#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/09/2011 15:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόσα θέλει να μας τρελάνει ο Νίκος Παπανδρέου;Άρχισε η επιχείρηση "διάσωση της οικογένειας Παπανδρέου", ή "επιβίωσης του Παπανδρεϊσμού". Όπως θέλετε χαρακτηρίστε το, αλλά κατά την γνώμη μας αυτό σηματοδοτεί το άρθρο του αδελφού του πρωθυπουργού, Νίκου Παπανδρέου που δημοσιεύεται στην «Οικονομική Επιθεώρηση» και αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στον ... "αδιέξοδο δρόμο της λιτότητας" - όχι δεν γράψει ότι αυτό φωνάζει σε όλους τους τόνους, μήνες τώρα ο Α. Σαμαράς.

Όπως διαβάζουμε στο "Πρώτο Θέμα", ο κ. Ν. Παπανδρέου ξεκινά την προσέγγιση του στο φλέγον θέμα της κρίσης με την παραδοχή ότι «η λιτότητα-δεν φέρνει την άνοιξη, δεν χρειάζεται να είναι κανείς νομπελίστας στα οικονομικά για να το καταλάβει». Παρόλα αυτά η ακολουθούμενη «αντι-λαϊκή πολιτική» δεν είναι «επιλογή ΠΑΣΟΚ αλλά επιβάλλεται από το διεθνές σύστημα».

Ο αρθογράφος αφού επισημαίνει ότι ανάλογα σκληρά πακέτα μέτρων υιοθετούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες απαντά στο ερώτημα αν η πολιτική αυτή αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας: «Θα λύσει το πρόβλημα; Ούτε»!

Κατά την οπτική του κ. Παπανδρέου τα προγράμματα περικοπών επιβάλλονται από τις αγορές αλλά και από μία «μονόπλευρη τύφλωση με προσήλωση στη συντηρητική οικονομική σκέψη». Προς την κατεύθυνση αυτή καθοριστικός είναι ο ρόλος του ΔΝΤ αφού «εδώ και τριάντα περίπου χρόνια, είναι γνωστό το πρόγραμμα λιτότητας που επιβάλλει το ΔΝΤ σε όσες χώρες αναγκάζονται να πάνε σε αυτό για να μην χρεωκοπήσουν» ενώ αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκαλεί η προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ σχολιάζει:

«Για αυτό μου φαίνεται ακατανόητο όλες αυτές οι ομάδες διανοουμένων αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην έχουν διαβάσει έστω ένα βιβλίο για αυτά τα θέματα». Για το λόγο αυτό τα βέλη της αντιπολίτευσης πρέπει να έχουν αποδέκτη όχι την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά τους δανειστές μας τους οποίους τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να προσπαθήσουν «με σοβαρά και τεχνοκρατικά επεξεργασμένες προτάσεις» να πείσουν να υιοθετήσουν άλλες πολιτικές εκτός των επώδυνων μέτρων.

Μολονότι η λιτότητα δεν έχει καμία αναπτυξιακή προοπτική ήταν επιβεβλημένη γιατί αν δεν ακολουθηθεί ένα σκληρό πρόγραμμα «η Ελλάδα εγκαταλείπεται στην τύχη της. Δηλαδή πτώχευση!». Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, πρέπει «να πάρουμε το φάρμακο το πικρό για ένα διάστημα» για να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στους διεθνείς συνομιλητές μας αφού εάν είχαμε «με το καλημέρα προτείνει μέτρα αναπτυξιακά δεν θα γινόμασταν πιστευτοί».

Βασικός στόχος κατά τον αδερφό του πρωθυπουργού είναι «να αλλάξουμε τις εντολές των εταίρων μας-δύσκολη αποστολή» ώστε να φύγουμε «από τις σκληρές αυτές επιταγές». Στο πλαίσιο αυτό, η προτεινόμενη λύση για την έξοδο από την κρίση βρίσκεται μακριά από «τις τεράστιες περικοπές που επιβάλλει ένα συντηρητικό σύστημα» και συνοψίζεται στο τρίπτυχο: Ένα μεγάλο σχέδιο Μάρσαλ, ευρωομόλογο και δημοκρατική ανατροπή των συντηρητικών κυβερνήσεων της Ευρώπης.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=143831

ΣΧΟΛΙΑ

 1. BlueSky avatar
  BlueSky 06/09/2011 15:15:13

  Ας πάει να βγάλει κανα ένσημο πρώτα και μετά να πετάει ότι του κατεβαίνει!

 2. anetos avatar
  anetos 06/09/2011 15:33:57

  οντως "εμπνευσμενο" αρθρο ...αυτος ειναι ποιος εξυπνος απο τον μεγαλο του αδελφο....

  • lampros avatar
   lampros @ anetos 06/09/2011 23:26:09

   Έξυπνος, ουυυυ, φαίνεται από μακρυά.

   Έχει την φάτσα εκείνου του Παπανδρέου που κατέβαινε με το Λεβέντη.

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/09/2011 15:43:10

  Τον προαλείφουν για διάδοχο...

  • manos avatar
   manos @ Strange Attractor 06/09/2011 16:06:47

   Ή αλλιώς, Χαλίφης στην θέση του Χαλίφη...
   Αυτή η οικογένεια μας έχει στοιχειώσει.
   Παππούδες, μπαμπάδες, αδέρφια, μαμάδες, φιλενάδες, προσεχώς εγγόνια.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Strange Attractor 06/09/2011 17:44:06

   Strange τι μαχαιριά ήταν αυτή! Δεν θέλω να δώσω μεγάλο όρκο και να πω μεγάλη κουβέντα, αλλά έτσι και τον δω να ψηφίζεται, το πήρα το καπελάκι από τη χώρα, δεν θα αντέξω.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ victoria (true) 06/09/2011 21:12:17

    Κι όμως, εδώ και 2-3 χρόνια κάνει μπαμ ότι του χτίζουν προφίλ, ως συγγραφέα, ως σκεπτόμενου, ως πολιτικού άνδρα, κλπ.
    Τώρα που είναι στα ντάουν του ο ΓΑΠ, ήρθε η σειρά του. Μετά υπάρχει κι ο άλλος, ο Ανδρίκος. Και μετά υπάρχει και η κόρη.
    Μέχρι να μεγαλώσουν τα δίδυμα του ΚΚ, έχουμε πολλούς Παπανδρεόυ ακόμη.
    Αλλά αφού γλιτώσαμε τότε από την "διάδοχο" Μιμή, μπερεκέτι να λέμε!

 4. φωνη avatar
  φωνη 06/09/2011 15:47:11

  Ως τι μιλάει, ως αδελφός του Πρωθυπουργού; Σπουδαίος θεσμικός ρόλος...αδελφός του πρωθυπουργού. Όλα τα αδελφία ηγετών τοποθετούνται καθημερινά. Η αδελφή της Μέρκελ, του Σαρκοζί ο θείος, ο κουμπάρος του Μπερλουσκόνι, η γιαγιά του Ομπάμα.......

  Τι ρεζιλίκια είναι αυτά ρε; Θα υποδείξει ο αδελφός του Πρωθυπουργού στην αντιπολίτευση τι πρέπει να κάνει; Τι θράσος είναι αυτό; Να τον μαζέψει αμέσως ο ΓΑΠ.

  Τα περί ΔΝΤ και επόδυνων μέτρων να τα έλεγε στον αδελφό του όταν δούλευε υπογείως με τον Στρος Καν και όταν ψήφιζε τα μνημόνια.
  Και ξεχνάει ότι η δυναστεία Παπανδρέου κυβερνάει, δεν τους εμπόδισε κανείς να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στους δανειστές.

  Δε μας λέει καλύτερα ο Νικολάκης για τα cds, το ΤΤ και τον Αντρίκο;

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ φωνη 07/09/2011 11:57:46

   Τι να τον μαζέψει ο ΓΑΠ; Σάμπως κατάλαβε τι έγραφε το άρθρο; Δεν τον βλέπεις στην φωτογραφία πώς χαζοχαμογελάει λες και θα τους πάρει μαντολάτο;

   • φωνη avatar
    φωνη @ Χαλκιδέος 07/09/2011 12:04:18

    Καλά η οικογένεια Παπανδρέου δεν καταλαβαίνει από θεσμούς...κάποτε έτρεχε το υπουργικό συμβούλιο πίσω από τα φουστάνια της Μιμής.

    Μπορεί να μας φαίνονται φυσιολογικά αυτά, αλλά δεν είναι.
    Η αντιπολίτευση δεν πρέπει να επιτρέπει υποδείξεις από ασχέτους.

  • Greek Ninja avatar
   Greek Ninja @ φωνη 07/09/2011 18:13:02

   So, so true!

 5. karamanlikos avatar
  karamanlikos 06/09/2011 16:00:31

  Λουστείτε τους!!!

 6. Nίκος avatar
  Nίκος 06/09/2011 16:11:56

  Νεοφιλελεύθερο αρπακτικό.

 7. RYaN avatar
  RYaN 06/09/2011 16:36:22

  Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, πρέπει «να πάρουμε το φάρμακο το πικρό για ένα διάστημα» για να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στους διεθνείς συνομιλητές μας αφού εάν είχαμε «με το καλημέρα προτείνει μέτρα αναπτυξιακά δεν θα γινόμασταν πιστευτοί».

  Μετά από 2 χρόνια το "καλημέρα" έχει παρέλθει προ πολλού και η ανάπτυξη ακόμα δε φαίνεται ούτε με το κυάλι...

 8. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 06/09/2011 16:44:44

  Η λιτότητα δεν είναι έργο ΠΑΣΟΚ. Βρέ καραγκιόζη που ήσουν όταν ο αδελφός σου μας έλεγε διεθνώς χώρα διεφθαρμένων και ο υπουργός οικονομικών τιτανικούς ;
  Ποιανού έργο είναι βρε ΣΤΟΚΟ μετά από τέτοιες συμπεριφορές; είδες ποτέ στη ζωή σου να βοηθάει κανένας ΤΙΤΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ; ποιός ανέβασε αυτό το άρθρο μεσημεριάτικα και μας φουντώνει;

  • jojo avatar
   jojo @ ΣΠΥΡΟΣ 06/09/2011 19:53:23

   +10000

 9. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 06/09/2011 16:49:04

  ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ: ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΑΣ: Τόσο καιρό οι Παπανδρέου κορόιδευαν τον Ελληνικό λαό. Τώρα όμως έχουν έρθει έτσι τα πράγματα και δεν μπορούν να τον κοροιδέψουν κι άλλο. Και ο λαός μας τους μισεί στα φανερά. Και αυτό είναι που τους τσούζει. Και γι αυτό ο Νικολάκης προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες του Γιωργάκη λέγοντας ότι τα βέλη της αντιπολίτευσης πρέπει να έχουν αποδέκτη όχι την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά τους δανειστές μας!!! Και για να καταλάβετε γιατί λέω τον Νίκο Νικολάκη κοιτάξτε τι νομίζει ο άνθρωπος ότι πρέπει να κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης: Πρέπει να προσπαθήσουν «με σοβαρά και τεχνοκρατικά επεξεργασμένες προτάσεις» να πείσουν τους δανειστές να υιοθετήσουν άλλες πολιτικές εκτός των επώδυνων μέτρων!! Για τόσο χαζούς μας περνάς ρε Νικολάκη; Κι αν Νικολάκη τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν όλα όσα μας λες τότε για ποιόν λόγο τον πληρώνουμε τον αδελφό σου τον Γιωργάκη; Μήπως για να παίρνουν λεφτά οι ΜΚΟ που έχετε εσύ και η μητέρα σας;

 10. Orestios avatar
  Orestios 06/09/2011 16:52:29

  Ο γόνος πουλάει εξυπνάδα.
  Με ποιον θεσμικό ρόλο μιλά????

  • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΟΤΗΣ @ Orestios 06/09/2011 22:22:01

   Θεσμικός ρόλος? Ντενεκές ξεγάνωτος.

 11. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 06/09/2011 18:51:08

  χαχαχαχα

  Ωραίος.
  Το πρόγραμμα και η οικονομική πολιτική που η κυβέρνηση (...ο αδερφός του δηλαδή) εφαρμόζουν δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αντίθετα οδηγεί τη χώρα στην ύφεση, αλλά φταίνε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και όσοι αντιδρούν που δεν τα απαγγέλλουν στην Τρόικα με σοβαρές και τεχνοκρατικές προτάσεις έτσι ώστε να την πείσουμε να επιβάλλει η κυβέρνηση άλλη πολιτική....


  Τι πίνουν σε αυτή την οικογένεια και δεν μας δίνουν;
  Ο ένας παραιτείται στον εαυτό του ...που δεν κάνει αποδεκτή την παραίτησή του.
  Ο άλλος κατακρίνει την πολιτική του αδερφού του, αλλά δεν φταίει ο καημένος αδερφός, αλλά όλοι όσοι αντιδρούν που δεν ...διαβάζουν και κανένα βιβλίο.

  Αν διαβάσω κανένα δικό του θα σκέφτομαι θα μιλώ και θα πράττω σαν ............... και εγώ;


  ΥΓ

  Φάκτορα από εδώ και πέρα ότι και να λέω ή κάνω δεν φταίω εγώ ... η άλλη πλευρά φταίει η αμόρφωτη που δεν διαβάζει ... πάω να το πω στο αφεντικό μου στη γυναίκα μου και όσο άλλο κάτσει...

 12. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 06/09/2011 19:22:06

  Ο Ρόκο και τα αδέρφια του.....

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Dee Jay Stelios 06/09/2011 21:54:52

   μάλλον προς Ντάλτον ....

 13. factorx avatar
  factorx 06/09/2011 21:04:57

  άρχισε η επιχείρηση "διασωση του παναδρεισμου" - σκηνικό εκλογών

 14. Michael avatar
  Michael 06/09/2011 21:34:28

  Πολύ πονηρός ο Νικολάκης.
  Έχει καταλάβει ότι αν πει κάτι θετικό για την κυβέρνηση θα τον κράξουν κ το κάνει πλαγίως λέγοντας ότι πρέπει «να πάρουμε το φάρμακο το πικρό για ένα διάστημα» για να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στους διεθνείς συνομιλητές μας αφού εάν είχαμε «με το καλημέρα προτείνει μέτρα αναπτυξιακά δεν θα γινόμασταν πιστευτοί».

  Μη ξεχάσω ότι κ ο Γιωργάκης στις 3-6-2009 (πριν τις εκλογές δλδ) είχε αναφερθεί κατά του ΔΝΤ κ κατόπιν το κάλεσε να ... μας σώσει (αφού του το επέβαλαν).

  Πολύ εύστοχος ο τίτλος του άρθρου.

 15. Κώστας avatar
  Κώστας 06/09/2011 22:15:40

  Φύγετε από την Ελλάδα μιάσματα.
  Μη μας προκαλείς συγγραφέα γ κατηγορίας, Νίκο Παπανδρέου.

  "«Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας… Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα… Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ‘60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του.
  Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…».
  Νίκος Παπανδρέου (Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ – Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004) "

  Καθάρματα...

 16. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 07/09/2011 00:00:29

  Επειδή το πασοκικό κατεστημένο θέλει να τον παρουσιάσει ως συγγραφέα και διαννοούμενο σημαίνει ότι είναι κιόλας; Ας πάει να δοκιμάσει το 'ταλέντο' του χωρίς τις πλάτες του ονόματος , την ασφάλεια του περίγυρου , την ανάγκη για βόλεμα των ανίκανων και την βλακεία των πολλών και τότε τα λέμε...!!!!Οσο γι'αυτά τα' βαθυστόχαστα 'που λέει στο άρθρο, είναι και τόσο ατάλαντος που ούτε καν χειρισμό της γλώσσας δεν ξέρει ,τουλάχιστον για να τα παρουσιάσει χωρίς να φαίνεται η άκομψη και δόλια προσπάθειά του να εμφανίσει τον αδελφό του ως θύμα των άλλων των κακών, να μαζέψει τους χαχόλους τους και να ανακόψει την υπεροχή του Α.Σ. Παπανδρέου: το καρκίνωμα της χώρας!

 17. Απορία avatar
  Απορία 07/09/2011 01:56:54

  Θα ήταν ενδιαφέρον να γίνει κάποτε ένα πόθεν έσχες στην οικογένεια των Παπανδρέηδων.

  Αλήθεια πως ζουνε, ποιος τους πληρώνει τα ταξίδια στο εξωτερικό, τις διαμονές και γενικά τη ζωή που κάνουν. Και δεν μιλάμε μόνον για τον πρωθυπουργό αλλά και για τους υπόλοιπους.

  Το όνομα που τους άφησε κληρονομιά ο Αντρέας, από όσο είναι γνωστό, δεν τρώγεται αυτό καθεαυτό...

  • anideos avatar
   anideos @ Απορία 07/09/2011 02:29:08

   100000000000000000000000000000000000000000000000+

  • xenios avatar
   xenios @ Απορία 07/09/2011 10:27:46

   Ξεχνάς το συναινετικό διαζύγιο που έδωσε η Μαργαρίτα στον Ανδρέα.
   Ξέρεις και εγώ πόσο συναινετικός γίνομαι με μερικά δις;

   Έκτισε την βίλα στην Δήμητρα βόλεψε την Μαργαρίτα και τα παιδιά τους.

   Μα γιατί απορείτε; Ξεχάστε τα pumpers, τον Κοσκωτά και όχι μόνο;

 18. Pluto avatar
  Pluto 07/09/2011 07:37:26

  Aυτοί την δουλειάτους κάνουν...Εμείς, όμως, φταίμε που δεν τους παίρνουμε με τα παλούκια....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.