αλλά «πόιντς». Και όποιος έχει τα περισσότερα, να πρωθυπουργεύσει σαν ανεξέλεγκτος μονάρχης.

  Αυτή την ανενδοίαστη κατάλυση της αντιιπροσωπευτικής δημοκρατίας δεν την επιβάλλει η «σιδηρά πυγμή» χαρισματικών αρχηγών. Την επιβάλλει η εξουσιολαγνεία της αυλής μέτριων έως ολίγιστων ή φανερά ανίκανων κομματαρχών. Μαζί και ο θλιβερός ραγιαδισμός υπουργών, βουλευτών, στελεχών του κόμματος. Μόλις κάποιος τολμήσει κριτική άποψη για επιλογές ή αποφάσεις του αρχηγού, θα σπεύσουν όλοι να τον στιγματίσουν με τον χαρακτηρισμό του «αντάρτη», να τον περιθωριοποιήσουν ανελέητα. Ακόμα και αν ο αμφισβητίας δεν είναι παρά επιπόλαιος φανφαρονίσκος ή ιδιοτελής ματαιόδοξος, η φίμωση ή ο διωγμός του καταλύει τη δημοκρατία, δεν προστατεύει τη σοβαρότητα.

  Αν τελικά ο αρχηγός αποπέμψει από την κοινοβουλευτική ομάδα τον τολμητία και τον διαγράψει από το κόμμα, ο ραγιαδισμός εκρήγνυται με «ομοβροντία» χαιρέκακων αγανακτισμένων δηλώσεων συναδέλφων βουλευτών, μειονεκτικών υπουργίσκων, αυλικών Γραμματέων και, κυρίως, όσων έχουν καταστεί κατά καιρούς ύποπτοι για κριτική ευτολμία και έκφραση γνώμης προσωπικής. Ολοι καταδικάζουν μονότροπα και μονότονα τον τολμητία με απόλυτη πιστότητα στο σταλινικό μοντέλο. Και απαιτούν να παραιτηθεί αυτοβούλως από το βουλευτικό του αξίωμα, για να μην χάσει ένα «πόιντ» κοινοβουλευτικής δύναμης το κόμμα, δηλαδή ο ανεξέλεγκτος μονάρχης - αρχηγός.
  Ασφαλώς η σταλινοποίηση των «κομμάτων εξουσίας» (τα «κόμματα διαμαρτυρίας» απλώς σεμνύνονται να είναι εκ καταγωγής σταλινικά) επιβάλλεται, σε κάποιο ποσοστό και από τους όρους λειτουργίας της κυρίαρχης «κίτρινης» δημοσιογραφίας, έντυπης και ηλεκτρονικής. Ξέρει καλά ο δημοσιογραφικός αμοραλισμός να κολακεύει τον κρετινισμό της μάζας, εμφανίζοντας σαν πεμπτουσία της πολιτικής διχοστασίες (πραγματικές ή φανταστικές) στο εσωτερικό των κομμάτων, υπονομεύσεις αρχηγών, συντροφικά μαχαιρώματα. Αναπλάθουν την όποια παθολογία του κοινοβουλευτισμού σε τερπνή εικονολογία παλατιανών ραδιουργιών, δολοπλοκιών της αρχηγικής αυλής και της κομματικής καμαρίλας. Ο λαός έχει ξεχάσει ή δεν έμαθε ποτέ τους όρους λειτουργίας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Με κορύφωμα τα «μονοθεματικά» βραδινά Δελτία Ειδήσεων (μεθοδική μετάθεση του λειτουργήματος της πληροφόρησης σε επίπεδο δημοσιογραφικού υποκόσμου) η τηλεόραση υποτάσσει τον κοινοβουλευτισμό στη λογική κουτσομπολιού συνοικιακών κομμωτηρίων.

  Κύκλος φαύλος στροβιλώδης: Οποιοσδήποτε πρωθυπουργός, αν ήθελε, μπορούσε να ελέγξει τα κυρίως μαστροπικά κανάλια με ουσιαστικά και επώδυνα πρόστιμα για τις παραβάσεις τους, να τα υποχρεώσει να πειθαρχήσουν στη δεοντολογία του κοινωνικού τους λειτουργήματος. Ομως η πειθάρχηση λειτουργεί αντίστροφα: οι πρωθυπουργοί υποτάσσονται στα κανάλια, τους χαρίζουν τα χρέη, τους επιτρέπουν να νέμονται χωρίς άδεια τις συχνότητες, και από πάνω, να αντιπολιτεύονται με χυδαία δημαγωγία τον πρωθυπουργό που τους χαρίζεται.

  Αν τα «κόμματα εξουσίας» είχαν ιδεολογική ραχοκοκαλιά, στόχους κοινωνικούς, στελέχη μαχητικής ανιδιοτέλειας, πρώτοι θα αποβάλλονταν από τον κομματικό οργανισμό οι αποτυχημένοι αρχηγοί. Τώρα οι καθαιρέσεις αρχηγών γίνονται μετά ή μόλις πριν από σίγουρη πανωλεθρία. Γι’ αυτό και κάθε «εν θερμώ» καινούργιος αρχηγός είναι χειρότερος από τον προκάτοχό του, (Καθημερινή).

 27. Nick avatar
  Nick 24/11/2008 19:08:34

  @greekpoliticalreview:

  Για να υποχωρήσουμε και να δώσουμε το πλούτο της Μακεδονίας και να γίνει περισσότερο εφικτή η συνεκμεττάλευση του Αιγαίου με Αγγλο-Αμερικάνικες εταιρείες.

  Και οπωσδήποτε να μην αυξηθεί η επιρροή της Ρωσίας στη Μεσόγειο.

 28. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 24/11/2008 19:10:43

  Λοιπόν δεν είμαι από το Κολωνάκι αλλά χαίρομαι που σας ανακάτεψα. Να πάτε σε δημοτικές εκλογές στην Επαρχία να δείτε τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζουν. Ποιος θα κλέψει να μου δώσει. Και το κακό είναι ότι οι τύποι αυτοί ψηφίζουν και παίρνουν αυτό που θέλουν σε βάρος των άλλων. Είναι λοιπόν ζώα ή όχι?
  Κατά τη γνώμη μου είναι και θα συνεχίσουν να είναι όσο έχουν αυτή τη ραγιάδικη λογική.

 29. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 24/11/2008 19:13:33

  @Νήπιος

  Μπα , νομίζω πως ο Τράγκας γλυκοκοιτάει τη θέση του Ιερώνυμου .

  @Επώνυμος

  Υπερβολές αγαπητέ , και μόνο με το ότι "φοβούνται την εκδικητικότητα του Γαπ(!!!)" αυτο-ακυρώνεσαι .

  Και για να καταλάβω τον συλλογισμό σου πες μου σε παρακαλώ όταν λες ακυβερνησία τι ακριβώς εννοείς ?

  Διότι εγώ απ' ότι ξέρω ή θα βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση με το μπόνους του Προκόπη ή θα βγει κυβέρνηση συνεργασίας που αποκλείεται να διαρκέσει λιγότερο από χρόνο (οπότε θα έχει ξεκινήσει και ο αγωγός (?) και θα έχουν γίνει και οι σημαντικές συσκέψεις σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ)

 30. tiramola avatar
  tiramola 24/11/2008 19:15:18

  Αγαπητοι συνομιλητες δεν εχετε αποψη για τον πρωθυπουργο?
  Δεν μπορειτε να τον κρινετε 5 χρονια τωρα?
  Ειναι αναγκη να σας το πουν οι Αμερικανοι και τα ΜΜΕ?
  Μην υποτιματε τοσο την νοημοσυνη μας...
  Ελεος , μας εχει μεινει λιγο μυαλο...

 31. tiramola avatar
  tiramola 24/11/2008 19:18:36

  Εκτος του οτι δεν εχει τα α... να ζητησεις συγνωμη εισαι και βλακας!
  Δεν μου λες ρε ξυπνιε στην Αθηνα αμα βαλει υποψηφιοτητα η Πανια με την ΝΔ δεν θα εκλεγει οπως και να τυχει?
  Οι πιο αχρηστοι πολιτικοι εκλεγονται με διαφορα για δημαρχοι...
  Οι πιο αχρηστοι στην Αθηνα που δεν εχει ζωα...

 32. osaperas avatar
  osaperas 24/11/2008 19:24:40

  @42
  Έχεις δίκιο. Θα μας τρελάνουν εντελώς.
  Το τελευταίο σενάριο που κυκλοφορεί είναι ότι οι αμερικανοί "φύτεψαν" όλον αυτόν τον καιρό τον ΘΡ στον ΚΚ για να τον εκθέσει στο τέλος.
  Ούτε στο σινεμά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα και τα λένε (υποτίθεται) σοβαροί άνθρωποι

 33. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 24/11/2008 19:25:21

  Να δώσουμε τον πλούτο της Μακεδονίας πως βρε Νίκο ?? Χαλαρώστε λίγο . Σιγά το πλούτο που χρειάζεται η Αμερική από τη Μακεδονία . Να μου πεις για πιέσεις πετρελαιάδων να πω εντάξει λογικοφανές αν και δεν έχει εξακριβωθεί τίποτα ακόμα . Να μου πεις για έξοδο στο Αιγαίο λόγω γεωστρατηγικής να πω πάλι δεκτόν αν και αυτό θα γίνει μόνο με πόλεμο που δεν τραβάει σε χώρα της Ε.Ε

  Δεν λέω πως δεν έχουν λόγους επιρροής και στην Ελλάδα αλλά μην τα παραφουσκώνουμε . Εδώ έχασαν μέρος της Νότιας Αμερικής και προσπαθούν να την πάρουν πίσω με κάτι ψευτοαντάρτικα των υπερπλουσίων της Κολομβίας .

 34. Dennyl avatar
  Dennyl 24/11/2008 19:26:25

  Εκτός από διακοπές έχει πάει ποτέ στηνν 'επαρχία' να ζήσεις Εξάκτινε? Ή γενήθηκες και σπούδασες στην Αθήνα και μετά την έκανες στο εξωτερικό?
  Γιατί θα έπρεπε να ξέρεις ότι:
  1ον: Δεν είναι όλοι οι 'επαρχιώτες' όπως τους περιγράφεις, και δεν ψηφίζουν όλοι με τέτοια κριτήρια.
  2ον: Και πολλοί 'πρωτευουσιάνοι' επίσης ψηφίζουν με τον τρόπο που περιγράφεις.
  3ον: Κάποιοι από αυτούς που περιγράφεις συναλλάσσονται για να πάρουν πράγματα τα οποία σε μια ευνομούμενη πολιτεία θα τα δικαιούνταν και θα τα έπαιρναν χωρίς αλισβερίσια. Αλλά τι να κάνουμε ρε Εξάκτινε? Κάποιοι δεν είναι τόσο τυχεροί στη ζωή τους όπως εσύ και πέφτουν στη λούμπα για να καταφέρουν να ταϊσουν τα παιδάκια τους.

  Οι γενικεύσεις πάντα είναι λάθος. Τα γνωστά... Οι γυναίκες είναι έτσι, οι άντρες γιουβέτσι..κλπ κλπ.
  Ευτυχώς (για μένα) ή δυστυχώς (για μερικούς) οι άνθρωποι είναι πολλοί διαφορετικοί μεταξύ τους για να χωράνε σε τέτοια αφελή και απλοϊκά καλούπια.

 35. osaperas avatar
  osaperas 24/11/2008 19:26:30

  @43
  Εάν στην Αθήνα εκλέγουν τη Πανιά και στην επαρχία μία άλλη μικρότερου βεληνεκούς Πανιά, δεν είναι τότε ζώα και οι μεν και οι δε;

 36. Dennyl avatar
  Dennyl 24/11/2008 19:28:21

  διόρθωση: πολύ διαφορετικοί

 37. tiramola avatar
  tiramola 24/11/2008 19:31:13

  Το οτι υπαρχουν πολλα ελληνικα ζωακια ειναι γεγονος σαπερα!
  Δεν ειναι ομως ολοι!
  Αποδεικνυεται και απο το παρoν blog!

 38. tiramola avatar
  tiramola 24/11/2008 19:35:06

  Αληθεια πιστευει καποιος οτι στις αναφορες του σταθμαρχη της CIA στην Ελλαδα αναφερεται οτι οι Ελληνες ειναι λαος που μπορεις να τον κουμανταρεις?

  Και ομως τετοια σεναρια εμφανιζει αυτος που δεν ψηφιζεται απο ζωα , ο Νικητας....

 39. ... avatar
  ... 24/11/2008 19:36:50

  Θα προσπαθήσω να κάνω μια απόπειρα να εξηγήσω τα ποσοστά των οικολόγων. Πρώτα απ'όλα, να μην ξεχνάμε ότι στις βουλευτικές εκλογές του 2007 πήραν 1%, ποσοστό αρκετά υψηλό νομίζω, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν προβλήθηκαν καθόλου. Ο κόσμος που ενδιαφερόταν για το περιβάλλον, είτε επιφανειακά είτε όχι, και είχε μπουχτίσει από τους επαγγελματίες πολιτικούς τους ψήφισε.

  Η άνοδος που παρουσιάζουν( το 4.5 είναι βέβαια τραβηγμένο) είναι λογική εάν επεκτείνουμε τους λόγους για τους οποίους ψηφίστηκαν το 2007. Πέρα από την οικολογία που προβάλλουν, κερδίζουν κυρίως επειδή δεν ανήκουν στα παλαιά και σάπια κόμματα, και δεν φαίνεται να εξυπηρετούν συμφέροντα αλλονών. Είναι ένα καθαρό και φρέσκο κόμμα, με συγκεκριμμένα αιτήματα.

  Δεν νομίζω πως ο κόσμος που δηλώνει ότι θα ψηφίσει οικολόγους, θα το κάνει απαραίτητα, απλά, προς το παρόν είναι τόσο αηδιασμένος που δεν θέλει να ψηφίσει τα παλαιά κόμματα. Κατά τη γνώμη μου θα πάρουν ένα 2-3% στις εκλογές και ίσως έχουμε εξακομματική βουλή. Οι οικολόγοι είναι η ψήφος διαμαρτυρίας που δεν μπορεί να πάει στο λευκό.

 40. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 24/11/2008 19:43:05

  Το σενάριο νομίζω είναι ότι τον ΘΡ τον φύτεψε δίπλα στον ΚΚ ο Βαρδινογιάννης, όχι οι αμερικανοί. Δεν είδα πουθενά να λένε ότι τον φύτεψαν οι αμερικανοί.

  Όντως όμως η ιδέα με τον βασικό μέτοχο ήταν δική του. Όπως και όλος ο τραγικός χειρισμός, με ευθύνη εν πολλοίς Παυλόπουλου, που δεν έκανε σωστές επιλογές νομικά και μπλοκαρίστηκε. Ο ΚΚ θα μπορούσε να είχε κερδίσει το θέμα του βασικού μετόχου αν δεν είχε κάνει τόσο διαδικαστικά βαρύ το νόμο και αν είχε φροντίσει να μην επικυρώσει το Ευρωσύνταγμα για να έχει μέσο πίεσης κατά της Επιτροπής.

 41. tiramola avatar
  tiramola 24/11/2008 19:47:56

  Ωραια!
  Τον ΘΡ τον φυτεψε ο Βαρδινογιαννης ή ο Λαμπρακης ή οι Αμερικανοι και οποιος αλλος θελεις...
  Ο Καραμανλης που ηταν?
  Ταξιδι στο εξωτερικο?

 42. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 24/11/2008 19:54:44

  Τιραμόλα και λοιποί που σας ανακάτεψα. Δεν είναι όλοι έτσι όπως είπα είναι όμως η ΜΕΓΑΛΗ πλειοψηφία. Πονάει αλλά τι να κάνουμε. Λοιπόν είμαι από επαρχία έχω μεγαλώσει εκεί κι όταν κατάλαβα τις δομές έφτυσα και δεν ξαναπάτησα κι αν τα φέρει η κακιά στιγμή να δω κανένα τέτοιο ζώο μπροστά μου αλλάζω δρόμο.

 43. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 24/11/2008 19:55:46

  @ Επώνυμος. Τον ΘΡ τον πήρε στη ΝΔ ο Εβερτ. Ήταν της μόδας οι αριστεροί τότε.

 44. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 24/11/2008 20:00:38

  @ Εξάκτινος

  Είσαι σίγουρος; Το 2000 νομίζω ότι ήρθε, μέχρι τότε δεν είχε καν ψηφίσει ΝΔ στη ζωή του.

 45. tiramola avatar
  tiramola 24/11/2008 20:08:03

  Παντως ο ΘΡ εχει και γαμω τους πνευματικους πατερες!!!!!!!!!!!!!

 46. tiramola avatar
  tiramola 24/11/2008 20:13:43

  Ο "αριστερος" Ρουσοπουλος και ο "κοκκινος" Πανος μελη του θιασου που λεγεται ΝΔ.
  Πρωταγωνιστης στην παρασταση ο ανθρωπος με το τζακετ.
  Και πληθος κομπαρσων βαθια θρησκευομενων.

  Δεν γινονται αυτα...

 47. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 24/11/2008 20:16:39

  Ο προβληματισμός για την ακρίβεια των δημοσκοπήσεων ειναι παλιος. Συνηθως προβληματιζεται αυτός που χάνει. Μολις αρχιζει να κερδιζει απαλλασεται απο τις αμφιβολίες. Να θυμισω μόνο πως εκτος από μια φορά που το αποτέλεσμα κριθηκε στο νήμα οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωνονται στις εκλογές τουλάχιστον από το 81 και δώθε. Αρα ειναι αξιοπιστες. Τωρα αν οι δημοσκοπησεις κανουν το αποτέλεσμα ή το αποτέλεσμα επιβεβαιωνει τις δημοσκοπήσεις αυτό ειναι άλλο σεναριο συνωμωσίας.

 48. κραδασμοί συστήματος avatar
  κραδασμοί συστήματος 24/11/2008 20:18:23

  O Ρουσσό πιανού 'παιδάκι' ήταν και είναι;Μήπως παροπλίστηκε εν μέρει ή πιθανόν κάηκε!!!Μήπως λόγω ιδεολογίας ή τσέπης έφθασε εκεί που ήταν!!Μήπως επιτηρούσε ,για τα συμφέροντα κάποιων και εκείνοι αμφιμονοσήμαντα πρόσφεραν στον ΚΚ, την εγγύηση της εξουσίας με το νταβατζηλίκι της σπέκουλας των τηλεοπτικών οχετών τους,που με τις αναθυμιάσεις τους, υπνωτίζουν τον λαό!!Ε..δεν είναι ο Ρουσσό και ο μέγας μέντορας!!Τα δευτεροετή φοιτητάκια ,τον έχουν για πασατέμπο!!Στο ποσοστό των αναποφάσιστων, εγκλωβίζονται πολλοί λόγοι,αλλά ένας είναι, πως ένα κομμάτι της κοινωνίας ,δεν ξέρει που να στραφεί ,γιατί προηγείται των κομμάτων, που δυστυχως ακολουθούν ή σέρνονται και βρίσκονται με διαφορά φάσης πίσω από τις κοινωνικές γραμμές!!!!!!

 49. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 24/11/2008 20:18:56

  Περι ζωολογίας: Εξακτινε εισαι φάουλ , πολύ φάουλ. Αθλιοτερα κριτηρια από αυτά της Β Αθηνών δεν εχω δει πουθενά. Αρα....

 50. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 24/11/2008 20:23:10

  Η ανοδος των Οικολόγων ειναι λογική. Τόσο ο προβληματισμός περι οικολογίας όσο και η απογοητευση μεγάλου μερους των ψηφοφορων από τα κομματα που συνηθως ψηφίζουν τους οφελεί. Μια ψηφος υπέρ των οικολόγων τιμωρει την ΝΔ αλλά δεν "γραφει"υπερ του ΠΑΣΟΚ (ή αντιστρόφως) . ψήφος διαμαρτυρίας δηλαδή
  Παντως καλώς να μπουν στη βουλή. Αφενός για χαρη της οικολογίας και του περιβάλλοντος αλλά και γιατί η τραπουλα θα μπερδευτει τελειως μετεκλογικά.

 51. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 24/11/2008 20:27:10

  Μπα, δεν συμφωνώ για τους οικολόγους. Πρόκειται για τους πιο κολλημένους ανθρώπους που υπάρχουν. Τύφλα να ΄χουν οι παραεκκλησιαστικές οργανώσεις μπροστά τους. Όλοι νοιαζόμαστε για το περιβάλλον. Ποιος δεν νοιάζεται. Δεν αναγνωρίζω σε κανέναν το δικαίωμα να νοιάζεται περισσότερο από εμένα που δεν το κάνω ιδεολογία. Από τότε που οι οικολόγοι κατέστρεψαν το Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, δεν θέλω να τους δω μπροστά μου.

  Και, αν αναρωτιέσται πώς το κατέστρεψαν, είναι απλό: Φυτεύοντας δεντράκια που δεν ταίριαζαν με την τοπική χλωρίδα και ανατρέποντας έτσι τη διαδικασία φυσικής αναγέννησης, που τόσο καλά φροντίσαμε να διαφυλάξουμε στην Κασάνδρα, που ξαναπρασινίζει, και στην Πελοπόννησο. Πήγαν φύτεψαν δέντρα οι οικολόγοι και αποτελείωσαν το έργο της πυρκαγιάς. Από το 1997 παραμένει ξερό το καμένο Σέιχ Σου...

 52. jkr avatar
  jkr 24/11/2008 20:30:48

  πολύ κοντά στην αλήθεια ο Επώνυμος. Αλλά αυτό με την εκδικητικότητα του ΓΑΠ;;;;
  Μια χαρά συγκυβέρνηση με Σύριζα που καταψήφισε South Stream.

  όσο για το 4,5 % των Οικολόγων θυμίζει το 18% του Τσίπρα, το 15% του Σαμαρά (πριν τις εκλογές του 1993, έτσι κα Τρέμη στον Φλας 9-61 του Κόκκαλη, τότε;) και το ντέρμπυ των εκλογών του 2004, 2007.

  Σε κάθε περίπτωση ο κύβος ερίφθη από τις αρχές του 2007, απλώς ο ΚΚ έκανε μαγκιά με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και τα λεφτά στην Ηλεία (το τρυκ φυσικά)
  Αγώνας αντοχής, όσο μακριά μπορέσει θα το πάει και από την άλλη πλευρά χτύπημα επί δικαίων και αδίκων, αλύπητα για να πέσει ή να τον πέσει η αγανακτισμένη "βάση". Καινούριο φρούτο, αφού δεν βρίσκεται ο 151ος μετά τον Τατούλη.

 53. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 24/11/2008 20:36:59

  Ίσως εκδικητικότητα να μην είναι η σωστή λέξη. Πάντως θα συμφωνείτε ότι σε πολλά θέματα ο ΓΑΠ έχει κάνει στροφη 180 μοιρών μετά την επανεκλογή του το Νοέμβριο.

  Και, όσο για την "αγανακτισμένη βάση", είναι άλλο ένα σενάριο που δεν βγαίνει, διότι, όπως έδειξε και η χθεσινή δημοσκόπηση της κάργα Καραμανλικιάς RN (πώς φαινόταν πικαρισμένη χθες η Καθημερινή, ε;), το 84% των οπαδών της ΝΔ θέλει ΚΚ ακόμη και μετά από ήττα. Αρχηγός για πάντα...

 54. αιμίλιος avatar
  αιμίλιος 24/11/2008 20:42:52

  Οι οικολόγοι είχαν τον Νάνο Βαλαωρίτη επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας στις προηγούμενες εκλογές. Μία σημαντική και συμπαθή πνευματική προσωπικότητα.

  Πέραν αυτού, ανεμομαζώματα, άστεγοι light αριστεριστές, τέως φεμινίστριες, και το κακό συναπάντημα. Είναι επόμενο να συγκεντρώνουν ψήφους ως διαμαρτυρία, εκμεταλλευόμενοι το όνομά τους.

  Βρίσκω κατανοητό κάποιος να στρέφεται σήμερα συμβολικά προς τους οικολόγους, λόγω ονόματος, θέλοντας να αντιδράσει στην ενελέητη κακοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος στην χώρα. Ωστόσο τους θεωρώ τελείως ευκαιριακό συνοθύλευμα.

  Όσον αφορά τους κατοίκους της επαρχίας, εγώ αγανακτώ όταν αντιλαμβάνονται ότι πολλοί από αυτούς δεν έχουν κανένα σεβασμό στη φύση. Ενώ ζούν κοντά στη φύση, και πολλοί από την φύση. Κόβουν δέντρα, αποψιλώνουν, τσιμεντοποιούν, κάνουν κατάχρηση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, σπάτάλη νερού, λαθροθηρία, κλπ. Πηγαίνεις σε Αγγλικά χωριά και σου φαίνονται κοσμήματα, πηγαίνεις στην Τοσκάνη και θαυμάζεις τα χωράφια, και εδώ βλέπεις άθλια κιτσ χωριά, χωρίς ένα δέντρο, αποψιλωμένα, με κακόγουστες πλατείες, μπετοναρισμένα, μίζερα, με εξαμβλωματικά κτίσματα, με μπάζα στις ρεματιές, κλπ. Απειροελάχιστες οι εξαιρέσεις.

 55. jkr avatar
  jkr 24/11/2008 20:45:28

  είναι αλήθεια ότι όλοι αν και ζητούν το χρίσμα κάποια στιγμή αυτενεργούν, όμως αφού περάσει κάποιος καιρός...
  Ο ΚΚ ο πρεσβύτερος στο τέλος της πρώτης θητείας το γύρισε γκωλικός και πήγε να αλλάξει το Σύνταγμα, ο Ανδρέας στο τέλος της θητείας του έκανε διάφορα.
  Οι μόνοι που από την αρχή σχεδόν άλλαξαν ρώτα ήταν κυρίως ο ΓΑΠ ο πρεσβύτερος γι αυτό έφυγε αμέσως και λιγότερο ο ΚΚ ο νεώτερος μαζί με Μολυβιάτη και Σια που σφύριξε κλέφτικα λόγω του ...2000 και στράφηκε στους Ρώσους, όπως κι άλλοι Ευρωπαίοι.
  Για τον ΓΑΠ το κόβω δύσκολο να αυτενεργήσει.

 56. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 24/11/2008 20:50:58

  Α, όχι, για αυτενέργεια λόγος ουδείς. Απλώς, με την άρνησή του να αποχωρήσει, απέδειξε ότι δεν είναι απόλυτα ελεγχόμενος. Λογικό να μη θέλει να αποχωρήσει από ένα κόμμα που είναι "ιδιοκτησία" του κληρονομικώ δικαίω, αλλά οι προστάτες του θύμωσαν. Γι' αυτό και έχουν γίνει πιο περίπλοκες οι σχέσεις τους. Ο ΒΒ θα ήταν πολύ καλύτερος από κάθε άποψη. Δυστυχώς πήγε με το Σημίτη και κάηκε αμέσως. Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία να αναστηθεί το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ με την αφροσύνη Βενιζέλου να ταυτιστεί με Σημίτη. Τώρα, όσο και αν ο ΓΑΠ προδόθηκε από τους πρώην προστάτες του, είναι όντως πολύ λίγος για να αντιδράσει.

 57. tiramola avatar
  tiramola 24/11/2008 20:55:11

  Επωνυμος 58
  Δεν προκειται περι ιδεολογιας
  Για να προχωρησει κατι ειναι αναγκη να μαζευτει ενας αριθμος ανθρωπων.
  Να κανει εντονη την παρουσια του
  Απο το διαδυκτιο τι να κανει?
  ξαπλα στον καναπε?
  Απο το διαδυκτιο εκτος απο την επικοινωνια μπορεις να δωσεις και ραντεβου
  Αυτο που εχει σημασια ειναι ποσοι θα πανε...

 58. jkr avatar
  jkr 24/11/2008 20:55:26

  Ο λόγος ενός ανθρώπου προδίδει τη φύση του, έλεγαν οι προηγούμενοι ένοικοι της χώρας αυτής..

  Ο ασυγκράτητος και αμετροεπής ΒΒ όντως έχασε χρυσή ευκαιρία κυρίως για τον ίδιο, αν όχι μόνο για αυτόν.

 59. t avatar
  t 24/11/2008 20:59:56

  Οργάνωση των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ecogreens.gr/gr/
  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  Στο Συνέδριο Μαρτίου 2008 εκλέχτηκαν ως μέλη του Πανελλήνιου Συμβουλίου οι εξής (αλφαβητική σειρά): ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
  Αγραφιώτου Αρετή (Αττική), Αλεξιάδης Βασίλης (Δυτ. Ελλάδα), Βεντούρας Ιωσήφ (Κρήτη), Γεωργόπουλος Αλέξανδρος (Θεσσαλονίκη), Γκουρτσογιάννη Μελίττα (Αττική), Διάκος Κώστας (Αττική), Δραγούμης Φίλιππος (Αττική), Ζέρβας Πάνος (Θεσσαλονίκη), Ζωγόπουλος Βασίλης (Δυτ. Ελλάδα), Ζώτου Ελεονόρα (Θεσσαλονίκη), Ηλιόπουλος Νίκος (Αττική), Ιωαννίδου Ελεάνα (Θεσσαλονίκη), Κατώπης Κωνσταντίνος (Αττική), Κελλάρης Βασίλης (Πελοπόννησος), Κήκου Όλγα (Αττική), Κολοκούρης Ορέστης (Αττική), Κρομμύδας Τάσος (Αττική), Λεμπέση Κάτια (Αττική), Μυριβήλη Λενιώ (Αττική), Μπούκας Μίλτος (Ήπειρος), Νάστος Αλέξανδρος (Ήπειρος), Μπάκας Μιχάλης (Αιγαίο), Ξενικός Αντώνης (Αττική), Πασχαλίδης Γιώργος (Αν. Μακεδονία-Θράκη), Σιάκης Λευτέρης (Θεσσαλία), Στροβολίδου Ηλέκτρα (Αττική), Τρεμόπουλος Μιχάλης (Θεσσαλονίκη), Τσόπτσια Ελεάνα (Δυτ. Μακεδονία), Τσιρώνη Νατάσα (Αττική), Φαναριώτης Δημήτρης (Ιόνια), Χαζαράκης Αλκαίος (Στερεά Ελλάδα), Χαραλαμπάκης Γιάννης (Αττική), Χρυσόγελος Νίκος (Αττική).

 60. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 24/11/2008 21:02:42

  Ναι, ο Τρεμόπουλος, αυτός που κόλλησε τις περισσότερες αφίσες από όλους στη Θεσσαλονίκη στις Νομαρχιακές του 2006. Τέτοια αφισορρύπανση κανένας.

  Μωρέ φούμο! Κάτι τέτοιοι καταστρέφουν αυτή τη χώρα γιατί κατά βάθος είναι τα μεγαλύτερα λαμόγια. Προσχωρούν σε μια δημοφιλή ιδεολογία για να κάνουν τη δουλειά τους και κάνουν τελείως διαφορετικά από αυτά που διδάσκουν. Σαν το γιο του Μπρέζνιεφ που πήγαινε σε Λονδρέζο ράφτη...

 61. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 24/11/2008 21:07:21

  Ρε σείς, έχετε μεγάλη πλάκα, φτάσατε στα εβδομήντα (70!) σχόλια, γιά μια ανάρτηση που μιλάει για ...δημοσκοπήσεις! Καταλαβαίνετε τίνος παιχνίδι παίζετε ή όχι;

 62. κραδασμοί συστήματος avatar
  κραδασμοί συστήματος 24/11/2008 21:08:21

  Όλοι από κάπου πιάνονται όταν είναι δυσαρεστημένοι!!!Υπάρχει ο κεντρικός πυρήνας και οι άλλοι συσπειρώνονται γύρο από αυτόν.Όταν πλησιάσουν οι εκλογές και σφίξουν τα πράγματα ,θα δούμε πόσοι θα μείνουν!Η δυσαρεστημένη βάση των οργανωμένων στελεχών ,είναι αυτοί που δεν πρόλαβαν να τελειώσουν τις δουλειές τους!!!!

 63. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 24/11/2008 21:16:36

  κραδασμοί συστήματος Says:
  Η δυσαρεστημένη βάση των οργανωμένων στελεχών ,είναι αυτοί που δεν πρόλαβαν να τελειώσουν τις δουλειές τους!!!!

  Πέστα μεγάλε! Πέστα!

  Διοτίμα, τι εννοείς;

 64. ataktos avatar
  ataktos 24/11/2008 21:17:40

  Επώνυμος -ναι αλλα τα τεχνικα διαμαντια στο Ελλαδισταν ερχοταν θυμασε την Interpol.

 65. KaryID avatar
  KaryID 24/11/2008 21:34:09

  Εννοάει το προφανές.

 66. Romanos Green avatar
  Romanos Green 24/11/2008 21:34:12

  Φίλοι μου, γιατί τέτοιο πάθος με τους Οικολόγους-Πράσινους (και όχι, λανθασμένα, σκέτα Οικολόγους);Οι Οικολόγοι-Πράσινοι είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (EGP) που αριθμεί 35 βουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο. Σε μια σειρά απο χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Φινλανδία, Γερμανία κ.α.)το ποσοστό των Πράσινων σε τοπικές και εθνικές εκλογές κυμαίνεται σε διψήφια νούμερα και σχεδόν παντού στην Ευρώπη η πολιτική και εκλογική επιρροή του πράσινου κινήματος, που ας σημειωθεί δεν ασχολείται μόνο με περιβαλλοντικά ζητήματα αλλά έχει συγκροτημένη Οικονομική και Κοινωνική Πρόταση, με ιδιαίτερη έμφαση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δηλαδή μια ολοκληρωμένη Πράσινη Πολιτική, ολοένα αυξάνεται. Γιατί λοιπόν απορείτε με τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων; Μήπως ενοχλούν κάποιους, δεξιά καιαριστερά; Όσο για τα περί προέδρου και τα σχετικά, στο σάιτ ecogreens.gr ο καθένας που ενδιαφέρεται μπορεί να μάθει πώς λειτουργεί, με άμεση δημοκρατία, το κόμμα των Πράσινων της Ελλάδας και ποια είναι τα κομματικά του όργανα. Τέλος, όποιος επιθυμεί να δει με σάρκα και οστά αρκετές εκατοντάδες Πράσινους, για να πεισθεί ότι δεν πρόκειται για εξωγήινους, ψώνια, εγκάθετους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, ή πράκτορες των Αμερικάνων(και άλλα παρόμοια αστειάκια, με φίδια και χωρίς φίδια)αλλά για ανθρώπους της διπλανής πόρτας, επιστήμονες και αγρότες-βιοκαλλιεργητές, υπάλληλους καιελεύθερους επαγγελματίες,εργάτες και φοιτητές, καθηγητές πανεπιστημίων και πολλούς δασκάλους και εκπαιδευτικούς, υπεύθυνους πολίτες, γυναίκες και άντρες που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον αυτού του κόσμου, το μέλλον των παιδιών μας δηλαδή, δεν έχει παρά να προσέλθει στο Πάντειο, στις 6 και 7 Δεκεμβρίου, όπου θα γίνει το Έκτακτο Συνέδριο του κόμματος και θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές, και για το οποίο διεξάγεται ψηφοφορία όλο το Νοέμβριο ανάμεσα στα περίπου 1.000 εγγεγραμμένα μέλη των Οικολόγων-Πράσινων πανελλαδικά. (Εμείς δεν ορίζουμε λίστα, την εκλέγουμε). Κάντε λιγάκι υπομονή και σε λίγο θα γνωρίσετε τους εκλεγμένους ύποψήφιούς μας, με την ευκαιρία της καμπάνιας μας για τις Ευρωεκλογές. Τότε, ξέροντας πια λίγο καλύτερα το πρόσωπό μας(που δυστυχώς, και με δική μας ευθύνη, αλλά κυρίως εξαιτίας του αποκλεισμού που υφιστάμεθα μέχρι σήμερα από τα ΜΜΕ καιτης έλλειψης οικονομικών πόρων, αφού οι συνδρομές των μελών μας είναι τα μόνα μας έσοδα, δεν καταφέραμε ακόμη να κάνουμε γνωστό στην ευρύτερη κοινωνία), ίσως μας κρίνετε με περισσότερη αντικειμενικότητα και νηφαλιότητα. Και το κυριότερο: με πολιτικά κριτήρια και όχι με αφορισμούς και “πλακίτσες”. Και ποιος ξέρει, ίσως και να βρεθούμε πλάι πλάι. Για ένα βιώσιμο, πολιτικά και οικολογικά, μέλλον.

  Ένας Αριστερός Πράσινος (ναι, υπάρχει κι αυτό το είδος).

 67. t avatar
  t 24/11/2008 21:40:25

  Συνέδρειο του "Ουρανίου Τόξου"
  Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το τακτικό συνέδριο του «Ουρανίου Τόξου» στην πόλη του Αμυνταίου, στον Νομό Φλώρινας.
  Στο συνέδριο του «Ουρανίου Τόξου» συμμετείχαν ως παρατηρητές, και δύο ευρωβουλευτές των Πρασίνων. Την παρουσία του και συμπαράστασή του στους οργανωτές του συνεδρίου, έδωσε και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος,
  Ο αρχηγός του «Ουρανίου Τόξου» Παύλος Βοσκόπουλος, παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματός του, για λόγους υγείας. Την θέση του πήρε ο Αθανάσιος Παρίσης, στέλεχος του κόμματος. Το θέμα κάλυψαν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, τα οποία έκαναν λόγο για συνέδριο που θα ασχοληθεί με την «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία!

 68. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 24/11/2008 21:48:30

  Ρωμανέ πράσινε, επειδή ξέρουμε τι εστί Οικολόγοι - Πράσινοι από τας Ευρώπας, όπου έχουμε περάσει μερικά χρονάκια της ζωής μας, και επειδή ξέρουμε ότι στην Ελλάδα όλα αυτά είναι συνήθως μια κακή αντιγραφή (δηλαδή, ακόμη χειρότερα από την ήδη εξωφενική κατάσταση των οικολόγων στην Ευρώπη), για αυτό και αντιδρούμε. Η οικολογία είναι η παρηγοριά των ηττημένων ιδεολογικά παλαιο-κομμουνιστών, η μόνη ελπίδα τους τώρα πια να μπορέσουν να πλήξουν τον καπιταλισμό. Έτσι νομίζουν. Δεν κατάλαβαν ότι γίνονται υποχείριά του σε μια χειρίστης μορφής ιδεολογική υποδούλωση.

 69. Romanos Green avatar
  Romanos Green 24/11/2008 22:11:23

  Επώνυμε, δεν αισθάνομαι προσωπικά υποχείριο κανενός. Και επειδή πέρασα κι εγώ μερικά χρονάκια στην Ευρώπη,δεν βλέπω πουθενά την εξωφρενική κατάσταση των Ευρωπαίων Πράσινων. Προβλήματα και διαφωνίες φυσικά και υπάρχουν, όπως σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Και μια διευκρινιστική παρατήρηση: δεν δήλωσα ποτέ κομουνιστής, παλαιο- ή νεο-, αλλά Αριστερός. Δεν είναι το ίδιο, δεν συμφωνείς; Τελοσπάντων –και πάντα με φιλική διάθεση γιατί δεν νιώθω ότι έχουμε να χωρίσουμε τίποτα– φαντάζομαι ότι κι εσένα το ίδιο θα σε απασχολεί το πώς θα έχουμε ένα καλύτερο παρόν κι ένα βιώσιμο μέλλον. Εμένα η επιλογή μου, μετά από αρκετά χρόνια σκεπτικισμού και “απόσυρσης”, υπήρξε, από τις εκλογές του 2007, το Πράσινο Κόμμα της Ελλάδας, οι Οικολόγοι-Πράσινοι. Εσένα προφανώς είναι κάποια άλλη. Η ουσία είναι να καταφέρουμε να συζητάμε χωρίς προκαταλήψεις και με πολιτικούς όρους. Και η φράση “η οικολογία είναι η παρηγοριά των ηττημένων ιδεολογικά παλαιοκομουνιστών” δεν συνιστά βάση για μια πολιτική συζήτηση αλλά απαξιωτική, και στη δική μου περίπτωση εντελώς άστοχη και άσχετη, αποστροφή. Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα, Ρωμανός Πράσινος.

 70. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 24/11/2008 22:18:38

  Τέλος πάντων, συγγνώμη για την απαξίωση, έχεις δίκιο, δεν έχω πρόβλημα προσωπικά με όσους ψηφίζουν και στηρίζουν τέτοια κόμματα, ξέρω ότι ως άτομα μπορεί να είναι πολύ καλύτερα και καλύτερων προθέσεων από άτομα άλλων πολιτικών χώρων, αλλά έχω πρόβλημα με αυτούς που κινούν στα κρυφά τα νήματα. Με τους Τρεμόπουλους δηλαδή έχω πρόβλημα. Δεν αμφιβάλλω ότι εσύ προσωπικά και οι περισσότεροι εκεί πέρα ούτε υποχείρια είστε ούτε τίποτα παρόμοιο. Όμως η δράση σας τελικά καταλήγει να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους Τρεμόπουλους. Και, να πούμε και το άλλο, συκοφαντείται και η προστασία του περιβάλλοντος από την πολιτική οικολογία γιατί ταυτίζεται με έναν ριζοσπαστικό αριστερισμό καθόλου συμπαθή στην πλειονότητα της κοινής γνώμης.

  Τους μη κομμουνιστές αριστερούς ποτέ δεν μπόρεσα να τους καταλάβω. Ή είσαι μαρξιστής - κομμουνιστής ή δεν είσαι. Τι αριστερός είσαι αν δεν είσαι μαρξιστής. Αριστεριστής είσαι τότε, όχι αριστερός.

  Αν δεν απαντήσω στο επόμενο ποστ δεν θα είναι από αδιαφορία αλλά λόγω αποχώρησης από την οθόνη του υπολογιστή. Αν σας προλάβω σας πρόλαβα.

 71. ataktos avatar
  ataktos 24/11/2008 22:19:05

  Επώνυμος- παρ όλα επώνυμος παραμένεις ανώνυμος .Γεννήθηκα στο παραπέτασμα (σύμφωνα με αυτά που σε έμαθαν στο σχολειό)για μένα αρχαία Ελλάδα .Εκεί μου έμαθαν και διαπαιδαγωγήθηκα και την Ελλάδα μου και τον σεβασμό στον διπλανό .Εδω Πολωνός ,εργάτης ,τρελός κλπ ηρέμησε διότι γέρασα νεος και αναπηρος από 4.4.1997 (τελείωσε ο εμφύλιος;;;;) .προτιμώ τα εγγονάκια μου από της εξυπνάδες .

 72. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 24/11/2008 22:23:44

  Το επώνυμος χρησιμοποιείται ως αυτοσαρκασμός της πολύ βολικής ανωνυμίας.

 73. siddhartha avatar
  siddhartha 24/11/2008 22:24:59

  Αγαπητοί κύριοι, εγώ δεν γνωρίζω αν οι δημοσκοπήσεις είναι στημένες, διότι δεν τις κάνω εγώ. Είτε είναι, είτε δεν είναι η κατάσταση των ανθρώπων γύρω μου δείχνει ότι αν ο Κ Καραμανλής και η παρέα του συνεχίσουν για λίγο ακόμη το ίδιο τροπάριο, μετά τα Χριστούγεννα η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ θα πάει στο -10%. Πολύ απλά, η πείνα είναι τώρα ΕΔΩ. Και έπεται η μεγάλη συνέχεια, με τη ΝΔ να δείνει 28δις στούς τζογαδόρους και να ανακοινώνει 7δις φόρους. Και θα δώσει και άλλα σε λάθος χέρια, την ώρα που πολύ περισσότερα στόματα θα πεινάνε. Ίσως κάποιοι ευσυνείδητοι εκεί μέσα τους ανατρέψουν. Και γιατί ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ?? Μα δεν ανεβαίνει μόνο το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκτός Βουλής και τώρα τρέχει με 10%, οι πράσινοι.
  Το σημερινό σκηνικό έχει μία ουσιαστική διαφορά με τα χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Τη ΠΕΙΝΑ!-τη Μηδενικότητα. Επι ΠΑΣΟΚ είχαμε τις ίδιες ρεμούλες, λαμογιές, σκάνδαλα, απώλειες στα Χρηματιστήρια. Η πείνα υπήρχε όμως σε πολύ μικρότερο ποσοστό. Το να αναπτύξουμε φιλολογίες με τα κακά και τα καλά των δύο κομμάτων δεν οδηγεί πουθενά. Το σύστημα κινούμενο στο χώρο του φανταστικού πάτωσε. Οι άνθρωποι σε όλες τις χώρες βλέπουν ότι κινούνται πλέον στο πάτο, στο μαύρο, ενώ από την άλλη βλέπουν τους δημιουργούς αυτού του έργου να τσακώνονται, για το ποιός θα πηδήξει πρώτος έξω από το καζάνι. Ολοι νοιώθουν ότι εξαπατήθηκαν και μυρίζονται την λαίλαπα που έρχεται. Έχω την εντύπωση ότι η ΝΔ πρέπει να είναι πολύ χαρούμενη με τα ποσοστά που πέρνει, λυπάμαι που το ΠΑΣΟΚ ενισχύεται τόσο, εύχομαι το κόμμα συνταξιούχων να μπεί στη Βουλή και κυρίως ευελπιστώ οι πολίτες να κλείσουν κάποια μέρα τη τηλεόραση και αναρωτηθούν, τι στην ευχή έχουν κάνει μέχρι τώρα και πληρώνουν τέτοιες αμαρτίες. Ειμαι σίγουρος ότι αν το κάνουν σωστά, πολλά θα αλλάξουν απο τη μία μέρα στην άλλη.

 74. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 24/11/2008 22:26:08

  Πόσο στημένα είναι τα γκάλοπ;

  - Οσο στημενα ειναι τα Μιντια, η Focus κ η AGB και οι Διανομεις Τυπου.

  Μπαινεις σε ενα μπουρδελο. Ρωτας ποτέ την τσατσα τον νταβα και την εργαζομενη, ποια ειναι η αποψη τους για το σπορ του σεξ????

  ΠΠ

 75. Romanos Green avatar
  Romanos Green 24/11/2008 22:28:06

  Επώνυμε,η συζήτηση τι σημαίνει Αριστερός σήμερα είναι μακριά και επίπονη! Εγώ πάντως ανέκαθεν αισθανόμουν έτσι: ούτε κομουνιστής, ούτε αριστεριστής, αλλά Αριστερός. Όσο για τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, πιστεύω ότι τον αδικείς. Αν ορεγόταν τόσο πολύ την εξουσία, σήμερα θα μπορούσε να ήταν κάλλιστα βουλευτής άλλου κόμματος, και μάλιστα κόμματος εξουσίας. Σου το λέω επειδή τυχαίνει να γνωρίζω κάποια πράγματα.
  Είμαι βέβαιος πως η νηφαλιότητα στην κρίση μας και η μεγαλύτερη βάσανος της σκέψης μας, μόνο να μας ωφελήσει μπορεί. Πάντα καλοπροαίρετα, παρά τις, θεμιτές, διαφωνίες μας.

 76. ataktos avatar
  ataktos 24/11/2008 22:29:13

  siddhartha-αμην και καληνυχτα σε ολους σας .

 77. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 24/11/2008 22:30:40

  Δεν είπα ότι ορέγεται την εξουσία. Λαμόγιο τον χαρακτήρισα. Και αφισορρυπαντή της Θεσσαλονίκης. Δεν είχε αφήσει κολώνα για κολώνα που να μην τη γεμίσει με τη φάτσα του και το ποδήλατο από δίπλα. Πόσα δέντρα έκοψες Τρεμόπουλε για να μας δείξεις την αφεντομουτσουνάρα σου και να (μη) σε ψηφίσουμε;

 78. Simakos avatar
  Simakos 24/11/2008 23:21:31

  Σας παρακαλώ, ω αναγνώστες - σχολιαστές, μπορείτε να κόψετε το παραμύθι με τις συνωμοσίες; Έλεος πια, νισάφι! Ποιος πιστεύει ότι ΟΛΟΙ οι νταβατζήδες έχουν συνεννοηθεί για να ανεβάσουν ή να ρίξουν τον Κώστα ή τον Γιώργο;

  Από τότε που ο... (ξέρετε ποιος) επινόησε τον όρο "διαπλοκή", οι πολιτικοί ξέχασαν ότι ψηφίζονται για να αναλαμβάνουν και κάποιο πολιτικό κόστος και τα ρίχνουν όλα στο φάντασμα των νταβατζήδων.

  Κι εμείς από κοντά, να χάφτουμε όποιο ξεροκόμματο παπαρολογίας μας πετάει ο κάθε απίθανος προπαγανδιστής. Κι έτσι χάνεται και το νόημα της συνωμοσίας πια, μια που από την κατάχρηση κανείς δεν θα την πιστεύει όταν θα είναι πραγματική και ίσως οφθαλμοφανής.

  Τελικά (και αναφέρομαι στο αρχικό post) εγώ δεν καταλαβαίνω - που λέει και ο γνωστός απορημένος τηλεσχολιαστής - αν οι νταβατζήδες είχαν υπερεκτιμήσει τον Κώστα ή αν είχαν υποτιμήσει το Γιώργο. Ή το αντίστροφο; Μπερδεύτηκα ρε γαμώτο...

 79. Simakos avatar
  Simakos 24/11/2008 23:28:04

  Η αγαπημένη μου θεωρία συνωμοσίας είναι αυτή που λέει ότι οι Αμερικανοί κυνηγάνε τον Κώστα γιατί έκανε παιχνίδι με τους Ρώσους. Τι ανία, Θεέ μου!

 80. Simakos avatar
  Simakos 24/11/2008 23:28:38

  @ PORTA PORTA

  Κόντεψα να το ξεχάσω.

  Και ο... σαδισμός έχει τα όριά του: τους αφήνεις να σκοτώνονται με 80+ σχόλια και μετά γράφεις τέσσερις σειρές και τους στέλνεις για βρούβες.

  Καλό...

 81. Σπύρος avatar
  Σπύρος 25/11/2008 00:17:09

  Αληθεια ο Γιόσκα Φισερ ανηκει και αυτος στος Αριστερούς Πρασινους??
  Και ο Κον μπεντίντ???
  Ολοι οι δολοφόνοι και οι υποστηρικτές των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβιας ανήκουν στούς Γερμανούς Οικολόγους τών βομβών Ουρανίου.

 82. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 25/11/2008 00:39:22

  Σιμάκο παλικάρι μου, δεν πρόκειται περί συνωμοσίας. Πολιτική κάνουν οι άνθρωποι. Δεν μπορούν να βγουν ανοιχτά να πουν ότι ανακατευόμαστε στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας. Πιστεύεις ειλικρινά ότι δεν το κάνουν επειδή... μας σέβονται; Αφού το κάνουν σε όποια χώρα μπορούν. Το θέμα είναι να εξακριβώνουμε κάθε φορά τι ακριβώς κάνουν, με δεδομένο ότι πάντοτε κάτι κάνουν. Αν έχεις να μας πεις κάτι γι' αυτό, πάει καλά, αλλιώς μην απαξιώνεις τη σοβαρή συζήτηση που έχουμε εδώ.

 83. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 25/11/2008 01:18:52

  Από το να κάνουν πολιτική μέχρι το να σκάβουν λάκκους πρωθυπουργών μέσω Ρουσόπουλων / Τατούληδων / Δαιλάκηδων και πάει λέγοντας έχει χιλιόμετρα πολλά φίλε Επώνυμε πάαααρα πολλά .

 84. Simakos avatar
  Simakos 25/11/2008 02:26:36

  "Επώνυμε"

  Υποψιάζομαι ότι επί της ουσίας οι απόψεις μας δεν απέχουν τόσο πολύ, απλώς εγώ έχω πάψει να παίρνω πολύ στα σοβαρά την πολιτική μας σκηνή. Συγγνώμη κιόλας αν σε ενοχλεί που κάνω λίγη πλάκα αλλά δεν αντέχω αυτήν την υποκρισία, που όταν μας βολεύουν οι Αμερικανοί είναι καλοί και τρέχουμε να πάρουμε την ευλογία τους (δεν πιστεύω να διαφωνείς;), αλλά όταν δούμε τα σκούρα τούς δείχνουμε πλαγίως με το δάχτυλο για εσωτερική κατανάλωση. Εδώ δηλώνουν αντιαμερικανοί οι δεξιοί! Έλεος!

  Είναι δυνατόν να διαφωνήσει κανείς για τα κόλπα που κάνουν για να χειραγωγήσουν την πολιτική κάθε χώρας; Αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι Αμερικανοί είναι πίσω από όλα τα στραβά που μας συμβαίνουν, ότι είμαστε άψυχες μαριονέτες στα χέρια τους. Είναι πίσω από πολλά, αλλά όχι από όλα. Και εν πάση περιπτώσει, εμείς τι κάνουμε για να τους αντισταθούμε; Αγοράζουμε τα όπλα τους, για παράδειγμα.

  Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτήν την καραμέλα μας την δίνουν και την πιπιλάμε για να ξεφεύγουν οι εκάστοτε κυβερνώντες από τις δικές τους ευθύνες; Ε, πάει, έλιωσε πια. Οι Αμερικανοί έκαναν το Βατοπέδι και όλα τα άλλα για τα οποία εγκαλείται αυτή η κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες;

  "Επώνυμε", αυτή η παρέμβασή μου είναι στο πλαίσιο της ευπρέπειας; Την εγκρίνεις ή να πάω στον πνευματικό μου για μετάνοια και προσευχή;

  God bless you
  ή αν προτιμάς
  Good night and good luck

 85. Νίκος avatar
  Νίκος 25/11/2008 04:03:27

  Νηπιε (#32) δδεν μπορω παρα να συμφωνησω,

  Παντως ΠαραγονταΧ, αυτο δεν το ειδα ακομα αλλα το βαζω γιατι ενδιαφερει ολους. Και εχει σχεση με τους οικολογους, τη νεα θρησκεια.

  "ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

  Η αρχή έγινε, αφού η αγανάκτηση των κατοίκων ειδικά των περιοχών γύρω απο το κέντρο της Αθήνας, ξεχείλισε.
  Οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα πραγματοποίησαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας τους, παρά το κλίμα τρομοκρατίας που επιχείρησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι επαγγελματίες αντιρατσιστές σε συνεργασία με ομάδες που αλλαλάζαν "Αλλάχ αλ ακμπάρ" Αφγανών και Πακιστανών, να επιβάλλουν.
  Ο ΦΟΒΟΣ ΝΙΚΗΘΗΚΕ!
  Για άλλη μια φορά οι προοδευτικάριοι έστησαν... αντισυγκέντρωση με την συνδρομή των προστατευομένων τους λαθρομεταναστών, που βρίσκονταν επίσημα στο χώρο του Αγίου Παντελεήμονα με πανό που έγραφε "Αφγανική Κοινότητα".
  Όλο το συνονθύλευμα μαζί νόμιζε πως θα μπορούσε να κλείσει στα σπίτια τους, τους κατοίκους, με την παρουσία τους.
  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ...
  Ξεφτιλίστηκαν στα μάτια των απλών ανθρώπων, που κατάλαβαν την διασύνδεση της Κουμουνδούρου με "ύποπτα" και εγκληματικά κανάλια. Η προκλητικότητα δε του συνονθυλεύματος έφτασε στο σημείο να πετάνε αυγά και μπουκάλια στους κατοίκους, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν το τι συνέβαινε!
  Αυτό ήταν η απαρχή για να ακουστεί άπειρες φορές το σύνθημα "Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ", όταν οι "απέναντι" (όπως καταλάβατε η νόμιμη συγκέντρωση και η παράνομη αντισυγκέντρωση ήταν η μια απέναντι στην αλλη) φώναζαν "Έξω οι φασίστες απο τις γειτονιές"!
  Οι κάτοικοι δεν έκαναν ούτε μια στιγμή πίσω και παρέμεναν στο σημείο μέχρι και τις 9 η ώρα το βράδυ, προσπαθώντας να πείσουν την αστυνομία να αδειάσει την πλατεία και να τους αφήσει να προβούν στην προγραμματισμένη πορεία τους!
  ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ, που εξέγειραν το πλήθος φωνάζοντας "ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ". Εμείς τους ξέρουμε χρόνια τώρα, καιρός να τους μάθει και όλο το πανελλήνιο!

  Και επειδή δεν τους "βγήκε" το πράγμα, άρχισαν τα γνωστά τους που κατέληξαν σε μολότοφ εναντίον των Αστυνομικών και κάψιμο σε κάδους απορριμμάτων, κλείνοντας την Αχαρνών!
  Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν μέχρι και αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας. Πάντως οι κάτοικοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, αντιλαμβανόμενοι πως δεν είναι μόνοι τους και ότι έχουν μεγάλη δύναμη.
  Για άλλη μια φορά έλαμψε δια της απουσίας της κάθε επίσημη αρχή!

  ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ!

 86. Νίκος avatar
  Νίκος 25/11/2008 04:05:50

  Σπυρο,
  " Ολοι οι δολοφόνοι και οι υποστηρικτές των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβιας ανήκουν στούς Γερμανούς Οικολόγους τών βομβών Ουρανίου".

  Οικολογια εξασκουν συμφωνα με τα πιστευω τους.

 87. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 25/11/2008 07:30:30

  Σιμάκο, προτού ξαναγράψεις κραυγές, διάβασε το post μου αριθμός 26. Τα λέμε όλα όπως είναι πραγματικά, αλλά προτιμάς να κατηγορήσεις πρώτα και μετά να δεις τι πραγματικά είπε ο άλλος.

 88. fevgatos avatar
  fevgatos 25/11/2008 09:30:06

  Οι πράσινοι οπαδοί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να πιστέψουν ότι είναι ψεύτικες οι δημοσκοπήσεις που παραγγέλνουν οι καναλο-εκβιαστές στα κανάλια και τις φυλλάδες τους. Επιλέγουν οι δυστυχείς να μη θυμούνται τι έλεγαν οι ίδιες εταιρίες δημοσκοπήσεων το 2004 αλλά και το 2007.
  Μετά την επόμενη εκλογική αποτυχία τους ίσως ΠΑΛΙ να κατηγορήσουν τα ενδο-κομματικά τους, το στατιστικό λάθος, ίσως τα κανάλια που δεν τους πρόσφεραν αρκετή υποστήριξη, τα μεγάλα συμφέροντα, τους αμερικάνους, τα έχουμε ξανακούσει τόσες φορές
  Κάτι θα βρούν για να δικαιολογήσουν αυτό που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να πιστέψουν.
  ΟΤΙ ΤΟ GIORGAKIS ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΨΟΦΙΜΙ.
  Όσο και να εξωραίσουν την εικόνα του χαζούλη οι καναλο-εκβιαστές, πάλι χαζούλης θα μείνει. Δεν φταίει αυτός, έτσι γεννήθηκε.
  Όσοι γράφετε στα πράσινα blogs και βγάζετε μεροκαματάκι έχει καλώς, πρώτα το ξεροκόματο, το καταλαβαίνω.
  Όσοι όμως το κάνετε από πίστη στο κόμμα, χάνετε το χρόνο και τον κόπο σας.
  Το άτι είναι κουτσό.

 89. Simakos avatar
  Simakos 25/11/2008 10:08:49

  "Επώνυμε" διάβασα το σχόλιο 26 αλλά μετά διάβασα και το 27 που μου φαίνεται πιο ρεαλιστικό. Διάβασα και την απάντησή σου στο 31, όπου η άποψή σου είναι ενδιαφέρουσα αλλά και πάλι δεν με πείθει. Που ξέρεις εσύ ποιος έβαλε τις φωτιές πέρυσι, για παράδειγμα; Έχεις έστω μερικές ενδείξεις ή το γράφεις επειδή έτσι βολεύει το σκεπτικό σου; Και γιατί να μην έβαλαν τις φωτιές οι πασόκοι, όπως έλεγαν κάποιοι νεοδημοκράτες;

  Το πρόβλημά σου, όμως, ποιο είναι και συνεχίζεις να γράφεις εναντίον μου με αυτό το υφάκι; Εκτός από την έλλειψη χιούμορ, εννοώ.

 90. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 25/11/2008 13:46:49

  Ναι φιλε μου, το Βατοπεδιο, ηταν απλως η σκανδαλη(trigger), που σκανδαλισε τη χιονοστιβαδα που βλεπουμε σημερα.
  Ηταν η σταγονα, που ξεχειλισε το ποτηρι.
  Και μην ξεχνας, οτι ο χοντρος βγηκε, γιατι επισε τους Ελληνες, οτι αυτος ηταν αδιαφθορος, και θα εδιωχνε τους κακους και κλεφτες (που ητανε), Πασοκους.
  Τωρα λοιπον, που καταλαβε ο κσμος, οτι απλως τον δουλευαν για πεντε (αριθ.5 ) χρονια, τα πηρε στο κρανιο και εξ ου, τα αποτελεσματα που φαινονται στις δημοσκοπησεις.
  Το προβλημα ειναι, αν θα ψηφισουν ετσι στις επομενες εκλογες, ωστε να υπαρξει κυβερνηση, γιατι αν ακουσουν τους διαφορους Τριανταφυλλοπουλους, που στις προηγουμενες εκλογες, ελεαν, ψηφιστε τους μικρους, θα γινει ο,τι εγινε το 89.
  Κοινως, της ΠΟΥΤΑΝΑΣ.
  Θα χανει η μανα το παιδι και το παιδι τη μανα.
  Αν ειναι δυνατον, να βαλεις ενα σωροο παλιοσκυλα, που το μονο που ξερουν ειναι να γαυγιζουν, να μονιασουν και να βγαλουν καποια κυβερνηση, που να κανει κατι που γινεται, και οχι να τα τιναξει ολα στον αερα, για να κανει τον καλο και να εφαρμοσει τις Αυτια-δικες και Οικονομεα-κες οικονομικες συνταγες,δηλαδη, δωσε μου κι εμενα μπαρμπα,οπότε, την κατσαμε τη βαρκα.

 91. penyton avatar
  penyton 25/11/2008 14:54:40

  Τρία πράγματα θα ήθελα να πω:

  α) Κατ'αρχάς οι οικολόγοι δεν ξεφυτρώσανε τώρα ούτε είναι τίποτα ηλίθιοι, ίσως κάπως ρομαντικοί όταν σε όλο αυτό το σκυλολόι που περιφέρεται στα κανάλια με την ιδιότητα του πολιτικού έχει εθιστεί ο μέσος Έλληνας. Οτιδήποτε άλλο του ξενίζει.

  β) Το ότι δεν εμφανίζονται τώρα οι οικολόγοι στην τηλεόραση είναι θέμα Μπόμπολα, Λαμπράκη και γενικά κατασκευαστών που η βασική τους διαπλοκή είναι έργα, τηλεόραση και τύπος (Mega, Έθνος, Τα Νέα κτλ.). Λέτε να προωθούν ανθρώπους που θα τους βλάψουν τις δουλειές αν υποθέσουμε ότι ένα οικολογικό κόμμα δεν καταπατά έτσι εύκολα τα δάση για να κάνει πχ δρόμους όπως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με μεγάλη ευκολία προκειμένου να πάει το έργο σε φίλους και να βγάλουν όλοι και το κόμμα ένα μερτικό?

  γ)Αν νομίζετε ότι η λύση για την Ελλάδα είναι στον δικομματισμό ή στα κόμματα αριστερής αυταπάτης τότε good luck and goodnight. Τουλάχιστον με οικολόγους πράσινους θα έχουμε και λίγο καθαρό αέρα...όσο για το μετρό, είναι μπούρδα αυτός που είπε ότι οι οικολόγοι ήταν ενάντια στην κατασκευή του. Αντίθετα οι οικολόγοι είναι σε διεθνές επίπεδο υπέρ των ΜΜΜ και κατά του αυτοκινήτου μές την πόλη, αυτά που λέει ο φίλος είναι τελείως ανακρίβιες....

 92. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 25/11/2008 15:00:49

  Καλά, καμιά φορά στο πληκτρολόγιο βγαίνεις πιο άγριος από ό,τι πρέπει, συγγνώμη για το υφάκι παιδιά, αν δεν βγαίνει σωστό.

  Για τις φωτιές όντως δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, αλλά εγώ είμαι 99% σίγουρος. Δεν θα ξεχάσω πέρυσι εκείνο το Σάββατο πρωί όταν είχαν μπει 106 νέες φωτιές μέσα στη νύχτα και ήταν ο Λέκκας, καθηγητής φυσικών καταστροφών στον Αντέννα με το Λιαρέλη (όχι ιδιαίτερα φιλο-ΝΔ ο Λιαρέλης, παλιό ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ, δεν ξέρω τι καπνό φουμάρει τώρα) και υποψήφιος βουλευτής τότε του ΠΑΣΟΚ και το έλεγε ο άνθρωπος: "πιο επιστημονικά μελετημένα σημεία να βάλουν τις φωτιές για να συνεργήσουν οι εστίες μεταξύ τους, δεν μπορούσαν να βρουν. Τα πάντα είναι βάσει σχεδίου, είναι πολύ προφανές". Το Σάββατο το βράδυ τα γύρισε μετά ο ΓΑΠ και άρχισε να κατηγορεί ΚΚ για τις φωτιές, ενώ ως τότε ήταν της εθνικής ενότητας και τότε σώπασαν οι σοβαροί ΠΑΣΟΚοι. Πάντως το στίγμα είχε δοθεί. Ο Λιαρέλης το έλεγε ο άνθρωπος με πόνο ψυχής "Δεν μου αρέσει που θα το πω έτσι, αλλά θα το πω όπως το νιώθω: είναι οι εχθροί του έθνους αυτοί που βάζουν τις φωτιές".

  Πιο πολύ από ένστικτο το πιστεύω παρά επειδή έχω αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε "ατράνταχτα στοιχεία" στα χέρια μου. Και πιστεύω και κάτι άλλο: Η αύξηση ποσοστών της ΝΔ λόγω ΑΚΡΙΒΩΣ των πυρκαγιών αντανακλά ακριβώς αυτό το λαϊκό ένστικτο ότι εδώ κάτι άλλο συνέβη που δεν μπορούσε να ελέγξει η εκλεγμένη κυβέρνηση. Όσο κι αν φωνάζαμε για τη μη κατάσβεση (εν πολλοίς δικαιολογημένα), παρόλα αυτά ο κόσμος ψήφισε πάλι ΚΚ. Δεν το έκανε λόγω των παροχών, το έκανε σε όλη την Ελλάδα και δεν έβγαλαν τον ΚΚ αυτοί που πήραν το τριχίλιαρο (το οποίο πάντως τον βοήθησε εκλογικά, αλλά μόνο σε όσους το εισέπραξαν). Αυτό το λαϊκό ένστικτο διερμηνεύω, που το έζησα κι εγώ και πιστεύω ότι ήταν όπως το είχε πει ο Λιαρέλης εκείνο το τρομερό Σάββατο πρωί: ήταν οι "εχθροί του έθνους". Άλλωστε, τα αντίποινα των Η.Π.Α. είχαν προαναγγελθεί απο το Βήμα. Και οι μόνες χώρες που δεν έστειλαν βοήθεια (31 χώρες μας είχαν στείλει βοήθεια) ήταν οι Η.Π.Α. και η Αγγλία... Σύμπτωση;

  Το ζητούμενο για εμένα είναι τώρα: θα πάω με το 99% ή με το 1%, μόνον και μόνον επειδή δεν μπορώ να καταδικάσω την κυβέρνηση των Η.Π.Α. με "ατράνταχτα στοιχεία"; Σαφώς και θα πάω με το 99%. Όταν μάλιστα βλέπω ότι και τα μεταγενέστερα στοιχεία (ανηλεής πόλεμος από το ελεγχόμενο τύπο) επιβεβαιώνουν το σενάριο της γενικής επίθεσης κατά ΚΚ. Ο οποίος φυσικά δεν είναι σε θέση να το καταγγείλει στον ελληνικό λαό, όπως θα είχε κάνει ο Ανδρέας, για το λόγο ότι είναι ανθρωπάκι και γιατί είχε τάξει κι αυτός στους αμερικανούς και τον έχουν εν μέρει στο χέρι κι αυτοί. Δεν είναι αθώα περιστερά, απλώς είναι λίγο καλύτερος απο τη γενική υποτέλεια των Ελλήνων πολιτικών. Και αν δεν είναι τέτοιος, είναι λόγω του επωνύμου που κουβαλάει. Έχει πριγκηπική νοοτροπία. Σου λέει ποιος είσαι εσύ που θα μου κουνηθείς ξένε, εδώ κάνω κουμάντω εγώ, είμαι προορισμένος από την "ευγενή" καταγωγή μου.

  Δυστυχώς το κομματικό παιχνίδι και οι κομματικές προτιμήσεις του καθενός επηρεάζουν και την άποψή μας για την πραγματικότητα. Δεν το λέω για τους εδώ συνομιλητές, το λέω γενικώς, περιλαμβάνω και τον εαυτό μου. Έχω δει πολλές ερμηνείες της πραγματικότητας που έχω κάνει να έχουν επηρεαστεί προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση λόγω κομματικής/ προσωπικής προτίμησης. Πρέπει όλοι να είμαστε υποψιασμένοι για τον εαυτό μας. Δεν ψήφισα ΚΚ στις τελευταίες εκλογές και γι' αυτό μου φαίνεται οτι έχω το επιπλέον δικαίωμα να πω έναν καλό λόγο υπέρ του. Καλώ όλους να διερωτώμαστε για τον τρόπου που ερμηνεύουμε την πραγματικότητα, κατά πόσο υπάρχει αυτο το κριτήριο μέσα μας.

 93. jkr avatar
  jkr 25/11/2008 16:42:02

  δεν θέλω να πω κάτι άλλο, απλά για να γίνουν τα σχόλια 100! Τα είπε όλα ο Επώνυμος.

  Α, θα πω δύο πράγματα:
  α) το Σάββατο 26 ή 27.08.2007 στις 6 και 15' το απόγευμα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Ν. Κωνσταντόπουλος λέει επί λέξει στον αέρα και ενώ καιγόταν το πελεκούδι και φύτρωναν σαν τα μανιτάρια οι φωτιές: "...και έχουν βάλει φωτιές στη Μεγαλόπολη και στο Αλιβέρι, λόγω της ύπαρξης εργοστασίων της ΔΕΗ για να απασχολούν μεγάλες δυνάμεις πυρόσβεσης ..."
  β) προβλέπω δημοσκόπηση σε λίγο καιρό τι ποσοστό θα έπαιρνε η ΝΔουλα με την Ντορούλα αρχηγό...

  Τα εκατοστήσαμε, βρε!

 94. Σπύρος avatar
  Σπύρος 25/11/2008 22:55:50

  Με Οικολόγους-Πράσινους θα έχουμε ύμνους στον Κεμάλ ,υποστήριξη σε κάθε λογής βομβαρδισμό που προέρχεται απο τις ΗΠΑ ,θαχουμε στήριξη τού Ουράνιου Τόξου..
  Κάτω απο τον μανδύα τών Οικολόγων που θα μας φέρουν΄νεράκι΄κρύβονται απολογητές τού Ιμπεριαλισμού μέ ΄πρασινάδα΄και ΄ρόκα΄.

 95. Simakos avatar
  Simakos 25/11/2008 23:25:48

  Ειρήνη ημίν... Μια χαρά διάλογο κάνουμε, παρά το ότι όλοι ξεφεύγουμε κάποια στιγμή, κι εγώ φυσικά. Συγγνώμη αν έγραψα κάτι υπερβολικά επιθετικό.

  Επί της ουσίας, θα ευχόμουν να ζούμε σε μια χώρα που θα μπορούσε να ρίξει φως σε τόσο εξόφθαλμες υποθέσεις όπως οι πυρκαγιές αλλά και οι υποκλοπές. Αυτά που γράφεις, Επώνυμε, είναι πεποίθηση πολλών, άσχετα αν εγώ δεν μπορώ να πειστώ. Ίσως και να μην θέλω να πειστώ επειδή με τρομάζει αυτό το ενδεχόμενο. Αλλά θέλω η χώρα μου να μπορεί να το διαλευκάνει και να αποκαλύψει την αλήθεια. Δεν μπορεί ή δεν θέλει; Αυτό είναι το θέμα και απάντηση δεν έχω.

  Δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος εκτός του κρατικού μηχανισμού να βρει "ατράνταχτα στοιχεία", οπότε θα αρκούσαν και ενδείξεις. Κάποτε λέγαμε ότι τις φωτιές τις βάζουν οι Τούρκοι. Κάποιοι φαιδροί πέρυσι μιλούσαν για "το πράσινο που καίει το πράσινο". Πολλοί πιστεύουν στην εκδοχή που περιγράφεις, Επώνυμε, και όχι αδικαιολόγητα. Όμως κάποτε δεν πρέπει να βρούμε απαντήσεις για να μην φτιάχνουμε σενάρια; Ε, μέχρι να αρχίσουν να μας δίνουν απαντήσεις αυτοί που πρέπει, εγώ θα τα ρίχνω σε εκείνους. Και γι' αυτό δεν μπορώ να δώσω ούτε έναν "πόντο" σε μια κυβέρνηση που έκλεισε άρον άρον την υπόθεση των υποκλοπών και που δεν μας απάντησε για τις πυρκαγιές. Αν θέλουν να σώσουν την υστεροφημία τους ας αρχίσουν να μιλάνε.

  Είναι τόσο μεγάλο αυτό το θέμα που δεν εξαντλείται εδώ. Αρκεί να σκεφτούμε ότι η συζήτηση αυτή ξεκίνησε από το ποστ για το κατά πόσο είναι στημένες οι δημοσκοπήσεις.

  Θαυμάζω, πάντως, αυτούς που κράζουν τους Οικολόγους. Λες και τα άλλλα κόμματα, μικρά και μεγάλα, είναι πιο σοβαρά...

 96. Σπύρος avatar
  Σπύρος 26/11/2008 02:01:52

  Ε,τότε να ενισχυθεί και ο Καρατζαφερης αφού ολα τά κόμματα είναι ασόβαρα..............................

 97. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 26/11/2008 08:28:20

  Σιμάκο, έχουμε έναν πρωθυπουργό που αποδεδειγμένα παρακολουθούσε το κινητό του μια αγγλική εταιρία τηλεπικοινωνιών και δεν κουνήθηκε φύλλο, αντί να της αφαιρέσει την άδεια παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και την καταστρέψει, να πάει από εκεί που ήρθε. Τι περιμένεις μετά, να βγει να ψάξει αποδείξεις για το ποιος έβαλε τις φωτιές; Είναι πολύ λίγος για κάτι τέτοιο.

  Οι Οικολόγοι είναι η χειρότερη τσόντα της Νέας Τάξης. Και Δούρειος Ίππος συγκεκριμένων μεγαλοεργολάβων. Θα την πέφτουν στον εχθρο μεγαλοεργολάβο κι αυτοί θα κάνουν τις δικές τους δουλειές ελεύθεροι. Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές. Όσο για τον Καρατζαφέρη, αυτός κι αν είναι επικίνδυνος. Ο πιο επικίνδυνος από όλους θα έλεγα, ψεύτης και απατεώνας από τους λίγους, ο μεγαλύτερος απατεώνας της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

 98. Μιχάλης avatar
  Μιχάλης 30/11/2008 19:46:31

  Για δείτε και ένα γκάλοπ μέσω διαδικτύου:

  http://www.galop.gr/index.php?topic=61&votetab=yes

  Χρήσιμα συμπεράσματα, έτσι δεν είναι;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.