Πόλεμος του Ν. Χατζηνικολάου με την Ζωή Κωνσταντοπούλου
23/03/2014 11:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόλεμος του Ν. Χατζηνικολάου με την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Real News, η οποία «έπαιζε» συνέχεια ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα, θέτει σήμερα θέμα αξιοπιστίας και ηθικής για την «εισαγγελέα» του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό σε πολιτικό-εκδοτικό επίπεδο. Συμμαχίες σπάνε, αλλαγή γραμμής εφημερίδων γίνεται όλο και πιο συχνά και φιλίες καταστρέφονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Real News η οποία «έπαιζε» συνέχεια ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα και σε σημερινό θέμα της θέτει θέμα αξιοπιστίας και ηθικής για την «εισαγγελέα» του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως λέει η εφημερίδα, η μητέρα της βουλευτού, δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου, αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, έπαιρνε επίδομα ανηλίκου για την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το ρεπορτάζ είναι εξαιρετικά σοβαρό και χρήζει έρευνας, επειδή ενδεχομένως προκύπτουν ποινικές ευθύνες για διάφορους εμπλεκόμενους. Από την άλλη, η επιλογή του εκδότη Ν. Χατζηνικολάου να το προτάξει στην πρώτη σελίδα ίσως εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός κι αν κάποιοι ήρθαν σε συμφωνία προκειμένου να «κοντύνουν» τον «θηλυκό Ιαβέρη» της Κουμουνδούρου η οποία είχε…. σηκώσει πολύ τον αμανέ τελευταία.

Χαρακτηριστικό της αμηχανίας της κ. Κωνσταντοπούλου είναι το γεγονός ότι στη δήλωσή της εμφανίζεται έκπληκτη γιατί η συγκεκριμένη εφημερίδα επέλεξε να την «χτυπήσει». Ωστόσο, τόσο από την απάντησή της όσο και από την απάντηση της μητέρας της, κ. Αλεξίου, δεν προκύπτει από πουθενά ότι το ρεπορτάζ δεν ισχύει. Η κ. Αλεξίου μάλιστα αναφέρει ότι κι άλλοι 400 δημοσιογράφοι σαν κι αυτήν παίρνουν το επίδομα κι ότι έχει υποβάλλει ένσταση αλλά υπάρχουν… δυσλειτουργίες στο Ταμείο των δημοσιογράφων. Για την «ταμπακιέρα» ούτε κουβέντα.

[photo_1]

Συγκεκριμένα η κ. Αλεξίου τονίζει:

«Στο φύλλο της 23ης Μαρτίου 2014 της εφημερίδας «RealNews», δημοσιεύεται (με πρωτοσέλιδη καταχώριση και διαφήμιση) καταγγελία πoυ πλήττει την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά μου. Επειδή κανένας –“συντάκτης” ή “υπεύθυνος”- δεν επικοινώνησε μαζί μου για να μου ζητήσει, όπως θα όφειλε, οποιαδήποτε διασταύρωση ή διευκρίνιση, οφείλω από την πλευρά μου να απαντήσω ότι η δημοσιογραφική δεοντολογία δεν είναι “πόζα” αλλά ουσία και το “λαβράκι” στη δημοσιογραφική πρακτική είναι είδηση πλήρης, κατ΄ ουσίαν και όχι κατ’ επίφαση, με την απάντηση του εκάστοτε θιγόμενου –στη δική μου περίπτωση βαρύτατα.

Η κατάδηλη σκοπιμότητα του “αποκαλυπτικού” δημοσιεύματος της εφημερίδας, ωστόσο, δεν θα με κάνει να υποχωρήσω από την υπεράσπιση αρχών και θέσεων, όπως άλλωστε πάντοτε έκανα, υπερασπιζόμενη την έντιμη καταγραφή και παρουσίαση της πραγματικής είδησης. Ούτε, άλλωστε θα με αποτρέψει από την άσκηση των καθηκόντων μου ως Αντιπροέδρου του ΕΣΡ.

Επειδή στο επίμαχο δημοσίευμα εμφανίζομαι ως… κλέπτουσα το Ταμείο Συντάξεων των Δημοσιογράφων, περιορίζομαι να αναφέρω ότι σαν κι εμένα, αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τη δεοντολογική “δημοσιογραφία” της RealNews, ως κλέφτες εμφανίζονται και άλλοι, περίπου 400, συνάδελφοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι πληρώνουν διοικητικές δυσλειτουργίες, πράξεις και παραλείψεις ενός απαρχαιωμένου διοικητικού μηχανισμού.

Αυτό πώς δεν το ξέρει η RealNews;

Απάντηση στην ένσταση που έχω καταθέσει στο Ταμείο (για την οποία επίσης ουδέν αναφέρει το δημοσίευμα) δεν έχω πάρει μέχρι σήμερα και, συνεπώς, ούτε εγώ ούτε και οι εκατοντάδες συνάδελφοί μου είμαστε ακόμη σε θέση να γνωρίζουμε ποιός ευθύνεται για τον διασυρμό και την άδικη ταλαιπωρία μας.

Εν κατακλείδι, η ελάχιστη ΝΤΡΟΠΗ μπορεί να έχει εκλείψει. Η δημοσιογραφική δεοντολογία, όμως, θα υπάρχει έστω και αν την υπηρετούν ελάχιστοι. Για την υπεράσπισή της άλλωστε προσφεύγω στα αρμόδια θεσμικά όργανα. Και όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για “ειδήσεις και λαβράκια” μπορεί, αν θέλει, να έχει το πλήρες και έγκυρο ρεπορτάζ στο οποίο σκοπίμως δεν προχώρησε η RealNews, δεδομένου ότι ο φερόμενος ως συντάκτης του “θέματος”, γνώριζε άσχετα και ασύνδετα με το θέμα γεγονότα, με πλείστες όσες λεπτομέρειες, τις οποίες “αξιοποίησε” επιλεκτικά και με συγκεκριμένη προσωπική στόχευση.

Αυτά προς το παρόν».

Η απάντηση της κ. Κωνσταντοπούλου περί ανέμων και υδάτων, αλλά για την υπόθεση ούτε αυτή απαντά.Συγκεκριμένα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η σημερινή εναντίον μου επίθεση της Real News αποδεικνύει ότι στο ούτως ή άλλως εντελώς ναρκοθετημένο πεδίο της ενημέρωσης λιγοστεύουν εκείνοι που δεν ενδίδουν στο να παίζουν πολιτικά παιχνίδια και να διακινούν εκβιασμούς με αποδέκτες όσους ενοχλούν το πολιτικό, οικονομικό, επιχειρηματικό, τραπεζικό και μιντιακό κατεστημένο.

Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ο αναγνώστης δικαιούται να βρει τα σοβαρότερα θέματα για να ενημερωθεί. Ο αποπροσανατολισμός και η λασπολογία δεν μπορούν να υποκαθιστούν την είδηση.

Αντί άλλης απάντησης στο «θέμα» που φιλοξενεί (χωρίς έρευνα και διασταύρωση, φυσικά) στο πρωτοσέλιδό της η Real News, συνδέοντάς το μάλιστα με εμένα και διαφημίζοντάς το ως αποκάλυψη που δήθεν με αφορά, με φωτογραφίες και υποτιμητικά σχόλια, διατυπώνω το ερώτημα: γιατί συγκεκριμένα και σοβαρότατα θέματα που αφορούν το δημόσιο συμφέρον και εγείρουν μείζον δημόσιο ενδιαφέρον και απασχόλησαν το Κοινοβούλιο δεν έγιναν ποτέ πρωτοσέλιδο και δεν πέρασαν ούτε «στα ψιλά γράμματα»;

Προσωπικά δεν πρόκειται να ενδώσω σε κανέναν εκβιασμό, μιντιακό, πολιτικό ή άλλο, από όπου κι αν προέρχεται. Θα συνεχίσω να κάνω το καθήκον μου, όπως επιβάλλει η συνείδησή μου και όπως υποχρεούμαι απέναντι στους πολίτες.

Προς τους υπευθύνους της Real, που επέλεξαν αυτό το «κάτω από τη μέση» χτύπημα, χωρίς να μπουν στον κόπο ούτε καν να διασταυρώσουν αυτά που γράφουν και διαφημίζουν, για να επιτύχουν «ευκαιρίας δοθείσης», «με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια», λέω τα εξής:

Κύριοι, η πολιτική κριτική επί πραγματικών γεγονότων που αφορούν τη δημόσια σφαίρα, είναι ευπρόσδεκτη και επιβεβλημένη. Το να επιχειρείτε, όμως, να με χτυπήσετε πολιτικά, για ένα θέμα με το οποίο δεν έχω σχέση και το οποίο παρουσιάζετε μονομερώς, διαστρεβλώνοντας τις πτυχές του, παραπληροφορώντας το κοινό και συκοφαντώντας, χωρίς καν να επιχειρήσετε να διασταυρώσετε, δεν είναι δημοσιογραφία. Η αλήθεια είναι ότι σε τέτοιου είδους χτυπήματα είχα συνηθίσει από τις πρώτες ημέρες της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ. Δεν περίμενα, όμως, ότι θα έφθανε να υιοθετήσει αυτές τις πρακτικές η εφημερίδα σας.»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θόδωρος 17.06.2014 avatar
  Θόδωρος 17.06.2014 23/03/2014 12:37:37

  Ο "σοφός" και "ξερόλας" Χ''νικολάου κόντρα με την Ζωή την σπασα@$%# και πρηξα#$@! Χααα, χα, χα, χααα! Ε, ρε γλέντια, μπαμπάκο!

 2. iconology2009 avatar
  iconology2009 23/03/2014 12:53:48

  Μ'αρέσει το σενάριο της υπονόμευσης της κυρά-υστέρως από μέσα απ'το ΣΥΡΙΖΑ! Είναι σίγουρο ότι κανείς δεν μπορεί να αντέξει αυτό το άτομο και όσο και να το κάνουμε, από μόνο του αυτό μού κάνει κάπως συμπαθέστερο και τον Κωνσταντόπουλο και τη μάνα της εισαγγελίνας του έθνους.

 3. Kimkar avatar
  Kimkar 23/03/2014 14:59:58

  Φαίνεται ότι η αρρώστια είναι τόσο μεταδοτική, που έχει εξελιχθεί σε επιδημία. Και φάρμακο δεν υπάρχει...

  http://swell-swell.blogspot.gr/2014/03/blog-post_23.html

  • iconology2009 avatar
   iconology2009 @ Kimkar 23/03/2014 20:07:17

   Γενικά όπου βλέπεις κραυγαλέα ηθικολογία και τιμητή των πάντων να φυλάγεσαι. Ο ηθικός άνθρωπος είναι μετρημένος ακόμη και στον-αν χρειαστεί να τον κάνει- καταγγελτικό του λόγο. Την περισσότερη ζημιά στην Ηθική την κάνουν οι κάθε λογής ιεροκήρυκες από τους πολύ ψηλούς τους άμβωνες. Ο τιμητής των πάντων από το κατηγορητήριο δάχτυλο πιάνεται. Η μάνα της 37χρονης εισαγγελομπέμπας πιάστηκε με το μπιμπερό στο στόμα.

 4. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 23/03/2014 16:50:44

  Αν κατάλαβα καλά η δικαιολογία είναι, " Δεν φταίω εγώ, αφού μου το δίναν το έπαιρνα". Όσον αφορά τον Χ΄Νικολάου, λέτε να του πέρασε το γινάτι που ο Πατέρας του , ύστερα από συνεχόμενες θητείες ως Υπουργός, τον ...ξεχάσαν και μια φορά;!!!!!

 5. ηλιας παπαδοπουλος avatar
  ηλιας παπαδοπουλος 23/03/2014 17:14:33

  Εντελώς συπτωματικά μετα την συνέντευξη στον Τραγκα οτι η δίωξη της ΧΑ ειναι στα όρια του Συνταγματος!

 6. τοξο avatar
  τοξο 23/03/2014 19:32:20

  Τα πρόστιμα από το Ε.Σ.Ρ. στο ραδιοσταθμό RealFM , έχουν,άραγε,σχέση με το δημοσίευμα;

 7. παλιός avatar
  παλιός 23/03/2014 20:03:31

  όσο ειναι υπόθεση της μάνας της αλλο τόσο είναι και δική της. το επίδομα ήταν στο όνομα της. και της πληρώνω μισθό βουλευτή Εκει έχει φτάσει το επιπεδο της χώρας στον πολιτισμενο κόσμο τετοια άτομα δεν θα τολμούσαν να εμφανιστούν δημοσίως εδώ βρίσκουν μ... και τα κάνουν

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ παλιός 24/03/2014 01:55:21

   φίλε μ σοβαρά όμως από πότε ισχύει οικογενειακή συνευθύνη ? με το σκεπτικό αυτό ο πατέρας του Ράλλη και του Έβερτ ήταν στην κατοχική κυβέρνηση και όλο και κάποιος συγγενείς όλων των πολιτικών κάτι παράνομο θα είχε κάνει κάποτε έχει κάποια σημασία αυτό ? ... καταντάει αστείο αυτό το πράγμα !!! ο Σύριζα προσπαθεί απεγνωσμένα ΝΑ ΜΗΝ γινει καμιά πλάκα και εκλεγεί και με βλακώδη τρόπο η ΝΔ προσπαθεί να τον κάνει συμπαθή :o

   • Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
    Κ.Σ.Μαυρόπουλος @ EVANGELOS 24/03/2014 13:02:41

    -ε, όχι και δωσίλογος ο Εβερτ, Ευάγγελε, νισάφι πια.

    • EVANGELOS avatar
     EVANGELOS @ Κ.Σ.Μαυρόπουλος 24/03/2014 16:25:59

     δεν ειπα αυτό φίλε μ ... είπα ότι ο πατέρας του Έβερτ όπως και του Ράλλη (που ήταν πρωθυπουργός επι κατοχής 43-44) συμμετείχε στην κατοχική ναζιστική διακυβέρνηση (ήταν διοικητής της Αστυνομίας Πόλεων.

     Αυτό δε σημαίνει ότι οι υιοι Έβερτ και Ράλλης ενστερνίζονταντα φιλο ναζιστικά ιδεώδη των πατεράδων τους καθώς ΔΕΝ υπάρχει οικογενειακή συνευθύνη.

     Με την ίδια λογική που η κόρη Κων/πούλου δν μπορεί να ευθύνετε για το ότι η μητέρα της εισέπραττε παράναμα ένα επίδομα.

 8. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 23/03/2014 20:39:40

  Αηδιασμένη η Ελλάδα από τους σωτήρες επιβήτορές της. Αηδιασμένη η Ελλάδα από τις ακρίτισσες Αμαζόνες της.

 9. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 23/03/2014 21:18:41

  Ο απαρχαιωμένος διοικητικός μηχανισμός κατά σύμπτωση έδινε δεν έκοβε. Εκείνα τα ρημαδοεκκαθαριστικά δεν έγραφαν αιτιολόγηση καταβολής; Δεν φταίω εγώ κ. τροχονόμε, δε βλέπεις πόσοι άλλοι έχουν παρκάρει; Πάνω από 400.

  • riot avatar
   riot @ ΣΟΝ ΠΕΝ 24/03/2014 00:00:03

   Έγραφαν;

 10. Δημοσθένης avatar
  Δημοσθένης 23/03/2014 21:47:10

  Κάθε μέρα ακούμε και κάτι για τους δημόσιους άνδρες και γυναίκες!!!!
  Τελικά το επίδομα εισπράχθηκε όλα αυτά τα χρόνια έστω και από λάθους του ταμείου η όχι? Αν ναι, τότε σε κάθε δημόσια υπηρεσία θα πρέπει να υπάρχει τοποτηρητής της ΕΕ για τα επόμενα 10 χρόνια, διαφορετικά θα εξαφανιστούμε από τον χάρτη.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Δημοσθένης 23/03/2014 22:40:31

   Δυστυχώς, οι ντόπιες "κυβερνητικές" δυνάμεις είναι ανίκανες. Χωρίς την Τρόικα βουλιάζουμε ολοσχερώς!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Μανιάτης 24/03/2014 17:16:43

    Μάλλον δε διαβάσατε ότι κόπηκε τον περαμένο Νοέμβριο. Μια ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων έλειπε τόσα χρόνια. Έγινε και τέλος τα λαμόγια και οι λαμογιές στα επιδόματα και τα ασφαλιστικά ταμεία. Μην υπερβάλλετε μέχρι αηδίας λοιπόν.

   • Μεγάλες στιγμές. avatar
    Μεγάλες στιγμές. @ Μανιάτης 24/03/2014 17:35:34

    Γι'αυτο λέμε οτι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα και κυρίως η νοοτροπία και η ατιμωρησία.Αλλά συνεχώς σε κάθε μικρή ή μεγάλη μεταρρύθμιση αντιδρούν,αντιστέκονται πάντα οι ίδιοι. Αυτό βέβαια απέχει απο το ...χωρίς τη Τρόικα βουλιάζουμε

 11. Jorhe avatar
  Jorhe 23/03/2014 21:50:11

  Τυχερός ο Γκιούλιβερ,που θα'βρισκε τέτοια γυναικάρα,στα μέτρα του,γίγαντας ήτανε κι'αυτός ......

 12. cp avatar
  cp 23/03/2014 22:30:54

  Διαφωνώ με τους προλαλήσαντες γιατί εμένα μου αρέσουν οι σπασα*****δες ,ιδιαιτερα όταν τους πληρώνω ,όπως οι βουλευτές. Μου αρέσουν αυτοί που δουλεύουν και ψάχνουν το κάθε θέμα .Για αυτό πληρώνονται !!! Μακάρι και όλοι οι συνάδελφοι της (δικηγόροι,δικαστικοί ) να διέθεταν την μαχητικότητα ,την επιμονή της και το κυριότερο προσόν που πρέπει να έχει ένας επιστήμων:Να διαβάζει & να ασχολείται !!! Το επίδομα διάβασα "ότι είναι 10 ευρώ το μήνα, τα οποία το Ταμείο κατά λάθος έδινε σε εκατοντάδες μη δικαιούχους Το πήρε χαμπάρι τώρα και προσπαθεί να δει πόσα χρήματα πρέπει να επιστραφούν.Αυτό που δεν λέει καθόλου το δημοσίευμα είναι ότι η Λ. Αλεξίου (σύμφωνα με ανκοίνωσή της) είχε καταθέσει ένταση στο Ταμείο για το επίδομα αυτό." Το λάθος της βουλευτού και της μητέρας της είναι ότι δεν έχει δηλώσει εάν θα προβεί ή όχι σε νομικές ενέργειες κατά της εφημερίδας. Δεν αρκεί να αποστασιοποιείται ως προς την ευθύνη.

 13. riot avatar
  riot 24/03/2014 00:35:32

  Επίσης, αν ο δημοσιογράφος της Real News είχε κάνει το κόπο να κάνει μια μικρή έρευνα αντί να αναπαράγει όποιο έγγραφο του φύτεψαν, θα είχε μάθει ότι το ταμείο του ΕΔΟΕΑΠ είχε σταματήσει να δίνει το επίδομα όταν έπρεπε με βάση τη νομοθεσία, ενώ το ταμείο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ είχε ενσωματώσει το ποσό μέσα στο οικογενειακό επίδομα δίχως να το αφαιρέσει όταν έπρεπε και ενώ ο δικαιούχος δεν είχε τη δυνατότητα να ελέγχει τι εμπεριέχεται. Το ίδιο ακριβώς έπραξε και με 400 ακόμα συνταξιούχους του ταμείου.

  http://unfollow.com.gr/web-only/11573-xatzreal/

  • iconology2009 avatar
   iconology2009 @ riot 24/03/2014 02:09:20

   Πήγα στη σελίδα που μας παρέπεμψες. Παρόλα αυτά τα ερωτήματα μένουν, αν συνυπολογίσουμε ότι η Λίνα Αλεξίου ήταν πάντα συνδικαλιστικό στέλεχος άρα με κάποιο τρόπο ήξερε ή όφειλε να ξέρει τι κάνει το ταμείο της, ότι εν πάση περιπτώσει δεν πέρασαν ούτε ένα ούτε δύο ούτε τρία ούτε πέντε ούτε καν δέκα χρόνια. Και κάτι ακόμη-το πιο πονηρό της απάντησης που διάβασα στο unfollow: μιλάει για 28 ευρώ μόνο! Μια χαρά βολεύεται με τις αποφάσεις του μνημονίου βλέπω. Μήπως θέλουν να πιστέψουμε ότι και πριν το μνημόνιο ήταν ίδιο το ποσό; Κοτζαμάν δικηγορικό γραφείο έχουν στην οικογένεια, θα μπορούσαν να στείλουν έναν ασκούμενο να κανονίσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ώστε το ποσό να πηγαίνει εκεί. Προφανώς δεν σώζεται η Ελλάδα από το επίδομα της Κωνσταντοπούλου αλλά ούτε και χάνεται. Η καρμίρικη όμως συνείδηση ενός εισαγγελέα-ΚΡΙΤΗ των ΠΑΝΤΩΝ, προφανώς δεν σώζεται. Και ασφαλώς οι επικλήσεις σε διάφορα συμφέροντα που έχουν λόγο να πλήξουν την κόρη του πρώην Προέδρου του Παναθηναϊκού, θα ήταν βάσιμες και θα είχαν αυθύπαρκτη αξία αν αφενός μεν ο Κωνσταντόπουλος δεν ήταν ΠΑΝΤΑ όχημα ο ίδιος εξυπηρέτησης αυτών των συμφερόντων και φυσικά αν η οικογένεια του δεν πιάστηκε να κλέβει-με το συγκαλυμμένο νομότυπο τρόπο-"το νόμιμον είναι και ηθικόν", μην ξεχνιόμαστε-επιδοματικές οπώρες.

   • riot avatar
    riot @ iconology2009 24/03/2014 03:12:12

    Αυτό που λέει το unfollow είναι ότι ο συνταξιούχος δεν μπορούσε να ξέρει αν παίρνει ή όχι επίδομα τέκνου, γιατί δεν ήταν ξεκάθαρο στο σημείωμα συντάξεως. Πιθανότατα η Αλεξίου κατάλαβε ότι παίρνει το επίδομα όταν της πήγε το χαρτί που της ζητούσαν τα χρήματα πίσω.

 14. Στέλλα Ξένου avatar
  Στέλλα Ξένου 24/03/2014 06:49:20

  Επιτέλους η κυβέρνηση ας σοβαρευτεί κι ας αλλάξει τον Νομο για τις ανεξαρτητες Αρχες ,ολοι οι ημετεροι συνταξιουχοι διοριζονται στο ΕΣΡ με παχυλες αμοιβές αλλά και υποψίες συναλλαγής με Μεσα ενημέρωσης.

 15. ANTILOGOS avatar
  ANTILOGOS 24/03/2014 07:41:28

  Εχει απόλυτο δίκαιο η κ. Κωνσταντιπουλου. Το κράτος φταίει που την πλήρωνε για σειρά ετών για τα ´´ανήλικά´´ παιδιά της. Η κόρη της Βουλευτής-Εισαγγελέας οφείλει να καταγγείλει το παράνομο κράτος και να ζητήσει την υποδειγματική τιμωρία των υπευθύνων που πλήρωναν παράνομα τη μητέρα της για δεκαετίας . Το κάνανε επίτηδες για να εκθέσουν την άμεμπτη κόρη της.

 16. cp avatar
  cp 24/03/2014 08:46:20

  "Βουλευτής -εισαγγελέας" .Ο ρόλος της στην επιτροπή ήταν και αυτός βάση νομοθεσίας.Δηλαδή δεν συνέβαλλε στο να δικαστεί ο Παπακωνσταντίνου? Με τέτοιες απόψεις να κυκλοφορούν Μπράβο στον Χριστοφοράκο που έρχεται Αθήνα ,Μπράβο στους συναδέλφους του Ακη που τα έκρυψαν πιο καλά . Μόνο ο Ακης είναι φυλακή ,μόνο ένας !!!! Αντιθέτως οποιος τα ψάχνει ποιό πολύ τα θέματα ,είναι χαζός ,δεν έχει με τίποτε άλλο να ασχοληθεί ,είναι βλαμμένος. Ε λοιπόν καλά κάνουν κάποιοι λαδιάρηδεςί πολιτικοί ,πολύ καλα !

 17. roadrunner avatar
  roadrunner 24/03/2014 11:53:42

  Ακόμη και έτσι να είναι, μάνα και κόρη είναι ενήλικες και η κάθε μια έχει τα εισοδήματά της, ανεξάρτητα από την άλλη.

 18. Aegean times avatar
  Aegean times 24/03/2014 12:55:32

  Ασύληπτο μπάχαλο, πόσες ακόμη τέτοιες περιπτώσεις πληρώνουμε και πόσες θα πληρώνουμε ακόμη ποιός να ξέρει, αλλά μάλλον για πάντα. Ενα πραγματικό failed state με failed & ανήθικους πολίτες σε όλα τα επίπεδα.

 19. Μαρκος2 avatar
  Μαρκος2 24/03/2014 15:10:31

  Πόσοι θα κάνουν τον κόπο να αναζητήσουν το πραγματικό ρεπορτάζ που απουσιάζει από την Real News; Πόσοι θα δουν ότι πρόκειται για ένα επίδομα του ύψους των 28 ευρώ το μήνα ανά τέκνο σε 400 συνταξιούχους δημοσιογράφους; Ότι ήταν λάθος του ίδιου του ταμείου (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) που δεν είχε σταματήσει να χορηγεί το επίδομα όχι μόνο στη Λίνα Αλεξίου, αλλά σε όλους όσοι λάμβαναν αντίστοιχο επίδομα, ενώ τα παιδιά τους είχαν ενηλικιωθεί και έχουν τελειώσει τις σπουδές τους; Πόσοι θα διαβάσουν την ανακοίνωση-απάντηση που εξέδωσε η Λίνα Αλεξίου, προκειμένου να μάθουν ότι η ίδια έχει καταθέσει ένσταση στο Ταμείο, που δεν έχει απαντηθεί ακόμη, και πως κανείς από την εφημερίδα δεν μπήκε στον κόπο να της τηλεφωνήσει για να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του ρεπορτάζ;

  • iconology2009 avatar
   iconology2009 @ Μαρκος2 24/03/2014 15:30:26

   Ανήκω σ'αυτούς που διάβασα ΟΛΗ τη σχετική ειδησεογραφία από κάθε δυνατή πλευρά. Δυστυχώς για την ευφυέστατη οικογένεια Κωνσταντόπουλου όχι μόνο εγώ αλλά και κανείς κακοπροαίρετος αλλά όχι αβάσιμα τέτοιος δεν έχουμε πειστεί από τις απαντήσεις τους. Η κυρία Λίνα Αλεξίου υπήρξε χρόνια συνδικαλίστρια και συνδικαλιστής σημαίνει ξέρω απόξω και ανακατωτά τα πάντα για όλες τις απολαβές μου, τις δικές μου και των συναδέλφων μου. Το επιχείρημα ότι το ίδιο συνέβαινε και για 400 άλλους συναδέλφους της, την εκθέτει ακόμη περισσότερο, γιατί δεν έδρασε από τη θέση της σαν συνδικαλίστρια ώστε να αρθεί το πρόβλημα. Τώρα γιατί δεν τόκανε στη κρίση του καθενός μας. Επίσης-νομίζω πως το ξανάγραψα-το αστείο επιχείρημα των 28 ευρώ-είναι κι αυτό έωλο γιατί προφανώς αναφέρεται στο ποσό όπως το έχουν διαμορφώσει οι σημερινές μνημονιακές συγκυρίες που επέπεσαν στα επιδόματα κυρίως. Ασφαλώς το ποσό δεν ήταν αυτό τα πολλά πολλά περισσότερα χρόνια που προηγήθηκαν. Μάλιστα αν διαπιστωθεί ότι η κυρία Αλεξίου γνώριζε ότι το θέμα δεν αφορούσε μόνον αυτή αλλά ολιγωρούσε σαν συνδικαλίστρια και για όλους τους υπόλοιπους οι ευθύνες είναι πολύ μεγαλύτερες.

 20. ΜΒ avatar
  ΜΒ 24/03/2014 17:08:36

  Να, λοιπόν, που η "αντιμνημονιακή" Real News στρέφεται εναντίον ενός κορυφαίου στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δη της υπεύθυνης του Τομέα Δικαιοσύνης και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Δεν πρέπει να εξεπλάγησαν όσοι παρακολουθούν 2-3 "βασικές" εκπομπές του σταθμού, καθώς και την αρθρογραφία της εφημερίδας, που εσχάτως κινούνται σε ένα θολό και αδιευκρίνιστο πλαίσιο (η παραζαλισμένη από τις μνημονιακές "σφαλιάρες" καθεστωτική δεξιά σε όλο της το μεγαλείο) και έχουν υιοθετήσει μια συνεχή επικριτική/διαβρωτική στάση απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ είτε με εκτοξευόμενες ύβρεις και υπονοούμενα είτε συγκεκαλυμμένα, με "κοσμιότητα" και χαμηλούς τόνους. Από την άλλη πλευρά όμως, καθόλου δεν ενοχλούν την κυβέρνηση και τους τρωγλοδύτες της η ολοκληρωτικού τύπου δομή και η αμφιλεγόμενη λειτουργία του ΕΣΡ, που προβαίνει σε στοχευμένες πράξεις βίαιης καταστολής απέναντι στα μμε που δεν λιβανίζουν τους πολιτικούς του προϊσταμένους. Κατά την άποψή μου, η κυρία Αλεξίου πρέπει να ξεκαθαρίσει πλήρως τη θέση της όχι μόνο με λόγια, αλλά και με ΠΡΑΞΕΙΣ, ξεκινώντας όμως από το αντιδημοκρατικό μόρφωμα και το θεσμικό της ρόλο μέσα από αυτό. Τι σκέφτηκα τώρα.... Ταυτόχρονα με αυτήν την κοσμοϊστορικής σημασίας είδηση, είδαν το φως της δημοσιότητας και ρεπορτάζ σχετικά με τα τεράστια ποσά που εξακολουθούν να λαμβάνουν οι (μη) εργαζόμενοι-κομματόσκυλα στη Βουλή, καθώς και τα υπέρογκα εφάπαξ που έχουν εξασφαλίσει μόνοι αυτοί, οι εκλεκτοί του παρασιτικού κομματισμού που ζει και βασιλεύει (και κάνει και μεγάλες μπίζνες). Όσο για την ύπαρξη οικογενειακής ευθύνης στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα συμφωνούσα αν η θεμελίωσή της είχε ξεκινήσει πρώτα από συγγενείς/(τ.) συζύγους/κουμπάρους κλπ. πολιτικών, τα ονόματα των οποίων συνωστίζονται στις απανταχού "λίστες", από απογόνους δωσιλόγων, δικτατόρων, εθνοπροδοτών και τόσων άλλων που "κοσμούν" τη δημόσια ζωή μας....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.