29/09/2009 12:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόσο δύσκολη είναι η συνεργασία Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ ;Για μια ακόμα φορά οι εκτιμήσεις και οι πληροφορίες μας επιβεβαιώνονται. Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις Καραμανλή – Παπανδρέου επισημάναμε σε χθεσινό δημοσίευμά μας (http://www.antinews.gr/?p=16392)  ότι την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλούσε «σε συνεννόηση όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου», στις 5 Οκτωβρίου, δήλωνε ότι η κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είναι «θεωρητικά» δυνατή.

Γράφει λοιπόν σήμερα η «Κ»:

Πολύ δύσκολη ή και αδύνατη η συνεργασία Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

Με την προεκλογική περίοδο να ολοκληρώνεται σε λίγα εικοσιτετράωρα, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου τοποθετήθηκαν χθες κατά διαφορετικό τρόπο στο ενδεχόμενο της μη αυτοδυναμίας, που δεν μπορεί να αποκλειστεί λόγω του υφιστάμενου εκλογικού νόμου.

Ο κ. Καραμανλής άφησε ένα μικρό παράθυρο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται ουσιαστικά να αποκλείει την προοπτική ενός «μεγάλου συνασπισμού». Ειδικότερα, ο κ. Καραμανλής δήλωσε: «Θεωρητικά δεν μπορεί να το αποκλείσει κανένας. Στην πράξη όμως, πέραν του ότι δεν έχουμε κουλτούρα συνεργασιών, υπάρχει τεράστια διαφορά προγραμμάτων και νοοτροπίας. Το βλέπω εξαιρετικά δύσκολο». Αντιθέτως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε εκ νέου χθες να υποστηρίξει ότι η χώρα χρειάζεται «μια σταθερή κυβέρνηση που θα σηκώσει τα μανίκια για να αλλάξει πορεία η χώρα», αναφέροντας ότι θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις, αλλά αφού έχει διασφαλίσει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.

Παράλληλα, συνεχίστηκε η αντιπαράθεση μεταξύ Ρηγίλλης και Ιπποκράτους για την οικονομία, ενώ ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Ζαγορίτης κάλεσε τους ψηφοφόρους του κόμματος να αποδοκιμάσουν πρόσωπα και όχι την παράταξη

 http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100091_29/09/2009_331194

ΣΧΟΛΙΑ

  1. αχαβαχ avatar
    αχαβαχ 29/09/2009 13:44:36

    Η διαφορά στις προεγγίσεις ΚΑΚ-ΓΑΠ είναι εύκολα ερμηνεύσιμη. Η ουσία είναι όμως ότι ο μεγάλος συνασπισμός θα αποδυναμώσει και τα δύο μεγάλα κόμματα, τουτέστιν τον δικομματισμό, για τον απλούστατο λόγο ότι τη δυσαρέσκεια του κόσμου δεν θα την καρπώνεται ένα από τα δύο κόμματα, αλλά τα υπόλοιπα που βρίσκονται εκτός κυβέρνησης. Αυτό συνέβη και στη Γερμανία (ακόμη και για τους χριστιανοδημοκράτες), χώρα πολύ σοβαρότερη, με πολιτικούς και κόμματα πολύ σοβαρότερα και πολιτικό σύστημα που λειτουργεί υποδειγματικά. Σε μας δε θα έμενε τίποτα όρθιο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.