#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/09/2011 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόσο να αντέξει κανείς αυτή την ανικανότητα;Κι όμως, λεφτά υπάρχουν αλλά το ανίκανο κράτος αδυνατεί να τα εισπράξει. Και η ίδια η κυβέρνηση ομολόγησε στη ΔΕΘ ότι αδυνατεί να εισπράξει τους φόρους και γι’ αυτό επιβάλλει νέους… φόρους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, 15.123 πολίτες χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου, λοιπόν, έκανε τις διαπιστώσεις του, παρουσίασε τα στοιχεία του και έτσι νομίζει ότι έκανε τη δουλειά του και το καθήκον του.

Την ίδια στιγμή που εκατομμύρια Έλληνες θα πληρώσουν έκτακτες εισφορές για εισοδήματα που έχουν ήδη φορολογηθεί και για ακίνητα για τα οποία έχουν ήδη δοθεί φόροι, ο κ. Οικονόμου παίζει με τα νεύρα μας.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, με τις διατάξεις του άρθρου 14 Ν. 3888/10 παρέχεται η δυνατότητα στους οφειλέτες του Δημοσίου να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα, μέχρι τις 30.09.2010, χρέη τους προς αυτό και τα οποία έχουν βεβαιωθεί στις ΔΟΥ, σε πολλές μηνιαίες δόσεις και με απαλλαγή ποσοστού επί των προσαυξήσεων εκπρόσθεσμης καταβολής που αναλογούν στα χρέη αυτά.

Για την αναγκαστική είσπραξη των χρεών προς το Δημόσιο, συμπλήρωσε, λαμβάνονται τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων αναγκαστικά μέτρα σε βάρος της περιουσίας των οφειλετών ή τρίτων ευθυνόμενων, όπως εκπροσώπων εταιρειών κ.ά.

Με απλά λόγια, τα ταμεία είναι άδεια και καλούνται οι οφειλέτες να πάνε να πληρώσουν με ευνοϊκούς όρους. Και γιατί να πάνε; Υπάρχει κανείς που θα φοβηθεί έναν εισπρακτικό μηχανισμό που δεν μπορεί να επιβάλει αυτό που επιβάλλεται εύκολα στους μισθωτούς και συνταξιούχους;

Πάλι οι υπάλληλοι που θα απολυθούν θα την πληρώσουν, πάλι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι που θα δουν να κόβεται το εισόδημά τους.

Κι αφού απέτυχε η κυβέρνηση να φτιάξει το μαγαζί της, να εισπράξει τα οφειλόμενα και να μη φτάσουμε εκεί που φτάσαμε, έρχεται τώρα να δώσει χαριστική βολή με κεφαλικούς φόρους. Πόσο να αντέξει κανείς αυτή την ανικανότητα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. The Saint avatar
  The Saint 14/09/2011 16:45:23

  Συγγνώμη αυτούς που χρωστούν τους ξέρουν; Τους ξέρουν...
  Ειδικά αυτούς που χρωστούν πολλά και σημαντικά ποσά.
  Τοσο δύσκολο είναι να πάνε εκεί σε ΑΥΤΟΥΣ με ένα δικαστικό κλητήρα, με εντολή εισαγγελέα, και να τους μπουζουριάσουν;
  Aλλά είπαμε... Αυτούς με τους οποίους έχουν διαπλοκή ΠΩΣ να τους πιάσουν;
  Ε, μετά τα πληρώνουμε εμείς....

 2. johndoctor avatar
  johndoctor 14/09/2011 17:12:55

  Ρε τους φασίστες...τι να πω ρε συ factorx νομίζω με διαφορά θα ξεσκίσουν το κράτος...θα δημιουργήσουν ενα ιδιωτικό κράτος πολυεθνικών και με συνεργασία με τους Γερμαναράδες θα φτιάξουν ένα κράτος πρότυπο της νέας τάξης πραγμάτων...αν δεν αντισταθούμε δε θα έχουμε ούτε παρόν, ούτε ΜΕΛΛΟΝ

 3. δημης avatar
  δημης 14/09/2011 18:29:44

  ..ΤΡΕΜΟΥΝ OI MEGA ΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ...ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ.... ΤΙΜΙΟΙ..ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο....ΤΙΜΙΟΣ ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...Α....ΜΗ ΞΕΧΑΣΩ ΔΑΚΡΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΚΩΤΑ ΚΛΠ..ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ...

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 14/09/2011 19:02:28

  Στο τέλος ακίνητης περιουσίας αποφάσισαν λέει πως δεν θα ισχύει κάποιο κριτήριο παλαιότητας.
  Ήτοι, μια νέα βιλίτσα με πισίνα θα πληρώσει τα ίδια με ένα αρχαίο διαμέρισμα ιδίου εμβαδού;
  Καλά κατάλαβα;

  • Ariadne avatar
   Ariadne @ Strange Attractor 14/09/2011 19:55:59

   Δυστυχώς! Καλά κατάλαβες.

 5. kp8 avatar
  kp8 14/09/2011 20:29:50

  αν δείτε δε και τις διευκρινίσεις που έδωσε το Υπουργείο τώρα μόλις δε θα πιστεύετε στα μάτια σας : από 3 ευρώ ξεκινάει και με συντελεστή επιβάρυνσης αντιστρόφως ανάλογο της παλαιότητας !!! Θέλουν να μας αποτελειώσουν και να μας εκδικηθούν που είμαστε εδώ και τους εμποδίζουμε στα σχέδιά τους

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ kp8 14/09/2011 21:15:10

   Ακριβώς !! Απροκάλυπτη εκδίκηση μαφίας ! Μπορώ να σε εξαφανίσω και το κάνω!Καμμία διαφορά μεταξύ νέου και παλαιού ακινήτου.Δεν μπορώ να καταλάβω, τι έχουμε πάθει και τους ανεχόμαστε....;Τι άλλο περιμένουμε; Οσο σκύβουμε, τόσο αποθρασύνονται και ζητούν κι άλλο.......! Καθάρματα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.