Πόση ξεφτίλα χωράει τελικά στην εκσυγχρονιστική αριστερά;
08/06/2014 17:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόση ξεφτίλα χωράει τελικά στην εκσυγχρονιστική αριστερά;

Τελικά πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ο κυρ Φώτης; Πόση ξεφτίλα χωράει τελικά στην εκσυγχρονιστική αριστερά ή όπως ήθελε να λέει ο κ. Κουβέλης στην ευρωπαϊκή αριστερά; Η παρωδία της παραίτησής του πριν μερικές ημέρες επιβεβαιώθηκε το Σαββατοκύριακο. Όπως και επιβεβαιώθηκε στην Κ.Ε. του κόμματος ότι ο πρόεδρος και μια ομάδα από την παρέα του αποφάσισαν να συνεργαστούν με τον Τσίπρα μπας και διασωθούν πολιτικά.

Είναι οι ίδιοι που μπήκαν στην κυβέρνηση Σαμαρά θέλοντας να δείξουν ότι ξεπερνούν τις γραμμές για χάρη της πατρίδας. Είναι οι ίδιοι που αποφάσισαν να φύγουν από την κυβέρνηση με την αστεία δικαιολογία της ΕΡΤ κι αφού ψήφισαν μνημόνια και σκληρά μέτρα. Και είναι οι ίδιοι που έφεραν τη ΔΗΜΑΡ στο εκλογικό ύψος των… Κυνηγών και του Χατζημαρκάκη και τώρα μεθοδεύουν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι όπως λέει και ο Ψαριανός θα πάνε στην Κουμουνδούρου για να καθαρίζουν σκάλες.

Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης είπε ότι δεν πρέπει να αποκλείσουν την Κουμουνδούρου από την πολιτική σύμπραξη.

«Ξέρουμε καλά τον ΣΥΡΙΖΑ, από εκεί προερχόμαστε, ίσως έχουν γίνει και χειρότεροι, αλλά ο λαός τού δίνει τη συγκατάθεσή του, και επομένως δεν πρέπει να τον αποκλείσουμε από την πολιτική σύμπραξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέτοιες απόψεις έχουν πολλοί στην ηγετική ομάδα και προφανώς πρόκειται για γραμμή που δίνει ο μπάρμπα Φώτης ενόψει της εκλογής νέου Προέδρου. Θέλει να έχει τον πρώτο λόγο σε περίπτωση που πάμε σε εκλογές και αμέσως μετά να γίνει η ψηφοφορία για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κι αυτό να μη γίνει θέλει να έχει ρόλο σε μια ενδεχόμενη αριστερή κυβέρνηση με τον Τσίπρα να επιχειρεί ανοίγματα παντού. Εδώ έχει πάρει όλους τους παλαιοπασόκους, στον κυρ Φώτη θα κολλήσει; Και τι δήλωσε ο Κουβέλης για την παραίτησή του;

«Προσωπικά, από το βράδυ της Κυριακής των ευρωεκλογών, ένιωσα βαριά στους ώμους μου την ευθύνη της ήττας. Δεν υπέβαλα την παραίτησή μου εκείνη τη στιγμή, όχι γιατί κιότεψα ή γιατί προσπάθησα να μεταθέσω σε άλλους το συντριπτικό εκλογικό αποτέλεσμα, όπως ανερυθρίαστα τόλμησαν να ψιθυρίσουν ορισμένοι», είπε ο κ. Κουβέλης και συνέχισε: «Αναφέρθηκα από εκείνο το βράδυ στην ανάγκη να λειτουργήσουν οι προβλεπόμενες εσωκομματικές διαδικασίες και μετέθεσα την πρωτοβουλία υποβολής της παραίτησής μου δύο ημέρες αργότερα, με μοναδική φροντίδα να βαδίσει το κόμμα συντεταγμένα, εκείνες τις πρώτες στιγμές του κλυδωνισμού και της μεγάλης απογοήτευσης».

Η ΔΗΜΑΡ θα μείνει στην ιστορία ως το κόμμα που απογοήτευσε περισσότερο απ’ όλους του ψηφοφόρους του και τώρα ξαναγυρνάει στο σκληρό κομματικό μαντρί. Μα καλά λίγη τσίπα δεν υπάρχει;

Ενδεικτικό του μπάχαλου που επικρατεί ήταν και οι ομιλίες κεντρικών στελεχών: Το στέλεχος του κόμματος Θόδωρος Μαργαρίτης είπε ότι δεν δέχεται το δίλημμα «είτε με την Κεντροαριστερά είτε με την Αριστερά», τονίζοντας ότι θέλει μία Κεντροαριστερά ισχυρή, ενώ ο Γεράσιμος Γεωργάτος είπε ότι είναι νωρίς να μιλάει κάποιος για συμπράξεις, χωρίς να απορρίπτει το ενδεχόμενο σύμπραξης με την ΝΔ.

Νωρίτερα η βουλευτής Νίκη Φούντα, αναφερόμενη στο δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι οφείλεται στη παλινωδία, τη δημοκρατικοφάνεια και την έλλειψη καθαρής γραμμής και ζήτησε από τον κ. Κουβέλη να μην επιμείνει στην παραίτησή του γιατί δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση. Μίλησε ακόμη για προηλειμμένες αποφάσεις της ηγετικής ομάδας και ζήτησε αναβολή του Συνεδρίου μέχρι να το επιτρέψουν οι πολιτικές συνθήκες.

Την ίδια ώρα, η βουλευτής Μαρία Ρεπούση είπε ότι το πολιτικό δίλημμα είναι εφεξής σταθερότητα ή αλλαγή και η ΔΗΜΑΡ πρέπει να ταχθεί υπέρ της αλλαγής κι όχι να συμβάλει στη διατήρηση του σημερινού πολιτικού σκηνικού.

Σημειώνεται ότι από τη συνεδρίαση απουσιάζουν οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Ψαριανός.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 08/06/2014 17:50:51

  Βλέπαμε την σκιά της ΔΗΜΑΡ το απόγευμα και όχι την ίδια. Οταν ο ήλιος έπεσε φάνηκε το μέγεθος της . Και αυτή λοιπόν στην νέα Κεντροαριστερά . Ετοιμάζονται και οι νταβατζήδες να μας παρουσιάσουν το νέο ΠΑΣΟΚ . Με άλλο όνομα , με άλλο ΑΦΜ , με άλλα πρόσωπα , αλλά πάντα το ίδιο χρήσιμοι γιά αυτούς ώστε να συνεχίσουν την λεηλασία της χώρας .

 2. ΚΜ avatar
  ΚΜ 08/06/2014 18:08:33

  Περιμένω σχόλιο από τον γνωστό σχολιαστή, αβανταδόρο του κυρ-Φώτη και νεροκουβαλητή των γερμανικών συμφερόντων. Είχε χαθεί για μια/δυο βδομάδες μετά τις Ευρωεκλογές αλλά εσχάτως ξεμύτισε και πάλι.

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 08/06/2014 18:16:42

  βασικά πρόκειται περί καιροσκόπων με αριστερή προβιά. αυτό λέει η όλη ιστορία τους. γιατί ασχολούμαστε με ανύπαρκτους ;

 4. Κράντωρ avatar
  Κράντωρ 09/06/2014 08:46:00

  To 1,2 του Κουβέλη αντιστοιχεί με το μερίδιο του στο 4% του ΣΥΡΙΖΑ (ΚΚΕ εσωτ. κ. λοιπά κομμουνιστικά κομματίδια). Στις εσωκομματικές εκλογές είχε λάβει 28%, όταν ο εκλεκτός του Αλαβάνου εθριάμβευσε. Οικογένεια Κουβέλη: Και οι τέσσερεις δικηγόροι. Προφανώς αντιπροσωπεύουν την μέση ελληνική οικογένεια. Η μία κόρη του, η Μαρία, ως διαμερισματική σύμβουλος του Καμίνη, διοργάνωσε στο Β΄Διαμέρισμα πανηγυράκια για τους λάθρο κόστους 40000 ευρώ και εις χρέωσιν των Ελλήνων. Η ετέρα θυγάτηρ, η Ευαγγελία ( καλλιτεχνικό Εύη) υπήρξε συνήγορος υπερασπίσεως του Επαναστατικού Αγώνα! Τώρα τι σχέση μπορούν να έχουν ο τροτσκιστής Σταμάτης Μαλέλης, οι σκληροπυρινικοί σταλινικοί Ψαρριανός, Λυκούδης, Παν.Παναγιώτου, Μαχαίρας κλπ. με οποιάνδηποτε έννοια « κεντροαριστεράς»; Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε προσωποπαγές κόμμα του ιδρυτήτου του Ανδρέα Μινέικο- Παπανδρέου, στο οποίο βαθμιαίως ενσωματόθηκαν οι παλαιοί ψηφοφόροι των βενιζελογενών κομμάτων.

 5. Π.Ε. avatar
  Π.Ε. 09/06/2014 12:40:25

  Κλείστε το περίπτερο και πάτε σπίτια σας . Ποιος είπε ότι σας θέλουν στο Σύριζα και τι να σας κάνουν; Να πιάσετε τα πόστα και να θέλετε υπουργεία έχοντας φέρει μόνο την ψήφο σας; Ο λαός σας έγραψε ....και σταματήστε να γελοιοποιείστε κάθε μέρα επαναλαμβάνοντας τις μπούρδες (λογοδοσία , κοινός τόπος , προγραμματική συμφωνία , δημοκρατία σε όλες τις κλίσεις και φωνές....). Σπίτια σας αρκετά μας ζαλίσατε εδώ και 2 χρόνια. Δρόμο μαζί με κάτι πειραγμένες αγράμματες που έχετε μαζέψει και θορυβούν με ανθελληνικές βλακείες. Ο κυρ Φώτης ήθελε λέει να παραιτηθεί και δεν τον άφηνε η κυρά Φωτεινή; (έτσι είπε ο Ψαριανός , άλλος εκείνος αλλά νορμάλ σε σχέση με τους υπόλοιπους θολωμένους παρτάκηδες). Τα Λαμόγια και οι κρατικοδίαιτοι κηφήνες του ΠΑΣΟΚ που είναι το 85% του Σύριζα ή το 23% του εκλογικού σώματος είναι η Αριστερά που θα κυβερνήσει και θα να ανασυγκροτήσει τη χώρα ; Ωϊμέ αλί και τρισαλί......

 6. ANTILOGOS avatar
  ANTILOGOS 09/06/2014 20:29:00

  Λυπη προκαλεί η κατάντια του Κουβελη να κρατηθεί στην εξουσία . Ανθρωπακι χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς γενναιότητα , χωρίς περηφάνεια. Θα το συρουν οι ´´ σύμβουλοι του ´´ στον ΣΥΡΙΖΑ να σφουγγαρίζει τις σκάλες του Αλέξη.

 7. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 09/06/2014 21:23:49

  πως διατηρειται στην επιφανεια τοσα χρονια αυτη η πολιτικη φουσκα ο κουβελης δεν το αντιλαμβανομαι κι ας δεχθουμε οτι λογω του αριθμου των βουλευτων του στη παρουσα βουλη ειχα καποια λογικη η ενασχοληση των μεσων μαζι του ,τωρα ομως που εχει ποσοσστα λεβεντη μαλλον δυσαναλογη δημοσιοτητα εισπραττει

 8. alex23 avatar
  alex23 10/06/2014 14:35:33

  αν ο κ.κουβελης και η πολιτικη παρεα του ειναι οτι πιο ευρωπαικο εχει να δειξει η 'κυβερνωσα' αριστερα, τοτε θα πεσει πολυ γελιο αν η υπολοιπη αριστερα, εστω και με προβια πασοκ, βρεθει στην εξουσια..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.