#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/04/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόσα παιχνιδάκια μπορεί να παίξει ακόμα η ΔΗΜΑΡ;Ο Ρουπακιώτης κάθε λίγο και λιγάκι βγαίνει στο αντάρτικο. Είτε έχει δίκιο είτε άδικο πολλές φορές έχει προκαλέσει αναταραχή στην κυβέρνηση.

Ο Μανιτάκης βρίσκεται μονίμως στο στόχαστρο όλων εξαιτίας της αδυναμίας διαχείρισης ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος όπως η αναδιοργάνωση του δημοσίου. Παράλληλα, έχει έρθει σε σύγκρουση με υπουργούς, είτε έχει δίκιο είτε άδικο.

Η Φ. Σκοπούλη εδώ και μήνες ούτε καν μιλάει με τον υπουργό της στο Υγείας, αλλά ποτέ δεν έχουμε μάθει το λόγο. Περισσότερα γνωρίζουμε για τις διχόνοιες που υπάρχουν μεταξύ τους παρά για το έργο που έχει προσφέρει. Τουλάχιστον έχει το θάρρος να λέει τη γνώμη της και να προκαλεί και την έκρηξη του πρωθυπουργού, όπως έγινε στο πρόσφατο υπουργικό.

Διάφοροι άλλοι υπουργοί και αναπληρωτές έχουν κάνει γκάφες κατά καιρούς, τις έχουν πάρει πίσω αλλά έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ, πνιγμένο στα προβλήματά του και με έναν αρχηγό μεγαλομανή, που πιστεύει ακόμη ότι η ζωή και η Ελλάδα του χρωστάει, δημιουργεί συνεχώς θέματα. Τελευταίο κρούσμα δεν ήταν η τζάμπα μαγκιά με τον ΦΠΑ. Ήρθε κι άλλη ξεφτίλα από την Ιπποκράτους καθώς το κόμμα κατέθεσε μόνο του χθες τροπολογία για την ανεργία, λέγοντας ότι δήθεν είχαν συμφωνήσει μέτρα και ο Σαμαράς με τον Στουρνάρα δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους και δεν ενσωμάτωσαν στο πολυνομοσχέδιο τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. Από το Μαξίμου τους απάντησαν ότι δεν μπορεί να μπαίνουν ρυθμίσεις από εδώ κι από εκεί αν δεν έχει γίνει μέτρηση των προτάσεων και αν δεν υπάρχει έκθεση του γενικού λογιστηρίου. Κι όμως, ο κ. Βενιζέλος ξαναχτύπησε δημιουργώντας την εικόνα μιας κυβέρνησης που ο καθένας κάνει ότι θέλει. Και να έχει δίκιο το ΠΑΣΟΚ να το καταλάβουμε. Ή ακόμη να καταθέτει μια πρόταση και να την πηγαίνει μέχρι τέλος, επίσης να το σεβαστούμε. Όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με πολιτικές αοριστίες από ένα κόμμα που προσπαθεί να διατηρηθεί πάνω από την επιφάνεια του νερού. Και που τελικά όταν βλέπει τα δύσκολα κάνει κωλοτούμπες. Για τόσο… σκληρή πολιτική μιλάμε.

Η υπομονή, και του Σαμαρά και του λαού έχει τα όριά της. Βεβαίως, πρέπει να δεχθούμε ότι μια τρικομματική κυβέρνηση είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα. Και βεβαίως οι υπουργοί και τα κόμματα έχουν το θάρρος της γνώσης και της δικής τους άποψης, είναι όμως και μέρος ενός συνόλου. Πρέπει να αποδεχθούν τους στοιχειώδεις κανόνες που ορίζουν μια κυβέρνηση.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι τρεις παραπάνω υπουργοί που δημιούργησαν πρόβλημα, ανήκουν στη ΔΗΜΑΡ. Μπορεί ο κ. Κουβέλης να έχει κάνει βήματα σημαντικά και να έχει ρίξει αρκετές φορές νερό στο κρασί του, όμως, ορισμένα στελέχη του θα πρέπει να ξεφύγουν λίγο από τη λογική της σύγκρουσης την οποία «τραβάνε σαν τον μαγνήτη».

Το ίδιο συμβαίνει και με το ΠΑΣΟΚ. Ας ξεφύγει επιτέλους από το κόμπλεξ ανωτερότητας που έχει, διότι πρέπει να καταλάβει ότι με το ζόρι τους ανεχόμαστε όλοι.

Όμως, θα πρέπει να ειπωθεί και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό. Σε μια κυβέρνηση τις κρίσιμες αποφάσεις τις παίρνουν οι υπεύθυνοι άνθρωποι. Οι υπουργοί και φυσικά ο πρωθυπουργός. Δε μπορεί για μείζονος σημασίας θέματα να λειτουργεί το παρασκήνιο. Δε μπορεί να υπάρχουν υπόγειες διαβουλεύσεις, κουβέντες πίσω από την κουρτίνα, μαχαιρώματα και ίντριγκες. Αυτά πρέπει να κοπούν μαχαίρι, αν θέλουμε να πάει μπροστά αυτός ο τόπος. Διότι απ’ ότι μαθαίνουμε, τις τελευταίες ημέρες το παρασκήνιο, το πολιτικό κουτσομπολιό, οι «πληρωμένες» δημοσιεύσεις και οι «κολλητοί» που περνούν τις θέσεις του μέσω συγκεκριμένων Media, είχαν την τιμητική τους.

Κορυφαία στελέχη, μπρος και πίσω από την κυβέρνηση παίζουν προσωπικά παιχνίδια την ώρα που καίγεται η χώρα;

Εν κατακλείδι: Δε μπορεί ο Σαμαράς με δύο – τρεις άλλους να τραβάνε το κουπί και κάποιοι να είναι στην πίσω πλευρά του πλοίου και να το τραβάνε πίσω.

Δε μπορεί η ΔΗΜΑΡ να μην τα έχει βρει ακόμη με τον εαυτό της και να παλινωδεί από εδώ κι από εκεί.

Δε μπορεί το ΠΑΣΟΚ και ειδικά ο Βενιζέλος να απειλούν να τινάξουν στον αέρα ότι καλό έχει κτιστεί μέχρι τώρα. Θα πρέπει να υποστούν και τις συνέπειες αν γίνει η στραβή.

Και τέλος, δε μπορεί το πολιτικό παρασκήνιο και η παραπολιτική να καταστρέφει ότι σοβαρό πάει να γίνει. Τους το ξαναλέμε για να το καταλάβουν και ο νοών νοήτω ποιους «δείχνουμε».

Αυτή η κυβέρνηση είναι η τελευταία ευκαιρία. Αν χαθεί θα πάνε κι αυτοί κατευθείαν στον πάτο και θα ονειρεύονται τα περασμένα μεγαλεία. Ας μην αισθάνονται τώρα άτρωτοι και ισχυροί. Περαστικοί είναι όλοι τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. monomaxos avatar
  monomaxos 27/04/2013 08:02:24

  Συμφωνώ απόλυτα με τον τίτλο του άρθρου.

  Ευκαιρία να ξανασυστηθούμε σε αυτόν τον τόπο.

  Και ο καλύτερος τρόπος να δούμε ποιός είναι ο κάθε ένας και τι μετράει στην κοινωνία, δεν είναι άλλος από τις εκλογές.

  Τολμήστε το, εμείς είμαστε έτοιμοι.

 2. δημης avatar
  δημης 27/04/2013 08:45:23

  ΤΙ..ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ...
  -ΜΑ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ" ΑΡΑ ..."ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ " ΚΑΙ ΑΡΑ ΠΡΟΘΥΜΟΣ....

 3. sceptic avatar
  sceptic 27/04/2013 09:57:40

  Δεν φτάνει που σας έδωσαν τα κλειδιά τους κατακρίνεται κιόλας διότι δεν κάθονται ήσυχα σε ότι κατεβάσει η κούτρα του καθενός...

 4. B.Q avatar
  B.Q 27/04/2013 10:19:12

  '' Η Φ. Σκοπούλη τουλάχιστον έχει το θάρρος να λέει τη γνώμη της και να προκαλεί και την έκρηξη του πρωθυπουργού, όπως έγινε στο πρόσφατο υπουργικό.''
  Κάτι είναι κι αυτό, δε λέω, αλλά θα με έπειθε μόνο αν είχε απαιτήσει ακρόαση και τα είχε πει ΟΛΑ τα τόσο σοβαρά κι εξευτελιστικά που συμβαίνουν στο χώρο της υγείας, κατ΄ευθείαν στον Πρωθυπουργό πολύ πριν και μακριά από τα φώτα. Αν έβρισκε τοίχο, ας τα έλεγε και προ μικροφώνων. Αυτή είναι εξ άλλου κι η υποχρέωσή τους. Η υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Όχι οι μικροπολιτικές κι η συμφεροντολογία τους.
  '' .....θα πάνε κι αυτοί κατευθείαν στον πάτο και θα ονειρεύονται τα περασμένα μεγαλεία. Ας μην αισθάνονται τώρα άτρωτοι και ισχυροί. Περαστικοί είναι όλοι τους.''
  Κακό θα είναι δηλαδή να πάνε στον πάτο; Εκεί είναι η φυσική τους θέση!!
  Οι συμμαχίες με φαύλους, κλεφτοκοτάδες, υποκριτές και ανίκανους φαντασμένους, δεν ωφελούν.

 5. Ρηνα avatar
  Ρηνα 27/04/2013 11:01:11

  Eγω αλλο καταλαβα. Πρωτα μειωσαν μισθους -σε Ιδιωτικο και Δημοσιο- μετα ρυθμισαν τις απολυσεις πρωτα στον ιδιωτικο τομεα και τους απαλλαξαν απο τις νομιμα θεσπισμενες αποζημιωσεις και τωρα που επονται και οι απολυσεις στο Δημοσιο πανε προκαταβολικα να απαγορευσουν ουσιαστικα και τη προσφυγη στα δικαστηρια. Σου λεει δεν τοχουν σε τιποτα οι δικαστες να δικαιωσουν κανενα και να υποχρεωθουμε να τους ξαναπαρουμε.....Ξεκαθαριζουν το τοπιο πριν τη μαχη και φαινεται ο Ρουπακιωτης ως νομικος...τσινησε.

  • mara M. avatar
   mara M. @ Ρηνα 27/04/2013 11:48:48

   Ετσι ακριβώς!

   • Ένας avatar
    Ένας @ mara M. 27/04/2013 16:41:55

    Μιλάμε για την απόλυτη Ζούγκλα!

    • DebbyTant avatar
     DebbyTant @ Ένας 28/04/2013 15:22:01

     Καιρος ηταν να επανελθει η αυθεντικη ζουγκλα

 6. Κυψελιώτης avatar
  Κυψελιώτης 27/04/2013 11:02:20

  Βρίσκουν και τα κάνουν οι τελειωμένοι ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
  Χορεύουν στο ταψί τον Σαμαρά και την ΝΔ ο ένας γιατί θέλει σαν τρελός πάλι Υπουργεία και ο άλλος για να διασώσει την μνημονιακή αριστερά που κατέρρευσε.
  Οπότε 2 είναι οι λύσεις.
  Ή κάθεται ο Σαμαράς και γίνεται έρμαιο των ανύπαρκτων Βενιζοκουβέληδων ή κάνει εκλογές και τους στέλνει στην αφάνειά τους.
  Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα

  • Σχετικά Ασχετος avatar
   Σχετικά Ασχετος @ Κυψελιώτης 27/04/2013 12:14:41

   To πήδημα είναι να τους δείξει ποιός είναι ο Πρωθυπουργός και ας πάνε αυτοί σε εκλογές.

   • Δαίμων avatar
    Δαίμων @ Σχετικά Ασχετος 28/04/2013 01:05:12

    Εκλογές ως το Σεπτέμβρη απλά, δεν υπάρχουν για Ελλάδα.

    • Kynikos avatar
     Kynikos @ Δαίμων 28/04/2013 11:00:13

     Εκλογές, και μετά τί?

 7. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 27/04/2013 11:06:35

  Δε μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν κάποιος να θεωρεί "παιχνιδάκια" την απόπειρα να περάσει το επαίσχυντο άρθρο για τη κατάργηση των προσωρινών δικαστικών αποφάσεων.

 8. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 27/04/2013 11:29:17

  Επειδή το θάρρος είναι αρετή και το θράσος ελάττωμα, η Σκοπούλη χαρακτηρίζεται από θράσος. Το θάρρος θα ήταν να έχει πει απευθείας στο Σαμαρά το πρόβλημα (αυτό της απάντησε άλλωστε) και όχι να δημιουργεί εντυπώσεις και προβλήματα για να φανεί αθώα. Είναι ένοχη όσο κρύβει το πρόβλημα και το βγάζει για να ενοχοποιεί άλλους μετά τόσο καιρό. Μικρότητες και λαϊκισμοί είναι πάντα αυτά τα κόλπα. Να μην παινεύουμε και τα ελαττώματα τώρα...

 9. mara M. avatar
  mara M. 27/04/2013 12:00:03

  Πολύ σωστά έκανε ο Ρουπακιώτης. Την τήρηση του συντάγματος εσείς την ονομάζεται "παιχνιδάκια"; Δυστυχώς έχουμε χάσει κάθε έννοια. Εκτός αν είστε θιασώτης του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" που δεν το νομίζω.

  • mara M. avatar
   mara M. @ mara M. 28/04/2013 00:53:31

   Δεν διαφωνώ καθόλου.

 10. Karenin avatar
  Karenin 27/04/2013 13:49:10

  Τι καλά περνάγαμε όταν κυβερνούσαν οι Πασόκοι, τζάμι. Οι ανθρώποι πέρναν μέτρα ρε παιδί μου αλλά σου κλείναν το μάτι, ότι δεν εφαρμοστούν. Τωρα το κακό που μας βρείκε είναι ότι τουτοι πάιρνουν μέτρα αλλά τα ενοούν...

 11. πολίτης avatar
  πολίτης 27/04/2013 15:29:22

  Οι προσωρινές δικαστικές αποφάσεις δεν αφορούν μόνο το δημόσιο (για όσους έχουν τόση χολή ) αλλά προστατεύουν και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα από αυθαιρεσίες.
  Είναι άλλο πράγμα να τελεσιδικούν σε εύλογο χρόνο και άλλο να καταργείς εντελώς κάθε έννοια δικαίου.
  Αν εννοείτε ότι νόμος της κυβέρνησης είναι το δίκιο του Στουρνάρα, τότε έχετε δίκιο κι εσείς.
  Οι υπουργοί που στερούνται νοοτροπίας ταλιμπάν και έχουν ακόμα την ψευδαίσθηση ότι ασκούν έργο και όχι διεκπεραίωση άνωθεν εντολών πρέπει να αντικατασταθούν επειγόντως.

 12. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ avatar
  ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ 27/04/2013 19:34:07

  Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται και η κρατικίστικη ΔΗΜΑΡ, απλά είναι μια απο τις πολλές μπαχαλοσυνιστώσες του τσύριζα! Δηλαδή δυο λαλούν και τρείς χορεύουν.
  Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη πολιτική ανάλυση, γιατί λειτουργούν με αυτό τον τρόπο!

 13. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 27/04/2013 22:55:27

  Πάντως και ο υπουργός και ο υφυπουργός δεν την φθάνουν τη Σκοπούλη στο μικρό της δαχτυλάκι... Ατύχησε να γίνει υφυπουργός σε μια τέτοια ομάδα... μακάρι να μείνει στον ανασχηματισμό -και ν` αρχίσει να χρησιμοποιεί το τριψήφιο!

 14. Αμφιδέξια avatar
  Αμφιδέξια 27/04/2013 23:25:54

  Ε, μα κι αυτή τι το φοβάται το 149 !!!! Έπρεπε να είχα πρόσβαση ...εγώ. Όχι όλοι αυτοί οι δειλοί οσφυοκάμπτες. Σε λάθος κόσμο προσφέρεται η εν λευκώ πρόσβαση. Αυτοί παίζουν το...χαλασμένο τηλέφωνο εκ προθέσεως.

 15. DebbyTant avatar
  DebbyTant 28/04/2013 15:26:02

  Η ηττα περιεχει ομολογια παραδοση υποταγη εξευτελισμο κυρωσεις απωλειες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.