#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/02/2012 13:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόσα ΠΑΣΟΚ θα κατέβουν στις εκλογές;Η νέα μεταπολίτευση είναι η κατάρρευση του δικομματισμού, δηλαδή του… ΠΑΣΟΚ. Η πολυδιάσπαση του ΠΑΣΟΚ οδηγεί στην διάλυση του δικομματισμού που γνωρίσαμε και αφήνει την ΝΔ ως το μόνο ισχυρό κόμμα - πυλώνα του πολιτικού συστήματος. Το ΠΑΣΟΚ δε, μετατρέπεται από κόμμα σε «χώρο» που απαρτίζεται από πολλά κόμματα, ουσιαστικά ισοδύναμα μεταξύ τους και αλληλοεξαρτώμενα ως προς την υπόστασή τους.

-Κόμμα Κατσέλη – Καστανίδη: οι δύο πρώην υπουργοί φαίνεται ότι τα βρήκαν μεταξύ τους (αλλά και με μερικούς άλλους βουλευτές, όπως ο Μιχελογιαννάκης και η Τεκτονίδου, και στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ...) και είναι ζήτημα εβδομάδων ή και ημερών να ανακοινώσουν το νέο πολιτικό φορέα – η ανακοίνωσή του θα γίνει κοντά στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Η Κατσέλη μάλλον θα είναι η πρόεδρος του κόμματος και ο Καστανίδης θα αναλάβει την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας του. Το πολιτικό περιεχόμενο του φορέα θα είναι η απόρριψη του μνημονίου 2, η ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης για τον εξορθολογισμό του. Είναι άγνωστο αν θα συζητήσουν με τον Δημαρά και το Άρμα Πολιτών.

-Κόμμα διαγραμμένων ΠΑΣΟΚ: υπάρχει μία ομάδα από τους προσφάτως διαγραφέντες και υπό διαγραφή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται μεταξύ Βενιζέλου – Λοβέρδου και Κατσέλη – Καστανίδη. Αυτοί οι βουλευτές συζητούν και με τις δύο πλευρές (Αμοιρίδης, Μίχος κ.α.), ενώ περιμένουν να ξεκαθαρίσει την στάση του το ΠΑΣΟΚ, όπου οι Ρέππας, Σκανδαλίδης, Παπουτσής θέλουν να επιστρέψουν, ενώ οι Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου αντιδρούν έντονα.

-ΠΑΣΟΚ: με ηγέτη τον Βενιζέλο και τον Λοβέρδο, αλλά και με τον Παπουτσή να προσπαθεί να συγκρατήσεις τις δυνάμεις του «κοινωνικού ΠΑΣΟΚ και με άγνωστη την στάση που θα κρατήσει ο Παναγιωτακόπουλος (που μετρά κομματικές δυνάμεις). Πρόκειται για το κόμμα - μηχανισμό εξουσίας, που θα φέρει την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά θα πληρώσει την διετία του ΓΑΠ. Θα είναι το κόμμα – εγγυητής του μνημονίου προς τους ξένους, εξ ου και η περίφημη δήλωση Λοβέρδου για μετεκλογική συνεργασία με την ΝΔ.

-Κεντρώο Κόμμα: πρόκειται για «εκσυγχρονιστικά» στελέχη και νυν υπουργούς που θέλουν να εκφράζουν το «κόμμα Παπαδήμου» και διαπλεκόμενων επιχειρηματιών. Μαζί τους είναι και καθηγητές, επιχειρηματίες κ.α. του ultra εκσυγχρονιστικού χώρου, όπως ορισμένα νεοϊδρυθέντα κόμματα που προβάλλονται και «σπονσονάρονται» από συγκεκριμένα ΜΜΕ. Πολιτικά θα κινηθεί ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ώστε να διασφαλίζει με την παρουσία του την δημιουργία κυβέρνησης, αλλά ταυτόχρονα και τον έλεγχο - ομηρία της κυβέρνησης, αφού εύκολα θα συνεργάζεται είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ.

-ΔΗΑΡ: όλες οι παραπάνω εξελίξεις είναι καμπανάκι κινδύνου για την ΔΗΑΡΙ που φοβάται ότι θα πάψει να είναι ο προνομιακός υποδοχέας των απογοητευμένων του ΠΑΣΟΚ. Ο Κουβέλης βρίσκεται σε συζητήσεις με την ομάδα των διαγραμμένων, ενώ έχει μιλήσει στο παρελθόν και με τον Καστανίδη (όταν είχε αρνηθεί να μπει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, επειδή συμμετείχε το ΛΑΟΣ). Στην ΔΗΑΡΙ εκτιμούν ότι πρέπει να «μπετονάρουν» τις εισροές τους και να κάνουν πιο επιλεκτικές συνεργασίες. Ωστόσο οι πληροφορίες από την πρόοδο , είναι ανησυχητικές για τον ρόλο του κόμματος, καθώς, μετά την «κατάληψη» από σημιτικούς και «εκπροσώπους» επιχειρηματιών (Μπίστη, Μαλέλη (STAR), Παν Παν (Μπομπολας) κ.α.), επιλέγονται κεντρικές υποψηφιότητας στα ψηφοδέλτια με παρόμοιο προσανατολισμό, όπως της (γνωστής από το βιβλίο της ιστορίας και τον «συνωστιμό» στο λιμάνι της Σμύρνης) Ρεπούση στον Πειραιά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τάσος avatar
  τάσος 27/02/2012 13:00:50

  το πασόκ είναι εδώ με οχτώ τοις εκατό.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ τάσος 27/02/2012 18:08:42

   Τάσο..θα φωνάξω μαζί σου όταν πάρει 3..(%)

 2. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 27/02/2012 13:22:18

  Ο λύκος κι αν μεγάλωσε και άλλαξε το μαλλί του ούτε τη γνώση του άλλαξε ούτε την κεφαλή του. Απλά σήμερα τέλειωσαν τα ψιλά και βγήκαν τα μαχαίρια της μοιρασιάς. Επιβάλλεται να δείξουμε ομοψυχία δεξιάς κοπής αφού το Κέντρο θα το οικειοποιηθεί η Βενιζελοντορολοβαρδία.

 3. o deksios avatar
  o deksios 27/02/2012 13:35:07

  σ' αυτο το πλευρο του 8% να κοιμομαστε...
  μολις εκλεγει ο βανιζελος και δοθει το συνθημα, να δειτε πως οι πρασινοφρουροι θα φυγουν απ' τον κουβελη και θα γυρισουν στο μαντρι...

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ o deksios 27/02/2012 13:43:52

   συμφωνώ με το ...σύντροφο Δεξιό.

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ o deksios 27/02/2012 15:12:57

   ναι,αλλά εκείνο που λέει για τους λύκους και τον βοσκό που έλεγε ψέμματα το ξέρεις;

 4. Αλμωπιευς avatar
  Αλμωπιευς 27/02/2012 13:54:47

  H keντροδεξια αραγε οπερ και ζητουμενο πως θα κατελθει στις εκλογες ? Ποσοι ψηφοφοροι του Πασοκ εχουν γοητευθει απο την σημερινη Ν. Δ και θα την ψηφισουν?Ποσοι νεοδημοκρατες θα απεχουν των εκλογων? ΤΙ γινεται μετα την ισχνη νικη της κεντροδεξιας οταν 0λος ο δημοκρατικος συρφετος θα ειναι απεναντι της ?

 5. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 27/02/2012 13:57:27

  Όσα ΠΑΣΟΚ και να κατέβουν, το βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ, δίπλα μας, δολοπλόκο, αλητήριο, μοχθηρό, διαπλεκόμενο, εκδικητικό, ...λαμογιώτατο.
  Το βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι ένα, και οι εγκεφαλοπλυμμένοι φίλαθλοι οπαδοί του ΠΑΝΤΑ συννενοούνται αναμεταξύ τους, πάντα νοιώθουν λύκοι μέλη της ίδιας αγέλης.
  Ποιοί είναι?
  Μα, αυτοί που δίνουν 8% στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και σήμερα!

  Οταν καταλάβει όλη η υπόλοιπη κοινωνία τι ζημιά έκανε αυτή η φαύλη εκφυλιστική νοοτροπία του μεγάλου "ηγέτη" Ανδρέα στην Πατρίδα, τότε έχουμε πια ελπίδα για να σωθούμε.

 6. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 27/02/2012 15:23:16

  Ενα διαχρονικό λάθος της παράταξης είναι ότι ασχολείται πολύ με το ΠΑΣΟΚ και όχι με τις δικές τις στρατηγικές.
  Οσα ΠΑΣΟΚ και να κατέβουν,εμείς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε;Εχουμε το σχέδιο,την πρόταση,την λύση;Αυτό πρέπει να είναι το ερώτημα.
  Η πολιτική δεν είναι σαν τη φύση.Στη φύση ένα ψάρι μπορεί να κάθεται απλώς ακίνητο με το στόμα ανοικτό και η τροφή,το μικρό ψαράκι,θα μπει μόνο του μέσα να φαγωθεί.
  Ο ψηφοφόρος όμως δεν θα ερθει μόνος του στην κάλπη,αν εσύ δεν κάνεις τίποτα.Δεν αρκεί απλώς η διάψευση του ΠΑΣΟΚ.
  Εχεις τόσα ψεγάδια,σκάνδαλα,μαύρα σημεία στα χέρια σου απο τα 30 χρόνια εξουσίας τους,χρησιμοποίησε τα!

 7. Μάκης Π. avatar
  Μάκης Π. 27/02/2012 15:41:45

  Μην τους υποτιμάμε.
  Έχουν ρίζες , παραφυάδες, τριχοειδή αγγεία και συνεχίζουν να ζουν κάτω από τη γη....
  Ο εφησυχασμός είναι το τελευταίο που θα πρότεινε κανείς.

 8. TopGunZ avatar
  TopGunZ 27/02/2012 16:04:12

  Ακόμα και ένα ΠΑΣΟΚ είναι ένα παραπάνω από όσα θα έπρεπε να υπάρχουν.

  • Κρίμα avatar
   Κρίμα @ TopGunZ 27/02/2012 16:29:36

   Σωστό αλλά ας μην είμαστε μινιμαλιστές αφού ο πλουραλισμός είναι συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας οπότε, όσο περισσότερα τόσο το καλλίτερο (έστω και εξουθενωτικά).

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Κρίμα 27/02/2012 18:06:52

    Σίγουρα, το περιεχόμενο του σχολίου μου είναι το ιδεατό, σε ρεαλιστικό επίπεδο, όσα περισσότερα και κατακερματισμένα τόσο το καλύτερο, να τα τραβήξει ευκολότερα το καζανάκι της ιστορίας.

 9. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 27/02/2012 18:14:05

  Με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, τρία είναι, κατά την προσωπική μου γνώμη, τα κυρίαρχα στοιχεία που ξεχωρίζουν στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας:
  Πρώτον, ότι τα κόμματα και οι παραταξιακές αγκυλώσεις, που κατατρύχουν την χώρα μας εδώ και δεκαετίες, έπαψαν να υφίστανται. Τουλάχιστον, με την μορφή που τα είχαμε συνηθίσει. Απαξιώθηκαν, τόσο στη συνείδηση του κόσμου, όσο και στην καθημερινή πολιτική πρακτική.
  Δεύτερον, η απεγνωσμένη προσπάθεια του καθεστωτισμού της χώρας μας να επιβάλλει με το στανιό νέα πολιτικά σχήματα, που δήθεν είναι άφθαρτα και πολλά υποσχόμενα. Μια ανακύκλωση δηλαδή της πολιτικής τάξης. Μια φρέσκια όμως συνταγή, παύει να είναι φρέσκια, εφόσον τα υλικά της είναι μπαγιάτικα…
  Τρίτον, η ηγετική παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, που αν μη τι άλλο, αποδεικνύει καθημερινά ότι ο άνθρωπος αυτός έχει την απαραίτητη στόφα, μη διστάζοντας να συγκρουστεί, να διακινδυνεύσει, να προσαρμοστεί, αλλά και να κάψει γέφυρες, προκειμένου να πετύχει αυτό που ο ίδιος οραματίζεται για την νέα Ελλάδα. Όσο δύσκολο κι αν του είναι σε προσωπικό και ανθρώπινο επίπεδο.
  Μέσα στον γενικότερο μικροπολιτικό συρφετό, και στους διάφορους βρικόλακες που τον απαρτίζουν, η όλη στάση του Σαμαρά προσφέρει μια βιώσιμη ελπίδα για κάτι το εντελώς διαφορετικό.
  Τα εμπόδια όμως που συναντά είναι πολλά. Και δεν προέρχονται όλα από τους ιδεολογικούς του αντιπάλους.
  Πολλοί είναι οι (από γεννησιμιού τους) δεξιοί, που δυσανασχετούν με την όλη κατάσταση, ονειρευόμενοι νέους πιο μαχητικούς ηγέτες, και νέα πιο «ριζοσπαστικά» δεξιά σχήματα.
  Αρκετοί είναι και οι παραπονούμενοι νεοδημοκράτες, που για δικούς του λόγους ο καθένας, πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται το κόμμα τους.
  Δυστυχώς, αυτή είναι η φύση του ανθρώπου, και αυτή είναι (ανέκαθεν) η πολιτική και κομματική πραγματικότητα της Ελλάδας.
  Είμαστε ένας λαός, που όλοι ανεξαιρέτως θα μεγαλουργούσαμε, αν είμαστε πρωθυπουργοί για μια εβδομάδα….
  Είμαστε όλοι στρατηγοί, προπονητές, σεισμολόγοι, οικονομολόγοι, κλπ… στα καφενεία της γειτονιάς μας.
  Και έτσι, εκτός από τα χίλια μύρια εθνικά και οικονομικά προβλήματα, ο Σαμαράς έχει να αντιμετωπίσει και τα άπειρα μικρά οδυνηρά καρφώματα και μαχαιρώματα, μέσα και έξω από το κόμμα του.
  Και η αλήθεια είναι ότι με την στάση του χάνει πολλά, σε επίπεδο εσωκομματικής και ενδοπαραταξιακής γαλήνης.
  Χάνει την ευκαιρία να γίνει ένας ακόμη διαχειριστής πρωθυπουργός, που δεν σπάει αυγά, δεν λέει όχι στα συμφέροντα, που χαϊδεύει αυτιά, και που έχει την ελευθερία να χαλαρώνει τα απογεύματα, βλέποντας ταινίες, παίζοντας playstation ή γκολφ, ή ακόμη και γκομενιάζοντας!
  Κερδίζει όμως πολύ περισσότερα.
  Και αυτό διότι ως πολιτικός και ως προσωπικότητα, έχει πλέον απήχηση σε όλα τα ιδεολογικά και κοινωνικά στρώματα της Ελλάδας, και όχι μόνο στους παραδοσιακούς δεξιούς.
  Και αυτό είναι το μυστικό του όπλο, που σίγουρα το ζηλεύουν οι δεξιοί δελφίνοι, καθώς και οι αριστεροί κριτές των πάντων.
  Ο Σαμαράς έχει με το μέρος του την σιωπηλή πλειοψηφία!
  Αν λοιπόν καταφέρει, και συνεχίσει αυτή την τιτάνια προσπάθεια, που μάλλον σκακιστή, ή ζογκλέρ θυμίζει, και αν μπορέσει να ξεπεράσει τις διάφορες τρικλοποδιές, η αμοιβή του θα είναι πολύ μεγαλύτερη απ ότι θα ήταν αν παρέμενε ένας ακόμη πολιτικά ορθός, παραδοσιακά δεξιός, αστός, πολιτικός ηγέτης ενός κόμματος εξουσίας.
  Το διακύβευμα είναι μεγάλο. Τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη χώρα.
  Προσωπικά τον εμπιστεύομαι, όπως βλέπω να τον εμπιστεύονται και διάφοροι συμπατριώτες μας, που σε άλλες εποχές ή συγκυρίες, θα έβγαζαν φλύκταινες με τη θέαση και μόνο ενός κλασικού «δεξιού» πολιτικού.
  Οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν. Οι εποχές του μικροκομματικού ωφελιμισμού έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Το πελατειακό, βασισμένο στο ρουσφέτι και στις εξυπηρετήσεις, κράτος της μεταπολίτευσης, έχει καταρρεύσει οριστικά. Θεός σχωρέστο…
  Το καραβάνι της (ελληνικής) ιστορίας προχωρά. Και το ερώτημα είναι αν θέλουμε να είμαστε οι σκύλοι οδηγοί που προπορεύονται, ανοίγοντας τον δρόμο, ή αν (κάποιοι) θα παραμείνουμε πίσω, αλυχτώντας στο φεγγάρι, την ώρα που το καραβάνι μας έχει προσπεράσει προ πολλού.
  Η επιλογή είναι δική μας.
  Όλων μας, και ανεξαιρέτως πολιτικών τοποθετήσεων και καταβολών.

 10. SKAIς avatar
  SKAIς 27/02/2012 18:37:52

  Ευτυχώς για την χώρα που είναι άγνωστος ο αριθμός των ΠΑΣΟΚ που θα κατέβουν στις εκλογές. Είναι βέβαιο ότι τελικά θα συσπειρωθούν την τελευταία στιγμή γύρω από ένα ΠΑΣΟΚ που θα εκφράζει τους παλαιοπαπανδερικούς, τους καθεστωτικούς υπαλλήλους και αυτούς που διορίστηκαν και έφαγαν ψωμάκι κατά το κοινώς λεγόμενο. Είναι φανερό ότι γι' αυτούς η καταστροφή της χώρας οφείλεται στην ΔΕΞΙΑ. Ότι δηλαδή έλεγε ο Αντρέας για τον μαμπούλα.

  Το σίγουρο είναι ότι η κοινωνία διαλύει αυτόν που πραγματικά προκάλεσε την καταστροφή της χώρας και αυτ'ον που τους εξαπάτησε περισσότερο., δηλ . το ΠΑΣΟΚ!. Η θεία δίκη εφαρμόζεται στο ΠΑΣΟΚ με καθυστέρηση 30 ετών και με κοινωνικά ερείπια και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.

  Από την άλλη μεριά πεθαίνει και ο ΠΑΣΟΚΙΚΟΣ λαικισμός που δικατείχε όλες εκείνες τις γελοίες συνδικαλιστικές ηγεσίες που ζητούσαν τα πάντα (βλ. ΔΕΗ, τράπεζες, Δημόσιο κ.ά.). Στην ΝΔ τέτοιος ήταν ο Μανώλης αλλά ευτυχώς ξεβράστηκε από τον Σαμαρά. Αυτά είναι στα θετικά της κρίσης και αν τα εκμεταλλευτεί σωστά ο Σαμαράς τότε θα μακροημερεύσει η ΔΕΞΙΑ στην χώρα. Βέβαια σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι εξωγενείς παράγοντες. Φαίνεται ότι ο τροχός άρχισε να γυρίζει αλλοιώς και προβλέπω ότι αυτό θα είναι η θεία δίκη της δεξιάς, που όλα τα προηγούμενα χρόνια μιλούσε για νοικοκυρεμα και εξορθολογισμό, αλλά ο ΠΑΣΟΚΙΚΟΣ λαικισμός που την δικατείχε την οδηγούσε πάντα στα τάρταρα. Μόνο κ Καραμανλής κατάφερε να τους διαλύσει αλλά δυαστυχώς δεν μπορεσε να ολοκληρώσει. Άφησε την σκυτάλη στον Αντώνη, ο οποίος φαίνεται ότι το κάνει καλά!!!
  Ντόρα, ΓΑΠ, ΛΑΟ... Not bad, Not bad.....

 11. ΜΠ avatar
  ΜΠ 28/02/2012 01:16:55

  Τα gremlins τα γνωρίζετε; Ένα παράξενο κατοικίδιο που για να μην μετατραπεί σε "μεγάλο μπελά",πρέπει ο ιδιοκτήτης του να μην του προσφέρει:φαγητό,νερό ή φώς μετά απο τα μεσάνυχτα. Όμως όλα γίνονται επικίνδυνα όταν ο μικρός που τον έχει στην κατοχή του,δεν είναι πολύ προσεκτικός; Ε! Αυτό έχουν πάθει στο ΠΑΣΟΚ! Ο αρχηγός δεν τους προσέχει και όλοι έχουν μετατραπεί σε "μεγάλο μπελά" !!!
  :-)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.