#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/05/2011 12:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόσο αξίζουν σήμερα τα "ασημικά" της χώρας;Ας υποθέσουμε ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού κι ας πιστέψουμε την κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει σωτηρία παρά μόνο αν πουλήσει κρατικές εταιρείες και ακίνητα. Ας πούμε μια φορά έτσι για να κάνουμε το χατίρι του κ./ Παπανδρέου “δεν πειράζει, αντί να χρεοκοπήσουμε ας πουλήσουμε τα ασημικά της οικογένειας”. Αν είναι η μόνη λύση για το καλό της χώρας ας πάει και το παλιάμπελο που λέει κι ο σοφός λαός.

Το πρόβλημα την παρούσα στιγμή, όμως, είναι η αποτίμηση των ασημικών. Πόσο κοστίζουν τα φιλέτα της χώρας; Πόσο κοστίζει χρηματιστηριακά ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ, Η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ αλλά και πόσο αξίζουν μοναδικά ακίνητα τα οποία πριν μερικά χρόνια, όταν η κτηματαγορά δεν ήταν σε ύφεση αποτιμώνταν έναντι πολλών δισ. ευρώ.

Αν η κυβέρνηση, πιεζόμενη από τους ξένους, πουλήσει σήμερα με τις υπάρχουσες τιμές θα χάσει τεράστια έσοδα.

Για παράδειγμα, αν πουληθεί σήμερα ο ΟΠΑΠ θα πουληθεί με χρηματιστηριακή τιμή 12,82 ευρώ ενώ πριν ένα χρόνια ήταν στα 17 ευρώ.

Άλλο παράδειγμα: Αν πουληθεί ένα οικόπεδο που πριν πέντε χρόνια κόστιζε 1.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, σήμερα ζήτημα να πιάσει τα μισά λεφτά.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Μα γιατί η κυβέρνηση, ανίκανη να διαπραγματευτεί με τους δανειστές μας ετοιμάζεται να ξεπουλήσει με σημερινές τιμές και χωρίς να βάζει εγγυήσεις για το μέλλον. Πώς κάνουν για παράδειγμα στο ποδόσφαιρο. Πουλιέται κάποιος παίχτης αλλά η ομάδα του κρατά το δικαίωμα αν ξαναπουληθεί να πάρει ένα ποσό.

Η κυβέρνηση λοιπόν τι θα μπορούσε να κάνει.

Για τις μεν εταιρείες – φιλέτα θα μπορούσε να ζητήσει επιπλέον ποσό σε περίπτωση που σε κάποιο χρονικό διάστημα η τιμή της μετοχής εκτιναχθεί. Αν μια εταιρεία που κόστιζε 20 ευρώ/μετοχή και σήμερα κοστίζει 8 ευρώ τότε το κράτος θα χάσει τεράστια ποσά. Αν βάλει όρο, όμως, ότι θα πάρει επιπλέον χρήματα σε περίπτωση που ανέβει η χρηματιστηριακή της αξίας, η χασούρα θα είναι μικρότερη.

Επίσης, σε ένα ακίνητο, λόγω της μεγάλης κρίσης στην κτηματαγορά, οι αποτιμήσεις είναι χαμηλές. Δε θα μπορούσε λοιπόν να μπει ως εγγύηση να διεκδικήσει η Ελλάδα κι άλλα χρήματα από τις αξιοποίησή των πωληθέντων ακινήτων ή όταν οι τιμές πώλησης ανέβουν;

Γιατί οι μαθητευόμενοι μάγοι δεν τα σκέφτονται όλα αυτά;

Ίσως κάποιος πρέπει να τους ξυπνήσει διότι αν πουλήσουν τώρα σε τέτοιες τιμές θα έχουν διαπράξει έγκλημα το οποίο εκτός από ηθικό κατά της χώρας ενέχει και ποινικό χαρακτήρα και το Ειδικό Δικαστήριο δεν θα είναι έκπληξη στο άμεσο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 23/05/2011 12:21:39

  Σύμφωνοι. Υπαρχει όμως και ένα άλλο στοιχείο που λησμονάτε στην ανάλυση. Τα έσοδα που θα έφερνε ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ μία μακρόπνοη στρατηγική εκμετάλλευσης της εθνικής περιουσίας. Και μόνο που δεν το βάζουν στο τραπέζι των (δήθεν) διαπραγματέυσεων δείχνει με τον πιο κρυστάλλινο τροπο πως σκέφτονται και δρούν οι αλητήριοι. ΑΛλά και σε τι απσκοπούν οι κατ' ευφημισμόν εταίροι μας.

  • ΠΑΝΑΙΤΙΟΣ avatar
   ΠΑΝΑΙΤΙΟΣ @ Νίκος Αργεάδης 23/05/2011 13:47:44

   Πολύ σωστή παρατήρηση , αυτόν τον λεγόμενο "αέρα" που έχουν στην πιάτσα γιατί δεν τον συμπεριλαμβάνουν ;
   Πριν καιρό έβλεπα στην τηλεόραση στην Τσαπανίδου μαγαζί στην Ερμού ενοικιάζονταν και ήθελε ο ιδιοκτήτης 20.000 τον μήνα και 200.000 "αέρα" .
   Αυτά μόνο επειδή ενοικίαζε μαγαζί σε πιάτσα περιοχή εδώ που ξεπουλάνε μονοπώλια με σίγουρο και μόνιμο κέρδος γιατί δεν έχει "αέρα" ;

 2. rigakisalex avatar
  rigakisalex 23/05/2011 12:22:11

  Πολύ σωστό το άρθρο για το έγκλημα εναντίον της Ελλάδας. Πρόταση το
  http://taxalia.blogspot.com/2011/05/blog-post_1822.html

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/05/2011 12:34:22

  Κύριοι και κυρίες, αυτό που γίνεται είναι παλαβό, και πρέπει να το καταλάβουν και οι Ηλίθιοι.

  ΔΕΝ πουλάς ασημικά για 6 μήνες παράταση στο να πληρώνεις υπηρέτρια. Θα περάσουν οι 6 μήνες, και ούτε την υπηρέτρια θα έχεις ούτε τα ασημικά.

  ΔΕΝ πουλάς Κοινή Ωφέλεια. Μην τρελαθούμε. Αν έχουμε μια πηγή σε ένα απομονωμένο οικισμό, ΔΕΝ πουλάμε την πηγή, είναι η καταδίκη μας.

  ΔΕΝ αρπάζεις ξένη περιουσία για άλλους 6 μήνες μισθούς υπηρέτριας. Θα φτωχύνεις αυτό που την έχει και πλαί θα είσαι χωρίς υπηρέτρια.

  ΠΟΣΟ στόκος πρέπει να είναι κανείς για να μην τα καταλαβαίνει αυτά;;;

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ archaeopteryx 23/05/2011 14:07:12

   Αρχαίε, μερικοί απ' αυτούς τους ελληνώνυμους αλητήριους με τα βαρύγδουπα πτυχία στον θίασο που αυτοονομάζεται κυβερνηση ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ από την πτώχευσή μας.

 4. ataktos avatar
  ataktos 23/05/2011 12:43:21

  ο πόλεμος που ξεκίνησε ο ΓΑΠ ...με την ΔΕΗ δεν έχει σχέσει με την ασφάλεια τροφοδοσίας του ρεύματος αλλά με το ΝΕΡΟ ... αυτό είναι το.......... Χρυσωρυχείο του λαού μας ...τα μάτια σας στο ΝΕΡΟ .. Αλιάκμονας και Αχελώος!!!!

 5. Πητ avatar
  Πητ 23/05/2011 13:01:22

  Καταλαβαίνετε ελπίζω ότι τα ασημικά σ' ένα σπίτι είναι απλώς άχρηστα στολίδια. Με τις ΔΕΚΟ ακόμη χειρότερα. Παπαγαλίζετε αριθμούς νομίζοντας ότι είναι κέρδη χωρίς να υπολογίζετε τα έξοδα των εταιρειών που καλύπτει το κράτος. Δεν αναρωτιέστε πως έγινε και ο ΟΤΕ επί Δημοσίου είχε κέρδη ενώ επί DT ζημιές; Είναι πολύ απλό, όταν πούλησε το Δημόσιο, ανέλαβε ο ΟΤΕ να πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων του ενώ προηγουμένως τις κάλυπτε το κράτος. Το ίδιο συμβαίνει ακόμα με τη ΔΕΗ και με πολλές ακόμη ΔΕΚΟ. Τα κέρδη λοιπόν που εμφανίζουν είναι πλασματικά. Κι όσο για το παραμύθι ότι μπορούμε να ξεπληρώνουμε χρέος από τα κέρδη των επιχειρήσεων αυτό θα συνέβαινε μόνο αν είχε το κράτος την ExxonMobil στην ιδιοκτησία του. Βέβαια αν την είχε θα την είχε χρεοκοπήσει σε δυο χρόνια για να φάνε οι πολιτικοί και τα δουλάκια τους αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Πητ 23/05/2011 13:15:57

   Τα "ασημικά" είναι σχήμα λόγου. Υπάρχεις επειδή οι δικοί σου είχαν ρεύμα, το πλήρωναν σχετικά φτηνά και τους περίσσευε κάτι να σε μάθουν γράμματα αντί να μαζεύεις κουνουπίδια στον κάμπο. Το σε ποιόν ανήκει η ΔΕΗ, δεν έχει σημασία, ΑΝ είχες ΡΑΕ. Όταν η ΡΑΕ είναι υπαλληλος του πιο ευτελούς χωματουργού, τα παιδιά σου ούτε κουνουπίδια δεν θα έχουν να μαζεύουν.

   Ξέρω συνδικαλιστές ΔΕΚΟ που πληρώνονταν για να χαντακώνουν την ΔΕΚΟ γιατί έτσι ήθελε ο Ξένος. To 'πιασες; Ξέρω άλλους συνδικαλιστές ΔΕΚΟ που πληρώνονταν για αντίστοιχο λόγο.

   Εάν το ρεύμα πάει πάνω 60 ή 100% θα είσαι τόσο φτωχότερος.

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 23/05/2011 16:29:49

    Αρχαιε, ερχομαι με νεα νεα... για μενα τουλαχιστον !
    ΔΕΗ
    υπαλληλοι 28.000
    συνταξιουχοι 35.000
    Εχουν γινει μελετες, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ... για μειωση εξοδων περι τα 700 εκ ευρω !!!
    Οσονα αφορα στην Κοζανη... κομπλα !! στα οικοπεδα! τα οποια ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ και παρ ολ αυτα ανακοινωσαν εργο σε ξενες ιδιοκτησιες !! χαχαχαααααα ειδη εχουν προσφυγες !
    μετα μαζευτηκαν οι 22 και κατεθεσαν φακελο... ενδιαφεροντος!!!
    καλα αυτοι οι 22 δεν εψαξαν πριν κατεβασουν φακελο??....
    για γελια και για κλαματα μαζι.... ασχετο!! που πουλανε και επενδυσεις και ενδιαφερον των μεγαλυτερβων οικων του κοσμου !!!
    ρε συ μιλαμε για συνωμοσια !!
    θα σου βγαλω το σπιτι στο σφυρι να το επενδυσω !! τι να πω?!
    Αλλες λεποτεμρεις δεν λεω... αλλα μια εικονα παιρνεις !..

    ΠΠ

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/05/2011 17:41:23

     αυτό το "θα σου βγάλω το σπίτι στο σφυρί να το επενδύσω" είναι πολύ πιο σοβαρό από ότι ακούγεται...

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 23/05/2011 19:17:43

      ο ιδιος μου ειπε, οτι η Πορτογαλικη ΔΕΗ εχει 12.000 υπαλληλους!

      ΠΠ

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Πητ 23/05/2011 13:33:18

   Το ότι ο φορέας εκμετάλλευσης ενός φυσικού πόρου δεν κάνει σωστά τη δουλειά του δε σημαίνει ότι ο φυσικός πόρος έχει λιγότερη αξία ή ότι δεν έχει σημασία ποιος τελικά τον διαχειρίζεται, ο λαός, μέσω δημόσιων νομικών προσώπων που εποπτεύονται από την κυβέρνησή του ( σε ένα αντιπροσωπευτικό πολίτευμα βέβαια), ή ξένα κράτη. Γιατί πρέπει να πουληθούν οι ΔΕΚΟ αντί να εξυγιανθούν; Και ας έχουμε υπόψη ότι μια ΔΕΚΟ δεν έχει στόχο της την κερδοφορία αλλά τη βιωσιμότητα (που δεν εννοείται όπως στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας) και την προσφορά αγαθών και υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο. Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έκανε τις ΔΕΚΟ μέσα άσκησης ΄κοινωνικής πολιτικής', δηλαδή υφαρπαγής ψήφων, και τώρα που παρουσιάζει ως 'λύση' το ξεπούλημά τους (πόσο καλή τιμή θα πιάσεις για κάτι που οι άλλοι ξέρουν ότι πουλάς ενώ είσαι σε άθλια κατάσταση;) εμείς θα συμφωνήσουμε μαζί του; Θα αναρωτιούνται και οι ίδιοι πώς είναι δυνατόν να μας καταστρέφουν εδώ και τριάντα χρόνια κι εμείς μονίμως να τους υποστηρίζουμε. Να αρθούν τα προνόμια των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ και να μείνει σε αυτές μόνο το προσωπικό που χρειάζονται, με τα απαραίτητα προσόντα. Επικοινωνίες, ενέργεια, νερά, πρέπει οπωσδήποτε να μείνουν στο κράτος, αλλιώς να το κλείσουμε το μαγαζί τελείως.

 6. ataktos avatar
  ataktos 23/05/2011 13:15:44

  υπάρχει πολιτισμός δίχως ΝΕΡΟ ??

 7. Αγανακτησμένος μετανάστης avatar
  Αγανακτησμένος μετανάστης 23/05/2011 13:28:29

  Εντάξει. Πούλησαν τα ασημικά. Στο μέλλον τι θα πουλήσουν; Τους ανθρώπους;

 8. Πητ avatar
  Πητ 23/05/2011 13:36:54

  Και το τηλέφωνο ακρίβυνε με τις ιδιωτικές αλλά είναι πολύ καλύτερα απ' όταν είχε το μονοπώλιο ο ΟΤΕ. Το ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων μας βάζει μέσα το αγνόησες. Και τέλος προτιμώ να πληρώνω τα διπλά για ρεύμα παρά να ζουν παράσιτα εις βάρος μου. Κι όπως εσύ ξέρεις συνδικαλιστές που τα παίρνουν για να ζημιώνουν τη ΔΕΗ έτσι ξέρω κι εγώ απλούς υπαλλήλους γραφείου -όχι συνδικαλιστές- που παίρνουν 7.000 το μήνα. Επιπλέον αν το κράτος κρατήσει τα δίκτυα, στο οποίο συμφωνώ, θα πληρώνεται για τη χρήση τους κι αν δεν κάνουν τις ίδιες απατεωνιές και στη νέα εταιρεία αυτή μπορεί να είναι πραγματικά κερδοφόρα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Πητ 23/05/2011 14:23:25

   Κάνεις΄λάθη... Το τηλέφωνο είναι "καλύτερο" επειδή έχει γίνει ψηφιακή η τεχνολογία. Αργησε να γίνει καλύτερο επειδή δεν άφηνε ο ιδιώτης ή οι ιδιώτες να γίνει καλύτερο. Εάν δεν είμαστε φαύλοι και επιρρεπείς στην κρατικοδίαιτα, το τηλέφωνο θα ήταν κούκλα από τα μέσα της δεκαετίας του 80.

   Το οτι ανεχόμαστε φαυλοκρατία και στην ΔΕΗ δεν είναι δικαιολογία να την δώσουμε σε ξένους. Η ΔΕΗ, σε αντίθεση με το τηλέφωνο είναι Κοινή Ωφέλεια. Η ΔΕΗ σε ξένο ΄με δουλοπρεπή και ανύπαρκτη ΡΑΕ είναι εκχώρηση Κοινής Ωφέλειας σε φεουδάρχη.

   Εάν βέβαια δέχεσαι ότι είμαστε μόνο λαμόγια και ανίκανοι να διαχειριστούμε αυτά που ξέραμε να διαχειριζόμαστε το 1960, είσαι φυσικά χαμένος από χέρι. Τι ΔΕΝ είχαμε το 1960; Σοσιαλισμό α λα γκρεκ δεν είχαμε.

   Όταν ανελαβε το Πασόκ το 2009, η ΔΕΗ είχε το φθηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη (και εντό Κυότο -- αν ενδιαφέρει). Εργα 1960 και 1970. Το φθηνότερο, παρά τους μισθούς και τους συνδικαλιστές...

 9. Πητ avatar
  Πητ 23/05/2011 13:39:04

  Η απάντηση είναι πολύ απλή. Ανεξαρτήτως κυβέρνησης είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε κάτι σωστά. Θεωρούμε ότι αφού κάτι μας ανήκει σε πολύ μικρό ποσοστό τότα δεν είναι δικό μας. Άρα μπορούμε να κλέψουμε αφού κλέβουμε τους άλλους.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Πητ 23/05/2011 14:57:28

   Πητ, δεν είναι όλοι ίδιοι.
   Την καραμέλα της προπαγάνδας την πιπιλάς μια χαρούλα.
   Τέτοια Άθλια Κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει.
   Ο Παπανδρέουν αποδεικνύεται από τα δεδομένα ως ιδιαίτερα βλαπτικός για την Ελλάδα

 10. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 23/05/2011 14:12:47

  Η ιδεολογική διαμάχη μεταξύ κρατιστών και αντικρατιστών σε σχέση με τό δημόσιο ή μη χαρακτήρα των εταιριών παροχής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΑΒ, ΠΥΡΚΑΛ κλπ) είναι, νομίζω εκτός τόπου και χρόνου.
  Στην περίπτωση της χώρας μας πρέπει να εξετάζονται τα πράγματα κατά περίπτωση και όχι με βάση αν κάποιος είναι φιλελεύθερος ή σοσιαλιστής.

  1. Όλες αυτές οι ΔΕΚΟ είναι φτιαγμένες από χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων και ασφαλισμένων. Δεν είναι τσιφλίκι κανενός πολιτικού. Ας μην ξενάμε ότι μετά τον πόλεμο οι δημόσιες επενδύσεις γίνονταν κατά βάση από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. με χρήματα δηλαδή των ασφαλσιμένων. Άρα, κατά κάποιο τρόπο, όλοι είμαστε μέτοχοι σε αυτές. Συνεπώς έχουμε λόγο.
  2. Το γεγονός ότι η ελληνική φαυλοκρατία χρησιμοποίησηε αυτές τις επιχειρήσεις για να στηρίξει το καμμτοκρατικό χαρακτήρα και τις άφησε έρμαιο στους συνδικαλιστές, δε σημαίνει ότι πρέπει να ξεπουληθούν. Άλλη είναι η αιτία της κακοδαιμονίας του και όχι ο ιδιοκτήτης.
  3. Η ελληνικά αγορά είναι πολύ μικρή για να επιτευχθούν οι βέλτιστες συνθήκες ανταγωνισμού μέσω των οποιών θα συμπιέζονταν οι τιμές.
  4. Οι φανατικοί αντικρατιστές ξεχνάνε πάντα τις γεωπολιτικές διαστάσεις στον τομέα της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και των μεταφορών. Όπως και οι φωνασκούντες επαναστάτες σοσιαλο-κρατιστές ουδόλως σκέφτηκαν τις γεωπολιτικές επιπτώσεις της απαξίωσης των εταιρειών αυτών εξαιτίας της κατάλληψής τους από τους κομματικούς παρατρεχάμενους.
  5. Οι μεγάλες ευρωπαϊκές πολυεθνικές που λιμπίζονται τις ελληνικές δημόσιες επιχειρήσεις δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λειτουργούν ως το μακρύ χέρι της εξωτερικής πολιτικής Γαλλίας ή της Γερμανίας αντίστοιχα. Όσοι τρέφουν αυταπάτες ότι θα πληρώνουν χαμηλότερους λογαριασμούς αν οι μέτοχοι είναι αλογενείς ιδιώτες μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν. Η περίπτωση της κινητής τηλεφωνίας ή των γαλακτοβιομηχανιών δεν είναι τίποτε άλλο από οργανωμένα ολιγοπώλια.

  Και τέλος, το θεωρητικό όφελος για το οποίο θα εκποιηθούν, δε θα έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.

 11. ataktos avatar
  ataktos 23/05/2011 14:17:19

  από αυτήν την κρατική τρομοκρατία του Παπατζή (υπάρχει άλλη..) ποιος θα μας προστατεύσει ...

 12. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 23/05/2011 14:42:42

  Ποσο σιγουροι ειμαστε οτι ενδιαφερονται για τα ασημικα μας??Και αν ναι, γιατι 30 χρονια στην ΕΕ καμια χωρα απο τις εταιρικες της Ενωσης δεν εκανε -ποτε-μια σοβαρη και μεγαλη επενδυση στην Ελλαδα??Τοτε αν θυμουνται οι παλαιοτεροι στην Ελλαδα (Βολο) υπηρχε η Nissan.Μετα απο λιγο δεν υπηρχε.Ουτε βεβαια την αντικατεστησε ενα θυγατρικο εργοστασιο της Mercedes, BMW κοκ.Πολυ περιεργα πραγματα, απο φιλους/συμμαχους/εταιρους.Και τοτε η Ελλαδα ηταν παμφθηνη και προσφερουσα για τετοιου ειδους επενδυσεις.

 13. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/05/2011 15:26:41

  Αγαπητέ Πητ, το ότι είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε κατι σωστά έχει διαφορες απαντήσεις: 1) μην κρίνεις εξ ιδίων. Εσύ και η παρέα σου δεν μπορείτε να διαχειριστείτε. 2) Αυτό που λές είναι και το επιχείρημα των Γερμανών. Ότι δεν είμαστε άξιοι να έχουμε την χώρα μας. Και ο ΓΑΠ.

  Εάν είσαι ΓΑΠ, να πας σπίτι σου. Εάν είσαι Γερμανός... άλλο θέμα, πιο σοβαρό.

  • Πητ avatar
   Πητ @ archaeopteryx 23/05/2011 15:35:45

   Σωστά εγώ είμαι ο φιλογερμανός και ανίκανος. Ενώ στην σύγχρονη ιστορία διαχειριστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο όλες τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν, πριν και μετά το '81. Τα λεφτά απ' το Σχέδιο Μάρσαλ, τα πακέτα Ντελόρ, τα ΜΠΣ, τα ΚΠΣ κλπ.
   Κι αν θες να ψάξεις για Γερμανούς ψάξε τους στον εθνάρχη. Τα ονόματα των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη ποιος τους τα έδωσε;

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Πητ 23/05/2011 15:43:53

    εν πάσει περιπτώσει, μην σε πιάνει ηττοπάθεια. Οι Έλληνες, σε ελεύθερα περιβάλλοντα διαπρέπουν. Να διορθώσουμε αυτό που τους εμποδίζει να διαπρέπουν στην χώρα τους.

 14. Πητ avatar
  Πητ 23/05/2011 15:29:14

  Δεν είναι θέμα κυβέρνησης. Τα ίδια γίνονται επί ΠΑΣΟΚ τα ίδια γίνονταν κι επί ΝΔ. Όταν ανέλαβε ο Προβόπουλος αποφάσισε να βάλει μπάρες στις εισόδους της ΤτΕ ώστε να υπάρχει έλεγχος πότε έρχονται και φεύγουν οι υπάλληλοι. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι και ούτε ένας πολιτικός να μην υποστηρίξει τον Προβόπουλο. Δεν σημαίνει ότι διαφωνούσαν όλοι οι βουλευτές απλώς επέλεξαν να μην συγκρουστούν με το συνδικάτο. Όταν λοιπόν ακόμη και σε τόσο απλά θέματα δειλιάζουν θα καταφέρουν ποτέ να βάλουν σε τάξη τη ΔΕΗ; Για να μην θυμηθώ και την υπόθεση της ArmenTel που ξεπερνάει σε διαφθορά και ανικανότητα και απληστία ακόμη και την Siemens.

 15. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/05/2011 19:49:56

  Να τους πουλησουμε το ΤΤ Συμβολικα κ εμεις... και καλα.. μουφα μεταβιβαση μετοχων... σε Treuhand συστημα, σε ενα Τραστ οπου εμεις θα ειμαστε ιδιοκτητες με Power of Attorney.
  Νομιζουν δεν ξερουμε να το κανουμε??? σε μια βδομαδα μεσα !!! τι τον εχω τον καθρευτη?? εε Προφητη μου??? τι λες?
  Συμβολικα ολα... κ Σοϊκόκκινε και κ Γιουνκερ.

  Α.
  Αλλα που να οργανωθουμε, να παμε ν αγορασουμε ολη τη διασπορα και μετα να τους πουμε ..μμμμ 100Ε το κομματι ! δε βγαινουμε.
  Β.
  Δεν πανε τα Ασφαλιστικα να στησουν Νομιμα την Αγορα του ΤΤ, μεσω Λουξεμβουργου... με εγγυητικες... και με καλο τιμημα στο κρατος!!

  Γ.
  Παω Λιχτενσαιν ( 0.8% ) η "πραξη", στηνω HELLAS TRUST με 2 γατονια δικηγορους και την Τραπεζα αγκαλια, ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ !!! και ερχομαι και αγοραζω ΤΤ και οτι θετε !!.... με τι>?? με $$ του Δημοσιου !!!
  Τι?? απαγορευεται??? αχχαχαχαχαχ κ αυτοι το ιδιο κανουν !! ΝΟΜΙΜΑ !!

  Καθε μερα θα λεω και απο 1-2 τροπους.... ετσι συμβολικα !! οποιος θελει λεπτομερειες εδω ειμαι !!

  Να πω κ αλλα??? Ξυπνααατεεεε... δεν ειμαι εγω ουτε κανεις μας οι αποφασιζοντες... Μην τους αφησουμε να ξεπουλησουν χωρις λογο !!!

  ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.