19/10/2007 00:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόσο «αδιανόητο» είναι οι 152 της ΝΔ να μείνουν 151;

Επιδεινώνεται καθημερινά η  εικόνα της κυβέρνησης, ένα μόνο μήνα μετά τις εκλογές. Η οικονομική πολιτική των μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες έγιναν οι εκλογές, καταρρέει και το Μαξίμου παίρνει πλέον τις αποστάσεις του από τον Γ. Αλογοσκούφη. Η δυσαρέσκεια στις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας αυξάνει καθημερινά. Στις δημόσιες διαφοροποιήσεις των κ. Π. Παναγιωτόπουλου, Γ. Μανώλη, Θ. Καράογλου, Ν. Τσιαρτσιώνη, Μ. Βαρβιτσιώτη και Μ. Έβερτ, προστέθηκαν χθες εκείνες των κ. Αθ. Γιαννόπουλου, Αρ. Παυλίδη και Π. Τατούλη. Το κόμμα, τόσο χρήσιμο σε παρόμοιες περιπτώσεις, λάμπει δια της απουσίας του,  αφού έχει μετατραπεί σε «παράρτημα» του Μαξίμου.

Για να αναχαιτίσει τα «αντάρτικα» το Μαξίμου διαρρέει ότι τυχόν «καταψήφιση νομοσχεδίου της κυβέρνησης ισοδυναμεί με διαγραφή». Παράλληλα διακινεί σενάρια περί πρόωρων εκλογών (με λίστα) προκειμένου να πάρουν οι βουλευτές το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Φαίνεται όμως ότι δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση και γι αυτό το λόγο και αφού προφανώς οι κ. Σιούφας και Τραγάκης (βλ. εδώ) απέτυχαν να συμμαζέψουν την ΚΟ, ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε προχθές επί δυόμισι ώρες με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Κάλεσε δηλαδή ο κ. Καραμανλής τον προηγούμενο γραμματέα του κόμματος για να συζητήσει την κατάσταση και όχι τον σημερινό, τον κ. Λ. Ζαγορίτη, ο οποίος πρόσκειται στο «κλίμα Ρουσόπουλου».

Πριν από λίγους μήνες θα φαινόταν αδιανόητο. Βγαίνοντας όμως από το Μαξίμου, ο Β. Μεϊμαράκης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους ακόμα και για το ενδεχόμενο επανάληψης του σεναρίου του 1993, τότε που η Ν.Δ. απώλεσε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.«Ποιος θα τολμούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση;» απάντησε ο υπουργός Άμυνας. Έλα, ντε, ποιος;

Το σενάριο του 1993, λένε στελέχη της ΝΔ, είναι πολύ δύσκολο να συμβεί, επειδή κανείς «δεν θα τολμήσει να το κάνει». Πέρα από το γεγονός ότι τα ίδια έλεγαν και τότε, μπορεί να συμβεί κάτι άλλο. Να μην απωλέσει η ΝΔ την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά να περιοριστεί στους 151, με την «ανεξαρτητοποίηση» ενός βουλευτή. Σας φαίνεται αδύνατο; Πριν από λίγες ημέρες φαινόταν και σ΄ εμάς. Τώρα, όμως, σενάρια σαν κι αυτό φαντάζουν διαφορετικά και τα μεταφέρουμε εδώ επειδή , ρεαλιστικά ή μη, ακούγονται. Άλλωστε και μόνο ότι ακούγονται, ένα μήνα μετά τις εκλογές και ενώ το ΠΑΣΟΚ «ψάχνεται», είναι «είδηση». Έστω κι αν εκφέρονται για να φτάσουν στα κυβερνητικά …αυτιά, ως «προειδοποίηση».

Από την άλλη μεριά είναι γεγονός ότι το Μαξίμου «σηκώνει» συνεχώς το θέμα των Σκοπίων. Κανείς, λοιπόν, δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο νέων πρόωρων εκλογών με αφορμή τη σύνοδο του ΝΑΤΟ το Φεβρουάριο στο Βουκουρέστι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 19/10/2007 11:19:14

  Οποιοσδήποτε αποχωρήσει έχει τελειώσει πολιτικά. Αυτό είναι γνωστό. Και τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε ήρωες πολιτικούς

 2. factorx avatar
  factorx 19/10/2007 11:47:15

  Προς Εξάκτινο: Βλ. επόμενη είδηση για Πολύδωρα

 3. anesis avatar
  anesis 19/10/2007 20:26:41

  Παιδιά πιαστείτε απο κάπου αλλού και αφήστε τις μπούρδες.
  Με 15 αντε 17% το νέο ΠΑΣΟΚ τι να φοβηθεί ο Κωστάκης;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.