19/11/2008 16:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόλωση με διλήμματα επιδιώκει ο Καραμανλής

Έχουμε ήδη γράψει ότι οι επόμενες εκλογές εκτός από πρόωρες θα είναι και εκλογές πόλωσης ( βλ. Το παιχνίδι της Ντόρας ξεδιπλώνεται). Μιλώντας σήμερα στην ΚΟ της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής έδειξε να επιβεβαιώνει αυτή την εκτίμησή μας και παράλληλα να στήνει σκηνικό πρόωρων εκλογών, παρά την έντονη αντίδραση που συναντά σε αυτό από τη Ντόρα και τους άλλους.

Επιτιθέμενος στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καραμανλής είπε μεταξύ των άλλων: «Η σύγκρουση ανάμεσα στην υπευθυνότητα και την ανευθυνότητα είναι εκείνο που θα κρίνει τις επιλογές της κοινωνίας. Χρήσιμος δεν είναι εκείνος που τάζει, αλλά εκείνος που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το εκρηκτικό τοπίο της κρίσης». Κατηγόρησε επίσης την αντιπολίτευση για ανεφάρμοστες υποσχέσεις, δημαγωγία και εμπαιγμό της κοινής γνώμης, ιδιοτελείς και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. «Ψεύδονται όσοι λένε ότι χαρίζονται δισεκατομμύρια στις τράπεζες, με το σχέδιο ενίσχυσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, παραπληροφορούν, πολεμούν την αλήθεια για ιδιοτελείς μικροκομματικές σκοπιμότητες», είπε.

 «Το δίλημμα υπευθυνότητα - ανευθυνότητα θα κρίνει τις επιλογές της κοινωνίας» συνέχισε ο κ. Καραμανλής και υποστήριξε ότι εκείνος που θα κερδίσει δεν είναι εκείνος που θα τάξει τα περισσότερα, αλλά εκείνος που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το εκρηκτικό τοπίο της κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Mακρης Κ. avatar
  Mακρης Κ. 19/11/2008 16:49:21

  Ιδου το χαρακτηριστικοτερο καταντημα της χωρας αυτης, οι «ανευθυνως υπευθηνοι», να ευαγγελιζονται την υπευθυνοτητα!!!

 2. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 19/11/2008 16:56:39

  Παρατίθεται παλαιόν κείμενο εις την Αγγλικήν, πρός μετάφραση και εμπέδωση των εν αυτώ περιλαμβανομένων.

  London, 6 September 2006

  Tony Blair has faced a wave of resignations by junior members of his government over his refusal to name a date for resignation as Labour leader.
  He branded ex-junior minister Tom Watson, the most senior person to quit, "disloyal, discourteous and wrong" for signing a letter urging him to go.
  The resignations came as Mr Blair faces growing pressure to name a departure date or even quit now.
  Gordon Brown's backers say assurances he will resign in May are "not enough".

 3. tiramola avatar
  tiramola 19/11/2008 17:35:23

  Εκτος απο τα "μυνηματα" οι ομιλιες του περιεχουν και "χρησμους"....

 4. χρηματιστης avatar
  χρηματιστης 19/11/2008 17:58:39

  Την αληθεια λεει ο χοντρος,εδω οι αλλοι προτειναν ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΜΕ ΝΟΜΟ!!!! ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΙΓΑΝΤΑ

 5. Le canard avatar
  Le canard 19/11/2008 18:02:25

  H κυβέρνηση φαίνεται ότι για να κερδίσει ακόμα κανα δύο μήνες και να πάει ο Κ.Καραμανλής σε ανασχηματισμό, προσπαθεί ή και θα επιχειρήσει την «αντεπίθεσή» της στα εξής «μέτωπα»:

  1.Βατοπέδιο. Με όπλο την απαξίωση των μαρτύρων και την προβολή του επίμαχου βίντεο, όπου ο δικηγόρος, σύζυγος της επίσης δικηγόρου, κ.Σωτηροπούλου που «κάρφωσε» Καραμανλή και Ψωμιάδη, εμφανίζεται να ξεπουλάει την υπόθεση.

  2.Σκάνδαλο Siemens. Εκεί, αφενός αναμένονται νέες αποκαλύψεις, αφετέρου η κυβέρνηση πιέζει ακόμα και για προφυλακίσεις των κυριώτερων εμπλεκομένων μέσα στο Δεκέμβριο.

  3.Οικονομική κρίση. Ο Καραμανλής εμφανίζεται να αντιστέκεται στο κατεστημένο των Τραπεζών, ενώ η κυβέρνηση θα αποδίδει κάθε πρόβλημα στο ότι ήταν κακό το οικονομικό κλήμα, τώρα το’φαγε κι’ο γάϊδαρος.

  Ωστόσο, η κυβερνητική «αντεπίθεση» έχει αρκετά τρωτά σημεία:

  Α)Η ίδια η τροπή του σκανδάλου του Βατοπεδίου, με το επίμαχο βίντεο, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά: Τελικώς, ο κ.Καραμανλής, για να βγεί από το αδιέξοδο, αναγκάζεται να ζητήσει την προστασία του Πανίκα, των ανθρώπων της εταιρείας, «Ανθεμίας», και του γνωστού επιχειρηματία και ιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων της Θεσσαλονίκης, Μάρκου Καραμπέρη. Κατά ασφαλείς πληροφορίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας, το (τα;) βίντεο ήταν στην κατοχή της «Ανθεμίας», που εμπλέκεται στο σκάνδαλο , ενώ ο Μάρκος Καραμπέρης παραδέχτηκε πως είναι αυτός με τον οποίο εμφανίζεται στο βίντεο να συνομιλεί ο δικηγόρος, Μιχάλης Κουκοβίνος. Το χτεσινό «Εθνος» αναφέρει επίσης, ότι «την εποχή που ο πατέρας του Μ. Καραμπέρη κυριαρχούσε με τα νυχτερινά του κέντρα στη Θεσσαλονίκη, ο αδερφός του Στέφανος, ως διοικητής του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΚΥΠ την περίοδο της χούντας, ήταν ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή και είχε εμπλακεί σε βασανισμούς αγωνιστών, ενώ μετά τη δικτατορία καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε χρόνων». Τόσο χαμηλά λοιπόν, έπεσε ο Καραμανλής του «μεσαίου χώρου»; Να αναζητάει στηρίγματα σε τέτοιους κύκλους;

  Β)Οσον αφορά τη Siemens, μπορεί να ρίξει η κυβέρνηση ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, βάζοντας στη φυλακή 4-5 εμπλεκόμενα άτομα. Θα αφήσει όμως, αναπάντητα σοβαρά ερωτηματικά γύρω από τους τελικούς παραλήπτες των μιζών και κυρίως δεν θα φωτίσει ούτε κατ’ελάχιστον τις πολιτικές ευθύνες και τις εξαγορές πολιτικών. Το να σταματήσει η έρευνα για τη Siemens σε κάποια πρώην στελέχη της γερμανικής εταιρείας, και σε πρώην στελέχη του ΟΤΕ, απλά θα επιβεβαιώσει την υποψία ότι επιχειρείται συγκάλυψη του σκανδάλου. Κατά εκτιμήσεις επίσης, ουδέν ουσιαστικό αναμένεται να προκύψει για τον κ.Τρεπεκλή και το C4i. Και άρα, να «αγγιχτεί» ο Γ.Παπανδρέου (με την οικογένεια Παπανδρέου είχε σχέσεις ο κ.Τρεπεκλής). Οι δικαστικοί κύκλοι βέβαια, που χειρίζονται την υπόθεση πασχίζουν να πείσουν ότι θα προσωρήσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε, αποσκοπούν οι διαρροές περί λογαριασμών μέσω Ιταλίας, καθώς και για δήλωση του πρώην χειριστή των «μαύρων ταμείων», Σίκατσεκ, σχετικά με Κόκκαλη- Siemens. Να σημειωθεί πως τα στοιχεία για Ιταλία (και Αυστρία) αφορούν στελέχη της Siemens στη δεκαετία του 1990, καθώς και πρώην παράγοντες του ΟΤΕ. Οσον αφορά τον Κόκκαλη, δίχως να πούν το όνομά του, δικαστικές πηγές το είχαν διαρρεύσει εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα. Όπως και να’χει μόνο με το στοιχείο της δήλωσης Σίκατσεκ, ουδέν ουσιαστικό εναντίον του κυρ Σωκράτη μπορούν να πράξουν (το θέλουν άλλωστε;). Κι’αυτό, παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό τοις πάσι ότι η Siemens και η Ιντρακόμ μοιράζονταν τις δουλειές, ειδικά στον ΟΤΕ. Και, εννοείται βέβαια, ότι ο μόνος που έδινε μίζες ήταν η Siemens!

  Γ)Την ίδια στιγμή ένα ακόμη πρόβλημα για την κυβέρνηση έκανε την εμφανίσή του. Αυτό των χρεών του δημοσίου απέναντι στους προμηθευτές ιατρικού υλικού και φαρμάκων, καθώς και της παύσης πίστωσης των φαρμακοποιών προς τους ασφαλισμένους, λόγω χρεών των Ταμείων. Ο κ.Αβραμόπουλος, στον Αντένα, εμμέσως πλ’ην σαφέστατα, επέρριψε την ευθύνη για όλα αυτά στον κ.Αλογοσκούφη που δεν βάζει το χέρι στην κρατική τσέπη για να πληρώσει, αν και είπε ότι αυτό θα γίνει σύντομα. Να σημειωθεί ότι ο κ.Αβραμόπουλος επιδιώκει να είναι υποψήφιος «δελφίνος» στον αντίποδα, Ντόρας, Αλογοσκούφη και άλλων.

 6. e? avatar
  e? 19/11/2008 18:24:11

  ο καραμανλης μιλησε υπευθυνα,αντρικια,πεντακαθαρα και παντελονατα... σαν τον κουκοβινο.

 7. nas avatar
  nas 19/11/2008 18:29:06

  Και τι να κάνει ο σεμνός και ταπεινός Κώστας συναγωνιστές; ο,τι ομιλίες του ξέμειναν απο την εποχή του συστήματος ΘουΡου, τις ξεφουρνίζει τώρα αλλάζοντας ημερομηνίες... καλά, στα σοβαρά μιλάει για υπεύθυνους πολιτικούς ο πρωθυπουργός μας; που ήταν όταν έπεφτε ο Ζαχόπουλος; που ήταν όταν γίνονταν οι υποκλοπές; που ήταν όταν γίνονταν η νέα μοιρασιά στους νταβατζήδες; που ήταν όταν ο Εφραίμ έκοβε σε οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα τη μισή Ελλάδα; Αυτή είναι υπευθυνότητα; βγήκε ξανά σαν την αλεπού στο παζάρι και νομίζει πως θα κορϊδέψει πάλι το λαό; ένας θίασος έχουν καταντήσει... θλιβερός που ούτε τον ρόλο τους δεν μπορούν να παίξουν πλέον

 8. ataktos avatar
  ataktos 19/11/2008 18:34:16

  Factorx – τι να πολώσει ο μπουλης μας ,του έγραφαν μια εκθέσει αυτός σαν καλό παιδί την εκφώνησε .Τώρα καθόμαστε και κάνουν πολλοί αναλύσεις κλπ .Ο άνθρωπος είναι καλό παιδί τέρμα ,πες μου όμως εσύ και εμείς όλοι εδώ δεν είμαστε . Αυτός έχει και ένα μεγάλο κακό δεν ξέρει να επιλέγει ούτε 2-3 συνεργάτες βλέπε Ζαχοπουλος ,Ρουσοπουλος παλιά οι λοχαγοί όλους τους έκαψε και τους πέταξε .Περιμένεις χαΐρι τώρα ,ο λαός μας λέει «ας το να πάει στο δ…»

 9. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 19/11/2008 18:49:44

  Ο Καραμανλάκος πονηρός είναι, τη δουλίτσα του κάνει, αύριο θα μας κουνήσει μαντήλι και "εις υγείαν τα κορόϊδα" θα πει. Βλάκες είναι, -κακά τα ψέματα-, όσοι τον ψήφισαν. Έτσι κι αλλοιώς, οι βλάκες βγάζουν, πάντα, κυβέρνηση. Οι υπόλοιποι ζουν υπό την καταπίεση της "Δικτατορίας των Βλακών"...

 10. aftershock avatar
  aftershock 19/11/2008 19:05:48

  Δυστυχώς ΟΛΟΙ ζούμε υπό την καταπίεση τη "δικτατορίας των βλακών"...
  Και -κακά τα ψέματα όπως προείπες- βλάκες είναι πλέον όσοι ακόμα πιστεύουν ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε Γιωργάκηδες και Κωστάκηδες...ή ακόμα χειρότερα ανάμεσα σε μπλε και πράσινους...!

 11. ataktos avatar
  ataktos 19/11/2008 19:22:15

  anonymous -Φτάνει που εσύ έδωσες το μήνυμα θα βρεθούν μην ανησυχείς

 12. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 19/11/2008 23:40:33

  Όταν δεν σε αντιπροσωπεύει κανείς, φίλε μου, δεν ψηφίζεις κανέναν, για να έχεις την αξιοπρέπειά σου ολόκληρη και την συνείδησή σου ήσυχη. Αυτό είναι και το όπλο- κόλπο τους: να είναι ίδιοι οι υποψήφιοι και, ΑΡΑ, τα κόματα. Οπότε: "και ποιόν να ψηφίζαμε ρε Νήπιε Γέρωντα;".

  Δες, δικοματισμός παντού. Άκου γύρω σου: "ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ"! Και το πιο ωραίο; Στο κάστρο του παγκόσμιου Συστήματος, στις ΗΠΑ, δυο είναι τα κόματα: "Democrats" και "Republicans". Για κάνε την μετάφραση, ...συν-χωριανέ!

 13. τιραμολα avatar
  τιραμολα 20/11/2008 11:28:42

  Υπευθυνοτητα ή ανευθυνοτητα εκραζε απο το βημα ο ηθοποιος...
  Υπευθυνοτητα φυσικα για αυτον , ανευθυνοτητα για την αντιπολιτευση...
  Οι δεκο ειναι υπο διαλυση
  Το ΕΣΥ επισης
  Το χρεος αυξηθηκε κατα ενα τριτο
  Για ποια υπευθυνοτητα μιλαει?

 14. Mακρης Κ. avatar
  Mακρης Κ. 20/11/2008 18:43:15

  @ Anonymous
  Γιατι χρειαζεται καποιος να ασχοληθει για να ριξη τον Καραμανλη Β! τον Γιγαντα; Αφου το κανη μονος του και με πολύ επιτυχια, απο την πρωτη ημερα που ανελαβε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.